Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPad topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
- 3D nyomtatás
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- PCI Express 6.0-s SSD-t demonstrált a Micron és az Astera Labs
Új hozzászólás Aktív témák
-
KlenoGyuri
friss újonc
válasz
Dr. Szilikát #12913 üzenetére
Igen, úgy látom tényleg ez a probléma.
Köszönöm! -
salaipet
csendes tag
válasz
Dr. Szilikát #12885 üzenetére
Köszönöm, szerintem is komplett panelt akartak rám sózni...
-
malisonX
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát #12699 üzenetére
Sziasztok!
Azért vergődtem, mert abban sem voltam biztos, hogy van gari a TV-re (mivel LG weboldal csak 24 hónapot írt). Feltettem egy ticketet az LG oldalára és másnap telefonon hívtak, hogy él a garim, kérdezték szóban is, hogy mi a hiba pontosan és mondták, hogy majd jönnek megnézni. Ma ki is jött a technikus kollégájuk vadi új alaplappal a hóna alatt. Ezzel be sem kapcsolt... Próbálta, hogy lehúzza a fele háttérvilágítást, így már elindult a TV, de újraindulgatott. Elvileg a háttérvilágítás lett zárlatos (amit a tök szűz alaplap el sem indított), ezt külön nem cserélik, csak komplett kijelzővel, kerettel együtt. Táp, alaplap és a hátlap marad csak. Úgyhogy jön lengyelből az új alkatrész, valószínű jövő héten és le lehet zárni ezt a történetet1 hónappal a gariidő vége előtt...
Köszönöm! -
ledgeri
nagyúr
válasz
Dr. Szilikát #12713 üzenetére
Már 2010 körül is voltak, lettek volna belépőszintű hátteresek? Vagy az él-es az újabb tech? (Köszi a törödést a témával!
)
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Dr. Szilikát #12710 üzenetére
Akkor inkább hobbi halálból vissza projekt új tv megléte mellett, mintsem, esélyes, hogy megmenthető házilag?
Csak mert szerszámom, mérőm nincs. Első panelszétbontásom lenne. Youtube-on nem igazán találtam pont ilyet szétvéve... -
oil120
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #12710 üzenetére
És ez? [link]
-
PHenis
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #12692 üzenetére
Akkor az lcd serult meg es nincs ertelme a tovabbi kiserletezgetesnek.
Probaltam vigyazni ra nagyon, de vagy 4x kiszedtem meg visszaraktam a ledek miatt... Mindegy akkor ez igy marad, a hálóba jó lesz.
Koszonom szepen a valaszt.
-
Swen_N
csendes tag
válasz
Dr. Szilikát #12636 üzenetére
Köszönöm szépen.
-
LilProphet90
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #12623 üzenetére
Köszi az infókat, én is hasonlóra gyanakszom, ajánlottam neki szervizeket és kértem, hogy kérjen ki szakvéleményt.
-
Dante986
csendes tag
válasz
Dr. Szilikát #12586 üzenetére
Nem tudom nem szedtem szét
47LV5500-UA a típusa -
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #12580 üzenetére
Én a saját esetemben ezt nem tudtam volna megtenni, mert sajnos nálam pl a vastagabb régi típusú vezeték volt, így csak össze vissza tört volna a harisnya. Visszahajtva és erőt alkalmazva viszont patikán belement. Mondjuk azóta már T-s netre váltottunk ugyhogy meg is szüntettem, de a csatit nem tudtam róla leszedni soha többet
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #12578 üzenetére
Valóban azt nem is figyeltem. De gyanítom a kábel is az a régi vastagabb fajta, ezért rá sem lehet tolni rendesen erre a fajta csatira, bár én megoldottam izomból. Azt már semmi nem szedi le a vezetékről.
-
kobak11
csendes tag
válasz
Dr. Szilikát #12568 üzenetére
Igazad van, a gond, hogy Debrecenből nem volt megoldható/költséghatékony a TV-t Pestre szállítani, szívesen fizettem volna neki, ha megmondja, mi a hiba, de sajnos erre nem volt lehetőség. Nem ajánlotta fel...
-
kobak11
csendes tag
válasz
Dr. Szilikát #12555 üzenetére
Nálunk is volt macska széth*gyozta a monitort, de teljesen, pergett róla a húgykő, évekig csinálta. Panelt, kijelzőt, mindent. Sulinetes monitor, alap LG, 15" most is tökéletesen működik! Sehol egy folt vagy beázás...
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Dr. Szilikát #12555 üzenetére
-
5leteseN
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #12525 üzenetére
Rutinos! Sajnálatos!
Azt hiszem, nem én voltam az első "kiosztott"...
"Gratulálhatok"???
Segítek is: Ne pazarold rám az időd!
Jó eséllyel lesznek "tesztelés nélkül " is rendes válaszadók, kisebb mellénnyel, nem magas lóról, jószándékkal!Minden jót!
-
5leteseN
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #12521 üzenetére
Aki az igen/nem közül nem tud (vagy még rosszabb: nem akar) választ adni, azt vajon el kell fogadni szakembernek?
-
5leteseN
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #12519 üzenetére
Ez nem segítség !
Az a válasz igen, hogy átköthető-e a sok-tucat sorba kötött LED egyike (a megszakadt) vagy nem.
Erre a kérdésre a válasz AZ a segítség....vagyis?
-
5leteseN
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #12517 üzenetére
Mert a Yt-videó alapján (LED-sor javítás), sorba kötött LED-ek vannak benne, amiket egy kb. 50V körüli (tápegységről adott ideiglenes) fesszel tesztel, majd cserével javít.
Nincs csere-LED: arra a kókány-közeli kényszermegoldásra vetemednék, hogy a sok-tucat sorba kötött LED esetén nem nagy kockázat, ha az egy hibásat (ami a szaladást okozza) egyszerűen átkötöm!
Ha nem a szélen vagy sarokban van, akkor eloszlik a hiba, és ennél a kategóriánál az itt (is) olvasottak alapján bizony és sajnos gyárilag is vannak ennyi háttérvilágítási hibák.
Kompromisszum, a nehezen beszerezhető vagy beszerezhetetlen vagy aránytalanul drága alkatrész miatt.
Ha nagyon profin akarom megoldani, akkor a 3-4-5 tucatos LED sor elé (után?) egy nyitóirányú diódás közdarabbal lehet megoldani akár a szerintem enélkül sem problémás túlfeszültséget.
...szerintem ennyi darabnál bőven a türésen belül van ha egy LED kiesik a 20-50(+) darabból.
Ezt a költséghatékony szükség-megoldást tervezem a LED TV pályafutásának a monitoros üzemmódú végére.
-
Angel2014
addikt
válasz
Dr. Szilikát #12453 üzenetére
Köszönöm nézem..
Azért érdekes hogy ezt a típust vagy 3 kijelzővel is gyártották.
Persze mindegyikhez más alaplap kell. -
mexel
veterán
válasz
Dr. Szilikát #12397 üzenetére
Értem, köszönöm. ( gyanús hogy apám hanyattvágta a tv-t egyébként, bár tagadja
- nem mintha gond lenne hiszen előfordul ilyesmi)
Amiket találtam ledeket akkor lehet megrendelem, kicsi az esély hogy ezek csak leestek a kép alapján gondolom, csere is kell. -
mexel
veterán
válasz
Dr. Szilikát #12395 üzenetére
Megzörgetem, de élőben ugyanígy néz ki. Jól látható a ledek helye. Szerintem ha egy lencse esne le, akkor egy darabnál lenne ilyesni, itt mintha mind összevissza lenne. A fehérek egyértelműen világítanak, van pár sötétebb folt, az vagy hátrébb lehet ( vegy leesett) vagy nem világít talán. D egyszerre ennyi led el tud romlani?
-
mexel
veterán
válasz
Dr. Szilikát #12391 üzenetére
Köszi, lefotózom mindjárt. De egyszerre ennyi lencse nem hiszem hogy leesne, az egész képernyőn teljesen összevisza állnak a ledek úgy tűnik. A kép meg nem fehér hanem inkább kékes és sötét.
-
Gardaai
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #12358 üzenetére
Ha jól emlékszem ebben a típusban soros kapcsolás van. Mintha ilyen TV-m lett volna jó pár évvel ezelőtt. Persze megeshet, hogy nem így van, de ha belefog, akkor úgy is tovább tudjuk boncolgatni.
"a hiányzó LED látszik vagy sem" Ezért budget. -
AG Sheppard
csendes tag
válasz
Dr. Szilikát #12348 üzenetére
Én is a fekete nyúlványt hittem a hibának és engem nem befolyásolt semmi.
-
Márk
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #12345 üzenetére
Laikusként nem akarok beleugatni, de Woodcutt3R hibaként nem a nagy világító foltra gondolt a képernyő bal alsó részén?
Mert akkor elvileg "csak" leesett a lencse a led elől, és ledsor cserével javítható nem is olyan drágán.
-
mexel
veterán
válasz
Dr. Szilikát #12321 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
-
draco31
veterán
válasz
Dr. Szilikát #12267 üzenetére
Azért állok csak így hozzá, mert korábban két esetben is voltam így, egyszer egy egérrel, néha nem kattintott a bal gomb, máskor meg duplán, na most azt mindenki tudja milyen idegesít. Arra akkor azt mondta a bolt, hogy majd akkor vigyem ha már folyamatosan csinálja, mert a szerviz nem fog azzal vacakolni, hogy mikor jön elő végre a hiba.
Másik eset meg valami telefonnal kapcsolatos hiba volt, de már nem emlékszem.Délután kiderül, hogy mi lesz.
-
draco31
veterán
válasz
Dr. Szilikát #12265 üzenetére
Megkeresem holnap a papirjait, úgy rémlik, hogy a dobozán 5 év garancia szerepelt.
Bár gondolom így még hiába vinném vissza a boltba, hogy nem folyamatosan fennálló a hiba. -
LAKATOS 0503
friss újonc
válasz
Dr. Szilikát #12201 üzenetére
Köszönöm hogy szantal rám időt esetleg tudsz segíteni hogy hol és hogyan fogják hozzá van palka sok új alkatrészek csak nem nagyon van tapasztalatom nagyon jó lenne ha tudnál segíteni
-
VGYke
addikt
válasz
Dr. Szilikát #12179 üzenetére
Hozzá nem értőként, pusztán kíváncsiságból kérdezem: Ezek a Led-sor garnitúrák mennyire "szabványosak"? Tehát nincs olyan hogy adott méret és az jó egy csomó (LG, Samsung, ect.) TV-be?
Hülyeséget kérdeztem? -
VGYke
addikt
válasz
Dr. Szilikát #12179 üzenetére
A kolléganőm nevében köszönjük. Próbálom rábeszélni a javításra, 4 éves a készüléke...
-
Angel2014
addikt
válasz
Dr. Szilikát #12170 üzenetére
Én azt mondom sem a kijelzőnek és sem a ledeknek nincs baja!
Lehet a diffuzor ment tönkre vagy rossz irányba van betéve.
Sőt amikor megvettem Axeltől a diffuzort figyelmeztetett fólia van rajta és az sem mindegy melyik szín megy felülre. Mesélte volt olyan szerelő aki úgy tette be rajta hagyta a védő fóliát és olyan a képe most itt az LG-nek vagy elmosódott képet ad.
-
Frontiner
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát #12173 üzenetére
Igen, az előző Tv( legalábbis amikor észrevettem) szinte egyik napról a másikra lett olyan. Ott még talán annyi, hogy 8 hónapig a talpán állt, után került fel a falra. Ez új korától a falon lóg, nem volt egyszer sem levéve. Ezt meg kb. 1 hónapja vettem észre, és egyre jobban látszik már nappali fénynél is. Nem tudom mi okozhatja ezt, de az előző Tv-nél, mint írtam sem az alaplap, sem a kijelzőcsere nem
segített, ugyanolyan maradt a kép.( vagy folt vagy minek nevezzem?!). Én ezért gondoltam, hogy a háttérvilágítás okozhatja, mert minél feljebb állítom a háttérvilágítást, annál jobban látszik. Közel a 0-hoz szinte nem látni, de akkor már a képet sem, úgy meg azért élvezhetetlen.
Specifikációk alapján ez is és az előző tv is direct led megvilágítású.
Nekem ezért az lenne a logikus, hogy itt a ledek fényereje romlik, megváltozik és ezért látszik ilyennek. A berakott képen nappali fénynél készítettem a képet, itt majdnem maxon van a kontraszt meg fényerő, hogy látszódjon. De csinálok ma este egy képet, hogy akkor milyennek látszik. -
Frontiner
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát #12170 üzenetére
Igen, hozta az új kijelzőt.
Most is hozta, csak amikor vette ki a dobozból ketté volt törve… így újból megrendelik,aztán megint jön cserélni.
A nappali falán lóg, a közelében sincs fűtőtest se ablak se semmi. Ha ez nem háttérvilágítás hiba, akkor mi? -
sgergi
veterán
válasz
Dr. Szilikát #12155 üzenetére
Köszönöm. Igazán kiváló.
-
Angel2014
addikt
válasz
Dr. Szilikát #12097 üzenetére
Samsung tévéken van ilyen.
Terméktámogatás, jelinformáció.
-
laca500
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát #12048 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget.
Évekkel ezelőtt is csinált ilyet, de egy újboli hangolás után megtartott mindent!
Most megint újra kerestettem vele az összes csatornát, aztán sorba rakosgattam őket!
Egyenlőre most megtartott mindent a helyén! -
modern
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát #12036 üzenetére
Igen ez igaz. Párat felhivtam, volt ez a 65 ezres, volt egyik 40ért vállalná, két másik nem is vállalná (okot nem mondtak), plussz van egy ami a legközelebb lenne az meg nem tud biztosat. Úgy se akarok járni, hogy odaviszem ő nem tud pontos árat majd két nap múlva felhiv hogy 60 ezer..
Csak mivel én még ilyet sose csináltam, nem igazán merek belevágni itthon.
Főleg, hogy ez egy 55-ös tv, ha még egy 32es lenne azt mondom talán, az annyira nem hatha talán meg ha eltörik a kijelző vagy valami de ennél azért igen. -
pupu222
friss újonc
válasz
Dr. Szilikát #12032 üzenetére
köszi
boncolom tovább idegesit
-
petata
őstag
válasz
Dr. Szilikát #12026 üzenetére
Nem volt ilyen, csak pár hete csinálja. Visszaállítást nem próbáltam még, de szoftverből a legújabb van fent. Kikapcsoltam most a Quick Start+ funkciót, hátha az segít valamit, egy netes leírásban olvastam, hogy az okozhat problémákat.
-
petata
őstag
válasz
Dr. Szilikát #12024 üzenetére
Nem nézek TV adást, ez a TV smart rendszerén belül van (Youtube, Netflix, külső HDD-ről való lejátszás, stb.)
-
lala666
őstag
válasz
Dr. Szilikát #12012 üzenetére
Én is kiművelődtem belőle, LG hiba valóban egy pár szériában.
-
oil120
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #12004 üzenetére
Én már csak egyben cserélek led sztripet, sok az olyan tapasztalat, hogy idővel tönkremegy másik a csapatból.
-
válasz
Dr. Szilikát #12004 üzenetére
Ok köszi megpróbálom, bár szerintem Fehérvárra kell vinnem mert a helyi szerelő nem sokat ér.
-
válasz
Dr. Szilikát #12002 üzenetére
és mit gondoltok milyen költsége van ennek? megérheti?
-
Angel2014
addikt
válasz
Dr. Szilikát #11998 üzenetére
-
bela85
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát #11953 üzenetére
Próbáltam.. nyilván nem fullba bontottam szét ,csak a hátlapot és ott amiket anno kihúztam, most megmozgattam de semmi. A hátlapon keresztül látszik, hogy világítás van rendesen.
Kérdés.. esetleg az okozhatja, hogy azok a távtartó műanyag pöckök amik voltak benne nagyrésze eltört, de azért vissza tudtam tenni, tehát szerintem a szerepét játsza amire van ott.. -
Elims
veterán
válasz
Dr. Szilikát #11959 üzenetére
Köszönöm!!
-
Angel2014
addikt
válasz
Dr. Szilikát #11831 üzenetére
Ahogy Axel is írta ez háttérvilágítás lesz!
Javítható.
Amit képet feltettél képet az is javítható habár az panel hiba valószínű nyitásnál keletkezett és sérült a kábel, ezt békéscsabán csinálják egy spec géppel.
-
dennis.nol
tag
válasz
Dr. Szilikát #11905 üzenetére
Nagyon köszi a ... kielégítő, szakmai választ.
A felét nem értem, de nem is kell
.
Úgy értelmezem, hogy akkor ez normális (is) lehet.Csak fura, hogy nem nagyon olvastam ilyen "hibákról", pedig biztos van tőlem "whitehallásúbb" és parásabb ember is.
Azért még a köv. két napban elgondolkozom az ismételt visszaküldésen, de eléggé megnyugtattál most. Köszi. -
gezacsepi
csendes tag
válasz
Dr. Szilikát #11892 üzenetére
El hiszem,hogy rosszul esik,ha egy kalap vesznek a lehúzós szerelőkkel.
Nekem nem sok fogalmam van az elektronikához,azért kértem tanácsot,hogy ne egy teljes képernyőcserével kezdje esetleg a szaki,ha mégsem az a baj.
Én sosem tudnék túlszámlázni,vagy átverni senkit,mert igy lettem nevelve,ilyem elveim vannak.Különbözőek vagyunk.
Igazad van,hiba volt azt a megjegyzést beleírni,megtarthattam volna magamnak.
Rossz tapasztalataim,autószerelő és gázkazán-szerelő fronton keletkeztek.
Nem 100 forinton lovagolok,ezt az általánosítást pedig én kérem ki magamnak.
Luciferknek köszönöm a segítségét.
Szép napot!
-
MADKING
tag
válasz
Dr. Szilikát #11892 üzenetére
"Mivel többször tapasztalom, most telt be a pohár. "
Felesleges ezen kiakadni, tipikus szelmalom harca. Elkel engedni ilyen megjegyzesu embereket, mert szamara 100Ft is "lehuzas". -
aronpapa
tag
válasz
Dr. Szilikát #11838 üzenetére
A TV szerencsére megjavult, a STB cserélve lett.
Amit vettem túlfeszültségvédőt koax védelemmel a Telekomos emberke szerint nem fog működni, mert nagyon "lefogja" a bemenő jelet. -
aronpapa
tag
válasz
Dr. Szilikát #11836 üzenetére
Köszönöm a válaszodat.
A koax a modembe megy, onnan kábel a set top box-ba, az meg HDMI-n a tv.be.
Nincs lehetőségem ennél az elosztónál a koax kábel védelmére -
axlrose32
őstag
válasz
Dr. Szilikát #11821 üzenetére
Butaságot ne légyszi!
UE43NU széria, élvilágítás, két fél ledsor, először a negyede majd a fele ég szarrá, sajnos a plexi (diffúzor) is megég és reped.
Menthető -
Frontiner
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát #11806 üzenetére
Hello!
Sajnos (vagy sem) ezt soha nem fogjuk már megtudni, ugyanis ma felhívott az LG és felajánlották a csereutalványt.
Így elbúcsúzom a TV-től, pedig jó kis TV volt. Az utódja marad LG, valószínűleg egy 7es Nanocell lesz. -
Frontiner
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát #11803 üzenetére
Hello!
Egy családi ház nappalijában, a falra szerelve használjuk tavaly május óta, egyátalán nem poros környezetben. Napi átlag 6 órát megy. És egyik napról a másikra tűnt fel ez a jelenség, mégcsak fokozatos romlás se jellemezte. -
Frontiner
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát #11801 üzenetére
Helo!
Végülis nem is az "U" alak a fontos, de bejelöltem a képen. Ez ami szinte állandóan látszik.
Ettől jobb képet nem tudtam sajnos lőni róla, végül is nem is ez a lényeg, mert kijelzőcsere, sőt azóta már alaplap csere után is ugyanígy néz ki a tv. A szerelő is látja, nem is igazán látott még ilyet elmondása szerint.Hozzátette a háttérvilágítés sem csinálhat ilyet elvileg, de gyakorlatilag nem maradt más opció már. Esetleg valamelyik kábel cseréje? Vagy még max. a táp. Csinált egy videót is, amit továbbít az LG felé,aztán majd meglátjuk mi lesz. De ez akkor sem normális, főleg, hogy ezidáig ment rendesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPad topik
- Steam topic
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Elemlámpa, zseblámpa
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
- 3D nyomtatás
- Sweet.tv - internetes TV
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)