Aktív témák
-
Joc12
csendes tag
Azért, mert az eredeti DVD filmek mérete 7-8Gbyte, ezt csak kétrétegűre lehetne 1 az 1-ben másolni, ezért másolás előtt tovább kell tömöríteni, hogy ráférjen az 1 rétegűre. A divix viszont MPEG4 tömörítést használ tudtommal, ami a kisebb méret ellenére jobb minőséget eredményez.
De végülis szumma szummárom aki kiad egy TV-re 2-300 rugót, vagy többet, ne sajnálja azt a 600-2000Ft-t egy DVD filmre.. -
Joc12
csendes tag
Ígértem, hogy leírom a PC-s tapasztalataimat is a 37R81 Samsungomról.
A Laptopon csak D-Sub kimenet van, vettem hozzá 3m jófajta kábelt és rákötöttem a TV-re. Nem kellett csinálnom semmit, a TV kiírtahogy ''auto beállítás'', vagy valami hasonló, a videokártya pedig magától átállt 1360x768-ra. Pont középen volt a kép, TV-n sem kellett semmit állítanom, kellemesen csalódtam. A kép tökéletes, 2-2,5m-ről kényelmesen használható monitornak, hihetetlen élmény rajta pl. fényképeket nézegetni, nagyobb társaság esetén nem kell mindenkinek belebújni a monitorba.. egyébként döbbenetes volt látni a különbséget a Laptop kijelzője, és a TV képe között...
Asztali gépen van DVI kimenet is, de az a másik szobában van, azt nem próbáltam, de nem hiszem hogy lehet ezt fokozni..
Vettem komponens kábelt, nagyon drága volt, de nagyon megérte.. Sokkal szebb lett a DVD képe, pedig a Scart is RGB-s volt. Most azt lehet mondani hogy már kb. 1,5-1,8m-ről élvezhető a gyári DVD film.
Egyébként a divixek egész jól mutatnak rajta, sokkal rosszabbra számítottam. Egy 2CD-s divix közelíti a DVD minőséget. De a másolt DVD-k kifejezetten gyengék..
-
Joc12
csendes tag
Hétfőn megvettem az LCD tv-t, csak eddig nem igen volt időm írni, meg foglalkozni vele..
Végül az 40R8x helyett LE37R81 lett. Kiállított darab volt, 2 hetet ment az üzletben, pixelhibamentes AOU panelos darab. Üzletben mellette volt 46Rx Samu panelos, én nem láttam különbséget. (AV Planettől akartam venni, de nem lehet kibontani náluk megnézni a tipuskódot, csak ha kifizetem előtte) Így 280 péz volt.
Tapasztalataim:
- A TV külseje, a design gyönyörű (szerintem)
- A kép DVD-ről eszméletlen jó, a színek, a kép életszerűsége fantasztikusan jó. Gyári DVD-ről már 2m nézési távolságban kiváló, pedig még nem volt időm venni komponens kábelt, RGB-s Scartron próbáltam (valaki kérdezte pár oldallal előbbre, igen, az írott DVD-ket ki lehet akasztani a visszapillantóra, másra nem való
- A TV adás érdekes, van olyan csatorna ami szinte a DVD minőséget közelíti, főleg reklámoknál, de van néhány, ami kifejezetten rossznak mondható. Ami érdekes, hogy nem feltétlenül azok a jó minőségű adók, amik CRT-n annak látszanak. Általánosságban mondva a kifejezetten gyenge adókat kivéve 2,5-3m-ről teljesen élvezhető a kép.
- A feketéje gyönyörű, szerintem utolérhetetlen (ebben az árkategóriában).
- A TV adást az elektronikának köszönhetően az egyik legjobb minőségben adja vissza (ebben az árkategóriában).
- PC-vel még nem volt időm kipróbálni, de arról is írok, amint tudok.. -
Joc12
csendes tag
Élőben még én sem teszteltem ugyanazon a TV-n, de ha jobban belemegyünk, akkor ha analógon (Scart - RGB-s persze, vagy komponens) kötöd rá, akkor ugye a TV-be épített elektronika skálázza fel, miután digitálissá alakította. Ha HDMI-n, akkor ugye a DVD lejátszó nem alakítja analóggá, majd az LCD TV vissza digitálissá, hanem eleve felskálázva küldi a TV-nek 720 vagy 1080 soros HD formátumban. Tehát elméletileg a HDMI egy oda-vissza alakítással jobb.
Gyakorlatban viszont ez szerintem emberi szemmel teljesen észrevehetetlen, az a döntő, hogy a TV, vagy a DVD lejátszó felskálázó elektronikája-e a jobb. És ezt bizony csak kipróbálni lehetne egy bizonyos lejátszó, és egy bizonyos LCD esetében.. -
Joc12
csendes tag
válasz
megőrülök #3958 üzenetére
A szaggatás csak az 1080p 24Hz tartalomra vonatkozóan igaz. Az 50, 60Hz képfrissítési freki nincs szinkronban a 24 kép/sec tartalommal. De ehhez sem kell feltétlenül 100Hz technológia, lásd pl. LG LF, LY sorozatát, ahol ez megoldott.
Egyébként tudtommal az 1080p tartalom egyenlőre csak a Blue-Ray lejátszók által támogatott, meg ha jól emlékszem talán a PS3-t említette vlk, de javítsatok ki, ha nem így van.. -
Joc12
csendes tag
Sosem ástam bele magam mélyen a CRT TV-k világába, hiszen számomra az LCD TV azért jött a képbe, mert fizikailag nem tudok elhelyezni egy CRT-t a böszme mélységmérete miatt.
DE!
Józan ésszel a CRT-n ''akármilyen'' felbontás beállítható, gondoljunk csak a szg. monitorra. Nincs natív felbontás probléma, 640x480-ban is éles a kép, meg az 1280x1024-ben is. Tehát egy CRT-tvn megoldható, hogy a PAL, a 720 soros és az 1080 soros HD adás is éles képet adjon.
Azomban a 4:3 és a 16:9 probléma itt is fennál.
A digit adás viszont könnyedén analóggá alakítható, amit a TV utána könnyedén megjelenít.
De gondoljunk csak bele egy 32-esnél nagyobb képátlónál milyen mély lehet a TV, még slim kivitelben is, amiről egyébként azt hallottam, hogy a rövid elektronágyú, ill. annak nagy szögelfordulása miatt rosszabb a képük, mint hagyományos testvéreiknek.. -
Joc12
csendes tag
A HT870 házimozi (ami mellesleg nagyon jó, nekem is ilyen van) nem rendelkezik digit kimenettel, tehát nem tudod HDMI-n csatlakoztatni, mert azon a TV digitális jelet fogadna. A legjobb minőséget komponens kábellel tudod elérni, ami a 3db színes RCA csatlakozón küldi a képet (nem a kompozit, ahol a 3RCA-ból 1 a kép, kettő a hang!!! - az a legrosszabb). Jó minőségű kábel esetén nem táltsz különbséget komponens ill. HDMI között.
-
Joc12
csendes tag
Győri nemtommelyik műszaki áruház a Plazában..
Bementem, érdeklődtem 40R8x Samsung ára után. Túlképzett eladó elmagyarázta, hogy ne keressek ilyet, az R széria kifutó, az S az utódja, azuk van. Pár másodperc újrabootolás után arra jutottam, hogy köszönöm a hasznos infót, és sarkon fordultam. Szerintem ha azt mondom ami 1x eszembe jutott, ő fagyott volna le.. -
Joc12
csendes tag
-
Joc12
csendes tag
válasz
techxpert #3792 üzenetére
Ezt gyanítom nem saját tapasztalatból írod.. Hasonlítsd össze a 2 TV-t egy üzletben és meglátod a különbséget.
A Philips 37PF9731D/10-n a sima tv adás olyan mint egy crt-n, és a szolgáltatásaiban is verhetetlen. Valószínűleg nem véletlenül kerül majd 2x annyiba mint az LF65.. -
Joc12
csendes tag
Igen, ahogy én is írtam, a PAL adás nagyobb felbontáson tisztán az elektronika segítségével lesz elfogadható minőség. Elektronika nélkül 576 soron lenne jó. (CRT TV)
De amire ki akartam lyukadni, hogy a Full HD felbontás analóg jelről nem rosszabb, mint a HD felbontás, sőt, jó elektronikával jobb. Ennyi.
De ami a legegyszerűbb módszer, elmenni, rászánni az időt, és megnézni saját szemmel, és azt megvenni aminek jó a képe, és a pénztárcára sincs traumatikus hatással.
Zárójelben hozzátenném ami igazán kritikus, és ahol igazán meglátni a különbséget, az a TV adás. Aztat tessék tesztelni orrba-szájba!!! Amelyiken a TV a legjobb, a többi jel már csak szebb lehet rajta..
Ja és nem a FullHD-re akarok rábeszélni senkit, az vegye meg, aki ki is tudja használni. Én egyenlőre lemondtam róla, és egy 40R81-t céloztam meg, TV adásra, tudásra, képminőségre ebben a kategóriában ezt találtam a számomra legjobbnak, de még van néhány hetem, bármi lehet..
[Szerkesztve] -
Joc12
csendes tag
Erről már volt szó ezelőtt, de úgy érzem megér néhány mondatot. Elektronikát digitáltechnikát tanultam jó sok évig, és nagyjából ezzel is foglalkozom, remélhetőleg rám is ragadt ez-az a koszon kívül is, de a vita elkerülése érdekében mondhatjuk azt, hogy szerintem..
Általánosságban:
Analóg -> digitális átalakításnál a jel annál kevésbé torzul, minél nagyobb a felbontás. (De torzul, és soha nem lehet visszaállítani az eredeti jelet, csak megközelíteni.)
A TV adás, ill. a TV analóg bemenetein (főleg ugye a komponens bemenetről beszélünk) analóg jel fut a TV-be. De ennek a sorfelbontása adott (PAL: 576 váltottsor), tehát ennél nagyobb digitális felbontás nem hoz jobb minőséget.
DE!!! A TV elektronikája próbálja tipustól függően több kevesebb sikerrel ''feljavítani''. Pl.: kontúrokat keres, számol, felskálázza és ráilleszti azt a TV felbontásában a képernyőre.
Ha jól teszi a dolgát, a nagyobb felbontású TV képernyőjére pontosabban tudja illeszteni, így rosszabb nem lehet a kép.
Tehát a blokkosodás HD, FullHD esetében egyforma, de közelebbről nézve a FullHD pixelesedése kisebb ugyanannál a képátlónál. (Analóg forrásról beszélünk)
Érdemes azonos méretű, hasonló típusú HD ill. FullHDTV-ket összehasonlítani, mindenki láthatja a saját szemével a különbséget. (Pl. mint írtam vala 40R81 <-> 40F71 ami ráadásul régebbi típus is, mégis szebb a képe minden analóg forrásról)
A digitális technika nem jobb (értsd rosszabb) az analógnál! Egyetlen egy dologban veri azt, mégpedig a jel minőségromlás nélküli reprodukálhatóságában. Itt a jel nem a feszültség vagy áram mértékével arányos, ami ugye zavar esetén torzulhat - tehát a vezeték két végén nem egyforma jelet kapunk -, hanem a jel binálisan kódolva közlekedik, a jel változása hordozza az információt.
Tehát HDMI csatlakozásnál nincs jelentősége a kábelnek, ill. annyiban van, hogy minél jobb minőségű a kábel, annál hosszabb szakaszon működik. De a minőséget nem befolyásolja!!!
A TTL tranzisztor-tranzisztor logikát jelent, ez egy szabványos technika a digitális kommunikációs kapcsolatra, komponens bemenethez semmi köze. -
Joc12
csendes tag
válasz
Lacix29 #2742 üzenetére
Az AOU panel ahogy olvastam jó, a CMO-tól félek kicsit.
Nagyon hajlok a 40R81 felé, főként a fekete miatt - oldalról nem szoktam nézni a TV-t
Igen, tudom hogy a hátulján leolvasható a paneltipus, de már csak miután kibontottam.. És AVPlanetnél nem hiszem hogy meg tudom nézni vásárlás előtt -
Joc12
csendes tag
Nem akarok beleszólni a nagyok dolgába újoncként, de ezen az oldalon inkább ilyeneket olvasnék szívesen:
..TV-t vettem, szerintem ezért és ezért jó, ezért nem.. erre a célra javaslom..
..itt, és ebben az üzletben jártam, ahol megnéztem ezeket és ezeket a TV-ket, és azt tapasztaltam, hogy...
.. megjelent egy új modell..
.. stb.
Mindenki magának vesz TV-t, neki kell hogy tetszen.. -
Joc12
csendes tag
Én olvasom a topicot, és ha Te is figyelmesen olvasod, akkor látod az előző hozzászólásaimban, hogy nem csak PC szempotjából van értelme a fullHD felbontásnak. Példának a teniszközvetítést hoztam fel, és a felfestett fehér csíkot. FullHD-n szinte teljesen egyenes élek határolták, fullHD-n pedik cikkcakkos élek, mert a pixelek ritkábban vannak. (Tipikus A/D átalakítás, azaz analóg->digitális leképezés, lépcsős közelítés) Ugye minél nagyobb a felbontás, annál nagyobb az analóg (folytotos) jel, kép esetében vonal ill. élek megközelítés. És ez igenis látható a TV-ken. Igaz, 3m-ről, ahonnan nézni fogom bizonyára elenyésző külöbség érzékelhető. Mindenesetre kevesebb, mint 150e Ft..
-
Joc12
csendes tag
Igen, ez a nagy dilemma.. Lehet maradok egy HD readynél egyenlőre. Bár az az igazság, hogy egyrészt megszoktam a 1024, ill. laptopon 1050 sor felbontást, és fura lenne a 768, másrészriől sima TV adáson is finomabb képet nyújt a fullHD, hátmég DVD, HD anyag..
chros:
Viszont sajnos számít a lóvé, ezért kompromisszum kell..
Úgyhogy hálás köszönet Cifu, ezzel a beszámolóval lehet zsebemben hagysz 150 rugót
De mégiscsak jó az a fullHD -
Joc12
csendes tag
Én pont a PC miatt nyergeltem át fullHD keresésére, LE40N8x, vagy 42LF6x-re gondoltam, de akkor lehet hogy felesleges???
Bár visszagondolva a pénteki MM tesztelésre, a 40F71-n pl. tenisz közvetítésénél a fehér vonalat nem láttam pixelesnek, a 40R82-n viszont igen. Bár az is igaz, hogy a jobb összehasonlítás érdekében 1,5-2 méterről néztem, otthon viszont kb 3 méterről fogom..
Lehet hogy felesleges a fullHD??? -
Joc12
csendes tag
Tegnap megnéztem MM-ben a Philips PFL5322-t 250-ért, de nem hoztam el.
Az összes TV-n a Jégkorszak ment, sima DVD-ről HDMI-n. Erről nagyon szép volt a kép, de TV adás nem győzött meg. Ez a pixel plus nem az, ami a 7-es, 9-es sorozatokban van. (vagy egyszerűen hibás volt a kiállított TV, mert kapcsolgattam a szűrőket mint őrült, de semmi sem változott.
Viszont összehasonlítottam sima TV adáson hosszas nézelődéssel (már elég furán néztek rám) 4 TV-t, ami egymás mellett volt. A Philips, Sony 40S2000, Samsung LE40R82, ill. 40F71. Eredmény:
- A Samsungok feketéje jobb minegyiknél (és a színek általában)
- A TV adás a Samsungon egyértelműen szebb mindegyiknél
- Az F71-n hihetelen jó (többihez képest) a leggyengébb minőségű TV adó is
- Philipsen, Sony-n pixeleseb durvább volt a TV adás, de élesen kontrasztos, Samsungon sima, teljesen pixelmenetes, az egyszínű hátterek teljesen homogének, vibrációmentesek voltak, viszont az élek simábbak mint a másik kettőn, mégis sokkal szebb, kontrasztosabb, ugyanakkor lágyabb, kellemesebb képet adtak.
Sorrend (szerintem):
1. F71 (természetesen, hisz felsőbb kategória)
2. R82
3. S2000
4. PFL5322
(LG sajnos nagyon messze volt ezektől, így ez ügyben nem jutottam előbbre) -
Joc12
csendes tag
válasz
Winzsolt #2495 üzenetére
Attól még tudod PC-ről lejátszani, hiszen a videókártya a lejátszáskor átvált a megfelelő felbontásra: 720p, 720i, 1080i. De ha nem így van javítsatok ki.
Csak az asztalt nem tudod teljes képernyőre illeszteni, mert csak 4:3 módban hajtható. (vagy ha széthúzod, de az nem vlm szép..) -
Joc12
csendes tag
válasz
Winzsolt #2485 üzenetére
A Pixel plus rettenetesen jó. Múltkor néztem üzletben a 37PF9xxx-n majdnem szebb volt a TV2, mint a többin a HD Discovery.
De nem tudom hol láttál 250-ért ilyet, mert az konkrétan 600e felett volt, a 37PF7xxx olcsóbb, de szerintem az is 400-tól indul.
Philipset PC-ről nem tudsz natívban hajtani, csak 1024x768-ban.
Most látom, pláne 42-esben...
[Szerkesztve] -
Joc12
csendes tag
LE40N8x, ill. LE40M8x sorozatba is előfordul CMO paneles, vagy csak a HD ready felbontásúakban. Tud erről vlk vlm-t?
-
Joc12
csendes tag
Lassú voltam.. elvitték.. Nem szabadott volna gondolkodnom. Jobban utánaolvastam, de 5-kor már nem volt meg.. naná.. én marha..
Van még egy 37PF9830, szintén 1 hét garival, de az régebbi tipus, és vlmvel 2 felett van. Ezt már túl nagy kompromisszumnak találom a PC-ről való natív meghajtás hiányához.
Azt hiszem marad az 37LF65, vagy az új Samu??? -
Joc12
csendes tag
Sziasztok!
Szinte az egész fórumot végigolvastam, és ezek alapján egy LG LF65-öt néztem ki, de most megvételre ajánlottak egy Philips 37PF9731D/10 tv-t.
Szervíz által visszajavított készülék, nem egész 190 pénzért, garancia nélkül, 1 hét kipróbálási idővel.
Ami elkeserít, hogy a leírás szerint hiába full HD, PC-t csak 1024x768/60Hz támogatja, pedig VGA csati is van rajt.
Van valakinek erről vlm tapasztalata? Szerintetek megéri ezekkel a feltételekkel?
Aktív témák
- LEGO klub
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- EA Sports WRC '23
- AliExpress tapasztalatok
- Diablo IV
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Star Trek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest