Hirdetés
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BioNiCMaN
addikt
Srácok! Csereérett a 12 éves Corsair H100-am. Milyen 360 AIO-t ajánlanátok? Jeleneg eg 5600x-et hűtene. Köszi előre is!
-
Avicularia
veterán
válasz
MaddeNNNN #20495 üzenetére
Közben néztem teszteket és 3 ventivel is best esélyes a hűtő. Inkább nem szeretném a 6 ventit vissza, rémálom volt a kábelelrendezés, de úgy néz ki hárommal is nagyon jó.Steve itt csinál viccet belőle [link]
Meg ha rá is lehet rögzíteni a radiátorra 6 ventit nincs hozzá az a hub amivel meg lehetett hajtani a 6 ventit.
Nem közvetlenül a gyártótól vettem, ráadásul black friday-en sikerült megcsípni. Az új amit kapok az 2x annyiba kerül effektív mint amennyit én a régiért fizettem. -
Zabagep
csendes tag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata ID-COOLING FROSTFLOW X 280 ezzel a hűtővel? Egy Cooler Master MasterLiquid 120L-t váltana.
Ryzen 5 5600X-et hűt a jelenlegi, és azt is hűtené a kinézett darab is.
Megérheti váltani szerintetek?
Köszi a válaszokat!
-
MaddeNNNN
őstag
válasz
Avicularia #20493 üzenetére
Esetleg írj nekik hogy mivel a régidhez 6db venti volt, RMA keretében nem kaphatnál-e ehhez is hármat pluszba. Elég normális a supportjuk.
-
t.imi
addikt
Sziasztok!
Beköltöztem egy TT level 20VT házba. Asztalon van mellettem, így az eddig halk cpu hűtő terhelés alatt kezd hangos lenni + a 120mm ventilátor nagyon fogja a légáramlatot.
Egy Ryzen 5 5500 menne alatta 0 túlhajtással, később max 95W "valami" tuning nélkül.
Max 2x120mm ventilátor fér be a házba.
Ennyi az előzményCM MasterLiquid 240L CORE illetve
ARCTIC Liquid Freezer II 240 az eddigi kiszemelt áldozat.
CM elvileg halk pumpával van szerelve - tesztek más számokat sugallnak.
Arcticot a PWM pumpa miatt választanám, a 40mm ventilátort ki is herélném, ne tekerje a levegőt 1000-3000rpm-mel.
Jelenlegi hűtő egy 160w TDP-s SilentiumPC Spartan 5.
Max 35k körül áldoznék rá, egy 2xx w-os léghűtő is 2x ezer, méretben nem lennék beljebb, emiatt került előtérbe a víz. -
Avicularia
veterán
Sziasztok
Van valakinek tapasztalata EK-Nucleus AIO CR360 Lux D-RGB hűtővel?
Volt egy EK Waterblocks EK-AIO Elite 360 D-RGB hűtőm, 2021 novemberben vettem. Nemrég azt vettem észre, hogy a gép üresjáratban is 90 fokos és throttlingol. Ment minden, a pumpa sem volt behalva, szóval nem tudom mi lehetett vele a gond. Beküldtem gariba és mivel már ezt a típust nem árulják kicseréli nekem a bolt egy EK-Nucleus AIO CR360 Lux D-RGB-re?
A kérdés az, hogy ez nyújt -e olyan teljesítmény 3x120mm-es ventivel mint a régi 6x120mm-esekkel? (jó hogy ehhez a hűtőhöz válogattam 2x is házat, mert nem sok házba fér be. Először egy Corsair 7000D-t aztán egy Lian Li Dynamic Evot.) -
naja
aktív tag
AIO-hoz buborékot leválasztani lehet egyszerűen? Külön tartály beszerzése helyett (mivel az nagy és drága) próbálkozott valaki bármi mással (pl. benzin-, vízszűrő)? A hűtött csőre jó helyen felszerelve működhet. Illetve ha átlátszó lenne, akkor egyből látszódna a levegősödés, és nem kell megvárni, amíg a pumpa elkezd ciceregni (akkor már nagyobb lehet a hiány).
Bármi konstruktív vélemény? -
Raidon
őstag
válasz
Rottweiler89 #20487 üzenetére
Szerintem nyugodtan írj a hivatalos support-nak. Hátha ők okosabbak. De nekem úgy rémlik annak mindenképp világítani kellene. Szóval esélyes hogy megmurdelt.
-
Rottweiler89
senior tag
Uni fan nélkül összedugtam a pumpa led csatiját a dobozban található egyik elosztóval. Ha a ventilátorokat dugom be, világítanak, ha a pumpa ledjét, nem világít.
-
kispal87
aktív tag
válasz
FoLey-v #20484 üzenetére
Akkor most egy kis hungarocell tartja magasabban a lemezt felül?
Én úgy oldottam meg, hogy a fenti rácsos lemezt raktam a venti és a radiátor közé.
Szóval a radiátor látszik a gépházon belül és pont elfér az alaplap fölött, a ventiket meg takarja teljes mértékben a felső rész.
Így pull-ban talán egy kicsit ront a hatásfokán mert előtte van a rácsos lemez amin át kell szívja a levegőt meg talán a hangjára is van hatással némiképp. -
FoLey-v
addikt
-
Mortel
senior tag
válasz
Rottweiler89 #20481 üzenetére
-
ddoki
csendes tag
Sziasztok !
Ha ebből a kettőből kellene választanotok melyikre voksolnátok ?
Lian Li GALAHAD 240 v2
Lian Li GALAHAD II 240 Trinity
Köszönöm a válaszokat ! -
Mortel
senior tag
válasz
Rottweiler89 #20474 üzenetére
Szedd le innen a polichrome progit: (alulról a harmadik) [link]
Avval nézd meg, hogy on-e minden port. -
malacka87
őstag
Kicsit off de ezeket a ventiket hogyan kell sorba kötni? 3 venti esetén pl?
-
Raidon
őstag
válasz
Rottweiler89 #20474 üzenetére
Akkor L-connect 3-at szedd le. Fent van a hivatalos oldalon. Ott tudsz mindent is vezérelni. Szoftveresen. Fordulatszám és világítást is. Sőt ha úgy van ott a fényre be tudod állítani, hogy az alaplapi szoftver vezérelje, de a fordulatot onnan is tudod utána.
Szerintem próbáld ki. A vezérlő szoftverét is illik frissíteni. Mert a ventikhez is van külön külön firmware. -
Rottweiler89
senior tag
válasz
Mortel #20470 üzenetére
Eddig még nem találtam ilyen opciót...
Fentebb írtam, milyen típus
Raidon1
Mellékeltem fotót a hsz.-ben, de a pumpát CPUFan/WP csatiba lapra, az RGB kábelt pedig az Uni Fan vezérlőbe.weri
Nem dugtam, mert a lapon nem is tudnám fordítva bedugni. Az RGB_Led csati 4, az ADDR_LED 3 pines.Raidon2
Igen, 5V 3Pin az ADDR_Led, abba van bedugva. A Manual valóban kusza...Szétnézek majd jobban a BIOS-ban is, most kicsit új nekem az egész, 11 generációt léptem most a csere során, eléggé be vagyok már lámulva.
-
weri
senior tag
válasz
Rottweiler89 #20467 üzenetére
Lehet az RGB-t fordítva dugtad rá a pinekre :d Nekem arcticnál van egy nyíl ami jelöli a 12 voltos oldalt.
-
Raidon
őstag
válasz
A pumpa felől jövő 2 kábelt hova dugtad be?
-
Mortel
senior tag
válasz
Rottweiler89 #20469 üzenetére
Nálam ASRock lapnál, külön-külön lehet a portokat állítani szoftveresen. Akár úgy is, hogy csak 1 van bekapcsolva. Lehet, hogy Nálad is van ilyen, milyen alaplap?
-
Laccoss
addikt
válasz
UEFIben, vagy programból nézted, hogy nem e kell bekapcsolni?
-
Mortel
senior tag
válasz
Rottweiler89 #20465 üzenetére
És rá van dugva az rgb csatira is a blokk?
Mert 2 kábel jön ki a blokkból, az egyik a fan/pump-csatihoz a másik az rgb-hez. -
Rottweiler89
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Lian Li Galahad AIO 240 Uni Fan SL120-as. A probléma az, hogy nem világít a hűtő a procin, csak a ventik, és nem értem, miért nem. Esetleg gyárilag hibás lenne? Pumpa megy, ventik világítanak. -
Hyper84
csendes tag
válasz
spleenszuru #20462 üzenetére
tehát akkor jól értem, hogy fent van a radi alatta a két venti ami pedig fújja a radi felé a levegőt?
-
Hyper84
csendes tag
válasz
spleenszuru #20459 üzenetére
Elég a radiátornak annyi is ha csak szívja le róla a hőt, nem kell, hogy tolja rá a jó hűtéshez? Előre azért nem akarom rakni, mert ott van 3 Arctic P12 Max és olyan szépen tolják befele a frisset, hogy ezt nem szívesen bontanám meg.
-
Hyper84
csendes tag
Sziasztok!
Eméleti kérdésem lenne:
Nem igazán értem, hogy jön ki a matek, elől van 3 ventim ami fújja be a házba a friss levegőt, fent és hátul pedig 1-1 ami szívja ki a házból, viszont most kaptam egy 2 ventis Kraken X62-őt, amit felülre tervezek beszerelni úgy, hogy a ventik tolják rá a levegőt a radiátorral. De most akkor az a két venti tulajdonképpen a ház belső meleg levegőjét fogja tolni a radiátorra nem? Hogy lehet ez így hatékony? -
RazoR
veterán
válasz
spleenszuru #20456 üzenetére
Megnézem majd, köszi!
-
spleenszuru
őstag
Szerintem írhatsz egy levelet a supportnak a sorozatszámoddal, elég gyorsan szoktak válaszolni.
Bár nem tudom, rajta van-e a dobozon is, ami magán a hűtőn, de szerintem igen.
Plusz a weboldalukon is van ellenőrző, sorozatszám alapján, ami szintén kidobja, a tiéd "defektív" modell-e. -
RazoR
veterán
AC LF 280-on a dobozon volt QC matriva de magán a hűtőn sehol sem találtam, ilyenkor mi van?
-
malacka87
őstag
420-as ARCTIC A-RGB-m rev 3-as. Rendeltem hozzá repair kitet ha már ingyenes. Érdemes kicserélni már most vagy ráér pár hónap múlva?
-
Hiei555
aktív tag
válasz
spleenszuru #20438 üzenetére
Mert a vga miatt mièrt kellett ez a xfx6750xt 3 ventis elèg nagy de elfèr benne szèpen.
-
Hiei555
aktív tag
válasz
spleenszuru #20432 üzenetére
Elvileg a 2 vastagsága megegyezik viszont a szèlessège nem ès azèrt fog belelógni a 280 as a ramba meg a többi dologba. A 240 est meg az üveglap fele tolom akkor az jó lehet szerintem. Csak arra nemkaptam választ hogy a 240v280 között mennyi az eltèrès úgy általánosságban.Èrdemes ugyanúgy a 240 megvennem pl egy 5800x3D- hez vagy kevès lesz neki?
-
RVR400
veterán
Van az elmélet, és van a gyakorlat, de ez mindig többtényezős. Ha elől van a venti, akkor onnan kifelé fújsz, viszont fentről kellene szívni, ami ott ugye melegebb, és jobban megáll. Szóval erősen többtényezős a helyzet. Másrészt elől kifelé sokkal rosszabb kitolni a levegőt egy nem teli rácsos előlapon, mint fent, ahol általában csak a rácsozás van.
-
naja
aktív tag
Egyik észrevétel/kérdés:
Nem úgy kellene, hogy a radiátor ventilátorok mindig kifelé tolnak, attól függetlenül, hogy fent vagy lent vannak? A fizika miatt ugye nem ideális, ha lent van és még lefelé is tolja (bár a buborékok miatt sokkal inkább nem ideális a lenti radiátor). Viszont a forró levegőt én biztos nem befelé tolnám az alaplapra és a VGA-ra. A levegő betáp tol befelé, ami ha lehet az alaplapot is hűtse. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
spleenszuru #20432 üzenetére
A 280-as megoldáson a ventilátorok 2mm-rel vastagabbak, illetve a 140mm-es ventilátorok már belóghatnak az alaplap fölé, így minimum 65mm helynek kellene az alaplap felett lennie és akkor még hozzáérhet a vrm-hez a ventilátor.
-
spleenszuru
őstag
válasz
Hiei555 #20431 üzenetére
Ugyanabban a házban 240-es LF2 volt nekem, 42 mm rammal.
A 2 között kb. 1 mm táv maradt, annak ellenére, hogy a ház hivatalos leírása szerint 44 mm lehet a max alaplapi magasság, mindegy, hogy az ram, vagy esetleg VRM hűtő.Nem tudom, a 280-as LF2 vastagsága több-e, mint a 240-é, kiindulási pontnak jó ez az infó.
Igazából az a ház inkább léghűtésre van tervezve.
-
Hiei555
aktív tag
Az Arctic Liquid freezer II 240 ès 280 verziója között nagy a különbség? 280 ast terveztem de sajnos felülre úgy tűnik nemfog befèrni Cooler master mb511 ház. Előlre pedig nem szeretnèm a videokari miatt meg úgy átlagban gondolom növelnè a hőfokot. Esetleg valaki aki cáfolni tudja ès befèr az 511 házba? A felfogatást mèg megoldanám de a ramoknak lehet útban van
-
Locutus
veterán
válasz
Ironfist77 #20429 üzenetére
Valószínűleg erre a socketre nem való. Benne van ez tényleg a leirásában? Máskülönben a távtartók magassága nem stimmel.
-
Ironfist77
csendes tag
válasz
Locutus #20428 üzenetére
Igazad volt, felfekvési gond van. A pumpát levéve a felkent X-et simán lehetett látni. Rápróbáltam a procira szárazon a pumpát a megfelelő pozícióban és lötyög rajta. Egyszerűen nem találtam meg ennek az okát. Meghúztam a rögzítő csavarokat ész nélkül, így jobb lett a helyzet, de nem ideális. Elengedem, veszek egy másik hűtőt.
-
Locutus
veterán
válasz
Ironfist77 #20427 üzenetére
A paszta csak minimállis befolyással lehet erre.
Ott inkább valami felvekvési gond lesz, a 90 fokos elforgatás miatt. Nincs útban valami más alkatrész, ami eltartja? -
Ironfist77
csendes tag
válasz
jokeph #20426 üzenetére
A fólia nem maradt fent. MC Cleaner kendővel letöröltem a gyári pasztát, majd feltettem az MX-4-et a procira. Itt történt egy kis baleset, mert miután rátettem a pumpát is, el kellett azt engednem, mert a csavarok nem voltak kéznél, így lejött a pumpa egy kicsit a prociról. Visszanyomtam, majd rögzítettem a csavarokkal. Alaplap típusa: ASUS ROG STRIX B250F GAMING.
Ha van rá esély, hogy újra pasztázás javít a helyzeten, akkor megcsinálom. [kép] [kép] -
válasz
Ironfist77 #20425 üzenetére
Üdv !
Egy apró kérdés: pumpa talpáról a védőfóliát levetted ?
Ellenőrzés: vedd vissza a pumpát és nézd meg hogyan terült a paszta (elárulja a felfekvési/kupak problémákat).
Milyen lapban van a CPU ?
Pár kép is jöhetne a jelenlegi állapotról. -
Ironfist77
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni az alábbi problémához:
Fejlesztettem a gépem processzorát egy i7-7700K-ra, illetve vettem hozzá egy DeepCool LT520 hűtőt. A hűtő felszerelésénél nem tudtam a pumpát úgy feltenni, mint ahogy az útmutató videóban van (a flexi csövek a videókártya felé esnek), hanem csak 90 fokkal elfordítva, így a fexi csövek a memóriák felé vannak.
A problémám az, hogy a processzor játék közben nagyon melegszik, illetve a radiátor ventilátorai nagyon hangosak. A pumpát az AIO_PUMP-ra csatlakoztattam, a radiátor ventilátorokat pedig a CPU_FAN-ra.
Alap járaton a processzor 35-40 fokos a ventilátor 1000 rpm és csendes. Játék közben a CPU 80-90 fok (max 99 fok volt) a ventilátor 2200 rpm és vállalhatatlanul zajos. A szoba 27 fok.
Tiltottam a processzor boost-ot, tehát 4500 MHz helyett 4200 MHz-en járatom, de nem változott semmi. A videókártyám egy 1660-as, tehát játék közben a processzor kb. 50%-on dolgozik. A pumpa fordulatszámát nem tudom, a biosban 3000 rpm körül mutatja. Ja és az egyik mag mindig melegebb a többinél alap járaton 5 fokkal, terhelés alatt akár 10 fokkal is.
Mi lehet a hiba? A pumpa elfordított elhelyezése, a pasztázás (MX-4 X alakban felkenve) hibája, rossz a hűtő, vagy rossz a processzor? Van valami tesztelési lehetőség, hogy ki lehessen deríteni a problémát? Köszönettel. -
BMdeal
csendes tag
válasz
Locutus #20412 üzenetére
Az a helyzet állt elő, hogy átfutottam több tesztet és összességében a Kraken-ek, az Arctic LF és az Alpenfön maradt benne a pakliban.
Jelenleg mindegyiket szinte azonos áron tudnám megvenni pár ezer forint eltéréssel.
A hűtés teljesítményt és a minél halkabb működést részesítem előnyben. Az RGB teljesen másodlagos, viszont az Alpenföhn Gletscherwasser design és minőség szempontjából is nagyon tetszik. -
RVR400
veterán
válasz
spleenszuru #20414 üzenetére
Mondjuk, ha klíma alatt van a gép, akkor nem rossz az ötlet.
-
hadogabi1
senior tag
válasz
spleenszuru #20414 üzenetére
Köszi szerintem én is így hagyom
-
BMdeal
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbiak közül melyik lenne a legjobb egy 12900K -hoz?
ARCTIC Liquid Freezer II 360
Alphenpön Gletcherwasser 360
NZXT Kraken X72 360Pro // Kontra véleményeket szívesen venném.
Köszönöm -
-
hadogabi1
senior tag
Most nekem így van.
Bejelöltem rajta az irányokat.
Ki hogy rendezné át?
[kép] -
hadogabi1
senior tag
Egyébként melyik az ajánlott leghűvösebb variáció ezek közül?
[link]
Most ugye az A -ként van bekötve nálam. A vga-ról szívja el a meleget és azt fújja át a radin.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest