Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Computex 2025: Olcsóbb és szemrevalóbb hűtések és házak a DeepCoolnál
- RAM topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cris78
őstag
Sziasztok!
Csepelen nem tudtok egy jó szerelőt? Hyundai LCD tv-hez? -
moonguru
őstag
válasz
nagyjozsef #3298 üzenetére
PM. ment.
-
nagyjozsef
újonc
Sziasztok,
Sony KP-51PS2-höz keresek szerelőt. Tudtok segíteni?
A hibát posztoltam április 30. 22.33-kor.
Kösz,
üdv,
NJ -
ATEE77
tag
serial: 721ryt08000b01e3
-
ATEE77
tag
Szervusztok!
Segítségetekre lenne szükségem.Van egy Hannspree YT8-37E2-000G típusú tévém.És olyan hibát produkál hogy fehér és kék függőleges "halacskák " jelennek meg a képernyőn.És teljesen levett hangerőnél zúg a jobboldali hangszóró.Sajnos lefotózni nem tudom mert nincs fényképezőgépem.A táprésznél púpos kondit nem láttam.Ezért teljesen tanácstalan vagyok.
-
törölt tag
Sziasztok! Orion pif22 dled tv az alábbi problèmát produkálja.
Esetenkènt hangos zúgó hangot ad mintha a tápja zúgna.
Nem kèp vagy szîn függő. A led hol világìt, de leginkább nem.
A kèp minősège jó. Csatornák jók. Hdmi kèpe szuper, usb hdd t
Meghajtja ès le is játszik mindent. Elkèpzelhető hogy csak a táp panelja
Rakoncátlankodik? Tìpusa Vestel 17ips60-2. -
fcsillag
újonc
Sziasztok!
Van egy Samsung ps-42s5h tipusu plazma tvm! Egy eve mar biztos produkal idokozonkent olyat h vizszintes iranyban a kep 1/2 v olykor 1/3a is teljesen feketen kezd vibralni, de nehany masodperc mulva meg is szunik a problema. Eddig ennek azert nem tulajdonitottam nagy szerepet, mert ha zavaro is volt ugyan, de nem tartott sokaig es ujra elvezheto volt a kep minosege! Azonban tegnap elott a kepben egy kb 200 mm es sav bepirosodott es ezuttal nem akart megszunni! Latszott mogotte a kep, de ez mar elvezhetetlenne tette a tevezest! Tegnapra beadta a kulcsot es kb 1 masodperces periodusokkal valtogat teljesen sotet, teljes villano sarga es resszint sarga megjelenites kozott! Kepeket mellekeltem, bizom benne h latszik is az aminek kell!
Szerintetek nagy a baj? Javithato, vagy el kell felejteni?Kosz a valaszokat elore is!
-
Kocska89
tag
válasz
Ultraviolet #3290 üzenetére
Valószínűleg szaporodni fognak igen
Végül is a szalagkábel mozgatást megpróbálhatod, pénzbe nem kerül csak a hátulját kell lekapni. Ha hátulról nézed baloldalon a 6 szalagkábelt lehúzod visszadugod óvatosan. Veszíteni valód nincs.
-
Kocska89
tag
válasz
Ultraviolet #3287 üzenetére
Ahogy moonguru is mondta lehetni lehet de ennél a szériánál nem valószínű. Használatán 8000Ft körül adják. A nagyítós dolog működhet is, csak szét kell hozzá szedni a tv teljesen. A kijelzőnek azt a felét kell megnézni ahol az y-buffere menő szalagkábelek vannak. A csíktól +-5cm en (felfele/lefele) belül kell lennie valahol a szakadásnak. Egy enyhén kormos fekete pontot kell látnod.
-
moonguru
őstag
válasz
Ultraviolet #3287 üzenetére
Nagyon kicsi az esély rá...
Egy hasonló esetben és is vettem, de azóta is a polcon porosodna ha nem lenne becsomagolva. (én 8000 Ft.-ért vettem)
Nagyítóval egyébként be lehet határolni a hibát. (máskor én is ezt fogom tenni)
Ui:
Nem jó sajnos a tiedbe.
-
Kocska89
tag
válasz
Ultraviolet #3284 üzenetére
2. kérdésre a válasz. Szoftver frissítést keres. Menüből ki kel kapcsolni.
-
Kocska89
tag
válasz
Ultraviolet #3284 üzenetére
Szia.
Igen 90% kuka a kijelző. A hiba. Lehet valami gyártási hiba, nem tudom de valamiért a kijelzőn lévő vékony fémréteg érintkezik a levegővel, eloxidálódik, elvékonyodik majd megszakad. Javítható, de csak ideig óráig sajnos szaporodni fog
s50fh-yb06 és hd tesójánál s50hw-yb06 kijelzőknél találkoztam ezzel a hibával. Tiédben az előbbi kijelző van. Utóbbi a ps50c430 ban pl.
-
Ultraviolet
tag
Sziasztok!
4éves a Samsung Plazma Tv, típusa: PS50C530c1W
fekete vízszintes vékony csík jelent meg rajta.
olvastam hogy kijelző hiba vagy ysus lehet a hiba. szállítva nem volt 4 éve a helyén áll.
Mit tanácsoltok? 260ezerbe került.. ha ezt tudom nem veszek ennyiért és ekkorát.
Azt hallottam nem éri meg megcsináltatni és több csík lesz majd rajta. Pedig nincs is sokat használva!
axlrose32 látom te hozzá értő vagy, véleményed? mehet a kukába?
illetve magától be szokott kapcsolni, kb 10s-re fekete marad a kép, és ki is kapcsol ez mi lehet?
ekkor javít valamit a képen(képeltolást)?http://prohardver.hu/dl/upc/2014-05/01/398718_cn5uysvh1hujhgf8_p5013009.jpg
-
törölt tag
Sziasztok! Van egy Lg 32LC41 es tv, aminek a dal oldalától 10
Cm-re egy fehèr hosszanti csìk jelent meg. Láma kèrdès, mi lehet
Az oka? Köszönöm. -
lagaes
csendes tag
köszi a választ. a tv-t függőlegesen hozták, bár ettől kerülhetett bele vízcsepp, ellenőrizni nem tudtam. ez egy hete volt (akár a mainboard-ra is eshetett, hiszen az eléggé közel van a szeelőzőrácshoz), azóta frankón szuperál. én inkább arra lettem volna kíváncsi, hogy a későbbiek során lehet -e olyan jellegű hiba, ami emiatt keletkezhet! van még 10 hónap gari! nem szeretném ha ezután jönne ki valami, amit esetleg egy vízcsepp okozott.
-
Garfield85
tag
Siasztok! Kinek milyen tapasztalata van a Teletech markarol? Erdemes venni vagy hamar romlo tipus?
Jobban tetszik a Samsung,de hat az kb 2szer annyi. Kerdes,h anyival jobb a Samsung? -
fonseca
tag
Sziasztok. A tévém (lg 42lv4500) néhány napja érdekes dolgot produkál. A képernyő bal oldalán a (bal széltől kb 15 cm-re) egy hajszálvékony fekete vertikális csík jelent meg. Eleinte még el-el tűnt,de most már állandóan ott van. Nem igazán zavaró,de mégiscsak ott van..
Az érdekelne hogy mitől van ez,és mennyi lehet a javítása. Sajnos a garancia nemrég járt le róla. Köszönöm.
-
Real Ghoost
aktív tag
Köszi a választ! Erre azért az esély nem túl nagy szerintem, annyira hülye biztosak már ezek az új cuccok, de természetesen majd a jövőben figyelek erre.
De szerencsére nincs ilyen baja a tv-nek, most este áthozta egy barátom az ő asus notiját, és pikk pakk működött vele azonnal, semmit nem kellett állítani rajta csak összedugni.
Így viszont most már teljesen tanácstalan vagyok, hogy vajon az én gépemet miért nem szereti, amikor másik LG tv meg működött vele.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Real Ghoost #3272 üzenetére
Ha nem is hallani, de olvasni lehet a mellékelt kezelési utasításokban, többnyire. Hálózathoz csatlakoztatott készülékek testpontjai között kialakulhat feszültségkülönbség, de ez is több körülmény függvénye, az sem mindegy, hogy melyiknek volt földelt csatlakozója, központi antenna is bevihet bizonyos feszültséget / áramot a rendszerbe stb.
Ha két készülék testpontja nincs összekötve egyéb úton, akkor legbiztosabb egyiket teljesen áramtalanítani (ki kell húzni, standby nem elég), különben a HDM-csatlakozón át történő feszültségkiegyenlítés agyonvághatja a portot. Hiába elvileg a csatlakozó külső fémrészei (test) érintkeznek először, amiről azt hinnénk, a kiegyenlítést gond nélkül el kell végeznie, gyakorlatilag mégis szoktak lenni ebből károk.
-
Kernel
nagyúr
Az sem mindegy, milyen pozícióban volt, eshetett-e a belsejébe vízcsepp.
Egy érdekes esetem volt ezzel kapcsolatban, sok évvel ezelőtt. Egy képcsöves 51 centist javítottam, utána miközben betettem az autóba (eső már nem esett, arra vigyáztam), egy bokorról lecseppent egy vízcsepp, a hátsó részére, ahol a rések is vannak. Letöröltem, látszólag nem tűnt vészesnek, vagy azt hittem, úgysem érint áramkört.
Ügyfél lakására felvittem, bekapcsolom, villanás, pukkanás, se kép, se hang. Ott rögtön szétkaptam, mint kiderült, egy vízcsepp pontosan a hálózati Graetz-híd diódáira esett, amitől egyik zárlatos lett, biztosítékot is kinyomta.
Még jó, hogy ennyivel megúsztam, onnan kezdve nyilván jobban odafigyeltem ilyen cseles dolgokra is.
-
lagaes
csendes tag
sziasztok,
sharp led lcd tv-m szervizben volt. akkor hozták meg, amikor elég jól esett az eső. kérdeztük, hogy amíg beérnek vele, esernyőt vagy legalább egy rongyot ne tegyünk -e a tv-re, de közölték, nem kell. az út nagyjából 6 méter a bejáratig, amíg "ázott". kérdésem, hogy véleményetek szerint ettől várható -e, hogy idővel (mikor persze már nem lesz garanciális) meghibásodik benne valami, vagy a víztől esetleg valamelyik alkatrész korrodálódhat -e? köszi,
üdv;
lagaes -
Buvarkund
csendes tag
válasz
MADKING #3271 üzenetére
Hát barátom első megérzésed tökéletesnek bizonyult.Üresjáratban 14.08V-ot, míg terhelés alatt csak 1,45V-ot tudtam mérni.
A terhelés 3x21 Watt -os 12 Voltos autó izzó párhuzamosan kötve.
A tápegység szétbontása után látható egy púpos elektrolit kondi.
Kicserélem a kondikat és újra mérek és jelentkezek. -
MADKING
tag
válasz
Real Ghoost #3266 üzenetére
Azert kerdeztem hogy eloszor hogy dugtad be mert ha ment a tv es ugy dugtad ra laptopot akkor utana hiaba probalkozol eleg egyszer ha dugni menet kozbe az megy is a levesbe a hdmi IC
-
Buvarkund
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Következőkben kérnék segítséget.Van egy Q-Media q1121-es LCD TV-m.
Ha rácsatlakoztatom a tápegységet,a készenléti led világit,ha megpróbálom bekapcsolni pár másodpercig próbál bekapcsolni,majd vissza áll készenléti helyzetbe.Ezt igy ismételgeti minden bekapcsolási kisérletre.
Miért nem tudom bekapcsolni,hogy induljak el a hiba kereséssel? -
MADKING
tag
válasz
Real Ghoost #3264 üzenetére
akkor meg egy kerdes, a mikor ra csatlakoztattad Laptopot akkor TV bevolt kapcsolva?
-
MADKING
tag
válasz
Real Ghoost #3262 üzenetére
Szia
es a laptop felismer TV-t? -
Real Ghoost
aktív tag
LA660as Lg Tv-met sehogy sem tudom összekötni a laptopommal, két hdmi kábellel is próbáltam, illetve a notebookot is próbáltam egy barátomnál, az ő 6130as Lg-jével rögtön működött.
Egy Lenovo Z570ről van szó, Intel HD Graphics 3000 van a gépben.
A bemeneti listánál aktívvá válik az a hdmi port, amihez hozzákötöm a laptopot, de hiába választom ki, mindig csak a "nincs jel" felirat fogad.
Holnap ki fogom próbálni még egy másik laptoppal, de ha egyszer ez is működik más tv-vel, akkor nem értem, hogy ezzel miért ne menne.
Találkozott valaki hasonlóval, van esetleg valami ötlet? Vagy hibás lehet a tv és cseréltessem ki? -
dottore53
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Nekem az a problémám, hogy egy Samsung LE26A330J1 TV-n bekapcsolást követően bejön a kép, de rövid időn belül hosszában különböző színekben becsíkozódik (néha rövid időre visszajön a kép, de azután megint elmegy)
Nem lehet kijelzőhiba, mert a PC-videókártáyjára rácsatlakoztatva minden gond nélkül hibátlanul játsza le a filmeket, csak a TV adásnál csinálja mindezeket.
Gyanúm az, hogy a TV napjában is többször van ide/ada forgarva (a PC illetve az ágy felé) így a merev antennavezeték esetleg megtörte volna az antennabemenet valamelyik forrasztását?
A szervízben egyszerűen "elintézték" : kijelzőhiba, 70 ezer (amennyibe maga a készülék kerül) de az nem lehet, mert akkor nem járszaná le a PC-s videókat.
Mit tehetek, hova vigyem? Tud valaki segíteni? Előre is köszönöm (drdomokos@freemail.hu) -
laxus
csendes tag
válasz
Peachez #1135 üzenetére
Sziasztok!
Van egy LG m228wa típusú tv tuneres monitorom, pont olyan, mint a Peachez kollégának ugyanazzal a hibajelenséggel. Hang, menü, teletext van, amúgy csak függőleges csíkok. Hiába változtatom a bemeneti listát, nem működik semmi.
[dropbox link] -
törölt tag
-
aizen92
addikt
Sziasztok!
Segítséget kérnék!
Adott egy samsung le32c530.
Korábban volt vele gond, sokat használtam hozzá hangszórót, majd amikor meg akartam szüntetni, kihúztam a hangszórót, majd a TV tovább érzékelte, mintha még mindig be lenne dugva
, kb az szüntette meg a problémát, hogy napokig áramtalanítva volt, tápkábel kihúzva..., de volt hogy ez sem oldotta meg. Amikor végre sikerült elérni azt, hogy elfelejtse azt, hogy valami be van dugva ( amikor nincs is bedugva ), akkor elkezdtük külső hangszóró nélkül használni.Na ma bekapcs, használjuk HDMI-n a TV-t erre csak elmegy a hang magától. Nyomom a hangerő gombot és erre mit látok? ott a fejhallgató jel megint........ random beragadt és úgy érzékeli, mintha be lenne a dugva egy fejhallgató..... hónapokig nem volt direkt bedugva....
Neten találtam egy leírást, hogy lehet resetelni a belső rendszert, na ezt ennél a típusnál nem lehet.....
Próbált megoldások: hdmi-k átdugás, külső hangszóró/fejhallgató be és ki dugása ( azért itt adott hangot a KÜLSŐ HANGSZÓRÓ egy 2.1-es logitech, de ahogy kihúztuk nem akarja ezt felfogni és átváltani a gyári beépítettre ), táp ki be dugdosása, semmi.......Arra gondoltam ha már nem lehet a szoftver belülről hard restelni kéne valami firmware, de múltkor próbáltam ezt, sajnos a legfrissebb van rajta, így nem enged frissíteni.
Várom az ötleteket és a segítséget!
!!! ( addig is külső hangszórón megy a TV. de ezt nem nagyon akarom, ez számomra NEM megoldás )
-
nova001
senior tag
van egy samsung lcd tvm és nem kapcsol be távirányital...újra lett telesen indítva és akkor se...se a bekapcsolás se a hangerő gombot nem érzékeli...van valami ötleteteket ?
-
Picynicole
újonc
Üdv!
A kb. 6-7 éves Orion LCD tévénk már jó ideje a következő hibákat produkálja. Van hang, viszont kép helyett az ezen a képen látható állapotot látjuk, szürkés, kicsit foltos "képet".
Egy időben volt, hogy 5-10-15 perccel a bekapcsolás után visszajött a kép. Most viszont, ha nagy ritkán visszatér, pár mp múlva befagy a kép, majd elkezd kifehéredni, és az itt látható állapotban megáll. Hang továbbra is van, de bármelyik csatornára kapcsolunk, ugyanazt a képet látjuk.
Szerintetek mi lehet a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Denon DRA-365RD
- Samsung QE50Q80D Felsőkategóriás 127cm AI 4K Qled Smart Tv!(Szinte új dobozos)
- EarFun Air Pro 4 TWS Kék bontott szinte új fülhallgató 2év garanciával eladó - ELADVA
- AUDEZE Maxwell PS gaming fejhallgató headset, fekete! Ajándék WickedCushions EarPad! 1 év gari!
- AKG 271 MKII stúdió fejhallgató
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- 128 - Lenovo Legion 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4070
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest