Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- Megérkezett a Dolby Vision 2
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Gaming notebook topik
- Milyen egeret válasszak?
-
garga pista
őstag
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Megosztom a driver pakk -hoz a linket ismét, nagyon sokszor kapok még mindig mailt, hogy a régi driveos linken hozzáférést kér valaki. Fent van nyilvánosan, de sajnos valamiért a régi hsz-t találják meg sokan (gondolom Google oda visz).
Tehát mindenféle Leadtek Winfast Tv kártya drivere, PVR2 telepítő, stb. letöltése ITT
Van egy BTFLASH.ZIP, azt csak az használja, aki tudja mire való, valamilyen chip ID-t lehet helyreállítani vele, korábban volt szó itt a topikban róla.
Segíteni sem privátban, sem mailben sem tudok a kártyákkal/driverekkel kapcsolatban, már régen eladtam őket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Littletiger
üzenetére
VirtualDubMod
-
Littletiger
tag
válasz
üzenetére
Köszi! Akkor MPEG2-be fogok felvenni. Bár ettől függetlenül érthetetlen, hogy avi-ban mért nem vett fel teljes hosszúságban. Se időlimit, se méretkorlát nem volt beállítva.
Ja, és a processzorterhelés olyan 40-50 százalék között mozgott. Nem tudom, hogy ez sok e. MPEG2-ből avi konverzóhoz milyen programot ajánlotok? -
Mercutio_
félisten
válasz
Littletiger
üzenetére
Procihasználat 70% fölött van?
Mert valszeg az a bibi, hogy nem bírja a géped a terhelést.
Jobban jársz, ha mpeg-2be veszed fel (nagyobb felbontást bír úgy a gép) majd célprogrammal konvertálod divx-be. -
törölt tag
válasz
Littletiger
üzenetére
A jó minőségű felvétel ott kezdődik, hogy nem egyből MPEG4-be veszel fel. Erre a célra magas bitrate-ű MPEG2 vagy MJPEG codec kell PCM hanggal. És nem az általad írt felbontásban, hanem minimum 720x576-ban. Persze mindez azt jelenti, hogy sok helyet foglal és utófeldolgozni kell, de ez a minőség ára.
Esetleg nincs beállítva időlimit? (Felvétel gombon jobb kattintás, majd ott tudod megnézni. Bár nálam a beállításnak semmi hatása.) Esetleg méretkorlát? -
Littletiger
tag
Sziasztok!
Hogyan tudnék a PVR2-vel avi formátumba felvenni? Az analóg felvételi profiloknál ki lehet választani az avi-t, de a szerkesztés gomb inaktív, és ha megnézam a profil jellemzőit, a videó kodeknél none szerepel. Megpróbáltam létrehozni egy új profilt, ahol már tudok választani a kodek listából. Ki is választottam az xvid mpeg4 kodeket, de nem nagyon tudom, hogy pontosan mit kellene még beállítani egy jó minőségű felvételhez. Próbálkoztam 384x288-as felbontással és mpeg layer-3 audió kodekkel, de ha elindítom a felvételt, majd leállítás után visszajátszom, akkor kiderül, hogy sokkal rövidebb időintervallumot vett fel, mint amíg a felvétel tartott. Pld. 1 perc felvételt készítettem, és csak 10 másodperc volt meg belőle. Ez mitől lehet? Ja, szabad hely van a vinyómon. Előre is köszi a segítséget. -
bzoley
veterán
válasz
MadBlade
üzenetére
ajaj
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A földelt konnektorok jellemzően be vannak süllyesztve a falba, és a malac orrlyukaira merőlegesen egy-egy lemez fülecske található. Szerencsés esetben be is van kötve. Egy próbalámpával ellenőrizhető. Ha nincs, szétkapod a boylert, vagy a vasalót, és a kontrollámpájával is megoldható, de a fentiek fényében ezt neked nem javaslom
-
MadBlade
tag
Meg van a hiba !

A szerelő elvezette a kábelt a tévémig ott elosztotta , hogy tovább tudjon jönni a modembe amiből a kijövő netkábel bemegy hátul a gépbe , de a tunerkariba már sehonnan nem megy coax kábel !

( most amolyan sufni-tuning módjára meghosszabbítottam a tv-től a kábelt és jön kép )
Szerinted ha a tv-nél bedugnék még egy elosztót és onnan vezetném a tunerkariba a kábelt az úgy jó lenne ?

-
MadBlade
tag
kábelezés biztos hogy rendben !
Asszem de
Tv kábel+szűrő a modemben abból a net kábel a gépbe...
( legalábbis a csávóka berakott valalami szűrő félét hogy gyengébb legyen a jelzaj vagy mi a szösz )
Nem mondta hogy így nem lesz jó pedig tutda hogy van tunerkari a gépemben , mert meglátta a távirányítót és mondta , hogy neki is ilyen van... -
bzoley
veterán
válasz
MadBlade
üzenetére
Ezek szerint a drivert mégsem raktad fel. A PVR2 meg csak azután telepítsd, miután a driver fönn van.
Ha a korábbi driver nincs rendesen eltávolítva, akkor a rendszer elutasíthatja a másik drivert.
Szedd le a programokat, drivereket, töröld a mappát, és a registry-t, majd a \windows\inf\ -ből ból az oem*.inf nevű fájlokat.
Ezután rakd fel újra a drivert. -
-
bzoley
veterán
válasz
MadBlade
üzenetére
Másodszor említed a netet. Ha ez nincs összefüggésben a kábeltv bekötésével, akkor nem értem az összefüggést.
Driver/szoftver tekintetében azt tudom mondani, hogy dobd ki a cd-t, és használd a DTV1800 H-hoz való drivert, és a legfrissebb PVR2-t. Mindekettő megtalálható az oldalamon, ezek valók hozzá. -
MadBlade
tag
help me skacok , lécci !

Van egy golbalom és tegnapelőtt bekötötték végre a netet , de nem vagyok képes egyetlen tv csatornát sem kicsikarni a kariból...
Rádió , kameráról videórögzítés képpel, hanggal megy...
( semmilyen külső progit sem használok , csak a hozzá kapottakat tettem fel )
Tudnátok segíteni ?

-
Gee-X
csendes tag
lehet hogy én csináltam valamit rosszul de az ''A''-ra nem reagált semmit. egyébként sima PVR-t használok. akkor is hungaryra állítsam? most nem tudom min van, mert Custom Defined-et ír az országnál. egyébként több Hungary is van
Hungary PAL B
Hungary PAL B/D
Hungary PAL D
(sőt Hungary SECAM is) -
Hubapeti
tag
Sziasztok
Nekem globalom van es nagyon zajos a kep a kabelteve bemeneten.Lehet e altani a zajt vagy fesuszurest stb...?
-
Gee-X
csendes tag
sziasztok
miért van az, hogy minden szgép újraindítás után elmegy a csatornák hangja? a sorrend megmarad, a kép is jó meg minden, csak a hang megy el. ha rá megyek a ''csatornák keresése''-re, akkor végigfut és szépen belövi a hangot is a csatornákhoz, de elég idegesítő, hogy minden alkalommal ezzel kell kezdenem
(Globalom van és alaplapi hangkártyára van kötve) -
fradi81
veterán
válasz
üzenetére
Belső összekötés van most, az a CD. Ez van beállítva a hangkártya beállításaiban is meg a PVR2-ben is, de ha nem ez lenne nem is lenne hang a felvételben. Ha elkezdődik a felvétel, a Hangszóró kimeneti szintek már nem mozognak... és nincs is hang, erősítőre van kötve optikai kábellel de az nem oszt nem szoroz.
-
MadBlade
tag
válasz
üzenetére
Azzal a kis szörke kábellel összekötöttem a tunerkarit az alaplapon levő audi trutyival , mert nincs külön hangkártyám...

Az alaplapra biztos hogy jól dugtam a kábelt , mert a kábel csatijában 3db kábel van és mindegyik találkozik egy-egy fülecskével ( nemtom minek híjják - pin ? -
) a másik végét meg oda dugtam a kártyán a kábelnek , ahova a hozzá kapott leírás szerint kéne ( és meg is fordítgattam , de semmi ) ! 

-
törölt tag
válasz
fradi81
üzenetére
Gondolom mindez külső átkötés esetén igaz. Mire van kötve a külső kábel a hangkártyán? Mert a jelek szerint a rózsaszínű aljzatra, ami a mikrofon aljzat. A kék a Line in.
A másik dolog pedig, hogy a Win felvételi hangerőszabályzóján a mikrofon helyett a line in-nek kellene kiválasztva lennie.
Belső átkötés esetén pedig értelemszerűen a CD in-nek (vagy amire éppen kötötted a hangvezérlőn).
MadBlade: 1. Jól kötöttél össze mindent?
2. Ez mindenképpen norma kérdése, a PVR(2)-ben állítsd be rendesen. A hangot pedig inkább kösd egyenesen a hangkártyára és állítsd be annak megfelelően a bemenetet. -
MadBlade
tag
Hy mindenki!

Tegnap vettem egy Leadtek TV2000XP Global tunerkarit , ha már ennyien bizalmat szavaztok neki
Viszont van két problémám is:
1. A net-em még nincs bekötve , de azért a rádiót kipróbálom gondoltam...csakhogy hiába talált harmincvalahány csatornát ( csak a legismertebb rádiókkal próbáltam - gondoltam mejünk biztosra - ) , de vagy meg sem nyekken (sztereo-mix-en kívül minen beállításon ) vagy pedig recseg ropog ösze-vissza ( szereo-mix -re állítba a line-in ) , oszt annyi !
Mit nem állíthattam be jól ?!

2. Haverom kazettás kameráján van egy video és egy audio kimenet ( fehér/sárga ) ezen keresztül rádugtam a karira a hozzá kapott kábelkupac segíségével...a képet át is küldi , fel is veszi , de xarul ( kékeslila színű és horizontális csíkokkal tarkított a kép ) és még hang sincs
Itt mi lehet a probléma forrása? (egyik ismerősöm szerint nem pal-ra van a videó állítva , de ezt már nem volt időm sajna megnézni
)
Előre is THX mindenkinek a Help-eket !
-
Füleske
addikt
válasz
fradi81
üzenetére
A kis szürke kábel a jó kábel , a másik a video-in kábel , bár az enyémen még nincs jack dugó , igaz ez már 3 éves kártya (expert).
A hang hiánya felvételkor szerintem szoftveres beállítás kérdése. De miért nem teszed fel a saját programját (PVR 1 vagy 2) kipróbálni ott van-e hang. A PVR - ben aztán lehet kísérletezni , ''zenei cd'' vagy ''aux'' - ot próbáld az ''audió-felvétel vezérlése'' menüben.(PVR 1 - ben ez a menü , PVR 2 - ben lehet más a neve). -
fradi81
veterán
Ezeket adták a kártyához:
[link]
Ha a kis szürkével [link] kötöm az alaplapra a tunert, akkor is elmegy a hang a felvétel indításakor sajnos, christv-vel is tehát valami szoftveres gond amire nem jövök rá soha, de végülis annyira nem akarok felvenni tvből semmit de azért jó lett volna. Érdekes hogy ilyenkor csatornaváltásnál recseg a hang, tehát akkor marad a külső vonalbemenetes összekötés.
Egyébként T-kábel a szolgáltatóm és a kábel ketté van osztva, internet+kábeltv.[link]
Jó TV-zést mindenkinek
-
tedbandy
csendes tag
Bzoley. Bocs ha egy kicsit elragadtattam magam. Amúgy 100%, hogy neked van igazad. A történet már elég hosszúra nyúlik. Nem is részletezném elég annyi lassan a csendes don hosszával vetekszik. Egyszer csak sikerül úgy belőni, hogy minden menjen. Egy csndes kérdés közben az lehet zavaró tényező, ha a pvr1 és 2 is fönt van a gépen?

-
bzoley
veterán
válasz
tedbandy
üzenetére
Biztos, hogy a kártya retek, vagy csak te nem tudod, mit kell kezdeni vele?
Első körben PVR reinstall. Megnézed a futó folyamatok között, hogy a WFWIZ.exe fut-e. Ha az nem megy, a távirányító sem működik. Valószínűleg valami olyasmit telepítettél, ami megzavarhatta a program automatikus indulását, vagy normális futását.
Vazze, mindenki szabin van? Én tartom egyedül a frontot, és próbálom osztani az észt, hol vannak a guruk?
Sebaj, nézegessétek az új PVR2-t. Vista-n UAC, és ''run as admin'' immunis lett.
Nekem az egér gyorsgörgője végre a normális irányba tolja a hangerőt, aki erre izgul, állítgathatja a jpeg képek tömörítettségének mértékét, hibajavítások, stb.
[Szerkesztve] -
tedbandy
csendes tag
Üdv nektek guruk.
Már jó régóta keccsolok a deluxe kártyámmal. Most megint akadt 1probléma most nem működik a távirányítóm és a tálcán sem jelenik meg a PVR ikonja. Mit csináljak, hogy végre már egyenes be álljak ezzel a retek kártyával? -
bzoley
veterán
válasz
fradi81
üzenetére
Azt hiszem kezdem érteni, csak nem emlékszem Jack-re a brakeout-on. Te az audio-bemeneten akartad kiküldeni a hangot? És a tévé még szólt is? A Globalon összvissz egy audio kimenet van, az pedig belül van. Olyan kábelt, ami a hangot a belső csatlakozóról kiküldi, eddig csak a PxPVR2200-nál láttam, előtte nem mellékeltek ilyet, csak a belső kábelt. Másik lehetőség lett volna, hogy te is, mint néhányan, barkácsoltál egy spéci kábelt, de ezek szerinte rossz dugót rossz helyre dughattál.
-
fradi81
veterán
Mellékeltek 2 kábelt egy vékony szürkét, meg egy külsőt amin van több csatlakozó is, én azt használtam. Integrált soundstormom van.
-
-
fradi81
veterán
Ha PVR2-ben az analóg audio eszközt a webkamerám mikrofonjára állítom, akkor van hang felvétel közben is, ha a hangkártyámra, akkor nincs, behalok
(A tuner kívül van összekötve a hanggártyával vonalbemenetre dugva)
[Szerkesztve] -
-
bzoley
veterán
-
fradi81
veterán
Felvétel közben elmegy a hang ez miért lehet? (A felvett videóban van)
-
-
bzoley
veterán
válasz
fradi81
üzenetére
Az ''eltávolítás a csatorna-listáról'', és az ''összes törlése'' két különböző funkciót takar.
Előbbi egyértelmű, a második viszont csak a kijelőléseket távolítja el a csatornák elől.
A vezérlőpult eltűnik, ha a cursort elveszed róla. Ha mégsem teszi, akkor lehet, hogy egy háttérben futó program ezt megakadályozza, mint nemrég Balinál az Azureus.
Nem tudok hw deinterlace-ről, ez a WFDIF.ax feladata. A deinterlace hiánya viszont nem elmosódást eredményez, hanem vizszintes comb-szerű effektet a sorok mentén:[link]
Ez egyébként több kártyánál is tapasztalható, hasonlóan a comb-hibához. -
fradi81
veterán
Ja és ahhoz képest hogy ebben elvileg hardveres deinterlace van, gyors mozgásnál mosódik a kép

-
fradi81
veterán
Hali
Most vettem egy globalt. Legújabb driver+pvr2. A beállításokban a csatornalistában van egy halom amiket ki szeretnék törölni, de hiába jelölöm ki mindent, csak egyet töröl, ha megnyomom hogy összes türlése akkor se, másnál is ez van?
Ha teljes képrenyőn nézek valamit alul ott van a vezérlőpanel, azt hogy kell eltüntetni? -
-
tedbandy
csendes tag
Természetesen kiválasztottam. Nem lehetséges, hogy a hangkártya driverét kellne frissiteni. A suand max beállításokat már annyiszor átnéztem, hogy szó nincs rá. Úgy érzem egy kicsit szopat. Valahol úgy volt itt fogalmazva a fórumban, hogy lelke van, és most elég rossz passzban van. Ráadásul ez az otthononi gépem én meg a munkahelyről irsogálok. Az isten háta mögé még nem sikerült a széles sávot behúzni.

-
Balinov
titán
válasz
tedbandy
üzenetére
üdv,nem írod konkrétan ezért is bátorkodom megkérdezni,a PVR2-ben ugye ki van választva a megfelelő audiobemenet? DLX az még bőven loopback kábeles,így sztem Line-inre kell kötni és PVR2-ben azt kiválasztani.Persze ellenőrizni hogy a win hangerőszabályzójában lejátszásnál nincs-e elnémítva ill. felvételnél a Line-in legyen kiválasztva,máskülönben nem biztos,hogy felvételnél lesz hangod.
Bali -
tedbandy
csendes tag
Üdv nektek guruk:
A következő lenne a problémám. A kártya egy deluxe. Most kellett megflashelni mert nem volt hajlandó működni. Köszi a tanácsot. Most működik pvr1 és kettővel is, de hang az nincs. Csatlakozó dugók a helyükön. Audió kodek kiválasztva. Beállítások az itt leírtaknak megfelelően. Most lett újratelepítve az egész gép. 2 alkalommal sikerült már hangot is fabrikálnom a beállításokat hiába mentettem el visszakapcsolás után hang megint nincs , ja és a csatornák sorrendjét össze vissza keverte. Remélem tudtok írni valami okosat. Köszönöm előre is. -
tedbandy
csendes tag
Üdv nektek guruk. A következő lenne a kérdésem a pvr2 delux változatú kártyánál is használható, mert azt olvastam, nincs még tapasztalat?
[Szerkesztve] -
MadBlade
tag
THX '' bzoley '' !

-
MadBlade
tag
Helló skacok !

Bocsi , de kajak láma vagyok a témához , viszont olvasgattam a topicot és ez alapján egy Leadtek Winfast TV2000XP Global vásárlását tervezem hó elején , viszont nem tudom , hogy haverom videokamerájáról hogyan tudnám a kazira felvett videókat a pc-mre átjátszani !
A Leadtek kari hátulján levő S-video bemenet-be kéne bedugnom egy RGB / S-videeo átalakító kábelt , aminek a másik ( háromszínű ) vége menne a kamerába ?!

Előre is THX mindenkinek a Help-et !!!
-
halgez
csendes tag
Hi,
Szeretnék egy kis segítéget kérni. Most akarok venni tv-kártyát csak nem tudom eldönteni hogy, expert vagy global legyen. -
torzsa007
tag
hello
van egy Global káryám és szerettem volna belerakni egy P2-es gépbe de a gép a beszerelés és indítás után nem hajalndó semmit se csinálni se bootolni a képernyő meg se moccan mi lehet a baj?
előre is köszi -
törölt tag
válasz
Nagyvad
üzenetére
Gondolom a cmd exe volt aza file. A felvillanás teljesen normális, ha egy ''DOS''-os parancsikonra kattintasz, az megnyitja a cmd-t, majd ha lefutott be is zárja. A DOS azért van idézőjelben, mert az NT kernelű Windowsokban nincs DOS! Csak emulálva van (NTVDM - New Technologie Virtual DOS Machine). Az NT ugyanis önálló kernel és oprendszer, míg a Win9x nem. Utóbbiak csak a DOS felé épített grafikus shell-ek voltak, gyökereik a DOSShell-ig vezetnek. (DOSShell -> Win 1.0 -> Win 3.x -> Win9x) A 9x-ek emellett csak részben 32 bitesek, a kernel jó része 16 bites volt, bár ennek aránya jelentősen csökkent a fejlődés során. Tisztán 32 bites kernele csak az NT-knek van. Ezért is sokkal stabilabbak.
-
LOTR
addikt
tökönszúrom magam
most jutott eszembe, hogy ugye említettem, hogy korábban működött a dolog, most meg valamiért nem találja a videóról jött jelet
a videón van 2 scart és 1 composit csatlakozó, és én a 2es jelű scartot használtam eddig, így ugye megtalálta az antennakábelről jött jeleket, de a videóét nem, és most jutott eszembe, hogy a videóról jött jelet csak az 1es jelű scartról látja, talán 1 éve ugyan ezzel szívtam, csak közbe elfelejtettem
na probléma megoldva -
Nagyvad
csendes tag
Rendes vagy
Amúgy, nem lehet hogy a dos-szal van valami? Néhány XP-reinstall előtt használni akartam valami progit, ami hasonló tüneteket mutatott, és akkor komoly guglizások árán jutottam egy olyan infóhoz, hogy (ha jól emlékszem) a windows könyvtárban vmi fájlra kellett kattintanom, ami lefutott és utána már nem volt gondom. De ez néhány éve volt, és most már nem találom ezt az oldalt sehogy se. -
törölt tag
Ha Experted van, akkor azon nincs 7 tűs csatlakozó. A hátlapon van egy 9 tűs miniDin, ebbe kelene beledugni a breakout kábelt, amin vannak a composite video, és a hang RCA-i és az S-Video csatlakozó. A breakout kábel pedig a jobb alsó sarokban van: [link].
Amikor video-ról vettem fel, akkor a SCART -> CVBS átalakító video RCA-ját a breakout kábel sárga RCA-jára dugtam. És működött. -
bzoley
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- PlayStation 5
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Hisense LCD és LED TV-k
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
- Battlefield 6
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370P PRO i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB CM TD500 700W
- ÚJ HP Pavilion 16 - 16"IPS WUXGA - Ryzen 5 8540U 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256GB SSD I 14" WQHD Sérült I W11 I CAM I Garancia!
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Teljes kijelzős zászlóshajó, AI-erejű teljesítmény
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)

v-logó, felirat, legjellegzetesebb a sárga karika alsó, felső széle.