- Apple MacBook
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen TV-t vegyek?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Melyik tápegységet vegyem?
Aktív témák
-
-
gufy
tag
válasz
headhunter #4004 üzenetére
Ha TV-re kötött HDD-ről szeretnék filmet nézni, akkor hangosság szempontjából elhanyagolható a különbség a külső 2,5-ös, 3,5-ös, és mobil racges HDD-k között?
-
gufy
tag
válasz
nightshadow #4047 üzenetére
köszi a válaszokat.
Ez esetben érdeklődni fogok a UPC-nél a HDMI-s box végett.
Akár ki is hajíthatnám persze a boxot, csakhogy havi +500HUF-ért felvevős előfizum van, ami meg nagykirályság amíg olyan időket élünk, hogy éjjel van az NFL.
Szerintem így jobban megéri, mint venni valamilyen HDD-s felvevőt 30k-ért. -
nightshadow
veterán
"A furcsaság nekem az SD-nél van, két dologra lettem figyelmes (UPC settop box - scart - tv)
1. egyes adásoknak pixelesebb, elmosódottabb (pl. m1), másoknak szebb képe van (rtlklub, tv2)
2. a nem mozgó arc barázdái kivehetők, de ha kicsit ingatja a fejét, az arca hirtelen sima (elmosódott) lesz, vagyis mozgalmas képnél, kameránál elmosódottabb."Azért van, mert a UPC’s set-top boxba megérkezik a digitális jel, amelyet átkonvertál analóg jellé, s ezt továbbítja scart kábelen (analóg csatlakozás) a tv-be. Tehát hiába hívják digitális csomagnak a UPC-nél, valójában analóg jelet kap a tv. Ezért érdemes olyan set-top boxot használni, amelyiken van HDMI csatlakozó, s ezen keresztül már valóban digitális jelet kap a tv, s jobb lesz a képminőség. Egyébként ezeket a „scartos” set-top boksz-kat eredetileg a CRT tv-khez találták ki, mert ugye ezek a tv-ék nem tudnak mit kezdeni a digitális jellel, s ezért kell visszaalakítani analóggá. A HD TV-ék viszont nem szeretik az analóg jelet.
-
vargalex
félisten
Hi!
Ha jól gondolom, akkor a WiFi ready azt jelenti, hogy tehetsz bele egy USB-s WiFi adaptert, amivel pl. egy WiFi routerhez tudsz kapcsolódni.
-
gufy
tag
Tegnap megjött a LE40C650
. Gondoltam, hogy adok egy kis visszajelzést, semmi teszt, hiszen sok mindent még kis sem próbáltam, inkább csak a laikus első benyomásai, köszönetképpen a segítő fórumozóknak, továbbá azért, hátha segít más laikusoknak a töprengésben.
Szóval eddig egy 70cm-s sík képcsöves tévém volt, ami kb. olyan vastag, mint amilyen széles. Ehhez képest ez a tv minden szempontból egy csoda, és itt most következne sok ömlengés, amit mindenki képzeljen oda. Csak azért írok róla, mert majd következik itt pár "negatívum", de nehogy ez bárkit eltántorítson, mert összességében nagyon klassz minden.
Neten rendeltem gyakorlatilag a legolcsóbb helyen szombaton, vasárnap sms-t kaptam, hogy hétfőn jönnek. Korrekt, pontos, gyors, szakszerű kiszolgálás.
A furcsaság nekem az SD-nél van, két dologra lettem figyelmes (UPC settop box - scart - tv)
1. egyes adásoknak pixelesebb, elmosódottabb (pl. m1), másoknak szebb képe van (rtlklub, tv2)
2. a nem mozgó arc barázdái kivehetők, de ha kicsit ingatja a fejét, az arca hirtelen sima (elmosódott) lesz, vagyis mozgalmas képnél, kameránál elmosódottabb.Valahol itt vannak az LCD határai, és ezután jön a plazma? Vagy csak nem vagyok hozzászokva ekkora tévéhez, és a nagyob kép felnagyítja a problémákat, amik eddig is jelen voltak a digitális? jelben? A kis tévénél nem látszottak ezek a problémák?
DVD, HD nagyon szép, a beépített média lejátszó szuper, pendrive-ról képeket, filmet, videót, zenét lejátszani klassz dolog.
Tényleg nagyon nagy élmény ez az új tévé, akár SD, akár HD, akár a média lejátszásról van szó. Egy percig sem bántam meg, hogy vettem, és azt sem, hogy LCD-t. Tényleg ne hagyjon eltántorítani senkit, csak azért írtam le, mert érdekelne, hogy kinek mi a tapasztalata a fentiekkel, érdekelne, hogy mi miért van.
A fentieken kívül három kérdésem is lenne:
Internet@TV: index.hu-t meg tudom rajta nézni, vagy csak néhány célzott alkalmazás érhető el?
wifi ready tv: ez mit jelent? ha veszek wifi routert, össze tudom hozni vele a tévét, vagy esetleg kell még a tévébe venni valami kütyüt?
LAN kábelnek van méretbeli korlátja? 10-15 méteres LAN kábellel összeköthetem a PC-t a TV-vel, hogy filmet játszak le? -
lacqa
tag
Sziasztok! Egy LG LE 5300 LED TV van,se hogy sem tudom kicsikarni belőle a digitális adásokat.A helyi kábelszolgáltató pedig sugározza nem kódolva mert az előző Philipsem egyből megtalálta és belőtte őket! Finnország választással is próbáltam tegnap de semmi,esetleg ha valaki találkozott már ilyen problémával kérem segítsen!
-
sulep
senior tag
Közben nézegettem, az LG 42LD550 és a Samsung 40C630 egy árban van, mindegyik kb 160.000 Ft. A kettő közül melyik ajánlottabb kategória, melyiknek szebb a képe?
-
atesy87
csendes tag
sziasztok!
még az egyik archivban volt szo arrol, hogy anrab kolleganak Digis elöfizuja volt, ahol automatikusan jön a digitalis adás, és vett egy 7xxx es sorozatu philips tv-t, ami nem talált digitális csatornákat. a megoldás az volt, hogy valamit finnországra álitott, így aktiválodott a dvb-c dekóder.
nekem is digis elofizetésem van, és philips tv-m, meghozza 42pfl5624h/12 a pontos típusa. tud valaki segíteni kicsit bővebben, hogy mit és hol kell állítanom ahhoz, hogy digitális csatornákat varázsoljak a tvmbe?
előre is kösz, üdv
-
sulep
senior tag
Értem. És ha jól láttam a gyártó oldalán vezetéknélküli technológia előkészítését írták. Ez konkrétan mit takar? Mit kell venni hozzá, mire tudom azt használni? Venni kell bele egy megfelelő wifi kártyát és akkor a laptopommal összekapcsolódva lejátsza a videót, zenét stb? Egy ilyen kártya megközelítőleg mennyibe kerül? Csak hogy érdekes-e egyáltalán.
-
Warek
tag
Sziasztok
Kiválsztottam egy Tv-t. Samsung LE37C650. A kérdésem hogy hol lenne érdemes megvennem hogy gyártói garanciát kapjak hozzá és ne legyen horribilis ára?
-
v2izzy
tag
Hello!
Egy ideje nem követem a TV-k világát, de most szükségem lenne egyre.
A méret 40col környéke, és a fogyasztás majdnem elsődleges szempont(szóval lehetőleg minél kevesebbet fogyasszon de ne menjen rá a képminőségre).
Szóval megtudhatnám mik mostanában a jó TV-k? Az ár kb 180k-220k.
Amiket néztem: Samsung C6000, Pihlips 5625, Sony EX500. Megmondanátok ezek közül melyik a legjobb képminőség, fogyasztás terén, vagy esetleg valami más?
A válaszokat előre nagyon köszönöm! -
sulep
senior tag
És végülis a 42LD420 és a 42LD450 miben különbözik, mert semmi lényeges különbséget ne mlátok.
-
-
sulep
senior tag
Tehát akkor az LG 42LD420-ban van DVB-T és DVB-C tuner is. Ezt kívülről valahogyan lehet látni, hogy akkor két valami bemenet vagy valami ilyesmit keressek? Vagy miről fedezhető fel?
-
sulep
senior tag
válasz
vargalex #4019 üzenetére
És az LG 42LD420-ban csak DVB-T van vagy abban is van DVB-C? Mert az egyik üzletben azt mondták, hgioy abban C tuner nincsen ezért vegyem meg a 15 ezerrel drágább Samsung 40C530-at.
Mert igazából annak csak annyi előnye lenne hgoy abba benne van ill usb videót is lejátszik, viszont 2"-lal kisebb. -
nagygabor519
tag
Hali
Benq G2200hda monitorom van, kb egy éve vettem. Van rajta srgb, film, fotó és normál üzemmód. A problémám vele, hogy ezek az üzemmódok váltják egymást. Mi lehet az oka?
Nem zavarna a dolog, csak üzemmód váltás közben a menü is felugrik és kiírja, hogy milyen üzemmódba váltott, ill a képernyő villódzik, ami filmezés munka közbe igen idegesítő, meg úgy egyébként is...
Mi lehet az oka az automatizálódott üzemmódváltásnak? -
Daffni2
addikt
válasz
karicsek #4007 üzenetére
Mégiscsak az LCD mellett döntöttem.
Tulajdonképpen mi, vagy Ki vitt rá erre a /számomra felfoghatatlan/
döntésre?
Leírhatnád pár szóban.
Azért fura, mert a számodra fontos szempontok amiket leírtál, biztosan nem teljesít egy LCD sem.
Közelítőleg teljesítheti esetleg, egynémely tipus 400 ezer körüli áron, de az már pénzkidobás kategória. -
sulep
senior tag
És erről mi a vélemény? Mert ez mintha 100Hz-es lenne. Vagy ez már régi konstrukció? Mpeg 4-et meg magyar DVB-C+T-t tudja?
LG 37LH4000
LG 37LH4010Mindegyik 129.900Ft Vagy az előzőek jobbak amit korábban írtam?
Samsung 37C530
LG 42LG420 -
Gabor970
addikt
válasz
runner 125 #3997 üzenetére
4:3-as adást kinyújtani 16:9-re??? Szerintem ez bűn rossz megoldás. Ami 4:3 az 4:3, ahogy a 21:9 sem 16:9. sztem....
-
FunTom81
csendes tag
Sziasztok ismét!
Még mindig TV vásárlás előtt állok, talán többet konyítotok a témához nálam.
Igények: DVB-C, FULL HD, optikai audio kimenet, csillogásmentes képernyő.
Méret: 32-37", sajna csak ennyi fér el, meg a keret is ezt engedi jelenleg, az 51 cm-s CRT-mhez képest így is fényév lesz a difi...
Ár: 100-120eFt körül.Amire kellene: Elsősorban TV-t nézni (jelenleg analóg, digitális hamarosan), DVD (csak ritkán, bár ha jó képe lesz... ), későbbiek folyamán valószínű kap egy X-boxot is.
Eddig ezeket szúrtam ki:
Sam. LE32B550, LE32C530, LE32C550, LE37C530, LE37C550
LG 32LD450
Sony KDL-32BX400, KDL-32EX402
Panasonic TX-L32U2E2 napja a topikot olvasom, de ennyi infó mellett választani... Samsungról több ismerős le akar beszélni, valakinek 2 van és semmi bajuk, mások az LG-re fújnak, nem tudom eldönteni.
Plíííz help meee!!!
-
karicsek
aktív tag
Sziasztok.
Megint én vagyok egy újabb kérdéssel, ezért előre is bocsi.
Mégiscsak az LCD mellett döntöttem.
Nálunk, itt tatabányán a MM-ban volt egy samsung, gyönyörű képpel, ami nagyon megnyerte a tetszésemet. Itthon a neten, azonban nem találtam róla semmi magyar infót, még a samsung honlapján se, csak lengyel, olasz. A típus UE40C6600.
A múltkor így értettem a netes vásárlást, hogy a neten kinézem, azt a boltba megnézem, .....ha van. Most pont fordítva lett.
Erről valakinek tapasztalat, vagy ezek mind azonos tudásúak?
Köszi
Esteleg egy tipp, egy jó samsunghoz, ha valakinek lenne. -
headhunter
addikt
Külső rack helyett, alternatíva lehet egy hdd dokkoló is. (HDD tárolásé a jövő és több HDD-t cserélgetni dokkolóban könnyebb, mint racket szerelni!)
2010-es, hamarosan a boltokban :
1,5TB Samsung SpinPoint F4EG (HD155UI) - 5400rpm
2TB Samsung SpinPoint F4EG (HD204UI) - 5400rpm -
milanscs
aktív tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata LG 26LE5500 -as tévéről?
Monitornak szánnám és persze tv-nek is.
Milyen panellal gyárthatják ezeket a kisebb tv-ket?
Esetleg ajánlhattok is 26"-os tv-t amit monitornak is tudok használni.
Előre is köszi! -
gufy
tag
köszi a választ.
Igazából arra gondoltam, hogy esetleg van olyan HDD, amivel mégsem megy a lejátszás gond nélkül és van olyan, amivel gond nélkül megy. Utóbbit venném inkább. Vagy Pl. samu tv-hez samu hdd ajánlott, vagy pl. olyat vegyek, ami külső áramforrásból megy, mert a tv nem tud eleget adni neki, stb. Na ilyesmikre gondoltam.
Aktív témák
Hirdetés
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- Apple MacBook
- Alkoholista nevelde
- Xbox Series X|S
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Politika
- Elektromos autók - motorok
- Spórolós topik
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- Lépj egy szintet felfelé gamingben! Kamatmentes rèszletre is!
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest