- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- ASUS ROG Ally
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
techxpert
csendes tag
válasz
BoGyo[ME] #4723 üzenetére
ha jól tudom úgy van, hogy szerzői jogi és egyéb dolgok miatt elvileg bármilyen adást fel tudsz venni, viszont kiírni, vagy a gépre lementeni nem lehet, persze lehet hogy ha az ember kikapja a vinyót akkor megoldható, de szvsz akkor fennál a veszélye h elvesz vele a garancia, ha megbontod...
-
techxpert
csendes tag
válasz
Nihil00 #4713 üzenetére
ezek nagyrészt mind régebbi típusok...én nem ajánlanám h ha már veszel TV-t akkor egy egy-két éves típusba öld a pénzed...ami szerintem a legjobb választás, ha már LG akkor 32LC51 avgy 52...ez a 32-es szériában jelenleg úgy tudom a legújabb típus, lagalábbis itthon...és szerintem nem sokkal több mint 170k, ha meg igen, akkor megéri rááldozni egy kicsivel többet...és sok helyen lehet kapni....
a jelzésekről én sem tudok nyilatkozni, viszont a dinamikus kontrazst jobb mint a hagyományos....azt jelenti hogy folyamatodsan állítja be a kontrazstarányt egy bizonyos kereten belül, ahhoz vizsonyítva h a kép milyet kíván meg, ha pl a képen sok a fekete akkor magasabb konrtasztot állít be ha több a világos akkor alacsonyabbat...egyszóval egy egyezrű és hatékony képjavítási eljárás...sajnos összehasonlítani még nem tudtam az ilyen képet a simával, családba dinamikus kontrasztú LG tv van, és azon gyönyörű a kép.... -
techxpert
csendes tag
válasz
micilacko #4550 üzenetére
az igaz, hogy sokban függ a beállításoktól...a boltokban ilyesmivel nem nagyon szaraxanak...meg hát szarból nem lehet várat építeni...úgyhogy én mindig vigyázok azért a nagy boltos displayekkel, mert nagyon csalókák lehetnek....sőt szerintem azok is...főleg h attól is sokban függ h a bolt épp melyiket akarja eladni igazán...
-
techxpert
csendes tag
javaslom olvass vissza...
PC-hez leginkább az LG-ket ajánlják...általában problémamentesen lehet összekötni, és kiadja szépen...
kettővel ezelőtt írtam h mi különbség a LC51 és a samu S81 között ....annak valamivel még jobb a kontrasztaránya...minden másban majdnem ugyanaz...szvsz...de azért érdemes utánanézni....
szóval ha sok PC, akkor LG-t ajánlanám, ha fontosabbak az egyéb tulajdonságok, akkor valamelyik samsung....vagy esetleg gondolkozhatsz még az LG LC52R-en ami úgy tudom majd csak lesz nemsokára.... gondolom az LC51 utóda lesz, ugyhogy valószínűleg az LG kijavítja lemaradását vele az említett samukkal szemben...bár ez csak szerény feltételezés...de így lenne ésszerű, és akkor már az lenne ami legjobban megérné.... -
techxpert
csendes tag
válasz
Gaboo007 #4497 üzenetére
igaz....PS3 a legjobb megoldás....a Sony amúgy is egyfajta otthoni szórakoztatócentrum szerepet szán a PS3-nak
amúgy ha nem akarsz kompromisszumokat, akkor úgy tudom már lehet kapni, vagy majd lehet az első kombót, azt hiszem LG....és játsza a Blu-Ray-t meg a HD DVD-t is (a hagyományos DVD mellett persze)....úgy tudom valahol negyedmillió Ft körül alakul az ára... -
techxpert
csendes tag
válasz
goodace #4492 üzenetére
én semmit nem tapasztaltam az LG-k felhősödéséből, pedig láttam már egy párat, kinézetben a samsung jobb, PC-vel való összekötésben az LG, amúgy a samsungnak valamivel jobb a kontrasztja (ami a dinamikus kontraszt miatt anniyra nem jön ki különbségként) az LG-nek meg a frissítése (5 ms)...a samsungban két tuner van azt hiszem (DVB-T is)...amúgy minden másban egyeznek....összeségében a samu valamivel jobbnak tűnik...persze az árakat nem tekintve....
-
techxpert
csendes tag
válasz
corlagon #4442 üzenetére
euro*cs ...csak nem akarok nagyon offolni, meg reklámozni...bocs
amúgy az igaz hogy árakban verhetetlenek, de pl az edigital az egy profi cég, nekem a többi kissé kóklernek tűnik, én már sokszor megjártam, mondjuk igaz h főleg számtech cuccokkal....de ez nem általános vélemény -
techxpert
csendes tag
vannak azért még 20-as lcd-k...sőt haver azt újságolta a multkor hogy az egyik gyártó jönni fog 19-es LCD TV -vel is....nem titok az LG-ről van szó....
bár szerintem ilyen méretben egyszerűbb ctv-t venni de ez csak szvsz....
de azzal nem értek egyet hogy néhány év múlva csak ez marad....nagyon is maradni fognak ezek a kisebb mértek, talán nyugat-európában nem, de nálun k tuti....
sőt mint a másik topicban is említettem, úgy hallottam hogy még 32-es plazma is jönni fog nemsokára... -
techxpert
csendes tag
Szerintem is inkább akkor 26''-ban gondolkodj...de 20-asokakat sem kell lesajnálni
értékek?...hm....mindenkinek mások az igényei, de pl a kontrasztnál a 5000:1 már egész jó. innen felfel meg persze még jobb....felbontás tekintetében HD Ready-t érdemes már nem xga-t....ami 1366x768p-t jelent....ez alatt már jobb ha ctv-t veszel....ez a klasszikus 16:9-es... -
techxpert
csendes tag
válasz
corlagon #4431 üzenetére
pedig létezik, csak majd csak most fog majd jönni....úgy tudom...mármint az 52R...még két hét kb és lesz szerintem mert már régen mondták hogy jön...
boltokkal kapcsolatban...: 4343-as hozzászólásom....szvsz bárhonnan csak avplanetből ne....amúgy persze online boltokból megéri vásárolni mert olcsóbbak, a szolgáltatás minősége, és ügyfélkezelés tekintetében nem mindig jók (avpolanet, pixmania---persze az híres erről), pozitív tapasztalat ugyanakkor a edigital.hu....
ajánlom a e*cs nevű boltot, nekem csak jó tapasztalatom van vele (szvsz) -
techxpert
csendes tag
válasz
corlagon #4403 üzenetére
Volt regebben egy hsz, az alapjan (LC kategoriaban) 2R, 3, 25R, 51
ez kb így van....kivéve hogy a 25R az ahogyan a számozás is mutatja valahol a 2R és a 3R között van...
sőt már van 52R is és lesz 55R is....
amúgfy ha PC -hez kell akkor tényleg LG...az az 51-es nem rossz, de van már annál jobb is (pl épp az 52-es) -
techxpert
csendes tag
no igen, úgy tudom hogy az LG-nél a számozás növekedése az újabb kiadást jelenti....az a baj, hogy elég változóak az infok, meg a honlapon sincs fenn egy csomó minden, ami pedig a leghitelesebb fórumnak kéne lennie....
egyébként az avplanet oldalán is láttam már sok zöldséget úgyhogy nem feltétlenül kell neki hinni
nekem például tavaly kihozták egy hetes késéssel a TV-m úgy, hogy háromszor ígérték meg, tahát akkor otthon ültem egész nap rájuk várva, és amikor végre kihozták, lemaradt a távirányító...azt plussz két nap késéssel kaptam meg, ajándékba hozzácsaptak egy 500 Ft-os koncert DVD-t....szóval nekem ökölbe rándul a kezem sajnos ha erről a boltról hallok...persze ma már élehet hogy profibbak...
[Szerkesztve] -
techxpert
csendes tag
ez most nekem jött??
jól vagy?? vegyél már vissza!!! mégis mire gondolsz?? nem a reklám helye, de olvass már vissza, ilyenek a hozzászólások mindig mindenhol...miért nem mondthatnám el a véleményem????? meg egyáltalán??? kivagy te h minősíts engem??? olvass vissza...pártatlan véleményt szoktam közvetíteni....
[Szerkesztve] -
techxpert
csendes tag
én a panasonic plazmát választanám, gyönyörű a képük...
igazából ha csak TV-zésre kell akkor jó az LCD is...a magyar analóg adásnál kb mindegy...és igen a crt-k még szebb képet adhatnak TV adásnál...de nagyobb felbontású alkalmazásokhoz (DVD, HD...stb) már jobbak az új technológiák.
A plazmának persze sokkal szebb a képe, cserébe drágább, meg melegszik, meg kissebb az élettartama. -
techxpert
csendes tag
egyrészt a 32LC51-ben is van DCDi és digitális fésűszűrő, másrészt A 32LC41R-ben is van fésűszűrő, DCDi nem tudom, de szerintem gyanús h az is van, másrészt az XD Engine a technológiai háttértől is függ. Ha kiforrottabb egy technika, ha jobb a háttér, akkor lehet h jó képminőséghez az XD Engine is elég.
Egyébként, ha már itt járunk, akkor szerintem már válaszd a 32LC52-es típust, mert az ezeknél is újabb, és az már 5 ms-os plusszba.
Egyébként általánosságba minél újabb annál jobb (meg persze minél nagyobb, de te látom 32-esben gondolkozol)...szóval ha már sorrend kell akkor 32LC52, 32LC51, 32LC41, 32LC3R. -
techxpert
csendes tag
Jó a kérdés, csak már félig meg is válaszoltad...
hga a design a fontos akkor egyértelműen a Samsung...gyönyörű az a TV.
ha viszont a belbecs számít akkor talán az LG a jobb...fel is soroltad az indokokat
ha PC-re akarod kötni, akkor az LG, ő ebben talán a legjobb...nem kell vele szarakodni, és nincs képminőség romlás...
a képminőség elég szubjektív dolog, tény hogy nekem is az LG kéminősége jobbnak tűnik, az XD Engine nagyon jól dolgozik...
kontraszt...hm....hát igen, van amikor ez nem elhanyagolandó tényező, van amikor annyira nem számít...te döntesz... -
techxpert
csendes tag
igen...mérhető...
én csak azt mondom hogy amit a boltban kiálított HD generátorról menő képen meg tudsz állapítani nem biztos h fedi a valóságot... a panasonic pl. arról híres hogy HD generátorról messze a legszebb a képe a többi előtt, viszont ez nem fedi azt amit egy átlag user el tud érni vele....
a beállítást úgy értem, hogy jelentős eltérések lehetnek a hangolásban, ez jelentős különbséget eredményezhet a képminőség tekintetében...a TV tény h nem lesz rosszabb vagy jobb...lehet h a samsungnak újabb a tunerje, ezáltal jobb fejlesztés, de ez még nem biztosítja 100%-ig azt h mindenképp szebb is...lehet h vannak körülmények amikor at LG produkálja a szebb képet...
szubjektív...megítélés kérdése...igen mérhető, műszerekkel, igazad van...én nem is mondtam azt egy szóval sem hogy nincs igazad, és hogy a samsung rosszabb, én csak azt mondtam hogy nem ítélném meg ezt a szembeállítást ilyen egyértelműen...
pl akinek a beépített merevlemez vonzó, vagy fontos, annak az LG a jobb sokkal, mivel abban van...
ja...és nem mellesleg, most látom, hogy hétvégén áfamentes hétvége a s*turnban...LG 32LC2RR 185k...ami azért nem rossz ár érte...sőt...
[Szerkesztve] -
techxpert
csendes tag
abban igazad van hogy a samsung újabb fejlesztés, de én nem foglalnék ilyen egyértelműen állást a képminőség tekintetében...ez egyrészt beállítás kérdése, másrészt HD generátor kérdése (
), harmadrészt elképzelhető hogy valóban jobb a samsung képe, de szerintem ez elég szubjektív....
viszont tény hogy merevlemezes, és 185-ér szerintem nagyon megéri....nagyon.... -
techxpert
csendes tag
válasz
luke9595 #4256 üzenetére
Szerintem elég jó...én is ezzel szemezgetek, hogy lecserélem rá a régit, én főleg a beépített merevlemez miatt, de egyébként maga a típus is viszonylag új, úgyhogy nem régi a panelja sem, bár ezt csak feltételezni tudom, biztosra nem...viszont amit láttam, annak gyönyörű képe volt, és az ára sem csúnya...
ja...pc-re kötéshez ideális, ehhez mindenki az LG-ket ajánlja, ps-re kötésről nem tudok nyilatkozni.... -
techxpert
csendes tag
a probléma az volt hogy haveromat egyetlen bozonyos kamera érdekelte, és kb csak az...kinézte, de mivel meglátta ebben az üzletben kb 15%-kal olcsóbban ezért belement, most meg szophat miatta, mert másik kamera neki nem kell, mert már van egy a családban, mint minden más műszaki cikk...no mindegy hosszú történet, tény, hogy a bolt cépen átbaszta, mert széttárták a karukat, és megmondták, hogy nem tudnak olyat adni helyette...épp ezt mondtam, hogy egy hivatalos importőr viszont szerintem nagyobb eséllyel vállalja, hogy ugyanazt ad vissza ha nincs is neki raktáron, akkor szerez be, de megkapod azt amiért a pénzed kiadod, vagy ha nem tudják, akkor visszaadják a pénzt...haver is mondta hogy akkor pénz vissza, de nem akarták semmiképpen...szóval én ezt nem tartom korrekt üzletnek...ennyi...
(nem, nem palinak hívták, az hogy neked ez egyszer kétszer sikerült még nem jelenti azt hogy ez mindig így működik...nekem is cseréltek már vissza úgy hibás cuccot, hogy visszakaphattam a pénzt épp azért mert nem tudták cserélni/megjavítani, de volt olyan is, hogy azt mondták, hogy kifizetted kiscsávó, ha kell vegyél helyette valamit, ha nem akkor meg kussojjá...kb....) ez nagyrészt bolttól függ....de nekem eddig csak negatív tapasztalataim voltak az ilyen üzletekkel, a hivatalos útból érkező árut megbízhatóbbnak tartom...ennyi.
(részben azért mert nekik nem pénz egy vásárlónak a kényelme, hanem hosszútávú stratégiai cél a vevő elégedettsége, így inkább elintézik, míg egy kis bolt csak addig lát legtöbbször, hogy ide a pénzt onnantól kezdve leszarnak, úgysem tud másik olyan cuccot behozni mégegyszer, mert amit ő beszerez külföldön, az is időszakos, és eseti) -
techxpert
csendes tag
Részben igazad van, részben nem mindenképp....abban igazad van hogy van rá garancia, amit az üzlet vállal...viszont ezt a garanciát nem a hivatalos forgalmazó vállalja..ez néha kellemetlen lehet....egy ismerősöm is vett a grx-nél egy kamerát 100k-ért hazament egy hétig használta majd bemondta az unalmast...visszavitte a cég mondta hogy igen van rá garancia, de nem tudnak olyan terméket adni másikat, ezért a haverom le tudta vásárolni igaz....de nem tudott olyan kamerát venni már...ami azért kellemetlen, hiszen azért vett olyat mert olyat akart nagyon....így most van egy csomó felesleges szar a nyakán....és arulgatja...és a végén még minusszal fog kijönni összeségében...ez persze csak egy sarkos példa...ami persze nem történik meg mindenkivel....de a hivatalos forgalamazó kicseréli a cuccot, vagy kijavíttatja, ha nincs olyan akkor hozat....de mondom ez csak egy sarkos megközelítés...
abban is igazad van hogy minek kifizetni a teljes árat, meg az importőrt, ha megveheted olcsóbban...az is hozzátartozik azonban hogy ebben az üzletben nagyrészt olyan termékeket árulnak, amik kiálított temékek voltak (nekem nem kéne olyan tv amiben már van vagy 1000 munkaóra...még ha olcsóbb is jóval...vagy kamera amit mindenki végigtapizott...)vagy külföldi régi készletek...vagyis új termékek, de már rég kifutottak....ilyet említett pl prof01 a hozzászólásában (LG26LZ50, ami kb 3 éves termék...)...ez is csak egyfajta megközelítés, és ízlés dolga...
és persze a termékek nagy része nem romlik el garanciaidőn belül, de én legalább is jobban érzem magam, ha biztonság van a hátam mögött ha már kiadtam több mint 100 rongyot valamiért pl.
de ez is természetesen csak a szerény véleményem...
ja, hogy sikk-e drágán megvenni valamit, szintén ízlés dolga, én nem azért veszek TV-t mert sikk vagy nem sikk, és annyiért amennyiért, hanem mert nem akarok szart venni, vagy szopni vele...
de az hogy valaki menőzni akar TV-s doboz cipelésével...hááát nem tudom...szerintem ez egy kissé sztereotíp megközelítés, csak azért mert fenntartásaim vannak a grx rendszerével...
talán én is túl egzaktul fogalmaztam, ebben az esetben sorry, de csak a saját véleményem tükrözik hozzászólásaim, és nem ítélek meg mást még ha menőzésből vesz meg drágábban TV-t
[Szerkesztve] -
techxpert
csendes tag
az ELECTRO OUTLET-tel azért vigyázni kell...mindenkit óva intenék, ha jól tudom akkor ott olyan termékek vannak, amiket a cég külföldről szerez be, nem a hivatalos magyar forgalmazóktól, ezért az ott vásárolt termékekre nincs magyar garancia!!!!!!
ez azért nagyon fontos.... -
techxpert
csendes tag
a 26LC2R újabb masina, a másik az egy régiebbi típus...sztem az újabbat válaszd...de nem nagyon ajánlanám a 26LZ50-est azért sem kicsi a kontrasztaránya, a fényereje, és a hangteljesítménye is, mellette szólhat a 4:3-as felbontás, ha olyat szeretnél....de 4:3-as ma már ritka LCD TV-ben...
a 26LC2R azért is jobb mert hd ready, van benne XD engine (az LG képjavító eljárását hívják így), nagyobb a kontrasztaránya, jobb a hangteljesítménye, és van benne HDMI
egyébként, ha 26''-est akarsz, akkor inkább a 26LC51...igaz kicsit drágább...most látta haverom a Euronics-ban 150-ér...de az már 5ms-os, HDMI-os...meg az egy újabb TV...és a három közül az már azért jobb...
egyébként TV-zésre maximálisan megfelel mindkettő, filmnézéshez is....a PC összekötésről nem tudok nyilatkozni, csak anniyt tudok, hogy elvileg a PC-vel való összekötéshez legtöbben az LG-ket ajánlják...úgyhogy elvileg azzal sem lehet baj...(a játékhoz viszont akkor már fontos lehet a minél kisebb válaszidő, egy 5ms-ossal már nagyon szép lehet, az általad említettek 8ms-osak ami azért elvileg nem lehet rossz, de minél gyorsabb annál jobb...) -
techxpert
csendes tag
Ha össze akarod kötni géppel, akkor én mindenképp LG-t ajánlanék...ha visszaolvasol, akkor láthatod, hogy géppel való összekötésre az LG a legalkalmasabb...a legpozitívabb visszajelzések az LG tv-ktől származnak...
én azért is szoktam őket még ajánlani mert a dinamikus kontraszt elég haznos kis funkció, és egész jól meg van valósítva bnnük...
Ha LG akkor pedig amelyiket írtad az 37LB2R...de akkor már egy pár ezerrel többért (kevesebbért...?)...vehetsz 37LC2RR....amely beépített merevlemezes felvevővel rendelkezik....emi mondanom sem kell rendkívül hazsnos (és így az ára egy külső merevlemezes felvevőnek még mindig 60-80%-a...nem is beszélve a kényelmi szempontokról)...szóval az a TV szerintem nagyon megéri....nem csak a képminősége, meg a PC kompatibilitása miatt, hanem a 80Gb-os felvevője miatt is...
-
techxpert
csendes tag
sorry...elnéztem a dátumot
[Szerkesztve] -
techxpert
csendes tag
Szinte az egész fórumot végigolvastam, és ezek alapján egy LG LF65-öt néztem ki, de most megvételre ajánlottak egy Philips 37PF9731D/10 tv-t.
szerintem akkor már inkább az LG...van rá pár indokom is:
1. olvass vissza...
2. keress rá ebben a fórumban az LF65-re, és meglátod a visszajelzéseket: [link]
3. az LG jelenleg az LCD piacon a TOP 3-ban van...azon belül a sorrendet nagyon nehéz meghatározni...de mindenképp kiváló minőség,....
4. a Phiilips hagyományosan jó minőség....de már eljárt felette a kor...vagyis ha megbízhatóságra, és minőségre vágysz inkább LG
5. az előző négy pont az én szerény véleményemet tükrözte
Aktív témák
- PS3 Slim 4.92 HEN - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Villámgyors memória, ami megváltoztatja a játékot! RENDELÈSRE!
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest