Hirdetés
Aktív témák
-
Rick4
félisten
Ha valami nem 100-as, az hibás készülék, és semmi köze a 8 napon belüli elálláshoz, odatelefonálsz, mondod, hogy lehet kocsiba ülni, és hozni egy másik hibátlan cuccot, mert ez xar. Itt ugye rögtön meg is indokoltad, hogy miért kérsz cserét, míg a 8 napon belüli elállásnál indoklás nélkül megteheted, de akkor tied a szállítási költség. Ember, ezen mi nem érhető? Valójában a gondolatmeneted nem fedi a logikus, észérvekkel alátámasztott életszerű esetet leíró hozzászólás fogalmát.
-
Rick4
félisten
Jó, és ha a kép nem a kijelzőtől függ, hanem a meghajtó elektronikától? És ha a 37"-os Samuba abból került gyengébb? Meg ugye ez most 3 db tévé összehasonlítva egy MM-ban. Na de ha épp az a két kisebb nyúzva volt fél éve, a nagyobb meg új? Sorolhatnám még a kételyeimet..
-
Rick4
félisten
Azért tisztázzuk, miket mondasz, mert nem minden fedi a valóságot.
A távollévők közötti szerződést a 17/1999 (II.5) kormányrendelet szabályozza. Ennek a rendeletnek a 4-es §-a azt írja, hogy:
4. § (1) A fogyasztó a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat.
(2) A fogyasztó az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette, szolgáltatás nyújtása esetében pedig, amikor a szerződést megkötötte, feltéve, hogy a gazdálkodó szervezet a 3. § szerinti tájékoztatási kötelezettségének eleget tett.
(3) Ha a gazdálkodó szervezet nem tesz eleget a 3. § szerinti tájékoztatási kötelezettségének, a fogyasztó az elállás jogát az áru átvételének napjától, szolgáltatás nyújtása esetében pedig a szerződés megkötésének napjától számított három hónapon belül gyakorolhatja.
(4) Ha a 3. § szerinti tájékoztatásra a (3) bekezdésben meghatározott három hónapon belül sor kerül, a fogyasztó számára az elállásra nyitva álló nyolc munkanapos határidő attól a naptól kezdődik, amikor a tájékoztatót kézhez kapta.
(5) A gazdálkodó szervezet köteles a fogyasztó által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríteni. A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A fogyasztót ezenfelül egyéb költség nem terheli. A gazdálkodó szervezet azonban követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.
5. § A felek eltérő megállapodása hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja a 4. § szerinti elállási jogotSzerinted mennyi visszavitetni? 1-2K? 5K? Nem egyszerűbb jól dönteni? Meg majd 30 nap múlva kapod vissza a pénzt...
-
Rick4
félisten
válasz
sfmgeorge89 #33727 üzenetére
fogsz egy zseblámpát, és megnézed egészen közelről rávilágítva (kb 5-10 cm, de a fejed is legyen ott), hogy a háttérvilágítással van-e gond. Gondolom garis a tévé, miért nem hívod a garijegyen látható telszámot?
-
Rick4
félisten
Elég rosszul tudod, tévéket, házimozit, meg minden mást készítenek, BP-en az Orion gyárban, az Orion mint márka megmaradt, de hozzátettek egy kis technológiai fejlesztést, hogy haladjanak a korral. Márkaboltjuk is van, érdemes benézni, ha nem vágysz különleges extrákra, és jó áron akarsz vásárolni...
-
Rick4
félisten
válasz
anonymus89 #31766 üzenetére
leszedtem egy mkv-s full hd-t.... a médiainformációknál azt láttad, hogy a képfelbontás 1920X1080?
-
Rick4
félisten
válasz
justaview #30262 üzenetére
Az én logikám azt diktálná, hogy a kereten belül van egy rugalmas, de nagyon vékony szivacsszerű gumi betét, ebből bőven elég 1mm vékony is, ami az ilyen dilatációs hézag kitöltésére van, meg persze valamennyi rugalmasságot is ad a panel felfogatásnak. Elvileg nem kellene érdemi méretváltozással számolni melegedéskor, talán néhány századmilliméterben meghatározható, de a kép változása szerintem inkább a melegedő panel egyéb tulajdonságainak megváltozásából adódhat, nem pedig feszülésből. Ha mégis, az tervezési hiba.
-
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
válasz
justaview #30242 üzenetére
Tedd már meg, hogy rákeresen a neten, az ABS nevű műanyag hőtágulási értékeire, mondjuk 20 fokos hőmérsékletváltozásnál menyit változik a hossza egy méteren.
Ezek után azt mondom, Te is sötétíts be. A szobában.
Egíébként Te tényleg elhiszed, hogy a melegedő tévé 8mondjuk 20 fokról felmegy 60 fokra) elkezd dagadni az lcd panel vagy a káva? Tényleg komolyan gondolod? Meg hogy a csavarok jobban szorítanak 60 fokon?
A panelben miféle feszültség van? Max az amit az lcd kristályok mozgatása miatt belevezetsz.
-
Rick4
félisten
válasz
justaview #30233 üzenetére
Jó esetben ABS-ből van a káva, az testvérek közt is kibír 120-140 fokot vetemedés nélkül. Ha egy autó műszerfala készülhet ebből (és ott nyáron simán lehet 80-100 fokot mérni) akkor a szobában nem lesz gond. Amit Te leírtál, annak annyi az esélye, mint a háromlábú sünnek a hatsávos autópályán...
-
Rick4
félisten
Mondjuk tunert cserélni már kicsit neccesebb, sejtésem szerint az már be van forrasztva a panelba. De elvileg megoldható, kérdés, van-e értelme. Én évek óta műholdvevőzöm, ott nem kell semmivel vacakolni, a tévé csak mint megjelenítő vesz részt a dologban, Beltérit (mintha tunerről beszélnék) meg akkor cserélek, mikor kedvem tartja.
Mod: Dabadab: na most legalább egy igazán jót nevettem..
-
Rick4
félisten
válasz
iamhungarian #29988 üzenetére
Philips vonalon ezt jól meg lehetett csinálni, de a samsunggal nem vagyok képben, saccra ez legalább 80ezres tétel.
-
Rick4
félisten
válasz
iamhungarian #29985 üzenetére
Az az üveg ami betört, az az lcd kijelző volt.
Ez a tévé így most kb 20ezret érhet.
-
Rick4
félisten
Az lg-nek kevesbe jo a panelje szerintem, idaig nem lattam toluk eleg meggyozot sehol. A Philips, Samu, Sony trio uralkodik
Tehát az LG nem jó, a Philips jó. És akkor hogy van, hogy az LG és a Philips egy üzemben készíti a két márka paneljeit?
Gondolom azzal is újat mondok, hogy ez épp 10 éve van így...
-
Rick4
félisten
Akinek elromlott a tévéje, és már nem garis, tudok hozzá egy nagyon olcsón dolgozó szerelőt:
[link]
-
-
Rick4
félisten
válasz
Hegyirabló #25947 üzenetére
a technológia (mármint az MPEG4) nagyon kezdetleges, ez okozhatja a gondot..szerintem meg az mpeg4-hez komolyabb hardver kell, ez nincs meg a sharpokban, ennyire egyszerű..
-
Rick4
félisten
válasz
KáZsé Mestör #21882 üzenetére
Akkor én ezt hogy tudtam lefényképezni most?
-
Rick4
félisten
válasz
-=balázs=- #18920 üzenetére
vitathatatlan tény az, ami olyan helyen és módon van leírva, ahol hiteles háttérrel hiteles információként van jelen, és amit ezért mindkét oldal elfogad, amit te írsz az egy tények nélküli vélemény..
Tehát még ha a mondandódnak lenne is némi igazságtartalma, addig csak vélemény marad, míg egy hivatalos linkkel, statisztikával alá nem támasztod. Tehát, ha azt írod:
meg kell nézni mennyi ..
akor dobj már egy linket erről, kíváncsi vagyok..
-
-
Rick4
félisten
válasz
wassermann #18323 üzenetére
muhaha...ezt Te sem gondoltad komolyan...vagy esetleg van rá valami konkrétum is?
-
Rick4
félisten
a kábelen DVB-C sugárzás folyik, épp T-kábel esetén conax kódolásban. Ezért nem egyszerű kiváltani a set top box-ot, ami ugye a tévécsatornák kapcsolgatásán felül extra dolgokat is tud, pl EPG, hidd el, az a legjobb megoldás, ha a tévé csak mint megjelenítő vesz részt a tévézésben, digit kábeltévénél még a digitális tuner is felesleges.
-
Rick4
félisten
válasz
banderasz77 #18209 üzenetére
szerinted az avatarunk mennyire hasonlít? Mert engem e-mail-ben "zaklatnak" a kartonsérült tévékkel kapcsolatban..
-
Rick4
félisten
válasz
Skyhunter #17867 üzenetére
ne optikai cuccot vegyél, hanem hdd-s lejátszót: [link] eleve ott van rajta többszáz giga cucc, a vinyók meg olcsók, viszed a tatyóban, bárhol rádugod a tévére, és nem mellesleg a jobbak meg otthon hálózatba is kapcsolhatók. amíg ennyi egy blu-ray lemez, és nem mellékesen maga a lejátszó is, addig nincs értelme a lejátszónak sem. Szerintem érdemes azzal várni még egy évet, de felet biztosan.
-
Rick4
félisten
válasz
loosht #17759 üzenetére
ok, igazad van, semmi közöm hozzá, viszont a sírás, amit itt csinálsz, az szánalmas...
most ezt írod:
A kérdésem csak arra irányult, hogy tényleg 64%-kal többet fogyaszt-e, egy csupán 5 collal nagyobb tv, nem pedig arra, hogy ez most hány forintot jelentezelőtt meg ez volt műsoron:
Ha ez tényleg így van, akkor maradok a 37-esnél.tehát a kérdésed mégsem arra irányult..
no comment...nem az a baj, hogy spórolsz, tedd, csak nem kell hepajkodni, ha visszakérdeznek.
-
Rick4
félisten
válasz
loosht #17757 üzenetére
az az 50Watt differencia pénzre átszámolva kb azt jelenti, hogy 20 óra alatt sikerül pluszban 1KW-ot megetetni a nagyobb tévével, ami ugye 39 forint, vagyis napi 7.5 óra tévézés kb 10 forinttal dobja meg a napi áramköltséget, havi szinten ez 300 ft. Gondolom ha ezért húzod a szád, akkor minden izzód otthon energiatakarékos, és ugye a procid is alul van feszelve, visszavett órajellel....
-
Rick4
félisten
kérdés, mivel járnál jobban: jelenleg egy 22"-os samsung tn+film-es lcdmonitorom van, semmi baja, kb fél éves. gondolkodom a cseréjén, 26"-os 1920X1080-as felbontású monitort tudnék venni 90K körül, vagy 32"-os 1366-os felbontású jobb paneles tévét 130K körül. van pozitív érv a tévé mellett? Nem játékra kell, hanem több ablakot kitenni egymás mellé, böngésző, tvtuner, msn, skype, az 1680 az bőven kényelmes...
-
Rick4
félisten
válasz
wassermann #17238 üzenetére
na ja, nem vagyunk egyformák.
-
Rick4
félisten
válasz
wassermann #17228 üzenetére
hogyhogy nem nagyon igényelte senki. szerinted a tévéket magyarországra gyártják, ahol ez a dolog még nem működik?
nyugateurópában 10 éve megy a digitális földi sugárzás, epg-vel, mindennel..nekik nem kellett volna? nem tudom kárörvendést hol láttál, én csak a STB-s vételre szavazok, ennyi. a tévé legyen megjelenítő, és kész. a hang sem olyan, mint amilyennek eléképzeli az ember, ezért mégsem vered magad a földhöz, hanem rákötsz egy házimozit, nem? akor a vevőrészt miért kellene mpeg4-es vevővel erőltetni?
-
Rick4
félisten
válasz
Capella #17219 üzenetére
nem melékesen azért nincs is a dolognak értelme, mert az stb önmagában több dolgot tud, mint egy tévé, ha a dekódolást kivesszük a dologból, pl egy ilyen CI foglalatos tévén van epg, vagy a távirányítón epg gomb? mert ha nincs, akkor maga a digit tuner sem sokat ér...ez másnál is felmerült, neki ezt válaszolta a gyártó:
Thank you for your enquiry.
All model Bravia's do not have an EPG. The newest Sony Bravia range that was just release, The 4000 series have just released this feature. I have placed your comments into our Customer Feedback.
Regards,
Simon
Sony Australia
Customer Contact Centremert ha nincs, onnantől még annyit sem ér a digit tuneres tévé, mint eddig gondoltam...
-
Rick4
félisten
válasz
Capella #17212 üzenetére
a CI az egy modulfogadó, oda csak magát a kártyaolvasót tudod bedugni..a tévékben nincs kártyaolvasó, olyat teszel bele, amilyet szeretnél, ebbe ugye meg mehet a kártya. Ha az STB-ből kiszeded a kártyaolvasót, az pontosan bele fog menni a tévében levő helyre. nem érted félre.
kártyaolvasókat most is lehet kapni: [link]
-
Rick4
félisten
válasz
szab.tam #16320 üzenetére
gyerekek! én megértem, hogy a fullHD mindenek felett, de komolyan, akárhol nézem nem látom a külöbséget. Tény, hogy a plusz pénz nem csak a nagyobb felbontást hozza, biztos komolyabb maga az lcd panel is. azt is elismerem, hogy játékra (jó VGA-val) jobb lehet, mint egy hdready, de akkor ott a másik oldal. én kb 3-5 méterről nézem (és ez nálam kb napi 20 percben kb ki is merül) ott nem lenne különbség, a 3 méterről nézős tévéfelbontás megkülönböztetős mókát még én sem próbáltam, de ha jól emlékszem, épp Cifu írta, hogy nincs ember, aki egy film alapján onnan megmondja milyen a tévé, gondolom ezt további hivatkozások nélkül mindannyian elfogadhatjuk tényként, innentől meg kissé meg van lőve a fullHD-s mítosz, hiszen talán 94 centinél egy nappaliban a 3 méter a minimum.... Ok, hozzáteszem, nekem nem szempont a játék, nem szempont a ps3 sem, még MVK-s filmeket sem nézek rajta, csak max a tv2 híradót. oda meg nekem megteszi ez is. peace..
-
Rick4
félisten
válasz
Scoobyka #16317 üzenetére
mi az arcoskodás? mondok egy tényt annak, aki nekem magyaráz a tévékről, mikozben ő még csak a kirakatban nézegeti? ez marhára nem arcoskodás...eleve nem annak szántam, hanem annak, hogy talán már pár dolgot túl vagyok, ami neki még csak jön...miért baj az, ha leírom az igazságot? neked fáj? odaírtam, nem a megbántás volt a szándékom....ha ezt te nem érted, arról én nem tehetek. tanulni én is tanulok, de te attól, hogy eltelt egy év még nem fogsz különbséget tenni 3 méterről hdready és fullhd tévé képe között. ez is tény. hagyjuk, beszélgesseket csak. az meg, hogy a te 3 éves tévéd kinek fricska nem tudom, én sosem irígyeltem a más dolgait..
-
Rick4
félisten
válasz
szab.tam #16303 üzenetére
nézd nekem 2 éve volt az első lcd tévém, most már a másodikat nyúzom HD-s műholdvevővel, de már 10 éve is 94 centis CRT-m volt, pedig akkor az még fél milla volt.. az 1080i-nél sem látom értelmét 94 centiben fullhd-t venni, monitorból évek óta lcd-m van, az adataim között láthatod, most milyen van. hadd ne menjek bele, egy mkv-s rip mit tud és mit nem, ki, hogy mivel tömörítette, 1080-at nézel egy nem 1080-as natív felbontású monitoron, és belekevered a tévénézésbe. 3 méterről se te se más nem mondja meg, hogy milyen tévét néz, (hdready, vagy fullhd) ha ugyanazt a blu-ray lemezt teszem be neki. hogy te a monitorod alapján miért mondasz rá bármit a tévékre az meg legyen a te titkod. ne haragudj meg, de ez kb olyan, minthogy 30 éve a pedálos kiautómmal megmértem, hogy majd a faterom moszkviccsal hogy fog tudni száguldani, és toporzékolok, hogy fogadd el, a másik ovodás meg még a hajad is húzza, hogy márpedig az úgy van..) . ha meg annyira lesz értelme a fullhd-nak, akkor kidobom a mostani tévémet, és veszek egy olyat. de perpill az, akinem nincs otthon blu-ray lejátszója legalább 50 filmmel, hadd ne beszéljen már ilyet zsigerből. bocs, nem megbántani akarlak, csak kicsit furcsán adod elő...
pl Cifutól nem kell link, az ő szava tény. de ennek nyilván már oka van..
-
Aktív témák
Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Nintendo Switch 2
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Mikrotik routerek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motoros topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019- i7 9750H 16GB 500GB Radeon Pro 5300M 4GB hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest