- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
oneal1
senior tag
sziasztok!
Kis help kéne:
Van egy NZXT x63-as vízhűtőm. Cserélek, lapot, procit, a hűtés maradna de nincs hozzá lga1700-es bracket kit-em.
Nem is találok eladót, illetve a találi listában thermaltake gyártmányt találok.Tudja valaki, hogy ez kell e nekem?
Kinézetre megegyezik.
Köszönöm előre is!
-
szasanyi
félisten
-
mumin007
tag
A DeepCool LS720 mennyire ajánlott?
-
mumin007
tag
Sziasztok!
Melyik 360-as AIO-t ajánlanátok egy 5800X3D-re? Köszönöm! -
turho
addikt
-
JanR
addikt
Köszi! Végül a 420-asat vettem. QC matrica a dobozon volt
Azért be kell valljam, ez a cucc élőben nagyobb, mint videókon és képeken. A Fractal Torrent házamba is éppen csak befért és abba sem egyszerűen, kellett egy kicsit "moddolni". Az alsó ventilátor tartó keret miatt (ami kb. 3 mm) pont nem férne be a 420-as radi, ezért azt a keretet ki kellett vennem, de úgy meg alulra nem tudtam volna ventiket rakni. Szóval 8 pici lyukat kellett fúrnom az alsó ventiknek és jó is lett Szerencsére ez egyáltalán nem látszik most sem és visszaalakítás esetén sem fog. Azért szar érzés volt, hogy az embernek van egy ekkora és ilyen háza, aztán egy 420-as AiO nem fér bele normálisan.
.
Még ami hátra van, az a venti szabályzás, mert a pumpából kijövő pwm kábelt rádugtam az alaplapi AiO_pump csatira, az meg 100%-on pörgeti a ventiket ugye, aztán alapból hangos volt egy kicsit. Na majd délután átdugom a CPU_Fan csatira, aztán jó lesz az is. -
szasanyi
félisten
ID-COOLING Zoomflow 360 XT - ismeri valaki ezt az AIO-t? Tapasztalat, véleménye és tesz is érdekelne. Egyiket sem igazán lehet fellelni...
-
Grózi
Topikgazda
Urak elég lesz az off-ból,megvan ennek is a maga topikja!!
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
boogie84
veterán
válasz iszoke #19377 üzenetére
Itt írnak neked bővebben milyet érdemes milyen kártya mellé milyen felbontáshoz...
Milyen processzort vegyek?
Ha meg van a proci akkor jöhet a hűtés.[ Szerkesztve ]
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
nagyúr
válasz RafaelEKH #19386 üzenetére
13600K a 13600-hoz nézve pl. 3,5 GHZ vs 2,7 GHZ a P magoknál, az E magok is magasabb alap órajellel bírnak.
Illetve a turbo órajel is minimálisan nagyobb, persze nem minden nem "Z"-s lap képes kiszolgálni maradéktalanul.#19381koxx: én régóta csak IGP-s én unlocked procit, biztos ami sicher.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
MODERÁTOR
válasz Dragon3000 #19383 üzenetére
Ah jogos, összekevertem.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
sixpak
nagyúr
válasz boogie84 #19376 üzenetére
Én pont ezért veszek non K-t mindig, igaz pár ezerrel olcsóbb csak, nem is ezért.
Hanem a 65W miatt, ami nálam max. 125W, de azt simán lehűti bármi.
Ha meg elfogy a cpu, az nem a tuning hiánya miatt lesz, akkor csere.
Sokkal jobban érzem magam, ha 45-50 fokos a cpu....persze kinek mi, valaki szereti kihajtani a szart is belőlük.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
iszoke
senior tag
válasz Találtgyerek #19375 üzenetére
Igen.
@boogie84
Ha nem tuningolni tervezném, akkor milyet kéne? -
iszoke
senior tag
360-as AIO elég egy i9-13900K profihoz? Amennyire tudom, az addig hajtja magát amíg engedik neki, és piszkosul melegszik.
-
Kartács
aktív tag
válasz Kartács #19240 üzenetére
Update: ha érdekel bárkit is
Corsair iCUE H150i ELITE LCD
Kicseréltettem, kaptam egy újat másnapra meg is volt (elég jól jártam így).
Persze első indításra hibaháromszög volt (pumpa most nem) de egy kis stresszelés és végigmentem az alap lépéseken, user error volt nem dugtam be eléggé a 20 pines commander core csatlakozót.Tökéletesen működik.
Egy Asus rog strix 4070Ti OC-t is sikerült -15% olcsóbban elhozzam. Öröm boldogság.
i7 13700K | ASUS ROG STRIX 4070 Ti OC | 32GB DDR4 | Corsair iCUE H150i Elite LCD WH | Corsair HX1000i | Corsair 5000D Airflow WH
-
amdboy
senior tag
válasz ScomComputer #19371 üzenetére
köszönöm
-
amdboy
senior tag
Sziasztok! Remélem jó helyre írok Kislányomnak kb fèl ève vettem használtan egy [link] ilyen videokártyát. Kérdésem az volna, hogy az ilyen gyárilag vízhütéses videokártyákat kell karban tartani? Gondolok ezalatt: folyadékcsere, tömítések cseréje, pasztázás stb? Sajna fogalmam sincs, mivel sosem volt vízhütéses kártyám. Köszi a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
turho
addikt
Én a jövőállóság és az esetleges tartalék (nem jár annyira csúcson) miatt, ha már beférne a házamba, a 420-ast venném. A Fractal azt hiszem fogadja a picit nagyobb 420-as radit.
(Így is azt vettem, hogy nem fér be nem szépségverseny ez)
[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, XBOX SX lemezek
-
JanR
addikt
Sziasztok!
Stock 13700K-ra melyik AiO-t ajánlatnátok?
Igazából az AC LF II 280 és 420 között vacilálok.
Egy Noctua D15S-t váltana, mert terhelés alatt elég masszív hangja van már.
Nem építek custom vizet!Fractal Torrent házba menne, úgy láttam, meg ahogy néztem is simán belefér a nagyobb is LF.
Kérdés, megéri-e? Mindenképp a 140 mm-es ventikkel operáló verziót veszem, ezért a kérdésem, hogy 280 vagy 420.Köszi!
-
turho
addikt
Tudtok esetleg az Arctic P szériájánál még hatékonyabb (de nem hangosabb, vagy gyorsabb fordulattal operáló), nyomásoptimalizált 14 cm ventit, radiátorra?
-
D55
aktív tag
válasz kiszpista900 #19364 üzenetére
Az nem gond annyira ha befújja, igen, csak érdemes jól ki is fujatni lehetőleg hátul + felül, hogy a VGA, illetve RAM-ok, VRM-ek, SSD-k se szaunázzanak azért annyira durván.
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Postoltam az épített vizes topicba, de rájöttem, hogy inkább ide tartozik.
Adott egy Fractal Design Meshify 2 (standard) ház, amibe két független kör vízhűtést tervezek építeni a proci és VGA számára, 2x360 vagy 1x280 + 1x360 elrendezésben.
A kérdésem az lenne, hogy mi az optimális hőmérséklet tekintetében?
Érzésem szerint a VGA 360-as radija kerülne a gép tetejére (3x akkora hőtermelés miatt), és fújná kifelé a hőt, valamint a gép orrába kerülne egy 360/280 (elféréstől függően), ami a processzort hűtené, viszont itt némileg meg vagyok lőve az airflow irányával, mert ha befelé fúj (szív?), akkor melegítem az egész házat vele. Ha kifelé megy, akkor nem lesz elég levegő a házban. Vagy célszerű ilyenkor a gép aljáról és a backpaneltől befelé fújni a levegőt, így kvázi a normálhoz képest "visszafelé" áramoltatni a levegőt, és a gép elején is kifelé menjen?Remélem követhető voltam, a lényeg, hogy egy független dual radiator setupot szeretnék felépíteni, de nem tudom, hogy:
- a vga és proci közül melyik hűtés kerüljön elölre és melyik felülre? (fent vga, elöl proci?)
- a gép elején és hátulján az airflow iránya mi legyen?Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
kiszpista900
aktív tag
Tudom, tudom köszi [kép] [kép] [kép]
Ez a 3 opció lenne, radiátor jelölve egyik képen hol lenne..
Képen nincs venti de jelölve itt csak vakolva van ( 10 venti )
Így érthetőbb
Utolsó képen ( így van kb ) kevésnek érzem a befuvast
Szerintem nem gond ha radiátornal befuja a meleget a házba mivel másnál ha pl elől van akkor ugyanez .. ilyen alapon gondolva... vagy nem tudom, ezért jöttem kérdezni[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
NZXT F120-asok mennyivel vetnék vissza az LF II-öt? Ha minden igaz mm pontosan beférnének és marha jól mutatnának fehérben vagy RGB-ben!
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
D55
aktív tag
válasz kiszpista900 #19359 üzenetére
Nem vagyok 100% biztos benne, hogy jól értem amit mondasz, de egy dologra figyelj mindenképp: a radiátor legmagasabb pontja mindenképp essen a CPU blokknál magasabbra, mert az AIO-k nem légtelenek és a buborékoknak a radiátorba kell kijutniuk és ott megállapodniuk, különben a vízpumpa környékén ragadva kisebb-nagyobb problémákhoz vehethetnek (zaj, hatékonyságromlás, kopás, stb...).
-
iszoke
senior tag
válasz Találtgyerek #19358 üzenetére
Azt nem tudom, mennyivel lenne jobb a Corsairnál, de amúgy se nagyon nyerte el a tetszésemet, mivel annak plusz igényei vannak, ami az Arcticnál nincs. És mivel amúgy is egy jóval erősebb procit tervezek vásárolni, mint ami most van, ezért gondoltam rá, hogy akkor inkább arra neveznék be. Nem azt mondom, hogy nem értem amire célzol, de jobban örülnék a sarkvidéki darabnak.
-
kiszpista900
aktív tag
Sziasztok, van itt olyan tag aki tuf GT 502t használ
az lenne hogy alul felülről történe a friss befuvas az mennyire jó ötlet?( Hátul oldalra ki)
Mivel ez a háznál az aio oldalt van ház másik oldalan
Szeretném ha itt lenne mindenképpen csak nem tudom hogy lenne jobb , ötlet?
Z,63 a víz egyébként
Vagy alulról be és többi ki ( így van most) szerint kevés a légáramlás
Esetleg van olyan opció hogy alul és oldat be ( akkor radiátor hőt is benyomja a gephazba ) és felül hátul ki -
iszoke
senior tag
válasz Micsurin #19356 üzenetére
Ennyire jó ez az Arctic? Most Corsair H150 van nálam, de már elgondolkodtam párszor, hogy talán hiba volt pont ilyet szereznem (igaz, nem mostanában vettem). és voltaképpen ezért is keresek a helyére. Illetve befér egy ilyen Arctic rendesen a Lian Li Lancool Mesh II házba?
-
Micsurin
nagyúr
-
Micsurin
nagyúr
válasz fatal` #19352 üzenetére
Mondjuk ez jogos, saccra az enyém is az első nagyker csomagból volt foglalva.
Találtgyerek teljesen jogos én csak pusztán nem bízok már ezeknek a boltoknak a hozzáértésében, néha halvány lilájuk sincs arról amit árulnak sem az aktuális árukészletről.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
fatal`
titán
válasz Találtgyerek #19346 üzenetére
Nem nagyon tudsz már másmilyet venni, mert készlet sem igazán volt, így gyakorlatilag csak újak vannak az országban, amellé meg adják az 1700-as lefogatót.
[ Szerkesztve ]
-
iszoke
senior tag
válasz Találtgyerek #19341 üzenetére
Igazság szerint nem ez lenne az első eset, hogy elfelejtik frissíteni egy termék adatlapját. Mondjuk ilyen szempontból érdekes, hogy több másik webshop sem listázza az S1700-at hozzá, viszont azt is valószínűnek tartom, hogy ha nem lenne nekik azzal kompatibilis változatuk, akkor azért előtte felhívnak, hogy megkérdezzék, tekintettel arra, hogy be is szereltetném velük.
[ Szerkesztve ]
-
D55
aktív tag
válasz iszoke #19345 üzenetére
Nekem a legkisebb 120-as megfog 220W-ig/5,4GHz-ig OC-zva egy 13600K-t (ezt úgy kell érteni, hogy pont nem éri még el tartós terhelésnél a 100°C-ot ahol throttling lenne, hanem olyan 96-97 körül meg tudja fogni).
Alap órajeleken, de korlátlan PL-ekkel (folyamatos 5,1GHz) pedig 21 fokos szobában idle 28-29°C, gaming 45-60°C között, 20 perc CB23 végén pedig legutóbb 81°C-ig sikerült felhevíteni.
[ Szerkesztve ]
-
iszoke
senior tag
Amúgy mi a véleményetek a hűtőről? Arcticról hallom, hogy jók, de még sosem volt nekem ettől a gyártótól.
-
smiti
veterán
A dobozán lévő QR kódot beolvasva bedob a support oldalra, ott a felsorolásban vannak S1700-as lapok.
-
D55
aktív tag
válasz iszoke #19340 üzenetére
A 120-as méretről tudok nyilatkozni, de szerintem az összessel egyforma a helyzet. Az újabb példányokat már LGA1700 távtartókkal és backplate-tel csomagolják. Ha mégsincs benne, akkor lehet hozzá külön venni kitet, de úgy emlékszem elvileg a gyártó ingyen is küld ha a vásárlást igazoló bizonylatot elküldöd nekik (ez persze több hét is lehet, ha megveszed pár ezerért az papírforma szerint gyorsabb).
[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
Ha nem kap hozzá elég írni az arcitcnak és küldik. Ha megnéztek egy korábbi rev.-ez ott írják is.
——
Én meg marha elégedett vagyok Jedi rendesen beterheli az 5700x-et de 54-55 fokról el sem mozdul a hőfokom, egyik legjobb vételem volt 42-ért a 360-as köszönöm a sok választ még egyszer![ Szerkesztve ]
-
iszoke
senior tag
Sziasztok.
Egy Lian Li Lancool Mesh II házba keresek (még nincsenek meg) I9-13900K procira AIO vízhűtést Asus Z790 alaplapra. Személy szerint első egy ARCTIC Liquid Freezer 360 II A-RGB Black rendszert néztem ki, de First Computernél nem írják, hogy támogatott lenne az S1700 foglalat. Tényleg nem működne vele, vagy sak nem frissítették a lapját? És ha ez nem működne vele,, milyen más hűtők jöhetnek szóba? 60-70k lenne a maximum ameddig elmennék, afelett már túlárazottak szerintem.
-
Zabagep
csendes tag
válasz Dragon3000 #19338 üzenetére
Teljesen igazad van! Erről elfelejtkeztem!
Köszi
-
Zabagep
csendes tag
Sziasztok újra!
Megoldódott a hűtés kérdés. Már csak az lenne a kérdésem, hogy jelenleg így van beépítve a radiátor a házba, de mindenhol más írnak, hogy mi a jó. Szerintetek a csövek a radiátor tetején legyenek, vagy az alján? Ki miben "hisz"?
Köszi!
-
Dragon3000
veterán
válasz KAMELOT #19334 üzenetére
Az nem gond, hogy itt maga a gpu blokk a szar, ami épített hűtésből lett szedve, kapott egy pumpát és egy radiátort, ha külön ezt a blokkot veszed meg a vga-ra, ugyanígy jársz vele. Itt van külön a blokk.
Az evga megoldásaival nem volt semmi gond és remekül hűtötték a 3090-ket is. -
KAMELOT
titán
-
Micsurin
nagyúr
Bocsi túl magas labda volt
-
D55
aktív tag
válasz Cray Tyler #19319 üzenetére
"Az intel 219 wattot ad meg max turbo powernek, így nem tudom miért láttam XTU-ban 270 meg 280 wattokat a fogyasztásnál (cinebench alatt pl.)"
Mert a Z-s alaplapok mostanában olyat játszanak, mint annak idején a japánok a 276 lóerős autóikkal... Papíron mind annyi volt, a valóságban inkább 350.
És érdekes is lenne, ha egy 280-as radiátor 220W-ot nem tudna megfogni, nekem a 120-as LFII-nek van pont ebben a magasságban amit még épp 100°C alatt meg tud tartani.
-
turho
addikt
válasz ScomComputer #19311 üzenetére
Ezek a 360-as AIO-k elbírnak egyáltalán egy 4080-assal?
(Lehet hamarabb vennék egy LF II 420-at, meg egy Bisky blokkot...)
De szerintem először megpróbálom a Deshroudot.
Illetve próbálom értelmezni az Undervolting-ot 4080-nál. Mert pl. az MSI Afterburnerben sincs csak 0V, vagy feszemelésEladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, XBOX SX lemezek
-
fatal`
titán
válasz Cray Tyler #19321 üzenetére
Vagy hát rosszul fogalmaztam, mert a hossz is, de az nagyobb lesz, mint a két venti Talán a lényeg érthető
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz Cray Tyler #19319 üzenetére
Nem a hossz a lényeg, hanem a ventik és a szélesség.
280 = 2x14cm-es venti (és ennek megfelelően szélesebb radi), 240 = 2x12
-
Cray Tyler
senior tag
válasz Találtgyerek #19318 üzenetére
i9 13900F. És 277mm hosszt ír a gyári site is, gondoltam az kimeríti a 280-as definíciót Sajnos ez a lényegen nem változtat, nagyobb cooler kell.
Az intel 219 wattot ad meg max turbo powernek, így nem tudom miért láttam XTU-ban 270 meg 280 wattokat a fogyasztásnál (cinebench alatt pl.)
[ Szerkesztve ]
-
Találtgyerek
veterán
válasz Cray Tyler #19317 üzenetére
A h100i 240-es.
220W-hoz már emberes hűtő kell. Mivel értél el ekkora fogyasztást?06-3o/9759I39
-
Cray Tyler
senior tag
válasz fatal` #19175 üzenetére
Igazad lett, a 280-as h100i elite xt elfogyik a 13900F-en 210-220 watt környékén (ott köszön be a 100 fokos thermal throttle). Asszem veszek egy h170i-t, az biztos elég lesz. Persze házat is cserélni kell hogy beférjen, megyek is feldobom apróba a lancool 205-öst (még a fólia is rajta van lol).
-
veterán
Se tartó se átalakító nem kell .
Én 2db 12est raktam a 3080 ra
[gyorskötegelővel]
[beépítve] ventik az alaplapra kötve -
turho
addikt
Illetve ha bővíthető is, nem erőltetik, mert kell szerelvényezni, meg kézügyesség, stb...illetve nem tudjuk a pumpa szállítási képességét, valóban
Néztem VGA blokkokat is, a Bisky félék a legolcsóbbak, de messziről jön. (És nem egyértelmű, melyik kártyákra jók)
Amúgy a Merlines 2 komplett AIO egész jópofa, de nem mertek 360 helyett 420 méretet csinálni
Még a ventillátorcserén (Deshroud?) is gondolkodom. Csak ott tartó kell meg átalakító. (Vagy házibarkács...de.pl. 3d modellt se találtam). 2 db 120 vagy 140 mm-essel el tudnám képzelni.
[ Szerkesztve ]
-
D55
aktív tag
Amúgy ha már itt tartunk, tudni valamit a hűtőfolyadék összetételéről? Általánosságban úgy tudom azt mondják etilén-glikol, mint az autókban, a videó alapján pedig a színe is olyan, mint a G11 specifikációjúnak, de tud ennél biztosabbat valaki?
(Konkrétan az LFII kapcsán érdekelne) -
ScomComputer
veterán
Jobban jársz ha átmégy az épített víz topikba kérdezősködni..a vga aio nagyon drága...100K-nál kezdődik...
Az "Arctic LFII 420" nem bővíthető..nem bírná el a pumpa a + radit...
"Gyárilag nem biztos hogy egyformán sikerült megtölteni"....ez így van sajnos..csak az alján tölthető..igy.. [link]..az egész videót is megnézheted (Service Kit – Installation)
De nem kell azt tölteni a lényeg,hogy levegő ne a pumpába legyen hanem a radiban...[ Szerkesztve ]
-
turho
addikt
Sziasztok!
Ha már felmerült a Deshroud szó...segítsetek nekem abban, hogy:
1: Zotac 4080-ra mi a legolcsóbb, normális AIO opció? Esetleg az is járható út, hogy az Arctic LFII 420-at bővítem még egy radiátorral? (Kézműves módon, valahogy....ha a pumpa bírná). Illetve milyen blokkmegoldás van, ami működik? Jelenleg egy alulfeszelt i5 13600kf van hűtve csak az LFIi-vel.2: Ha tennék rá 2 db 120 vagy 140-es ventillátort, észrevehető a zajszint javulás? Hőfok bajom nincs vele, 4k-ban is 60-68 fok közt van maximum. Muszáj a Deshroudhoz venni gyári szettet? (Illetve nehéz-e lebontani a gyári ventikeretet?)
Köszi
Ui:
3. pótkérdés: 2 hete üzemel ez az AIO-m. Szoktatok olyat csinálni pl. biztonsági okokból, hogy a hűtőfolyadék szintet ellenőrzitek/pótoljátok benne? Gyárilag nem biztos hogy egyformán sikerült megtölteni. Amúgy nincs bugyborékoló hangja... (Bocs az összetett kérdéssorozatért 🙂 visszaolvasok, tanulok közben)[ Szerkesztve ]
-
veterán
Deshroud is egy lehetőség ,ha halkítani szertnéd a VGA-t , töredék pénzből megvan a G12+AIO hoz képest. ( 3db 92mm vagy 2db 120mm venti a gyáriak helyett) .Az 5700G re is overkillnek érzek AIO-t , minimális fogyasztása van, egy nagy toronyhűtő némán lehűti .
[ Szerkesztve ]
-
Floyd80
addikt
Én is ilyet használok 3070-en, de nem minden Asetek megy rá, még a kerek aljúak közül se pl. Asus LC. Megnézném, hogy ezek közül mi kapható még:
NZXT: Kraken Z73, Z63, X73, X63, X53, X72, X62, X52, X42, X61, X41, X31, X60, X40Corsair: H105, H110, H90, H75 (CW-9060015-WW only), H55, H50 (CW-906006-WW only)Thermaltake: Water 3.0 Riing RGB 360, 280, 240, Red 280, 140 - Water 3.0 Ultimate - Extreme S, Extreme, Pro, Performer - Water 2.0 Extreme, Pro, PerformerAntec: KUHLER H2O 920V4, 620V4, 920, 620Zalman: LQ-320, LQ-315, LQ-310
A 6700XT-nél meg kell nézni, hogy hova lehet felfogatni, a G12 bracketnek mind a 4 végét le kell vágni általában, mert az új szériákra máshova mentek a furatok, de itt úgy néz ki, hogy a bal felső is belelógna egy kondiba. Ezen is van VRM a bal oldalon, am,it szintén hűteni kell.
Sapphire Radeon RX 6700 XT Nitro+ Review - Circuit Board Analysis | TechPowerUp
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Ptech
addikt
Sziasztok!
Szeretném ha halkabb és hűvösebb lenne az 5700G és a 6700 XT-m is vízzel.
Custom loop árát sokallom, illetve az Alphacool Eisbear+Eiswolf kombó is ~170k-ra jönne ki.
Így arra jutottam, hogy GPU-ra Kraken G12 + AIO menne (elvileg egy kis moddolással megoldható), CPU-ra pedig szintén egy AIO.A Kraken G12 elvileg bármilyen Asetek AIO-val működik, az oldaluk szerint ezekkel (bár szerintem nem teljes a lista) :
ASUS ROG
EVGA
Fractal Design
MSI MPG
NZXT
Phanteks
Thermaltake
XPGA kérdésem az lenne, hogy milyen Asetek OEM AIO-t érdemes választani, ami halk és sok garancia van rá, ~50k körül?
-
Micsurin
nagyúr
válasz sinya85 #19305 üzenetére
4 ram slottal ezek nem épp opciók plusz marha rondák is...
Szerintem ez teljesen korrekt eredményt valami ilyesmit vártam. A bench spike 72 teljesen korrekt PBO + OC-vel!
-
Micsurin
nagyúr
válasz fatal` #19303 üzenetére
Azóta felment meg lement egy gyors timespy más most nincs fent majd holnap mehet az R23 is, első blikkre (44% 30 fok, 55% 50 fok, 70% 60 fok, 100% 75 fok) élből fogtam 12 fokot a PureRock-hoz mérten. A bench végén eltudott spike-olni 85-re a proci most 72-ön megállt egyébként meg 60 alatt van stabilan ~58 körül benchben játék alatt még lentebb lesz ez egy 5-6 fokkal az eddigi tapasztalatom alapján de kiderül este ha a szakdogás kör végére értem... jöhet egy kis RDR2 / Doom.
Eddig nagyon elégedett vagyok Köszönöm a türelmet az elmúlt 2 hétben
[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
Arctic FAN-t írja de elvileg a Toma-n a Pump is vezérelhető szvsz gondolom akkor mindegy. A finom kis bugyborékolást/cseppenő hangot néha néha még meg kell szokni....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest