Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós kamerák
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vezetékes FÜLhallgatók
- OLED monitor topic
- Milyen pendrive-ot vegyek?
-
garga pista
őstag
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Megosztom a driver pakk -hoz a linket ismét, nagyon sokszor kapok még mindig mailt, hogy a régi driveos linken hozzáférést kér valaki. Fent van nyilvánosan, de sajnos valamiért a régi hsz-t találják meg sokan (gondolom Google oda visz).
Tehát mindenféle Leadtek Winfast Tv kártya drivere, PVR2 telepítő, stb. letöltése ITT
Van egy BTFLASH.ZIP, azt csak az használja, aki tudja mire való, valamilyen chip ID-t lehet helyreállítani vele, korábban volt szó itt a topikban róla.
Segíteni sem privátban, sem mailben sem tudok a kártyákkal/driverekkel kapcsolatban, már régen eladtam őket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD_ok
őstag
elló!
Sehol se találom ezt a dolgot, más se tud segíteni. 2 dolog maradt:
1. beteszem az audigy-t, és azzal használom (a lapon lévő HD audio sokkal jobb paraméterekkel bír)
2. [link]
megcsinálom az irásodban szereplö flashelést. Mennyire tuti módszer ez? (forrasztottam nem egyszer már, azzal nincs kül gond) -
bzoley
veterán
Ne a neveket nézd, hanem a helyszínt. Más hangkártyánál valószínűleg más lesz a válszték is. Olyan mindegy, hogy AUX, vagy CD, vagy más a neve. Ha van az alaplapon csatlakozó, akkor van hozzá állítható bemenet is. Amíg ez nincs meg, addig fölösleges nézegetned a PVR2-t.
Ha csak vonal bemenet van, akkor a hangkábelt vezesd ki a gép hátuljára. -
AMD_ok
őstag
driver frissítés megvolt. néztem a képeket, de nálam a sztiu a következő: a felvétel fülnél egyáltalán nincs AUX bemenet, amit ki lehetne választani, a vonalbemenet pedig a hátlapi csatlakozó, még a driver is irja, mig a te képeiden, meg ha berakom az audigyt, akkor ott van az AUX bemenet. Namost mi van? A winfast pvr2 pedig most talált eszközt, de csak egyet, amire azt irja: Mikrofon High Definition Audio . Nekem meg aux kellene
MOD: még egy mikrofont ir, hogy müködik (a hangtulajdonságoknál), és semmilyen mikrofonom nincs. ez lenne talán, a tv kártyát igy észlelné? hang továbbra sincs)
-
bzoley
veterán
Elsőként nézd meg a hangkártya tulajdonságainál, hogy nincsenek-e letiltva a bemenetek.
H le van, akkor engedélyezni kell, és a megfelelőt tedd mondjuk alapértelmezetté.
Ha nem megy, akkor hangkártya driver frissítés.
Nézegesd a képeket.Ez az analóg-digitális dolog meg hülyeség.
-
AMD_ok
őstag
Szia Bzoley!
tudom, hogy nem totál ide tartozik, de hátha tudsz segíteni, a lapom topikjában nem segít senki.
Az a gondom, hogy adott a konfigomban szereplő lap és tunerkártya, és a kettő együtt nem hajlandó hangot kiadni, a winfast pvr2 nem talál audio eszközt. Vista alól működök, a régi audigy kártyámmal tökéletesen megy a kis összekötő kábellel, itt meg hiába dugom a lap audiojának cd-injébe, nincs hang egyáltalán. (egyébként persze más hangok müködnek)Mi lehet a gond? (talán az,hogy ez digitális realtek chip, a winfast meg analóg eszközön tud csak kommunikálni?, de akkor miért irja a P5K könyve, hogy ide kell csatlakoztatin a cd playert, tv tunert, mpegcardot, stb)
Ja, és felvételi eszközt se lát
-
Osynho
addikt
Hy. Miért csúszik el a hang felvételkor egy idő után? Global tuner, 720x576, Divx 6.8, 3200kbit, Radium mp3 codec 128 kbit/s, gép az adataimnál. Köszi
-
Rapidus
tag
Megnéztem a saját gépemen, nálam sima TV nézés 3-4%, felvétel 15-30% (Abit KN9 Ultra, AMD 5200+ , 2Gb RAM). Lehet, hogy a Celeron helyett valami Athlon 2000 környéki gép kellene?
-
Debilon
addikt
mit kellene beállítanom, hogy 720x576-ban rögzítsen képet a PVR2 XviD-el?
a 480x480-as beállítással nem jó, mert 480x576-ban rögzít
a 480x576 pedig 320x240-ben... -
bzoley
veterán
válasz
Rapidus
üzenetére
Ha csak tévézel, nem kell egér. A kikapcsolásig mindent el tudsz végezni a távpiszkával. WF_RemCtrl-lal megpróbálhatsz egeret emulálni, vagy iskerül, vagy nem. Én nem próbáltam.
Mit akarsz akadásmentesen csinálni? Tévét nézni 1200 is elég, felvenni még egy 2000-es sem egy tuti darab. -
Rapidus
tag
Aha tényleg, köszönöm a segítségedet, működik.
Én valamiért felette lévő gombot nyomkodtam.
Az egész úgy jött elő, hogy a rendes szobai TV-m kezdi elhagyni magát, ezért arra gondoltam, hogy egy 1200-1500 körüli celeron gépet rakok össze, és beleteszem a Winfast. Így egyből meg lenne oldva a felvétel is, meg az FM is. A képe pedig nálam nagyon szép, simán van olyan mint a TV képminősége. Igen ám, de a kényelmes TV nézés (esetenként ágyból) miatt a minél nagyobb mértékű távirányítás fontos lenne, ezért görcsölök a TXT-n, a ki-be kapcsoláson, az egér mozgatáson. Ha előtte ülnék, ezek nem igazán lennének fontosak.
Apropó: egy 1500-2000-es celeron (még nem vetem meg, de ilyesmire gondoltam, mert olcsó) 256, esetleg 512Mb memóriával képes akadásmentesen működni szerinted a TV kártyával XP alatt? -
Rapidus
tag
Tehát: amikor a képernyőn a TV progija fut, akkor a távirányítóval tudok csatornát váltani, hangerő, meg ilyesmi. Eddig minden oké.De nem tudom a txt-t bekapcsolni, mert a távirányón felül, bal oldalon a lévő 2. gombra (teletext) semmit sem csinál. (Azt sem találom milyen menüből indul a teletext.)
-
bzoley
veterán
válasz
Rapidus
üzenetére
Még mindig nem igazán értem, amiket írsz. Mi az a küön progi, amivel megy a txt, és külön kell indítani. Kettőre tudok gondolni, a wfttx maga a teletext program, ezt nem kell külön indítgatni, menüből indul. A másik a WF_RemCtrl, de ennek meg semmi köze a teletexthez.
Szóval megismételnéd a kérdést? -
Rapidus
tag
A külön progival szépen működik a teletext, köszömöm az infót bzoley-nak! Még annyi gondom lenne, hogy ahhoz hogy üzemeljen, mindig el kell indítani ezt a külön progit. Van arra mód, hogy távirányítóval előcsalogassam valahogy?
-
Rapidus
tag
Lemaradt, hogy TV2000 XP EXPERT kártyáról van szó.
Azóta részben megoldódott, mert a BIOS-ban átállítottam, hogy PCI eszköz bekapcsolhassa (Wake up by PME# of PCI) a gépet, és most már ki és bekapcsolható a távirányítóval. Felvétel, csatornaváltás, hangerő, stb. eddig is ment. Az egér kezelésének pedig utána fogok olvasni, hátha az is összejön valahogy. -
bzoley
veterán
válasz
Rapidus
üzenetére
Azt hiszem, egy kicsit benéztél valamit. Még szép, hogy működik a távirányító, miért ne működne. De ehhez semmit nem kell elindítani. A PVR2-vel együtt települ a WinFast Wizard is, ami folyamatosan fut a háttérben. Ez vezérli a távirányítót is. Viszont a PVR2-n, és/vagy a Media Centeren, ill. a Power DVD-n kívül más program, cursor irányítására nem alkalmas. Külső vezérlő szoftverrel lehet barkácsolni, de attól meg azt ne várd, hogy a gyári funkciók tökéletesen fognak működni.
A Teletext program(WFTTX.exe) a PVR2-vel együtt települ. Ha az egyik nem megy, próbálj ki egy másikat. Ha Global-od van(még szerencse, hogy kiírtad), akkor lehetnek vele egyéb gondok is. Egy kis trükk, és másik driver segíthet(lhsite-on le van írva). -
Rapidus
tag
Sziasztok!
Tök szuper ez a TV kártya, nekem TV2000 XP Expert-em van, és lenne pár kérdésem, hátha tud valaki segíteni. (Driver: Driver_4.107.3212, WinFast_PVR2_2.0.2.40).
Első problémám, hogy nincs Teletextem, ennek a progiját honnan lehet letölteni?
Második, hogy bár alapban működik a távirányító (nekem egy fehér színű van) a hangerő, a csatornák váltása megy is, ehhez semmit sem kellett állítanom, csak elindítani a progiját, de a gép kikapcsolása(bekapcsolása) már nem megy, mert a power gomb csak magát a progit kapcsolja ki. És ha lehet, szeretném használni az egér irányítását, meg hasonlókat is. Azt olvastam, hogy ezeket valamilyen konfigurációs állománnyal lehet szabályozni. Van valakinek ilyen állománya?
Előre is köszönöm, ha valaki segít. -
bzoley
veterán
Légy kreatív. Levágod a kábel egyik végét, és egy jack-et teszel a helyére, majd kivezeted valahol a gép hátulján. Előfordulhat, hogy rövid a kábel, ez esetben vagy lecseréled hosszabbra, vagy fordítva fogsz hozzá. Egy jack-jack kábelről vágod le a dugót, és laposat tszel a helyére. A két szélső(ált.piros, fehér) a jobb, és a bal, belül a test van.
-
takira
csendes tag
Minap vettem egy külső Creative Sound Blaster 5.1 hangkártyát. Sajnos a belső TV tuner kártyámon ( Leadtek WinFast TV2000XP Expert ) nincs JACK kimenet, hanem az a kis kábel ( sajnos a nevét nem tudom ) amit az alaplapra kell csatlakoztatni. Hogy lehetne ezt a kis kábelt átalakítani jack dugósra, hogy rátudjam kötni a külső hangkártyára?
Vagy esetleg tud valaki egy másik megoldást?
-
bzoley
veterán
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Nincs mit.
-
bzoley
veterán
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Azonkívül, hogy időnként rákérdezel, valamit te is tettél már annak érdekében, hogy megszerezd a szükséges információkat? Esetleg olvasgatni, vagy egy pillantás az aláírásomra. Talán rátaláltál volna erre is. A semminél több.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Valaki? Plíz
-
ForRedGlory
félisten
Hali. Mi a különbség az Expert és a Global verzió között? Képminôségbeli eltérés is van?
-
-
Debilon
addikt
mégegy kérdésem lenne..
kell-e valamilyen divx/xvid vagy ilyesmi cuccot feltelepítenem, ha ezekkel akarom a műsort rögzíteni?
vagy elég, ha a pvr2-ben mpeg2 profilt kiválasztok?
-
Debilon
addikt
hali!
előszöris bocs a kérdésért, de arról érdeklődnék, hogy a Global-hoz melyik driver-t és PVR2 (?)-t kell/érdemes feletelepíteni, hogy rendesen működjön?
-
Attiskaaa
tag
Cső gyerekek,
nekem is ugyanez a gondom az xmltv-vel, dettó. szerintem megint valamit átszerkesztettek....A Daa-Raa által említett progressive-interlace dolog nekem sem működik, de remélem egyszer kijavítják. Ezt kérdeztem tőletek a pvr3000-es topikban is, csak ott nem mondtátok. Valszeg azért, mert ez a topik jobban él...
Üdv: Attila
-
bzoley
veterán
válasz
üzenetére
A Radium Vista-n nem volt hajlandó működni. Jelenleg az Aud-X van fönn, úgy néz ki, használható. Igaz AC3 lesz mp3 helyett, de 640kbps-ig állítható. 44k-nál furcsa hangja van, 48k-n jó. 96k-n nem próbáltam.
Amúgy meg nem nagyon rögzítek mpeg4-be, csak ha kipróbálok ezt-azt. -
Neoka
aktív tag
-
Neoka
aktív tag
Ajaja ha már te is ezt mondod, akkor itt baj van.
Kéne egy kis help.
Szókásomhoz híven mentem az oldaladra, hogy leszedjem a követkző adag xmltv adagomat, de nincs fenn.. ez már azt jelenti, hogy csináljam magam?Ezt meg is próbáltam, de rögtön a config.bat elindításánál az alábbi hibát kaptam.
getting list of channels: no CHANNELS cloud be found at /PerlApp/grab/huro/tv_grab_huro line 703, <STDIN> line 2
itt egy picit megállt a tudományon.
-
törölt tag
A TV adás interlaced utazik az éterben. Ez azt jelenti, hogy két félképből áll a kép, egy másodperc alatt így 50 félkép jelenik meg. A két félkép közül az egyik a páros a másik a páratlan sorokat tartalmazza. Interlaced felvétel esetén válik láthatóvá a fésűsödés. TV-n ez azért nem látszik, mert maga a TV rendelkezik fésűszűrővel, ahogy a tunerkártya is végez deinterlace-t megjelenítéskor.
A progressive ennek lényegében az ellentétje. Ilyenkor a video teljes képekből áll, nincs fésűsödés. Tulajdonképpen a deinterlace szűrő kimenete is progressive video. A jelek szerint a PVR2-ben jelenleg nem működik a deinterlace szűrő MPEG4 felvételkor. Olyan nagy problémát nem jelent, a DivX-nek van beépített deinterlace szűrője, alapból viszont nem csinál semmit (Progressive source-ra van ugyanis állítva).
-
törölt tag
Nekem akkor nem vesz fel képet a DivX ha nem 1-pass-ra van állítva, hanem Multipass, 1st Pass-ra. Ettől függetlenül felvétel közben megy a kép. Esetleg próbáld még meg a 1-pass, Quality based beállítással.
Viszont csak interlaced-ben vesz fel, még ha progressive-re is állítom. (Vista alatt, XP-n passz.)
rumkola: Vista alatt nem fog ilyet találni.
-
Pety
senior tag
Hali arcok!
Nem teljesen ugyanilyen kártya de elfér itt(DV-2000)
Feltelepítettem a Vistát megküzdöttem a driverrel,pvr2-vel.Működik minden de valamiért nagyon csattog a hang csatornaváltásnál,hang beállítások szerintem jók illetve XP alatt ez nem tapasztalható.Ötlet
-
Osynho
addikt
Hy. Miért nem tudok 720x576-ban felvenni divx-ben? Ha beállítom ezt a felbontást, akkor levágja az alját és 720x480ban veszi fel. Ha meg pl 640x480at állítok be, akkor 300 valamennyin rögzít. Próbáltam 480x480-ban is, de csak a hangot veszi, a kép kimerevedik az élőképnél. Tudnál segíteni?

-
bzoley
veterán
válasz
üzenetére
Nem túl bonyolult. Ha az alaplapon a bemenethez az van írva, hogy AUX, akkor nagy valószínűséggel, a hangkártya mixerében is ez a neve, tehát az audió vezérlést AUX-ra kell állítani.Viszont egyes, integrált hang esetében pl. AUX-on nem működik rendesen, csak, ha a a CD-in csatlakozójára van dugva a kábel, és az is van kiválasztva(CD-Player). Amúgy meg a legegyszerűbb, ha végigpróbálgatod, egyik csak jó lesz.
-
törölt tag
hi
globálom van az alábbi gépben (abit sa6, cel 1200mhz tua, 512mb ram ati 9250 vga alaplapi hang kari)+ winxp sp2
az lenne a gondom hogy a programon bellül nem tudom állítani a hangerőt -
kovasz
senior tag
válasz
üzenetére
arra jottem ra, hogy ha nagyon leveszem a kontrasztot akkor joreszt eltunik a zaj. a tv is ez csinalja csak automatikusan. ha kapcsolgatok a tv es a tuner kozott akkor a tv kepe joval eletlenebb emiatt. pedig a tv-nek talan a legjobb analog bemenete van a kaphato plazmak kozott.
-
Osynho
addikt
Hy. Vettem egy Global tunert. PVR2-t feltettem, meg a DivX 6.8-at. Ki is választottam a beállítások között és a Szerkesztés/videó kodek beállítása menüben beállítottam a 720x576ot, de 720x480ban rögzít, és lavágja a kép alját. 640x480 esetén pedig 384x288-ban veszi fel. Miért?
-
kovasz
senior tag
ok. ez egy htpc van meg benne 2 masik tuner es azoknak sokkal kevesbe zajos a kepe. mar mindent probaltam elvittem az osszes kablet a kozelebel, kiszedtem az osszes egyeb kartyat. es meg mindig zajos.
nagy kar, mert a htpc hdmi-vel van egy th42pv60 plazmara kotve es a globalon keresztul sokkal reszletesebb es elesebb a kep, mint a tv sajat tunerjevel. gondolom a 10 bites adc miatt, de a zajossaga miatt hasznalhatatlan. ha van ra mod par kepet tegyek fel legyszi, hogy el tudjam donteni az en karytam rossz vagy mind ilyen (amit ketlek).
-
kovasz
senior tag
van egy ilyen global tunerem. egesz jo kepe lenne, de nagyon zajos. a forras tuti jo, mert ha masra kotom az koax-ot akkor az zajmentes kepet mutat.
kifogtam egy szar tunert vagy ez ilyen?
-
bzoley
veterán
válasz
mapalka
üzenetére
Ha connect error-t kapsz, akkor túl sok adatot forgalmaztál, ill. túl sűrűn próbálkoztál, ezért bannolva lettél egy időre. Próbálkozz később, másnap, harmadnap, vagy tölts le kevesebb adatot. Nálam minden második nap indul a grabber. Azt, hogy minden letöltés sikeres-e nem tudom, mert automata. Csak kb.hetente frissítem én is a műsoromat a saját oldalamról, azok általában jók az utóbbi időben.
-
mapalka
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem , hogy mi történt az EPG letöltéssel kapcsolatban. Megszünt bzoley oldalán is a zip file letöltési lehetőség és az xmltv progival sem sikerül letölteni az xml filet, Van-e más megoldás az xml file letöltésre, az EPG műsorfüzet műkődtetésére. -
k3vin
csendes tag
Letöltöttem és feltelepítettem ezt: "ArcSoft MCE Software Encoder (32-bit) : "
Mostmár nem hisztizik a progi hogy nincsen tuner, keresi a csatornákat, és meg is találja őket (talált frekvenciák többé-kevésbé egyeznek a csatornakiosztással), de ha tv-t néznék media centerben, csak fekete a kép... Ezt mi okozhatja?
Megnéztem a leírásban szereplő "Overlay" hibákról szóló oldalt, de hogy őszinte legyek nem sokat értek belőle, főleg hogy ott egy nvidia képernyőillesztőről van szó, nekem pedig radeon van... -
bzoley
veterán
-
k3vin
csendes tag
Hello!
TV 2000 XP Expert + Vista Media Center = "Nem található tunerhardver..."
PVR2 - vel tökéletes. Probléma forrása?
-
Csapi007
veterán
Hello
Felraktam a vistát, a kártyával minden franko.
Egy probléma lenne, ha keretes módban vagyok a keret sokkal vastagabb mint XP-ben.
-
greenface
aktív tag
Sziasztok!
A következő problémám van Leadteak Global kártyával: ha nem a távirányítójával indítom a PVR2-t, akkor nem működik a táviránytó a programban!
Erre van vmi megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EAFC 26
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Lexus, Toyota topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Villanyszerelés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- DELL P2714H "27 colos kalibrált IPS panellal rendelkező monitorom eladó tökéletes állapotban!
- MSI GTX 1070 Ti GAMING 8G stabil, működésileg megbízható állapotban eladó!
- Xiaomi 13T Dobozzal Töltővel
- G.Skill Ripjaws S5 32GB 2x16gb kit 6400mhz CL32!! GARI: 2026.06.-ig.Alacsony profilú,hütőbordás!
- WD 480GB Greene SN350 (WDS480G2G0C) M.2 2280 NVMe PCI-E3.0 x4 SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UN880-B - 27" IPS ERGO - 3840x2160 4K - 60Hz - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync - Mac
- Samsung Galaxy Z Fold 6 Silver Shadow Hajlítható csúcstechnológia, AI extrákkal,2028. 01. 24
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR5 / 512GB SSD!
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
(biosban se)

Én valamiért felette lévő gombot nyomkodtam.

Feltetem és tök jó. Nekem Xp-m van, szal minden ok