-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BioNiCMaN
addikt
Srácok! Csereérett a 12 éves Corsair H100-am. Milyen 360 AIO-t ajánlanátok? Jeleneg eg 5600x-et hűtene. Köszi előre is!
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
Avicularia
veterán
válasz MaddeNNNN #20495 üzenetére
Közben néztem teszteket és 3 ventivel is best esélyes a hűtő. Inkább nem szeretném a 6 ventit vissza, rémálom volt a kábelelrendezés, de úgy néz ki hárommal is nagyon jó.Steve itt csinál viccet belőle [link]
Meg ha rá is lehet rögzíteni a radiátorra 6 ventit nincs hozzá az a hub amivel meg lehetett hajtani a 6 ventit.
Nem közvetlenül a gyártótól vettem, ráadásul black friday-en sikerült megcsípni. Az új amit kapok az 2x annyiba kerül effektív mint amennyit én a régiért fizettem.[ Szerkesztve ]
-
Zabagep
csendes tag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata ID-COOLING FROSTFLOW X 280 ezzel a hűtővel? Egy Cooler Master MasterLiquid 120L-t váltana.
Ryzen 5 5600X-et hűt a jelenlegi, és azt is hűtené a kinézett darab is.
Megérheti váltani szerintetek?
Köszi a válaszokat!
-
MaddeNNNN
őstag
válasz Avicularia #20493 üzenetére
Esetleg írj nekik hogy mivel a régidhez 6db venti volt, RMA keretében nem kaphatnál-e ehhez is hármat pluszba. Elég normális a supportjuk.
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
t.imi
addikt
Sziasztok!
Beköltöztem egy TT level 20VT házba. Asztalon van mellettem, így az eddig halk cpu hűtő terhelés alatt kezd hangos lenni + a 120mm ventilátor nagyon fogja a légáramlatot.
Egy Ryzen 5 5500 menne alatta 0 túlhajtással, később max 95W "valami" tuning nélkül.
Max 2x120mm ventilátor fér be a házba.
Ennyi az előzményCM MasterLiquid 240L CORE illetve
ARCTIC Liquid Freezer II 240 az eddigi kiszemelt áldozat.
CM elvileg halk pumpával van szerelve - tesztek más számokat sugallnak.
Arcticot a PWM pumpa miatt választanám, a 40mm ventilátort ki is herélném, ne tekerje a levegőt 1000-3000rpm-mel.
Jelenlegi hűtő egy 160w TDP-s SilentiumPC Spartan 5.
Max 35k körül áldoznék rá, egy 2xx w-os léghűtő is 2x ezer, méretben nem lennék beljebb, emiatt került előtérbe a víz. -
Avicularia
veterán
Sziasztok
Van valakinek tapasztalata EK-Nucleus AIO CR360 Lux D-RGB hűtővel?
Volt egy EK Waterblocks EK-AIO Elite 360 D-RGB hűtőm, 2021 novemberben vettem. Nemrég azt vettem észre, hogy a gép üresjáratban is 90 fokos és throttlingol. Ment minden, a pumpa sem volt behalva, szóval nem tudom mi lehetett vele a gond. Beküldtem gariba és mivel már ezt a típust nem árulják kicseréli nekem a bolt egy EK-Nucleus AIO CR360 Lux D-RGB-re?
A kérdés az, hogy ez nyújt -e olyan teljesítmény 3x120mm-es ventivel mint a régi 6x120mm-esekkel? (jó hogy ehhez a hűtőhöz válogattam 2x is házat, mert nem sok házba fér be. Először egy Corsair 7000D-t aztán egy Lian Li Dynamic Evot.)[ Szerkesztve ]
-
naja
aktív tag
AIO-hoz buborékot leválasztani lehet egyszerűen? Külön tartály beszerzése helyett (mivel az nagy és drága) próbálkozott valaki bármi mással (pl. benzin-, vízszűrő)? A hűtött csőre jó helyen felszerelve működhet. Illetve ha átlátszó lenne, akkor egyből látszódna a levegősödés, és nem kell megvárni, amíg a pumpa elkezd ciceregni (akkor már nagyobb lehet a hiány).
Bármi konstruktív vélemény?[ Szerkesztve ]
-
Rottweiler89
senior tag
válasz Raidon #20488 üzenetére
Én is arra a következtetésre jutottam, hogy megmurdelt sajna. De mindenképpen világítania kellene, minden eddig tesztelt felállásban.
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
Raidon
őstag
válasz Rottweiler89 #20487 üzenetére
Szerintem nyugodtan írj a hivatalos support-nak. Hátha ők okosabbak. De nekem úgy rémlik annak mindenképp világítani kellene. Szóval esélyes hogy megmurdelt.
"A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
Rottweiler89
senior tag
Uni fan nélkül összedugtam a pumpa led csatiját a dobozban található egyik elosztóval. Ha a ventilátorokat dugom be, világítanak, ha a pumpa ledjét, nem világít.
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
FoLey-v
addikt
-
kispal87
aktív tag
válasz FoLey-v #20484 üzenetére
Akkor most egy kis hungarocell tartja magasabban a lemezt felül?
Én úgy oldottam meg, hogy a fenti rácsos lemezt raktam a venti és a radiátor közé.
Szóval a radiátor látszik a gépházon belül és pont elfér az alaplap fölött, a ventiket meg takarja teljes mértékben a felső rész.
Így pull-ban talán egy kicsit ront a hatásfokán mert előtte van a rácsos lemez amin át kell szívja a levegőt meg talán a hangjára is van hatással némiképp. -
FoLey-v
addikt
válasz kispal87 #19794 üzenetére
Nemrég szereztem be én is egy CM SL600M-et csak ezüstben.
Én úgy oldottam meg,hogy fenti lemezt megemeltem és tettem hungarocell alátétet. Volt még radi hosszúszárú csavarom és azzal fogattam meg.
Így már 27mm venti is elfért fentre.
Azért meglehet ezt is oldani• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB • Iphone 11 Pro Max 64GB •
-
Mortel
senior tag
-
Rottweiler89
senior tag
válasz Mortel #20477 üzenetére
This MCU is empty! Please restart this utility!
-
ddoki
csendes tag
Sziasztok !
Ha ebből a kettőből kellene választanotok melyikre voksolnátok ?
Lian Li GALAHAD 240 v2
Lian Li GALAHAD II 240 Trinity
Köszönöm a válaszokat ! -
Mortel
senior tag
válasz Rottweiler89 #20474 üzenetére
Szedd le innen a polichrome progit: (alulról a harmadik) [link]
Avval nézd meg, hogy on-e minden port.https://www.youtube.com/watch?v=8ZOzVcP2NqM
-
malacka87
őstag
Kicsit off de ezeket a ventiket hogyan kell sorba kötni? 3 venti esetén pl?
btag:Sveryn#2510 uplay:MoRu_PManiac87 Origin:partymaniac87 World of Warships:partymaniac87 E60 520I
-
Raidon
őstag
válasz Rottweiler89 #20474 üzenetére
Akkor L-connect 3-at szedd le. Fent van a hivatalos oldalon. Ott tudsz mindent is vezérelni. Szoftveresen. Fordulatszám és világítást is. Sőt ha úgy van ott a fényre be tudod állítani, hogy az alaplapi szoftver vezérelje, de a fordulatot onnan is tudod utána.
Szerintem próbáld ki. A vezérlő szoftverét is illik frissíteni. Mert a ventikhez is van külön külön firmware.[ Szerkesztve ]
"A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
Rottweiler89
senior tag
válasz Mortel #20470 üzenetére
Eddig még nem találtam ilyen opciót... Fentebb írtam, milyen típus
Raidon1
Mellékeltem fotót a hsz.-ben, de a pumpát CPUFan/WP csatiba lapra, az RGB kábelt pedig az Uni Fan vezérlőbe.weri
Nem dugtam, mert a lapon nem is tudnám fordítva bedugni. Az RGB_Led csati 4, az ADDR_LED 3 pines.Raidon2
Igen, 5V 3Pin az ADDR_Led, abba van bedugva. A Manual valóban kusza...Szétnézek majd jobban a BIOS-ban is, most kicsit új nekem az egész, 11 generációt léptem most a csere során, eléggé be vagyok már lámulva.
-
Raidon
őstag
Ha 12V 4 pin akkor esélyes, hogy fordítva van. 5V 3pin-t nem tudja fordítva bedugni.
Érdemes a Lian Li L-connect 3-at használni azt is frissíteni.
Jah meg a manual áttanulmányozását! Kicsit kesze-kusza.[ Szerkesztve ]
-
weri
senior tag
válasz Rottweiler89 #20467 üzenetére
Lehet az RGB-t fordítva dugtad rá a pinekre :d Nekem arcticnál van egy nyíl ami jelöli a 12 voltos oldalt.
Nem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
-
Raidon
őstag
A pumpa felől jövő 2 kábelt hova dugtad be?
-
Mortel
senior tag
válasz Rottweiler89 #20469 üzenetére
Nálam ASRock lapnál, külön-külön lehet a portokat állítani szoftveresen. Akár úgy is, hogy csak 1 van bekapcsolva. Lehet, hogy Nálad is van ilyen, milyen alaplap?
https://www.youtube.com/watch?v=8ZOzVcP2NqM
-
Rottweiler89
senior tag
válasz Laccoss #20468 üzenetére
Akkor a ventilátorok RGB ledjei sem világítanának, nem? Vagy tévedek? Egyébként BIOS-ban nem láttam ilyesmi bekapcsolásos dolgot, de lehetséges, hogy van?(ASRock B760 Pro RS DDR5)
[ Szerkesztve ]
-
Laccoss
addikt
UEFIben, vagy programból nézted, hogy nem e kell bekapcsolni?
-
Rottweiler89
senior tag
válasz Mortel #20466 üzenetére
[link]
Minden jól van összedugva szerintem, mégsem világít...[ Szerkesztve ]
-
Mortel
senior tag
válasz Rottweiler89 #20465 üzenetére
És rá van dugva az rgb csatira is a blokk?
Mert 2 kábel jön ki a blokkból, az egyik a fan/pump-csatihoz a másik az rgb-hez.[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=8ZOzVcP2NqM
-
Rottweiler89
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Lian Li Galahad AIO 240 Uni Fan SL120-as. A probléma az, hogy nem világít a hűtő a procin, csak a ventik, és nem értem, miért nem. Esetleg gyárilag hibás lenne? Pumpa megy, ventik világítanak.DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
Hyper84
csendes tag
válasz spleenszuru #20462 üzenetére
tehát akkor jól értem, hogy fent van a radi alatta a két venti ami pedig fújja a radi felé a levegőt?
Üdv, Csabi
-
Hyper84
csendes tag
válasz spleenszuru #20459 üzenetére
Elég a radiátornak annyi is ha csak szívja le róla a hőt, nem kell, hogy tolja rá a jó hűtéshez? Előre azért nem akarom rakni, mert ott van 3 Arctic P12 Max és olyan szépen tolják befele a frisset, hogy ezt nem szívesen bontanám meg.
Üdv, Csabi
-
Hyper84
csendes tag
Sziasztok!
Eméleti kérdésem lenne:
Nem igazán értem, hogy jön ki a matek, elől van 3 ventim ami fújja be a házba a friss levegőt, fent és hátul pedig 1-1 ami szívja ki a házból, viszont most kaptam egy 2 ventis Kraken X62-őt, amit felülre tervezek beszerelni úgy, hogy a ventik tolják rá a levegőt a radiátorral. De most akkor az a két venti tulajdonképpen a ház belső meleg levegőjét fogja tolni a radiátorra nem? Hogy lehet ez így hatékony?Üdv, Csabi
-
RazoR
veterán
válasz spleenszuru #20456 üzenetére
Megnézem majd, köszi!
-
spleenszuru
őstag
Szerintem írhatsz egy levelet a supportnak a sorozatszámoddal, elég gyorsan szoktak válaszolni.
Bár nem tudom, rajta van-e a dobozon is, ami magán a hűtőn, de szerintem igen.
Plusz a weboldalukon is van ellenőrző, sorozatszám alapján, ami szintén kidobja, a tiéd "defektív" modell-e.Malaka!
-
RazoR
veterán
AC LF 280-on a dobozon volt QC matriva de magán a hűtőn sehol sem találtam, ilyenkor mi van?
[ Szerkesztve ]
-
hadogabi1
senior tag
válasz Stan648 #20451 üzenetére
Meg is néztem a 420-asom Van rajta QC matrica Szuper
TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
addikt
válasz Stan648 #20451 üzenetére
Nem is tudtam, hogy volt ilyen gond, jó hogy felhoztátok, mert ez nem játék.
⏺︎ Szeretnél akár 50-90.000 Ft-ot is egyszerűen zsebre tenni bankváltással? ⏺︎ Küldök neked meghívót a Gránit, Unicredit, K&H vagy Raiffeisen Bankok egyikéhez! ⏺︎ További részletekért írj privát üzenetet! ⏺︎ ️
-
zsombor22
aktív tag
válasz malacka87 #20442 üzenetére
Nekem érintett volt egy LF II 360 ARGB és egy LF II 420 ARGB.
Kicseréltem kb 5 perc.
A 360 as on semmi nem látszott de a 420-on zöldes sárgás lerakódás volt.
Én ki cserélném minnél elöbb főleg ha megjött a javító kitt.Asus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi,I9-13900KS,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL Trident Z5 RGB 96 DDR5 6400MHz,Zotac 4090 Trinity OC ,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1 HE,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz
-
malacka87
őstag
420-as ARCTIC A-RGB-m rev 3-as. Rendeltem hozzá repair kitet ha már ingyenes. Érdemes kicserélni már most vagy ráér pár hónap múlva?
btag:Sveryn#2510 uplay:MoRu_PManiac87 Origin:partymaniac87 World of Warships:partymaniac87 E60 520I
-
Hiei555
aktív tag
válasz spleenszuru #20438 üzenetére
Mert a vga miatt mièrt kellett ez a xfx6750xt 3 ventis elèg nagy de elfèr benne szèpen.
-
Hiei555
aktív tag
válasz spleenszuru #20432 üzenetére
Elvileg a 2 vastagsága megegyezik viszont a szèlessège nem ès azèrt fog belelógni a 280 as a ramba meg a többi dologba. A 240 est meg az üveglap fele tolom akkor az jó lehet szerintem. Csak arra nemkaptam választ hogy a 240v280 között mennyi az eltèrès úgy általánosságban.Èrdemes ugyanúgy a 240 megvennem pl egy 5800x3D- hez vagy kevès lesz neki?
-
RVR400
veterán
Van az elmélet, és van a gyakorlat, de ez mindig többtényezős. Ha elől van a venti, akkor onnan kifelé fújsz, viszont fentről kellene szívni, ami ott ugye melegebb, és jobban megáll. Szóval erősen többtényezős a helyzet. Másrészt elől kifelé sokkal rosszabb kitolni a levegőt egy nem teli rácsos előlapon, mint fent, ahol általában csak a rácsozás van.
-
naja
aktív tag
Egyik észrevétel/kérdés:
Nem úgy kellene, hogy a radiátor ventilátorok mindig kifelé tolnak, attól függetlenül, hogy fent vagy lent vannak? A fizika miatt ugye nem ideális, ha lent van és még lefelé is tolja (bár a buborékok miatt sokkal inkább nem ideális a lenti radiátor). Viszont a forró levegőt én biztos nem befelé tolnám az alaplapra és a VGA-ra. A levegő betáp tol befelé, ami ha lehet az alaplapot is hűtse. -
Dragon3000
veterán
válasz spleenszuru #20432 üzenetére
A 280-as megoldáson a ventilátorok 2mm-rel vastagabbak, illetve a 140mm-es ventilátorok már belóghatnak az alaplap fölé, így minimum 65mm helynek kellene az alaplap felett lennie és akkor még hozzáérhet a vrm-hez a ventilátor.
-
spleenszuru
őstag
válasz Hiei555 #20431 üzenetére
Ugyanabban a házban 240-es LF2 volt nekem, 42 mm rammal.
A 2 között kb. 1 mm táv maradt, annak ellenére, hogy a ház hivatalos leírása szerint 44 mm lehet a max alaplapi magasság, mindegy, hogy az ram, vagy esetleg VRM hűtő.Nem tudom, a 280-as LF2 vastagsága több-e, mint a 240-é, kiindulási pontnak jó ez az infó.
Igazából az a ház inkább léghűtésre van tervezve.
Malaka!
-
Hiei555
aktív tag
Az Arctic Liquid freezer II 240 ès 280 verziója között nagy a különbség? 280 ast terveztem de sajnos felülre úgy tűnik nemfog befèrni Cooler master mb511 ház. Előlre pedig nem szeretnèm a videokari miatt meg úgy átlagban gondolom növelnè a hőfokot. Esetleg valaki aki cáfolni tudja ès befèr az 511 házba? A felfogatást mèg megoldanám de a ramoknak lehet útban van
-
Locutus
veterán
válasz Ironfist77 #20429 üzenetére
Valószínűleg erre a socketre nem való. Benne van ez tényleg a leirásában? Máskülönben a távtartók magassága nem stimmel.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Ironfist77
csendes tag
válasz Locutus #20428 üzenetére
Igazad volt, felfekvési gond van. A pumpát levéve a felkent X-et simán lehetett látni. Rápróbáltam a procira szárazon a pumpát a megfelelő pozícióban és lötyög rajta. Egyszerűen nem találtam meg ennek az okát. Meghúztam a rögzítő csavarokat ész nélkül, így jobb lett a helyzet, de nem ideális. Elengedem, veszek egy másik hűtőt.
-
Locutus
veterán
válasz Ironfist77 #20427 üzenetére
A paszta csak minimállis befolyással lehet erre.
Ott inkább valami felvekvési gond lesz, a 90 fokos elforgatás miatt. Nincs útban valami más alkatrész, ami eltartja?Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Ironfist77
csendes tag
válasz jokeph #20426 üzenetére
A fólia nem maradt fent. MC Cleaner kendővel letöröltem a gyári pasztát, majd feltettem az MX-4-et a procira. Itt történt egy kis baleset, mert miután rátettem a pumpát is, el kellett azt engednem, mert a csavarok nem voltak kéznél, így lejött a pumpa egy kicsit a prociról. Visszanyomtam, majd rögzítettem a csavarokkal. Alaplap típusa: ASUS ROG STRIX B250F GAMING.
Ha van rá esély, hogy újra pasztázás javít a helyzeten, akkor megcsinálom. [kép] [kép] -
nagyúr
válasz Ironfist77 #20425 üzenetére
Üdv !
Egy apró kérdés: pumpa talpáról a védőfóliát levetted ?
Ellenőrzés: vedd vissza a pumpát és nézd meg hogyan terült a paszta (elárulja a felfekvési/kupak problémákat).
Milyen lapban van a CPU ?
Pár kép is jöhetne a jelenlegi állapotról.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Ironfist77
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni az alábbi problémához:
Fejlesztettem a gépem processzorát egy i7-7700K-ra, illetve vettem hozzá egy DeepCool LT520 hűtőt. A hűtő felszerelésénél nem tudtam a pumpát úgy feltenni, mint ahogy az útmutató videóban van (a flexi csövek a videókártya felé esnek), hanem csak 90 fokkal elfordítva, így a fexi csövek a memóriák felé vannak.
A problémám az, hogy a processzor játék közben nagyon melegszik, illetve a radiátor ventilátorai nagyon hangosak. A pumpát az AIO_PUMP-ra csatlakoztattam, a radiátor ventilátorokat pedig a CPU_FAN-ra.
Alap járaton a processzor 35-40 fokos a ventilátor 1000 rpm és csendes. Játék közben a CPU 80-90 fok (max 99 fok volt) a ventilátor 2200 rpm és vállalhatatlanul zajos. A szoba 27 fok.
Tiltottam a processzor boost-ot, tehát 4500 MHz helyett 4200 MHz-en járatom, de nem változott semmi. A videókártyám egy 1660-as, tehát játék közben a processzor kb. 50%-on dolgozik. A pumpa fordulatszámát nem tudom, a biosban 3000 rpm körül mutatja. Ja és az egyik mag mindig melegebb a többinél alap járaton 5 fokkal, terhelés alatt akár 10 fokkal is.
Mi lehet a hiba? A pumpa elfordított elhelyezése, a pasztázás (MX-4 X alakban felkenve) hibája, rossz a hűtő, vagy rossz a processzor? Van valami tesztelési lehetőség, hogy ki lehessen deríteni a problémát? Köszönettel. -
zsombor22
aktív tag
válasz Locutus #20423 üzenetére
Nem nagyon próbáltam csak a CB R23/Aida64 rántotta fel 1700 körül,de oda kell is mert 100% on pörgeti a procit.
Játék alatt 850-900 körül pörög ami szinte hangtalan.Asus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi,I9-13900KS,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL Trident Z5 RGB 96 DDR5 6400MHz,Zotac 4090 Trinity OC ,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1 HE,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz
-
Locutus
veterán
válasz zsombor22 #20422 üzenetére
És van értelme maxon járniuk? Próbáltad kevesebbel?
Nálam az 5900X-en semmi értelme pl 1000 fölé pörgetni őket. Aránytalanul keveset hoz ahhoz képest, hogy mennyivel hangosabb lesz.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
zsombor22
aktív tag
válasz BMdeal #20421 üzenetére
A pumpának nincs zavaró hangja,a ventiket a Fan Xpert vezérli de nem vészes.
Alap órajalen a CB R23 88 fokig megy fel,ott majdnem maxon pörögnek a ventik ,de játék alatt 60-65 fok max ott alig hallani őket.Asus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi,I9-13900KS,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL Trident Z5 RGB 96 DDR5 6400MHz,Zotac 4090 Trinity OC ,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1 HE,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz
-
BMdeal
csendes tag
válasz Locutus #20412 üzenetére
Az a helyzet állt elő, hogy átfutottam több tesztet és összességében a Kraken-ek, az Arctic LF és az Alpenfön maradt benne a pakliban.
Jelenleg mindegyiket szinte azonos áron tudnám megvenni pár ezer forint eltéréssel.
A hűtés teljesítményt és a minél halkabb működést részesítem előnyben. Az RGB teljesen másodlagos, viszont az Alpenföhn Gletscherwasser design és minőség szempontjából is nagyon tetszik. -
RVR400
veterán
válasz spleenszuru #20414 üzenetére
Mondjuk, ha klíma alatt van a gép, akkor nem rossz az ötlet.
-
hadogabi1
senior tag
válasz spleenszuru #20414 üzenetére
Köszi szerintem én is így hagyom
TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
zsombor22
aktív tag
válasz BMdeal #20411 üzenetére
Nekem LF II 360 van a kissebik gépembe 12900k val és nincs gond vele.
Nézd meg hogy be fér a házadba mert vastagabb mint egy átlagos AIO.
Asus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi,I9-13900KS,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL Trident Z5 RGB 96 DDR5 6400MHz,Zotac 4090 Trinity OC ,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1 HE,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz
-
BMdeal
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbiak közül melyik lenne a legjobb egy 12900K -hoz?
ARCTIC Liquid Freezer II 360
Alphenpön Gletcherwasser 360
NZXT Kraken X72 360Pro // Kontra véleményeket szívesen venném.
Köszönöm -
Locutus
veterán
válasz saabtomi #20394 üzenetére
Arctic-oknak 450mm a csövük. A többinek általában 400mm. Szóval inkább előbbiekből válassz, ha a csőhossz számít. Amúgy nekem o11xl-ben elöl oldalt van 360--as, és alsó csövezéssel. Simán felér a prociig.
-
hadogabi1
senior tag
Most nekem így van.
Bejelöltem rajta az irányokat.
Ki hogy rendezné át?
[kép]TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
hadogabi1
senior tag
Egyébként melyik az ajánlott leghűvösebb variáció ezek közül?
[link]
Most ugye az A -ként van bekötve nálam. A vga-ról szívja el a meleget és azt fújja át a radin.TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
hadogabi1
senior tag
Ne dugd össze a ventiknél az argb- csatit és nem fog menni egy világítás sem