- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Dokkolóként is funkcionáló üzleti monitorok a Philips elképzelése szerint
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Aktív témák
-
zsolt19900
őstag
Sziasztok!
Tanácsot, segítséget szeretnék kérni, tervezem tv vásárlását, szinte tiszta tudatlanként és kérdésem az lenne, árat nem tudok írni de egy emberi megfizethető kategória pl.: 150k a határ akkor milyen tv-t ajánlotok lehet az lcd plazma, vagy ha ez külön kategória akkor inkább a ledes megvilágítású vagy hogy is mondjam tvk is érdekelnének.
Amire használnám az: thome sat adások nézése euroscartal csatizva, aztán divixes filmet nézése, és persze minél szebb és jobb minőségű filmek értem ez alatt hd-s filmek nézésére is.
Ha valamit esetleg kihagytam akkor nyugodtan mondjátok és pótolom.Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
BBéci
legenda
Blu-ray filmekhez az 5x24 miatt kellene 120 hertzes tévé???
Na olyat Európában nem forgalmaznak. Szerintem felesleges, teljesen jó a 100-as.
Panasonic G20-ast vegyél, a 46 colos belefér a keretedbe!
Nincs annál jobb vétel.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Monyesz #4286 üzenetére
Múlt héten megint felénk járt Árpád és hozott egy újabb kilónyi "ezüstöt". 3000-ért nincs annál jobb vétel és az útiköltség sem drágítja meg. Karácsonyra hozatok egy kiló Kimbót, még nem döntöttem el, hogy melyiket.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Badb0y
addikt
300.000 ft környékén milyen 46 vagy 52 colos tv-t érdemes venni ?
Annyira nagy a választék, egyszerűen képtelen vagyok a legjobb ár/érték arányú tv-t megtalálni ezért kérnék segítséget
Legjobb lenne 120hz (bluray) miatt, de nem hiszem itthon lehet ilyet kapni
[ Szerkesztve ]
Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
-
törölt tag
-
headhunter
addikt
Sony specifikációk : [link]
-
sulep
senior tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni tőletek. Adott egy LG 42LD550 LCD TV valamint egy notebook amin VGA kimenet ill fejhallgató kimenet van csak. Hogyan tudom azt megoldani hogy a TV-n a képet és a hangot is halljam egyszerre, ne csak külön külön?
-
gejala
őstag
válasz charlie_hu #4277 üzenetére
Pedig mindenhol ennyibe kerül.
[link]Dorian:
Az a határ inkább 2 m, 3,2 m a max. távolság 720p-hez 50" méretben.
3 m-ről 1080p-hez 2 m képátló kell.[ Szerkesztve ]
-
Monyesz
aktív tag
válasz Daffni2 #4270 üzenetére
A FullHD inkább a jövő miatt fontos. Előbb-utóbb egyre több lesz az ilyen műsor, spec a természetfilmeknél van érzékelhető 'haszna'. De igaz, egyelőre az SD mindent visz, csakhogy én nem 3-5 évente cserélek tv-t (ez gondolom látszik is a tájékozottságomból ), ezért előre tervezek, és most már szerintem a HDready-re nem érdemes beruháznom.
FullHD-t szerinted milyen távolságról érzékelném ? Messzebb tudok menni mint 3 méter, közelebb nem annyira
Azt láttam a boltokban, hogy az SD adás szebben jött egy plazmán, mint LCD-n, de ugye minden alapbeállításon, vacak jel mellett ment.
Van már 170ezer környékén, ezek közül vajon melyik megbízható hely, milyen lehet a gariztatás ezekről a helyekről származó cuccoknál ? -
charlie_hu
aktív tag
Hellósztok!
Családdal kinéztünk egy LE-40C650 L1W tévét, amit itt: http://digitalko.hu/index.php?id=1049 br. 177e-ért adnak, mindenhol máshol meg nem láttam 220e alatt. Mi lehet itt, hogy ennyivel olcsóbban adják? Tényleg esett az ára, vagy ez a bolt is ilyen szürkeimportos bolt?
Tárhely, domain, webszolgáltatások - https://www.awh.hu
-
Emu
őstag
Sziasztok!
Kicsit megszakítom az LCD vs Plazma érveléseket Egy ismerősöm megbízott, hogy netről rendeljek neki TV-t. A kinézett darab Samsung LE32C550, és olyan helyről akarom megrendelni ahol jár hozzá Samsung garancialevél. Ahogy néztem digitalko, digitalszalon, TV store ad hozzá garancia levelet, valakinek valami tapasztalat róluk?
Köszönöm
Üdv. -
Lalo_Titi
csendes tag
Sziasztok!
Olyan Full HDs, 32-40"os LCD-t keresek, amiben 2 tuneres PIP van.
Eddig nem találtam, s gondoltam, ti tudtok segíteni benne.
Előre is kösz. -
Lalo_Titi
csendes tag
Sziasztok!
Olyan Full HDs, 32-40"os LCD-t keresek, amiben 2 tuneres PIP van.
Eddig nem találtam, s gondoltam, ti tudtok segíteni benne.
Előre is kösz. -
addikt
Plazmában nem gondolkodok mert amíg le nem nyugszik a nap az addig besüt a szobába ahol a tv van.
Így keletkeznek az urban legendek.
Miből gondolod, hogy ez esetben nem jó a plazma?
Nálam is besüt a nap az ablakon, ráadásul tükröződésgátló bevonat nincs a kijelzőn, mégis normálisan lehet TV-t nézni.
Amennyiben a TV-re süt a nap az LCD-vel is ugyanolyan gondban leszel, tehát függöny, roló stb. kell.
"Aki ad,az nyer"
-
Ace Ventura
addikt
No megvettem a LG 32LD550-et.
A színeivel nem vagyok kibékülve.Kellene valami normális színprofil.Tud valaki esetleg linket?
Mellette volt egy Samu 530-as és 1 árban voltak.A 100Hz miatt vettem meg, pedig a samu képe talán szebb volt.A színei élénkebbek voltak.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
igmond
tag
Helló!
Továbbra is gondban vagyok az lcd vásárlás miatt. Korábban kaptam tippeket, az alapján próbáltam válogatni. Kinéztem a samsung 40c630at vagy 650et (kérdés hogy jobb-e az ultra clear panel annyival?) és a sony 40ex500-t. Kettő közül melyik volna jobb sd adásra, dvd ( később multimédia lejátszó is) valamint xbox 360 mellé? A fogyasztás azért ne legyen egetverő!!! Felső határ 200e. Plazmában nem gondolkodok mert amíg le nem nyugszik a nap az addig besüt a szobába ahol a tv van. Ha van szupi tippetek melyiket ajánlanátok, jó rossz vélemény bármit szívesen fogadok. De azt se bánom a konkrét márkát és típust is mondanátok ha van ezeknél jobb.
Előre is köszönöm !!!! -
addikt
válasz Monyesz #4268 üzenetére
Látom leragadsz a FullHD-nál.
Arra a felhasználási területre és arra a távolságra ahonnan néznéd, tök felesleges a fullHD.
SD adásokra pedig kifejezetten hátrányos.Igen jól járnál már egy belépő szintű Panasonic plazmával is.
A fogyasztással ne foglalkozz, átlagban nem több mint az LCD sőt van olyan mint pld a TX-P42C2 pazma ami az EON energiatakarékossági díját kapta, kevesebbet fogyaszt."Aki ad,az nyer"
-
BBéci
legenda
Számomra egyértelműen az S20 lenne a győztes, mert egyszerűen szebbnek, jobbnak, nézhetőbbnek tartom a plazmák képét. Valósághűbbek, életszerűbbek, természetesebbek.
Minden műszaki paramétertől függetlenül.
Ez valóban szubjektív megítélés.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gejala
őstag
Mindig azt érzem, hogy nem teljesen értjük meg egymást.
Én arra akarok kilyukadni, hogy ha például egymás mellé teszünk egy kalibrált Pana 42S20-t meg egy Samsung 40C650-t, akkor nem lehet egyértelmű győztest hirdetni. Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai is a másikhoz képest, innen egyéni preferencia kérdése, hogy ki mit tolerál jobban.
Egy példa: a The Blind Side film egyik extra sötét jelenetében a C650 láthatóan mélyebb feketét produkál, míg az S20-on hangsúlyosabbak a részletek. Nincs különösebb gond se az S20 feketéjével, se a C650 shadow detailjével, de láthatóak a különbségek. Mindkettő az árától elvárt összbenyomást kelti a jelenetben.Az egyértelmű, hogy a csúcskategóriában a V(T)20 a legjobb tévé a piacon, de létezik más árszegmens is.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Monyesz #4261 üzenetére
3 méterről az 50-es is kicsi, ha full HD műsort, filmet nézel. Akkora távolságból az emberi szem nem képes megkülönböztetni a 720p-t a 1080-tól, ahhoz 2 méterre kellene ülnöd.
A 32 colos esetében másfél méter az ideális nézési távolság, illetve a maximum, ahonnan megkülönböztethetőek a felbontások.
Jelenleg, másfél hónapja 3,8 méterről 63 colos tévét nézek, előtte 50-es volt nálam és ezt érzem (feleségem és akik nálam jártak, úgyszintén) ideális méretnek.
A rendelkezésre álló pénz mennyisége dönthet, de inkább spórolj még pár hónapig egy nagyobbra![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
HUTCHDB
nagyúr
igen!
én pont erre, ilyen eszmecserékre lennék kíváncsi!
és buzdítok is mindenkit, írja le véleményét, mert spec. nekem kellenek az információk, tapasztalatok, hisz épp tv vásárlás előtt állok!" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
dh66e
veterán
Persze,de te is tudod jól hogy régebben is így kezdődtek az eszmecserék aztán......... nem mondom hogy egymásnak fogtok esni legalább is remélem,de azért ez mégiscsak az LCD topic.
BBéci pont te akinek mindkét technológiára van rálátásod nincs kedved-időd-energiád egy ilyenhez???? -
BBéci
legenda
Szerintem mindenki számára hasznos eszmecserét folytatunk, még vitatkozásnak sem nevezném.
Sokakat félrevezetnek az üzletekben látható, otthon használhatatlan beállítások, rengeteg a tévhit, most igyekszünk elmagyarázni, megvilágítani mindkét technológia előnyeit és hátrányait.
[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
Srácok!
Szerintem ezt inkább itt [link]folytassátok vagy csináljatok egy LCD vs PLAZMA topicot ha ennyire unatkoztok.Sokaknak még segíthet is akik most vennének tv-t csak azt nem tudják mi fán terem.......
Mostanában olyan nyugis a topic ne zavarodjatok már meg.Köszönöm. -
BBéci
legenda
Itt van előttem a Panasonic által kiadott sajtóanyag, abban is 5000000: natív kontraszt szerepel a VT20 ismertetőjében.
Valóban a VT20-at tartom etalonnak, bár vannak hibái, de egyetlen LCD tévé sem hasonlítható hozzá.
A nappalimban 3,5 éve folyamatosan váltják egymást a plazma és LCD tévék, általában a csúcsmodellek, néha az eggyel alattuk lévők, 3 hét és 4 hónap közötti ideig használom őket. Egyetlen pillanatig nem kétséges, hogy Panasonic plazmát tartanék meg közülük.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Gabor970
addikt
ha valaki tud 50"-os LCD-t 150e Ft áron, ami nem rosszabb képminőséget produkál egy PS50C430-as plazmánál, akkor szóljon, elmegyek megnézem.
Ok, lehet akciós is, a mienk is akciósan volt annyi.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
gejala
őstag
Te se láttál még B8500-t.
De nem is kell tökéletesnek lennie, a 0,03 cd/m2 a C650-emen már nagyon kellemes sötétben is, mellé az árának megfelelő a shadow detail. Ha nem csúcskategóriás tévét veszel, akkor mindenképpen veszítesz a részletekből, semelyik idei tévének nincs olyan shadow detailje, mint a VT20-nak.Ki emlegeti 5 milliósnak a VT20 kontrasztját? A mérnökök biztos nem, ugyanis nincs semmi valóságalapja.
Mindenesetre az AMVA5 feketéje 0,01 cd/m2 körülre várható mindenképpen, ami V20 színvonal. Közvetlen mellette ki volt állítva egy AMVA3 panel (0,06 cd/m2) és látványosan jobb volt az AMVA5, jobbnak nézett ki, mint az idei SPVA-k.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Szerintem az LCD technológia a folyamatos háttérvilágítás miatt nem alkalmas tökéletes fekete megjelenítésre. Még szemből sem.
Bármelyiket nézem, csak akkor elfogadható a feketéjük, ha cserében elfogadjuk a részletek elvesztését, amire én nem vagyok hajlandó.
Számomra a hagyományos LED megjelenítő csak monitornak alkalmas. Pár nap múlva változhat a véleményem, ha megérkezik a C9000, de annak meg az ára nem emberi.
A bemutatókon emlegetett adatokat hagyjuk, hiszen a Panasonic VT20 natív kontrasztját 5000000:1-nek mondják.[ Szerkesztve ]
-
gejala
őstag
Szerintem egyik technológia se jobb egyértelműen a másiknál ma már, mindegyiknek van előnye és hátránya is. A különbség annyi, hogy az alap plazmáknak is használható képük van filmezésre, míg a legtöbb alap LCD ezt nem mondhatja el magáról. De ilyen 200k árkategória környékén nagyon kellemes képminőséget ad már mindkét technológia 40-42" méretben.
Idén gyakorlatilag mindegyik Samsung LCD-nek olyan a feketéje, mint a hasonló árú plazmáknak (főleg az SPVA paneleseket értve ide, de az AMVA3 paneleknek se szégyenkezniük a középkategóriáig).
A C650 műszerrel mérve és szemre is simán hozza az S20 feketéjét (sőt, van ahol jobb is a C650 és a G20-tól sincs messze). Shadow detailben persze az S20 jobb egy fokkal, de azon is csak az árkategóriájának megfelelő mennyiségű részlet látszik. Egy X20-nál már látványosan mélyebbet tud az SPVA paneles C650, a C450 van egy szinten vele.
Ezeket bármelyik komolyabb review is megerősíti.A local-dimminges LED-ek meg nagyon más kategóriában versenyeznek. A tavalyi Samsung B8500 LCD feketéjénél egyedül a Kuro jobb, megette reggelire a Panasonic V10-t is. Persze ehhez középről kell nézni, mivel a LED LCD-k látószöge nagyon alacsony, de onnan nézve csodálatos a képe (egy kis bloomingot leszámítva, mint a local-dimming hátránya).
És mielőtt jön a szokásos "a fekete nem minden", a B8500 színei, shadow detailje és mozgásmegjelenítése is súrolja a legjobb plazmákat (persze még mindig csak pont szemből).Egyébként a jövő évi Samsungokra szerintem érdemes lesz nagyon odafigyelni. Valószínűleg jön már az AUO AMVA5 panelje a felsőbb kategóriába, ami várhatóan V20 szintű feketét és kontrasztot fog tudni (a bemutatóján az AUO 16000:1 natívot emlegetett és látványosan növelt látószöget). Ha a Samsung nem aludt el, akkor az SPVA-któl még többet lehet várni.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Egyetértek Gáborral, de hozzáteszem, akárhogy kalibrálsz egy LCD tévét, filmnézésre, tévézésre jobbnak, kellemesebbnek tartom a plazmákat, amiket szintén tisztességesen be kell állítani.
Nem a boltokban nézegetem a tévéket, hanem itthon, a nappalimban.Sokszor emlegeted egyes LCD-k plazmákéval összemérhető fekete megjelenítését. Tapasztalatom szerint csak egyes local dimminges LED-esek képesek megközelíteni a plazmák feketéjét és kontrasztját.
-
nyurga82
tag
Mi a véleményetek erről a két tv-ről? Én inkább monitorrként használnám.
Samsung P2270HD
LG M227WDP-PC
Nagyából ugyanazokat tudják.
Melyik a jobb?[ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
leginkább boltban láttam TV-ket egymás mellett. Próbáltam én LCD-t is állítgatni, szerintem a technologia beli különbség ami miatt nekem a plazma jobban bejön. Egyszerűen közelebbinek látom a természeteshez. De én másban is így gondolkodok, egy erősítőn a hangszínszabályozóknál azt nézem, hogy ki lehet-e iktatni a jel útjából. Persze legjobb, ha nincs is.
Kurot eddig egyet láttam, egy MM-be kb 2 éve ment kirakva. Szép volt nagyon valóban. Én még szerintem amiatt sem engednék a méretből. Át kellene rendezni a nappalit, és nekem így tetszik ahogy most van.Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Monyesz
aktív tag
Sziasztok !
A jelenlegi tv-nk ideje lassan lejár, úgyhogy el kell gondolkodnom a váltáson.
A viszonyok miatt LED tűnik célszerűnek, abból is a HD-s 32" 100Hz-esek. Használva upc-s hd digit csomaggal lenne, alkalmanként esetleg számítógépre. Konkrét típus kutatása közben körbejártam a boltokat, de nem lettem okosabb, csapnivaló amit ott látni lehet (alapbeállítások, rossz jellel hajtott tv-k, stb). Aztán beleolvastam a fórumba és még inkább bekavarodtam, hogy milyen típus lenne jó.Minden esetre ezek tűnnek esélyesnek:
Samu C6000
LG LE5500
Philips PFL5625H
Sharp LE705ETudom, hogy ezek szolgáltatásban eléggé eltérnek, de általános tapasztalat szerint a képminőség, a kép jó hangolhatósága tekintetében melyiket érdemes választani ? Esetleg melyikek megbízhatóbb típusok, vagy ez attól függ milyen szériába nyúl az ember ?
Vagy mit ajánlotok még ? -
gejala
őstag
De ez egy szakmai fórum elvileg és Gabor970 nem olyan vásárlónak tűnik, aki kizárólag a boltban látottak alapján választ tévét.
Egyébként nem tudom miért ilyen kevesen kalibráltatnak, ~10k Ft + útiköltség és olyan, mintha nem is ugyanazt a tévét nézném. Egy jól kalibrálható tévénél egyenesen vétek nem kihasználni a maximális képminőséget. Egy Samsung C650 pl. olyan színvonalon kalibrálható, mint egy broadcast monitor.
[ Szerkesztve ]
-
gejala
őstag
válasz Gabor970 #4232 üzenetére
"akármikor nézegettem TV-ket, minden alkalommal azt találtam, hogy a legjobb LCD TV árának a feléért kapható plazmának is jobb a képe, mint az adott LCD-nek."
Ilyenkor mindig azon gondolkodom, hogy ez hogyan történt. Boltban nézelődve vagy normál nézési körülmények közepette, műszeresen kalibrált készülékekkel.Én bármelyik mostani 50"-es tévé helyett gondolkodás nélkül bevállalnék egy 42"-es Kurot. Sokkal kisebb, de minden film olyan rajta, mintha először látnám.
-
Jag
senior tag
válasz nyurga82 #4240 üzenetére
A rádiós egerekkel vigyázni kell, mert sokszor 1-3 méternél meszebb már nem üzemelnek.
Van Fusi bill+egér kombóm, ami max 2 métert lő át.
Célszerű Bluetooth eszközt venni, azok nagyrészt akár 10m-re is elvihetők, ráadásul nem kell külön vevő egység hozzá.
De mindenképp rá kell kérdezni, meg kell nézni a hatótávolságot. -
nyurga82
tag
esetleg ez?
http://ipon.hu/?product_id=23707[ Szerkesztve ]
-
nyurga82
tag
Remélem jó helyen kérdezem ezt meg.
Olyan kérdésem van, hogy ha vennék egy 40colos LCD TV-t és rákötném HDMI-vel a számítógépemet és ha vennék vezeték nélküli (azt hiszem bluetooth-osnak hívják) egeret meg billentyűzetet akkor elvileg az ágyból tudnék netezni nagy LCD TV-n? Játszani nem szoktam csak netezni meg filmet nézni. -
Gabor970
addikt
válasz IIIstIII #4234 üzenetére
igen, ez viszi az 5,1 analog hangot a szub-ba be. Nem értem, mit mire akarsz átalakítani?
Sztem a jelenlegi rendszereddel annyi a lehetőséged, hogy a sztereó hang meglegyen a TV-n. Notin lenne 5,1 analog kimenet? Ahhoz min 4 jack csatlakozó kell a notin lenni, mert egy kell a mic/line bemenethez is, + a 3 ami a 6 csatorna kimenete. Nem jellemző, hogy notikon ilyen lenne, illetve a drágábbakkon biztos. Esetleg add meg a notebookod pontos típusát, és akkor megnézem neked. Meg mondjuk a hangcucc típusát is, és máris egyértelmű a dolog.Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
törölt tag
-
IIIstIII
senior tag
Hello
Igen, 3db 3,5-es jack csatlakozón keresztül megy a hang. De láttam átalakítót ami átalakítja a régi szabványú csatlakozóra (nem tudom mi a neve).Ezért gondoltam ha a tvn van olyan csatlakozó akkor talán tudni fogja.
Akkor Samsung?
-
Gabor970
addikt
válasz HUTCHDB #4230 üzenetére
hát, én csak azt favorizálom. De tény, hogy mivel nekem is az van (PS50C430) biztosan elfogult is vagyok. Igaz, akármikor nézegettem TV-ket, minden alkalommal azt találtam, hogy a legjobb LCD TV árának a feléért kapható plazmának is jobb a képe, mint az adott LCD-nek. Sokkal természetesebb, filmeknél teljesen mozis látványhoz közeli színvilág.
A méret tényleg rengeteget jelent. Nincs az a 42-es TV-amiért odaadnám a legalapabb 50-es samumat. Viszont bármelyik nagyobb Samu vagy Pana modellre azonnal elcserélném.
Sokszor leírtam, ismétlem: Ha a 4:3 -sd adás java része- arányú és 21:9 -mozifilmek 95%-a- tartalmakat képarányhelyesen akarod nézni (én csak úgy tudom, utálom a tojásfejű embereket) akkor pl. egy 40"-os TV-n már nagyon fog hiányozni az a rész, ami haszontalanul fekete/szürke csíkként marad. Egy 50-es készüléken kb. akkora marad ilyen esetben is a képed, mintha egy 42-esből nem hiányozna semmi.IIIstIII:
Ha olyan 5,1-es rendszered van, amit szgépekhez használnak (3 kábel a pc-ből az aktív szub-ba, majd onnét kábelek az öklömnyi dobozkákba) akkor azt nem lehetséges a TV-ről meghajtani.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
IIIstIII
senior tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok, és több órányi netes böngészés után továbbra is tanácstalan vagyok. Ahány oldal annyiféle információt ír mind a fényerőről, mind a válaszidőről. Kritériumaim: 32", full HD, HDMI, lehetőleg usb, max 110e Ft. Amiket eddig kiszemeltem:
LG 32LD350
LG 32LD450
LG 32LF2510
Samsung LE32C530
Szerintetek melyik érné meg jobban és miért? Amit olvastam, hogy a LD350nek kisebb a betekintési szöge mint pl a samsungnak, a samsung mellett szól még a PIP funkció.
Főleg notira lenne kötve filmnézésnél, és itt lenne is egy kérdésem: halottam olyat, hogy a HDMI továbbítja az 5.1-es hangzást, namármost van egy 5.1-es hangrendszerem, azt rá tudom kötni valahogy a TV-re? Mert a notin hiába van 3 jack csatlakozó, csak a front és a mély szól, pedig a létező összes beállításnál 5.1 van megadva.
Válaszotokat előre is köszönöm! -
Gabor970
addikt
válasz HUTCHDB #4226 üzenetére
TV méretben legjobb méret a "NAGYOBB" :-)
Nehezen tudom elképzelni, hogy sd és némi hd tv adásra találnál jobb TV-t, mint pl egy 50"-os (vagy mégnagyobb) plazma. Panasoniccal nem nyúlsz mellé.
-
dh66e
veterán
válasz LALA_kiraly #4225 üzenetére
Próbáld meg itt [link] kérhetsz árajánlatot is.
-
HUTCHDB
nagyúr
lehet kicsit off leszek:
kb 5 éve szeretném lecserélni a Loewe planus képcsöves tv-met.
legyen nagyobb, és lapos, hogy falra lehessen tenni.na nem csak ez a cél, hanem a képminőség is.
általában sd adást néznék rajta pár Hd adással. (Digi kábel : DVB-C-vel) 3-5 méterről.
szóval jártam az áruházakat, és egyszerűen nem tudtam dönteni.
elkezdtem olvasni a fórumot, és egyből a plazma oldalra irányítódtam.
ki is néztem, az ott leírtak alapján a panasonic egyik dpd-jét.
de ahogy csak jártam, és jártam az MM-be rájöttem, hogy a plazmának amellett, hogy tényleg jobb a feketéje, és sd adásoknál is másabb, mindig ott motoszkál a fejemben (szememben) az lcd-k fényereje, igen jó tiszta fehér és (szerintem csak beállítás kérdése) az egyéb színei, valamint képélessége. (lehet ez csak becsapódás, de az agyam beveszi)
sok tv-t néztem meg, de mindegyik kicsit kompromisszumkészséget vár el tőlem.
pl.: az lcd-nek a digitális (kockás) képeitől (mosott plasztikus arcoktól) néha besokallok.
lehet hülyén hangzik, és biztos az is, és túl sokat várok az újtól.szóval kinéztem egy lcd-t a Philips 42PFL8684H modellet.
ez ami most a legjobban tetszik.
sajnos nem találtam ebből a modellből nagyobbat, pedig a legjobb méret a 46" lenne.kérdésem az lenne, hogy mit szóltok hozzá, van - e tapasztalat, esetleg olyan valaki, akinek van, volt, és másik készülékkel össze tudta hasonlítani.
egy kis lcd-plazma összezörrenést is szívesen olvasnék itt is.
melyik az az lcd, ami 46 "-ban jó vételnek számít, mivel debreceni lévén itt kisebb a választék, nem tudok mindent szemügyre venni.
utazom Bp-re a héten, és akkor szétnéznék.tisztelettel várom a véleményeket!
[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
LALA_kiraly
őstag
Sziasztok!
Nem ismer valaki itt egy megbízható és jó szerelőt?
A tv-m már nem garanciás, és azt játsza, hogy míg hideg néha elmegy a kép (hang marad) de restart és bemelegedés után megy szépen tovább.
Nem hinném, h komolyabb baja lenne, de hiába nézegetem, nekem magas.
Tipusa: Phocus 30 WMSElőre is köszi
50/1160-447 Találkozhatunk: 21, 22.ker
-
Szigi90
csendes tag
válasz Daffni2 #4223 üzenetére
Lehet Én vagyok a hülye, de végiglapoztam, és nem találok semmit, azon kívül, hogy ez 200x200as vesa szabványú. Az, hogy a tv szélétől, hány centire vannak a furatok ilyet nem találtam. Meg semmilyen útmutató nincs a falra helyezésről, csak a talp csatlakoztatására van ismertető.
-
Szigi90
csendes tag
Köszönöm a válaszokat, sajnos a manualjából, sok nem derült ki, mert még a benne lévő kép is a 32-esről készült, ami 200x100-as vesa szabvány. A 37-es és a 42-es is 200x200-as így talán mindkettőnek, ugyanott helyezkednek el a furatai.
-
Szigi90
csendes tag
Holnap fel kell felfúrnom a fali tartómat, de a tv még nem jött meg, ezért egy olyan kérdésem lenne, hogy az LCD tv-ken nagyjából középen szokott lenni a fali tartó rögzítési pontjai? Konkrétan egy LG 37LD450-ről lenne szó.
Nem lenne jó, ha kiszámolnám, úgy mintha középen lenne, közben nem is. Sajnos holnap kell megejtenem, mert csak akkor tudok hozzáférni ahoz a fúróhoz, ami a betont is átviszi.
Előre is köszönöm! -
v2izzy
tag
Üdv,
Úgy döntöttem, hogy sony 40ex500 lesz. Már csak az a kérdés hol vegyem.
AvPlanet-nél és Digitalko-ban néztem, de az utóbbi elég messze van viszont itt ki van írva a 3év garancia és egy hdmi kábelt is adnak. Melyiket ajánljátok jobban?http://flic.kr/ps/MuuJU | @gerhard_berger | https://github.com/gerhardberger
-
GoTReX
őstag
válasz Daffni2 #4214 üzenetére
Basszus,ennyire vészes lenne a helyzet?:S
Jó áron jutnék hozzá garival ,és full HD,jó kont.arány.Ezért is jár rajta nagyon az agyam.
2 Phillipset happoltak most el az orrom elől(sajnos arra nincs lehetőségem ,hogy közvetlen egy másikkal vessem össze,mert nem boltba venném,és nem lenne közvetlen viszonyítási alapom sajnos)
XBOX ID: GoTReX #4839
-
addikt
Az első ami fontos, megbízhatatlan kínai hulladék gyenge panellal, szar elektronikával, nagy meghibásodási valószínűséggel.
A másik ezekből követketik, szar képminőség, amiről magad is meggyőződhetsz, nagy imput lag / késedelem / ami pont arra a felhasználási területre amire szánod alkalmatlanná teszi."Aki ad,az nyer"
-
GoTReX
őstag
Ha valaki más is megtudná ezt indokolni ,megköszönném,mert lehet már a héten letudnám az LCD dolgot.(Elszállt a TV-m,és a monitor is a végét járja )
XBOX ID: GoTReX #4839
-
GoTReX
őstag
Sziasztok!
LCD Tv vétele előtt állok.Szétnéztem a használtak között is,és feltűnt hogy jóval olcsóbbak a Thomson TV-k.Ennek mi az oka? Talán rosszabb a képe,vagy a minősége?
Thomson 32FR5234
Erről a TV-ről lenne szó.
Előre is köszönöm a segítségeket!XBOX ID: GoTReX #4839
-
gejala
őstag
válasz headhunter #4205 üzenetére
Durva tesztekkel próbálkozhattál, nekem eddig 2 film kivételével mindent lejátszott a C650. Ezt úgy mondom, hogy van kb. 200 filmem és 100 videóm.
Felirat megjelenítés be volt kapcsolva? Ha ugyanaz a neve, akkor le kell játssza. -
Mr.Rain
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérmém TV vásárláshoz. MAX 150 ezer Ft a keret,de inkább kevesebb.
Igények: Full HD 1920 x 1080,100 cm körüli képátló,és gyönyörű szép kép.
Leginkább digiTV-hez lesz használva,meg sima dvd-hez,illetve HD filmekhez is majd
. Esetleg később blu ray.Találtam egy LG 42LD450-t,134 ezer Ft-ért.
Erről mi a véleményetek? ha jól szűrtem le,jó tv ez,de csak 50hz-et tud. Ez nagy baj?
Várom a további lehetőségeket is.Köszönöm a segítségeteket előre is.
üdv.
"Nincs megállás"
-
Gabor970
addikt
válasz headhunter #4205 üzenetére
kössz a linket, ezt minnyá ki is próbálom egy ps50c430 plazmával. Az m2ts-t át kell nevezni ts-re.
-
headhunter
addikt
Sikerült egy helyi üzletben, tesztelgetnem a Samsung LE-32C530 LCD TV, beépített médialejátszó képességeit.
Végeredmény : 3/10
Tesztfájlok közül egyiket sem indította el, szinte az összesnél nem támogatott codec felirat jelent meg (Meglepetésemre "pár" VOB állományoknál is!), feliratot sem jelenítette meg (egyezett a film nevével).
A 2010-s Samsung tv-k médialejátszóját mondták sokan a "legjobbnak", számomra csalódás!
Mennyiben különbözhet a C650 médialejátszója a C530-tól? (Egyedül a DTS lekeverésben?)
[ Szerkesztve ]
-
Mlnr To'm
tag
-
Fecy
tag
Helló!
Én is csatlakoznék a sok kérdezőhöz!
Kinéztem 3 tv-t (vagyis 4-t)
Sony KDL-32EX500 (igaz ennek nem nagy tudású a média lejátszó része)
Samsung LE32C650 v. LE37C650
Lg 32LD750Szerintetek melyik a nyerő? És még egy kérdés. Hogy valaki vásárolt már e a bizonyos "220"-s boltból? Vannak e tapasztalatok, mert árban nagyon jónak tünik!
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Nyaralás topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Gitáros topic
- Autós topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest