Hirdetés

Aktív témák

• Capella

senior tag

válasz radi8tor #26400 üzenetére

Az addig rendben van, ha nem fizeted a díjat, letiltják a kártyát és annyi. Ezt tudtam én is.
    Az volt meglepő, hogy miközben a kártyám nem volt letiltva, érvényes volt, a legutolsó boxcserénél kellett majd egy félóra, mire az új box tudta venni az adást a kártyával.
    Eleinte a box infója nem is írt ki semmit a kártya érvényességére. Egyszerűen hiányoztak a megszokott érvényességi idők.
    Amikor meg jó lett, persze kiírta a kártya infót is.
    Korábban meggyőződésem volt, hogy nincs semmiféle box - kártya összerendelés, csak a kártya érvényessége számít, no meg a jogosultságot is az szabályozza, hány csatornához férsz hozzá.
    Ez a jelenség rendezte át a képet egy kicsit, meg az hogy telefonon egyeztettek a központjukkal, hogy boxcsere és mondták annak az azonosítóját. A kódkártyámmal nem is foglalkoztak.
    Hoppá! Lehet hogy tévedtem, rossz következtetést vontam le, és nem a box engedélyezése miatt kellett a telefonos egyeztetés. Ilyet máskor is csináltak.
    Az lehetett a gond, hogy túl sokáig volt kikapcsolva a digitális box, és ilyenkor rémlik valami, hogy emlegettek egy időt, mire helyreáll a kártya jogosultsága a rendszeren.
    Ezért mondják, hogy hónap végén ne legyen kikapcsolva a box, hogy tudja fogadni a kártya újabb aktiválását.
    Ha így van, akkor sztornó az előbbi box-kártya összerendelés témában írt kombinációm, és helyreáll a rend.

Arról meg nem vagyok meggyőződve, hogy a digitális rendszernél nem tud visszamenni semmilyen információ.
    Lehet, hogy nincs ilyen technika kiépítve, de ha akarnák, akár azt is követhetnék, hogy éppen melyik csatornát nézed. IPTV az más, de ott tényleg tudják.
    Ahol garantáltan nem megy vissza jel, az a műholdas vétel.

Aktív témák