Hirdetés
- Philips LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- E-book olvasók
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Asztrofotózás
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
Aktív témák
-
tam@s
tag
Sziasztok!
Véleményetek kérném a választásom megkönnyítéséhez.
Igényeim:
Tv
földi antenna Bp-n (1-2 hónapig még), majd UPC kábel
PC
néha rákötve, DVI-HDMI segítségével, DVD, néha net
32''-os kijelző
Ne kelljen félévente szerelőhöz vinni a következő 5 évben.
180.000 Ft alatt akarok maradni.
Eddigi választottam az Samsung 32R81, 32S81 lenne, de a MM-ban az eladó mutatta az LG32LC52-t. Egész jókat mondott róla, bár ezeknek az eladóknak nagyon nem szabad hinni, mert sokszor nincsenek tisztában, csak nyomják a marketinget. Nomeg a reklámból is tujuk: Hülye, aki ott vásárol, vagy valami ilyesmi...
Szóval:
Van valakinek tapasztalata az LG 32LC52-ről? Samsunghoz képest jobb?
Megéri az S81 és az R81 közötti 20.000 forint különbség? Egyáltalán a kontraszton kívül van különbség? Vagy csak marketing?
HA valaki tud az igényeim alapján egy jobban, várom tanácsát.
Az AVPlanetben vásárolnám, úgy láttam, ott a legolcsóbb.
Van tapasztalata valakinek velük? Rendeléstől számítva hány nap (hónap, év...), míg hazavihetem a cuccot? Esetleg tapasztalat garanciális hiba javításával kapcsolatban?
Egyszer már befürödtem az EBolt-tal, azóta tartok egy kicsit az e-businesstől, de MM-hez képest 20.000-rel olcsóbb.
Előre is köszi a válaszokat! -
Lacix29
őstag
válasz
stavross #4397 üzenetére
Igaz! Nem vágja le kép két szélét, rosszul fogalmaztam!
Ha 4:3ra állítod a képet a két oldalon marad két fekete függöleges csík és ha jobban megnézed a 4:3 kép oldalát láthatóan hullámzik!
Ha hullámzik, akkor rossz a tv-d.
Én általában nagyítva nézem az adásokat. Igaz néha kilóg a szereplők fejének a teteje, de ez kevésbé zavar mint a lapított emberek, vagy a kihasználatlan részek 4:3-as mód esetén.
Philips-ek pedig nagyon jónak mondottak TV nézésre.
A 9-es széria a legjobb, nem véletlenül kerül 600e Ft-ba. -
gonczip
tag
Sziasztok.
LCD TV vásárlása előtt álok.
Szeretném kikérni a véleményetek, hogy milyen TV-t ajánlanátok a számomra.
Szinte csak XBOX 360-at fogok rajta nyomni, meg DVD filmeket nézni asztali lejátszóval.
Számítógépet nemigen fogok rákötni, és TV nézésére csak ritkán fogom használni.
Kb. 300-400 ezer Ft-ot szánok rá.
Én a Full HD-s LCD-k felé kacsingatok, csak nem vagyok benne biztos, hogy ki fogom tudni használni a TV adottságait Erröl mi a véleményetek?
A Full HD-sak közül is ezt nézegettem: LG - 42LF65R ( AVPlanet-nél) Az R-betű mit takar a végén?
Ausztriai weblapokon is nézegettem őkét, és ahogy számolgattam, ha kimennék érte kb. 50 K-t meg tudnék spórolni. Szerintetek megéri kiutazni érte? ( Garancia, nem-e basznak át stb.)
Esetleg, ha itthon veszem meg az LCD TV-t az ÁFÁ-t visza tudom valahogy igényelni? Egy régebbi hsz-nál ezt olvastam. Bocs, a sok hülye kérdésért, de nagy dillema előtt állok, és nem akarok befürödni ,hogy megveszek egy számomra nem megfelelő készüléket..
Válaszotok előre is köszönöm. -
Renwick
őstag
Dehát ha egyszer az emberünk 42 inch képátlójú hasznos képfelületért fizet...
...egyébként a hazai viszonyokat jellemezve -- hogy is fogalmazzak -- a kereskedelemben vásárlolható megjelenítők technológiája kissé túlhaladott a műsorszórás minőségén és technológiáján. Ezért van az, hogy aki megveszi a szélesvásznú LCD TV-t, utána már jusztazértis wide-ban nézi a Barátok köztet, hiába látszik így a Német Kristóf kissé köpcösebbnek.
De gondolom ezzel nem mondtam újat.
üdv
R. -
stavross
tag
Üdv
Nem akarok vészmadár lenni de én sportmüsorokhoz nem vennék LCD-t
Tudtommal minden sportadás 4:3-ban fogható és 16:9-es LCD vagy plazma tv-én szét fogja húzni a képet! Szélesebbek lesznek az emberek! Én néztem pár kosár és focimeccsett LCD-én de nekem nem jött be (Hangsúlyozom ez csak az én szubjektív vélményem)
Ha ennyit rászánsz és főleg sportot néznél, sztem fontold meg a projectror-t!
http://www.digital16-9.com/scripts/default.asp
1ébként én az LG-t választanám
(De ez is csak egyéni véleményem)
Remélem nem vettem el a kedved
Üdv
Stavross -
Jenki
csendes tag
Üdvözlet mindenkinek!!!
LCD TV vásárlása elött állok. A méret az ami biztos 42''.
Azok véleményére lennék kíváncsi akik műszakilag jártassak e témában és nem saját kialakult szubjektív véleményük van. Ezzel nem akarok megbántani senkit, csak már annyi pro és kontra infót mondtak, hogy reális képet nem sikerül kialakítani.
Pl. Adott egy nagy műszaki áruház és adott egy eladó. Vegyek PHILIPS-et nagyon jó és most a 42PF9831D típ. 650.000.-forintra van leértékelve. 3 óra múlva ugyanazon bolt másik eladó lebeszél a márkáról és vegyek JVC-t. NA ??? !!! ???
Valójában 3 márkában goldolkodom: PHILPIS, JVC, SHARP. A három márkából szeretnék választani. Véleményt szeretnék kérni, előnyök és hátrányok, érvek és ellen érvek. Melyik miben jó és miért jobb.
Melyek azok a szempontok, műszaki megoldások, paraméterek amelyeket elsődlegesen kell figyelembe venni. Pl HD vagy Full HD, válaszidő( ???) stb.. A JVC-ben van 100 Hz Clear Motion Drive. ( ????) Mennyire lényeges?
A márkákon belül a köv. típ. néztem:
- JVC LT42DV8B, LT-42DP8BG,
- PHILIPS 42 PF9831D, 42PFL7662D, 42PFL7332
- SHARP LC-42XD1E , LC-42RD2E, LC-42SD1E,
Ezekről várom a véleményeket és a fentiekkel kapcsolatosan.
Előre is köszönöm a segítséget !!!!!! -
HandsOnHard
csendes tag
#4377 - ra valaki
-
sulep
senior tag
Sziasztok!
Melyik LCD TV-t ajánlanátok nekem a kettő közül?
-Panasonic TX32LE7P
-Samsung LE-32S62BX
A lényegh ogy a házimozi hangfalszettet, a DVD felvevőt, és a videókamerát rátudjam dugni. Amúgy melyiknek szebb a képe? -
djsub
csendes tag
Hali! Van egy 2 napos, samsung le40r84 es tv-m. Problémám hogy a tv2, és az rtl klub hangja csak az egyik csatornán jön. (egyik a bal ,a másik a jobb) A többi műsornál nincs ilyen probléma, sőt ha a finomhangolóval elhangolom akkor megjön a másik csatorna is. (olyankor sajnos a kép már nem élvezhető) Szerintetek tuner v kábeltévé probléma? Köszi.
Üdv: SUB -
HandsOnHard
csendes tag
HY All
szoval van nekem egy LG 32LC51 em kb 4 napja van meg, monitornak (is) használom eddig ment minden tökéletesen ezzel a DVI-HDMI dologal, és az 1 es HDMT-t használtam
de ma regel inditom a gépet és azt irja nincs jel, ki-be húzogatam a kábelt, újraraktam a videó kártya drivert vagy 10 szer, már a vint is újra raktam de még minig nem mükszik, próbáltam másik vga -val és ott is ugyan ez van,
a HDMI2 be ha dugom ott van kép de nagyon szútyok, de az addig is ilyen volt (gondolom oda mást kell dogni,) ha meg analog RGB vel próbálom akkor vibrál a kép.
Na de mért lehet hogy eddig tökéletesen ment a HDMI1 en és most nem, leált vagy kiéget vagy lekepcsolt vagy ledobta vagy mi???
esetleg van olyan hogy az egész tévé Reset-elése??? akkor hátha vissza jönne.
vagy valami vezérlő egység ment tönkre.
mi tévő legyek, remélem tud valaki segiteni -
Lacix29
őstag
Ez abban az esetben lehetne igaz ha már a bemeneti analóg jelet is full-hd -ként dolgozza fel a TV. Ezt nem igazán hiszem, lehet hogy nincs is értelme.
A logikus lépés a bemeneti jelből csinálni egy PAL felbontást (768x576) és ezt skálázza fel az elektronika 1366x768 -ra vagy 1920x1080 -ra. -
-
dchard
veterán
cspety: a TV képe olyan amilyen az adóé. Nálam elsősorban (digitv) a blokkosodást kell leküzdenie, ami többé kevésbé jól is megy neki. Plusz pont, hogy a zajcsökkentés mértékét tudod állítani ennél a készüléknél.
Tomb74: egyértelműen a fullHD előnyét látod. A samun pont azért ''jobb'' a tv képe, mert a kisebb felbontáson kevésbé látod a különbséget, és pontosan ezért jobb a fullHD PC-ről, mivel ott a teljes felbontást megfelelő jelminőséggel tudod kihasználni.
Dchard -
tomb74
csendes tag
Erről konkrétan nem tudok, de hátha segít egy kicsit amit írok. Az elmúlt hetekben hál istennek gyakorlatilag állandóan van szerencsém 2 db 37-es LCD-t nézni, használni, tesztelni mindenféle módon. Az egyik LG 37LY95 Full HD, a másik egy Samu 37R84 HD Ready.
Nos. Tv-t egy árnyalatnyival szívesebben nézek a Samu-n. Simább a képe, az LG-n akárhogy állítom, nem jön ki az a simaság. DVD-ről kb. pariban vannak, PC-ről meghajtva viszont az LG lényegesen jobb. Ezt nehezebb megfogalmazni miért, de az LG-ről szinte lelép a kép, annyira éles, plasztikus. Lehet, hogy itt már a Full HD előnyét látom?
Talán azt fogalmaztam meg megint, hogy nagyon függ a használat módjától a nyújtott teljesítmény. De talán nem volt untató. Köszi -
hati
addikt
LG LC2-es sorozatnál (bár gondolom mmindegyiknél így van), hogy kell használni a gyerekzár funkciót?
-
Zpepe
tag
Mennyivel jobb a Samsungnál az R sorozoat mint az S? Konkrétan az 32R84 és S84 közötti külöbség érdekelne.
-
micilacko
csendes tag
válasz
Lacix29 #4366 üzenetére
És valaki látta már az Acer-eket működni???
Szeretnék venni LCD TV-t.. Ma voltam boltban.. Az egyikben a Sony a legjobb, a másik boltos szerint a Samsung S81 már sokkal jobb, mint a sony U2000-es széria.. Ki tud erről mondani valamit??
Vagyis a Sony 40U2000 a jelöltem, de ennyiért kb van 37S71 37S81
40S61 40S71 40S81 A sony gyengébb????
A másik kérdésem.. A 4m x 4.30m-es szobámba veszem a TV-t.. 37 v. 40'' ?? Mennyire fogom magam szidni a 40''-ossal? kb 4 m-ről nézem...S főleg TV adás és PC lesz rajta.. Főleg sportműsor..
Előre is köszi!! -
megőrülök
csendes tag
Valaki látott már közelről Acer AT3720-t TV-t ? Papíron nagyon szépen néz ki minden. Érdemes ilyet venni ?
-
dchard
veterán
Korábban kérte valaki, hogy számoljak be az LE-32S81B típusról, mivel nemrég boldog tulaja lettem egy ilyennek.
Írom is a véleményemet:
+ DVI-HDMI működik 1360x768@60Hz-ben.
+ VGA működik 1360x768@60Hz-ben.
+ DNIe kikapcsolható
+ Feketéje olyan jó, mint a 970P monitoromé.
+ látószögével én elégedett vagyok
+ bár nincs alapon, de szerintem a képjavítás is jó (digitv-t nézek rajta)
+ 2db HDMI
+ forgatható talp
+esztétikus, elegáns megjelenés
- nem dönthető talp
- lassú bekapcsolás (legalább 4 másodperc)
- lassú csatorna váltás (igaz akár a TV-vel, akár a beltérivel használom, eltart 2-3 másodpercig mindez)
Én tv-re is használom, meg PC-ről SD/HD filmeket nézek, és meg vagyok elégedve vele.
Ha bárkit bármi más érdekel, az küldjön privit, és beírom (nem sűrűn nézek be ide).
Dchard -
ANT
őstag
válasz
techxpert #4343 üzenetére
''egyébként az avplanet oldalán is láttam már sok zöldséget úgyhogy nem feltétlenül kell neki hinni''
Az a baj, hogy nem csak az ő oldalukon. Megfigyeltem, hogy ha egy adott típusra rákeresek guglival, a talált (magyar) oldalakon betűről-betűre ugyanazok az infók vannak a termékről. Szóval ha az egyiken hiányos az adatlap, akkor mindenhol hiányos. Most ezek egymásról kopizzák az adatlapot? Na, így tájékozódjon az ember! -
Rick4
félisten
no, itt az újkori divat, gömbtévét mindenkinek: [link]
-
Mogab
csendes tag
Hello!
Mostanában szeretnék LCD tv-t venni. Ki is néztem a Samsung M8 szériáját, elég jó áron hozzá tudok most jutni. Azt szeretném tőletek megkérdezni, hogy mi a különbség az M86 az M87 és az M87BD között illetve, hogy tudják ezek a tv-k a 1080p\24Hz-t? Én eddig úgy tudtam, hogy nem de nézegettem külföldi webáruházakat és elég sok helyen fel van tüntetve általában így: 1080/24p (via Movie Plus)??? Köszi előre is a válaszokat -
Naota
tag
válasz
johnniakaki #4358 üzenetére
Természetesen jobb panel van benne, tehát szebb a képe. Jobb fekete, több színárnyalat. De 32''-ban még nem full hd a felbontása. Az csak 37''-tól van az M8-asok között.
-
johnniakaki
csendes tag
Bocsánat, akkor megint, szóval van valakinek tapasztalata még ezzel a Samsung LE32m87-tel, képminőségben jobb mint az R sorozat vagy csak ha full hd felbontásban tudok nézni valamit?
köszi -
-
sb
veterán
Ebből kiindulva a tömörített dvd-t tovább tömörítem divx-be. Tehát a tömörítettet tömörítem. Tehát az nem lehet szebb, mint akár a tömörített dvd minőség. Legfeljebb kisebb lesz a fájlméret.
Persze. Szebb semmiképp nem lesz. De kisebb és gyakolratilag ugyanolyan szép még lehet.
Off vége.
Elvileg holnap meg is jön a 32R72B-m. Kíváncsian várom!
Egyébként utánhúzásra mennyire kell számítani? Filmekben játékokban? -
''Minden dvd tömörített, tömörítetlen kép nincsen. Egyszerűen csak elég az mpeg2-nek egy viszonylag jó minőségű képhez az a kb. 4-4.5kbit/s is, ami egy 2 órás anyag 4.5gb-ra való, dvd formátumú rögzítéséhez kell''
Ez a tipikus esete a mindent meg lehet magyarázni dolognak.
A beírásod többi része pedig nagyon emlékeztet engem az audio cd és az mp3 esetéhez, annyi különbséggel, hogy a divx-ben mindig is sokkal jobban fogod látni a kockásodást, mint egy dvd film esetében. Nem vitatom, hogy a divx egy jó tömörítési forma, mert sokkal kisebb fájlméret mellett jó minőséget ad, de ne hasonlítsuk minőségben a dvd-hez (ha jól van megcsinálva).
''Minden dvd tömörített, tömörítetlen kép nincsen.''
Ebből kiindulva a tömörített dvd-t tovább tömörítem divx-be. Tehát a tömörítettet tömörítem. Tehát az nem lehet szebb, mint akár a tömörített dvd minőség. Legfeljebb kisebb lesz a fájlméret. De ez már totál OFF-olás. Tehát fejezzük be, mert ez egy LCD tv-s forum. Magam részéről lezártam ezt a témát. -
sb
veterán
Minden dvd tömörített, tömörítetlen kép nincsen. Egyszerűen csak elég az mpeg2-nek egy viszonylag jó minőségű képhez az a kb. 4-4.5kbit/s is, ami egy 2 órás anyag 4.5gb-ra való, dvd formátumú rögzítéséhez kell.
A divx viszont sokkal jobban tömörít adott minőség mellett, úgyhogy tisztán kijelenteni nem lehet, hogy az mpeg2-es DVD mindig szebb, mint egy normális minőségben/méretben (1.5-2gb) tömörített divx.
Az általános kijelentésnek talán annyi alapja van, hogy a divxnek előnye alapvetően alacsony bitrátán van, tehát nagyon jó képminőség mellett csökken a méretelőnye is.
Magyarul míg egy 1.5gb-os filmnél tuti, hogy a divx lesz a szebb (mint a 1.5gb-os mpeg2), egy 6-7gb-osnál már lehet, hogy az mpeg2. Mondjuk olyan minőség mellett meg már majdnem mind1.
[Szerkesztve] -
válasz
indianka #4349 üzenetére
Azt hiszem mindketten tudjuk mire gondolsz amikor ''tömörítő istenekről'' beszélsz... Tökéletesen egyetértünk, ezt próbáltam Joc12-nek magyarázni csak más megközelítésből. Vannak olyanok akik bizonyos ''eljárásokkal'' tömörítenek, amik olyan minőséget adnak, mint egy tömörítetetlen film esetében. Nem mindegy hogyan csinálja az illető.
-
indianka
tag
Abban igazad van, hogy nem kell feltételen tömöríteni egy DVD-t ahhoz hogy ráférjen egy sima dvd lemezre, az általad említett technikával jó minőségű dvd-ket lehet kreálni. Másrészt viszont az is igaz, hogy sok olyan dvd terjed, ami egyszerűen csapnivaló minőségű, és nem azért mert mozis vagy ilyesmi, hanem mert mindenki aki csak kedvet érez magában már tömörítő istennek képzeli magát, és büszkén még terjeszti is a borzalmányait. Egy jól megcsinált dvd tényleg sokkal szebb mint a legszebb divx, viszont előfordulhat, hogy egy szép divx akár még szebb mint egy tömörített dvd....ez saját tapasztalat...
bocs előzőt nem ide szántam....
[Szerkesztve] -
Egy normál 2 órás dvd film ráfér egy 4 és fél gigás dvd lemezre tömörítetlenül. Azért adják ki duplarétegű lemezeken a 2 órás vagy ennél rövidebb filmeket, mert mindenféle extrákat is mellékelnek, 5 fajta 5.1-es és DTS hanggal, amiket egy másolt dvdből az ügyesek kiszednek. Meghagyják a képet tömörítetlenül, kiszedik a felesleges hangokat (rajta hagyják a magyar és angol 5.1-et), feliratokat (magyar, angol itt is maradni szokott), leszedik az extrákat is és így sokszor simán ráfér tömörítetlenül is egy normál dvdre egy átlagos hosszúságú film. Az meg végképp nem igaz, hogy a divx jobb egy kissé tömörített dvdnél. Minél jobban tömörítesz valamit, annál pocsékabb a minősége. Egy divx film, akármilyen jól is legyen tömörítve köszönő viszonyban sincs egy átlagosan tömörített dvd filmmel. Ég és Föld. Egy dvd filmmel nem versenyezhet egy divx sem, persze a dvd filmeket is lehet pocsékul tömöríteni és megcsinálni.
-
válasz
techxpert #4340 üzenetére
A moderátort dícséri a helyzet, amire azt gondolod, hogy neked írtam. Én a 4324-es beírásra reagáltam, amiben egy bizonyos Tcsaba (ha jól emlékszem) reklámozott egy oldalt. Erre a moderátor kitörölte a hozzászólását, az enyémet meg nem, illetve megváltoztatta úgy, hogy a ''rothfb válasza Tcsaba üzenetére'' -t rothfb-re változtatta. MIvel a Te beírásod után írtam ezt, hihetted azt, hogy neked írtam. Bár ezen kívül több alapod arra nem volt, hogy ilyen hangon szólíts meg. Amúgy köszönöm jól vagyok. Ha pedig azt hiszed neked írtam, először intelligens módon megkérdezed, hogy ''nekem írtad?'', nem mindjárt lerohansz. Te még elég új vagy itt, ha visszaolvasol sosem voltam bunkó. Volt már pár 100 beírásom, mindig a segítségre és az értelmes vitákra, érvelésekre törekedtem.
-
techxpert
csendes tag
no igen, úgy tudom hogy az LG-nél a számozás növekedése az újabb kiadást jelenti....az a baj, hogy elég változóak az infok, meg a honlapon sincs fenn egy csomó minden, ami pedig a leghitelesebb fórumnak kéne lennie....
egyébként az avplanet oldalán is láttam már sok zöldséget úgyhogy nem feltétlenül kell neki hinni
nekem például tavaly kihozták egy hetes késéssel a TV-m úgy, hogy háromszor ígérték meg, tahát akkor otthon ültem egész nap rájuk várva, és amikor végre kihozták, lemaradt a távirányító...azt plussz két nap késéssel kaptam meg, ajándékba hozzácsaptak egy 500 Ft-os koncert DVD-t....szóval nekem ökölbe rándul a kezem sajnos ha erről a boltról hallok...persze ma már élehet hogy profibbak...
[Szerkesztve] -
Joc12
csendes tag
Azért, mert az eredeti DVD filmek mérete 7-8Gbyte, ezt csak kétrétegűre lehetne 1 az 1-ben másolni, ezért másolás előtt tovább kell tömöríteni, hogy ráférjen az 1 rétegűre. A divix viszont MPEG4 tömörítést használ tudtommal, ami a kisebb méret ellenére jobb minőséget eredményez.
De végülis szumma szummárom aki kiad egy TV-re 2-300 rugót, vagy többet, ne sajnálja azt a 600-2000Ft-t egy DVD filmre.. -
techxpert
csendes tag
ez most nekem jött??
jól vagy?? vegyél már vissza!!! mégis mire gondolsz?? nem a reklám helye, de olvass már vissza, ilyenek a hozzászólások mindig mindenhol...miért nem mondthatnám el a véleményem????? meg egyáltalán??? kivagy te h minősíts engem??? olvass vissza...pártatlan véleményt szoktam közvetíteni....
[Szerkesztve] -
ANT
őstag
válasz
techxpert #4327 üzenetére
Akkor eléggé hiányos ezeknek a cuccoknak az adatlapja. Mondjuk LG magyar oldalán még nem is szerepelnek ezek a típusok. Amúgy a leírások alapján az LC41, LC51 típusok is 5 ms válaszidejűek. Valóban 32'' méretben gondolkodom, és inkább LG-ben. Ja, meg AVPlanet azt az infót dobta, hogy az LC3R már annyira kifutott modell, hogy szinte nincs is. Úgyhogy az a típus már felejtős is lett nálam.
Na mindegy, majd rágódom még egy kicsit, hogy melyik legyen. Amúgy is túl kéne adni előbb a régi TV-n! -
PC-s összekötésnél elvileg tényleg az LG-k jobbak, a Samu LE-32R72B nem tud DVI-HDMI-n keresztül 1:1 pixelmappingot. Az LG ezen modelljét nem tudom, hogy tudja e, csak tippelek, hogy tudja. Persze ha 2m-ről beszélünk, egy jó HQVGA kábellel ugyanazt a képet elérheted, hacsak nem vagy ultrasasszemű. Én nem olvastam, hogy XD szebb képet ad, sőt ha alaposabban visszaolvasol ebben a forumban, többször előjött arról a szó, hogy a Samuk jobbak, ha sima analóg PAL adásról van szó, ezt meg is tudom erősíteni első kézből, kiváló a képminőségük. Persze ez az a széria (amit írtál) ahol még számít a panel fajtája, tehát vagy Samu vagy AUO panelost vegyél, ha a Samu tv-jét választod. Nekem AUO-s van. Ezzel kapcsolatban is visszaolvashatsz, sőt ezzel az R72B-s tv-vel kapcsolatban eléggé sok beírás született 1-2 hónapja, pont akkor volt ugyanis akciós és sokan választották. Minden esetre a DNIe nem zavaró, sőt LCD-től nem vártam ilyen jó képminőséget analóg adásokkal kapcsolatban.
A kontraszt tényleg jobb a Samunál, de észrevenni nem fogod nagyon. -
Szerinted ez itt a reklám helye?
Legalább annyi legyen benned (ha már annyi nincs, hogy ne írj ide ilyeneket), hogy OFF-old az ilyen beírásod!
-
techxpert
csendes tag
én a panasonic plazmát választanám, gyönyörű a képük...
igazából ha csak TV-zésre kell akkor jó az LCD is...a magyar analóg adásnál kb mindegy...és igen a crt-k még szebb képet adhatnak TV adásnál...de nagyobb felbontású alkalmazásokhoz (DVD, HD...stb) már jobbak az új technológiák.
A plazmának persze sokkal szebb a képe, cserébe drágább, meg melegszik, meg kissebb az élettartama. -
sb
veterán
-
cspety
tag
Sziasztok!
Végignézve ismét az LCD és Plazma TV piacot a következő kérdésem lenne:
1. Igazából TV-nézésre szeretném legtöbbet használni, ezért azt kérdezném, hogy LCD vagy inkább PLAZMA? Megnéztem egy-két TV képét az MM-ben és a következők merültek bennem fel: egymás mellett egy sík képcsöves slim Samsung és egy Samsung LCD között azért még van különbség ( amit mondjuk eddig is tudtam), de nem gondoltam volna hogy ekkora. Nekem az LCD elég szemcsésnek tűnt, amit lehet, hogy az MM vonal számlájára írhatunk. Milyen tapasztalatatok vannak ezzel kapcsolatban? Plazmát nem sikerült még rendes TV-vel összekötve megnéznem, erről tudtok írni tapsztalatokat?
2.Egyébként a következő TV-ket néztem ki:
Samsung 32R81 LCD
Samsung 32N71 LCD
Samsung PS 42V6S Plazma
Panasonic - TH-37PV7P Plazma
Ezekből melyiket választanátok? -
techxpert
csendes tag
egyrészt a 32LC51-ben is van DCDi és digitális fésűszűrő, másrészt A 32LC41R-ben is van fésűszűrő, DCDi nem tudom, de szerintem gyanús h az is van, másrészt az XD Engine a technológiai háttértől is függ. Ha kiforrottabb egy technika, ha jobb a háttér, akkor lehet h jó képminőséghez az XD Engine is elég.
Egyébként, ha már itt járunk, akkor szerintem már válaszd a 32LC52-es típust, mert az ezeknél is újabb, és az már 5 ms-os plusszba.
Egyébként általánosságba minél újabb annál jobb (meg persze minél nagyobb, de te látom 32-esben gondolkozol)...szóval ha már sorrend kell akkor 32LC52, 32LC51, 32LC41, 32LC3R. -
techxpert
csendes tag
Jó a kérdés, csak már félig meg is válaszoltad...
hga a design a fontos akkor egyértelműen a Samsung...gyönyörű az a TV.
ha viszont a belbecs számít akkor talán az LG a jobb...fel is soroltad az indokokat
ha PC-re akarod kötni, akkor az LG, ő ebben talán a legjobb...nem kell vele szarakodni, és nincs képminőség romlás...
a képminőség elég szubjektív dolog, tény hogy nekem is az LG kéminősége jobbnak tűnik, az XD Engine nagyon jól dolgozik...
kontraszt...hm....hát igen, van amikor ez nem elhanyagolandó tényező, van amikor annyira nem számít...te döntesz... -
sb
veterán
Sziasztok.
Két TV között kéne döntenem:
LG 32LC3R és SAMSUNG LE-32R72B
Azonos árban tudnék hozzájutni, tehát a tudás számítana.
Fontos lenne a PC-s kép és a hagyományos TV adás is.
Amiket eddig olvastam, gondoltam róluk:
-Az LG-nél előny lenne a DVI-HDMI összeköttetés, de ez csak elméletinek tűnik, mivel a vga kábelre is azt írtátok, hogy hibátlan képet ad. (2m kábelről lenne szó) Tehát elvileg a PC-s kép mindkettőn kb. egyforma lenne.
-TV képnél azt olvastam, hogy az XD szebb képet ad, mint a Samsung DNIe-je... ez utóbbiról pár helyen az írják, hogy kifejezetten zavaró. Valakinek személyes tapasztalata ezzel kapcsolatban?
-A Samsung előnye pedig (a szebb desing mellett) a jóval magasabb kontraszt. Ez mennyire van így? Vagy csak papíron jobb ennyivel?
Köszönöm a válaszokat!
[Szerkesztve] -
Lacix29
őstag
válasz
johnniakaki #4321 üzenetére
Ha már pixmánia, akkor itt már 270e alatt is van a 32M87BD:
[link]
Elvileg az M-es sorozat most a legjobb, de nem tudom miben tud igazán többet, mint egy R-es.
Egyedüli különbség amit látok a PAL 127% színgamut, de nem igazán tudnám megmondani, hogy ettől most szebb lesz-e a képe vagy sem. -
johnniakaki
csendes tag
Erre nem reagált senki, segítsetek légyszi, illetve annyival egészíteném ki, hgoy érdemes annyival többet költeni rá, mint amennyibe egy le 32r81 kerül?
köszi
helló,
Ilyen készüléke van esetleg valakinek (samsung LE-32M87) ?
http://www.hifinet.hu/main.php?base=items&type=detail&id=4379
Jól gondolom, hgoy ez jelenleg az egyik legjobb 32'' lcd vagy rosszul?
(egyébként mennyirt lehet legolcsóbban ezt megvenni, és hol?)
köszi a segítséget.
Illetve ez az r81 már ilyen olcsó?
http://www.pixmania.com/hu/hu/554055/art//le32r81-lcd-televizio.html -
tomb74
csendes tag
Pont ilyen problémám volt nekem is. Egy csomó boltban megkérdeztem, közte a speckó kábelboltban a Sini kft-nél Bp-en és SENKI nem tudott arról bármit is mondani,hogy a 15 tűs csatlakozó miért csak 14 tűs. Volt ahol el akarták velem hitetni, hogy ez így normális.
Végül nagy nehezen kaptam /nem röhögni/ rendes 15 tűs csatis kábelt és azzal tutin megy a cucc. -
TrIeX
csendes tag
Tényleg nem mai darab, de nagyon kedvelem - főleg a méretei miatt.
A lényeg, hogy megoldódott a problémám!
Olvasgattam minden felé, és szemet szúrt, hogy 15 tűs D-Sub csati. Megnéztem az enyémet, kiderült, hogy az csak 14.
Na, itt volt a probléma. Szereztem egy 15-öst, és minden működik frankón.
Üdv.
[Szerkesztve] -
Persze láttam én olyan másolt dvd-t is, ahol a mozis képet és hangot veszik rá. Pocsék a minőségük. Ezek általában akkor ''jönnek ki'', ezek a dvd-k, amikor még az adott film nem jelent meg hivatalosan dvd-n 5.1-es, esetleg DTS hanggal. A moziban kamerával felvett kép és hang még jó, hogy pocsék minőség. Vannak olyan ''fanatikusok'', akik mindezt dvd méretűre megcsinálják. De én olyan másolt dvd-ről beszélek, ami eredetiről másolt.
-
Nem az határozza meg a kép minőségét, hogy mennyiségre hány képjavító eljárás van az adott tv-ben. Sőt bizonyos képjavítók nem javítanak, hanem csak kárt okoznak. Több hátrányuk van, mint hasznuk. Ha van egy vagy két ilyen eljárás a tv-ben, az bőven elég. Persze ezeknek is ''jóknak'' kell lenniük. Pl a 100Hz-es technológia ilyen. Van hátránya annak is, mert lcd tv-knél képhibákat okozhat, de én pl ilyet a sajátomnál nem tapasztaltam, persze nem is vagyok sasszemű. Sokszor jobb egy ilyen képjavító eljárást kikapcsolni, mert úgy szebb a kép. Persze ez relatív. Az elektronika minőségét sem az ilyen képjavító eljárások mennyisége határozza meg. Ha jó az elektronika, mindenféle csodaelnevezéssel ellátott képjavító eljárások nélkül is kiváló képet adhat. Magyarul az elektronika ''jó''-sága nem a képjavító eljárásoktól függ.
-
Ezt a másolt dvd dolgot nem értem. Hiszen lehet másolt dvd-n is érintetlen a kép. De még ha kissé tömörített is, egy másolt dvd képe a divx-ét messze felülmúlja még akkor is, ha a divx kiválóan is van kódolva. Leginkább a sötét részeknél látszik ez, ahol jól látható a divx kockásodása, akármilyen jól is van tömörítve az adott divx.
-
Lacix29
őstag
LG 37LC55 teszt a hdtvorg -on:
[link] -
-
ANT
őstag
Szóval az elektronika többet számít. Akkor hogy van az, hogy - LG-nél maradva - egy régebbi szériás TV-ben több képjavító cucc van? Konkrétan az említett 32LC3R-ben digitális fésűszűrő, XD Engine, DCDi chip[link], míg az újabb típusú 32LC41R, 32LC51R-ben egy szem XD Engine.[link][link] Most végül is melyik a jobb?
Szerk: ezen típusok közül melyik lenne a legjobb vétel?
[Szerkesztve] -
Joc12
csendes tag
Ígértem, hogy leírom a PC-s tapasztalataimat is a 37R81 Samsungomról.
A Laptopon csak D-Sub kimenet van, vettem hozzá 3m jófajta kábelt és rákötöttem a TV-re. Nem kellett csinálnom semmit, a TV kiírtahogy ''auto beállítás'', vagy valami hasonló, a videokártya pedig magától átállt 1360x768-ra. Pont középen volt a kép, TV-n sem kellett semmit állítanom, kellemesen csalódtam. A kép tökéletes, 2-2,5m-ről kényelmesen használható monitornak, hihetetlen élmény rajta pl. fényképeket nézegetni, nagyobb társaság esetén nem kell mindenkinek belebújni a monitorba.. egyébként döbbenetes volt látni a különbséget a Laptop kijelzője, és a TV képe között...
Asztali gépen van DVI kimenet is, de az a másik szobában van, azt nem próbáltam, de nem hiszem hogy lehet ezt fokozni..
Vettem komponens kábelt, nagyon drága volt, de nagyon megérte.. Sokkal szebb lett a DVD képe, pedig a Scart is RGB-s volt. Most azt lehet mondani hogy már kb. 1,5-1,8m-ről élvezhető a gyári DVD film.
Egyébként a divixek egész jól mutatnak rajta, sokkal rosszabbra számítottam. Egy 2CD-s divix közelíti a DVD minőséget. De a másolt DVD-k kifejezetten gyengék..
-
TrIeX
csendes tag
Sziasztok,
boldog tulajdonosa lettem lettem egy S-paneles LE32R81-nek. Nagyon frankó, de van egy kis gondom vele.
Van egy C400-as Dell laptopom (Intel I830-as chipset, ha ez lényeg), és hiába kötöm a TV-re, nem történik semmi. Úgy tűnik, a TV nem is érzékeli - a beállitások között a PC-re vonatkozóak inaktivak.
D-Sub kábellel próbálkoztam - nem tudom mi lehet a gond - ha a laptopra CRT monitort kötök, az működik.
Van valakinek valami ötlete?
Köszi,
Üdv. -
Panellottó már egyik márkánál sincs. Samunál sincs. Ugyan több gyártó panelja kerül a 80-as sorozatba, de mind kiváló minőségű és mind kiváló képet ad. Tv műsorban pl bármelyik találomra kiválasztott Samut odaállítom az LG bármelyik hasonló kategóriájú tv-je mellé és ... Amúgy a panel az LCD tv-k esetében nem a legmeghatározóbb. Az elektronika többet számít. De ezt már sokszor leírtuk itt is.
-
Rick4
félisten
válasz
Digitalboy #4305 üzenetére
én azt mondom, amíg a dvdlemezeid 720X576ot tudnak, a tévéműsor is hasonló felbontású, meg minden aranyáron van, szerintem felesleges. majd ha 30K lesz egy HD DVD lejátszó, meg ott áll a polcodon 50-60 HD-DVD film, akkor érdekes lesz. bár én nem sokat tévézek, lehet, hogy engem hagy ennyire hidegen...
-
ANT
őstag
LG tévéknél nincs ez a panel lottó jelenség? (Amúgy nagyon trükkös az elnevezés, először vmi lakótelepi játékra gondoltam!
) Konkrétan a 32LC3R típust néztem ki, azok csak S-IPS panelesek, jól sejtem?
Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Synology NAS
- Autós topik
- Philips LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Politika
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest