Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• macilaci78

nagyúr

válasz bekesizl #20847 üzenetére

Nálam savmart tükör mögött volt 2 m 5050/60 WW ledszalag (kb 1000 lumen/méter) és hozzá egy talán 3A-es kültéri tápegység. Az 50×70 cm tükörlapot egy kb 10 centis bútorlapkeret emelte el a faltól, ebben az üregben volt a led és a táp. Alul a két sarkában 1-1 szilikonpötty volt, felül két kampóra akasztva. Semmi baja nem volt, 5 év után így adtuk el a lakást.
    Fényerőben sokat levett a ledszalag, de nekem borotválkozáskor sokkal többet ért, mint bármilyen más világítás eddig. Feleségemnek nem tetszett.

Most Kanlux karos lámpa van fehérben a tükör fölött úgy, hogy a tükör sarkához hozzáér a zuhanyfüggöny. Komolyabb IP-védelemről kár beszélni, GU10-es foglalatok vannak benne. Köszöni szépen, minden rendben van, pedig télen még a műanyag villanykapcsolóról is csurog a víz, ahogy Párom fürdik...

Én amondó vagyok, hogy GU10 spot felé kacsintgass. 400 lumen simán benne van egy izzóban, nálam az Osram nem vibrál, 230V, nem kell trafóval, táppal foglalkozni. :))
    Persze nálam van Fi-relé, új kivitelezés a teljes elektromos hálózat, leföldelve vízcső, gázcső, kád.

A másik opció: ha egyenáramot kér az MR16 leded, akkor 12V mehet akkuról is. Évekig használtam tárolóban 80 centis maradék ledszalagot 8,4V, illetve 9,6V kiszuperált Ni-Mh akkuról, 0,8-3,3 Ah névleges kapacitásúak. Volt, ami 1 óra használat alatt lemerült, de volt belőlük több darab, a lakásban konnektorról tudtam tölteni.
    10 cella (ceruzaelem) kiadja a névleges 12V, persze teljesen feltöltve inkább 14,4 V lesz az. Ez plug&play, teljesen hagyományos AA ceruzaakku kb minden háztartásban van.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

Új hozzászólás Aktív témák