- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Hobby elektronika
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Hővezető paszták
- Jön a neurális leképezés a DirectX API-ba
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen notebookot vegyek?
Aktív témák
-
ORCA58
addikt
válasz semetka #41585 üzenetére
Egy kérdés? Te CA modult használsz, és nem a Boxot. Milyen Boxod van: Én a Vidanetnél vagyok, és az ugyan azt használja mint a T-.. Globalteq -et.
Ha lesz tv-m én is tervezem a CA modul vásárlását. Egyrészt a Boxon nincs HDMI, másrészt kevesebb lesz a villanyszámlám.
Egyébként hol vetted? -
politomi
tag
válasz semetka #41567 üzenetére
Hogy kiderítsük milyen panel van benne. Most szerintem, csak ezzel a módszerrel lehet biztosan megállapítani a panel gyártóját. Egyre jobban azon vagyok, hogy a version kódoknak semmi köze a panelekhez. Scoobyka az elsők közt vett W-s 40B650-t és neki is AA04, ha jól tudom. Valaki írta, hogy látott 37 collba SQ-t.
-
-
justaview
senior tag
válasz semetka #30230 üzenetére
Szerintetek attól hogy pont rásüt a LCD-TV-re a nap hátulról ( d.u 1 - d.u 5 ig) , lesz huzamosabb idő után vmi baja?? Vagy elviseli??
Ha elvetemedik a kávája, az megfeszítheti az LCD panelt. Az LCD panel meg nagyon nem bírja a feszültséget. A végeredmény felhősödés, (vagyis egyenetlen háttérvilágítás) és/vagy bevilágítás lehet....utóbbi a sarkokban. (angolul clouding és az utóbbi a bleeding)
A feszültségmentes összeszerelés a mai napig nem kis problémát okoz jó pár neves LCD TV gyártónak is.
[ Szerkesztve ]
-
justaview
senior tag
válasz semetka #30169 üzenetére
Érdekelne a véleményetek hogy ki hogy használja dvdről a TV-t.
RGB vagy komponens-t használtok??Én pont a napokban kísérleteztem ezzel (de HDMI kapcsolattal).
A DVD-m HDMI kimenetéhez lehet rendelni, hogy RGB, vagy YCbCr jelet küldjön rá.Egy nagy felbontású fényképpel néztem, aztán egy DVD-vel is. Mindkettőnél azt tapasztaltam, hogy YCbCr állásban ugyanaz a kép kontrasztosabb, azaz mélyebb a feketéje, mint RGB állásban. RGB-nél a fekete részek inkább nagyon sötét-szürkének látszanak ugyanazon TV beállításokkal. Vagyis YCbCr -nél mintha nagyobb skálán mozogna a világosságjel. Nálam egyértelműen látszik a különbség. A magyarázatot még keresem.
[ Szerkesztve ]
-
hdmi
tag
válasz semetka #27371 üzenetére
Igen, csak az a baj, hogy 1 Euró most 300 felett van, és emiatt lehet, hogy nem le, hanem fel megy az ára. Az egyik londoni elemző azt mondta, hogy ez tovább fog emelkedni egészen szeptemberig, amikor már 330 Ft lesz 1 Euró.
[ Szerkesztve ]
a pénz nem boldogit, csak amit veszel belőle
-
hdmi
tag
válasz semetka #27365 üzenetére
Árakat még nem láttam, de az elején még magas lesz, mert pl. tavaly mikor májusban megjelent a KDL-40v4000-es, akkor az a webshopokban 300,000 Ft-ról indult, amit decemberben már megkaptál 215,000 Ft körül. Ezért a megjelenés pilllanatában nem szabad megvenni, mert sokat bukik az ember.
a pénz nem boldogit, csak amit veszel belőle
-
kugyu21
senior tag
válasz semetka #26952 üzenetére
semetka
Ez mennyiben visz engem közelebb a célomhoz? A DVB-C hogy jön ide? Az én tv-m csak DVB-T tunerrel rendelkezik.radi8tor1
Akkor ez szerinted mit jelent: "Allows your current digital receiver to accept MPEG-4 broadcasts ..... With the MPEG-4 CAM, you can use your existing receiver to take advantage of these new & existing services" ?
De itt van még ez is [link]
Egyébként attól függetlenül, hogy mit csinál, első lépésként az kellene, hogy a tv-m észre vegye, hogy valamit dugtam bele, de már itt bukik az egész.[ Szerkesztve ]
-
Capella
senior tag
válasz semetka #26396 üzenetére
Hogy hány embernek megy, fogalmam sincs.
Azt se tudom, hányan próbálták egyáltalán. Egy régebbi tesztben cifuéknak UPC-vel valamiért nem sikerült. Hogy pontosan miért, nem derült ki.
A fórumon nem volt senki, aki kipróbálta volna, míg hattorihanzo gondolt egyet, elment, megvette, összedugta, és neki megy. Ennek így is kellene lennie, különben mi végre gyártanák a CA modulokat.
Fogalmam sincs, hogy van-e valami egyedi azonosítója a CA moduloknak, de ha lenne, akkor sem nagyon ismerheti a szolgáltató.
A saját boxait persze ismeri, és ha van mód rá, akár le is tilthatja.A CA modullal a box távirányítója váltható ki, és jobb lesz-a kép, mert nem digitál/analóg átalakítással és scart csatlakozással nézed a csatornát, hanem a tévé intézi.
Vannak negatívumok is. A CA modul nem olcsó, általában drágább mint egy SD box.
A rögzített csatornákat később nekem kicsit átrendezte a tévé, beszúrt üreseket, ha box nélkül néztem. Ezt más is írta.
Én nem CA modullal használtam, hanem volt egy rövid kódmentes időszak.
A tévém nem rögzíti az audio beállítást. Ha nem a magyar a default nyelv, így csatornaváltás után újra át kell állítani magyarra. Boxnál nincs ilyen gond, egyszer kell átállítani.
A T-Kábel és Sony tévé párosnál nem voltak jók az EPG és csatornainfó magyar karakterei, a feliratok sem magyarul jelentek meg, hanem talán svédül.
Az AH a földi sugárzásnál ezt a hibát már megoldotta.
A T-Kábelről fogalmam sincs, de miért is tennék, ha ők adnak boxot is, amivel nincs ilyen probléma.Volt egy olyan ötletem, hogy kifizetek egy kábeles HD boxot a HDMI csatlakozás miatt.
Ez esetleg akkor érhette volna meg, ha az a box merevlemezes, de nem az.
Azt se tudom, eladták volna-e csak úgy HD előfizetés nélkül. -
Capella
senior tag
válasz semetka #26364 üzenetére
Igen, ő mpeg2-est vett, mert az olcsóbb volt. Ezzel indokolta.
Ez csak a kódolt programok hozzáférhetősége, megjeleníthetősége miatt kell, az mpeg2/mpeg4 kitömörítést szerintem maga a tévé végzi.
Ezen túl az mpeg4 vevő jelenleg a földi sugárzású DVB-T-hez szükséges.
A kábelen pedig mpeg2 DVB-C megy, így már ezért sem lehet probléma.
Azután tőlem lehetnek olyan CA modulok is, amik pont a kitömörítést is elvégzik, ha a tévé önmagában erre nem képes.[ Szerkesztve ]
-
Capella
senior tag
válasz semetka #26360 üzenetére
A kártya belemegy, de nem közvetlenül a tévébe. Kell egy ún. CA modul, amibe megy a Conax kártya.
Ha visszaolvasol hattorihanzo próbálta, illetve használja Philips PES001 tévével.
Akkor menni kell neked is.Korábban szóba kerültek a merevlemezes boxok. Én említettem az IPTV-t. A SAT még állítólag szintén merevlemezes a T-nél.
A digi kábel SD nem az, a HD sem, de valószínűleg lesz valami merevlemezes HD box majd kábelre is. -
scream24
senior tag
válasz semetka #25881 üzenetére
Nem kell várnod két évet, mivel a tv-k most is tudják ezt. Többen is irták ezt, és én is erre vajazok. Mindössze arra sasolj, hogy a dvb tuner tudja a c-t is. ill., ha a hd müsorokat is igy szeretnéd élvezni majd akkor kell az mpeg 4 tuner is.
Minden csoda két napig tart. Régebben még három napig tartott, de azóta felgyorsult a világ.
-
Capella
senior tag
válasz semetka #25881 üzenetére
A digitális kábeltévét az mpeg4 tuneres tévék veszik, mert ebben szokott lenni DVB-C vevő is.
A gond ezeknél nem a vétellel van, hanem a tévé csak egy további CA modul csatlakoztatásával és persze érvényes előfizetői kódkártyával tudja a kábeltévé jelét megjeleníteni.
Ingyenes digitális kábel adásra hosszabb távon ne számíts, ez ne legyen vételi szempont.
Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Hobby elektronika
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Hővezető paszták
- Jön a neurális leképezés a DirectX API-ba
- MIUI / HyperOS topik
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...