- VGA-kat károsító ASUS alaplapok: a vállalat hivatalosan is reagált
- Kényelmesen ingzsebbe rakható, fürge hordozható SSD az addlink műhelyéből
- Kicsinálhatja a legújabb driver a friss csúcs-GeForce-okat?
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- USB4-es dokkolót kapnak az új Surface gépek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- VGA hűtő topik
- OLED TV topic
Aktív témák
-
eketomy
senior tag
válasz c41r0^ #16342 üzenetére
Na így már sokkal érthetőbb számomra! Egyébként én csak arra akartam utalni, hogy azért nem annyira lényeges mert messziről az emberi szem nem veszi észre a különbséget legalábbis az enyém nem.
Ráadásul ezeknél a tv-knél már nincs aza jelenség mint annó a CRT monitoroknál meg tv-knél hogy ha 50hz-re volt állítva a képfrissítés akkor kiégett a szemem és érezhetően rossz hatással volt a retinámra, na ezeknél a tv-knél ezt a hatást én nem érzem!Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!
-
-
Jakuu
őstag
válasz c41r0^ #11177 üzenetére
Nem, nem ezzel van a baj, hanem azzal, hogy errol nem tajekoztatjak a vevot. Sot csalast kovetnek el, mert a gyari refurbished cimkeket, amiket kotelezoen tesz a mar javitott keszulekeire a gyarto, egyszeruen leszedik es ujraragassszak, hogy ujnak latszodjanak a keszulekek.
Termeszetesen azert, hogy uj aron tudjak eladni, vagy valamennyivel ala tudjanak kinalni a korrekt eladoknak.
Csak hallkan jegyzem meg, hogy amiket 100k korul veszik meg gyari liciteken, vagy mas forrasbol, nem egyszer kozel 30-40% nyereseget hoznak. Merettol fuggoen, mivel a nagyobb keszulekeken nagyobb haszon van.
Eleg pofatlan dolog mondjuk a 32"-s 60-ert vasarolt refurbished keszulekeket 100-ert adni, par ezressel olcsobban a valoban uj es hivatalos forrasbol beszerezheto keszulekekkel szemben, ugy mintha uj lenne.
[ Szerkesztve ]
-
-
Champipi
aktív tag
válasz c41r0^ #11173 üzenetére
Ez érdekes, mert most meg a "TVstore" hívtam, háromszor kérdeztem meg, hogy hivatalos LG Magyarország álltal vállat garanciát adnak-e és háromszor mondott igent. Odamegyek érte pénteken, de ha nem ilyet adnak, mint az LG honalpján, akkor csak az időmet rabolták és marad a nyakukon a tévé.
Direkt felhívtam az LG Magyarország szervíz számát, és azt mondják, hogy a rendes gari papír A4 méretű, rajta az "LG Electronics Magyar Kft" nevével. Azt is mondta, hogy a webshopok általában kisebb mondjuk A5 méretű gari papírt adnak, szóval előttük sem ismeretlen a jelenség.
-
altoalto
tag
hat eldontottem vegre mit szeretnek , mert ha sokat gorcsolok az lcd teman,akkor c530 helyett a k.nagy semmit fogom hesszelni 46 colban Ezek a szovjet mernokok terveznek mindenfelet...Legyen orosz rulett Es koszonet mindenkinek az infokert. Mivel eletem elso Lcd gepet veszem meg, a zsebemben lapul az s.o.s zsebkendo. Varom a pillanatot es egyben izgulok. h ,milyen beallitasi nehezsegeim adodnak es mennyire lesz izzaszto az elso talalkozas. Hamarosan jelenkezem egy rovid beszamoloval.
-
-
altoalto
tag
Kedves c41r0^!
Koszonom a megerositest. Valoszinu maradok a Samsung Le46C530-nal.
Mondjuk ez egy picit ellentmondasos szitu, mert azota talaltam olyan infokat, h az 530-as panelok eleg vacakok.A forumokon fellelheto informaciok birtokaban, ugy fest a dolog, keves valasztasi lehetoseg kinalkozik.
Ha a mircrosoft nevu kocerajnak lenne egy csopp uzleti erzeke, akkor eleve gyartananak/gyartatnanak xboxra kihegyezett 40-50 colos LCD masinakat.
Eleg szomoru amiket a 2011-es gepekrol iratal. "edge led" kevesbe jo...na tessek...hol itt a fejlodes?? Gondolkoztam meg a 5605-os Philips Morris tvn,de megneztem par tesztoldalt (pl.testfreak), es a felhasznalok ertekelesei alapjan a Phil a Samu bacsi mogott foglalt helyet. -
c41r0^
őstag
persze ha a TV-é a bal oldali kép (de a méret alapján úgy gondoltam, hogy a jobb oldali az, bár az is lehet, hogy a TV a bal oldali csak messzebb van, ezért homályosabb a kép is rajta, szóval ez nem derül ki anélkül, hogy nem árulod el), akkor olyan inputlag eredményeket még nem láttam...
-
vlevi
nagyúr
"ráadásul LCD monitorhoz képest volt kb. 50-60 ms, legjobb esetben is"
CRT moncsihoz kellene mérni. Mert nálam pl. pont fordítva. Klón módban futtattam egy számlálót, és bizony a monitoromon (Samu 2243BW) később jelentek meg ugyanazok a számok, mint a tévén (Samu LE40C650)[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
Köszi a kiegészítést. A hülye nullákat mindig elcseszem lemaradt a 60-ból, utálok normálalakból átváltani, mert csak azzal számolok jól.. No de igen, ezt mondtam lényegében én is. Ha elmászkál az ember valami kényelmes fantasy világban, akkor nincs gond szerintem, de egy éles autóversenynél, vagy multi lődözésnél már van baj.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Devid_81
félisten
Kicsit állítgattam a dolgokon, de nem lettem ám okosabb minden esetben.
Most a 60Hz-hez képest fogom viszonyítani a dolgokat.
Teszt filmek x,y 24GB-os 1080p@23.9FPS, 6GB 720p@23.9FPS
23Hz re állítom a jelet akkor a 100Hz+egyéb vackok inaktívak a TV-n, de folyamatosabb a kép, mint 60Hz esetén, input lag nagy.
Időközönként a kép meg-meg akad.
24Hz nél a kép 100Hz+egyéb képjavítók nem érhetőek el, folyamatosabb a kép mint 60Hz-nél, és végre nincs akadozás, input lag nagy.
25Hz váltott soros, a TV 50Hz-et ír, de ott van, hogy 1080i, itt a legfolyamatosabb a kép, akadás nincs, 100Hz+egyéb vackok elérhetőek, input lag alacsonyabb.
29&30Hz váltott soros, TV 60Hz-nek írja, 1080i, akadások vannak, de alig észrevehető, minden elérhető, input lag alacsonyabb.
50Hz akadások vannak, kép nem annyira folyamatos, minden elérhető, input lag alacsony.
60Hz nincsenek akadások, kép közepesen folyamatos de nem hanyatt esős, minden elérhető, input lag alacsony.Csak egyetlen hdmi-t néztem a háromból, bemeneti címke PC, de volt teszt erejéig X is.
Gépem, TV adatlapomon.[ Szerkesztve ]
...
-
BBéci
legenda
Orbitális baromságokat tudnak összehordani az üzletek adatlapjain. Rendszeresen leírjuk, hogy CSAK a gyártók honlapjairól szabad tájékozódni, de hiába.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
hekkerman
tag
Nekem ez a keretem, többet nem nagyon tudok szánni rá, akárhogy erőltetem magam.
A "tv-zős" szoba kb 10 nm, ebbe szerintem elég lesz, ha meg bánni fogom, akkor legalább mondhatom, hogy más megmondta.Ha monitorként lesz használva, akkor meg 1 méterről csak nagyobb lesz, minta 22-es monitorom.
Ezt a bemeneti, kimeneti hz mizériát vágom már, akkor ez az, ami beilleszt új kockákat a meglévő közé.
Mindenesetre meglátom még, mi hogy lesz. Köszi a leírtakat.
-
hekkerman
tag
Köszi, megnézem ezeket, bár tetszik a samun, hogy van ethernet csati is. Ezzel lehet netezni, vagy éppen hálózatról lejátszani?
Szerintem maradok a 32"-nál, többre nem telli, de akkor abból nem a leggyagyibbat venném.
Illetve ha mondjuk 100hz-es a tv- akkor esetleg ki tudnám használni az nvidia 3-ds cuccát? Vagy azt csak 120hz-es monitorok tudhatják?
Előre is köszi a választ!
-
vlevi
nagyúr
"valamint célszerű PC-ként is megcímkézni ezt a bemenetet a TV menüjében."
De csak akkor, ha nem Samu tévéd van, mert valamilyen beteg ötlettől vezérelve ilyenkor a samu leveszi a hangot arról a hdmi bemenetrőlOverscanról pedig annyit, hogy nekem 0-n van, de ha a tévén simán 16:9 módban hagyom, akkor kilóg a kép oldalt is, alul-felül is. Nekem a tévén a "nagyítás" módot kellett választani a sima 16:9 helyett, de így úgylátszik rendesen, pixelhelyesen jelenik meg a kép. Persze ez egyáltalán nem zárja ki azt, hogy én vagyok a béna, de nálam akkor is így működik...
-
geristar
tag
A C650 usb-n keresztül is lejátsza az mkv filmeket?
Olvastam valamelyik hozzászólásban, hogy oda kell figyelni, hogy milyen panellel vesszük meg a tv-t.
Hol találom meg a jelzését, hogy milyen van benne és melyik a jó?
Tudsz ajánlani esetleg egy internetes boltot, ami megbízható és olcsó?Én ezt találtam ami megbízhatónak tűnik:
bolt[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
Szerintem inkább rosszul tesztelték. Nem olvastam bele az AVforums-on található C530 fórumába, viszont az AVforums szintén letesztelte a C530-at: [link] Bár a tesztelő milliszekundumot nem ír, de azt igen hogy nemhogy párba van a Panasonic plazmával, de még egy picivel jobb is nála input lag tekintetében, ezért játékhoz ajánlott.
„Gaming Performance
If the excellent black levels were a surprise, the response time - in terms of input lag - of this panel was a total shock. I entered this area of testing expecting very little, LCD televisions are well known for introducing lag that can mar the gaming experience – particularly online, not so with the C530!! Not only was it a match for my resident Panasonic Plasma but it was actually a tad more responsive.
Pros
- Superbly Responsive Panel for Gaming”[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
Jelenleg nekem is valami puttó 1000ft-os 1,8-as van, de lassan érik az új TV, és oda kelleni fog egy 9m-es. Egy Belkin Pure AV-t néztem(9k) az egyik legolcsóbb ilyen méretnél, nem is ez a kérdésem. Miért vannak hdmi kábelek 20 ezerért, meg 60 ezerért? Ugyanúgy 5-9-15 méterről beszélünk, mi kerül rajta 60k-ba?
Más: Érdemes +50ért 40"-est venni 32"-es helyett? Nem vicces kérdésnek szánom, komolyan. Relatíve jó tévét szeretnék, viszont nem 10 évre. Jelenleg a szobaméret miatt(háló), pont jó lenne a 32"-es, és 50k plussz már elég húzós. Ne is agyaljak rajta? (Viszont 1 év múlva szóba jöhet, hogy költözöm)
Valamint idén van már utódja az EX500-nak? Mert az elmúlt 4 hónapban semmit nem változott az ára se felfele, se lefele, be van betonozva, és nem nagyon láttam újat még a Sony honlapján.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Rick4
félisten
beégés van LCD TV-nél szintén, mint ahogy a plazmáknál is, de nem 15 mp, ahogy emberünk mondta, hanem kb. egyfolytában 1 hétig kell ugyanazokat a pixeleket ugyanazzal a tartalommal meghajtani
Ez nálam mégse működik, pedig volt már jó pár lcd monitorom is, meg a sokadik tévét használom monitornak most is. ennek ellenére nem látszik semmi. Pedig ha akarna, látszana akár az asztal, akár a böngésző éles fehér széle, vagy bármi más. az nem úgy van, hogy a beégés a foszfor miatt keletkezik a plazmában? Merthogy az lcd-ben foszfor meg nincsen.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Sontir Fel
őstag
Ne érts félre, nekem ez nem élet halál kérdés. Csak ha beszereznék még egy 5850et cross firenek, akkor szerintem 60 feletti fpst is kicsikarhatnék, és ha már ott van az a plussz akkor miért ne. Na meg nem voltam tisztában azzal, hogy ilyen tv nem nagyon van, és mielőtt ez kiderült azt gondoltam ha már újat veszek, akkor miért ne.
A CS-t jó pár éve befejeztem, már csak BFezni szoktam, a Bad Company 2ben nekem nem tűnik fel, hogy késne az egér vagy laggolna, de ezek után ki fogom próbálni vsync offal, lehet látványosan javulni fog a statom
Amúgy igazad van, a BC2 720pben minden fullon 40-60 fpsben teljesen élvezhető.
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
frici69
tag
Az egyik számítógépes boltban találtam 5m-est 1500-ért csak semmi felségjelzés nincs rajta,se ferritmag.Szóval szerinted megvehetem!?
GigabyteGA-F2A88XM-HD3,AMDA8-6600K,KingstonHyperX2x4Gb1866MhzDDR3,AsusVW202SR,128GbADATASSD,250GbSeagateSATAII,Tevion1.5TbHDD,PioneerDVR-212D
-
jimmy74
őstag
Figyelj én irtam hogy nem idevaló esetleg.Ne válaszolj nem kell segiteni majd megoldom.Az adatlapom nem töltöttem ki ez igaz.A tv miatt regeltem annak idején de abluray topicban "ragadtam" mert tanulom még .Azért kösz hogy válaszoltál de 3 szóval is elég lett volna segiteni.
WoT:jimmbo
-
headhunter
addikt
30 KByte az egész, tömörített állomány!
A kalocsai céggel kapcsolatban : Ez az első negatív tapasztalat, itt fórumozók között 2 számjegyű vásárló volt, aki tőlük vette a tv-t és eddig csak dicsérték. Ilyenkor felébred bennem a gyanú, hogy nem egy konkurens webshop, próbálja őket lejáratni?!
Az "egyetlen" cég az országban, akik a saját emberükkel küldik ki tv-ket és nem DHL és társaival, akiktől átveszed és semmilyen tesztelési, beüzemelési lehetőséged nincs!
[ Szerkesztve ]
-
Ton1
tag
nem számít mint mondasz be vannak akadva azon a szalagon, hogy gerenerálja a hibákat, meg hogy ő ezzel foglalkozik x éve, és hogy 10000 készüléket látott már, hidd már el...
ha te tervezted a tv-t akkor is ragaszkodik hozzáegyébként más még össze se rakja csak kihozzák azért választottam őket. de 1000% hogy kétes forrásaik vannak, mert többször mondták, hogy a samsung nekik nem kárpótol, ezért ilyen nagy baj hogy cserélgetem... alapból persze ez a samsung kára lenne, így meg az övék
szerk: most annyi lesz, a tv marad, mert nekem nem a pénz kellett vissza, hanem csere. és a fogyasztóvédelem reményeim szerint megküldi őket egy jó adag bírsággal.
[ Szerkesztve ]
-
Ton1
tag
nem fogja engedni, nekem is asztalon van, lényegtelen
ugyan úgy pc-vel is használom mint te akarod
a jatt miatt esélytelen hogy engedné, az a szöveg fog jönni, előre mondom neked, hogy "ezek a programok generálják a hibákat", akármint mondasz ezt fogja erőltetni megállás nélkül
ami orbitális b*romság. csak hogy nehogy észrevedd a hibát.
és amúgy is 2x kell fordulnia, mert mind1 hogy most cseréli vagy 2 nap mulva, 2 db nem lesz nála[ Szerkesztve ]
-
Ton1
tag
1 alpixelhibára is csere van 3 munkanapon belül, ez olyan komoly mint egy szivroham
samsung írta nekem, és utána néztem a korm. rendeletnek is
a korm rendelet a 3 munkanapot irja elő, a hibaszámot a samsung ügyfélszolgálat irta nekem. csak hogy pontos legyek[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
A lakossági lefedettség radikálisan nem fog megnőni mert már így is elérte a 95%-t [a sávszél az kérdéses mert senkinek nem érdeke ma kis hazánkban a földi digitálison minőségi sávszélt bérelni.A tornyok teljesítmény növelésében lehet bízni,de az nagyban függ a szomszédos országok átállásától is.Sajnos ez lassabb folyamat mint azt sokan gondolták./OFF]
-
dh66e
veterán
"ja még annyit elfelejtettem, hogy a B679 esetében a MindigTV digitális SD adásai (RTL Klub, TV2) nem sokban különböznek ám a UPC analóg minőségétől, csak annyiban, hogy csíkmentesebb, nem annyira zajos, de ezek kb. 1.5 méterre már nem is igazán látszanak..."
Nézd meg hogy mekkora sávszélességet rendeltek meg az AH-tól és megkapod a választ miért olyan a képminőség amilyen.
-
c41r0^
őstag
ja még annyit elfelejtettem, hogy a B679 esetében a MindigTV digitális SD adásai (RTL Klub, TV2) nem sokban különböznek ám a UPC analóg minőségétől, csak annyiban, hogy csíkmentesebb, nem annyira zajos, de ezek kb. 1.5 méterre már nem is igazán látszanak...
kissé elmosódott a kép mindig, allókép esetében is, és minden TV adás esetében (az élesség 50-es értéken van, tehát pont félállásban), gondolom a deinterlace miatt, a Motion Plus 10/0 állásban de-blur / de-judder állásban használom, ez nem befolyásolja, mert kikapcsolt állapotban is megmarad ez a kissé mosódott kép minden esetben (nem tudom, milyen chip van a TV-ben, de attól is függ ám sokminden, épp a C530 esetén olvastam, hogy van Trident és MStar procival szerelt, és bizony vannak képi eltérések ezek okán is, de ezeket viszont könnyebben lehet firmware-rel gyógyítani, sőt, a C530-hoz annak megfelelően kell firmware-t telepíteni, hogy milyen képfeldolgozó proci van benne)
persze ha az m1/m2/Duna HD-t ad, na az már egy minőségbeli ugrás, főleg az m2, ott mintha élesebb lenne a HD adás is, mint az m1 esetében
egyszerű erősítős szobaantennával veszem a DVB-T-t
-
joe5
csendes tag
Én is a kalocsai cégtől vettem a 40C650-est dec.08-án, még aznap beregisztráltam a samsung.hu-n. Megköszönték és e-mailben küldtek egy garancia meghosszabbítást igazoló szelvényt, amivel adtak +2 hónap garanciát.
Azt írták: "Ha a termékét hivatalos Samsung szervizbe viszi, vigye magával ezt a kinyomtatott igazoló szelvényt és az eredeti garancialevéllel együtt mutassa be."
Tehát nem emlegettek semmiféle szürke importot, pedig fel kellett tüntetni azt is, hogy hol vettem.
A mostani árától én egy 10-sel drágábban vettem, de nem bántam meg, mert csúcs ez a TV. Aki C650-et akar venni, néhány ezresért ne halogassa, mert ha kifut nehezen talál még egy ilyen készüléket. -
c41r0^
őstag
nos, marad a kalocsai cég, még kb. 1 hétig még ráérek berendelni a 40C650-et, 2-3 nap a kiszállítás ideje, addig pedig még tovább eshet az ára, bár a 159K is igencsak meglepetésnek számít szerintem, tavaly a 40B650 165K alá sem esett már... nagy a kereslet, nagy az áresés...
telefonban azt mondták, hogy kb. április végéig várható, hogy forgalmazni fogják a 2010-es Samu szériát, tehát aki még jobban ráér, annak érdemes lehet várni még 1 hónapot (hacsak nem gyengül az eurohoz képest a forint)
-
TheProb
veterán
Na köszönöm, ez végre 1 tiszta, tartalmas leírás volt.
A gyári adatok szerint azt írja, hogy:
-USB-videolejásztó: (mpeg1/DivX/MPEG4)
-Nagy felbontású TV-tuner (MPEG4) - H.264 (a támogatott szolgáltatókhoz)Vagy ezekkel nem megyek sokra?
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Ricco_hun
senior tag
Annál a plazmánál nagyon gáz az 1024 x 768 -as felbontás. Nem is értem, hogy lehet, amikor a képernyő 16:9-es, a felbontás meg 4:3-as. Ez még csak nem is HD Ready, ezen a felbontáson használom a crt tv-t is (nulla előrelépés).
Szóval lcd lesz, csak még azt kell eldöntenem, hogy kell-e a 100Hz vagy sem. Ha kell, akkor LD550, ha meg nem, akkor egy C530/550. Bár ki tudja, lehet, hogy mire a vásárlásra kerül a sor, már a jobb 100Hz-es Samuk is lemennek 100k-ra.A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.
-
Ricco_hun
senior tag
Nem igazán van itt a környékemen erre lehetőség. Amúgy erősen ajánlott a 100Hz? Például Forma1 közvetítés lenne nézve rajta. Szóval ha már egyszer az ember vesz egy lcd tv-t, akkor az legyen fullHD, legyen 100Hz-es? LED-del és a milisecundomokkal mi a helyzet? Csak az a baj, hogy itt már 120-130k-nál tartunk, ha meg led+100Hz, akkor az megint még +30k. Szóval valahol meg kell húzni egy ésszerű határt.
A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.
-
Ricco_hun
senior tag
Köszönöm a kimerítő választ. A távolság 1,8 - 2,2 m, attól függ, hogy előrehajolok vagy hátradőlök.
Kezdetben 0db HDMI-re, majd egy megfelelő vga vásárlása után 1db HDMI-re lesz szükségem.
100e HUF alatt/környékén nem tudom van-e értelme a 100Hz-nek.A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.
-
-=RelakS=-
veterán
-
Dj Sügi
őstag
Akkor ez a "panel-lutri" csak a samsungokat érinti? Esetleg ebben a 40"-42" kategóriában valami használható samu nincs? (Eddig samu TV-im voltak, de az LG jobb most árban, mondjuk minőségben nem tudom!?)
Az LG 42LD450-ről valami vélemény?
A kettő között elvileg "csak" az 50Hz Vs 100Hz a különbség! Ez mennyire lényeges, és főleg hol jön ki a különbség?
Mind2 "okosítható" Fully 8-as távirányítóval, hogy lejátsszon filmeket is USB-ről?🚗 FORD - First On Race Day 🚗
-
FNZ
őstag
1 dolgot szívtam meg eléggé:
van egy kb. 3 éves sony házimozim. tudtam hogy van rajta hdmi port és úgy emlékeztem, hogy van optikai hangbemenete is, de sajnos nincsen , így a tv-ről nem tudom erőlködőre kirakni a hangot csak a tv-n tudom hallgatni az mkv hangját.bezzeg a sony előtti régi thomson erőlködőmön volt optikai hangbemenet
-
BBéci
legenda
A Samsung C9000 abszolút csúcskategóriás, mégis bevilágítástól szenved, a 9000 eurós Sharp XS1 meg felhős, pedig full backlit LED-es.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gejala
őstag
"de legalább jó iránymutató"
Ez egyáltalán nem biztos, simán lehet rosszabb is ezekkel a beállításokkal, mint a gyári alap."a fehéregyensúly olyan sokat nem változtat a képen így laikusként ránézve, inkább az RGB eltolások/nyereségek"
A piros/zöld/kék eltolás/nyereség (offset/gain) a fehéregyensúly.B650 beállítások: [AVS Forum]
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Mondjuk addig, míg a panel nincsen kivéve a kávából, és nincs külön előtte- utána lefényképezve, szerintem (és akkor még külön megjegyzem, hogy ez vélemény) nincsen miről beszélni, de nekem meggyőződésem, hogy a panel elfeszíthető, mint minden, viszont nem hinném, hogy annyira el lehet b@szni 2010-ben egy kávát, hogy ez tényleg észrevehető legyen. Főleg, hogy van bent egy vékony szivacscsík, ami annyit enged amennyit kell.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
Csak azért mertem szólni, mert van itthon egy 50-es Samsung Plazmám, egy 47-es Philips 7605-ös mint monitor, és egy régebbi LG 37"-os tévé, mint már bedobozolt, és eladó készülék. Van ismerős, aki tévéket szerel, tőle kérdeztem, azt mondja, a káva az egy műanyag darab, nem feszít semmit, mert a kijelző egy frankó fémkeretben van. A talp se a kerethez van erősítve, hanem ennek a kijelző körüli fémkeretnek az alsó hátsó részéhez. Szétszedtem a Philipset, itt egy jó kép róla:
Ez kb 3cm vastag, profillemezből összeállított keret, az, hogy egy műanyag még kívülről rá van csavarozva, nem kifejezetten lesz mérvadó.És igen, ha a Philips más panelt tesz be, azt is csak azért, mert nem tud a saját cég eleget gyártani, de szerinte egykutya, ha nem tudod mi van benne, sosem mondod meg, melyik panelt nézed...
Nekem volt az LG-m, jó volt, elégedett voltam vele, van ez a másik kettő, ezekkel sincsen bajom. Nem vagyok kifejezetten márkafüggő, amelyik jó, vagy jókat hallok róla, azt veszem meg. Bár tény pl, hogy plazmában az LG-t nem dícsérték.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
Az LH szériánál és az LG-nél úgy általában összességében az összeszerelés minősége az, ami kívánnivalót hagy maga után, tehát egy Philips esetén sokkal kevesebb az esély arra, hogy pl. a sarkokon bevilágítás legyen, vagy inhomogén legyen a kép. Az LG TV-kbe és a Philips TV-kbe is IPS panel kerül,
Mondjuk ehhez én csak annyit tennél, hogy a két cég közös LCD kijelző gyárat üzemeltet, vagyis ugyanazok a panelek kerülnek egy egy Philipsbe és egy egy LG-be is, de ezt tudhatja bárki, aki a hozzászólása előtt legalább 5 percet foglalkozott a témával.... Amiről Te beszélsz, arról egy külső hivatkozást szívesen vennék, mert nem hiszem, hogy egy LG Philips panel másként mutatna egy LG kávában, mint egy Philips kávában, azt meg gondolom Te se hiszed, hogy egy panel úgy lenne beszerelve, hogy az a műanyag burkolat bármilyen ferdesége folytán másképp világítana... De nyitott vagyok, egy külső linkre, mint mondtam...
-
nagyúr
Igen, az kellene. Mobilon amit tenni tudtam, hogy az iso érzékenységet maxra toltam, meg belőttem az éjszakai módot(ez elvileg a záridővel mahinál), de hát ha megnézed az eredeti képet amit linkre tettem, látszik, hogy sokat nem ért Gépem meg nincs, annyit nem fotózok, hogy a mobil ne lenne elég.
Egyébként igen, szép homogén, nincs bevilágítás, és felhősödés sem
Everybody lies.
-
nagyúr
Hát, van egy 5530-am, amivel tudok fényképezni, ha az megfelel, akkor azzal tudok lőni egyet.
Viszont külön mozira nem kalibráltam. Korábban itt a topicbna is volt linkelve egy teszt, amiben meg voltak adva a kalibrált beállításai, azt használom. Ha mozizok meg PC mód ki, és annyi
Egyébként meg pont emiatt vettem én is monitor/tv-re egy cuccot. Nálam is a gépről mennek a filmek, arra van kötve az 5.1, ami elhelyezés szempontjából nem jó, ha már 2 cucc van, szóval ja..Hát, konkrétan PS-el már toltam rá 150%-os fényességet, hogy látsszon valami Amúgy természetesen nem ilyen lila, meg azok a vonalak sincsenek benne, de az egyenletesség szerintem látszik belőle.
Eredeti kép: [link]
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
syler123
veterán
Köszi a választ, de akkor ez game módban jó csak játékra? Mert a jelenlegi lg lh7000es tv-men nincs is ilyen, meg nyugodtan bekapcsolhatom a képjavítókat, nem lesz input lagja, legalábbis nem venni észre, de mondjuk lehet hogy ennek a philipsnek legyalulva a képjavítókat is szebb képe van...
A lényeg hogy szép élénk képe legyen.nightshadow: azaz köszike arra gondoltam.
[ Szerkesztve ]
-
janos1988
addikt
Hello.
Lg 32LD565-nel van ertelme tv adasoknal (analog/digitalis) es szamitogep hasznalat kozben (jatek/filmnezes) ennek a "Zajcsokkentes" es "Digitalis zajcsokkentes"-nek?
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
nagyúr
-
fatallerror
addikt
a 15-25 de azt mondják h a 31-2 is ugyan észrevehető de csak ha figyeled, nem hat ki a játékélményre illetve a hatékonyságra fps-kor, míg látod az 50 (inkább 40) felett már nem ajánlott mert ahogy írod is érzed h a százalékos hatékonyság rovására megy
tehát összegezve nyugodtan ellehet menni 30 ms-ig amiből viszont van választék bőven, felsőbb kategóriás tv-k is, kicsit túl van lihegve a dolog, azért ha csak az említett philipsek meg még 2-3 tv lenne alkalmas játékra is abból elég nagy balhé lenne :]
de gyakorlatban derül ki, kikell próbálni. ha nem tetszik akkor meg visszaviszed :]
egérrel a duplakattintás 150 ms körül van és a reakcióidő is kb ennyi egy játékban, továbbá számolni kell azzal is h a net is lagol, a beviteli eszközök is (gamepad,egér,bill)Average lag: 15-25ms
1-2 Frame delay.
Average FD: 1.5 Frame
58.5 cycles per second (of 60)
Detectable lag only for remarkably sensitive people.
(approved for pro level gaming)HDMI Movie Mode / 1080p / No image enhancers activated.
Average lag: 50-60ms
3-4 frame delay
Average FD: 3.5 Frame
56.5 cycles per second (of 60)
Detectable lag for most serious game players especially in the fighting/first person game types.
(NOT approved for pro level gaming)don't tell me what i can't do!
-
fatallerror
addikt
ez egy tv input lag testjénél volt, ez alapján kb 30ms-ig "tökéletes" egy tv. gyakorlati tapasztalatom nincs csak amiket a fórumokon olvasok és a vélemények alapján szerintem hiteles az alábbi útmutató
Average lag: 0-8ms
0.0-0.5 frame delay.
Average FD: 0.3 Frame (~a third of a frame)
59.7 cycles per second (of 60)
Zero/Undetectable lag to humans.
(approved for pro level gaming)VGA mode / any PC resolution accepted by the 650. 480P and 720P will not work in VGA.
Average lag: 0-8ms
0.0-0.5 frame delay.
Average FD: 0.3 Frame (~a third of a frame)
59.7 cycles per second (of 60)
(approved for pro level gaming)HDMI2 PC mode / 1080p.
Average lag: 6-15ms
0.3-1 frame delay.
Average FD: 0.6 Frame (~half a frame)
59.5 cycles per second (of 60)
(approved for pro level gaming)HDMI GAME mode / 1080p.
Average lag: 15-25ms
1-2 Frame delay.
(approved for pro level gaming)HDMI Movie Mode / 1080p / No image enhancers activated.
Average lag: 50-60ms
3-4 frame delay
Detectable lag for most serious game players especially in the fighting/first person game types.
(NOT approved for pro level gaming)HDMI Standard Mode / 1080p / No image enhancers activated.
Average Lag: 50-60ms
3-4 frame delay
(NOT approved for pro level gaming)Component Standard Mode / 1080p / No image enhancers activated.
Average Lag: 80-100ms
5-6 frame delay
Average FD: 5.5 Frame
54.5 cycles per second (of 60)
Detectable lag for most game players especially in the fighting/first person game types.
(NOT approved for pro level gaming)Component GAME mode / 480p.
Average lag: 15-25ms
1-2 Frame delay.
(approved for pro level gaming)[ Szerkesztve ]
don't tell me what i can't do!
-
nagyúr
Egy dolog szar még..
Gondoltam megcsinálom, hogy 2 profil tök ugyan az, csak a PC mód egyiken ki, a másikon be van kapcsolva, és akkor egyszerű profilbeállítással elintézem, csakhogy az minden profilra állítódikAmúgy azt hol tudom megnézni, hogy milyen panel van benne?
magyarul 37"-os új Sharp IPS panelos 5605, javított HDNM-el kéne 140K körül, jahogy ébredjek fel?
Sosem lehet tudni
Everybody lies.
-
nagyúr
Na, most megcsináltam mindent, amit javasoltál, és aminél ffdshow kiiktatás után dualba szólt a hang, most így ott is csak a magyar volt. És igen, a Haali választja most szét, mert nálam is fentvan.
Csak azt nem tudom akkor, hogy korábban mit sikerült eltolnom, hogy nem így működöttDe mindegy is, a lényeg, hogy akkor minden megvan. Mégegyszer is köszi a helpet
Ja és a kérdésedre válaszolva a TV profilokkal kapcsolatban:
2 egyéni profil van, és lehet módosítani a gyáriakat is, és visszaállítani eredetire is, ha úgy akarom. Szóval ez így elég barátságos
Everybody lies.
-
nagyúr
Köszi, akkor már értem az egészet
(#7414) c41r0^: És ha kiveszem az ffdshow-t, akkor hogyan tudok dual audiós filmnél sávot választani? Mert próbáltam ffdshow nélkül, de úgy meg szólt mindkettő, jobklikk-re meg nem volt aktív a hangsáv választó MPC-n belül..
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
dvd_R+
őstag
na nekezem ez igy picit bonyolult D
hát várj hogy fogalmazam meg igazából azt szeretnem hogy ha rá tudjam kötni a tv re az 5.1est de nem sikerül csak azzal a modszerrel amit te is írtál a fejhalgató kimenetbe dugtam be egy rca kábelel kötötem össze öket és ugy ad hangot de elvileg igy stereo fejhalgatóként kezeli nem ?
amit észre vettem hogy megy a tv vagy zene pl usb ről akkor a zene vagy a tv adás nem 1x re szól minden hangfalba hanem pl a beszéd az egyikröl a háttér hangok a másikrol a kocsi hang a 3. ról stb stb szóval elvileg virtualis 5.1 be szét osztja
és a kérdés az hopgy meg lehet e csinalni hogy normalisan ra kötni vagy ez a normalis ra kötés ?
a tv-t tv-zésre ritkan a pc ről film nézésre mert össze van kötve a pc vel és media play ben filmeket szoktam inditani róla vagy xbox360 ra hasznalnam a hangfalat pedig azt szeretnem hogy normalisan szoljón rajta
Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
c41r0^
őstag
ja, ez az "fps-hez igazított automata frekiváltás akadozás bug" csak DXVA esetén jön elő, tehát nálad vszínűleg nem, mivel video encode-hoz nem az MPC-HC beépített EVR-t, hanem ffdshow renderert használsz
gondolom Win7 alatt vagy, tehát először is frissítsd a directX-et, töltsd le a legújabb MPC-HC bétát, a külső szűrők közül vedd ki az ffdshow-t, állítsd be a kimenetnél az EVR Egyedit, RealMedia és QuickTime DirectX9-re állítsd, felület: 3D surfaces, átméretező: Bicubic 0.60 (élesebb és szebb átméretezés, mint Bilinear esetében), EVR pufferek: 5
ezek a paraméterek fontosak
az alternatív vsync és d3d teljes képernyő nálam mindegy, min van, az eredmény ugyanaz, de ezeket is megnézheted on/off
ha így belövöd az MPC-HC-t, lesz DXVA-d is, ahol lehetséges, bár ez a téma inkább már ide tartozik
-
nagyúr
Igen, közben meglett Viszont még így sem tudom desktop-on driverből 23hz-re kapcsolni, mert ráállítom, megnyomom, hogy alkalmaz, és visszadobja 24Hz-re.
Viszont megcsináltam azt, hogy MPC-ben beállítottam a cikkedben részletezett dolgokhoz:Ha így indítok egy 24p-s filmet, és kiteszem fullscreen-be, akkor látni, hogy "átáll"(alapon 60Hz-re tettem driverben), és utána megy is a film, nem akad. Viszont nem tudom, hogy valóban 23Hz-en frissít-e, mert nálam nincs meg az a sor(refresh rate) az infóban, mint az általad linkelt képeken:
Lehet azért, mert külső codec-et használok(ffdshow), és nincs dxva?
Minden esetre próbáltam egy 1080p24, és egy 720p25-ös filmet a fent linkelt MPC beállításokkal, és most nem tűnt akadózónak.
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
Zirowe
nagyúr
Amúgy még annyi, hogy látom ezek az ld550es modellek fel vannak készítve az lg wifi kit-re..
Csak azzal lehet őket netre kapcsolni, vagy (nagyon naiv gondolat ) bmilyen wifi dongle jó bele?We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- Ukrajnai háború
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Konteó topic
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- A DeepSeekről egyeztetett Trump és az NVIDIA vezére
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nők, nőügyek (18+)
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest