Hirdetés
Aktív témák
-
-
tothbe
addikt
igazad van, TX-32LX70P a tipus, tehát tényleg 32-es.
dvd-ben meg ök utazási irodát tartanak, ahhoz van a tv, és az utazási filmek nagy része igencsak kockásodik rajta hdmi kábellel kötve is, pedig a dvd is egy S52-es Pana.
Nálam az EH-50-nel Scart-tal a Samsungon nincs kockásodás ugyanazoknál a filmeknél. -
tothbe
addikt
Na álljunk meg egy szóra. Én nem mint Samsung tulaj szóltam le a Panádat, hanem mint olyan, akinek a rokonságában és baráti körében velem együtt többen is Panasonic mániások és sokak be is fürödtek a Panasonic LCD vásárlással. több tavalyi-tavalyelötti szériás is van, és az új 7-esböl is van egy 37-es ismerösnél. A legnagyobb probléma a tv-tuner-jével az, hogy vidéken (pl. Dorog) a kábeltv nem csúcsminöségü, néhány csatorna még crt-n is kockás meg hangyás. Na ezek mondhatjuk nézhetetlenné váltak az lcd-re váltással, és a többi pedig szintén sokkal rosszabb lett, bár azokat még lehet nézni. Mielött belekötnél, sajna nem kábelprobléma, ezt adja a szolgáltató, igaz, csak 2000-et kér érte, és bár szarból várat nem lehet épiteni, azért még rosszabbá tenni sem biztos hogy tunert dicsérö dolog.
A másik nagy probléma, hogy tényleg kell hozzá egy jó felskálázós dvd, mert alapból az olcsóbb dvd lemezek(1-2ezer Ft) minősége vetekszik a vhs-ével rajta nézve.
PC-nél meg ahogy shev is irta már az 1:1 pixel mapping hiánya a legnagyobb probléma a Panák esetén, mert igy max. játékhoz és filmezésre használható.
(Ja, és megszámoltam 17 Panasonic cuccom van most otthon, csak hogy értsd, mennyire szeretem, és mennyire sajnálom, hogy a crt-röl nem tudtam szintén Panára váltani lcd-ben) -
shev7
veterán
''Én elhiszem ,hogy jó a tvéd , de hidd már el ,hogy az enyém is jó!''
Ki mondta, hogy nem jo a tv-d? Ha szar lenne, rakhatnal ala barmilyen player-t, nem lenne jo a kep. A mondas csak az volt, hogy nagyban szerepet jatszik a kep minosegeben a player is, ahogy mondtad is a tescossal nem produkalt tul jo minoseget... -
abakusz
csendes tag
Most akkor mégis van valami megoldás? Divx-et nem, csak egyrétegű írott dvd-t néznék rajta. Alapvetően Sony tv-t szeretnék, egyébként is minden cuccom az. Csak kissé elbizonytalanodtam a vásárlás előtt. Szóval minden jótanácsnak nagyon örülnék. Addor, jól értem, hogy Te most azt akarod mondani, hogy nálad az írott dvd is jól néz ki egy LCD tv-n?
Amúgy mit jelent az, hogy ''upscaleres''? -
donw3ga
őstag
''Ezeket kérlek olvasd el:''
Kicsit hiányos a holland tudásom
Megtennéd, hogy lefordítod?
''peewee: Ik overweeg deze aan te schaffen. Ik ben naar de winkel geweest, maar de kleur van de tv komt erg donker over tov de andere lcd's.
Mijn vraag is dus ligt dit aan de instellingen of hoort dit bij de tv. Ik denk het eerste, maar wil het toch zeker weten.
Alvast bedankt voor de reactie, peewee reageer''
Köszi -
-
És ehhez kapcsolatossan had érdeklödjek: mekkora minöségkülönbséget eredményezne 1 normális dvd beszerzése?
A számítógépről való lejátszáshoz képest? Szvsz semennyit.
A bemenetek közötti váltás látható eredményhez vezet?
A lejátszótól függ, elvileg igen, a legjobb minőséget a komponens bement nyújtja az analóg megoldások között, de persze az analógnál ez esetben mindig jobb a digitális, tehát a HDMI átvitel.
Upscallingnak van értelme?
Ha egy kisebb felbontású videót játszol le az LCD TV-n, akkor mindig lesz upscaling. A kérdés az, hogy milyen eljárással és minőségben hajtják ezt végre. Attól függ, hogy a TV vagy a forrás (DVD lejátszó vagy számítógépes videólejátszó program) végzi el jobb minőségben. A számítógépes lejátszóprogramok többsége elég jól szerepel e téren. Az, hogy a TV-d, vagy az adott DVD lejátszó upscalingja jobb-e, szinte csak gyakorlati tapasztalattal kideríthető. -
Egyszerűen megvannak az LCD tv hátrányai, ezt kell megértened. Vagy veszel több százezerért egy 42''-ost, az már olyan elektronikával rendelkezik, ami sokkal jobb képet produkál. De tökéletes akkor sem lesz.
Jut eszembe nincs képjavítás, ha PC-re kötöd. Akkor ez is kiesett.
De gondolj bele, nem mindegy, hogy egy adott felbontást mekkora képernyőn jelenítesz meg. Főleg LCD esetében. Mai szélesvásznú 19'' monitoroknak 1440x900 az optimális felbontásuk. Nézzünk csak egy LCD tv-t... 42''-ost. 1366x768 a felbontás. Ebből következtethetsz... Kisebb felbontás egy sokkal nagyobb kijelzőn. Csak rosszabb lehet a kép. Egyszerű logika.
[Szerkesztve] -
A nagyobb képernyőn természetes, hogy jobban kijönnek a kis felbontású vagy nagy tömörítési rátájú videók hibái. Ez nem a TV hibája, hanem egyszerűen tudomásul kell venni, hogy jobban látod ezeket nagyobb kijelzőnél.
Tessék neked is a HD-s anyagok felé fordulni. ^^
[Szerkesztve] -
Lacix29
őstag
-
Miért nem próbálod meg antennabemeneten keresztül?
''Pc-ét probálva nagyot csalodtam a Samsung tn-film paneles ,19'' es után.Pedig natívban van +hajtva.''
Ez nem monitor, hanem TV. De ezt már másoknak, máskor 1000-szer leírtam.
Ezen ne lepődj meg, meg ne is csalódj. Nem a tv hibája.
[Szerkesztve] -
-
Nos tv-adásnál a kép szuper. Nehéz így elmondani, nincs elmosódottság, jó a fény és kontraszt (persze be kellett állítani). A színek is rendben vannak, kicsit vissza kellett venni belőlük, mert alapból nekem túlszínes volt. De a piros pl tényleg piros, a kék tényleg kék. 2,5 méterről nézve nincsenek pixelek. Egy szóval kifogástalan, ahhoz képest, hogy lcd. A dvd filmek jók, filmőt függ, hogy látni e némi kockásodást, általában jellemző, hogy tükörkép van. A divx-ek képe nagyon attól függ, hogy az adott filmnek milyen a minősége. Ami ''jól'' van kódolva, az jó, ami eleve kockás már crt-n is, az itt még jobban látszik, de ez az lcd-k általános ''hátránya''. A tv adás egyébként kábeltv Oritel (Oroszlány Televízió). Számítógéppel csak kipróbálás szintjén kötöttem össze, jónak tűnt, de ez a része megmondom őszintén annyira nem érdekel. VGA kábellel jó volt.
Amúgy nálam a dinamikus kontraszt be van, 100Hz be van kapcsolva, DNIE is.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Erre csak annyit tudok mondani, hogy haragszom azokra a beírásokra, amik túlmisztifikálták ezt a ''panellottó'' dolgot. Az eredmény, hogy egy lcd tv gyártásában ''gyengébb'' márka vásárlásába hajszolja az embereket a világ legnagyobb lcd gyártója helyett. Ez a halálom. Egyszerűen el van túlozva, hamis információk alapján. Nem mondom, hogy nem létezik ez a lottó dolog, de az én A-MVA (egy minőség a Samuval panelekkel) panellel szerelt Samummal az ég világon semmi bajom. Sőt!
A végén alaptalanul félelembe hajszolva megijednek az emberek és vesznek egy Daewoo-t, mert arról nem írnak lottó dolgokat.
[Szerkesztve] -
-
Persze, hogy van különbség lcd és lcd között, de egy lcd olyan feketét, mint egy crt sosem fog produkálni. (természetesen CRT-ből is van sokfajta)
A forumokkal kapcsolatban igazad van bizonyos értelemben. De én messzemenő fenntartással kezelem őket, mert egy külföldi forumba sem az LCD-ket gyártó cégek szakemberei írnak be. Amíg valaki a tapasztalatairól ír be, semmi gond, de ha már állít és kijelent dolgokat, azt óvatosan kell kezelni. -
Az LB2R sima HD felbontású TV, a Samu M86/87 viszont FullHD, tehát már innentől kezdve érdekes kicsit összehasonlítani a kettőt.
Az LB2R inkább az R7x széria ellenpárja, a kettő közül az LG képe nekem jobban tetszett (igaz valószinüleg CMO paneles R7x-et néztem). Az R8x újabb típus, talán jobb is annál egy-két dologban.
Tapasztalat terén azért kiváncsi lennék, mégis mire vársz? Gondolod, hogy valakinek van otthon egy LB2R-je, egy R81-e és egy M86-osa, és majd megmondja a frankót?
Aktív témák
Hirdetés
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Fotók, videók mobillal
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tőzsde és gazdaság
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2018 i7 32GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest