Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
#55284736 #7812 üzenetére
Pont tegnap láttam ilyet, UPC box, Samsung TV, HDMI.
Ha működő képnél kikapcsoltam a TV-t, utána be, nincs jel. Újra kellett indítani a boxot is. Ha előbb kapcsolom be a TV-t, utána a boxot, akkor jó.
Végül ezt a sorrendet javasoltam a használathoz. Eszerint a box lehet a közös pont (problémaforrás).
-
törölt tag
Sziasztok,
van egy Techwood 26832HD tévénk, ami UPC Horizon boxra van kötve HDMI kábellel. Kb. 1-2 naponta kiírja a tv bekapcsoláskor, hogy "nincs jel".
Ha a tv-t az AV gombbal újra HDMI-1 állásba állítom, újra van adás.Lehetséges, hogy a TV elfelejti a beállítást vagy a boxnál lehet a hiba?
A választ előre is köszönöm!
-
XIstvánBOX
újonc
TV:LG32LD320
Sziasztok lenne nekem egy LG LCD TVm. Azt csinálja hogy megy egy darabig utána kikapcsol és pár perc után vissza. Összes 100volt alatti elkot cseréltem erősebbre és jobb minőségűre a inverter felső része melegszik és az inverter felé kimenő fesz ágon lévő 3 65voltos 1000mikro kondi is melegszik. Mikor magától lekapcsol gyorsan szetszedtem és melegek voltak. Szetszedtem az lcdt és a csövek szépen mennek így rákötve a táp+vezérlés ugyan úgy lekapcsol. Nem tudom mi baja lehet tipp valakinek?
-
laca38
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Segitség kellene.JVC 32" LT-32C360.
Sérült a kijelző.
Kicseréltem egy "LC320TU2A-PANDA" kijelzőre.
A problémám hogy fejjel lefelé van a kép.
A kijelző leírásában nem találtam utalást (vagy átsiklottam felette) hogyan lehetne beállítani.(azt felejtsük el hogy épitsem be fejjel lefelé...nem megolható) Szerviz menüben nem találtam opciót a problémámra.
Main:tp s506.pb801
Segítséget kérnék.
Előre is köszönöm. -
Attila0
őstag
Sziasztok!
Egyik ismerősömnek van egy LG monitor tévéje és, az a problémája hogy, ha csatornát vált akkor nem marad meg az aktuális csatorna hanem, visszaugrik az előzően nézetre. Találkozott már valaki hasonló problémával?
UPC kábel tv-n néz műsort ha ez fontos!
-
törölt tag
Szia.
Egy olyan problémám van, hogy van itthon egy LG smart tv-nk (50LB650V modellszámú). Júniusba lesz 3éves. Tegnapi nap folyamán bekapcsoltuk és azt tapasztaltuk,hogy a led-es visszajelzés teljesen jól működik, hang van viszont villog a képernyő. Harmadik bekapcsolásra már volt kép is. Viszont este kikapcsultuk reggelre ugyanez a probléma fogadott minket de már nem állt helyre. Megnéztük a kábeleket igazaból egyikkel sincs probléma. Van valami ötleded,hogy mi lehet a gond?
Előre is köszönöm -
oil120
senior tag
válasz
Marica82 #7800 üzenetére
Szia!
Minden képen túlzottnak érzem ezt az összeget.
Két lehetőség van ebben az esetben. Lehet cserélni a hibás ledeket, bár azáltal hogy tönkre ment több is belőle, a maradék túl lett hajtva. Ezért javasolható az összes cseréje, ami jóval drágább, mint csak a hibásaké.
De beállításukkal kitolható a várható élettartam. A kijelző kiszerelése és a háttér világítás cseréje viszonylag időigényes és kényes feladat. -
dpalotas
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Van egy Sony bravia KDL-32P3000-es tv .
Hiba jelenség lassú kép piros színnel.
Minden lassú.A menü megjelenítése is lassú olyan mintha a panel nem tudná megfelelő sebességgel megjeleníteni a képet.
Mi lehet a hiba, javítható-e ,mennyibe kerülne . -
Marica82
újonc
Szia!😊
Az alig 2 éves Tv-m rosszalkodik.
Típusa: LG 32LB570B
Már látta szerelő, de kíváncsi lennék a Te véleményedre is.
Ő azt mondta, hogy kijelzőcserés, vagyis hogy a hattervilagitasert felelős ledekből (amiből állítása szerint 5 db van benne) 1-2 ment tönkre, ugyanis még van rajta kép, de nagyon sötét, és nem érdemes csak a hibásakat kicserélni, mert valószínű, hogy a maradék is felmondja előbb utóbb a szolgálatot.
Kb.50 eFt javítási költséget állapított meg...
Kérdezem Én, reális összegről beszél?
Előre is köszönöm a válaszodat! -
Keru86
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Samsung UE40ES6100WXXH tv.
Egy ideje elkezdte minden elindítás után frissíteni a Smart Hub-ot. A letöltése hamar ment, viszont a telepítés folyamatosan egyre több időt vett igénybe. Kb. egy hónapig ezt csinálta, most pedig 60-70%-nál lefagy a tv és folyamatosan újraindul. Ezt eljátssza kb. kb-6-8 alkalommal egy bő órán át és utána nagy nehezen frissül. Vagy teljesen lefagy és csak akkor indul újra, ha áramtalanítom.
A tv szoftvere általában a legfrissebb. Visszaállítottam a gyári beállításokat, az kb. egy napig volt jó, most újra folyamatosan újraindul.
Az i-re a pontot a mai napon azt tette fel, hogy a hálózati meghajtó indításakor is újraindul.
Találkozott már valaki ilyennel? Van-e valami megoldás?
Előre is köszi a segítséget! -
Rhajni
újonc
Sziasztok!
Korábban már írtam (7777), de sajnos senki nem írt rá nekem semmit.A gondom továbbra is meg van, nagyon sokat segítenétek ha leírnátok a véleményeteket. Nem tudom hogy érdemes-e javíttatni, vagy reménytelen az ügy. Ti voltatok az utolsó reményem!
-
pubos
tag
üdv.sziasztok van egy lg 42 LB650V készülékem.Tegnap még semmi baja ma bekapcsolás után kb 10 perc baloldalon két helyen fehér fény majd rá két perc megint egy .Vagyis három nagyon zavaró fehéren világító valami jön.Terméseztessen garancia nemrég lejárt.
Mi okozza ezt a hibát?Remélem javítható azért mert nagyon jó kis tv.Esetleg valakinek már volt vagy találkozott ezzel a jelenséggel.Köszi
-
Kernel
nagyúr
válasz
DjPremier #7792 üzenetére
Például az antennabemenetre visszajutó zavarimpulzusok szoktak ilyet okozni, aminek több feltétele is van:
– Kábelrendszer bekötési, árnyékolási problémája.
– Jel alacsony szintje.
– Impulzusok megléte.Konkrétan két esetben láttam pontosan ilyet, ami a képeken szerepel:
– Felvételre kapcsolva egy pendrive, a benne dolgozó digitális impulzusáramok miatt elkezdett zavarsugárzóként működni, ami visszasugárzott a szobában lévő antennára (MinDigTV). Ez a pendrive alufóliába burkolásával teljesen megszüntethető volt.
– A TV saját alaplapjából kisugárzó impulzusok (ami főleg jelentős a kártyafogadó környékén például és könnyen kimutatható egy AM-rádió segítségével is), visszajutottak az antennabemenetre, a kábel minősége, illetve antennajel alacsony szintje miatt elnyomva a hasznos jelet.
Hogy miért csak HD, nyilván az nagyobb sávszélességet, jobb minőségű jelet igényel, míg a többit leküzdheti a DVB hibajavítás.
Ilyen lehetőségeket kellene megvizsgálni, hogy kizárható legyen mondjuk az alaplap hibája, addig így nem lehet biztosat mondani.
------------------------------------------------------------------
Más esetekkel kapcsolatban itt jegyezném meg, hogy sajnos nem tudok válaszolni olyan kérdésekre, ami számomra a fizikai vizsgálat feltételét jelenti, és rengeteg ilyen eset van. Mivel ezt nem írhatom le rengetegszer, így sajnos nincs válasz sem.
Még mindig ahhoz vagyok szokva, már évtizedek óta, hogy elromlik egy TV, beviszik egy szervizbe vagy hívnak hozzá egy szakembert.
-
Pozsi85
tag
Üdv nektek! Mostanában kezdte el a tv, hogy ha bekapcsolom akkor kb 5 percig (mintha be kéne melegednie), "vibrál" a kép, vagyis mintha a fényerő hol vilagosabb hol sötétebb. Valamint közelről ha nézem ilyenkor akkor mintha kimaradna egy sor pixel, vagy valami ilyesmi. Ha így nem megy a diagnózis, megpróbálóm majd levideózni, bár jobban örülök ha nem csinálja... 😀 Mire számítsak mi fog elmenni benne és mennyiért? típus: samsung ue46f6670 köszönöm szépen!
-
DjPremier
aktív tag
Sziasztok.Kedden vásároltam egy Blaupunkt 42/139X-GB-5B-F3HBQKU-EU tipusú 42" Full HD 3D LED TV-t.Használtan vettem és van még rá 1 év garancia.Az a gondom és a TV-vel van-e a probléma vagy a szolgáltatóval. (DIGI) Csak a HD adásoknál tapasztalom ezt a jelenséget,se ha az USB-ről játszok le filmet se a hagyományos adásnál nem.Mi lehet a gond? Előre is köszönöm.
-
bendeguz1981
csendes tag
sziasztok sony kdl32ex302 az alábbi képet produkálja tudom hogy tcon hibás de ezen ráépített van de ilyenkor melyik ic haldoklik.
https://www.youtube.com/watch?v=kc6doGUFJZE&feature=youtu.be -
warren
tag
-
dioka7
senior tag
Igen, csak van egy plazmám is és hülyeséget írtam, Ne hari....
Szóval a teljes képernyő sötétebb lett kicsit, de a kép alsó harmadán teljes szélességben szinte teljesen elment a világítás. Olyan, mint egy laptopon mikor leveszed a fényerőt, de itt csak a kép alsó harmada ilyen. -
dioka7
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Toshiba 50l4333dg plazma tv, aminek a képernyőjén alul egy sávban elment a háttérvilágítás. Sajnos most képet nem tudok róla csinálni, de ezen kívül működik. Mennyiért lehet egy ekkora plazmát megjavíttatni? Megéri egyáltalán? Esetleg Biatorbágy-Pest környékén tudtok valakit, aki foglalkozik ilyesmivel?
Köszönöm a választ! -
oil120
senior tag
válasz
ezanevmarfog #7778 üzenetére
Mainboard hiba (proci) jellemző ezekre az LG-kre.
-
ezanevmarfog
csendes tag
Sziasztok!
Az Lg LA620S tv-m bő 3 év után bemondta az unalmast.Bekapcsolás után csak a fekete kép fogad.Se kép,se hang, se "nincs jel" felirat.Bekapcsolás után a képernyőn látszik egy kis fényerő változás-gondolom ahogy "bekapcsol"- de nem jön be semmi kép.A bekapcsológombon kívül semmi másra nem reagál a tv,se a távirányítón se magán a tv-n.
Van esetleg valami ötlet, hogy mi okozhat ilyen hibát,mennyire lehet komoly a baj? -
Rhajni
újonc
Sziasztok!
Remélem tud vki segíteni az én drága, közel 11 esztendős tv-men! Adott egy LG 37LC2RR LCD tv, mely képernyőjének bal szélén függőleges piros, olykor zöld csík állandósult. Néha búgni is szokott, de ez mostanában nem jellemző. a legújabb probléma az, hogy kb 30-40 perc után a kép elmegy, hang megmarad. Ilyenkor ha kikapcsolom és újra bekapcsolom, a tv a bekapcsolás után magától kikapcsol és megint bekapcsol, kép nem jön, csak a hang. Set top box hdmi-vel van csatlakoztatva. Amikor elmegy a kép, a tv saját menüjébe be tudok lépni, azt látom. Mi lehet a baj, s vajon menthető-e?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
s_
tag
Sziasztok!
Van nekem egy 3 éves Samsung UE46F8000 típusú készülékem amin szerintem kiégett egy ledsor, mert felülről a második sor vízszintesen kerettől keretig fekete, garanciám már sajnos nincs rá, tudnátok nekem ajánlani valakit hogy kit érdemes keresni ezzel kapcsolatban és hogy körülbelül mennyibe kerülne a javítás? Nagyon köszönöm a választ.
-
törölt tag
Sziasztok!
Abban szeretnék segítséget kérni,hogy van egy Samsung Lcd tv, amit a párom vásárolt egy hete használtan.Nemrég elkezdett villogni x idő után és nem hagyja abba, max pici szünetet hagy, Így azért élvezhetetlen a film és minden más is.Típust írok, ha szükséges. Kérdésem annyi lenne, hogy javítható-e?Köszönöm -
Krisztián 79
újonc
Üdvözlöm
Van egy kb 5 éves Samsung plazma tv ami olyat csinál tegnap óta ahogy bekapcsolom kattan aztán egyből még egyszer kattan s ezzel ki is kapcsol mielőtt lenne bármilyen kép!
Mi lehet a baj?
Köszönöm a választ előre is -
kiraly01
csendes tag
sziasztok!segitség kellene ha tudna valaki adot pioneer pdp-506pe plazma tv össze kötve a boxalával csak villog ha lekötöm a boxot akor külön külön sem kapcsolnak be csak villognak mere mit hol kezdjem a hiba forását keresni válaszotkat elore is koszonom
-
casper1
tag
Adott egy LG LV322500 típusu Lcd Tv. Ma rá lett dugva a Hdmi portra egy (most már tudjuk) feltehetően hibás UPC direct Humax beltéri egység. A Tv kijelzője fekete lett és azután már csak a sárga led világított és nem kapcsol be a kijelző. Kétszer villan a piros led majd sárgára vált de a képernyőn semmi nem látszik.
Kérdésem az lenne hogy érdemes javíttatni. Lehetséges egyáltalán?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
oil120
senior tag
válasz
Cuccmaster #7766 üzenetére
Mainboard hiba. Nem tud bebootolni.
-
bendeguz1981
csendes tag
Sony kdl32ex302 lcd
Üdv segítséget szeretnék kérni a fent nevezett tv-hez
Bekapcsolom indítási hang van háttérfény van de viszont kép nincs.
hol keressem a hibát?
a kijelző ami benne van lty320ap05
köszönöm a segítséget
u.i.:vagy elképzelhető hogy szoft hibás?? -
Ba.G
aktív tag
Sziasztok!
Anyám tévéjén (anno kiárusított bemutató darab Samsung PS51D6900) tegnap elment a kép: azaz alul látszik néhány pixelnyi vörös villódzás. Vétel, hang van.
Van valami ötletetek ezzel kapcsolatban? EIK!
-
Noisegate
csendes tag
Hali mindenkinek
Van egy Samsung 40 colos UE40F6100 3d-s LEd háttér Világításos tv-m középen keresztbe a világítás
vibbrál de egyre inkább kezd végleg halványabb lenni
ott sötét foltos a kép tartósan
Sajnos lejárt már a hosszabbított Samsung Gyári Garancia 0,5 éve
Tud valaki egy KORREKT nem behuzó szervizt ajánlani ,aki vissza is adja a tv-t .....?
Ha esetleg nem sikerülne a mütét
Elöre is köszönöm az építő jellegű hozászolásokat ..... -
retial
csendes tag
Sziasztok.Próbáltam vissza olvasni,de nem találtam.
Adott egy Samsung UE40F6320 tv bekapcsolás után kép nincs csak hang.
A standby led 5-t villan.Valami ötlet?
-
oil120
senior tag
válasz
hajnalbros #7756 üzenetére
Szerintem cof hiba. Keresd AXL-t az elérhetőségén, biztosan tud segíteni
-
hajnalbros
tag
válasz
hajnalbros #7755 üzenetére
folyt. már nem tűnik el a csík többé...
-
hajnalbros
tag
válasz
hajnalbros #7754 üzenetére
folyt. a csík néha eltűnik ! Hosszab TVzés után előjön. Legdurvább piros színnél, akkor fekete a csík, zöld esetén nem látszik, világoskék esetén fehér. Feketénél, sötétebb színeknél néha nem látszik, néha világos....
-
hajnalbros
tag
Sziasztok !
Van egy 5 éves Samsung plazmám! A gyerekek lehet megütötték, vagy nem, nem derült ki....
de, megjelent egy fekete csík függőlegesen a képernyő közepe táján. Széleinél zöldes volt a csík, max. 1 mm széles volt. Kb. 2 ki- bekacspolás után a csík eltűnt. Azóta kb 1 órája megy a TV a csík nem jött elő...
Szegény gyerekeket meg leordítottam...Ez valami hiba előjele lehet vagy nem tudom, tudtok segíteni ?
üDv!
-
Grezer
újonc
Sziasztok!
Van egy Samsung PS42A411C2 típusú plasma tv-m.
A következő hibajelenséget produkálja, van hogy önálló életre kel és váltogatja a bemeneteket, ilyenkor a távirányítóra is csak annyit reagál hogy a led villog alul ha megnyomok a távirányítón egy gombot! A távirányító kiiktatása nem oldotta meg a problémát!
Mi lehet a hibája?Segítségeteket előre is köszönöm!
-
törölt tag
Szép napot!
Orion 32 DLED. KB 2 éves vagy három.
A távirányítóra nagyon lassan reagál. Csatorna váltás vagy hangerő esetén.
Érdekes a menüben normálisan tudok lépkedni vele.
Ha valakinek van ötlete mit lehet csinálni,megköszönöm. -
bendeguz1981
csendes tag
sziasztok kaptam egy Sony Kdl32L4000 típusú lcd tv-t ennek olyan baja van hogy folyamatosan szünetekkel 1-et villog ez mit takar.kerestem a neten de ne találtam erre a hibakódra semmit.valaki tudna segíteni.üdv Peti
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fujifilm X
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Yettel topik
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- JBL Flip 7 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- APPLE Airpods PRO 2 , Airpods 4 Airpods Iphone 13 14 15 16 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Onkyo Tx-Sr508 7.1,hdmi
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest