Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#1301) xcds válasza Fehércápa (#1298) üzenetére

xcds
(fanatikus tag)

Pont úgy jó, ahogy írtad is, Kell oda egy venti. Beljebb húzod a vinyókat, hogy elférjen. Kívülről szív, a vinyókra fúj. 5 fokkal biztos hűvösebbek lesznek egyből.

[ Szerkesztve ]

(#1302) Fehércápa válasza xcds (#1301) üzenetére

Fehércápa
(fanatikus tag)

Milyen márkát ajánlanál, ami halk? 40-45 fok akkor sok szerinted is? ( ja, az fontos,hogy ne legyen ledes! A diszkó korszakból már kinőttem)

[ Szerkesztve ]

(#1303) xcds válasza Fehércápa (#1302) üzenetére

xcds
(fanatikus tag)

Hát elmennek a vinyók 40-45 fokosan is, de nyáron, amikor 25-30 fok van a szobában (ha nincs légkondi), még melegebbek lesznek. Hosszú távon tuti jobb nekik 40 fok alatt. Sajnos nem vagyok otthon ventik terén, én odatettem egy sima 8 centist, mert az volt itthon és egyből 35 fokos lett a vinyóm. Előtte nekem is 40 körül volt. Itt biztos tudnak ajánlani vmit.

[ Szerkesztve ]

(#1304) mlan90

mlan90
(újonc)

Samsung 320GB HD321KJ: kb 1 év után, látszólag minden előjel nélkül meghalt. felpörög, majd újraindul.

Seagate Barracuda ATA III st340824A: 9 éves, 2031 nap üzemidő, 760 ki/bekapcsolás, 52 bad sector (állandó, nem növekszik). rendszervinyóként működik. tervezem, hogy nemsokára ssd-re váltok, de ez bármilyen soká lesz is, ez a vinyó biztos nem fog cserben hagyni.

WD5000AAKS: 1évig tökéletesen működött, szektorhiba nélkül. erős mechanikai terhelés miatt ment tönkre (külső vinyó). jó melegedős diszk volt, ha egy ventivel nem fújtam meg, simán 50-55 fok fölé ment, hangos.

WD400: 8 éve, napi kb 7-8 órát megy. legutóbb 6 szektorhiba volt rajta. ez is rendszervinyó. nagyon halk.

IBM ST318305LC eServer series: 10 éves, kb 3100 óra üzemidő, 68 szektorhiba. nem sok lehet neki hátra, egyre hangosabban "sípol" a motor csapágyai kezdenek meghalni. ..és ez egy 10k fordulatú, 10 éves hdd. szó szerint hihetetlen :R

[ Szerkesztve ]

eladó scsi vinyók, 512mb!! sd ramok, p3 xeon procik, és sok más

(#1305) laca54

laca54
(újonc)

Sziasztok! Nem tudja valaki hogy a pc-dealer.hu-n miért ólcsobbak a merevlemezek, kb felével mint más webáruházban? Ha valami ennyivel olcsóbb, akkor én már gyanakszom. Szerintetek biztonsággal lehet rendelni az oldalról? S ha igen, akkor valaki tudna ajánlani 10.000-ft értékig valamilyen megbízható merevlemezt. Azon lenne az op. rendszer is. Nemigen értek a márkákhoz, mert ritkán veszek pc alkatrészt. A segítséget előre is köszönöm.

(#1307) chapo

chapo
(kvázi-tag)

Üdv, az lenne a kérdésem, hogy egy HDD-n (konkrétan: samsung 250 GB, 5400 rpm, 8 MB, SATA1, 2.5") 10 szektorhiba az "sok vagy kevés?" nem tudom mennyi számít soknak..

T230 ---> K700i ---> K750i ---> N95 8gb ---> HTC HD2

(#1308) StephenNO1 válasza chapo (#1307) üzenetére

StephenNO1
(kvázi-tag)

Az még tűrhető, az a lényeg ne nőjön tovább, nekem is a notivinyóm kapott rendesen az élettől és köszöni szépen 24/7 ben megy torrent letöltésre.

Mindig első a maszek, a munka megvár! A nőkkel jobb jóban lenni, mert náluk van az összes p@na!

(#1309) BlackWoOd

BlackWoOd
(fanatikus tag)

Western Digital 250Gb-s, SATA-s (WD2500JS-40MVB1):
2005.12.08-án állt hadrendbe, rendszervinyóként, gyak. napi 8-10 órát ment átlagban.
64 hibás blokkal a mai napon nyugállományba küldtem.

Kiszolgálta az idejét elég becsületesen. :K
(Még nem makkant meg totálisan, de a 64 bad block az 64 bad block.)

[ Szerkesztve ]

< ..kevés az ember, sok az emberszerű lény... >

(#1310) djculture válasza BlackWoOd (#1309) üzenetére

djculture
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha csak áthelyezett az a 64 akkor még röhögve lehet használni.

Mennyi memória van a gépedben? Szavazz te is a logout bejegyzésemben.:) Köszönöm.

(#1311) Tibitabi válasza Fehércápa (#1300) üzenetére

Tibitabi
(lelkes újonc)

Nos nem PH-s. Az expressz oldalon akadtam rá. Azóta is néha hirdet (a telószáma alapján). Utólag feltűnt, hogy teljesen más képeket használ, mint ami a birtokában van. Amit én vettem tőle, ahhoz is egy aukciós oldalról vette a fotókat (a típus és sorozatszámok sem stimmelnek). Később árult P3-as gépet, szintén aukciós oldalról lopott képpel, még az eladó nevét is rajta hagyva. Rákerestem a felhasználónévre és tőlünk kb.: 300Km-re lakó gyanútlan illető gépét adta fel a hirdetésében (ami még javában aktív aukció volt) ez a szélhámos.
Legyen mindenki óvatos!
Ne vegyetek "-10 °C" -ban idegentől fagyasztott winchestert, romlott lehet amikor felolvad! (Bár az enyémeknek nem a hideg tett be.)

[ Szerkesztve ]

(#1312) cd3000 válasza StephenNO1 (#1308) üzenetére

cd3000
(újonc)

Szia,
te mit csináltál aztán ezzel a 0% os WD vel ?

http://prohardver.hu/dl/upc/2012-03/342133_el.jpg

nekem is van egy ilyen Hitachi szinte ugyanezekkel az adatokkal.

Levente

(#1313) StephenNO1 válasza cd3000 (#1312) üzenetére

StephenNO1
(kvázi-tag)

Leesett bekapcsolt állapotban. amíg a notiban volt. (notin semmi sérülés, hála a vastag szőnyegnek) G-sense 1-et mutat. Ezután jöttek az összefüggő rossz szektorok, biztos a hirtelen lassulástól hozzáért a fej a tányérhoz. Működés közben olyat csinál, hogy ha olyanja van akkor ki-be kapcsol másodpercenként, és amikor másolok vagy írok rajta akkor megcsinálja ezt a ki-be kapcsolást, megáll egy pillanatra de utána tökéletes. Jelenleg torrentre használom néha kiírja a 100%-os lemezhasználatot, de 5-10 perc elteltével megy tovább. Az eset jó 1 éve történt, azóta a 'kis' hibáját eltekintve tökéletesen működik, szektorok száma nem nőtt stb. Jah és a legfontosabb, hogy hozza a hibátlan állapotában mért írás-olvasás sebességet.

Mindig első a maszek, a munka megvár! A nőkkel jobb jóban lenni, mert náluk van az összes p@na!

(#1314) DODI nyúl

DODI nyúl
(újonc)

Üdv. mindenkinek!
Vettem egy laptopot, Cyberlink Power 2Go5, ha képet, vagy nagyobb filet töltök fel be jön a "kék halál", vagy jobb esetben lefagy. Kicseréltem a ram-ot ua. új winyót raktam be, mert a másik szektorhibás volt, csak annyiban változott, hogy ritkábban csinálja. Win 7 van rajta.

(#1315) redingitell

redingitell
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Nem vagyok egy pc guru, ezért előre is elnézést kérek ha baromságot kérdeznék.
Adott egy WD 500GB-os sata vinyó. OP rendszer 64 bit win7. 2 éven keresztül tökéletes működés. Egyik napról a másikra a gép bekapcsolása után általában 2-3 órával, a rendszer nem látja a vinyót. A sentinel szerint, (amikor érzékeli) hibátlan. Cseréltem sata kábelt, táp kábelt, alaplapon megcseréltem a rendszer vinyóval, semmi változás. Bekapcsoláskor tökéletes minden, aztán 2-3 órea elteltével a fenti produkció következik.
Szerintetek mi lehet a hiba?
Előre is köszönöm, ha valaki foglalkozik a problémámmal. :R

All games nick: Aceoszto

(#1316) djculture válasza redingitell (#1315) üzenetére

djculture
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Túl melegszik szerintem...

Mennyi memória van a gépedben? Szavazz te is a logout bejegyzésemben.:) Köszönöm.

(#1317) DODI nyúl

DODI nyúl
(újonc)

Üdv. mindenkinek!
Vettem egy laptopot, Cyberlink Power 2Go5, ezt a gépet Magyarországon forgalmazták, ha képet, vagy nagyobb filet töltök fel be jön a "kék halál", vagy jobb esetben lefagy. Kicseréltem a ram-ot ua. új winyót raktam be, mert a másik szektorhibás volt, csak annyiban változott, hogy ritkábban csinálja. Win 7 van rajta.
Ha valaki tudna segíteni meg köszönném.

(#1318) Viktor77 válasza DODI nyúl (#1317) üzenetére

Viktor77
(MODERÁTOR)

Van ilyen laptop? Ez egy videólejátszó program neve.

Amúgy a kékhalálos topic ez.

Bazinga!

(#1319) redingitell válasza djculture (#1316) üzenetére

redingitell
(kvázi-tag)

Köszönöm a választ. :R
Teszek rá egy hűtőt hátha segít.

All games nick: Aceoszto

(#1320) djculture válasza DODI nyúl (#1317) üzenetére

djculture
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ne a géphez adott iró szoftver nevét ird:)

(#1321) DODI nyúl válasza Viktor77 (#1318) üzenetére

DODI nyúl
(újonc)

Ez egy laptop, de nem igazán ismert, én is most házasodtam vele össze, át vándorolok a kék halál topic-ba

(#1322) Viktor77 válasza DODI nyúl (#1321) üzenetére

Viktor77
(MODERÁTOR)

Mutatnál róla egy linket vagy egy AIDA riportot, képernyőmentést, bármit? Most már kiváncsi lettem, de a gugli egyszerűen nem hoz fel mást, csak a programot. Ilyet még nem láttam. Ha létezik valami, akkor legalább egy találat lenne róla.

Bazinga!

(#1323) DODI nyúl válasza Viktor77 (#1322) üzenetére

DODI nyúl
(újonc)

Valahol az eBayon találtam én is rá, alkatrészeket és stb. ajánlottak hozzá, nézd már meg, ha nem találod akkor jelezz, meg próbálok egy linket elővarázsolni. A hiba fenn áll, megint egyre sűrűbben, most vissza tértem a Mozillára, lehet valami összeférhetetlenség is, most már minden előfordulhat.

(#1324) djculture válasza DODI nyúl (#1323) üzenetére

djculture
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azért jó lenne tudni legalább milyen chipkészlet van benne mert a szokásos chip lemelegedési hibának tünik.Azt is be kellene határolni pontosan mi hozzza elő a hibát, mert azt hogy feltöltök képet és lefagy azt én nemtudom értelmezni. Addig hogy ez adatmozgatással jár, lehet a hálózati vezérlő vagy a hardveres tűzfalja vagy a háttértár vezérlőjén át bármi. Akár valami hülye program is okozhatja vagy erőforrás ütközés.

[ Szerkesztve ]

(#1325) BigBlackDog

BigBlackDog
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Szerintetek melyik fog még tovább működni hibamentesen?
1. 2,5 éves WD Black, ~9000 üzemóra, ~4500 indítás, 100/100 HDSentinel szerint
2. Újonnan gyártott WD Black, 2 év garancia
Mennyi egy ilyen hdd-nek az élettartama, hány üzemórát, indítást bír ki hiba nélkül?

(#1326) DODI nyúl válasza BigBlackDog (#1325) üzenetére

DODI nyúl
(újonc)

Köszi a segítséged, igazán rendes vagy, ezeket meg nézetem amiket leírtál, mivel én nem vagyok szakértő, majd jelentkezem, ha történik valami.

(#1327) DODI nyúl válasza BigBlackDog (#1325) üzenetére

DODI nyúl
(újonc)

A Google Chrome-t le cseréltem a Mozilla Firefox-ra azóta rendesen működik, hogy lekopogjam, egyszer sem fagyott le. Kíváncsiságból vissza akartam rakni a Chrome-ot, fél időben lekékült, lehet ilyen? gyorsan abba is hagytam a telepítést, vissza Mozillára, az óta minden rendben. Egy kis megerősítést kaphatnék ez ügyben? mert számomra szinte hihetetlen, hogy ilyen létezne.

(#1328) BigBlackDog válasza DODI nyúl (#1327) üzenetére

BigBlackDog
(senior tag)
LOGOUT blog

Írtam valamit, amiről tudnom kéne?

(#1329) Viktor77 válasza BigBlackDog (#1328) üzenetére

Viktor77
(MODERÁTOR)

Eggyel félrenyomott.

Bazinga!

(#1335) emptee

emptee
(újonc)

Sziasztok! Néhány a saját példányok közül:

406 MB-os Conner Peripherals CFS425A (IDE): 17 éves gyöngyszem, 1995-1998-ig dolgozott aktívan (napi 6-12 óra), és utána néhányszor hordoztam is, illetve párszor biztonsági mentés került rá. Évek óta csak ritkán van elindítva és S.M.A.R.T. nincsen rajta, de még mindig rendben működik. :)

5.1 GB-os Quantum Fireball lct10 05 (IDE): sajnos látszik a LowCostTechnology lényege, 2.5 év használat után eldurrant rajta a szériahibás IC.

40 GB-os Maxtor 2F040J0 (IDE): kb. 5 év intenzív és 1-2 év laza használat után jelentkezett rajta 1 hibás szektor.

160 GB-os Samsung HD161HJ (SATA): 4 év intenzív és egy kevés laza használat után megszaladt rajta a "Függőben levő szektorok száma", ami gyakorlatilag minden S.M.A.R.T. lekérdezés után növekszik.

(#1336) djculture válasza emptee (#1335) üzenetére

djculture
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem az 1,25at quantum még most is megy:)
Egy 20gigás lapos maxtoron van 10 év használat után van 3 áthelyezett szektor
Egy samsung 120gigás ide vinyón van 8 év után 12 áthelyezett és 5 gyenge szektor, 6 éve nem romlik .
Egy 160 gigás ide seagate samsungon meg egy kodegen táp következtében megbolondult a smart. 4 éve került hozzám a kodegenes gépből kiszedve azóta normális tápon lóg és tökéletesen üzemel.Hd sentinel 4 éve ír rá 2 nap hátra lévő időt :D

[ Szerkesztve ]

(#1337) tomp

tomp
(őstag)
LOGOUT blog

:)

Telenor HSPA+ / Asus K53SC http://logout.hu/cikk/google_music/teljes.html avagy hogyan vásároljunk dalokat itthonról a Play Áruházból

(#1338) emptee válasza djculture (#1336) üzenetére

emptee
(újonc)

Az sem rossz. A Codegenes SMART jelenség pedig érdekes.

Én a Crystal Disk Infot használom.

(#1339) djculture válasza emptee (#1338) üzenetére

djculture
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Rengeteg vinyón előjön ez a rossz tápellátás mizéria. Egyből fel lehet ismerni mert

" A lemez önteszt során talált 65534 hibás szektort.
A lemez felületén található 65534 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek)."
szöveget ír a sentinel. Közbe meg egy darab hibás szektor sincs a felület teszten.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.