Hirdetés
Aktív témák
-
ORCA58
addikt
válasz
semetka #41585 üzenetére
Egy kérdés? Te CA modult használsz, és nem a Boxot. Milyen Boxod van: Én a Vidanetnél vagyok, és az ugyan azt használja mint a T-.. Globalteq -et.
Ha lesz tv-m én is tervezem a CA modul vásárlását. Egyrészt a Boxon nincs HDMI, másrészt kevesebb lesz a villanyszámlám.
Egyébként hol vetted? -
politomi
tag
válasz
semetka #41567 üzenetére
Hogy kiderítsük milyen panel van benne. Most szerintem, csak ezzel a módszerrel lehet biztosan megállapítani a panel gyártóját. Egyre jobban azon vagyok, hogy a version kódoknak semmi köze a panelekhez. Scoobyka az elsők közt vett W-s 40B650-t és neki is AA04, ha jól tudom. Valaki írta, hogy látott 37 collba SQ-t.
-
-
justaview
senior tag
válasz
semetka #30230 üzenetére
Szerintetek attól hogy pont rásüt a LCD-TV-re a nap hátulról ( d.u 1 - d.u 5 ig) , lesz huzamosabb idő után vmi baja?? Vagy elviseli??
Ha elvetemedik a kávája, az megfeszítheti az LCD panelt. Az LCD panel meg nagyon nem bírja a feszültséget. A végeredmény felhősödés, (vagyis egyenetlen háttérvilágítás) és/vagy bevilágítás lehet....utóbbi a sarkokban. (angolul clouding és az utóbbi a bleeding)
A feszültségmentes összeszerelés a mai napig nem kis problémát okoz jó pár neves LCD TV gyártónak is.
-
justaview
senior tag
válasz
semetka #30169 üzenetére
Érdekelne a véleményetek hogy ki hogy használja dvdről a TV-t.
RGB vagy komponens-t használtok??Én pont a napokban kísérleteztem ezzel (de HDMI kapcsolattal).
A DVD-m HDMI kimenetéhez lehet rendelni, hogy RGB, vagy YCbCr jelet küldjön rá.Egy nagy felbontású fényképpel néztem, aztán egy DVD-vel is. Mindkettőnél azt tapasztaltam, hogy YCbCr állásban ugyanaz a kép kontrasztosabb, azaz mélyebb a feketéje, mint RGB állásban. RGB-nél a fekete részek inkább nagyon sötét-szürkének látszanak ugyanazon TV beállításokkal. Vagyis YCbCr -nél mintha nagyobb skálán mozogna a világosságjel. Nálam egyértelműen látszik a különbség. A magyarázatot még keresem.
-
hdmi
tag
válasz
semetka #27365 üzenetére
Árakat még nem láttam, de az elején még magas lesz, mert pl. tavaly mikor májusban megjelent a KDL-40v4000-es, akkor az a webshopokban 300,000 Ft-ról indult, amit decemberben már megkaptál 215,000 Ft körül. Ezért a megjelenés pilllanatában nem szabad megvenni, mert sokat bukik az ember.
-
kugyu21
senior tag
válasz
semetka #26952 üzenetére
semetka
Ez mennyiben visz engem közelebb a célomhoz? A DVB-C hogy jön ide? Az én tv-m csak DVB-T tunerrel rendelkezik.radi8tor1
Akkor ez szerinted mit jelent: "Allows your current digital receiver to accept MPEG-4 broadcasts ..... With the MPEG-4 CAM, you can use your existing receiver to take advantage of these new & existing services" ?
De itt van még ez is [link]
Egyébként attól függetlenül, hogy mit csinál, első lépésként az kellene, hogy a tv-m észre vegye, hogy valamit dugtam bele, de már itt bukik az egész. -
Capella
senior tag
válasz
semetka #26396 üzenetére
Hogy hány embernek megy, fogalmam sincs.
Azt se tudom, hányan próbálták egyáltalán. Egy régebbi tesztben cifuéknak UPC-vel valamiért nem sikerült. Hogy pontosan miért, nem derült ki.
A fórumon nem volt senki, aki kipróbálta volna, míg hattorihanzo gondolt egyet, elment, megvette, összedugta, és neki megy. Ennek így is kellene lennie, különben mi végre gyártanák a CA modulokat.
Fogalmam sincs, hogy van-e valami egyedi azonosítója a CA moduloknak, de ha lenne, akkor sem nagyon ismerheti a szolgáltató.
A saját boxait persze ismeri, és ha van mód rá, akár le is tilthatja.A CA modullal a box távirányítója váltható ki, és jobb lesz-a kép, mert nem digitál/analóg átalakítással és scart csatlakozással nézed a csatornát, hanem a tévé intézi.
Vannak negatívumok is. A CA modul nem olcsó, általában drágább mint egy SD box.
A rögzített csatornákat később nekem kicsit átrendezte a tévé, beszúrt üreseket, ha box nélkül néztem. Ezt más is írta.
Én nem CA modullal használtam, hanem volt egy rövid kódmentes időszak.
A tévém nem rögzíti az audio beállítást. Ha nem a magyar a default nyelv, így csatornaváltás után újra át kell állítani magyarra. Boxnál nincs ilyen gond, egyszer kell átállítani.
A T-Kábel és Sony tévé párosnál nem voltak jók az EPG és csatornainfó magyar karakterei, a feliratok sem magyarul jelentek meg, hanem talán svédül.
Az AH a földi sugárzásnál ezt a hibát már megoldotta.
A T-Kábelről fogalmam sincs, de miért is tennék, ha ők adnak boxot is, amivel nincs ilyen probléma.Volt egy olyan ötletem, hogy kifizetek egy kábeles HD boxot a HDMI csatlakozás miatt.
Ez esetleg akkor érhette volna meg, ha az a box merevlemezes, de nem az.
Azt se tudom, eladták volna-e csak úgy HD előfizetés nélkül. -
Capella
senior tag
válasz
semetka #26364 üzenetére
Igen, ő mpeg2-est vett, mert az olcsóbb volt. Ezzel indokolta.
Ez csak a kódolt programok hozzáférhetősége, megjeleníthetősége miatt kell, az mpeg2/mpeg4 kitömörítést szerintem maga a tévé végzi.
Ezen túl az mpeg4 vevő jelenleg a földi sugárzású DVB-T-hez szükséges.
A kábelen pedig mpeg2 DVB-C megy, így már ezért sem lehet probléma.
Azután tőlem lehetnek olyan CA modulok is, amik pont a kitömörítést is elvégzik, ha a tévé önmagában erre nem képes. -
Capella
senior tag
válasz
semetka #26360 üzenetére
A kártya belemegy, de nem közvetlenül a tévébe. Kell egy ún. CA modul, amibe megy a Conax kártya.
Ha visszaolvasol hattorihanzo próbálta, illetve használja Philips PES001 tévével.
Akkor menni kell neked is.Korábban szóba kerültek a merevlemezes boxok. Én említettem az IPTV-t. A SAT még állítólag szintén merevlemezes a T-nél.
A digi kábel SD nem az, a HD sem, de valószínűleg lesz valami merevlemezes HD box majd kábelre is. -
-
Capella
senior tag
válasz
semetka #25881 üzenetére
A digitális kábeltévét az mpeg4 tuneres tévék veszik, mert ebben szokott lenni DVB-C vevő is.
A gond ezeknél nem a vétellel van, hanem a tévé csak egy további CA modul csatlakoztatásával és persze érvényes előfizetői kódkártyával tudja a kábeltévé jelét megjeleníteni.
Ingyenes digitális kábel adásra hosszabb távon ne számíts, ez ne legyen vételi szempont.
Aktív témák
- SAMSUNG (QE77S90DAE) 195CM 4K OLED SMART PRÉMIUM 2025 MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (SP-LSP3BLAXXE) FREESTYLE PROJEKTOR ! AKCO!!!
- Újszerű, egyszer kipróbált Zoom LiveTrak L-8 többsávos kompakt keverőpult
- SAMSUNG (QE65QN800A) 165CM 8K NEO-Q-LED AKCIÓ
- Logitech G Astro A50 LIGHTSPEED Wireless Gaming Headset + Base Station (Gen 5) + WC Freeze A50
- Eska E1000 vez.nélküli gamer fejhallgató új 6hó jótállással!
- Apple MacBook Air M3 15, Újszerű, Dobozával, 12 hónap garanciával
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest