- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Találtgyerek #18196 üzenetére
Minek? 3D Mark után 60 fok GPU, 70 fok proci. Ott vannak a tesztek. A tied mennyi ugyanezen teszt után?
Azt is leírtam, hogy mind a pumpa, mind a ventik quiet módban vannak. Hol kell ennél hűvösebbnek, vagy csendesebbnek lennie?[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz abridabri #18190 üzenetére
Nem látszatról írtam, hanem saját gép esetében lévő tapasztalatról, ezért is írtam, hogy alaplap elrendezés, hűtő és ház függő az egész. Ezek mellett az sem mindegy, hogy milyen VGA van mellette, olyan ami 150W hőt termel vagy olyan, ami 350-et. Akkor 3db 14cm-es ventilátorral szerelt torony hűtőm volt, ami alatt használat esetén 89 fokig melegedett bordával az nvme ssd-m, 280as aio mellett megállt 70 foknál. A vrm is hűvösebb volt, mivel a torony hűtőm telibe takarta.
-
törölt tag
válasz Találtgyerek #18192 üzenetére
Ilyen jelenleg. Az venti irányokat már mondtam.
Toltam egy 3D Markot a hőmérsékletek miatt. Ahhoz képest, hogy minden quiet módban van, ez teljesen jó. Játék közben van egy kis hangja, de fejhallgatón nem jön át. Idle + böngészés, egyebek, szinte semmi.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Találtgyerek #18192 üzenetére
Úton vagyok, de majd tudok, igen. Jelenleg 3 venti elol, ezek befujnak.
Kettő felül , a radin, ezek szinten befújnak, a radin keresztül.
Egy hátul kifelé fúj.
Volt meg kettő alul, egy plexin, de az most nincs, mert átalakítom a felfogatást. -
Találtgyerek
veterán
-
törölt tag
válasz Találtgyerek #18188 üzenetére
Két lehetőség volt.
Az egyik, hogy a házban lévő meleg levegőt fújom keresztül a radiátoron. (VGA, VRM-ek, SSD-k, vinyók, ha vannak)
A másik, hogy kintről szívok friss levegőt, és a radin keresztül a házba engedem. Ekkor ugyanezeket melegítem egyúttal. (VGA, VRM ... bla bla)Mindkettőnek van előnye, és hátránya, de mindkét verzió jól működik. Miután első esetben a macskám folyamatosan a gépem tetején ülve melengette a seggét, így a kérdés eldőlt, és megfordítottam a gyári venti állást. Hálisten a levegő egy elég jól irányítható anyag, és erre a feladatra van egy nagy kupac ventim, így nem arra száll, amerre ő akar, hanem arra, amerre mondom neki.
-
veterán
válasz Dragon3000 #18189 üzenetére
Csak fentről nézve tűnik úgy ,hogy megfogja a levegőt , ami a lényeg : az alaplap felett közvetlen ellenállás nélkül megy a levegő egy része ,ami hűt mindent is . Legalábbis a tényleg nagy 14cm-es ventis hűtőknél . (Ezeket számítom egy 360as AIO alternatívái közé amúgyis )
Itt jól látszik mire gondolok : [D15] [DRP4] [Assasin3]
Szóval nem olyan fekete-fehér a helyzet .[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz abridabri #18185 üzenetére
Ez ház, alaplap és hűtés kérdése. A volt x470es alaplapom esetében a nagy torony hűtő az M2 foglalatott teljesen betakarta és sokkal jobban melegedett az SSD, ez mellett megfogta a levegő mozgását a házban. Ha nagy a torony hűtő az is előfordulhat, hogy a vrm sem kap elég levegőt, de ez is alaplap elrendezés és ház kérdése is.
-
nagyúr
válasz abridabri #18185 üzenetére
Vidámabb a helyzet, ha az AIO használata mellett a VGA függőben van betéve riserrel.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
veterán
válasz #48613632 #18184 üzenetére
Nem értek egyet . Fogd meg a vgad hàtlapjàt egy top mountos Aio esetén . Forró, mert az Aio ventik ellopjàk a levegőt mielőtt végig tudna menni a vgan a frontról érkező hideg. Fogd meg egy nagy toronyhűtés alatt a vga hatlapot ,nvme ssdt ,màr csak langyos. Mert krva gyors a front-back levegocsere ,és nem veszik el a legnyomas sem a hàz középen található toronyhuto venti(K) miatt. De igen esztetikusabb ,könnyebben szerelhető az AIO ebben egyetértünk
-
törölt tag
válasz abridabri #18183 üzenetére
A kutyának a f...-t hűti a toronyhűtő. Az max a procit hűti. Ami az általad felsoroltakat hűti, az a házon keresztüláramló airstream, és ennek a hatásfokát rontja a toronyhűtő, a méretével arányosan. Amit írtál, annak pont az ellenkezője igaz.
Az AIO meg nem létszükség, de egyrészt esztétikusabb, mint a sima procihűtő, másrészt javítja a többi periféria hűthetőségét azáltal, hogy nem képez akadályt az airstream útjába.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz #48613632 #18182 üzenetére
A toronyhűtő hűti a VGA-d hátlapját + az alaplapi VRM -eket + a RAM ok felett is húzza át a levegőt . Szóval annyira nem hülyeség. Hovatovább rásegít a front >back airflow -ra . Ha van egy jó mesh házad; elöl 3 ventivel ,akkor fentre kb felesleges ventit rakni . AIO sem létszükség (már ha kap elég friss levegőt a CPU torony )
-
törölt tag
válasz DroiDMester #18180 üzenetére
Tehát rakjak be egy nagyobb toronyhűtőt, ami nem csak a hasznos légteret veszi el, de ráadásul még ronda is. Gratulálok, időnként nagyon okosakat tudsz mondani. Nem ártana a PH-n is bevezetni flagokat az usereknek, mert néhányan tudatlanul osztják a bullshitet, aztán akinek meg tényleg nincs semmi rálátása, még el is hiszi.
-
RobexX10
aktív tag
Sziasztok!
Phanteks P400A házba tervezek vízhűtést. Jelenlegi favorit Phanteks GLACIER ONE 240MP vagy 280.
Ház elejébe lehet csak építeni. Kérdésem az, hogy a házban elől lévő 3db gyári ventilátor elegendő lehet e a radiátor hűtésére? A hűtéshez kapott ventilátorokat pedig felszerelném a ház tetejére. Ez így jó lehet? Próbálta már valaki hasonló képen? 5800X3D hűtene.
-
nagyúr
-
törölt tag
válasz DroiDMester #18176 üzenetére
Akkor azt rakd a te gépedbe.
-
coccolino
aktív tag
Köszönöm srácok , lehet megpróbálok egy EWKB-t, szimpatikusnak tűnik, igaz a Phantek is
''I am the world bigest washed up SUPERSTAR!''
-
MaddeNNNN
őstag
válasz DroiDMester #18176 üzenetére
4-6 magot lehet. Egy 4.2-4.3ghz @ 1.2-1.3V all core oc-n működő 8 magos 3700x-et már nem biztos, ha intenzívebb a cpu használat pl. 1080p-n. Tapasztalat.
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
nagyúr
-
törölt tag
válasz Hauptmann #18172 üzenetére
Ez függ attól is, hogy milyen tempóval járatod. Az én vezérlőmben van quiet mód a pumpára, akkor teljesen hangtalan.
Amikor játszok, felemeli a fordulatot, de akkor meg fejhallgató van a fejemen.Ehhez azért hozzá kell tenni azt is, hogy többen a fix, esetleg max fordulatot javasolják állandóra. Ennek viszont némiképp ellentmond, hogy minden vezérlőn van dinamikus pumpaszabályzás.
Az enyém quiet módban 1940 fordulaton szinte hangtalan, ekkor 26% os teljesítményen pörög.
Ha maxra teszem akkor elég hangos. A fordulat ekkor kb 2400, 86%-on pörög.
Quieten simán bírja a játékokat, igaz 65W TDP-s procim van, tuningmentes. (3700X és a következő is 5700X lesz, szintén 65W TDP-vel) -
Floyd80
addikt
Az X62 kb. három éves, most VGA cserénél vettem észre, hogy ha emelem a fordulatot, akkor berreg szépen, nem lehet se rázással, semmivel eltüntetni már. A X63 két éves, abban már újabb Asetek pumpa van, ott egy kis coil whine van magasabb fordulaton.
Az is számíthat, hogy mióta HO-ban ezzel a géppel dolgozok sokkal több lett az üzemidő, akkor csak késő délután, este kapcsoltam be a gépet, most meg folyamatosan megy.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
MaddeNNNN
őstag
Ez függ a felhasználási szokásoktól, elhelyezéstől és a pumpa típusától is. Pl. nálam az EKWB 240-es géppel ment bányászás is tavaly novembertől idén júliusig. Ez kb 6500 óra folyamatos működés. Semmi baja nincs. Ha mondjuk a 6500 órát leosztod napi 5 óra játékkal az ~1300 nap vagy kb 3 és fél év.
Egy átlag usert már kiszolgált volnaTo protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
Biga123
addikt
válasz coccolino #18167 üzenetére
Azért egy dögnagy torony (0,5 Kg ) azért húzza csavarja a lapot rendesen.
De D15 öt lehet én se cserélnék AIO-ra.
De ahogy pitepeti71 írja meg van az előnye az AIO nak.
+ El tudod vinni a hőt (egyből ki a házból)
+ Nem hajlítja meg a lapot a súly.
- A pumpa +hibaforrás/zajforrás lehet. AIO esetében. (nem annyira jellemző ha normálisat veszel)---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
törölt tag
válasz coccolino #18167 üzenetére
Ami a vizek nagy előnye a léggel szemben, hogy nincs egy bumszlinagy vasdarab a házad belsejében, ami a procidtól ugyan hőt von el, de a közvetlen környezetének mindjárt le is adja. Így aztán kell(het) egy nagy kupac újabb venti, amivel a házadat is rendesen átszellőzteted.
Ezzel szemben, ha van egy akár játékvized, akkor a procid hője elegánsan távozik a két csövön keresztül, és a házad belsejében lévő levegőt sem blokkolja valami csúnya és órmótlan vasdarab, ráadásul még jól is néz ki.
Vice versa, mindkét módszernek vannak előnyei, és hátrányai.
-
coccolino
aktív tag
-
MaddeNNNN
őstag
válasz coccolino #18163 üzenetére
Nehéz lenne és nem is szeretném. Ár/értékben mindenképpen az Arctic LF, de sokaknak nem jön be ez a sima "mezei" stílus + a kis VRM venti a pumpánál. EKWB minőségben nagyon ott van, de sajnos árban is. Phanteks még viszonylag új játékos az AIO piacon de minőségi alkatrészekkel dolgoznak és az infinity mirror design-t nagyon eltalálták szvsz.
EKWB kizárólag vízhűtéseket gyárt de az AIO piacra ők is nemrég csatlakoztak, Arctic gyárt léghűtést is meg 1-2 más dolog míg a Phanteks háztól kezdve a hűtésig sokmindent. Nyilván ez nem jelenti azt hogy minőségben gyengébb lenne, csak erőforrás megosztás, kutatás és fejlesztés és tapasztalat szempontjából írtam.
Sajnos mindegyiknél előfordulnak defektes darabok ezzel nem tudsz mit kezdeni, ilyen a tömeggyártás.
Konkrét igényeket kellene megfogalmazni, hogy az alapján lehessen ajánlani. De elmondható hogy egyikkel sem jár rosszul aki vásárol közülük.
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
DuncanGhola
aktív tag
-
MaddeNNNN
őstag
válasz coccolino #18159 üzenetére
2 féle AIO-juk van, az egyik a prémium T30 ami igazából annyiban különbözik az MP-től hogy a pumpa takaró eleme fém és nem műanyag, illetve nagyobb statikus nyomású és többet forduló ventik vannak rajta, cserébe dupla annyiba kerül.
De a pumpa mindkettőnél gen7. Asetek és az olcsóbbik ventijei is jó minőségűek.
Én anno sokat gondolkodtam hogy az EKWB legyen vagy egy 240-es Phanteks MPH, aztán az EKWB-t nagyon olcsón meg tudtam venni és az lett. De az infinity mirror nagyon csalogat még most isTo protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
törölt tag
válasz kissd01 #18154 üzenetére
Én a Corsairra szavazok az ML ventik miatt. Bár az RGB-je nem túl jó, a "magnetic levitation" miatt kifejezetten halknak minősül. Ezen felül jár hozzá egy Corsair Commander Core amivel max 6 ventit és a pumpát tudod egyszerre vezérelni.
Én is 3700X-et hűtök vele. Annyit esetleg tudsz még spórolni, hogy a h115 az 140-es szélesség, a h110 a 120-as.
A többi is jó lehet, azokat viszont nem ismerem.
-
kissd01
tag
válasz MaddeNNNN #18157 üzenetére
Közben jól megszívattak...a tegnapi ügyintéző rosszul tudta és ugyanazt a terméket kapom vissza csak persze újban visszahívásos garanciás probléma volt ezekkel az aio-kal, de remélem azóta már kijavították. Közvetlen az msi-től jön, bízom benne nem kell megint gariztatni
-
kissd01
tag
-
MaddeNNNN
őstag
válasz kissd01 #18154 üzenetére
szvsz 50-60k egy 240-es vagy 280-as AIO-ért kúrvasok.
Arctic LF II 240-es és 280-as is 40k környékén van
Phanteks Glacier One 240 szintén 40k
Phanteks Glacier One 280 44kpersze ha a pénz nem tényező és a csicsa fontos akkor mehetnek az általad írtak is. mondjuk hűvösebb nem lesz tőle
[ Szerkesztve ]
-
kissd01
tag
Sziasztok!
Megboldogult Msi mag 240R vízhűtésem helyett keresek új kompaktot.
A következőkből választhatok(gari miatt) :
Corsair iCUE H115i ELITE CAPELLIX
ASUS ROG STRIX LC 240
Cooler Master MasterLiquid ML240 Illusion
Alpenföhn Gletscherwasser 280 A-RGB
NZXT Kraken X53 processzorhűtő, 240 mm,
A proci jelenleg egy 3700x amit lassan cserélek 5800x-re.
Ház pedig egy nzxt h510i
Köszönöm a segítséget! -
Találtgyerek
veterán
válasz FireKeeper #18152 üzenetére
Jogos, a 360 kiesik. 240 még szóba jöhet.
Bár egy 240-es is elég egy alap 5800x-hez.06-3o/9759I39
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Találtgyerek #18151 üzenetére
mivel meshi, gondolom 280
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Találtgyerek
veterán
válasz DuncanGhola #18149 üzenetére
Szia!
Szerintem elég lesz hozzá. 360, 280 vagy 240-es?[ Szerkesztve ]
06-3o/9759I39
-
DuncanGhola
aktív tag
Sziasztok, 2700xről váltanék 5800X vagy 3Dre de állitolag ahhoz nem elég a TT floe RIING AIO, sajnos a TTseket hiába kérdezem, valakinek van tapasztalat? meshlicious házam van
Coca Cola, sometimes war
-
MaddeNNNN
őstag
válasz himpike #18146 üzenetére
Parancsolj, itt megtalálod az összes házat amibe befér egy LF II 420.
petati94Pont ez a lényeg. Hogy az üveglap előtte mekkora felületet takar el. Csak alatta és felette azon a két résen tud beszívni a 3 ventid levegőt.
-
-
törölt tag
válasz Dragon3000 #18141 üzenetére
Jah ezt én is benéztem, mert azt hittem, a házas topikban vagyok
-
himpike
aktív tag
Sziasztok,
Arctic liquid freezer II 360 vagy 420 hűtőkhőz tudnátok házat ajánlani amibe bizosan bele is fér?
Köszönöm! -
törölt tag
válasz Dragon3000 #18139 üzenetére
Okés, köszi.
Azért ez érdekes, mert ha ezt a tesztet nézed, itt meg elég jól szerepel a Helios, kb a Corsair airflow-val egy szinten.Az én privát véleményem, az mellett, hogy a mesh mindenképpen jobb szellőzést biztosít, mint a teli előlap, azért az is játszik, hogy konkrétan melyik ház, milyen konfiggal szerelt, milyen körülmények között van használatban a gép, pl környezeti hőmérséklet, stb.
Tehát nagyon könnyen elképzelhető, hogy az én konfigom az én üveg előlapos Corsair iCUE 4000x RGB házamban hűvösebb, mint a Te konfigod a mesh előlapos házadban.
Ezért azt gondolom, hogy kategorikusan kijelenteni, hogy a zárt előlap nem jó, szerintem nem feltétlen következetes. -
törölt tag
válasz Dragon3000 #18137 üzenetére
Ezt a tesztet belinkelnéd? Köszönöm
-
FireKeeper
nagyúr
válasz petati94 #18134 üzenetére
én is azt nézem az egy üveg kalitka. lehet vannak rajta rések itt-ott, de attól még egy kalitka. AOI-val max azt érnéd el, ha intake módban van felszerelve, hogy a GPU kapná meg a CPU által melegített levegőt. vagy ha kifelé fúj, akkor ugyanúgy a GPU által felmelegített hőt venné át valamennyire.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
MaddeNNNN
őstag
válasz petati94 #18134 üzenetére
A haz eleje nem egy uveglap? Vagy en latok rosszul?
Egy jol szellozo hazban teljesen megfelel. Foleg ha tudsz neki vagy biosban vagy szoftveresen tudsz allitani a CO-n. Azzal lehet a legtobb fokot nyerni.
-
MaddeNNNN
őstag
válasz petati94 #18131 üzenetére
Azért veszi át a hőjét, mert zárt a házad előlapja és kevés levegő jut be ami nagyobb légáramlattal kivinné a házból. Vízhűtéssel ugyan ez az eredmény lenne. Ha jobb hőmérsékletet szeretnél akkor első körben egy mesh előlapos házra kellene váltanod.
-
petati94
tag
Sziasztok!
Van egy AMD 5800X CPU-m és egy ASUS ROG STRIX 3070 Ti Oc videókártyám. A CPU-t most egy bequiet Dark Rock Pro4 hűti. Ez az egész egy ASUS Rog Helios házban van, gyárilag szerelt 4 ventivel.Gondolkodom azon, hogy vízhűtésre kellene-e átállnom, mivel úgy tűnik, mintha a toronyhűtő átvenné a VGA hőjét.
Esetleg valakinek van javaslata? Max 80 ezret szánnék erre.
Köszi
https://petranyidev.hu/
-
MaddeNNNN
őstag
válasz anthony19920 #18129 üzenetére
Ha van hely akkor a 280-as jobban megeri. En 240 DRGB-t vettem tavaly 92 euroert, de akkor meg mukodott a meghivasos kupon. Azt most nem latom. Mellesleg egy 5800X3D-t hut becsulettel.
-
anthony19920
csendes tag
Sziasztok,
Az EK oldalán Black Friday akcióként van EK-AIO 240 D-RGB 112.61€-ért valamint EK-AIO 280 D-RGB 106.01€-ért. Korábban egyszer már gondolkoztam vásárláson, akkor ha jól emlékszem a 240-est ajánlották, viszont akkor végül más volt a prioritás. Most lenne rá keret, ezért most ismét gondolkozom AIO vásárláson. A jelen konfig látható a profilomon, gyári AMD hűtőt váltana, aztán majd hosszú távon a lap marad, a proci pedig majd (a nem biztos, hogy közeli jövőben) 5800X3D vagy 5900X-re lesz cserélve. Megéri a kettő közül valamelyik ennyiért? Van esetleg ennél jobb ajánlat / netán amúgy is ennyi szokott lenni, csak rányomják, hogy Black Friday? Előre is köszi, ha valaki hozzáértő tud valamit mondani róluk
-
V60
aktív tag
válasz DroiDMester #18126 üzenetére
Egy MSI Z690 TOMAHAWK alaplapon van és nem találom, hogy szabályozná. Vagy csak én vagyok a béna.
A bugyi nem a legjobb dolog a világon de közel áll hozzá!!!
-
nagyúr
-
Thunder82
aktív tag
válasz Találtgyerek #18099 üzenetére
Szia
Rám írtak igen és nemsokára meglesz, mivel akadtak bőven akkor hozzád küldöm őket.- [HNT] - ::Hungarian National Team:: # tHUNderKILLLER # tHUNderKILL3R
-
V60
aktív tag
válasz Találtgyerek #18123 üzenetére
Ahogy nézem fix sebességű mert ha átkapcsolom DC-be akkor meg nem megy. Hát szerintem ezt visszaküldöm mert nem fogom hallgatni az állandó sípoló hangot.
-
V60
aktív tag
válasz Találtgyerek #18105 üzenetére
Hello
A pumpa tuti, mert a ventik 600 valahány rpm-el mennek azok biztosa nem.
-
Compika
aktív tag
válasz ScomComputer #18119 üzenetére
Köszönöm kipróbálom, max egy 5800X3D-ét kell majd hűteni-e. Alza kuponnal még olcsóbb 13700.
Compika felhasználónak 10 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
Compika
aktív tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne hogy ez megér-e 16 ezret 5 év garanciával GameMax Ice Chill 240
Compika felhasználónak 10 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
HUNRobar
tag
válasz Találtgyerek #18116 üzenetére
Oksa majd következő alkalommal megnézem ezt a kulcsfontosságú funkciót Hűtési teljesítményt nem tudom, az én házammal, procimmal nem kompatibilis (csak az intel foglalat van meg hozzá) Tapintásra megvan a "pulzusa" meg a ventik is pörögnek , szóval gondolom teszi a dolgát azt leszámítva hogy nem szabályozza le a fordulatszámot
[ Szerkesztve ]
-
HUNRobar
tag
válasz #48613632 #18111 üzenetére
a tiéd másképp működik, ránéztem a manualra, ott van ez a külön commander core modul és azt kell az usb headerbe dugni. A h100i V2-nél az egész egyben van, a "feje" végzi az összes vezérlést, hűtést stb
Amúgy ennek a változatnak nincsenek RGB fényei, legalábbis én még egy ledet se láttam rajta[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Találtgyerek #18112 üzenetére
Na, akkor a kérdés eldőlt. Akkor viszont más lesz a gebasz ....
Amúgy a tisztánlátás végett. HUNRobar
Amit a pumpába dugsz USB, annak am másik vége milyen?
Mert ilyen kell, ami a képen van. Ugyan mondom, az enyém nem ilyen, de Te mintha azt írtad voltna, illetve linkeltél is, hogy annak a másik vége is USB. Mert akkor az nem lesz jó[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz HUNRobar #18109 üzenetére
Nekem h100i elite capellixem van, és még mindig nem rémlik az USB csati, de hazaérek, ez lesz az első, hogy megnézem az enyémet.
Szerintem amúgy nekem, illetve az enyémen nincs ilyen, hanem fix rögzítésű, de a másik fele ugyanez lehet, és nekem megy a commender coreba, amit alapból adnak hozzá.Itt szerintem a kulcskérdés az lesz, hogy megy e, lehet e vezérelni a Corsair játékvizeit commander, tehát gyári vezérlő nélkül.
Lévén a Corsair cuccokhoz ez alapból jár, de még a házakba is tesznek egy nodet, ami kb egy hubnak felel meg, fent áll a halvány esélye annak is, hogy ez egy szükséges alkatrésze a rendszernek, viszont ezt csak holnap tudom kipróbálni, mert hajnalban nem szedném szét a gépet. -
Találtgyerek
veterán
válasz HUNRobar #18108 üzenetére
Ventilátor, pumpa sebességet lehet állítani meg RGB-t.
Pumpánál a programban pár %-ot enged szabályozni. Sok értelme nincs. Ventiket tudod alaplapról. Az a kis RGB-s felirat ami a blokkon van, az meg olyan színben megy amilyenen akar. Hűtési teljesítménye jó?[ Szerkesztve ]
06-3o/9759I39
-
HUNRobar
tag
válasz #48613632 #18107 üzenetére
Erről van szó link
Az oldalán van egy mini usb csatlakozó, azon keresztül tudna kommunikálni a géppel. Az áramot pedig egy 3pin-es csatlakozóból kapja. A ventillátorait pedig saját 4 pines csatival vezérelné. Kipróbáltam, ha az alaplapra dugom közvetlenül a ventillátort, akkor tökéletesen működik a sebesség szabályozás. (kódszám: 31-003606 avagy SP120L)
[ Szerkesztve ]
-
HUNRobar
tag
válasz Találtgyerek #18106 üzenetére
Hát ez az egy ismerős volt, akinek elszállt a gépe és próbálom menteni a menthetőt belőle Akkor jól értem, hogy az usb kapcsolat és a driver csak a ventillátorok vezérléséhez kellene, a többi fixen megy magától amúgy is? Azt gondolnám hogy mindegy hogy alaplapi headerre vagy rendes usb csatlakozóba van dugva a cucc, mintha olvastam is volna hogy páran így használják
Láttam a neten hogy rengetegen szenvednek azzal hogy nem jelenik meg egyáltalán eszközkezelőben a cucc. Csak így kérdéses marad hogy ez egy tipikus driver/windows hiba vagy az usb elektronikát magával vitte az alaplap a sírba..
-
törölt tag
válasz HUNRobar #18104 üzenetére
Szia
Nekem Corsair cuccom van, és sajna nem vagyok otthon, de így emlékezetből, nincs azon semmilyen USB csatlakozó. A ventikhez, amennyiben RGB, két vezeték megy, ha csak sima, akkor egy, és az PWM-es csatlakozó.
Elvileg a Corsairokhoz jár vezérlő is. Nem lehet, hogy nem eredeti ventik vannak rajta?
Amúgy teszel/veszel rá másikat. Esetleg gyárit (ML120 nálam) -
HUNRobar
tag
Sziasztok!
Egy alaplaphibás gamer pc-ből került hozzám egy Corsair H100i V2 szett, ezt próbálom most tesztelni. A ventik magas fordulatszámon pörögnek, és érzem hogy dolgoznak a csövek is. Viszont a windows egyáltalán nem ismeri fel az eszközt, próbáltam biosban full speedre venni a 4pines csatit amire dugtam, és próbáltam két kábelt is. Ezek sima mini usb kábelek, tehát az alaplap hátuljába dugtam a másik végét, igen adatkábelek. Ezzel nem kéne problémának lennie nem? Pl ilyenSzóval a mechanika működni látszik, de vezérelni semmit sem tudok. Próbáltam a corsair link-et és az icue alkalmazást is.
Még nem volt dolgom hasonló megoldással, most arra kéne rájönni hogy meghibásodott-e a vezérlőegység vagy valami szoftveres szívás áll csak a háttérben Olvastam fórumokat a neten, de nem sikerült még megoldást találni
[ Szerkesztve ]
-
V60
aktív tag
Sziasztok!
MAG CORELIQUID 240R V2 hűtésnél lehet valahol állítani a radiátor sebességet mert állandóan fullon megy valahol 4xxx rpm-en és visít.
Másik lapnál felpörgött ugyanígy de aztán visszavette magát és nem volt ennyire zavaró az ordítása.Válaszokat előre is köszi
-
Floyd80
addikt
Sziasztok, az alsó Krakennél daráló, őrlő hang jelentkezett nagyobb fordulaton (75% felett, 100 nagyon hülye hangja van) és nem tudom megszüntetni, már felráztam mint egy pezsgőt Asetek ajánlás szerint, gép mellett is járattam, ott nagyjából eltűnt sok mozgatástól, de most hogy visszaraktam, megint visszatért pedig direkt nem döntöttem el a gépet. A pumpa hangja elvileg normális, mert ha úgy döntöm a radit, hogy a folyadék elálljon, akkor felpörög 4-5000 rpm-re és nincs zavaró hangja. Eddig fentről lógott, de a hang miatt átraktam előre, de itt se tűnik el hiába járatom fullon. Lassú vég vagy valami konstrukciós, de nem végzetes hiba? Lehet eddig is volt ilyen, de 60%-on járattam mindig, most az új kártya miatt emeltem a sebességen.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest