- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
GNoRbY888
csendes tag
Helló.
Reggel sajna közelben lecsapott a villám minden előjel nélkül és nem működik egyik tv-nk sem :/ .
LG 32LV375s és 42LB650V. Mikor bedugom akkor világít a piros led, de mikor felkapcsolom akkor csak villog a piros led és semmi.. Lehet valamit kezdeni velük, vagy valamelyik lapot kell cserélni benne? Amiko receiver-jeimet is hazavágta meg 5.1-et is, meg... Garancia ilyenkor semmi? -
axlrose32
őstag
válasz
lacaaa83 #5495 üzenetére
Szia!
Mint írtam priviben, műszerészt kell váltani.
Az LF széria 99%-ban mainboard hibás.
LD91A chassis, havonta vagy 10 érkezik ugyanezzel a tünettel.
Bontott maint beszerzése szintén hanyagolható, inkább ezt kell szakszerűen javítani, vagy újat beépíteni.
Van is egy tartalék példányom. -
lacaaa83
újonc
hello. Van 1 lg 32LF2510 tipusu lcd tv-m.Bekapcsolás után kb 1 óra mulva kikapcsol magától 5percre,majd vissza is kapcsol,és ezt utána 10 percenként csinálja. A tápegység zsirujj a tv-ben ,azt mondta a szerelö az a gondja ki is lett cserélve,de a probléma nem szünt meg.Légyszives ha valaki tudna valami tippet mi lehet a gond az irjon.
-
jay27flow
újonc
Kedves Szakik!
Ma vettem egy Sharp LC50LE759E tévét, 36 vagyok, ez életem első tévéje. A baj csak az, hogy nem lehet bekapcsolni. A boltban még üzemelt /kiállított példány volt/ itthon meg a billenő kapcsolóra még standby ledet sem látok bekapcsolni, utána meg nyomhatok bármit a távirányítón se kép se hang. Tettem új elemet a távirányítóba, de nyomtam a tévén is a bekapcs gombokat, semmi. Igaz van rá két év garancia, de nincs kocsim így is egy szivesség volt, hogy ismerősöm értem jött a bolthoz a kocsijával, de most szervizbe vinni taxi oda vissza meg kb két nap szabim a hátralévő ötből, szóval a guta megüt!!! Nincs valami MEGOLDÁS bármi, amiről nem tudok és beindítaná ezt a szart? Előre is köszönöm!
-
Dudee
senior tag
válasz
axlrose32 #5247 üzenetére
Sziasztok!
Nemrég jött vissza a szervizből a VT60-as plazmám, ami néha a kép alsó részén egy zöld felvillanást (1 frame idejű) produkált. Óránként 1-2x (#5246-5247-es hsz-ben volt róla szó először, erre válaszoltam most).
Másfél hónapot állt a szervizben, a végén main board csere lett (amit én javasoltam, mert ők nem tudták, hogy mitévők legyenek). Itt is ez volt az első tipp, illetve egy amcsi fórumon is 2-3 embernek ez volt a megoldás.No, a helyzet az, hogy tegnap észrevettem, hogy ugyanúgy csinálja
Nem segített a main board csere.
Van valami javaslatotok, hogy mitévő legyek? Milyen egyéb rész okozhat ilyet (#5246-ban van videó is)?
Hívjam fel megint a szervizt, akik a múltkor sem tudták, hogy mi legyen?
Elég elszomorító ez egy ilyen értékű tv-nél(időközben amúgy már máshol használjuk a TV-t, tehát ezzel kizárható az esetleges üzemeltetési környezet/hálózati zavarok hatása)
Köszi szépen!
-
-
f.pepe
újonc
Sziasztok!
Van egy Samsung UE46D6510-es LED tv-m, körülbelül 2,5 éves és most megadta magát!
Az egész vízszintes csíkokkal kezdődött, aztán a csatornák váltásakor a régi kép látható volt az újban.Majd ezek a tünetek egy pár órára eltűntek, már örültem, hogy megjavult a tv-m.Másnap filmezés közben egyszerüen elment a kép!
Kicseréltem a Mainboard-ot, nem segített. Kicseréltem a T-con-t nem segített az sem!
A tv-t be lehet kapcsolni, de csak sötétkék lesz a képernyő, kép nincs!
A háttérvilágítás működik, mert látni a fényt a hátlapon lévő lyukakon keresztül!
Valakinek ötlete esetleg?!
Előre is köszönöm!
Űdv. -
Tom5
addikt
-
_Ata_
tag
Sziasztok!
Segítsetek kérlek. Tegnapi viharban úgy néz ki tönkrement az LG 670s típusú TV-nk
A jelenség: piros stand by led világít, amikor bekapcsolom eltűnik a led, de képet nem ad. A piros led hol kivillan hol elalszik (folyamatosan kb 2 másodpercenként) de semmilyen képet nem ad. Persze gari már nincsen rá.. Javítható ez szerintetek? Van bennük valami biztosíték ami megvédhette?Köszi a válaszokat!
Üdv.:
Attila -
Kernel
nagyúr
Nemrég találkoztam egy esettel: Samsung LCD, felette lévő virágcserépből belecsorgott a víz.
Hang elnémul. Mit is kéne tenni? "Nyilván" kihívni a T-Home szerelőt, mert az ingyen van.
T-Home szerelő is okos, nem tűnik fel neki, hogy ez TV-hiba, elkezd dugdosni, míg a HDMI-port meghal.
Nem gond, felszerel egy SCART-kábelt, idős nyugdíjasok úgysem tudják, mi a különbség. TV azóta lassabban indul.
Hang persze továbbra sincs, most már kellene egy TV-szerelő is.
Vizsgálat eredménye: hangvégfok IC-re ráfolyt a víz, az elektrolízis szokásos, zöldes lerakódásai (patina) láthatók.
Bekapcsolás után a hibás HDMI-port miatt a processzor kb. 30 másodpercet gondolkodik, míg túl tud lépni ezen a problémán és elindul a készülék.
One-chip konstrukció, a HDMI a processzorba megy közvetlenül.
-
Tom5
addikt
Szia!
Samsung UE32D5000PW, 3 éves TV. Monitornak használva. Az egyes hdmi csatin volt a gépre kötve. Az egy géptakaritás után megmakkant. (simán lehúztam a csatiról a gépet, kiganyéztam majd vissza és nem ad képet) A többi csati működik. Annyi a bibi, ha bekapcsolom a TV-t akkor kell kb 30mp mire képet ad. De működik szépen, semmi instabilitás. Mitől lehet ez?
-
Rushyk
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy ma reggel gondolt egyet a plazma tv-m és bekapcs után csak kattog egyet, majd 10et villan a led pirosan és ez ismétlődik...
Típusa: Panasonic 50s20EMi lehet a gond?
Előre is köszi -
franky34
csendes tag
sziasztok valaki tudna segiteni olyan problémám lenne hogy konvergencia hibás volt a projektoros tv tv-szerelö kicserélte az ic-ket és igy meg ugrál a kép bejön elmegy a kép lehetséges hogy az ujj alkatrész miatt tápegységet is kéne cserélnem? vagy van valakinek valami ötlete? minden kinek meg köszönném a segitséget!
üdv: franky.
-
axlrose32
őstag
válasz
szebkam #5476 üzenetére
Szia!
Ha csak egy pillanatra indul és ezt ismételgeti a végtelenségig, vagy nem indul stdby-ból, esetleg indul de töri a képet/ minden ok, de a hátteret nem indítja stb., akkor van megoldás olcsóbb is mint a mainboard csere.
Egyébként van mainboard...de tisztázni kellene hogy pontosan 650 vagy 750 és kellene a produckt code vagy a kijelzőtípus. -
szebkam
csendes tag
Sziasztok!
Ha esetleg van valakinek LG 32LD650-750 tv engem érdekel a
mainboardja.
üdv
Mihály -
baloghfeco99
újonc
Szia
Lenne egy samsung lcd tv-m LN40B530 jópár éves eddig semi baja nem volt mostanában magától kikapcsol majd gondol egyet és visszakapcsol, forrás(source) bemenetet vált ezt jó néhányszor megcsinálja mi lehet a baj?
Előre is köszi -
axlrose32
őstag
válasz
198283trewq #5472 üzenetére
Szia!
Ha szerencséd van csak a szokásos táphiba.
Írj privit és megoldjuk! -
198283trewq
újonc
Szia !
A kb 4 éves samsung plazma PS 43 D 490 A 1 W típusú tv készülékünk egyszerűen kikapcsolt , és nem lehet bekapcsolni.
Párszor még kattant mintha bekapcsolódna a bekapcsoló gomb megnyomása után - de nem történt semmi -
és néhány másodperc után kikapcsolt. De most már semmire sem reagál .Lehetséges ennyi információból valamire következtetni ?
Üdv
-
lambda5
tag
Sziasztok !
2 hónapja vásároltam egy LG 42LB670 -es tv-t, a web-os miatt... Hétvégén lakásátrendezés közben a tv ledőlt és eltört a kijelző...
A kérdésem: Lehet hozzá/megéri új kijelzőt vásárolni hozzá, vagy így jártam és kuka az egész ?!Üdv: lambda5
-
rola88
újonc
Szia! olyan problémám lenne, van egy Philips 37PFL7662D/12 tipusú lcd tv-m gondol egyet ki kapcsol utánna magától be is kapcsol, meg a bal oldalán a kijelző néha be pirosodik, mi lehet a baja?
-
Kernel
nagyúr
válasz
Laci195 #5465 üzenetére
Ez csak annyi, hogy a kábelt kétféle irányban lehet bedugni, a kis beavatkozás után egyirányúvá válik, tehát csak akkor működik, ha a vágott vége esik a TV-felé.
De nem nagy kaland az érintkező kitolása (betolása) sem. Egy tűvel vagy műszerészcsavarhúzóval ki lehet akasztani.
-
Kernel
nagyúr
-
Kernel
nagyúr
válasz
Laci195 #5459 üzenetére
A TV-k SCART csatlakozóján általában megjelenik a belső tuner jele, a bemenetválasztó állásától függetlenül. Ez régebben a SCART-os dekóderek miatt lett így szabványosítva. Kimenő jel --> dekóder --> visszatérő jel. (Nálunk nem volt ilyen szolgáltató, aki ezt az analóg kódolási rendszert használta volna, fejlettebb országokban mentek ezek korábban.)
Mivel azonban a DVD-lejátszó csak egyirányú kapcsolat (nem is recorder), a kimenő jel vezetéke egyszerűen elvágható a SCART-dugóban, utána elvileg meg kellene szűnni az áthallásnak.
Vagy jobb minőségű SCART-kábel kellene, aminél jó az erek között árnyékolás. Ezek vagy vastagabb kivitelűek, vagy lapos szalagkábel formájában készülnek, ócskapiacokon már 200 forintért is beszerezhető.
-
Laci195
csendes tag
Sziasztok.
Vettem egy DVD lejátszót amin csak scart kimenet van.Az előző lejátszón hdmi csatlakozó volt.Samsung tv-hez csatlakoztatva ha elindítom a lejátszást,akkor a tv.-én éppen aktuális műsor halványan látható alatta,amit a hdmi-vel nem produkálta. A háztartásban van egy Panasonic tv is, azon tökéletes.Hogy lehet ezt kiküszöbölni?
A tanácsot előre is köszönöm. -
axlrose32
őstag
válasz
sityupityu #5451 üzenetére
Szia!
Első körben a tápegység primer körére gondolnék, feltehetően igazam is van.
Mivel elrepült a biztosíték, ezért már nem veri le a kismegszakítót.
De ne állj neki biztosítékot cserélni, mert ott jókora zárlat van....!
Inkább írj egy privátot! -
Üdv!
Adott egy Samsung C650 típusú 4,5 éves tévé készülék. Tegnapig hibátlanul működött. Tegnap bekapcsolás után rövid idővel leverve a biztosítékot kikapcsolt. Késöbb visszadugva a hálózatra már nem verte le a biztit de a tévé sem csinált már semmit. Se kép se hang. Még a készenléti led sem világít. Vajon mi mehetett el benne? Tudom, hogy látatlanban nehéz megmondani de vajon komoly probléma lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Trollok komolyan
- PROHARDVER! - abszolút kezdőknek
- Megújult a PROHARDVER!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Formula-1
- Projektor topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest