Hirdetés
- LG LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós kamerák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Mik ezek az új monitoron?
- Nikon DSLR topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen videókártyát?
Aktív témák
-
EasyLife
aktív tag
válasz sb5100 #32851 üzenetére
biztos megártott a hő de kitudja
amúgy nyugi nem tünt el a youtube, annyi történt hogy mikor firmwaret frissítesz akkor megváltozik a település a szerviz menüben ezáltal yahoos widgetekre áll át a tv google-sok helyett. erre volt megoldás hogy ezt vissza állítottad magyarországra az országot és máris visszatért a google-s.
de már elérhető a youtube a yahoos widgetek közt is meg még sok minden más.hálózatos dolghoz passz
LG lh5000 sériája tudja ugyan azt csak azon nincs lan és rosszabb állítólag a feketéje.dts....reménykedjünk....
-
berton
csendes tag
válasz sb5100 #32101 üzenetére
Az Örsön az Árkádban található MM-ben vagy egy Philips sarok, és ott ki vol téve pár az új Philips tévékből. 7404, 8404, 9604 és még egy másik tipus amire már nem emlékszem. És mivel elég sötét volt ez a sarok nagyon jól lehetett látni az AmbiLight-ot, illetve ennek hiányát a 7404-esen. Számomra elég meggyőző volt ez a funkciója a tévéknek.
-
anrab
addikt
válasz sb5100 #32101 üzenetére
én a Tv Store-tól rendeltem /42"/, de én se láttam élőben! /halkan hozzáteszem hogy 5 nap helyett hétfő lessz a 10. nap hogy várom/
viszont nekem 7613-as volt előtte /42"/.
a pólusban meglehet nézni a 8654-et, annyi a külömbség hogy ebbe perfect natural motion van a 8404-be meg HD natural motion. az első 350000 ft.[ Szerkesztve ]
-
Fidel76
tag
válasz sb5100 #32075 üzenetére
t-home féle dsl modem/router 13 W eszik, legalábbis fogyasztásmérő szerint. Régi dlink routerem 20 W körül evett. Ugyanakkor a set-top-boxról se feledkezzünk meg, enyém 23 W eszik standby üzembe....LCD TV is megeszik annyit amit mértél, de szerintem csak a régiek.(mondjuk a mai világba semmi se biztos). Más nem, kérsz kölcsön 1 minimultit valamelyik ismerösödtől és azzal pontosabban ki tudod méregetni.
Másik a max fogyasztást nem nagyon érdemes nézni lcd tvknél, mert úgy tényleg kiégeti a szemed.
Mostanába olvastam a sony takarékos tv-jéről és itt van 1 teszt, hogy mennyi az annyi:
[link]
"Once they are calibrated at equal brightness, the 46WE5 consumed 107 W while our 46W5500 consumed 128. The difference in price between the two models – 100 euros – will therefore be paid for over a few years.Nézd meg mennyit írnak max fogyasztásra 46os W 5500...206W
[ Szerkesztve ]
-
anrab
addikt
"Multimédiás kapcsolatok: Ethernet-UTP5, USB
Lejátszási formátumok: MP3, LPCM, WMA 2––9.2 verzió, JPEG állóképek, MPEG1, MPEG2, MPEG4, AVI (DivX, DIV5, DX50, DXMF), H.264/MPEG-4 AVC, MPEG-Progam-stream PAL, WMV9/VC1"
gondolom ezekből ez az "MKV" a H.264/MPEG-4 AVC! vagy nem? mert nem tudom!
hát ha 10W-ot megeszik használat nélkül ki is dobom. az napi 240W.
az ambit ki lehet kapcsolni és nem marketing. egyébként még a kép megjelenése is jobb. de ez mindegy, ne ez legyen a szempont.[ Szerkesztve ]
-
Tutu7030
veterán
" a B650-nel kapcsolatban meg a clouding parát és a kelet-EU=lutri panelt sikerült belémültetni "
Én cloudingot még nem vettem észre,a panel dolog pedig már nem izgat annyira,mivel eddig meg vagyok elégedve a kép minőségével is.[ Szerkesztve ]
LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
-
anrab
addikt
válasz sb5100 #31982 üzenetére
az ambilight spectra miatt a phili ha egyébként egyforma a két készülék. ez az esti filmezést és tv nézést teszi élvezetessé hogy ne fáradjon a szemed. de látványnak se utolsó.
a net tv-n több lehetőség van, nem csak you tube meg időjárás ahogy lejjebb olvastam.
sd-re tökéletes mint ahogy fentebb írtam, de nem csak én. itt mutat egy képet az internet funkciókról [link] és bővül.
tv nézés közben én még soha nem láttam a kávát pedig ez is lakk fekete nem csak a samu-é.
egyébként a samut nem ismerem de ahogy írják nagyon szép képe van. én is kíváncsi lennék rá hogy sd adásnál melyik jobb. amit idáig láttam tv-ket mind veri a philips sd-ben.
remélem segítettem. -
Tutu7030
veterán
válasz sb5100 #31982 üzenetére
Csak a 32b650 samuról tudok véleményt mondani,mert philipset csak az üzletekben láttam.
1.:"Fényesség":
- engem nem zavar,mert az előzőnek is "zongoralakkos" volt a kerete(26r71bx). A képernyő tükröződés is szvsz erősen túl van itt a fórumon misztifikálva(és a lag is,mivel ps3-mal pár óra játék után sem vettem észre késést(játék mód),persze ez lehet az én hibám is (vagy az r71-nek is hasonló volt,és már megszoktam?)).
2.:SD kontra TV:
- itt szét kellene választani a kérdést:
- SD analóg
- SD digitális
Nekem már kb 2éve digitális ktv van,és a különbség az analóg-digitális között már crt-n is látszott,a hd lcd pedig szvsz még jobban kihozza különbséget. Aki mást mond,az csak színezi a papagájt.3.: internet@tv:
- tök jól működik a youtube funkció.Ha nem kockaháborús a videó,akkor nagyon sokat javít rajta a tv,és folyamatosabb a lejátszás,mintha a ps3 böngészőjével menne.
Az időjárás előrejelzés sem lenne rossz,ha nem csak budapestből állna magyarország.Röviden ennyi.
ui.: a fw frissítést én is megcsináltam,de nemtom miben volt változás,mert szinte az volt az első lépés,miután hazahoztam a tv-t.
[ Szerkesztve ]
LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
Tutu7030
veterán
válasz sb5100 #31693 üzenetére
1.
- Analóg előfizuval az életben nem fogsz HD műsort nézni!
- Digitális előfizuval már működne a dolog, de ne várj 1080p-t!
Az MTV HD műsora 1920x1088 felbontásban van, és interlacedben.
2.
- Naná,hogy kell antenna(nem is mindegy milyen).
Bővebben [ MinDigTv] és [ Magyar Televízió HD][ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz sb5100 #31693 üzenetére
1. Igen, ahogy irod, UPC-nel "butitjak". (Vagyis technikailag ennyit bir.) A digitalis sem jelenti, hogy 1080p-ben nyomja, ahhoz HD elofizetes kell.
2. Antenna nelkul nehezen megy .
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
merlin99
csendes tag
-
G1ant
csendes tag
válasz sb5100 #30775 üzenetére
Sajnos ezek közül egyik adat se igaz.Elég rég óta nézem már a fogyasztásértékeket különböző LCD TV-knél és fele akkora különbség sincs a LED és LCD között, mint amit te leírtál.A számítás persze biztos jó lenne nálad a 6/16óránál, 40ftos KW/h árral
Ja és ne 40"-42"-eset hasonlíts össze,mert a 42-es biztos többet fog enni,mint a 40-es,ezt nem nehéz kitalálni
Egy új 2009-es 40" LCD TV fogyasztása mostanában már 200W alatt van,de van ami 180W alatt is eszik.Sőt, használatban már láttam ebben a topicban, hogy még kevesebbet fogyaszt. Azért fejlődik a technika lassan lassan...A LED túl drága még. Sztem várj vele egy kicsit, biztos lejjebb megy majd az ára,meg több fajta is lesz. Ár-érték arányban nem éri meg az tuti
-
pepe76
csendes tag
válasz sb5100 #30756 üzenetére
vagy esetleg egy Philips 40collos ami lejátsza az MKV-ket. LAN lényeges lenne és nem bánnám a Youtubozást TV ről direktben...
300k főlé csak akkor mennék ha sokkal jobb egy LED-es TV.Én épp most nézegettem ilyen Philips-et. A 42PFL8404H-t 2009-es modell, ebben a hónapban kezdték árulni, megkapod 299-ért, youtube-ozás és webezés megy, és még ambilight is van rajta. Divx-et, mpeg4-et stb. le tud játszani, de szerintem mkv-t nem és még az is lehet (majd a szakik megmondják), hogy a jogvédett file-ok lejátszását is megnehezíti. A LAN-odon DNLA servert keres és azon keresztül éri el a média file-okat (vagy USB-n). Az internet-et értelemszerűen a routeren keresztül.
(A lehetséges korlátozások miatt én egy net nélküli modellt rendeltem, és inkább építek egy média PC-t mellé.)
JA igen, és a Philips-ek nem tükröződnek, én úgy tudom hogy a többiek nagyrészt igen.
-
justaview
senior tag
válasz sb5100 #29852 üzenetére
És egy láma kérdés analóg SD TV adással nagyon trágya a kép? illetve számít ha váltasz digitális TV csomagra?
Analóg SD adással a 40B650 képe egy nem tűéles, hanem egy átlagos TV adás képének felel meg.
De digitális TV csomaggal (3 méterről nézve) nekem már jobb képet ad, mint a régi Samsung (CRT) 72cm-es 100Hz-es plano-n. Egyértelműen megéri váltani digitálisra egy ilyen TV-nél! A digitális csomagban lévő RTL-Klub-ot nézve egy egy jobb minőségű filmnél, de a reklámoknál szinte mindig olyan érzésem van, mintha már-már nagy felbontású lenne. (A tegnapi CSI már túl undorító is volt ) Ez még akkor sem romlik jelentősen, ha nem 4:3-ban nézem, hanem kihúzom 16:9-re.Ja , és nincsen clouding, bleeding, stb. Ahol fekete a kép, ott korom fekete!
[ Szerkesztve ]
-
justaview
senior tag
válasz sb5100 #29322 üzenetére
"ezek a foltosodások a kétoldalon sarokban ez mikor jön elő, zavaró? a trustedreview-n írtak róla, meg hogy a Sony HQ hivatalosan adott némi beállítási ötletet az eltüntetésére. Én is ezt (40w4500) szeretném, de felhívva boltokat, kifutó modell és w5500-t javasolnak a W4500lhelyett"
Sajnos a W5500-ra mégjobban írják a clouding-ot, ("foltosodás") bleeding-et, mint a W4500-ra!.
-
Capella
senior tag
válasz sb5100 #29070 üzenetére
"Ethernet portos szóval van amit egy LAN -ra kötött NAS szerverről lejátszana. "
Ethernet meg DLNA, de egyáltalán ne reménykedj filmlejátszásban.
Úgy csak MP3-at és JPG képeket tud lejátszani, ami smafu. Akkor már inkább rádugok egy pendrájvot.
Csak ezért ne vegyél W4500-at. Egyébként lehet, de most úgysem kapsz állítólag.A másik 10 éves "megtakarítási ciklus" érdekes szempont.
Itt lehet az, hogy a szegény ember hosszú távon többet fizet. -
sb
veterán
válasz sb5100 #28870 üzenetére
Szerintem nem sok TV tud ilyet. Legalábbis analóg adáson. Azt viszont könnyen el tudom képzelni, hogy a digitálison, az EPG-vel együtt lehet időzíteni.
Ahogy pl. a digitális UPC boxok is tudják. Végigkattingatok az EPG-ben pár műsort és szól kezdés előtt 5 perccel, illetve kezdésnél át is kapcsol.
-
hdmi
tag
válasz sb5100 #28870 üzenetére
Szia, nekem van egy 15 éves Philips CRT tv-m, és van benne egy Timer funkció. Ebben meg tudom adni, hogy hány órakor és melyik csatornán kapcsoljon be. Az nem baj, hogyha a Timer-nek megadott időben be van kapcsolva a Tv, és az ember pont egy másik csatornát néz, mert akkor átkapcsol a megadott csatornára. Én is egyébként elsősorban a Híradónál használom ezt a funciót, meg reggel keléshez. Jelenleg még nincs LCD tv-m, de azt hittem hogy az LCd-nél ez alap funkció, vagy mégsem?
a pénz nem boldogit, csak amit veszel belőle
-
fila
senior tag
válasz sb5100 #28797 üzenetére
Nem hiszem, hogy jóval olcsóbbak lennének majd a Sony árai. A gazdasági válság miatt több gyárát leállította tavaly, fölös készletei így nagy valószínűséggel nincsennek.
Egyes boltokban viszont lehet, hogy belefuthatsz "jóárasított" tavalyi modellekbe.
5% kedvezmény kód minden rendelésre. iherb.com: ZCD546
-
DigitXT
nagyúr
válasz sb5100 #28797 üzenetére
Honnan kellene tudnia, hogy milyen műsor megy? A TV adók esetleg adnak egy speciális jelet? Volt régebben ilyen: a videókat lehetett hozzáállítani, azért kérdezem... Persze nem nagyon érné meg a kereskedelmi TV-knek, ha csak azt a műsort nézed, ami érdekel, és nem nézed előtte, közben* - és utána - a reklámokat... *: szerencsére nem nézek TV-t, szinte 100%-ban monitornak használom (azért szinte, mert az F1-et, és a Dakart néztem) - ill. az F1-nek már addigra vége volt, mire megvettem, de a hétvégétől új szezon -, de szerintem a helyzet nem változott (max. rosszabb lett): néha egy kis filmmel szakítják meg a reklámblokkokat. Sőt, mostanában már a Híradóban is reklámozzák, hogy "mi következik még, maradjanak velünk", stb. Nonszensz. Szerk: de már az Interneten is "kezdődik": pl. megnéznél egy videót, előtte végig kell nézned egy reklámot...
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- LG LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós kamerák
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- BestBuy ruhás topik
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest