Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• atesss

addikt

válasz zee81 #49525 üzenetére

Hát van egy áruk, főleg pl. a 32C650-nek: [link] Vagy külön a modellek: [link] :Y
    És pontosan miben is tudnak többet ?

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

Üdv !
    A Samsung B650, B620, B550 modelleknél (talán a 32"-t kivéve) több boltnál is azt látom, hogy "Kifutó modell, már nem rendelhető". :Y
    Mi ezeknek az utódja / mi lesz ?
    A Ledesek persze lehetnének, csak az kicsit más árkategóriában van, úgyhogy gondolom nem az...

• atesss

addikt

#49380-re valaki ?

Közben leginkább a 40B550 és a 40B530 közt gondolkozunk, szerintem simán megér +10e-t a B550, de a barátom még eléggé gondolkodóban van.
    A USB-s JPG, MP3 + szervíz menü átírással filmlejátszás is jó dolog azért.
    Olvastam, hogy jobb a képminősége is a B550-nek, meg kicsivel kevesebbet is fogyaszt, de ez mégis kb. mekkora különbség lehet ?

De még az első gond, hogy találni kéne ma Bp-n átvehető 40B550-et. :F
    40B530 van a 220Volt-ban, bár arra most fogok rákérdezni, hogy gyári gari van-e, mert az azért nem mindegy !

• atesss

addikt

Üdv !
    Egyik barátom szeretne venni egy 36-40" LCD-TV-t, kb. 140-150 körül, de ez csak "irányár".
    Egyenlőre alapvetően csak analóg UPC-re lesz (de ha nagyon rossz az analógja épp annak a TV-nek, át lehet rakni a másik szobából a Set Top Boxot, úgyhogy ez nem annyira szempont), de hát nem egy évre vesz az ember...
    Eredetileg 90e-ért akartak egy 82" HD-Ready-t, de aztán mikor megnézett egyet számára is kiderült, hogy ez kicsi lesz.
    VGA csati kéne még rá, mert sajnos az anyjának az új Atomos munka-gépén csak az van.
    Vagy esetleg USB Media Play, csak az meg drága. Kivéve talán az LG-s szoftmoddolással. :P

36-40"-ban mi manapság ami jó vétel ?
    A Mediában a Samsung 40B530 volt talán a legjobb a kínálatból.
    Anyámnak egy 32B650 van, de pontosan melyik ez alatti Samsung mit tud ?
    A B550 ami a 100Hz-el, meg az USB lejátszással kevesebb, de JPG + MP3 USB azon is van, nem ?
    A B530-on viszont nincs USB. De más különbség nem lenne ? Kétlem.
    Képminőségben ?

LG LH2000 vagy 3000 széria milyen ?

Mivel az anyja kb. napi 5 órát TV-zik, emiatt szerintem a fogyasztásra is oda kéne figyelni, sajnos a barátom nem nagyon osztotta ezt a véleményt, bár az anyjával még nem beszéltem erről.
    Itt ugye a méret a leginkább fogyasztásnövelő sajnos, ezért szerintem inkább 36" kéne és nem 40, de azon kívül még melyek mondhatók méretükhöz képest jónak fogyasztásban ?
    1 éve pl. a B650 jó volt, de nemtudom a mai mezőnyben milyen, javultak ebben sokat ?

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

válasz BBéci #48244 üzenetére

A médialejátszó korlátairól már sajnos tudok, elöször nem is akartam elhinni, hogy annyira szar, hogy pl. nem tudod kiválasztani a hangsávot. :W

És neked mekkora particiók vannak a vinyón, és mivel particionáltad ?

Ja igen, még azt is megkérdezem, lehet abból gond, ha több partició van a vinyón ?
    Ebben az esetben ez mondjuk nem aktuális, de pl. a mostani rendszervinyómon 3 elsődleges (abból egy aktív, arról indul a rendszer) + még 3 kiterjesztett logikai partició is van. Ezzel is működne vajon ?

• atesss

addikt

Üdv !
    Anyáméknak Samsung 32B650-e van, egy barátomnak meg a "legolcsóbb" Samsung LED-TV, amiben van médialejátszás.
    Holnap fogok venni egy vinyót (WD 1,5TB WD15EADS), amit egy USB+E-Sata külső házban fogok használni, és ezeken a TV-ken is akarok majd róla filmet lejátszani.
    A kérdésem az lenne, hogy ezek a TV-k már ugye tökéletesen kezelik az NTFS-t minden esetben ?
    1 TB feletti particiómérettel, és Windows 7-el létrehozott particióval (nem tudom van-e különbség az XP és a Win7 álltal használt NTFS között, lehethogy nincs - bár azt tudom hogy pl. a WD féle Advanced Formatot csak a Win7 támogatja - de ez a vinyó nem ilyen, direkt azért nem veszek EARS verzót) is tökéletesen kell működnie ?

• atesss

addikt

válasz Luissimo #46634 üzenetére

Nem TV-t mondok, hanem PC-t. :)
    Mivel a DXVA sem működik mindig, egy Core 2 Duo, vagy Athlon II alapú gép, mondjuk egy HD4000 szériás VGA-val.
    Mondjuk a 24p-t még így is tudnia kéne a TV-nek.

A felirat, és az angol nyelvre való átváltás meg pl. nyelvtanulás céljából lenne jó.

• atesss

addikt

válasz guriga1234 #46625 üzenetére

leszámítva a PC-t
    No igen, pont ezért használok én mindenre PC-t...

Ez ezt tudja, és ezzel együtt is messze többet tud, mint a konkurencia.
    Úristen, akkor mit tudhat a konkurencia ? :F
    De azért a hangsávok váltása szerintem akkor is alap dolog lenne.

Youtube HD működik ezeken a Samsung TV-ken ?

Ja és a FW frissítésről akartam még kérdezni, hogy hogyan kell Samsungnál csinálni ?
    Nem írt már valaki erről a topicba ?

• atesss

addikt

válasz Luissimo #46620 üzenetére

Ja-ja mkvtoolnix-et ismerem, használom is (hangsávhoz mondjuk ritkán, elsősorban a több DVD-re való daraboláshoz.) PC-s lejátszáshoz értek, csak a TV-k, meg egyéb lejátszóeszközökben nem vagyok otthon. Mivel én mindent a PC-vel csinálok; nem szeretem az ilyen lejátszóeszközöket, mert csak a gond van vele (mint ahogy a jelenlegi eset is mutatja...).
    De akkor ez elég elszomorító, hogy nem lehet hangsávot váltani. :(((
    Ha tudtam volna, hogy ennyire szar ez a lejátszás, anyámat le is beszéltem volna róla, mert teljesen felesleges.
    Ennél még a WD-TV is sokkal jobb, pedig azzal is vannak problémák.

Akkor ez azt jelenti, hogy a TV úgy komplette nem is kezel DTS hangot ? :Y
    És optikai hangkimeneten egy (megfelelő) erősítőnek kiküldve le tudná játszani ?

Tehát, a dts alapértelmezett hangot ki kell szedned a filmből, újra kell muxolni és az AC3-asat már gondnélkül lejátsza majd.
    És benne hagyom a DTS hangot, csak direkt nem az lesz az alapértelmezett ?
    Mivel a másik hangsávot nem is tudom hallgatni ez elvileg nem okozhatna problémát, nem ?
    És akkor legalább benne maradhatna az angol hang is (máshol, pl. PC-n való késöbbi lejátszáshoz) ?
    Már ha az angol DTS, és a magyar AC3.
    De a TV-n így az angolt meg se lehet hallgatni, ahhoz már konvertálni is kéne. :W

Feliratsávot lehet váltani ?

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

Üdv !
    Anyámnak és egy barátomnak is Media Play-es Samsung LCD TV-je van.
    Anyámé egy 32B650 (remélem jól emlékszem a típusra így fejből), a barátomnak pedig a "legolcsóbb" olyan 32" LED TV, amiben már benne van az USB-s videólejátszás.
    Nemrég kipróbáltam mindkét TV-n jópár HD MKV példafájlt.
    És sajnos a nagyobb része nem ment (álltalában "csak" hang nem volt). A két TV asszem ugyanazt nem tudta lejátszani.
    Nézek majd FW frissítést mindkettőhöz, de hivatalosan milyen hangot tudnak lejátszani ezek a Samsungok ?

Illetve van egy másik gond is: Az MKV-k többségében dupla hang volt: angol és magyar is.
    De a TV-k csak az alapértelmezettet játszották le, és sehogy sem találtuk meg, hogy hol lehetne nyelvet (hangsávot) váltani ? Merrefelé van ez a menüben ? Mert ennek szerintem kell lennie, ez nagyon alap dolog.
    A felirattal ugyanez volt, nem találtam meg hol kell kiválasztani.

És még egy kérdés:
    A Youtube HD megy ezeken a TV-ken ?

• atesss

addikt

válasz knbs #33413 üzenetére

Hát csak 1 hónapot van USA-ban nővérem, és utána meg Londonban, aztán csak valamikor ősszel látogat majd haza valószinűleg.

es ilyen kor a tv-n nincs mod valasztasi lehetosegre az elsodleges nyelvet tolja csak ki
    Ez most komoly ?
    Nehogymár ennyire szar legyen a TV... :(((
    Amúgy én még asszem pont nem próbáltam rajta több hangsávos MKV-t.
    Vagy ez csak akkor van, hogyha az egyik hangsáv DTS ?

Mielőtt megvettük, mindenki aztmondta itt a fórumban, hogy nagyon jó a media lejátszó képessége. DTS dekóder nincs benne, tehát DTS-es hangot csak optikain tud kiküldeni (és ahhoz is valami trükkös beállítás kellett asszem).
    De hogy nem tud kezelni több hangsávot, ilyenről senki sem beszélt. :(

• atesss

addikt

válasz tikhunter #33409 üzenetére

Hát a garanciát tényleg meg kell nézni, mert nagyon nem mind1, hogy bolti, vagy gyártói garanciát kapsz-e !
    Gyanítom hogy ilyen boltnál (és ilyen olcsón) boltit fogsz kapni...
    Ugyanez pl. Edigitalnál 180e (ez biztosan gyártói gar.): [link]

LG-nek van egy hatalmas bemutatóterme, pár hónapja nyílt, a Lurdy ház mellett: [link]

knbs
    Köszi. :R
    Hát asszem $79.99 -ért kimarad a dolog, az átszámítva 15e !
    Itthon ha lehetne kapni, csak még drágább lehet, nem ?
    Esetleg USA-ban ( / ból-megrendelve) szerinted találhatok valahol jelentősen olcsóbban ?
    Mert nővérem New Yorkban van, úgyhogy tudna hozni esetleg.

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

válasz VGYke #33405 üzenetére

Mennyibe kerül amúgy egy ilyen adapter a TV-hez ?

Mielőtt mi megvettük kb. 3 hónapja (32"-ban), én azthittem hogy alapból benne van a vezetéknélküli csatlakozás is.
    Mert mondjuk az árába tényleg belefért volna. :U

Az 54Mbit az valóságban 20Mbit megvan jó vétel esetén.
    Az 2,5 MBájt/s, azaz egy 2 órás film 17,6GB lenne.
    Márpedig kétlem, hogy ekkora MKV-kat próbált lejátszani vele...
    Vagy rossz volt a vétel, vagy valami egyéb probléma van ott, a hasznos sávszélesség valamiért sokkal kissebb.
    Lehethogy közben más adat is ment a routeren keresztül, pedig az ilyen streamelt adatoknak magas prioritás kell. Bár az újabb routerek álltalában már tudnak ilyet (QoS), de lehethogy be kell állítani.

A gépedben / laptopodban nem N-es vevő van most ?
    Ahhoz nem lehet közvetlenül hozzákapcsolni kipróbálni ?

• atesss

addikt

Ja még 1 dolgot elfelejtettem megkérdezni:
    Korábban olyat olvastam a UPC honlapján (a dekóderek manulját nézegetve), hogy a Digitális kábel TV-hez használt dekódereik közül (mert többfélét adnak) csak az egyiken van HDMI.
    Igaz ez ?
    Vagy azóta már csak ezt osztogatják ?
    Mert ha nem így van, az nagyon gáz lenne. :W

Ja és még a B650 - PC Wifi csatlakozásról:
    Router nincsen, a laptop HSDPA "szappantartóról" kapja a netet.
    Mennyire bonyolult lenne ezt is megosztani a TV ?-nek

• atesss

addikt

Üdv ismét !
    Miközben én a vizsgákkal szenvedtem, anyámék nekiálltak a TV vétellel foglalkozni.
    Eredetileg úgy volt, hogy egy LG 32LH5000-t vesznek, ami alapból 190e, de Euronincsban az első rendeléses kedvezménnyel 180e lett volna.

Aztán elmentek múlt hét hétfőn az Euronicsba megnézni az LG-t hátha megjött már (asszem a Lurdy házba), de ott meg egy 32B650-et ajánlottak, ami másnap jött meg, 190e-ért !
    Úgyhogy ennyiért természetesen azt vették. :D
    Nemtudom hogy van-e még ott belőle, vagy nem-e írta meg már más is itt a fórumon, de eléggé olcsó 190e-ért, árgépen megnézve 203e-ért volt máshol múlt hét elején, és az valószínűleg nem gyári garral.

Tehát mi is beléptünk a B650-esek táborába. :C
    Ma délután megyek beállítani a TV-t.
    Mi az ami már elsőre is fontos, és egy kb. fél órás beállításba belefér ?
    Képbeállítást csak gépről lehetne, vagy megy USB-ról lejátszott beállító képekkel is ?
    Hangrendszer nem lesz rádugva, és egyenlőre PC-hez sem tudom valószeg hozzákötni, mivel VGA-val megy csak (laptop), és ahoz asszem nincs itthon kábelem.
    Géphez Wifi-vel hozzákötni hogyan kellene (XP van rajta) ?
    TV vétel egyenlőre csak "free from the air" van, valószeg UPC digit kábel lesz nemsokára.

De ami elsőre fontos kérdés, és minnél előbb jó lenne tudni ! :
    Egy 320-as WD külső vinyón elviszek pár HD filmet lejátszani.
    Na most a vinyón van már pár adat, és ráadásul nagyon sok fájl, talán 20e felett is !
    Nem lassítaná ez be nagyon a TV-t, mikor rádugom ? :F
    Mert ilyesmiből szokott probléma lenni, pl. egy LG Viewty-t is megfektetett a sok fájl a memóriakártyán.
    De ott rejtetté téve a fájlokat megoldódott a probléma. Ha gond lenne, lehethogy itt is megoldaná a rejtetté tevés ?
    Mert az még könnyen meg tudom csinálni, a rajta lévő cuccokat elég nehéz (és a sok fájl miatt időigényes) lenne lementenem.

• atesss

addikt

válasz dobost #29958 üzenetére

Az a másik, hogy azt ugye tudod, hogy ha veszel egy DVB-C tuneres TV-t, akkor ahhoz, hogy menjen is vele a Digi kábel kártyája, ahhoz mindenképp kell egy CAM modul, amibe berakod a kártyát, és ezt a modult (ami gyakorlatilag egy PCMCI kártya, legalábbis olyan a fizikai kialakítása) kellene beletenni a TV CI slotjába.
    Ez a kódolástól (Conax, Cryptoworks, stb.) függően kb. 14-18e Ft.

MOD: most látom itt pont az utolsó hsz-ben, hogy már meg is vettél egy másikat. :P

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

válasz justaview #29939 üzenetére

Hmm mindjárt elolvasom a tesztet.
    Mert 32"-on is gondolkozunk azért, és most néztem meg árgépen, 193.300-ért van gyári garral (Laser Műszaki Udvar) !
    És erre nem kell várni, azonnal megvan.
    A 32LH5000 ehhez képest nem olyan sokkal olcsóbb, 190e alapból, de első rendeléses kedvezménnyel az Euronicsban 180e, azaz 13300-al olcsóbb.
    A fő gond, hogy az LH7000-s szerintem (és anyám szerint is) ronda. :F
    Csak piros színben van ez gondolom, nem ?
    Mert ez a piros lyuk rajta, ez nagyon nem kéne. :W

Akinek van már ilyen, mi a véleménye a designról ?
    Azt tudom, hogy a "lyuknak" a világítását ki lehet kapcsolni, de úgy se sokkal jobb...

Az LH7000 és LH5000 közt pontosan mik is a különbségek ?
    LH5000 - 200Hz, LH7000 - csak 100Hz.
    LH7000-ben van BT, LH5000-ben nincs.
    Az 5000-s hangszóróját én jobbnak gyanítom, meg asszem a tesztben sem mondtak nagyon rosszat (bár ez 42") [link]
    A vastagság nem érdekes, egyéb különbség van még ?
    A panelről meg itt az LH7000 tesztje 32"-ban, de az LH5000-ről csak 42"-ról van.

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

válasz Ati007 #29944 üzenetére

#29910-be bemásoltam a manual részletét:

• Bizonyos kódolóprogramokkal létrehozott filmfájlok nem játszhatók le megfelelően.
    • Az 4.1-es vagy újabb verziójú kódolással készült profilok folyamatos lejátszása a H.264-ben nem garantálható.
    • A DTS audiokodek használata nem támogatott.

Na ebből videóra csak a 2. pont a konkrét.
    Azt kéne megtudni / megnézni, hogy amik nem mennek, tényleg 4.1-es profilúak-e, vagy más a gond.
    Meg tudjátok nézni ezt valahogy ?
    Sokkal nem lenne jobb, ha meg lehet nézni, max. annyival, hogy meg tudod nézni gépen, hogy megy-e majd amit letöltöttél.
    MOD: Illetve sokhoz van példafájl, azt letöltöd, és megnézed gépen milyen profil, azért ez már kényelmesebb lenne.
    Mondjuk ha nem találsz más verziót a filmből akkor így is mindegy...
    De mit jelent egyébként a 4.1-es profil, miben jobb / rosszabb (úgylátszik a támogatottságban mindenképp) , hol / kik használják inkább ?

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

válasz Ati007 #29900 üzenetére

Szerintem a hang az a vékony design miatt is lehetett ilyen.
    Azért 4cm az nem egy sok hely egy normális hangszórónak szerintem...

"A tv menüje egyszerű de mégis sok lehetőséget ad beállítgatni ha valakinek ahhoz van kedve." Megnéztem a magyar manulját (#29831), és igen, nekem is elég egyszerűnek tűnt a menü.

"az LG feketéje a leggyengébb" Hát az LH5000-re kiváncsi leszek, de igazából egy ilyen hiba még bőven belefér, tökéletes úgysincsen...

Az LH5000 ugye 200Hz-es, mi a véleményed a tiednek a 100Hz-eről ? És milyen lehet az LH5000-k 200Hz-e.
    A korábban linkelt trustedreview-es teszt alapján elég jó lett az (is) az LH5000-ben !

"Az Lg pendriveról és külső vinyóról is lejátszik mkv-t (ntfs és fat32-t is ismer)" Hány 1080p-s MKV-t próbáltál kb. ? Az a kérdés, megy-e mindennel (a DTS hangot kivéve), H264, AVC, meg különböző profile-okkal kódolt H264-ekkel ?

Ja de inkább meg is néztem, a manualban ezt írják (90.oldal) :

FILM (*.dat/*.mpg/*.mpeg/*.ts/*.trp/*.tp/*.vob/*.mp4/*.mkv/*.avi/*.divx) fájlok támogatása
    Videoformátum: DivX3.11, DivX4.12, DivX5.x, DivX6, Xvid1.00, Xvid1.01, Xvid1.02, Xvid1.03, Xvid 1.10-
    beta-1/beta-2, Mpeg-1, Mpeg-2, Mpeg-4, H.264, AVC
    Hangformátum: AC3(Dolby Digital), EAC3, AAC, Mpeg, MP3, PCM, HEAAC, CDDA
    Bitráta: 32 ~ 320kbps(MP3)
    Feliratformátum: *.smi/*.srt/*.sub(MicroDVD, SubViewer 1.0/2.0)/*.ass/*.ssa/*.txt(TMPlayer)/*.psb(PowerDivx)
    • Előfordulhat, hogy a felhasználók által készített feliratok némelyike nem jelenik meg.
    • A hang nyelvének megváltoztatásakor előfordulhat, hogy a képernyőn is látható az átmenet
    (leállás, gyorsabb visszajátszás stb.)
    • Előfordulhat, hogy a sérült filmfájlok nem játszhatók le megfelelően, vagy esetükben a lejátszó
    bizonyos funkciói nem használhatók.
    • Bizonyos kódolóprogramokkal létrehozott filmfájlok nem játszhatók le megfelelően.
    • Ha a rögzített fájl hang- és képszerkezete nincs összefésülve („not interleaved”), csak a kép vagy a hang kerül lejátszásra.
    • A maximális támogatott videofelbontás a jelszakasztól függően 1920x1080@25/30P vagy
    1280x720@50/60P.
    • A jelszakasztól függõen a 1920X1080@25/30P vagy 1280x720@50/60P felbontású videók nem
    játszhatók le.
    • A megadottól eltérő típusú és formátumú filmfájlokat a készülék nem minden esetben képes
    megfelelően lejátszani.
    • A filmfájlok maximális bitsebessége 20 Mbps.
    • Az 4.1-es vagy újabb verziójú kódolással készült profilok folyamatos lejátszása a H.264-ben nem garantálható.
    • A DTS audiokodek használata nem támogatott.
    • A 30 GB-nál nagyobb méretű filmfájlok lejátszása nem támogatott.
    • A DivX videofájlnak és a hozzá tartozó feliratfájlnak ugyanabban a mappában kell lenniük.
    • A feliratok megjelenítéséhez a feliratfájl és a videofájl nevének meg kell egyeznie.

Kiemeltem a 3 dolgot, ami ugye a kérdéses.
    Ezekalapján a DTS-nek lőttek...
    Persze olyan trükk, mint a Samsung B650-nél, olyan lehethogy itt is van, mintjárt megnézem a manulaban írnak-e ilyesmit a hangbeállításoknál.
    De a legjobb tényleg az lenne, ha te kipróbálnád...
    Mit jelent az a 4.1-es H264 a gyakorlatban ?

MOD: nézzétek meg a manualt ti is, 114.oldaltól vannak a hangbeállítások, a "A DIGITÁLIS AUDIOKIMENET KIVÁLASZTÁSA" pedig a 120.oldalon.
    Hát itt nem írnak semmit sem DTS-ről. :F
    Mondjuk ez az egész az "Audiobemenet"-ről szól és nem a beépített médialejátszóról.

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

válasz tothl #29907 üzenetére

Na mostmár tényleg engem is kezd érdekelni ez a kérdés is...
    Külső hangszóró biztos nem lesz, anyám orvos, és kb. ilyen a hozzáállása, hogy "ő nem hallgat hangosan semmit, mert neki vigyáznia kell a hallására"
    A fejhallgatót se szereti, mondjuk ebben tényleg igaza van !
    Úgyhogy hangosnak egyáltalán nem kell lennie a TV saját hangszórójának, így kb. csak a hangminőséggel van értelme foglalkozni nekünk. Mondjuk ez így is a sokadik szempont.

"A b650-nel konkretan szo van rola, hogy nem tudja" Mármint most te az Optikain való továbbküldésre gondolsz itt is ugye ? Tehát a saját hangszórón az LG-knél (LH7000 és LH5000) és a Samsung B650-nél is biztosan esélytelen ?

Mert ha a hangminőséggel nem is foglalkozok, abba is belegondoltam, hogy a letöltött mkv-k elég nagy részében DTS-ben va na hang. És ugyan át lehet kódolni, de az mindenképp kényelmetlen.

"hogy ha dolby digital-ra allitja," Mármint a menüben átállítja kompletten az Audio kimenet tipusát, minden jelforrásra ? Vagy külön csak a médialejátszáshoz van ilyen menüpont ?
    Ati007:
    Ilyet tud az LG (van ilyesmi a menüben) ?

Mennyibe kerül amúgy a legolcsóbb optikai csatlakozós (ezeken a TV-ken már nincs Koaxális digitális ? ) DTS dekóder ?
    Erősítős és erősítő nélküli (ha van ilyen) ára is érdekelne.

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

válasz justaview #29891 üzenetére

Igen, ezt is olvastam már (bár néhány szót nem értek belőle, de még nem álltam neki fordítgatni, mert ugye nem google translate-el kellene), itt azért annyira nem volt jó. Ez alapján a két teszt alapján elvileg jobb lenne a 42LH5000-s, mint a csúcsmodell. :U
    Meg eleve 200Hz is csak abban van...
    De amúgy itt a fórumon is van már akinek LH7000 van, nemtudom milyen méret, de talán 42"

• atesss

addikt

válasz justaview #29887 üzenetére

Csak sajnos az a gond, hogy nem lehet még kapni a TV-t, úgyhogy nincs hol meggyőződnöm.
    Május elején szállítják úgytudom az egész országba (azaz gondolom az egész régióba). De most az előbb azt olvastam az egyik üzletnél, hogy május a megjelenési idő alapból. Késöbb, mint az LH7000-s. :F Ez a 200Hz miatt lehet, vagy miért ?
    A 42LH5000-nek mégis már van itt tesztje (bár csak ezt az egyet találtam). [link]
    Itt elég jókat írnak, de ez ugye a 42"...
    De nem csak a képminőségről írnak jót, hanem pl. a 200Hz-ről is (bár az kicsit túlzás hogy kb. a fél cikk erről szól).

És viszont az első rendeléssel egyrészt lehethogy hamarabb meg is kapnánk, másrészt 10e Ft kedvezményt adnak rá az Euronics-ban.

Scoobyka
    A Samsung B650 videó lejátszásáról írtad nemrég, hogy jó az átméretezés, meg mindent lehet állítani a képen, míg az LG-nél (LH7000-re gondoltál gondolom, vagy van infód az LH5000-ről is ? ) meg nem nagyon. Itt konkrétan mire gondoltál ?
    Amit egyébként máshol a TV-ben lehet állítani képet, azt gondolom lehet ugyanígy itt is, nem ?
    Tekerni lehet (de időpontra ugrani gondolom a Samsungnál sem), színbeállítások, nyújtási módok meg gondolom ugyanúgy működnek mint egyébként máshol a TV-n, nem ?

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

#29831-re valaki ?

Közben a 32" LG 32LH5000-n is gondolkozunk, ugyanis a 240 ezres 37" helyett ez 190e, és erre is gondolom ugyanúgy megkapjuk a 10e Ft első rendeléses kedvezményt.
    Vagy van esélye, hogy egy 32"-ba tényleg jóval rosszabb panelt tesznek ?

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

Az LG 37LH5000 milyen lehet szerintetek ?
    Az alapára 240e, de csak május elejére érkezik meg az egész országba.
    A Lurdy házi Euronics-ből rendelnénk, mivel beleférünk még az első rendelésbe, így adnak rá 10e kedvezményt.
    Teszt itt van egy: [link] (most próbáltam megint keresni, de csak ez az egy teszt van még mindig)
    Itt elég jókat írnak tényleg, bár kb. a fél cikk a 200Hz-ről szól...
    És van már a magyar felhasználói kézikönyve, nem csak az LH3000 ahogy itt írják, hanem az összes új LG benne van: [link]

Az LH4000-eshez (220e) és az LH7000(asszem 250e) -eshez képest milyen lehet az LH5000?
    Az LH7000-vel volt valami probléma, nem ? Vagy csak a színei nem voltak túl jók ?

És az LH3000 milyen lehet ? Az 200e.
    Nincs rajta USB egyáltalán, és nincs benne 100Hz.
    Ahhoz képest drága, meg a 230e-s 37LH5000-hez képest is szerintem.

• atesss

addikt

válasz szucsinka #28420 üzenetére

Hát arra hogy van rajta Jack dugó.
    Még nem néztem meg a manualját, de asszem most már csak holnap fogom.

De mondjuk a hátlapi RCA-t egy elég egyszerű kábellel át tudod alakítani jack-be. :U
    Akkor mondjuk fixen bent kellene lennie ennek a kábelnek, de ha épp nem használod bedobod a TV mögé, és nem látszik szerintem.

"a legjobban a lh7000essel jársz szvsz " Ezt mihez képest mondod ?
    Más gyártótól nem tudok még 2009-es modellt ugyanis...
    De a panelről még mindig nem tudni semmit, volt 1-2 LG korábban úgytudom, aminek pl. elég szarok voltak a szinei.
    Bár abban lehet bízni, hogy egy 2009-es modell, 37" 250e-ért, hiába vannak benne egyéb (drágító) extrák is, csak nem lesz túl szar, nem ?

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

válasz hattorihanzo #28421 üzenetére

Hát nekem is kicsit hihetetlen, de itt ez van írva !
    Csak nem hazudnak. :U
    És persze hogy lehetséges lenne, egy TV-t egybe kell építeni egy ilyen "Média lejátszó"-val, csak ezeket külön - ha tud HD-t is - álltalában 60-80-100 ezer ft-ért (vagy 100e felett is van akár) árulják (ebben mondjuk benne van egy vinyó is ). A TV meg pl. ha a LH4000-s sorozatot nézem, 30e-el drágább csak, és abban benne van egy BT modul is (bár nem mintha azt olyan drága lenne előállítani).
    Itt van egy (mondjuk már 3/4 éves) teszt róluk:
    Prohardver - Médiacenterek csatája Teszt
    És itt van pl. egy nem SD változat is 34000 ft-ért (októberben) :
    [link]

Mindenesetre ha már tényleg lehet kapni ezt itthon, akkor addig megyek ( / telefonálok) utána, amíg nem találok egy helyet, ahol ki tudom ezt próbálni, hogy tényleg megy-e !
    Vagy ha van vállalkozó kedvű ember itt a fórumon, vehetne egyet. :U

#28402-re nem tudsz esetleg még valamit mondani ?

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

válasz headhunter #28419 üzenetére

Igen, ez se lenne rossz, csak sajnos ez csak bolti garanciával van...
    Az LG7500 szériát úgytünik nem lehet kapni itthon hivatalosan, LG garanciával sehol sincs. (Amúgy a körülbelüli elvárásaim: [link] )

• atesss

addikt

válasz szucsinka #28414 üzenetére

Na ja, csak pl. a 37LH4000 220e, míg a 37LH7000 meg 250e.
    És elvileg (az elöbb linkelt "beharangozók") alapján a BT az egyik különbség, ez nem kell annyira, a másik meg ugye az USB DivX HD.
    Ha ez utóbbi nem megy, akkor szerintem nem éri meg az LH7000 a +30e-t, nem ?

"és ebben már van 3,5mm jackdugo is" hmm miért nem szokott általában ? Bár igen, úgy rémlik csak egy dupla RCA (meg ugye digitális optikai) szokott lenni a hangnak ? Vagy az is hátul van, nem ? A fülhallgató meg gondolom oldalt lesz.

Amúgy ez az infód honnan van ?
    Én úgytünik most találtam meg az LH7000 oldalát az angol LG-nél, innen nézted valahol ?
    [link]

MOD: itt is írják a specificationsben, hogy tudja az USB-ről DivX HD-t !
    "
    USB (2.0)
    System Upgrade YES
    Back-up NO
    File Type JPEG/MP3/DivX
    "

elötte meg:
    "
    Dvix
    Dvix (HD/SD): HD
    Extension: (*.dat/*.mpg/*.mpeg/*.ts/*.trp/*.tp/*.vob/*.mp4/*.mkv/*.avi/*.divx)
    Video Format: DivX3.11, DivX4.12, DivX5.x, DivX6,
    Xvid1.00, Xvide1.01, Xvid1.02, Xvid1.03, Xvid 1.10-beta-1/beta-2,
    Mpeg-1, Mpeg-2, Mpeg-4, H.264, AVC
    Audio Format: AC3(Dolby Digital), EAC3, AAC, Mpeg, MP3, PCM
    Subtitle Format: smi/*.srt/*.sub(MicroDVD, SubViewer1.0/2.0)/*.ass/*.ssa/*.txt(TMPlayer)/*.psb(PowerDivx)
    "

Ezekszerint még feliratot is tud !
    Sőt Xvid-et (mondjuk ez elég nyilvánvaló volt), meg elvileg H.264-et is !

Mindjárt megkeresem a Manualt is, és megnézem ezt részletesen, hogy milyen bitrátát bír el, bírja-e a FullHD-t, stb.

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

válasz tkazmer #28412 üzenetére

Olvastam erről egy újabb LG modellnél, hogy ott meg lehet azt tenni, hogy távirányítod vele az egyéb dolgokat is.
    De ez szerintem ez nem a HDMI-vel kapcsolatos, hanem szimplán egy univerzális távirányító is ezeknek a távirányítója.
    Vagy ilyet meg lehetne oldani HDMI-vel ? Ehhez aztán követni is kell a szabványt a gyártóknak, amiben én annyira nem bízok...
    Úgyhogy ezalapján ez csak az LG-nél megy, vagy nemtom, lehet más gyártó is tud hasonlót.

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

válasz szucsinka #28409 üzenetére

Hát igen, asszem igazad van.
    De anyám elöször már tavaly október-novemberben meg akarta venni, nemtudom mit szólna még egy "halasztáshoz", de megkérdezem tőle.

Akkor viszont lehethogy érdemes körbenézni a beharangozott modellek közt, hogy elvileg mi várható a gyártóktól.
    Én igazából a Samsungot hiányolom még nagyon, abból nincs most MPEG-4-es itthon, pl. egy 37A656 szerű (képminőségben) jönne jól MPEG-4 tunerrel !

És igen, az LH7000, LH4000-nek utánanéztem, tényleg új modell, a CES-en mutatták be.
    De lesz egy LG5000 modell is, ez úgytünik csak a BT hiányában tér el az LH7000-től, és ez is tudja az USB-ről DivX HD-t.
    More from CES - LG’s 2009 LCD TVs - The Official Blog of LG
    HD News - LG plan extensive LCD TV range for 2009
    Tag LG 09 LCD TV Range - The Official Blog of LG
    LG Press Releases LG UK - LG Electronics' 2009 HDTV lines feature smart technologies and a beautiful viewing experience
    Tag LG LH7000 - The Official Blog of LG
    AVForums.com - The Official LG LH7000 Thread
    Képek - LG's 2009 LCD TVs

De az LG7000 / LG7500 (sejtésem szerint az utóbbi csak az MPEG-4 tunerben különbözik) már tavaly megjelent, itt egy 2008 Aug 29.-i dátum szerepel:
    [link]
    Ez miben különbözik a 2009-esektől (azaz főleg az LH7000-től) ?
    Az LG7500-ban mondjuk az USB DivX HD lejátszás úgytudom nincs benne.
    Viszont az LG7500-at úgytudom a mai napig nem lehet hivatalosan, LG garanciával kapni itthon.

LG-nek hol van valami bemutatóterme vagy ilyesmi, hogy ha tényleg megjelent már az LH7000, akkor hol tudnám kipróbálni, hogy tényleg müködik-e ez az USB-ről Divx HD lejátszás ?
    Mert ha ez tényleg úgy müködik ahogy kell (nekem a HD akár még nem is kellene), akkor szinte biztos hogy ezt veszem, akár ha nem tudja a VGA-ról 1080p-t akkor is, ez úgyis nagyrészt kiváltaná ezt a problémát így !
    Másnak úgyse jelenik meg ilyen feature (normális árban), nem ?
    Vagy valamelyik nagykernél esetleg nem lehetne kipróbálni ?
    Mert ez a tipus az EDigital-nál is csak rendelhető (hogy ténylegesen mikorra rendelhető, azt mondjuk nem tudom, mert ezekalapján félek tőle, hogy még nincs is nekik, és lesz még 1-2 hét is akár).

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

válasz szucsinka #28407 üzenetére

Köszönjük Philips. :(((

No akkor úgytünik fogyatkoznak a résztvevők, azaz igazából csak a 2 LG maradt.
    Ugyanis rákerestem google-ben az Edigital MPEG-4-es szövegére (""A készülék alkalmas a magyarországi földfelszíni, szabad hozzáférésű digitális műsorszórás vételére" ) [link] , elöször csak az ED oldalán, de késöbb máshol is. 1-2 Panasonicot vagy Pioneert találtam még baromi drágán, de Samsung semmi. :F

Meg vannak ugye a Sony-k, azon is lehethogy még gondolkodok, de azok közül ugye egy sem tudja a VGA-ról 1080p-t, nem ?
    De ha az LG sem fogja tudni, akkor úgyis mind1...
    Ugyanis:
    Sony 40W4000 - Edigital - 250e
    Sony 40E4000 - Edigital - 250e

W4000-rel volt korábban valami baj, talán a 24p körül (meg amúgysem egy mai darab), de a 40E4000-ról mit érdemes tudni ?

LG 37LH7000 és 37LH4000-ről tud valaki valami információt ?
    A képminősége érdekelne továbbra is leginkább, meg ha ez az USB-ről DivX HD lejátszás ( [link] - "USB 2.0 (Jpeg,MP3,DivX HD) " (csak az LH7000-nél, ami 37"-ban 220e Ft helyett 250e Ft ) tényleg működik vele, akkor ez nagyon király lenne !

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

válasz anrab #28401 üzenetére

Ja-ja it tényleg gyári gar. van, csak itt nincs 37"-os csak 42" vagy 32". :O
    A 42-es 290-ért drága (a 250e szerintem a max., de még az is lehet annyit se ad érte anyám), 32-es meg kicsi. Ha lenne 37", az biztos 250e alatt lenne (saccra 220-240 körül), csak sajnos nincs.
    Vagy nem lehet, hogy tudnak egyedileg rendelni esetleg egy 37"-t nekem ?
    Vagy ez inkább a Philipstől függ, és lehet ő nem hajlandó behozni MO-ra a 37"-t (az ED szerintem forgalmazná azt is, ha lenne) ?

De most asszem azzal kezdem, hogy megnézem valahogy, hogy tudja-e VGA-ról az 1080p-t, mert ha nem, akkor felesleges is tovább nézni.
    De ez sajnos vonatkozik a 2 LG-re is (de annak szerintem nagyobb az esélye, hogy tudja).

MOD:
    #28403: köszi, jónak néz ki ez az oldal !

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

válasz hattorihanzo #28400 üzenetére

És te tudsz is valakiről, akinek a UPC müködött a CI modullat ?
    Csak mert ez nagyon lutri dolog szerintem...
    Ja és Cryptoworks a kódolás.
    T-Kábelnél milyen kódolás volt ?

• atesss

addikt

válasz anrab #28394 üzenetére

Ez már egy fokkal jobb.
    De egy emészthetőbb nyelv jól jönne. :P

Most már csak olyan boltot kell találni itthon, ahol ezt a 37PFL7403H-t lehet kapni Philips garanciával. Sajnos esélyes, hogy ilyen nem lesz, de azért utánanézek, köszi.
    Ja és VGA-ról 1080p-t tudja ez, mert ez még a fő kérdés ?
    Igazából a fentebb írt két LG-hez képest kéne megnézni mit tud.
    A 100Hz mennyire jó a Philipsnél ?
    Pixel Plus 3 HD és HD Natural Motion mit jelent a gyakorlatban ?

De MPEG-4-es Samsung-ra továbbra is várok javaslatot !

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

válasz hattorihanzo #28391 üzenetére

Hmm elég nagy szar ez az Intel integrált VGA úgytünik. :(
    "szerintem már csak 4500-öst kapsz" hát ha pl. használtan vennék egy üzleti subnotit, akkor kb. akármivel. De amúgy új is egy csomó még X3100-al van. (sajnos)

Na viszont jó is hogy itt vagy, meg akartalak kérdezni, hogy hogyan is ment ez a T-Kábel STB kiváltása a TV-be rakott CI modullal ?
    Mennyibe került az adapterkártya ?
    A STB bérleti díját (ha van ilyen) fizetned kell így is ?
    De főleg az érdekelne, szerinted müködhet ez UPC Kábelnél is ?
    Meg a fentebb írt 37LG4000 és 37LG7000 LCDkkel ?

• atesss

addikt

válasz anrab #28389 üzenetére

Gondolkodnék én, ha lenne benne DVB-T MPEG-4 tuner.
    De ez D végű, így csak MPEG-2-es van benne.
    #28346 - itt vannak az elvárásaim alapvetően.
    De ezen legalább már van VGA csatlakozó.
    Most már csak a VGA-t kéne az MPEG-4 tunerrel összeházasítani Philipséknél...

MOD:
    Tényleg, denes242 Samsungjáról jut eszembe, nem lehet itthon kapni MPEG-4 tuneres Samsungot hivatalos gyári garanciával ?
    Az elvárások alapvetően a #28346 -ben, de elöször az érdekelne milyen Samsung van egyáltalán itthon MPEG-4-es.

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

válasz Symbio #28386 üzenetére

Hmm na ilyenről még nem hallottam, de akkor megpróbálok itt rákeresni, konkrétan mivel volt gond. Furcsának tünik, hogy ha a proci elbírja, akkor mit nem bír ezen a VGA.
    Bár ha az Intelnek a driverén múlik, akkor könnyen lehet ez...
    Alapvetően Intel GMA 950-el lenne használva, de ha én vennék egy subnotit késöbb, akkor lehet pl. GMA X3100 vagy X4500 HD is akár VGA kimenettel.

Duna: hát pedig asszem pont itt a fórumon egy Duna-s emberke nagyon bizonygatta még tavaly év vége felé, hogy lesz ám itt HD anyag. Hát úgylátszik mégse lett. :P

anrab szerintem meg nem, mert a HDMI-ben nincs benne az analóg jel, nem olyan, mint a DVI-I, hanem olyan ebből a szempontból, mint a DVI-D ( [link] )

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

válasz Symbio #28381 üzenetére

"Ha meg olyan a kártya, hogy csak VGA kimenet van rajta, az nem is fogja bírni ezt a felbontást "
    És ha egy laptopról van szó, amin 150e alatt (sőt sokszor még sokkal drágábban se, pl. üzleti subnotik) még manapság sem szokás DVI-t használni ?

MOD: #28382 -re:
    Csak átfutottam a cikket, de a Duna TV nem HD-ben jön be továbbra is ?
    Mondjuk hogy mi ott a valóban HD anyag, az már más kérdés. :U

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

válasz denes242 #28378 üzenetére

Na most akkor ezt jó lenne megtudni, hogy mi is van ezzel, mert nekem ez egy elég fontos szempont.
    Ha nem tudja másik sem, akkor az is lehet a Sharp LC-37DH65E (avagy DH66) lesz, mert az mégiscsak jóval olcsóbb...
    Bár azzal a DVB-C modul hiánya miatt biztosan lehetetlen a STB kiváltása.

LG-kre konkrétan melyikre mondták ezt ?
    Engem az LH7000 és LH4000 sorozat érdekelne (abból is főleg a 37"), de erre még a google-ben sem találok magyar találatot az Edigitalon meg valami másik bolton (ahol valami 600e Ft-os árat írnak :U ) kívül. :F
    LG7500 sorozat elvileg hasonló lehet, megpróbálok arról ilyen infót nézni.
    Vagy lehet a manualban benne van ez, nézzem meg az LG oldaláról ?

Viszont a Philipsen nincs is VGA bemenet, úgyhogy az kilőve.
    Legalább azon nem kell gondolkodni, hogy tudja-e róla az 1080p-t. :U
    De azért ezt akkor sem értem, 2009-ben egy 37" 250e-s LCD TV-n miért nincs VGA bemenet ? :W

Elírtam a #28362-ben az első LG tipusát, helyesen:
    Igy úgytünik maradt (esetleg más méretben lehetnek ugyanezek) az LG 37LH4000 (220e) [link] és az 37LH7000 (250e) [link]

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

válasz Symbio #28360 üzenetére

A francba, hogy pont UPC területen vagyunk (mármint anyám, de amúgy én is). :W
    UPC kábelnél ez biztosan nem megy ? (Volt aki próbálta, vagy nem is próbálta senki ?)

Viszont felmerült még pár probléma:
    A Sharp LC-37DH65E (ami ha jól olvastam csak a talpban különbözik a DH66-tól ? ) nem tudja VGA-ról a FullHD jelet :O
    Elöször az SG fórumon olvastam, de utána itt is: [link]
    További gond is van vele: A Sharp oldala alapján [link] nincs benne DVB-C tuner. :F
    És ez mit jelent: "S-Video/Video (Cinch) / Y/PB(CB)/PR(CR) VGA adapteren át" ?
    Nincs rajta a csatlakozó hátul, és valami adapter kell (adnak hozzá egyáltalán) ? :F

Úgyhogy hiába van 200e alatt, asszem ez a Sharp kilőve.

Így úgytünik maradt (esetleg más méretben lehetnek ugyanezek) az LG 37LH7000 (220e) [link] és az 37LH7000 (250e) [link] , meg a Philips 37PFL7603H (250e) [link]
    Ezek biztosan tudják VGA-ról a FullHD jelet ?
    Ez alapján [link] egy Philips nem tudja, lehet ez sem tudja ?
    Itt a fórumon nem találtam semmit sem erről a Philipsről...
    És (mondjuk ennek egyszerübben utánanézhetek én is) van bennük DVB-C tuner ?
    Analóg adás milyen lehet rajtuk ?
    Képminőségben milyenek egymáshoz képest ?

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

válasz Symbio #28357 üzenetére

Köszi, megnézem mindjárt jobban ez a Philipset, viszont a dekóderről lenne még egy kérdésem:
    "A CI slotnak meg csak akkor van értelme, ha van DVB-C is"
    Ez alatt mit értesz ?
    Mégis van olyan DVB-C szolgáltató itthon, akinek az adását a saját dekódere nélkül, a TV CI slotjába (persze az átalakítóval) dugva tudod nézni ?

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

válasz Alex91 #28355 üzenetére

Ja ez rémlik is tényleg, hogy korábban volt is Philips itt (bár elég horror áron), csak akkor az ED keresője az MPEG-4-re miért nem találta meg őket ?! :W
    Hogy próbáljak keresni szerinted ?

MOD: megvan, a 35 Philips LCD TV közül már elég egyszerű megnézni a H-s végűeket, nézem is, de úgytűnik árban ez is hasonló :F , úgytünik egy modell van, ami érdekelhet:
    Philips 37PFL7603H - 250e
    [link]

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

válasz dh66e #28351 üzenetére

Tudnál mondani konkrét tipusokat ?
    Meg esetleg boltot is ?
    A Philips érdekelne leginkább !
    A neved alapján :) felrémlett egy, utána is néztem: Sharp 37DH65
    De ezzel valami gond volt annó, talán a 24p-t nem tudja, vagy mi lehetett ?
    Ez tudja az összes álltalam felsorolt dolgot szerinted ?
    A 37DH66-al volt egy menüakadásos gond, de azt megoldották már mint most rákerestem, meg eleve az adás hibája volt (azt mondjuk nem értem hogyan...).

Symbio
    "Csak azt a 2-4 csatornát akarod nézni, hogy ez a szempont A CI slotnak meg csak akkor van értelme, ha van DVB-C is, mert mit akarsz abba beledugdosni? "
    Nem azért mondtam, hogy érdekelne a dolog (legalábbis a jelenlegi kinálatra, de mostmár a DVB-T "normális" jövőjében sem bízok annyira... ) , csak az ára miatt emeltem ki, hogy a modulfogadósak korábban vagy 10e ft-al is drágábbak voltak.
    Amúgy találtam is korábbi árat: Ugyanez a dekóder 2008.10.15-n 50000 volt: [link]

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

Nos körbenéztem, és kiírtam az Edigital-nál milyen DVB-T MPEG-4-es LG TV-k vannak:

Elöször pár kevésbé lényeges dologra kérdeznék rá:
    - A 7000-s sorozatnál: 2.0 (Jpeg,MP3,DivX HD) - ez tényleg le tud USB-s vinyóról / pendrive-ról játszani HD filmet ? Mondjuk csak DivX-et, de már az se lenne rossz !
    - Mindre: Beépített kártyaolvasó - nincs - Ez gondolom nem a CI slotra vonatkozik, meg annak mindegyik DVB-T tuneresben kell lennie, nem?
    - Mindre: Rejtett hangsugárzók 2×10W - mit okozhat az a gyakorlatban ha rejtett, meg eleve milyen az LG 3000-4000-7000 sorozat beépített hangszórója ?
    - Mindre: SRS TruSurround XT (gépre volt korábban egy ilyen WMP pluginem, de rengeteget kellett állítgatni, hogy használható eredményt adjon, TV-nél ez elég macerás lenne szerintem)
    - Mr. Mark Levinson úr álltal beállítva ?? :U
    - Mindre: Smart Energy Saving Plus - Intelligens Szenzor
    - Mindre: AV Mode II (Cinema,Sport,Game)
    - TruMotion 100Hz - milyen a 100Hz megvalósítása az LG-nek az LH4000 és LH7000 sorozatban ?

Itt a teljes lista, amit kigyűjtöttem ár szerint, hátha segít másnak is, hogy igy egyben ki van: Edigital LG DVB-T MPEG-4 tuneres TV-k, március 14. :

LG 32LH4000 LCD televízió - 180e
    [link]
    50Hz, USB 2.0 (Jpeg,MP3), Beépített kártyaolvasó - nincs
    Rejtett hangsugárzók 2×10W
    SRS TruSurround XT, "Mr. Mark Levinson úr álltal beállítva"
    Smart Energy Saving Plus - Intelligens Szenzor
    AV Mode II (Cinema,Sport,Game)

LG 42PQ3000 plazma televízió - 190e
    [link]
    1024×768 HD Ready ?? , 600 Hz ??, USB 2.0 (Jpeg,MP3)

LG 32LH7000 LCD televízió - 200e
    [link]
    USB 2.0 (Jpeg,MP3,DivX HD), Bluetooth 2.0 (jpeg,mp3,wireless fülhallgató) , TruMotion 100Hz

LG 37LH3000 LCD televízió - 200e
    [link]
    50-60Hz, Beépített kártyaolvasó - nincs

LG 37LH4000 LCD televízió - 220e
    [link]
    TruMotion 100Hz, USB 2.0 (Jpeg,MP3), Clear Voice II, Picture Wizard

LG 42LH3000 LCD televízió - 220e
    [link]
    Clear Voice II, Picture Wizzard, Frekvencia 50-60Hz

LG 37LH7000 LCD televízió - 250e
    [link]
    TruMotion 100Hz, USB 2.0 (Jpeg,MP3,DivX HD), Bluetooth 2.0 (jpeg,mp3,wireless fülhallgató)
    Kontrasztarány:80000:1, Válaszidő:2,4ms

LG 42LH4000 LCD televízió - 250e
    [link]
    USB 2.0 (Jpeg,MP3), TruMotion 100Hz
    Kontraszt:50000:1
    Válaszidő:5ms
    Többablakos üzemmód - nincs

LG 42LH7000 LCD televízió - 275e
    [link]
    TruMotion 100Hz, USB 2.0 (Jpeg,MP3,DivX HD), Bluetooth 2.0 (jpeg,mp3,wireless fülhallgató)
    Kontrasztarány:80000:1
    Válaszidő:2,4ms

LG 47LH3000 LCD televízió - 300e
    [link]
    Frekvencia 50-60Hz,
    Kontrasztarány:50000:1

LG 47LH4000 LCD televízió - 330e
    [link]
    TruMotion 100Hz, USB 2.0 (Jpeg,MP3)
    Kontraszt:50000:1

LG 47LH7000 LCD televízió - 380e
    [link]
    TruMotion 100Hz
    USB 2.0 (Jpeg,MP3,DivX HD), Bluetooth 2.0 (jpeg,mp3,wireless fülhallgató)
    Kontrasztarány:80000:1
    Válaszidő:2,4ms

A kimásolt tulajdonságok így kicsit kaotikusak lettek, azt másoltam ki, ami épp "érdekes volt", de már nincs kedvem átjavítgatni. :B

Szerintem csak az LH4000 és az LH7000 sorozaton érdemes gondolkodni, ezek a 32LH4000 kivételével (tényleg nem tudja ? ) mind tudják már a 100HZ-et is.
    A panel minősége milyen ezeknek ?

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

válasz Alex91 #28347 üzenetére

Köszi, tényleg van fent pár, bár a Sonykon kívül mind LG. (MPEG-4-re kerestem rá az edigitalnál.)
    Kinézem mit tudnak a leírás alapján, aztán majd mindjárt felteszem itt is, hogy ki mit tud róluk.

De továbbra is várom mások ötletét is, mert ez még mindig csak egy gyártó... !

Viszont DVB-T MPEG-4 HD dekódert (ráadásul CI modulfogadóval) már 27000-ért találtam !
    [Kaon KTF-660HD]
    Gondolom a kutya sem veszi ezeket mostanában, úgyhogy kénytelenek voltak jócskán lejjebb menni az árral (tavaly év végén még 45e körül volt a legolcsóbb).

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

Üdv !
    Még karácsony elött néztem anyámnak LCD TV-t, de aztán több okból (az egyik az volt, hogy nem lehetett kapni olyat, amilyen igazából kellett volna; csak bolti garanciával) el lett halasztva, most viszont úgytünik újra aktuális lett a téma.
    Nemtudom azóta mit változott a kinálat itthon (azóta semmit sem foglalkoztam ezzel a témával), de bízok benne, hogy megjelent 1-2 tipus hivatalos forgalmazásban is.

Elvárások alapvetően:
    - DVB-T MPEG4 tuner (ha nagyon nem lesz olyan amilyen kéne, ezt még az is lehet átgondoljuk, mert ez a legdurvább szűrő; a külső Set-Top-Box-ok árától is függően)
    - 37" erősen preferált, esetleg 32" vagy 42" (bár utóbbi már drága lesz szerintem)
    - FullHD
    - VGA csatlakozó, amin FullHD jelet is tud fogadni (így úgytudom a Sony-k kiesnek)
    - 1:1 PM (VGA-ról is)
    - 24p
    - 100Hz is jól jöhet, de az lehethogy már túl drága
    - analóg TV-adás képminősége is számít azért
    - és részben ami miatt el lett tavaly halasztva: Bolti garanciát nem igazán szeretnénk, Hivatalos gyártói garancia erősen preferált.
    Ha nagyon nem lesz máshogy, ez utóbbit is lehethogy felülbírálom, de anyám egyenlőre nem akar hallani bolti gar.-ról, meg azért szerintem is jobb lenne a gyári.

Egyébként ha ez utóbbit kiszedem, akkor lenne a kinálatban pár biztosan, pl. 37LG7500 a Digitalko-nál 220e Ft: [link] , és ez nem egy rossz darab, nem ? Csak a hülye LG nem hozza be hivatalosan hozzánk, pedig akár egy ~+20e-t is megérne úgy nekünk. :W

Ha esetleg valahol szerintetek felesleges / reménytelen az elvárásom (pl. 1:1 PM VGA-ról talán necces lehet, ahogy emlékszem), akkor szóljatok.

Ezen elvárások alapján tudnátok pár (sok sajnos úgysem lesz) TV-t ajánlani ?

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

Kiderült, hogy milyen TV-t keresne elvileg egy másik haverom:

50", és kb. 250e-ért. :Y

Na mondom ilyet nem kap, vegyen inkább kisebbet, ha csak ennyit szán rá...

Ugye ebben a kategóriában alapból csak Plazma jön szóba, és abból is csak nem FullHD, ilyet állítólag találtak is már, de hát én nem tartom jó ötletnek, mert nagy az lesz, de azonkívül csak a gond lesz vele...

Pl. a 24p ami kéne, arról is csak álmodni lehetne ennyiért ilyen méretben.
    Meg úgy sejtem az 1:1 PM sincs bennük, pedig az végképp alap lenne...

Ha LCD-nél maradnánk (én igazából inkább azt javaslom, de az is tény hogy drágább) , 50" LCD-ből ami FullHD és min. tudja az 1:1 PM-et, mennyibe kerül min. ?
    És ha még + a 24p ?
    Vagy esetleg egy 40" vagy 40" és 50" kozötti milyen árban vannak ?

• atesss

addikt

#24790 -re valaki ?

Főleg a Digitalko garanciája a lényeg, mert ha megnyugtató véleményt tudtok mondani erre, lehethogy vennénk is a 37LG7500-at...

• atesss

addikt

válasz Capella #24786 üzenetére

Látom 2 ellentétes vélemény van...

Akkor asszem inkább nézek mást a "listámból", máshol nem hallottam még deinterlace problémáról, és a VGA-ról FullHD-t is tudják álltalában más gyártók (Samsung, LG főleg ), nem ?
    Már utánanéztem párnak, de egyiket se lehet kapni egyenlőre nem bolti garanciával. :F
    Mennyire megbízható pl. a Digitalko garanciája szerintetek?
    Mert én azért félek tőle, mert mi van ha esetleg csődbemennek...
    Akkor kinél kopogtatok hogyha rossz a tv. :(

37", MPEG-4 tuner, 24p
    (az utolsó 5 legdrágább 100Hz-es)
    40", MPEG-4 tuner, 24p
    40", MPEG-4 tuner, 24p, 100Hz

Amiket eddig megnéztem, azokról mi a véleményetek ?

LG 37LG7500 - 235e - Digitalko : Ez lenne a legjobb szerintem, főleg ezen az áron...
    http://digitalko.hu/index.php?ksz=LG7500&o=0&lh=10&rendez=markanev,%20nev&m=LG&n=37LG7500&k=LCD%
    20Televízió&id=281&kat=2

SAMSUNG 37A626 : Digitalko - 227e
    http://www.argep.hu/main.asp?suche=Samsung+37A626

SAMSUNG LE40A626 : Digitalko - 265e, A-plaza
    http://www.argep.hu/trend/SAMS/Samsung-LE40A626.html

SAMSUNG 37A676 : Dekla Kft - 270e, Digitalko - 270e
    http://www.argep.hu/product_811305.html

SAMSUNG 40A676 : muszakiudvar.hu - (~2 nap kiszállítás, bolti gar el és visszaszállítással) - 1073, Erzsébet krt. 26 - 290e, Digitalko - 284e, Dekla Kft - 1039 Bp. Juhász Gyula 42 - 290e
    http://www.argep.hu/product_811308.html
    http://www.muszakiudvar.hu/shop.php?todo=item&vproduct_id=4245&vcategory_id=15 - NINCS

SAMSUNG 37A566 - NINCS M.O.-n

SAMSUNG 40A566 - csak A-Plaza, Pixmania
    http://www.argep.hu/main.asp?suche=40A566

SAMSUNG 37A568 : Digitalko - 195e
    http://www.argep.hu/product_863166.html

SAMSUNG 40A568 : Digitalko - 230e
    http://www.argep.hu/product_836329.html

// SHARP 37DH65E : AVPlanet - 200e (a 66E-vel volt menübelassulásos gond nemrég, nemtudom ez is érintett-e :F )
    http://www.argep.hu/trend/LC37/LC37DH65E-LC-37DH65E.html

TOSHIBA 37XV565DG - NINCS(már nem forgalmazzák)
    http://www.google.hu/search?hl=hu&q=TOSHIBA+37XV565DG&meta=lr%3Dlang_hu
    565DG: http://www.argep.hu/main.asp?sucheall=565dg++

SAMSUNG LE40A756 : NEM MPEG4-es ?(220volt) - 328e
    http://www.google.hu/search?hl=hu&q=SAMSUNG+40A756+MPEG&meta=lr%3Dlang_hu

SAMSUNG LE-40A676 : Muszakiudvar - 290e
    http://www.muszakiudvar.hu/shop.php?todo=item&vproduct_id=4245&vcategory_id=15
    A676-ok: http://digitalko.hu/index.php?ksz=A676

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

válasz bigdigit #24782 üzenetére

Hmm hát azon se lenne jó révén hogy nem túl sok HD adás van még manapság...
    De akkor ez azt jelenti, hogy (analóg csatlakozású, pl. Scart-on rákötött) DVD lejátszónál is ?

A 100hz mennyit számít szerinted ? Van értelme +60e-ért? :F

És a W4500 sem tud VGA-ról FullHD jelet ?

• atesss

addikt

Üdv.
    Mosmár elkezdtem nézni 40" modelleket is (mert némelyik nem sokkal drágább a 37"-eknél), és úgytünik kicsit nagyobb az MPEG-4-es választék itthon is. Pl. itt már Sony is van.

A Sony (40)W4000 és (40)W4500 között mi a különbség ?
    254e kontra 315e, tehát árban van az biztos...
    A W4000-es sorozatnál korábban írt Deinterlace probléma még mindig megvan, az új modellekben mintha azt olvastam volna, hogy már javították ?
    A W4500 se tud VGA-ról FullHD jelet ?

• atesss

addikt

válasz Capella #24039 üzenetére

Hát szerintem elég érdekesen van felépítve ez a Sony kézikönyv...
    "HDMI IN 1, 2, 3
    Video: 1080/24p...
    .....
    Számítógép: lásd a táblázatot
    .....
    PC IN Számítógép bemenet (15 érintkezős D-sub)"
    ....
    1 oldallal lejjebb:
    "
    Számítógép bemeneti jel referenciatáblázat a PC bemenethez
    ...
    (max. 1360*768)
    Számítógép bemeneti jel referenciatáblázat a HDMI IN 1, 2, 3 bemenethez
    ...
    (max. 1360*768)
    "
    Itt külön veszi a PC-ről VGA ("PC csatlakozó", egyébként ez az elnevezés szerintem egy nagy hülyeség :W ) és a PC-ről HDMI-n keresztült.
    Így a kézikönyv szerint egyiken sem tudná a FullHD-t.
    Aztán ezen csak lehethogy csak én vagyok fennakadva, mert elég gyakran szoktam nézni a kézikönyveket, és csak azért kérdeztem itt rá tőletek, mert nem tudtam elhinni, hogy nem támogatja.

Na jó mind1 haggyuk a témát, rossz ez a Sony leírás, de nektek hála kiderült, úgyhogy inkább megköszönöm a segítségeteket. :U :R

És akkor remélem csak ugyanígy elírás ez is, de azért megkérdeznék egy hasonlót a SAMSUNG-LE37A626-nál is: [link]
    Ha támogat egy TV 1080p @ 24 -et akkor azt mindenképp tudja gépről HDMI-vel is, ugye ?

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

válasz headhunter #23994 üzenetére

Basszameg, ezt észre se vettem. :W
    Köszi, akkor ez sem lesz...

Igen az zavart meg, hogy ilyeneket lehet bepipálni:
    "HD Ready, HD T, True HD, Full HD, HD Ready 1080p, HD TV 1080p"
    Most megnéztem, ezek közül csak a "HD TV 1080p" hoz eredményt, a "True HD", "Full HD", "HD Ready 1080p"-re semmit se talál a kereső. :F
    Meg azt se gondoltam volna hogy ilyen tudású TV lehet nem FullHD panellel is...

Akkor a
    SAMSUNG LE37A626
    SAMSUNG LE37A676
    PHILIPS 37PFL9603H
    PHILIPS 37PFL9903H

Közül melyiket ajánljátok?
    (Még nem néztem meg melyiket lehet kapni itthon, de ha azt tételezzük fel, hogy lehet)

Legalábbis ha kiesik az LG 37LG7500.
    Attól függ, milyen garanciát adhat arra a Digitalko ?

• atesss

addikt

válasz tiop #23989 üzenetére

Milyen TV ez pontosan ?

Mert nekem úgytünik már harmadszorra futunk bele majdnem ugyanabba a "hibába".
    Szerintem valami értelmezési probléma lehet, a gyártók talán máshogy értik ezt, mint ahogy mi (/én).
    (Mondjuk az álltalam másodszorra linkelt SAMSUNG-LE37A626 az 1920*1080p már megvan, ott csak a PC HDMI-ről 24p-vel van a gond)

1.)
    [link]
    "SAMSUNG-LE37A626:
    Résolutions PC compatibles :
    Par l'entrée VGA (D-SUB) :
    ...
    - 1600 x 1200 @ 60 Hz
    - 1920 x 1080 @ 60 Hz
    Par l'HDMI / DVI :
    ...
    - 1600 x 1200 @ 60 Hz
    - 1920 x 1080p @ 60 Hz "

2.)
    Kb. 1 hete volt ugyanilyen bajom a Sony W4000 és V4500 szériával.
    A kézikönyv szerint az sem tudta a PC HDMI-ről 1920*1080-at, de aztán egy teszt alapján kiderült hogy mégis. :F
    [link]
    [link]
    Nem PC módban persze a kézikönyv szerint is tudja: [link]
    Aztán hdmi belinkelt egy tesztet, ahol kipróbálták, és tudta: [link]

Valaki el tudná magyarázi hogy akkor ez mitől is van, én értelmezek valami rosszul, hogy "mi számít" gépről HDMI bemenetnek ?

Vagy az első Samsungnál a gépről HDMI-nél hivatalosan nem létezik olyan, hogy 24HZ lenne a képfrissítés (amit a kábelen kap), az is 60HZ-es jel, csak máshogy kezeli le a TV ugyanazt a jelet ? :F

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

[link]
    Nem tudjátok a Digitalko milyen garanciát adhat az LG 37LG7500 -ra ?
    Bár mivel máshol nem lehet kapni itthon, jó esélye van hogy bolti, nem? :F

• atesss

addikt

válasz headhunter #23963 üzenetére

Igen, én is ezt nézegettem épp.
    Pl. ilyet: "Bluetooth csatlakozás: JPEG, MP3, Fejhallgató" :Y
    Csak úgylátom ezt máshol nem lehet kapni. :F
    Milyen garanciát ad a Digitalko ? Gyárit ? (az egyébként nem 2+1 év a Samsungnál ? )
    Mert ha bolti, az nem lenne túl jó...
    Inkább legyen mondjuk +20000 ft, csak ha más nem forgalmazza, akkor nem túl jó a helyzet.
    Az "akció" nem tudom mit jelent a valóságban, de 235e-ért nem tűnik drágának.

Meg még a PANASONIC TX-37LXD86FV -t nézem, hogy mitől lett 10/10-es a Franciák tesztjében...
    Arról valami infó ?

• atesss

addikt

válasz atesss #23955 üzenetére

Hmm érdekes dolgokat írnak itt, ezek mit is jelenthetnek pontosan, milyen bemenetet is kezelnek ?
    Ezek alapján pl. a Samsung LE37A626 nem tud PC-ről 24p -t ? :F
    Francia tolmács is kéne, mert ezt google translate-ra nem bíznám inkább :U
    Az a fő kérdés mit jelent magában az "Entrées HDMI compatibles 24 Hz".

LG 37LG7500
    "Connectique du téléviseur LCD LG 37LG7500
    Entrées Vidéo : VGA • HDMI (x3) • Péritel (x2) • YUV • S-Vidéo • Composite

Entrées HDMI v.1.3 compatibles CEC (une seule télécommande pour plusieurs appareils)
    Entrées numériques compatibles HDCP (protection contre la copie)
    Entrées HDMI compatibles 24 Hz

HDMI 24p : mode activable ou desactivable dans le menu
    HDMI 1 Port PC Mode
    Flux vidéos compatibles par l'HDMI : 480p, 576p, 720p, 1080i/p
    Flux vidéos compatibles par l'entrée YUV : 480i/p, 576i/p, 720p, 1080i/p
    1 péritel est RVB "

SAMSUNG-LE37A626
    "Connectique du téléviseur LCD SAMSUNG LE37A626

Entrées HDMI v.1.3 compatibles CEC (une seule télécommande pour plusieurs appareils)

La seconde prise HDMI est associée à une entrée audio stéréo pour une utilisation via une prise DVI (pour un PC par exemple).
    Une des prises Péritel est RGB en entrée.
    Les flux TNT ou analogiques peuvent ressortir par la 1ère Péritel

Flux vidéo compatibles :
    Par l'entrée HDMI / DVI
    ...
    - 1080p @ 24, 50, 60 Hz

Par l'entrée YUV
    ...
    - 1080i/p

Résolutions PC compatibles :
    Par l'entrée VGA (D-SUB) :
    ...
    - 1600 x 1200 @ 60 Hz
    - 1920 x 1080 @ 60 Hz

Par l'HDMI / DVI :
    ...
    - 1600 x 1200 @ 60 Hz
    - 1920 x 1080p @ 60 Hz "

PANASONIC TX-37LXD86FV
    "Connectique du téléviseur LCD PANASONIC TX-37LXD86FV

Fonction Viera Link (CEC)
    Système de réception : PAL-60, NTSC, M-NTSC
    Signaux PC Applicables : XGA (SXGA compressé)

Signaux d'entrée pouvant être affichés :
    - Par l'entrée HDMI : 480/60i, 480/60p, 576/50i, 576/50p, 720/50p, 720/60p, 1080/50i, 1080/60i, 1080/24p, 1080/50p, 1080/60p
    - Par l'entrée YUV : 480/60i, 480/60p, 576/50i, 576/50p, 720/50p, 720/60p, 1080/50i, 1080/60i "

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

Találtam egy baromi jó oldalt, ahol feature-ök szerint lehet szürni az LCD vagy plazma TV-ket !
    lcd-compare.com
    Mondjuk francia, de az engem nem zavar különösebben.
    És (francia, de hozzávetőlegesen itthon is jónak kell lennie ) árakat is írnak hozzá !

Itt van például az én "tudáslistám" alapján történő keresés:
    LCD - 94cm - 100hz - VGA - HDMI 24hz - Tuner MPEG4/HD

Ezek alapján ezt a 6-ot találta nekem:
    SAMSUNG LE37A626
    SAMSUNG LE37A676
    LG 37LG7500
    PANASONIC TX-37LXD86FV
    PHILIPS 37PFL9603H
    PHILIPS 37PFL9903H

Ezek közül esetleg melyiket ajánlanátok ?

Tehát az LG5500 nem 100hz-es (de a 24p-t tudja)

Persze könnyen lehet hogy nem tartalmaz az adatbázis minden TV-t, de ha már kb. 2/3-át igen, az már szerintem nem rossz végülis.

Hozzáértőktől kérném, ha tudják nézzenek egy kicsit körbe a keresőben, hogy szerintük mennyire teljes / friss az adatbázisa.

headhunter : Hát itt tényleg azt írják, hogy nem tudja, másoknál meg ki van írva...
    Lehethogy annyira azért mégsem megbízható ez a kereső :F

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

válasz atesss #23942 üzenetére

A 37LG5500-ról körbenéztem egy csomó bolt oldalán, de csak egyetlen helyen írnak róla, hogy tudja a 24p-t :F Digitalko
    Nincs valakinek esetleg tapasztalata ?
    Itt a topicban is próbáltam rákeresni, de nincs egyértelmű infó.
    Bár a 100hz-et nem tudja, tehát alapból nem túl jó...

Inkább egy Samsung kéne...

Viszont még ez a kérdés érdekelne engem is, ahogy rákerestem, nem érkezett válasz:
    [link] :
    "Használ valaki LG 37LG5500 -öt, vagy 37LG5000 -es TV-et PC meneneten ?
    Megtudja jeleníteni az 1920*1080-at ?
    (samsung 656 igen..)
    köszi előre is !""

• atesss

addikt

válasz anrab #23938 üzenetére

[link]
    Köszi, ez így tényleg szar. :(
    Akkor ez elfelejtve...

Már csak az a furcsa, hogyhogy nincs is fent ez a tipus a Sharp magyar honlapján:
    "(elvileg a Sharp honlapján LC-37DH65E van, mint egyetlen MPEG-4-es modelljük, a 66-osra nincs magyar találat a Googleban :F )

Akkor mást tudnátok ajánlani MPEG4 tuneres 37"-t, ami tudja a 24p-t, meg lehetőleg 100hz-et is ?
    Főleg Samu, Panasonic, ennek az 37LG5500 - nak meg utánanézek, de sajnos nincs sok reménye, hogy 100hz-es (a 24p még talán).

• atesss

addikt

#23132 -ben tudna valaki segíteni?
    Most próbálnék mást is keresni, NetRoller3D leírása alapján (hogy miben van MPEG-4 tuner), csak az a gond, hogy hiába nézek ki valamit, ha aztán nem lehet itthon kapni. :F

• atesss

addikt

válasz atesss #22951 üzenetére

Na tegnap elmentünk anyámmal a Budaörsi MM-be.
    Hihetetlen ami itt folyik, egy kenyérpirítót néztünk épp, erre ahhoz is jött egy nő, aki a Philips embere volt, és azt kezdte el ajánlani. :W

2 db 37" MPEG-4-es TV-jük van összesen:
    Sharp 37DH66E - 200e
    (elvileg a Sharp honlapján LC-37DH65E van, mint egyetlen MPEG-4-es modelljük, a 66-osra nincs magyar találat a Googleban :F )
    37LG5500 - 200e

Tudnátok valamit mondani erről a 2 tipusról ?
    Sejtésem alapján egyik se tudja a 24p-t és a 100Hz-et se, főleg az árból gondolom ezt.

Tudnátok ajánlani még 1-2 MPEG-4-es 37"-t ami tudja főleg a 24p-t ?
    Főleg Samu, Panasonic, esetleg másik Sharp (ha mégis van MO.-n).
    LG-ből az 5000 és a 7000 között gondolom van más széria is (a 7500-at csak egy helyen lehet kapni itthon, azaz gondolom nem gyári garival).
    Az analóg adás minősége még ami számítana (legalábbis egyenlőre).

• atesss

addikt

Tegnap átmentem egy haveromhoz, és mondom neki, hogy anyámnak nézek LCD TV-t.
    Erre mondja, hogy apja is nézegetett nemrég, ők is akarnak majd venni nemsokára.
    Úgyhogy mostmár 2 TV-t nézek...

Nekik az MPEG4 tuner nem kell, mert ugyis van UPC Direct-jük (az új dekóderük asszem már merevlemezes felvevős), max. az ingyen MTV HD (már ami HD, BL meccsek csak kb., sőt most még semmi se) miatt lehetne, de annak nincs sok értelme...
    Viszont van egy Core2-es 15,4" Asus laptopjuk, amit nemrég vettek, de csak VGA kimenet van rajta. :Y Hogy miért nem kérdeztek meg engem... :W
    Más infót konrétan nem tudok, csak sejtem, hogy milyen árban-méretben keresnének, szerintem 37"-at. Az apja nézett egy JVC-t, hogy annak milyen szép képe van a többihez képest, szépek / erősek a szinek. Na ez így magában nem sokat jelent szerintem...
    Olvasva az előző hsz-eiteket, az is kérdés, nem-e a Budaörsi MM-ban volt :D
    Bár állítólag ezt a képminőséget ő maga nézte, de nem vagyok biztos benne, hogy nem-e csalnak akár az MM-ben...

A 37" 1080/24p-t DVI-ról tudó TV-k mennyire támogatják a VGA bemenetről FullHD (lehetőleg 24p, ha létezik ilyen) jelet?
    Mert a Sony nem tudja. Ezekután már LG, Samsungban is kételkedem.

És igazából anyámnak is jól jönne a VGA-ról 1080p, neki is inkább olyat néznék, de nála bejön még az MPEG-4 tuner, meg az elöbb írt "CAM modul-al UPC kártya müködjön, ne kelljen dekóder" is.

• atesss

addikt

válasz kugyu21 #22908 üzenetére

Hát igen az a helyzet hogy nem tudok...
    De miért lenne ez ennyire nehéz?
    Mondjuk ha a UPC-ék nem követik a szabványokat, akkor persze. :W
    Amit könnyen ki is tudok nézni belőlük egyébként...

De akkor kiderítem, hogy mi a franc is van, látom nem csak engem érdekel.
    Te milyen konrét tapasztalatról tudsz ?
    És eddig csak a linkelt W4000 tesztet tudom, az nem ment a UPC kártyájával. :F
    De asszem az lesz, hogy felhívok valamilyen dekóderes üzletet, azok hátha értenek hozzá.

CAM kártyát már találtam hozzá (árban kb. 15-20e, vannak univerzálisak is, fentebb linkeltem), csak az a kérdés, hogy melyik való a UPC kábeleshez, mert mindenhol csak az írják, hogy "UPC", az meg jóeséllyel lehet a Direct is, az meg ugye DVB-S tuner hiányában nem fog menni TV-vel.

• atesss

addikt

válasz radi8tor #22887 üzenetére

Tudom, közben nekem is eszembe jutott, hogy DVB-S-el nem fog menni.
    Pedig az is jól jöhetett volna...
    Köszi, akkor itt körbenézek, meg ha nem találok egyértelmű információt, fel is hívom őket.

Ez már kicsit Off lesz:
    PC-hez CAM modulos DVB (lehetőleg -T és -C is) vevőt ismersz valamit?
    Én korábban próbáltam keresni, valami Svéd vagy milyen oldalon találtam is egyet, de horror árban volt.
    Vagy ne is várjam, hogy ~20k alatt kapok ilyet?

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

válasz radi8tor #22884 üzenetére

CAM modul, igen ez volt a neve, köszi.
    Mert ennek én utánanéztem korábban, csak az már volt 1-2 hónapja.
    Olyan üzletet, ahol CAM modult lehet kapni nagy választékban, tudsz mondani ?
    Tehát ahol tudnának segíteni hogy mivel menne a UPC egy LCD TV-ben, vagy akár TV-kről is van tapasztalatuk, hogy mivel megy / nem megy?
    Ahogy emlékszem, egy adott CAM modul csak bizonyos tipusú kártyákkal (pl. Cryptowoks, meg még 1 vagy 2 kódrendszer) kompatibilis.
    A UPC melyik kódrendszert követi? És a UPC direkt?

Találtam is egyet, ez Cryptoworks-ös, de ez szerintem a UPC directhez való.
    Itt van a teljes CAM modul választékuk.

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

válasz hdmi #22871 üzenetére

Köszi :R
    Így akkor egyértelmű lett, hogy tudja.
    Csak azt remélem, hogy az E4000 szériára is igaz ez, de miért ne lenne.
    A panelről nagyon jókat írnak a tesztben, csak az ugye méretfüggő, egy 32" vagy 40"-t szerintem "alapból" nem csinálják ilyen jóra.

Viszont van vele egy elég nagy gond még :

"A National Geographic HD-t és az Eurosport HD-t tudtuk megnézni az UPC Digitális szolgáltatásán, és megint csak azt tudjuk mondani, hogy ezeket a TV-ket erre találták ki. A részletgazdaság összehasonlíthatatlan az SD adókéval, a képminőség hibátlan. Viszont az összes HD adónál (1080i jelnél), oldalirányú mozgásnál zavaró szaggatást észleltünk, mintha a deinterlacer küzdene a mozgás kompenzációjával. Később ugyanezen adókat egy Samsung 52A659-es TV-n nézve a hiba eltűnt, tehát biztosra vehető, hogy a Sony deinterlacere nem tud megbirkózni a feladattal, és ez bizony elég súlyos hiba.
    Szerk: később alkalmunk nyílt kipróbálni egy E4000-es sorozatú Sony LCD-n is a külső váltottsoros 1080-as adás megjelenítését és hasonló anomáliákat tapasztaltunk, mint a W4000-es esetében, tehát egyértelműen a Sony elektronikája felelős a hibáért.

Megjegyezzük, hogy bár a TV rendelkezik beépített MPEG-4-es DVB-T és DVB-C tunerrel, a kártyaolvasója nem fogadja az UPC kártyáját, így mindenképpen a beltéri egységet kell használnunk."

Ebből az első se túl jó, de erre ugyis a belső tunert akarnánk használni, úgyhogy igazából mindegy lenne.
    Viszont így a második a nagy gond, hogy nem kezeli a UPC kártyáját. :O
    Ez mitől lehet? Lehethogy megoldották már azóta szoftverfrissítéssel ?

A UPC-től meg lehet tudni valamit, hogy milyen szabványú ez a kártyájuk, amit támogatnia kell a TV-nek? Bár egyik haveroméknak van dekóderes UPC-jük, majd megnézem náluk, hátha le tudok olasni valamit. Mert ez alapján nem vagyok biztos benne, hogy hogy is megy ez. Egy bankkártya méretű kártya van benne a UPC SetTopBox-okban (mint nekünk az Antenna Digitalban), de ehhez még kell egy "átalakító" is, hogy be tudd rakni a CI slotba, nem? Azt hogy hívják pontosan, és nem lehet hogy az volt nekik a gond az avforumon, és azért nem ment ?

Akkor milyen TV lehet,. ami "ehhez hasonló", csak kezeli a UPC kártyáját is ?
    Meg a VGA-ról FullHD jel fogadása is jó lenne, azt se tudja ez a W4000 (vagy E4000).

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

válasz =Mentor= #22867 üzenetére

Hát ami most a helyzet a DVB-T körül, az alapján lehetséges...
    Ami különbség, hogyha akarod az MTV-t nézni HD-ben majd, és nem akarsz pár év mulva ezért a kábelszolgáltatódnak viszonylag sokat fizetni (szerintem 2-3 év mulva is ~5000 felett lehet egy HD csomag), akkor lehet értelme az MPEG-4-nek. De hát ezért kérdés érdemes-e.

Meg 2012-ben leáll az analóg adás, tehát ha nincs MPEG-4 tuner a TVdben, utána ezzel a TV-vel nem tudsz semmit se befogni magában, csak ha van ott kábelTV, vagy egy MPEG4-es SetTopBox. Akárhova is kerül a TV (pl. "elavul", és nyaralóba leviszed stb.)

És amit még hhfnek írtam, azt is érdemes lehet megfontolni.

• atesss

addikt

válasz heihachi #22865 üzenetére

Öh én most FullHD TV-kről beszéltem eddig.
    Vagy akkor valamit én rosszul írtam / félreértetted :U

Ja igen, HD Ready-nél ennek persze hogy nincs értelme.

De én ugyis mindenképp FullHD-t keresek, ahogy szerintem sokan mások is.
    És ott meg nem mind1...
    Pont ezzel vagyok most gondban a Sonyval, hogy a manualja szerint nem tud 1080p-t PC-ről, de talán mégis tudja, mert ezt nem tudom elhinni.

Egy Sony tulaj megerősítésére várok...

• atesss

addikt

válasz hhf #22859 üzenetére

A hiradó nem is lesz még egy ideig HD az MTV-n.
    Saját gyártású HD anyaguk nincs még, csak külföldről beszerzett adások lehetnek HD-ben. De asszem pl. amikor lehetett volna pl. a 24 is HD-ben, akkor sem abban adták.
    De a BL meccseket már úgytudom HD-ben adják (tovább...).

De viszont van még egy értelme a beépített digitális tunernek, mégpedig hogy nem kell SetTopBox, ha van DVB-C tuner beépítve, és a UPC SmartCardhoz (Cryptoworks vagy ilyesmi "szabvány") szerzel egy a CI slotba való "átalakítót", és azzal nézed az akár HD TV-t.
    Egy gond viszont van vele, hogy hiába nem kellene neked ilyenkor a dekóder, azt mindenképp odaadja a UPC, és fizetned kell a bérleti díját. :W
    Más kábelszolgáltatónál ez talán nem így van.

hdmi : Hát én pedig azt látom az általam linkelt képen, hogy "Számítógép bemeneti jel referenciatáblázat a HDMI IN 1, 2, 3 bemenetekhez."
    Hát ez nem a VGA ! Arra is van egyébként egy külön táblázat, e fölött.

Én eredetileg a E4000-hez tartozó manualt töltöttem le, de a látottak alapján ez vonatkozik a W4000-re is.

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

válasz heihachi #22857 üzenetére

Na igen, ezt én is láttam, azért is lepődtem meg továbbolvasva.
    Itt aztgondnád, hogy HDMI In-ben tud 1080/24p-t.
    De ugye gondom nem Blue-ray lejátszóra akarod kötni, hanem PC-re, ahhoz meg írja, hogy "lásd a táblázatot", azaz az általam linkeltet.
    És ott meg nem tudja. :F

Persze, ha csak Blue-ray-re akarod kötni, akkor OK, de szerintem az emberek döntő többsége (főleg aki ide a PH-ra ír) a PC-re kötés miatt keresi az 1080/24p-s TV-ket, nem?

Elég rejtély ez a dolog, igazából egy Sony tulajnak kéne eldöntenie a vitát, aki tapasztalatból tudja !

Még a komponensen is gondolkozok anyám laptopjáról a jelet kiküldeni (mert csak VGA van rajta, de azon biztosan nem kezel FullHD-t a Sony), egy GMA950-es laptop S-Video kimenete lehethogy tud átalakítóval komponenst ?
    És azon az 1080p-t ?

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

válasz -KoKeSz- #22849 üzenetére

Az utolsó két szám a színt jelenti csak, legalábbis a 32E40x0-nál biztos így van, itt van elöttem egy Sony Center katalógusban.
    Az E4000-nél ezek: 00:éjkék, 20:aluminium, 30:gyöngyfehér, 50: sötét dióbarna.
    A V4000 helyett V4200 -at viszont nemtudom, arra mondjanak valamit az okosabbak...

Mod: a V4000 viszont ahogy nézem a képen, a "szokásos" fekete Sony design, abból nemtudom létezik-e egyáltalán más szín. :F

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

válasz =Mentor= #22843 üzenetére

"- 1080p/24p jel fogadás (HDMI/komponens)" Ebben biztos vagy?
    Honnan nézted ezt a leírást? Mert én a manuljában nem ezt látom a 32V4500-ról se. [link] :F

• atesss

addikt

LG7500-as sorozatról van már valakinek tapasztalata ?

Elsősorban hogy PC-ről HDMI-vel tud-e 1080p-t, vagy 1080/24p-t ?
    Esetleg VGA-ról ugyanezeket ?

Van benne 100Hz is, ez mennyire lehet hatékony? Vagy megegyezhet egy másik, korábbi tipuséval a 100HZ-elektronikája?
    Ki lehet-e kapcsolni a 100Hz-et?

Ha valami tudja az 1920*1080-at PC-ről, akkor az ugye azt jelenti, hogy tudja az 1:1 PM-et is, azzal külön csak nem FullHD cuccoknál kell foglalkozni, ugye?
    Nem FullHD-snél meg hogy tudjanak a panelfelbontásnak megfelelő 1360*768 jelet is fogadni, ne csak 1280*768 (vagy mi is ez pontosan)-at ?

• atesss

addikt

válasz hdmi #22815 üzenetére

Igen, ha van valakinek tapasztalata, pls. írjon vissza, hogy Sony-kon megy-e PC-ről HDMI-vel az 1080p jel !

És erre nem tudsz valamit mondani?
    "Azaz az 1:1 PM-et VGA-ról is, 1080p-ben !
    Létezik ilyen akkor egyáltalán? (amiben van MPEG4 tuner, mert ez az alap szempont)"

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

válasz dabadab #22830 üzenetére

Hát igen, hogy káosz van az biztos.
    Pedig az MTV-vel nem értem hogy nem tudtak megegyezni...
    Egy BL meccset HD-ben pedig szivesen megnéznék.

Az ablakból "eléggé nagyban" látom a Széchényi hegyen a tornyot, kb. alatta lakok.
    Úgyhogy ha itt nem jön be akkor sehol. :DD
    XI és XII kerület határa, Gazdagrét fölött. Anyám meg innen párszáz méterre, onnan is a konyhaablakból látszik a torony (csak a kábelt majd át kéne vezetni pár m-t a nappaliból a konyhába)

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

válasz dabadab #22824 üzenetére

"A DVB-T meg teljesen remes allapotban van, borzaszto. "
    A 32W4000-el nem jött be Székesfehérvár központjának közelében, 9. emeleti panelben az az egy szem Duna TV HD se. Akkor ez ettől lehet ? Vagy te konkrétan nem az adásminőségre gondoltál, hanem az egészre amit ezzel csinálnak ?

"UPC momentan mpeg2-ben ad, CI kartya teren nem tudom, hogy mi a helyzet (mar mint hogy egyaltalan adnak-e es ha igen, akkor mi penzert)."
    Én konkrétan azt tudom csak, hogy a "felvevehető- visszatekerhető TV" akcióban osztogatott dekóderek (ezek tudnak HD-t, vagy az megint egy külön tipus? ) -nél olyat nem lehet csinálni, hogy te nem kéred a dekódert, hanem azt mindenképp odaadják, és fizetned is kell a bérleti diját :W
    CI kártyát (amibe berakod majd a UPC-s gondolom Cryptoworks SmartCardot) külön kell venni ja, ahol én láttam régebben talán 15e ft volt. De talán lejjebb megy...

"UPC momentan mpeg2-ben ad" De ha csak a ~3000ft-os csomagot fizeted elő, akkor az analóg még, és ha meg a HD-sat is, akkor arra felrakják a HD csatornákat is MPEG2-ben kódolva, de maradnak az analóg változatok is (hogy régi TV-n is tudjad nézni, asszem Simulcast-nak hívják ezt) ?
    De ha így van, akkor egyáltalán minek kell kódolni a HD adást? Mehetne úgy mint az analógnál eddig, hogy ők kapcsolják be, hogy milyen jelet küldenek neked.
    És akkor nem kéne dekóder. Ezzel pont az egyik nagy előnye veszik el a UPC-nek (pl. az Antenna Digitallal szemben, ahol minden egyes TV-hez külön előfizetés és külön dekóder kell) !

Mod: ez a Samsung LE-37A558p3f egész jó, mert csak 193000
    És ez tud HDMI-n 1080p jelet fogadni PC-ről? És VGA-n ?
    24p-t gondolom nem tudja ezen az áron...

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

válasz dabadab #22818 üzenetére

Hát a jelenlegi helyzetet nézve már annyira nem lenne fontos...
    De korábban én is eléggé lelkesedtem ezért, és mondtam hogy MPEG4-eset kell venni, és anyámnak pont nagyon meg is tetszett, hogy akkor nem kell külön "doboz".
    Úgyhogy ő mostmár ilyet akar venni, őt erről lebeszélni ilyenkor már nem lehet. :W

Meg mondjuk egyenlőre nincs is UPC-jük a lakásban, de sejtésem szerint nemsokára ugyis lesz. És viszont ha HD-t akarnak nézni majd esetleg, akkor ahhoz a UPC-től is kéne dekóder, pont amit nem akar anyám. Így meg belemenne a DVB-C tuner CI slotjába a kártya, és akkor megy magában.
    Na mondjuk ehhez gondolom nem kell MPEG4-es, csak akármilyen Digi tuner, nem?

Mod: Ja de a Sonyn kívül a többi gyártó DVB-T MPEG-4-es TV-jében is van DVB-C tuner, és CI slot is ?

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

válasz bigdigit #22804 üzenetére

Csak az sajnos nem MPEG4-es. :(
    [Edigital]

Pontosabban ez 32PFL7803D, a végén mit jelent a D ?

Mod: Áh megvan, NetRoller3D leírása alapján nem D hanem H végűt kell keresni !
    [link]
    De máshol nem nagyon találom, lehethogy csak a digitalko-ban lehet kapni ?

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

válasz hdmi #22813 üzenetére

Na akkor mégiscsak visszarakom a képet amit a manualból szedtem ki.

A forrás: [link] utolsó elötti oldala.

Vagy hivatalosan nem támogatja, de mégis megy vele ?
    De ha már VGA-ról nem megy, az nem jelent jót...
    Igazából arról is tudnia kéne, mert anyám laptopján is csak az van...
    Azaz az 1:1 PM-et VGA-ról is, 1080p-ben !
    Létezik ilyen akkor egyáltalán? (amiben van MPEG4 tuner, mert ez az alap szempont)

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

válasz bigdigit #22804 üzenetére

A képet inkább kiszedtem...
    Basszus elírtam. 32E4000-et akartam írni.
    De az is ugyanígy benne van a táblázatban,úgyhogy igazából mind1 !
    Fogad 1080/24p jeleket is, de úgytünik pont számítógépről nem, csak Blue-ray-ről. :O
    Azzal én meg sokra megyek...

És ez a 32pfl7803 MPEG4-es?
    Igazából akár 37" is lehetne, ha belefér az árba, 250k körül, max. kb. 280.

Egy LG7500-ast néztem, abból még a 37" is beleférne, de nem nagyon találok róla semmi infót, hogy fogad-e 1080p jelet PC-ről.
    Az LG oldalán sincs fent (a globalon se). Hol lehetne hozzá találni kézikönyvet, vagy valamit amiben ez benne van ?

Vagy van már valakinek tapasztalata róla (ahogy nézem elég új modell)?

Mostmár a 24p se nagyon érdekel, az 1080p-t PC-ről meg csak megoldották már. :F

hdmi: A 32W4000 is ugyanez...
    Ezt egyébként tegnap pont meg is néztem a fősuliról egy gyereknél (amíg felmásolta a GTA4-et :D ), kinézetre tetszik, de nem az a lényeg... Laptopja van csak albérletben (ott van ez az LCD TV-je, otthon nemtudom mi lehet akkor :U ), amin csak VGA van, azon kipróbálta, és csak 1280*768 vagy 1280*1024-es jelet bírt a TV max.
    Egyébként ez még olcsóbb is a 32E4000-nél, mitől? Pedig a W az elvileg felső kategória. Vagy már régi? Miben tud többet/ kevesebbet az E4000-nél ?

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

[L:/dl/upc/2008-12/05/70457_bs0s0rxgwt8jpjr0_32v4500_hdmi_pc_formatumok.jpg][/L]MPEG4 tuneres TV ügyében tovább nézegettem, és elég érdekes dolgot vettem észre a Sony 32V4500 leírásában !
    [link] Az utolsó elötti oldalon.
    Az írják, hogy PC-ről HDMI-n csak max. 1360*768-as képet tud fogadni. :Y
    Ez ugye nem igaz? :W

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

válasz kugyu21 #22330 üzenetére

És ezekben van MPEG4 tuner?
    Mert ez az elsődleges szempont !

Ja de mostmár meg tudom nézni NetRoller leírásában is !

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

válasz bigdigit #22319 üzenetére

Tyűha...
    Most nézem ezt a 37PFL9903H-t: csak tárolt változtban van meg, de 4 napos ár : 630000 ft :Y Pedig csak 96cm-es.
    Hmm asszem inkább marad 82 cm...
    300 körülit még talán megvenne anyám, de afölött már biztos nem.
    Ennyire "nehéz" dolog az a 24p ?

DLNA-s cucca van más gyártónak ?
    Esetleg MPEG4-es is ?
    Bár asszem ezalapján amivel drágább lehet, abból kb. bőven kijön egy + HTPC is. :(

Akkor ezekszerint a KDL-32E4000 240k-ért (és ez Sony szalon ár) még egész olcsó !
    Ez mit tud, 24p ezekszerint esélytelen, 1:1 PM , stb. ?

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

válasz NetRolller3D #22313 üzenetére

Köszi szépen. :R

Tudnál ezek közül párat ajánlani, aminek jobban utánanéznék akkor ?
    Szolgáltatások, csatlakozások ami talán leginkább lényeg, 1:1 PM VGA-ról is jól jönne, meg pl. 24p cinema mód.
    Ár az kb. max 250k (vagy nemtudom milyen árban vannak most, lehet csak ez a Sony a drága).
    Méret leginkább 96cm, de lehet 82cm is, ártól is függően.
    Ja meg MPEG4-es DLNA az nagyon jól jönne !
    De még akár MPEG2-es is, ezt ezen a Philipsen kivül mik tudják még ?

• atesss

addikt

válasz atesss #22277 üzenetére

#22277-re valaki DVB-T MPEG4-es tévékről ?

Közben megtaláltam a Philipset, ami tud DLNA-t (azaz hálózaton keresztüli lejátszást):
    37PFL9903H
    Konkrétan erről a TV-ről, meg a DLNA-ról úgy álltalában mi a tapasztalatotok ?

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

Üdv !
    Még augusztus elején írtam ide, hogy anyámnak keresnék LCD TV-t, aztán azóta el lett halasztva a dolog (eléggé :U ).
    Most viszont úgytünik ujra aktuális lett.

Az első és leglényegesebb: legyen benne MPEG4 tuner.
    Tudna erről esetleg valaki listát adni, hogy mik azok a tipusok magyarországon, amiben benne van ?

Már hallottam, hogy a Sonyn kívül más gyártóknak is megjelent MPEG-4-es, de gyanítom így sincs több (a Sonyn kívül) kb. 5 tipusnál.
    Anyám most egy Sony KDL-32E4000-et nézett, de hát mondom most már van más gyártónak is, körbenézek.
    Ez egyébként a Sony Center katalógusában 240k, de mindjárt megnézem árgépen, gondolom kicsit olcsóbb lesz...
    Meg igazából 94 cm-es kellene (persze ártól is függ, a szolgáltatások, csatlakozások, stb. igazából lényegesebbek lehetnek), csak olyat pl. a Sony nem gyárt FullHD-ben.
    Mit is tud ez a KDL-32E4000 "mélyebben utánanézve" ? 1:1 PM VGA-ról is (asszem ezzel gondban voltak a Sonyk korábban), 24p cinema mód, stb. ?

Meg láttam egy MPEG4-es Philipset (mindj előkeresem a data sheet-et), amivel lehet hálózaton keresztül médiát lejátszani !
    Csak az a nagy gond vele, hogy MPEG2 kódolással tudja csak. :(
    Létezik ilyen MPEG4-el? Mert akkor az nagyon király lenne !
    Bár igazából akkor már a HD-t is tudnia kéne, x264-es MKV-kat, de erre nem sok esélyt látok sajnos.
    Az is kérdés az MPEG2-t HD-ben tudja-e egyáltalán ez a Philips, mert ahogy emlékszem a felbontásról eléggé hallgattak a leírásban...

Ja és mi a helyzet a végleges Digitális adással, ami elvileg ma indult ?
    Végül milyen TV-k jöttek fel? Viasat 3 van?
    Az utóbbi kb. 1-1,5 hónapban nem nagyon követtem az eseményeket.

MOD: hát basszus úgytünik eléggé elbaszták az egészet, nincs Viasat 3 sem :O
    [link]
    Pedig én meg gondolkodtam egy USB-s tuneren, de így :W

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

válasz Zirowe #21481 üzenetére

"Még valami, tv-n van optikai kimenet és vennék rá 2.1-et, aminek van optikai bemenete, tudtok ilyet ajánlani(5.1 nem jó, túl macerás, sok a kábel,nekem meg sok macskám van,akik rohangálnak és rombolnak,zsínornélküli meg drága)"

Na ez az ami jó drága dolog...
    Nincs rajta koaxális digitális kimenet ?
    Mert azok szerintem olcsóbbak jóval...
    De leginkább egy erősítő kéne, meg külön hangfalak, de az se olcsó dolog együtt... Ámde házimozihoz igazából ez lenne való.
    És analóg kimenet nincs a TV-n?

Vagy lehethogy csak én értem félre, mennyi pénzt szánnál erre ?

Szerintem az 5.1 kábeleit is meg lehet oldani, hogy elrendezi az ember rendesen, U szögekkel a szegélyhez szögelve szerintem még a macskák se tudnak benne kárt tenni.

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

válasz Cifu #15389 üzenetére

"Amúgy ha filmnézésre kell, és amúgy is 720p forrás lesz, akkor tökmindegy, mehet 1280x720-ban is, csak menjen rendesen." De akkor az nem 1:1 PM , nem?
    Vagy valójában az nem számít sokat a képminőségben?

Egyébként kiderült, hogy épp a korábban említett Sony márkabolt mellett van dolgom, úgyhogy mindjárt megtekintem őket élőben is.

"HD anyagot az MTV még egy jó ideig nem tud elöállítani." Igen, asszem kicsit túl erősen fogalmaztam, de mindenesetre még pár hónapig a SAJÁT műsorok nagy része nem lesz HD.

• atesss

addikt

válasz einstein #15380 üzenetére

Az M1 M2 -nek ingyenesnek kell lennie, közszolgálati.
    És van valami tájékozódáshoz való jog, vagy micsoda ami alapján is.
    Na M2 az nem biztos, elvégre eddig sem volt szobaantennával, csak műholdvevővel.

• atesss

addikt

válasz Rick4 #15376 üzenetére

Az közel sem HD, csak fel van konvertálva.
    Ha valami külföldi sorozat megy, az talán.
    HD anyagot az MTV még egy jó ideig nem tud elöállítani.

• atesss

addikt

válasz Cifu #15375 üzenetére

Na bedobták az Euronics katalógust.
    Nemtudom hogy nevessek-e rajta vagy sírjak...
    De ennél a Thomsonnál nem írják, hogy egyáltalán lenne benne DVB-T tuner.
    De azért nézd vele HD-ben az Olimpiát...

Meg van egy Sony 32U3000K, jellemzés: "... Beépített digitális földi TV-tuner (MPEG2, analóg vétel is lehetséges)"
    Azaz olyan mintha nem is lenne.
    De legalább azt odaírták hogy MPEG-2.

"A Sony nem nagyon törődött a PC-s bemenettel, az LG volt az egyik élen járója a PC-s rákötésnek, aztán a Samu követte. A többi gyártó csak lassan követte a trendet, az áttörés tavaly volt, amikor a legtöbb gyártó már többé-kevésbé támogatta a natívot. A Sony nem támogatja jelenleg sem VGA-n, csak HDMI-n."
    Hát az viszont elég nagy gond. Pedig az egyik fő felhasználás ez lenne, VGA-n keresztül.
    Pedig már épp elkezdett jobban tetszeni ez a Sony.
    Mekkora romlás képminőségben a konverzió? (egy GMA950-es laptopról VGA kimeneten lejátszott 720p-s x264 filmnél)
    Vagy mi van ha 1920*1080-at adok a VGA kimeneten, ezek szerint az mégis müködik vele, és az már natívban menne, nem?
    És akkor a 720p-s filmet a gép konvertálná fel a kimenetre, az elég jó ebből a szempontból, nem?

"Én itthon 60-70e Ft-ért láttam normális átalakítókat, külföldön 20e Ft körüli áron is látni néha, de hogy mennyire jók, az már más kérdés..."
    20e-ért?? Ekkora lenne az árkülönbség?
    Vagy akkor lehet az tényleg elég szarok azok...
    Ennek az elkövetkező hónapokban hogy változhat az ára? (elsősorban külföldről)

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

válasz Cifu #15369 üzenetére

Thomson 40M71 :
    http://www.google.hu/search?hl=hu&q=%22Thomson+40M71%22&btnG=Keres%C3%A9s&meta=lr%3Dlang_hu
    "Nincs találat a kiválasztott nyelven"
    Úgylátom elöször oroszul van :)
    De megnézem az Euronics honlapján, vagy elöször kimegyek megnézni a postaládát, hátha benne van.

Mod: illetve nem Samsung volt az? , mert olyat találok ilyen névvel, nálunk is

A többi dologra majd még kicsit késöbb reagálok.

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

Egy érdekesség a HD sugárzásról. Nekem túl nagynak tünik a sávszélesség.
    Ha nem akarod átkódolva lementeni, akkor meg a rögzítés helyigénye se kicsi.
    [link]
    Ugyan itt a Műholdas adásról van szó, de szerintem a földfelszini Budapesti is ugyanez lesz.
    "Az m2 továbbítása a jövőben:
    Az analóg műholdas sugárzás leállításának dátuma: 2008. augusztus 1. Ettől az időponttól az m2 műholdon, csak digitálisan, a következő paraméterekkel vehető:
    Műhold: Eutelsat HotBird8 (13° Kelet)
    Transzponder: 71
    Vételi Frekvencia: 12130,26 MHz
    Szimbólum sebesség: 27500
    FEC: 3/4
    MCPC / DVB-S / QPSK / MPEG2 & MPEG4
    "
    "Kísérleti HD- Az "újdonság". A HD IPTV és a digitális (HD) kábeltelevíziós továbbításra, illetve a HD digitális műholdas vevőkészülékkel rendelkezők egyéni műholdas vételéhez kívánják biztosítani.
    (MPEG 4 / Várható adatsebesség: 16,424 Mbps)
    "
    Ez baromi sok, nem?
    Ezek kb. 2 adó is elférne !
    Így egy óra felvétel 7390 MB
    Azaz egy két órás film 14,5 GB. Ami nekem HD Filmjeim vannak pl. 1080p-s az 11-12-13GB, és 2 óránál több is szerintem. És az 1080p és nem 1080i, azaz elvileg 2x akkora sávszélesség kell neki.

bár itt [link] PuMbA azt írja hogy az X264 máshogy van kódolva, de nekem ez még így is soknak tűnik.

• atesss

addikt

válasz Cifu #15363 üzenetére

Tököm tele van hogy szinte nem lehet MPEG-4-eset kapni. :(((
    Sajnos ez az ami nagyon megvágja a lehetőségeket.
    "Egy kissé fából vaskarika.
    Tudjon mindent, de ne legyen drága. ^^"
    De akkor ha lenne több pénzem akkor tudsz mutatni olyat, ami tudja?
    Mert nekem úgytünik hogy 500k felett sincs. :((
    "Ha fizetős lesz, akkor esélyes, hogy nem úszod meg a beltéri egységet. Dang, kérjük lépjen vissza az egyes mezőre..."
    Hát igen ez is igaz, de azt el lehet mondani hogy már megint az ingyenes szolgáltatásra vágyók szívták meg...
    A kábeltv-sek meg szépet kaszálnak most az elkövetkező pár napban is...
    De az a fő kérdés, hogy mi lesz ingyenes, mert elvileg lehetne jópár csatorna.
    Egy multiplexbe hány csatorna fér bele SD-ben és HD-ben?
    "Hogy sok anyázás lesz az Olimpia előtt/alatt, az hótziher. ^^"
    Na igen az biztos ! De én nem akarok azok közé tartozni...
    Konkrétan tudnál mondani hogy ki reklámoz most ilyet ?

Tudnátok segíteni hogy mik a magyarországon kapható DVB-T MPEG-4-es tuneres TV-k?

Össze kéne szedni egy teljes listát, és akkor azt be tudnád rakni az alapozóba / 2008-as modellek leírásába. Itt viszont minden árkategóriára gondolok akkor már, a 700k-sokra is.

• atesss

addikt

válasz Zaparozset #15360 üzenetére

Na ez tetszik, lehethogy meg kéne nézni.
    Nem vettél észre semmi akadást a képben?
    Mert írták itt páran hogy volt vele gond 1080i-ben...

csak most ezzel van a nagy baj:
    "A Sony-k lennének alaphangon jó, nevezetesen a W4000.
    De az VGA-n csak 1360x768-at tud max.
    A többiből a legtöbb benne van (MPEG-4, jó képminőség, 24Hz).
    A fő probléma a többi opcióval az MPEG-4 - jelenleg még elég ritkák az ilyen TV-k. Ha bemész egy boltba, tippre a Sony W3000/W4000/X3000 sorozatán kívűl talán ha 1-2 akad mutatóba MPEG-4 tunerrel."

Mod: egyébként nem azért drágább a Sony hogy pl. ilyenekkel ne szívjon az ember?? :(((
    Azért tőle mindenképp elvárnék egy normális VGA bemenetet...
    (nem mintha mástól nem)

Lehethogy ki lesz próbálva a laptop, hogy elviszi-e az 1080p-s X264-es filmeket.
    Ugyanis egy Core2 alapú Celeron M 520 1,6 Ghz :F
    Egy esetleges új laptopon meg már ugyis lesz DVI.

Viszont az alapfogalmak cíkkben van ilyen, hogy Analog (VGA) -ból DVI/HDMI konverter.
    Egy ilyen mennyibe kerül min.? Akár ha külföldről rendeled?
    Illetve ezzel a megoldással milyen egyéb szívás lehet (ha nagyobb távolságra megy a jel, akkor ponthogy jóljöhet ha már digitálisan megy, bár akkor azért a kábel ára is hozzájön.)

A V4500 mit tud pontosabban?

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

válasz wassermann #15324 üzenetére

Na igen pont erről beszélek, hogy holnaptól lesz.

De tudnál mondani egy pontos listát, hogy mégis mi támogatja ezt?

Most volt az Estében pont erről szó, aki nem látta, szerintem nézze meg!
    Bár túl sok technikai dologról nem volt szó, ahogy az sejthető volt...
    Mindjárt keresek linket...

Csak sajnos az ürge nem nagyon magyarázta meg hogy mit is jelent az MPEG-4, pedig jópáran (akár az Este hatására) holnap kipróbáják az LCD TV-t, azt nem jön be semmi.
    Azaz megszívták.
    Pedig azt nem lett volna nehéz elmondani, hogy volt egy pályázat, amit a modernebb, de a jelenlegi TV-k által nem támogatott formátum sugárzásával nyertek meg.
    De annyit legalább elmondott, hogy nagyon körültekintően kell most ilyet venni, bár nem a TV-kről beszélt, szerintem azt ő se tudta, hogy azok ennyire nem támogatják (persze azok közül, amiben van DVB-T tuner )
    50k-t mondott külön Set-Top-Boxra (ami HD-s). Az azért tényleg sok.
    De valaki tud ilyet konkrétan mondani?

Itt a link: [link]

[ Szerkesztve ]

• atesss

addikt

válasz Scoobyka #15308 üzenetére

Na igen, akkor ezt a w4000-et tényleg ki kéne próbálni.
    Tudsz valami boltot ahol ezt meg lehetne nézni?
    Pl. a 220volt.hu ?

1080i forrást egyébként mihez szoktak még használni?

"legfeljebb,ha később sima antenával is lehet majd fogni akkor jelenthet elönyt,de sztem lesz valami átalakító,hogy amelyik tévében nincs mpeg4es tuner azon is nézhető legyen a tv-adás(és nem hiszem,hogy 10.000ropinál többet elkérnek majd érte)"
    Holnaptól lehet ! ezért írom így amit írok. Ehhez kéne valami külső set top box, de nem 3 hónap mulva, hanem most.

Aktív témák

Hirdetés