Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- LG LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Apple notebookok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz eriktoth #10198 üzenetére
Ja,nem rosszak,a CH11 egy alapmodell,semmi extra,viszont a HD710 víz-ütésálló,bár egyesek laza kábelcsatlakozásra,ill szerintük gagyi burkolatra (gumi+műanyag) panaszkodtak,de egyrészt nem mki,másrészt többi se jobb ebben a kategóriában,max prém. kat gyártók,mint pl. Lacie,Freecom stb.
Nemrég volt szó 2,5"-elről, #10196 , olvasgasd,nézedesd át linkeket,találsz benne hasznos infókat,alternatívákat... -
eriktoth
tag
Üdv! Ój vagyok a témában, és kettő HDD-t néztem ki magamnak esetleg valaki tudna tippet adni:
ADATA CH11 HDD 2.5 "750GB
ADATA HD710 HDD 2.5 "750GB
Esetleg ha valakinek valami más alternatíva
Előre is köszönöm -
dunc
nagyúr
válasz King Unique #10196 üzenetére
Köszönöm nem is keresek másikat !
-
dunc
nagyúr
Sziaszok usb 2.0 alaplapom van ,de szeretném majd cserélni ,ezért szeretnék egy usb 3.0 ás külső merevlemezt 2,5 320 GB től felfele ,adathordásra használnám,és arra menne a torrent,néha rádugnám a tv re média lejátszás miatt ! Milyen gyártót,milyen típust vegyek ?
Köszönöm. -
King Unique
titán
válasz SaitoX #10192 üzenetére
Ennél is parkol szépen,de ez még "elmegy",van akinél tőbb 100 ezres-milliós...,bár hosszú távon nem túl ideális,Feljett energiagazdálkodásnál lehet kikapcsolni (fentebb),ha nagyon megnőne az érték,de mivel gyári (igaz nem a legjobb) beállítás,nem feltétlenül kell piszkálni,mert maxra húzva alap üresjárati kikapcsolás se fog menni aszem,de adott topicban érdeklődj pontosításért.
Ilyenkor nyáron melegednek,akkor Tevion is műanyagházas lenne,max vmi szobai ventit,v keveset fogyasztó olcsó usb-s ventit elé-alá tehetsz,nálam levitte 40 alá 2,5"-eket.[ Szerkesztve ]
-
SaitoX
tag
válasz King Unique #10191 üzenetére
Power on time: 246 days, 14 hours
Load/Unload Cycle Count,0,197,197,OK (Always passing),00000000283A,0,Enabled
(10298)Ez jó/rossz?
Ebben a nyári melegben egyébként nem nagyon használom, mert 40-45 fokra elég gyorsan felmegy, vagy akár melegebbre is, normális esetben meg 34-35.
-
King Unique
titán
válasz SaitoX #10187 üzenetére
Ha kikapcsol rendesen,akkor jó,akkor nyilván nem nő, biztonságos leválasztás után,igen kikapcsolható (v rajt gomb?),az a registrys dolog 2,5"-eknél lehet csak gond. Caviar Green a belseje,amik eléggé sokat parkolják a fejet (nem a legjobb,de nem is kell túlreagálni),Sentinel SMART-ban a parkolások száma mennyi (Load/Unload cycle),mert,ha túl sok,akkor lehet állítani rajta (maxra húzod),bár nem muszáj.
(#10188) Fang: #9957 ,30k-ból 2 TB lehet nem fog kijönni,az olyan 35 körül van (a 1,5 TB-os meg csak pár ezressel olcsóbb),mobilracknél is max vmi gagyibb rackel,de azon nem érdemes spórolni. vinyó + 3,5" rack topic - ez jó rack, 1,5 TB green
kb. 30k,de vinyó ügyben adott topicban érdeklődj,mert ez a green sokat parkol.
(#10190) Blaise: jó mind2 ,MyBook sokaknál bevált cucc,jó a kompatibilitása mas eszközökkel,bár esetleg helyette,ha sokat hajtod,nem kellenek progis,titkosítás extrái,lehet jobb egy aluházas rack, MB Live-nál is akadnak komolyabb NAS.ok,de azok drágábbak,alap célra megfelel ez is,topicjában érdeklődj.[ Szerkesztve ]
-
Blaise
veterán
Sziasztok!
Szeretnék venni egy 3.5 külső HDD-t, 2TB méretben, USB3 nem hátrány.
Ezt néztem ki. Vélemény?
Illetve benne van még a tarsolyban egy NAS is, abból ezt néztem [link]
[ Szerkesztve ]
-
phaseOne
tag
válasz King Unique #10152 üzenetére
Eddig remekül működik, bár igyekeztem nem dobálni. 1db kábel is simán ellátja, és tényleg eléggé gyors (3.0-val sajna még nem volt alkalmam megnézni). Mikor bedugtam volt rajta egy pár dolog, köztük egy link is, amivel aktiválni lehetett a 3 éves garit (a bolt is annyit ír hozzá).
Összességében jól össze van rakva, szimpatikus kis gép. Lehet veszek majd még egyet
Ismét köszönöm a segítséged -
Fang
aktív tag
Sziasztok!
Szükségem volna 20-30k között egy USB 3.0-s külső winchesterre 1-2 TB tárhellyel.
Tudnátok ajánlani valami tartósat? inkább kissebb legyen a tárhely de minőségibb a winyóEsetleg jobban megérné külön venni egy külső "házat" és bele egy winchester?
előre is köszi
üdv Fang
Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség, gyakorlatilag viszont van!
-
SaitoX
tag
válasz King Unique #10185 üzenetére
Köszi, egyébként Tevion 2TB HDD, Western Digital van benne.
Az üzemórát nem teljesen értem, ugyanis amikor kikapcsolom a gépet, kikapcsol a HDD is, a led sem világít rajta, és hideg is. Viszont az üzemóra ilyenkor is nő. (amit a HD Sentinel mutat).Kikapcsolással kapcsolatban, miután leválasztottam biztonságosan a Windows 7ban a HDD-t, nyugodtan ki lehet kapcsolni? (ilyenkor már nem világít rajta a LED, de áram alatt van, tehát ha pl kihúzom belőle az USB-t, és bedugom még1x, akkor elindul)
-
King Unique
titán
válasz SaitoX #10184 üzenetére
Fontos lehet,pontosan milyen külső,mire dugva használod?
Ha nyilván több napig nem használod,felesleges járatni,3,5"-nél húzd ki,kapcsold ki,v elosztón lökd ki áramát,mert folyamatosan rádugva,géppel együtt indul-felpörög,bár attól még nem megy tönkre,de minél kevesebbet van nyúzva,elvileg kevésbé használódik el,ill használatból adódó sok leállás-indulás,egyes típusoknál sokat ismétlődő energiatakarék fejparkolás se túl jó hosszútávon.(vmint már imént említett fogyasztás,mert alvó módban is van egy minimális)
2,5"-nél géppel együtt indul-leáll az is,leállásnál áramot nem kap,bár win7-nél kaphat usb portról akkor is,de arra nemrég be lett rakva közkívánatra ismét a registry buherálós file (2,5"-ekhez) ,ill ha ezt nem akarod babrálni,nem használod a vinyót,minek legyen rádugva,félreteszed addig.
neked nem WD MYBook-od van (úgy emlékeztem) ,az alapból kikapcsol,x perc utám,ami állítható is,de én is elosztón,ha nem használom 3,5"-eimet,kilököm őket.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz SaitoX #10184 üzenetére
Hát igen,ha nem muszáj,feleslegesen ne járasd ,egy bizonyos mennyiségű "üzemóra" után,itt is elhasználódnak egyes mozgó alkatrészek,de az néhány év szokott lenni azért... de a legtöbbje úgyis úgy van beállítva,h inaktív állapotban (nincs olvasás-írás) automatikusan részlegesen kikapcsol (forgás leáll),v "alvó módba" megy át,minimális fogyasztással,jobb mobilrackek is tudják ezt,tehát egyfajta "kíméló módban" megy.. (PC-n,notin,de,ha vmi NAS-ra,lejátszóra van dugva,akkor az megkavarhatja ezt...) 3,5"-eken (előfordul pár 2,5"-nél is) szokott lenni ki-bekapcs gomb,ilyenkor nyugodtan kilökheted,már csak áramfogysztás miatt is.
Milyen külső hdd pontosan
Winchesterek megbízhatósága / élettartama topicban is találsz infókat.[ Szerkesztve ]
-
SaitoX
tag
Sziasztok!
A következő kérdésem lenne, ha van egy külső HDD-m, amit elsősorban adattárolásra használok, tehát nem minden napos használatra, akkor ha az élettartam fontos szempont, úgy járok a legjobban ha általánosságban ki van kapcsolva, és csak akkor dugom be amikor épp használni szeretném?
Vagy mehet mindig nyugodtan, bekapcsolva, nincs jelentősége? -
jozsi252
veterán
válasz King Unique #10182 üzenetére
Okés köszi a linket letesztelem
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
King Unique
titán
1.) 2,5" vinyók,azért nem fogyasztanak olyan sokat,h drasztikusan megdobja vill.számlát ,usb kábelről elmennek, de tiedben régi 500-as WD500BPVT vinyó lehet,aminek adatlapját nézve max 2,5 W,energiatak módban 0,85,leállva 0.25 stb...
2.) Pc-n használva üresjáratban leáll x perc után leáll (gyári beállítás),ami kedvez élettartamnak,ha folyamatosan pörög,az sem jó, hálózatos cuccok ezt megkeverhetik és non-stop pörgethetik,ami vsz rövídíti vmelyest élettartamot,de pontos éeteket,h mennyivel... ,ezért ilyen célra jobb lett volna egy kikapcs gombos 3,5"
3.) milyen 500-as, 2,5"-es,mert az nyilván kevesebbet,mint egy külön 230V-os hálózati adaptert igénylő 3,5" 2 TB (ill.fordszám is számít, pl.WD-nél 5400-as green hdd 12V 3-5W, míg egy 7200-as akár 8-10W aktív terhelésnél,alvóba 1,3 W, + adapter fogyasztása...)
4.) #9957 ,v mobilrack (pl.Sharkoon Rapid Case)+hdd megoldás,ill te célodra helyből hálózati csatis külső vinyó,amit ajánlottak,MB Live,v vmi más NAS..simába meg usb3-asat érdemes manapság,mégha csak 2.0-ás routerre dugod is.(#10179) jozsi252: régi MyBook Qaud interface lehet esata-val, hotswap progival lehet menet közben fel-le csatolgatni,de,h ennél normálisan müxik-e,azt nem tudom,próbáld ki.
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
1. [link]
2. Ha szerencsed van, akkor elmegy evekig, ha nincs, akkor nincs...
3. Lehet, hogy kevesebbet eszik .
4. Ami a legolcsobb megoldas... Mondjuk inkabb egy NAS, mondjuk My Book Live..
[ Szerkesztve ]
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Bocsánat ha nem a legmegfelelőbb fórumot találtam, azért bepróbálkoznék itt 1-2 külső HDD kérdéssel. Legfeljebb ha rossz helyen járok, kérlek benneteket irányítsatok máshová
Nagyon sok vívódás (és stb) után vettem egy Asus RT-N66U routert, ami 2db USB porton is tud fogadni HDD-t, stb.
Rendelkezem 2db Western Digital My Passport Essential 500GB USB 2.0 külső 2,5"-os HDD-vel (már olyan régiek=kb 3évesek, hogy a honlapjukon meg sem találom őket, nem tudom az adatlapot linkelni)
Kérdéseim:
1.) Ha állandóan rá van dugva az Asus routerre (kvázi NAS-ra) a WD külső HDD, az mennyivel növelheti a "villanyszámlát"? Ha a router (NAS) nem tudja alvásba küldeni (alap frimmel miért is tudná), mennyi lehet a HDD-nek a plusz fogyasztása (1-2-5 watt)?
2. A külső HDD élettartamával kapcsolatban mivel kell számolni, ha a ruoter (kvázi NAS) éjjel-nappal be van kapcsolva? (Hozzáértés hiányában feltételezem, hogy a rákötött HDD is éjjel-nappal pörög, ha van adatforgalom, ha nincs?)
3.) 2TB HDD mennyivel fogyaszthat többet mint az 500GB?
4.) Jelenleg kizárt, de azért megkérdezem: Ha lenne pénzem 2TB-os külső (USB-2-es) HDD-re, a fenti feladatok ellátására milyen ár/érték arányban jó típust ajánlanátok?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Van egy 500-as külső wd winyóm, és azlenne a kérdésem hogy vettem hozzá eSata kábelt. Szerintetek meglehet valahogy oldani hogy gép újraindítás nélkül is felismerje eSata-n a winyót?
iPhone 16 Pro Max
-
megint én
őstag
-Bocsesz, nem ide!
[ Szerkesztve ]
-
megint én
őstag
Sziasztok, Szerverbe milyen HDD-t javasoltok? 1-2TB, Ne melegedjen, ne legyen hangos, de gyors legyen, és 3DB kéne, RAID5-be.
-
King Unique
titán
válasz thomas86x #10173 üzenetére
Lehet 3 TB miatt,TV nem tud ekkora partíciót kezelni,ha felosztod lehet megoldódik.WK-kel TV kompatibilitás terén nem szokott gond lenni,úgyhogy vsz méretttel lesz probléma...,ha médiaboxra kötöd,előtte utána kéne nézni,az tud-e ekkorát kezelni.
(#10174) trialboj: amit ajánlottak,az is jó,de vannak más külső 2,5" v 3,5" IDE mobilrackek,abba neleteszed,azt ált. usb2-n tudod adatokat tolni.
-
trialboj
őstag
Az lenne a kérdésem, hogy van rá valamilyen módszer, hogy ha nekem régi atas hdd-m van, s el szeretnék rajta vinni némi adatot, egy olyan gépbe amiben csak mondjuk az a még régibb rövidebb atas csatlakozó van, akkor, ugye a mobile rack sem megoldás.
Tehát van valami kütyü ami usb-n keresztül táplált hdd-t tud csinálni belőle?
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
thomas86x
csendes tag
Sziasztok! Szeretném ha segítene valaki. Most vásároltam egy 3tb-os külső wd hdd-t. A PC felismeri, másolás oda vissza minden ok. Fájlkiterjesztés NTFS. Viszont a Samsung TV nem kezeli. Felismeri, de amikor meg akarom nyitni, hibaüzenetként írja: " nem található videofájl a külső eszközön" . A 2tb-os külső hdd-t gond nélkül viszi. Ha legalább 2 részre felosztom a hdd-t akkor felismeri majd? Van esetleg más megoldás, akár 3. eszköz bevonásával? Pl.: média boxon keresztül?
-
Alex91
félisten
válasz King Unique #10170 üzenetére
Hogy nem igazan lattam valami minosegi, designos cuccot hirtelen mashol...
[ Szerkesztve ]
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
válasz King Unique #10168 üzenetére
Ugy hirtelen megneztem mashol is, hogy mi van a piacon. Hat, katasztrofa .
-
King Unique
titán
-
Alex91
félisten
RaidSonic Icy Box IB-120StU3-Wh merevlemez ház, egyben a ketto !
-
Alex91
félisten
-
rii
nagyúr
sziasztok
azt szeretném megkrédezni, hogy milyen külső házat tudnátok lécci' ajánlani 2 db (egy 650-es sata II-es és egy 2 TB-os sata II-es, 3,5"-os) HDD-khez
jól lenne valami hasonló igényesség mint egy iomega, vagy mint egy samsung story ....
Előre is köszönöm!
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
TeeJay
félisten
válasz CoolBoy323 #10153 üzenetére
mivel már szinte minden nagyobb gyártó USB3-ra állt rá így már új termékből nem adnak ki USB2 képeset így egyre fogynak majd és drágábbak lesznek mint az USB3...
nekem 3 darab ADATA SH93 volt ami bedöglött és ugye USB2-es volt
3. után kértem egy NH02-t ami USB3 és szerencsére ezzel már semmi baj nincs
1x próbáltam USB3 notiban, majdnem 100MB/sec körül olvasott rólamindenképpen már olyat vennék
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz King Unique #10158 üzenetére
Ertem, koszi
Ezert is jobb lenne helyben venni, hisz ha xar, akkorsimaliva a gariztatas/csere Netesnel meg postazgathatom :/
-
King Unique
titán
válasz CoolBoy323 #10157 üzenetére
Adatát nem próbáltam még TV-n ,ez picit régebbi is,de vezérlője vsz nem noname,h ne ismerné fel TV, ill legtöbb gyári kompaktnál nem szokott ezzel gond lenni, ált. noname mobilrackekkel,v korábbi Aldis 500-640 GB-os Tevionokkal,ill nemrég 3,5" Toshiba Sore Art-al volt probléma ilyen téren. Ha meg esetleg mégse,akkor kicserélik, + ott van a 3 napos,netes rendelésnél 8 napos elállás joga is...de reméljük nem kerül rá sor.
XY...pl. ami 2-t linkeltem,v amiket árgép kidob.[ Szerkesztve ]
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz King Unique #10156 üzenetére
Ha azt mondod nem lesz, akkor nem fizetek tobbet, foleg h "csak" 2 ev garos a wd... kicsit fent van az ara a toparty ota :/
XY webshop melyik is?
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz CoolBoy323 #10155 üzenetére
Ok
bár műanyagházas,ill TV komaptibilitás terén jobb a WD,de vsz nem lesz gond ezzel se.[ Szerkesztve ]
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz King Unique #10154 üzenetére
Koszi szepen a segitseged!!!!!!
Akkor szentem ch11 lesz a nyero... akkor mar csak meg kellene rendelnem
-
King Unique
titán
válasz CoolBoy323 #10153 üzenetére
Hát beszerzés,az már egyéni probléma,de kaphatóak,csak xy webshopban... NH13 lehet,kicsit kifutó cucc már...amúgy Iponban is van Trancend,igaz 2 év garival, ezekről a helyekről már rendeltem külső vinyót,itt vannak SP-k 3 év garival , itt elég bő kínálat van,csak kicsit lassú a beszerzés - ,de egyik helyen se volt gond
Amúgy,ha nem akarod túlbonyolítani,nincs extra igény,akkor CH11 is megteszi és legalább usb3-as,ára is jó,3 év gari...
Kábel persze,h jó,egyrészt vezérlő visszafelé kompatibilis,másrészt csak egyik spec usb3 microB ,a másik fele szabványos A típusú ,mint a 2.0-ánál,tehát tudod csatlakoztatni régebbi usb-re épülő eszközökhöz is. Viszont 2,5"-ekhez nem adnak tól hosszú kábeleket, 20-60 cm körül,bár pl. SP A80-hoz kb. 80cm,de legtöbbhöz 30-40 cm kábel jár, vsz CH11-hez is, 3,5"-hez adnak m-est. Hosszabat lehet használni ( A-MicroB se drága különösebben) ,csak ügyelni kell ne legyen túl hosszú,mert akkor áramerősség csökken és nem fog felpörögni,de neked van spec usb-s TV-d,annál vsz nem lehet gond.[ Szerkesztve ]
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz King Unique #10152 üzenetére
az a gond azokkal, amiket linkeltél, h nem tudom hol megvenni (NH13 sincs gyak. sehol )
ipon és hasonló cégek, akiktől mernék rendelni nem tartanak ilyesmiket normális áronaz usb3-ra meg úgy gondolok, h nem fogok kiadni amiatt többet (nyilván nem 1-2kra gondolok )
de a ch11 amúgy is egy árban van kb a ch94el, és az előbbi már usb3as...
gondolom a hozzá adott kábel jó lesz a TVhez (mert ugye lefele kompatibilis... csak a hosszát is jó lenne tudni XD)
-
King Unique
titán
válasz CoolBoy323 #10149 üzenetére
CH94-et semiképp se ,az xar...,akkor inkább már CH11,v esetleg fémházas NH13 előnyösebb lenne,de drágább is igaz picivel,ill 3 év garisok az SP cuccai (pl.D05,S10,A80), (A80-ban firmware-t is lehetett frissíteni,újakban nem tudom),vmint elvileg Transcend is 3 év garit ad rá,más kérdés itt nálunk megadják-e...
Usb3 elől elzárkózni manapság kicsit badarság,de végülis...lehet,később majd veszel olyat pl.,ha kell,de egyébként,ha alaplapodon van PCI-E,akkor nem olyan drága bele egy bővítőkártya ,de még mobilracknél jobb a dolog,mert csak kiveszed,átteszed usb3 rackbe,de gyári kompaktokat macerásabb,ill.nem is ajánlott szétszedni,mert gari ugrik,de ha elég 2.0,akkor elég,te döntésed.(#10151) phaseOne: na az jó kis cucc,ütésálló (egyik legstrapabíróbb) ,2 tányéros Toshiba vinyó lehet benne,ami megbízható,gyors is. A3-at nem látom árgépen,pedig az újabb,1 TB-os egész jó áron volt belőle...
Te hány év garival vetted,mert elvileg 3 év jár rá[ Szerkesztve ]
-
phaseOne
tag
válasz King Unique #10123 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget. Megrendeltem a transcend 25m3 750GB-os változatát.
Remélem penge lesz . -
TeeJay
félisten
válasz King Unique #10147 üzenetére
feltöltöttem újra zippyshare-re (90napig azt hiszem élni fog a link legutolsó letöltéstől számítva)
szóval akinek nem áll le a külső vinyó eltávolítás után az a win7hddremove patch-el
orvosolhatja a problémáthttp://www61.zippyshare.com/v/10250501/file.html
csak le kell tölteni, elindítani és okézni
utána win7 újraindítás és következő alkalomtól már le fog állni a vinyó eltávolításkorMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz King Unique #10146 üzenetére
Adata ch11 es 94 amiket neztem... akkor legyetek tokos, vegyem meg?
Usb3 nem kell, nem tudja semmim egyelore, de jo par evig nem is tervezek uj pct... szal esert nem adok plusz penzt inkabb...
-
Fauno
tag
válasz King Unique #10147 üzenetére
Köszönöm!
-
King Unique
titán
válasz CoolBoy323 #10144 üzenetére
A WD-k azok szinte biztos,firmware-t is lehet rajtuk frissíteni ,ált a többi nevesebb gyári külső,ill mobilrackek is,de nincs rá100% garancia,h minden típusú TV-vel (mert nem is erre vannak kitalálva,hanem adathordozásra-tárolásra),viszont Samsung TV-k ált. jók kompatibilitás téren,több gond ált. LG,Sony cuccokkal szokott lenni. Ill újabb TV-knél újabb fw,amiben vsz kompatibilitás terén is befoltoztak ezt-azt.
ADATA se rossz,bár új HD710 borítását nemrég hsz-ban írta vki,h ebay-en fikázták gagyi...,+ nyilván nem olyan kiforott,mint WD,amire bár 2 év a gari,de egyik legmegbízhatóbb.V nemrég elhintett alternatívák között (#10123,#10126,#10134) is akad,bőven jó cucc.(#10145) Fauno: majd megkeresen,felrakom újra,mert vsz korábbi már nem él,v írj TeeJay-nek.
[ Szerkesztve ]
-
Fauno
tag
Sziasztok,
nemrégiben itt találtam egy linket (hozzászólást), egy Driverhez, amivel megoldható, hogy a külső HDD Win7 alatt leálljon, a hardver biztonságos leállítása után. Tudnátok ebben segíteni? Hirtelen nem találom a linket. Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz King Unique #10132 üzenetére
nem hülyék ülnek a samunál
de még mindig nem tudom, h milyet vegyek
meg hogy hol, honnan...csábít az ADATA jó ára, és a 3 év gari, de félek a kompatibilitási gondok miatt...
a WD drágább, és csak 2 év garos... az pedig elvileg kompatibilis, legalábbis szerinted! -
szaszlaci
addikt
válasz King Unique #10142 üzenetére
Nem, még nincs meg, de ha van 7 mm-es is, akkor szinte biztos, hogy a 12.5 mm-es ebbe nem fér bele. (Annak idején nézegettem még.) Szóval jó hogy mondod, mert úgy majd 9.5 mm-est kell néznem.
Nem tudom, mennyire valós ez a határ, de van olyan is, ami ugyan így néz ki, de 100 - vagy 120 GB a plafon. Hogy csak azzal próbálták, vagy tényleg nem tud többet, az jó kérdés..
De majd meglátjuk, kelleni fog úgyis egy kb. 250 GB-os lemezhez is ház, szóval ha nem jön be, ahhoz még mindig fel tudom használni.
Próbálok szabadulni a 3.5"-os tányéroktól, míg még lehet[ Szerkesztve ]
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
King Unique
titán
válasz szaszlaci #10141 üzenetére
Van 1 TB-osba is 9,5 mm-es vinyó (linkeltem),v már előre megvan és az 3 tányéros ?
Igen van 7mm-es is,de az 1 tányéros és aszem 500 GB a max
Mi az,h 300 GB-t kezel csak... ,még vmi IDE-snél,de SATA-snál...mostani usb2-es rackek is kezelnek 1 TB-ot,nem tudom ezek mifélék,de ha tényleg csak ennyit,akkor jó gagyik
FW-ert frissíteni,magán vinyón nyilván lehet,külső 2,5" rackben még nem próbáltam (lehet jobbaknál csak) ,gyári kompakt külsőknél WD My Passportokon lehet,azt csináltam,de többinél ált. nem.[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
Köszönöm a választ mindkettőtöknek!
Vannak az USB2-esek, látszik, hogy ennél pl. 300 GB a plafon. Nem, mintha ehhez a lemezhez azt akarnám megvenni, de ezekben is lehet vajon firmet frissíteni, vagy az csak a márkásabb darabok privilégiuma? Nem tudom, ez milyen chip-el szerelt.Járt már nálam efféle ház, egyszerű, de nem gagyi és alumínium, fejjel lefele van benne a lemez, és a teteje érintkezik az aljával, ezért a rezonáló/suhogó tetejű darabokat is csendre bírja. Hőmérséklet is rendben volt, ezen felül pedig hozta a 28 MBps-ot.
De szerintem nem fér bele a 12.5 mm-es. Ezen kívül csak 9.5 mm-es van csak, rosszul emlékszem, hogy létezik olyan 7 mm körüli is?Coolmat, a linked nem jön be!
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz szaszlaci #10138 üzenetére
1 TB-ot biztos tudja,ha 1,5 a plafon leírás szerint,akkor annyi,v több,benne lévő vezérlőtől függ...arra figyelj oda,h milyen vastag hdd-t tud fogani,mert 2,5" 1 TB-ba régi vinyók 3x334 GB tányérral 12,5 mm,újak 2x500 pedig 9,5 mm,ill gyorsabbak is emiatt,olyan racket válassz,amibe majd belefér a kiszemelt vinyó.
Burkolata alu (annak tűnik) ,mert hőelveztés szempontból jobb lenne,mint műanyag,ára jó,bár kicsit noname.nek tűnik,akadnak nevesebb cuccok ( #10045 ) is,de ez is nyilván megteszi.[ Szerkesztve ]
-
Coolmat
őstag
válasz szaszlaci #10138 üzenetére
Szia!
USB2 módba egész biztosan vissza tud kapcsolni, ez elég alap dolog. 1TB-os HDD kezelésével sem lehet semmi gondja egyik USB3-as chipnek sem, pl. az én rackemben található ASM1051-es chiphez is kijött már olyan firmware, ami támogatja a 3TB-os HDD-ket is ([link] lap alján van).
-
szaszlaci
addikt
Sziasztok!
Jó eséllyel szükségem lesz egy olyan házra, ami 2.5"-os és támogatja az 1 TB-os lemezeket.
Ezt néztem, a leírás szerint max 1.5 TB. Hihető?
Valamint USB 2.0-án lesz csatlakoztatva, nem lesz gond a sebességgel? (Igen, tudom, hogy elméletileg akkor 2.0-ás módba kapcsol, de lehet, a gyakorlatban mégse minden úgy megy, és nem hozza a 28 – 30 MB/s-ot.)
Azért nem USB2.0-ás házat nézek, mert Ebay-en összesen egy eladó írta, hogy kezeli az 1 TB-os lemezt. Az pedig hasonló áron volt, mint ez, akkor meg miért ne legyen USB3..Köszönöm a választ,
László
[ Szerkesztve ]
-
Turbo B.
csendes tag
válasz King Unique #10136 üzenetére
Mindenképp, de a vásárlás még odébb van pár héttel...
say_world pf! ||| say_team pipulj! ||| tell_attacker ktb!
-
Turbo B.
csendes tag
válasz King Unique #10134 üzenetére
Köszi szépen a kimerítő válaszod
-
King Unique
titán
válasz Turbo B. #10133 üzenetére
Első linkben az újabb 2. generációs usb3-as My Passport van,új design,kicsit összetetebb progik,de lényegében uaz,mint a "réginél" - ennyi a különbség,h új szériás 2 tányéros WD vinyók kerültek-e bele,azt nem tudni,az 1 TB-os 19mm-es vastagsága nem ezt támasztja alá - ,a második linkben az első generációs usb3-as My Pappsort van (nekem is ilyen van ) ,de fényes feketébe eléggé koszolódik,karcolódik,szal inkább új Passport a jobb ilyen téren. ( wdbrand)
Igen, TC-ben mint egy pendrve-ot tudod használni,tologatni cuccaidat,progik csak opcionálisak,azok nélkül is megy.
Nomad tokot vettem hozzá abban tartom ( bár régi SE 18 mm vastag,éppen belefér tokba,vsz új 1 TB-os 19 mm-es is,de 2 TB-os 21mm-es már nem nagyon ) ,de pár fokot rárak melegedésbe,ill maga a passport amúgy is műanyag házas,tehát nem a legideálisabb hőelvezetés tekintetében ,4x fokra felmegy,tokban előfordult 50 is,de ez is nyáron,intenzív használat közben,amúgy máskor nem gond. Akad más ütésálló is: #10123 , #10126 (+ ütésálló Verbatim Traveler se rossz), ill TV-s infók: #9957 - ,de tény kiforottság,support,szoftveres körítés,kompatibilitás (pl. TV) terén WD az egyik legjobb.
Amúgy ha melegedne külső usb-s hűtőventit alá-elétéve kompenzálható,de tény fémburkolat előnyösebb hőelvezetés téren, aluházas 2,5" mobilrack megoldás: # 10045 ,de azokhoz nincs annyi extra (progik,ütésálló stb.)[ Szerkesztve ]
-
Turbo B.
csendes tag
Sziasztok!
Külső HDD-t szeretnék vásárolni az alábbi paraméterekkel:
USB 2.0 és 3.0 csatlakozást is tudja
nem kell külön táp
legalább 1 TB kapacitású
halk
gyors
és az sem árt ha nem melegedik túlságosan
ha pl véletlenül leesik fél/1 méterről akkor ne mennyen tönkre
főleg filmek tárolására/lejátszására használnám, de egyéb backup feladatokat is ellátna
USB-s TV-vel lehessen használni [link]ahogy néztem kb ezek meg is felelnének: [link] [link]
e kettő között mi a különbség?, illetve ajánlhattok mást is ami a fent említett paramétereket kielégíti
illetve ha e kettő közül választok akkor ahogy néztem érdemes lehet beszerezni egy nomad táskát is ami megvédené a véletlen leesésektől stb [link]
kérdés hogy ilyenkor nem melegszik e jobban a hdd? illetve úgy is lehet csatlakoztatni PC/TV-hez hogy ez rajta van?Illetve mit érdemes tudni a külső hdd-k ről? kell e valamilyen külön progi a használatához, vagy egyszerűen Total Commanderből is elvégezhető az írás/olvasás? Milyen fájlrendszert érdemes használni hogy közvetlenül a TV-hez csatlakoztatva is lehessen róla filmeket lejátszani? és hasonlók...
Bocsi a láma kérdésekért.Előre is köszönöm a válaszokat.
-
King Unique
titán
válasz CoolBoy323 #10131 üzenetére
Jók a SMART TV-k,az is,h erre külön odafigyeltek ,mert pont kis áramerősség, v csökkéne - pl. túl hosszű kábel esetén - vezet oda,h nem indul a 2,5" külső vinyó...
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz King Unique #10130 üzenetére
Samsung ES5500
direkt külső vinyós port (de persze visz mást is )
-
King Unique
titán
válasz vati182 #10127 üzenetére
Ha figyelmesen végigolvastad-nézted volna a linket korábbi válaszban,akkor látnád...,h mind2-nél kölön van usb2 MiniB csati is,azért megy 2 kábelről,van olyan is,ahol 1 csatlakozóba megy minden (usb2/3-esata+esatap),pl. Delock Multiport,de az drágább , ahogy Delock esatap+usb2 mobilrack is,de ez sima esatahoz nem jó,vmint sima esata-ba is van pl. Delock ,v olcsóbb Raidsonic is jó stb. keresgélj akad egy-néhány,pl. Sharkon...
De először nézd meg gépeden milyen van,azt aszerint vegyél,v ha mind2+usb3 is kell,akkor multiport jól jöhet,de az meg drága.(#10128) janos666: usb3 900 mA-t tud leadni,aminek elégnek kell lennie ,külön tápon pontosan mit értesz ,mert 2,5"-nél max + usb (DC) tápkábel,v Y usb kábel kellhet,de az is max 2.0-ba,külön hálózati tápadapter meg 3,5"-eknél van.
Némely vinyó indítóárama kisebb,pl. 500 mA WD Scprpio Bluenál,ami igy 1 kábelen megy usb2-n is,de te Hitachidnál is lehet az vmilyen névleges érték és kevesebbel is beéri.(#10129) CoolBoy323: TV usb2 portja 1A--t tud milyen masina az,megnövelt áramerősségű porttal?
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
Kiszereltem a laptopomból egy HDD-t, hogy SSD-t tegyek a helyére.
A sorsa még kérédses: vagy az ODD helyére megy, vagy USB3-as házikót kap.Segítene eldönteni a kérdést, hogy ha a címke szerint 5V 700mA-t igényel a HDD (750űGb-os 5400RPM-es Hitachy 0J15343), akkor egy USB3-as keret egyedül is megbírkózik-e vele (az USB3-ból felvehető táppal), mert ha ehhez már külön táp is kell, akkor vagy megy az ODD helyére, vagy eladom/elcserélem (attól függően hogy a gyakorlatban mennyire férek el a 160Gb-os SSD-n).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
vati182
aktív tag
válasz King Unique #10124 üzenetére
Ha lehet az esata csatiba usb kábelt dugni, az mr olyan ami a esatap vagy az nem ezen múlik?
mind a 2 fajta verzióból tudsz linkelni nekem olyant akkor amit érdemes megvenni?
ami jó ár/értékben. -
King Unique
titán
válasz 5000watt #10125 üzenetére
Akkor nincs ötletem... ,vsz benne lévő noname vezérlő az oka,támogatási listában sincs benne,sokat nem lehet vele kezdeni,max Merevlemez felügyelet SMART (S.M.A.R.T.) segítségével - www.hdsentinel.com topicjában is érdeklődj,hátha a fejlesztő tud vmit,v más progit javasolni...
(#10120) phaseOne: előzőhöz annyi kiegészítés,h pl. WD-re is telepítve van előre progi,de ezek,ill. hardweres titkosítás használata is csak opcionális,külön el kell indítani,nem auto kezd el telepítgetni ,amúgy meg ugyanúgy csak rádugod-használod,mint egy pendrive-ot. Automatikusan max egy drivert (SES) rak fel,de azt észre se venni. Korábban volt a Virtual CD partíció,de az is eltávolítható volt,vmint újakon (enyémen) nem volt,csak akkor,ha titkosítást aktiváltam.
Iomegából,amit linkeltél,az az 1. generációs usb3-as,nekem - illetve a boltokban - az újabb van,előbbi Seagate (vsz azért krepálhattak be), utóbbiak Toshiba belsősek,ami nálam tökéletesen megy. Ezekre is van előre egy vitual CD partíció telepítve,de csatlakozáskor,azon kívül,h megjelenik és felkínálja a titkosító progi telepítését,mást nem csinál,utólag eltávolítható,ha zavarna.
Adata-ban ütés-vízálló még az SH14 is,de eléggé koszolódik.rajta lévő burkolat is fura...
Jók,tetszetősek nagyon a LACIE külső vinyói is, a Rugged Mini jó választás lehet,részben fém,ami előnyösebb hőelvezetés miatt,mint a műanyag-gumi,ami a többi ütésállónál van,csak drágább is vmivel...( a 3 interface-es Triple meg jóval)
Buffalo Ministation Plus, Extreme is ütésálló,minőségi japán cuccok,extra progival,pl. usb turbo driver,ára se rossz többihez képest.bár műanyag burkolat nem a legelőnyösebb itt se ,feketébe kényes is
Precíz német minőség a Freecom , talán ők (v SP) gyártottak először 2,5" ütésálló cuccokat.a Tough Drive 3.0 jó választás,csak ez is drágább az átlagnál...de most pont lejjebb ment ára
Kb. ez a kínálat stapabíró modellekből,ha van rá keret,akár utóbbi cuccokból is érdemes választani,ill. talán amcsi,német, ázsiaiból japán gyártókat előnyben részesíteni.[ Szerkesztve ]
-
5000watt
aktív tag
válasz King Unique #10124 üzenetére
CrystalDiskInfo sem jó...nem látja..
[link]
ilyen a reckemHa kiírnád a telszámot, az árat, meg a várost, akkor már rég megvettem volna.. http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=5000watt
-
King Unique
titán
válasz vati182 #10119 üzenetére
Alapból minden 2,5" esata mobilracken van usb2 csati is ,már csak azért is,mert áramot usb-n keresztül kapja,adat esatán,tehát 2 kábelen,de persze használható sima usb2 porton is 1-el,szal nem lesz gond csajod gépén se. Érdemes lenne megnézni laposodba milyen esata csati van,mert van az előbb említett hagyományos esata,meg az újabb "tápolt" esatap,aminél egybe megoldva 1 kábelen megy a cucc,mind2 féle rack is van,usb2 is van rajtuk,max esatap drágább kicsit.
(#10121) 5000watt: HD Sentinel nem minden rackben lévő vezérlőt támogat,kezel, ezért előfordul,h egyeseknél SMART stb. értékeket se jelenít meg (támogatási lista) Milyen mobilrack,esetleg mással kéne próbálni,v vmi más progival (pl.CrystalDiskInfo)
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz phaseOne #10120 üzenetére
ADATA 710 nem azért lehet olyan rossz,netes kommenteknél is írnak ezt-azt...bár tény nem olyan kiforrott gyártó,mint a WD
Ha már mképp starpabíró kell ajánlom figyelmedbe Transcend külső vinyókat (25A3,25M3 esetleg H3P) ,ezek mind ütésállóak,ill. jó cuccok.
Nekem van egy 2,5" 1 TB-os új Iomega Egom,nálam müxik nincs vele semmi gondom ,max annyi,h régi 3 tányéros (3x334 GB) Toshiba vinyó van benne (ami elég jó),de lasabb vmelyest,mint az új 2 tányérosak (2x500 GB).Titkosítás van hozzá+bőséges szoftveres csomag,adnak hozzá spec gumiborítást,amivel ütésálló,"elvileg" 2 m-ig,de alapból is van benne vmi rázkódás elleni védelem. Jobb az aluházas Prestige,az is ütésálló,én a 1,5 TB-osnra halottam sok panaszt,vsz belseje miatt (Seagate).
WD My Passportok nem ütésállóak - viszont elég megbízhatóak - ,max ha veszel hozzá Nomad tokot (nem drága),azzal tehetők azzá. Én is így használom,a tok belülről elég jól biztosított,vsz kibírja a 2,1 m-es esést,annyi pici gond van csak vele,h nyáron,v intenzív hosszabb másolás után melegszik benne a passport,ami ráadásul műanyagházas (jobbaz alu ilyen téren),vsz átlag használatnál,utazáshoz ideális.
Armor A80 se rossz,de arra is volt bőven panasz,benne lévő JMIcron vezérlő nem az igazi... ,de bizonyos alaplapokkal egész jól ment.
2,5" mobilrackbe full ütésálló nem nagyon van,max gumírozott szélű esetleg,de azokat hivatatalos katonai ejtésztesztnek nem vetették alá vsz. -
phaseOne
tag
válasz phaseOne #10120 üzenetére
Esetleg egy SP armor A80? amazon.com.
-
5000watt
aktív tag
Sziasztok!
Azzal a problémával szenvedek hogy van egy külső usb merevlemez dobozom és bármilyen vinyót teszek bele nem tudom felmérni a vinyónak az állapotát.
Mivel tudnám ezt a problémát áthodalni?
Hd sentinel volt az alany .Ha kiírnád a telszámot, az árat, meg a várost, akkor már rég megvettem volna.. http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=5000watt
-
phaseOne
tag
Hello!
Utazáshoz, és mindennapos használatra szeretnék egy(több) külső merevlemezt, úgyhogy mozgalmas élete lesz. Most a következőkkel szemezek(750GB-1TB):
-AData HD710 de erről rosszakat írnak itt:amazon.com. Állítólag gagyi a borítás, valakinek meg attól is lecsatlakozik ha tüsszent... Nem tudom kinek lehet hinni.
-Iomega eGO portable, de ez is minden 2. embernek meghalt amazon.com.
-Western Digital My Passport Essential, erről jókat írnak, de ugye erről nem írja a gyártó h ütésálló amazon.com (itt az előre installált progival van gond, ugye azt le lehet valahogy állítani?)Fontos lenne az adatbiztonság, mert a munkával járó sok GB fényképet is ilyenre tárolnám el út közben. (valszeg 2 db-ot fogok úgyis használni párhuzamosan)
Ti mit javasolnátok? Minden más ötletre is nyitott vagyok.[ Szerkesztve ]
-
vati182
aktív tag
Helló
Érdeklődnék hogy milyen. Külső rack-et ajánlotok amin van esata is meg USB rész is mert ssd veszek a laptopomba és a jelenlegi 500gb hdd azt beraknám valami ilyen külső történetbe, csak az a baj az én laptopomon VAN ESATA, a barátnőmnek meg nincsen tehát nála mindenképp csak a hagyományos módszerrel működnek.
-
félisten
válasz King Unique #10116 üzenetére
Szia!
Leadtam a rendelést a fent említett cikkszámra, holnap át is veszem, köszi a segítséget, remélem nem lesz semmi baja sem sosem
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz King Unique #10116 üzenetére
Én is így gondoltam,köszönöm!
-
King Unique
titán
válasz Kezdő vagyok #10114 üzenetére
Látom,enyémen nincs,de nem akkora gond ez,elhanyagolható Biztos vmi anyaghiba,pár képnél úgy tűnik,mintha vmi meglapította volna és azért dudorodott ki,de nem érdemes vele foglalkozni...
(#10115) szabonagyur: jó,v más színben,esetleg az új széria WDBKXH5000ABK (v más szín),ha már sorozatszámok alapján kérded.
-
félisten
válasz King Unique #10102 üzenetére
Szia!
Western Digital Passport Essential 500GB (WDBACY5000ABK-EESN) 2,5"
Ez mondjuk jó lehetne akkor? Sajna a My Passportok vagy nem elérhetőek itt Miskolcon vagy túl drágák már nekem
-
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz King Unique #10112 üzenetére
A HDD már tudja az USB 3-at, csak a gépem nem....
A felirat problémát pedig megoldottam...
Felégettem a feliratot az avi-ra..
A topik tippet pedig köszönöm. Rá fogok próbálkozni.[ Szerkesztve ]
40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
King Unique
titán
válasz Sándor -P20- #10111 üzenetére
Hát ja,kakaó az kell nekik...neked még a régi usb2-es XD7 van,v már a 3.0-ás
Látom igen-igen jó áron van ez a Technika,de tudod olcsó húsnak...bár célnak gondolom tökéletesen megfelel Szerintem általános LCD topicban , v LCD, plazma és projektoros Tv hiba topic-ban tudnak segíteni.[ Szerkesztve ]
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz King Unique #10106 üzenetére
Én is kapásból arra gondoltam hogy kevés a kakaó a HDD-nek, ezért tuningoltam meg a külső tápos Hub-al. Gondolkoztam azon is, hogy megherélek egy kábelt, és átvágom az 5 V-os tápot, és simán megtáplálom a HDD-t, de inkább beszereztem egy Hub-ot.
A HDD-t én NTFS-re formáztam. Hogy gyárilag mire volt, nem tudom... Az eredetit megette Win7...
A TV úgy veszem észre mindenevő. Legalábbis eddig megevett mindent amit rádugtam...
FAT, NTFS, viszi...
Viszont van némi problémám a TV-vel.
A feliratokat rendesen elszúrja.
Szal a felirat neve ua mint a filmé, meg is találja, de nem jeleníti meg rendesen...
összetöri a képen.
Van valami 5leted, hogy merre találok egy fórumot ahol segíthetnek?
Egyébként tökéletesen + vagyok elégedve a TV-vel.
Ja Típusa:
TECHNIKA
Model No: W23/50J-BB-FHCDUP-EU
Ref: LCD 23CF-204DK40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
King Unique
titán
válasz Kezdő vagyok #10109 üzenetére
Ugyanaz a 2 nem,szal igen
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz King Unique #10108 üzenetére
Igen,szó szerint a kábelen van!
Igen,és abban is igazad van,hogy az 500 GB-os kábele teljesen más.
Azon nincs dudor.
Egyébként az egy kicsit masszívabbnak tűnik.A kábelt gondolkodtam,hogy visszavigyem-e garba,de nem hiszem,hogy elfogadnák.
Valószínű a vásárlás óta úgy van.
Akkor elméletileg az 500 GB-os kábellel használhatnám is,gondolom? -
King Unique
titán
válasz Kezdő vagyok #10107 üzenetére
Tehát a kábelen (először azt hittem magáról csatlakozófejrészről beszélsz),de enyémen nem látok,tapogatok ki dudort ,lehet vmi anyaghiba,h belső szigetelés sérült és kábel kitüremkedik... ,de jobb mintha meg lenne törve és nem működne rendesen külső vinyód,nem? Nem érdemes vele foglalkozni,javítani nekiállni,max,ha zavar másik kábellel használod
Amúgy az 500-as kábele,mert azon pl.van gyárilag védőfólia,míg az 1 TB-oson nincs,lehet kábel is "picit más"...[ Szerkesztve ]
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz King Unique #10106 üzenetére
Mivel nincs fényképezős telóm se+fényképezőgépem,ezért inkább körbeírnám.
Olyan,mintha a koax-szerű kábel árnyékolása egy kicsit kidudorodna.
A kábele úgy hajlik,akár az U betű,és ahol görbül,ott a dudor. -
King Unique
titán
válasz szabonagyur #10103 üzenetére
Előző hsz-omban az árgépes linkeknél ott volt pl. a My Passpsort,de amiket ajánlottam ADATA-ba,v 3 év garival ott az SP is,Árgépen keress rájuk, miskolci üzleteket meg hadd ne álljak neki keresgetni neked...amúgy biztos jársz,ismersz ottani számtechboltokat,azoknál is van külső vinyó,v tudnak rendelni,ott érdeklődj,ill MM-be is van,de nem olyan "tartósan alacsony áron" ,ill kínálat is gyér.
Keveritek néhányan külső vinyóknál ezt a mobilrack dolgot,nem az a régi húzogatós,nem gépbe kell beépíteni,v nemtom mire gondoltatok ,amit mondok az 2,5" külső usb-s vinyó ház+veszel bele vinyót=szinte mint a gyári kompakt külső,csak így szétszedhető,variálható stb.(#10104) Kezdő vagyok: enyémen most hirtelen nem látok ilyet ,mire gondolsz konkréten,kép esetleg De,ha nincs vele gond más téren,műxik rendesen a MP,akkor nem kell vele foglalkozni
(#10105) Sándor -P20-: nem kapott elég áramot TV-n,usb hub saját táppal már elegendő volt neki.
Amúgy XD7 mire van formázva FAT32,v NTFS, Technika TV kezeli NTFS-t is,csak úgy kíváncsiságból[ Szerkesztve ]
-
Sándor -P20-
senior tag
Csak úgy leírnám az LG HXD7 (500G) meghajtóval az eddigi tapasztalataimat...
Szal a Win7 kompatibilitás kissé, hogy is mondjam, nálam nem teljesen jött be...
Az első találkozáskor a win 7 valahogy olyan frankón kiosztotta a jogosultságokat, hogy a gépemmel csak olvasni tudtam a meghajtót... Ezen a meghajtó teljes újraformázása sem segített.. (XP telepítővel partíció törlése...) Mindenki másnál akihez elvittem rendben működött.. Tehát a jelenséget betudtam a gépemen levő win7 hisztijének.
A problémát a Op újrarakása oldotta meg.Következő jelenség:
A HDD másodsorban egy TV-re lett szánva... (gondolom micsoda meglepetés )
Szal az is csúcskategóriájú termék... (Technika!! Ha valaki nem tudná TESCO SPECIAL!! )
Szal a HDD alkalmanként kattogott, csattogott, nyüsszögött... Sőt néha totál kifagyaasztotta a TV-t.. Pendrive-val minden ok, HDD-val hiszti.
Gondolom a TV 5V-os tápja kellően túl van méretezve, hogy simán kiadja a HDD-nek szükséges áramot. (Naja a TESCO mindenre gondolt)
Szal rádugtam a TV-re egy külső tápos USB HUB-ot, és láss csodát minden bónusz jelenség megszűnt
Ja az USB Hub-nak csak az első csatlakozóját kezeli le a TV Op-ja...
Csak azt látom ami az első csatlakozóba van bedugva.... Na mind1 ettől még nem fogok depis lenni...Szal egyenlőre ennyi....
40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
Kezdő vagyok
őstag
Szia!
Egy kis szőrszálhasogatás:
az egyik WD My Passport kábele,ami az USB aljzatba csatlakozik bele,van egy pici része középen,amin van egy picike dudor.
Eddig mint említettem kifogástalanul működik.
Foglalkozzak vele?
(Csak most tűnt fel. )[ Szerkesztve ]
-
félisten
Szia!
Akkor milyen külsőt ajánlasz olyan 25ig, plusz 1-2 ezer még beleférhet és mindenképpen külső érdekel, nem belső rackbe szerelve
És jó lenne ha olyat ajánlanál aminek van boltka Miskolcon is, netes rendelés nem játszik most A boltok amik elsősorban elérhetőek számomra: Edigital, Media Markt, és ilyen nagyobbak
Köszi előre is
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz CoolBoy323 #10099 üzenetére
Annyival nem,viszont ha gyáriak szoftverei,egyéb kütyüi nem kellenek,akkor jobb megoldás,magad választhatod ki a benne lévő vinyót,vmint egy jó aluház hőelvezetés terén is jobb,mint a műanyag.
A CH11 nem rossz,akár meg is veheted,mert ára az tényleg jó,usb3-as stb.,viszont aluház miatt szerintem NH13 jobb választás lenne,v ha már SH93-at emlegettél,mondtam korábban egyesek megszívták vele,sokat kelett gariztatni (benne lévő vinyó típusa volt szar),de ugyanez a HD710,immár usb3 csatival és vsz jobb belsővel,ráadásul nem is drágább annyival...(#10100) szabonagyur: neked is Adata-ra vonatkozóan uez ,CH93 nem a legjobb,melegszik,házba szerelt usb kábele van,ami nem túl hosszú,jobb egyértelműen a CH11,NH13,HD710 .
WD-ből Elements portable elmegy,de abban is usb3 (WDBPCK5000ABK)-asat érdemes venni,arra figyelj,árban alig van különbség a 2.0-áshoz képest,sőt az már kifutó széria...viszont 2,5" WD-be egyértelműen a MyPassport a jobb (v inkább új Passportok tetszetősebbek) ,szoftveres cuccok,fw frissítési lehetőség stb.,ára se sokkal több és többfajta szín közül választhatsz,vmint a WD gyári tokokat gyárt hozzá,amik itthon is elérhetőek olcsón,míg Elementsnek ilyen téren a támogatottsága zéró..Apropó gari,az SP külső vinyóira is 3 év jár.(alu Diamond D05,Stream S10,v ütés-vízálló Armor A80 is jók)
Szal nyilván csábító a jó ár általatak említetteknél,de szerintem pár ezret megér egy jobb cucc.
[ Szerkesztve ]
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz szabonagyur #10100 üzenetére
+5k -1ev gari o.O
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik a gyárilag összeszerelt külső merevlemezekkel foglalkozik és ad információkat, valamint tanácsokat a vásárlók számára. A külső házak, dokkolók stb. az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak.
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót mindenképpen olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Milyen merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
• Particionálás
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest