Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
Hogy egy kicsit megtörjem a nagy KRESZ vitát: este esőben jöttem haza.
Hát nem mondom, hogy minden percét élveztem! Nem nagyon nyeleztem.
Amikor meg néha lepillantottam az órára, hogy mi az, ami már "elég lesz",
nos ilyen 28-29-eket láttam általában: nem volt jó többet menni a csúszós
úton, szar látási viszonyok közt. Egyedül a 6-os út mellett "húzattam ki"...
Ahonnan már jó az aszfalt, és rohadt széles ott a bicikliút...Egy előnye
volt az esőnek, hogy nem sokan kóricáltak kint... Amúgy "jól vizsgázott" a
vas. Finomkodva a gázzal ledobni se akart, és nem ázott be rajta semmi*,
amennyire meg lehetett, eltekintve a vízcseppektől a szemüvegemen még
láttam is, persze ehhez van rajta összesen +2 lámpa, meg egy reflektor...
(A gyári gyertyafény szvsz csak helyzetjelzőnek jó, akkora teljesítményű.)*: a féklámpa mondjuk pont elhallgatott, mire betoltam a garázsba, de ott
lehet, hogy a 48V mod a baj, és a túláram miatt meghótta magát a LED...
Majd cserélem: valószínűleg nagyobb előtétellenállás kellene neki. (Minap
viccelődtem is egy fórumos kollégának, hogy azért ilyen brutál jó a fénye,
mert direktbe megkapja az 52V-ot... amíg bírja: lehet, pont eddig bírta...)Szerk: láttam hirdetésben sárvédő hosszabbító gumit: szarul néz ki, de ha
csak a fele vizet megfogja, amit a roller a hátamra ver, már megérte.
(Utoljára amikor ilyen esőben mentem, akkor le volt törve még a műanyag
sárhányó is, úgy még sokkal vizesebb lettem, és megdöglött a vezérlő is.) -
-Gabesz-
senior tag
válasz
Reggie0 #7993 üzenetére
Megnézném pereskedéskor a bíróságon mivel érvelnének írott törvény, szabály nélkül
A közlekedési szakértők egész biztos nem smkp-nak határoznák meg a rollert.
Persze gondolom az indexesek befizették.Ennyi erővel az elektromos tolószék meg autó, mert 4 kereke van, nem? Tiszta tesla.
-
-
Reggie0
félisten
válasz
dzsidzsas #7994 üzenetére
Jahat. Es nyilvan annak van igaza, aki bedobja ezt az ultimate ervet
Kar, hogy nem nekem jutott eszembe elobb, mindenfele logikai es targybeli alatamasztas helyett.
A rendor meg annyit fog mondani, hogy ott lesz rajta a feljelentesen, majd elolvasod hol talalod. Vagy elismered.
Magyarorszagon pedig nincsen precedens itelet, tessek megerteni. Sok amerikai filmet neztel, ahol valoban van, de itt nem az angolszasz jogrendszer mukodik.
-
dzsidzsas
tag
válasz
Reggie0 #7990 üzenetére
Nekem nics gondom a hatósságokkal, egyrészt mert eltudom magyarázni értelmesen, kultúráltan, hogy legyen kedves segíteni, hol találom ezt a törvények között. Másrészt nem, nem küzdök, erre van ügyvédem. Részemről, ez meddő vita, nincs igazad és nem is lesz, de nem kell elfogadnod. Én nem offolom tovább a topikot, felesleges. Nyáron új KRESZ, meglátjuk. Tudnék sok-sok precedens itéletet felhozni, de minek.
Amire te hivatkozol Indexes ügy, az nem is volt. Csak egybalzézos,kattintós cikk volt. Mert ők ebből élnek. De ennyi elég is - nem minden igaz ami a neten van, majd megtanulod. -
Reggie0
félisten
válasz
-Gabesz- #7992 üzenetére
Ez igy van. Indexesek is kaptak valami indoklast miert lettek megbuntetve, mikor a lime kiprobalast forgattak es jardan voltak. A buntit megkaptak, szoval tuti volt indoklas is. Persze az mas kerdes, hogy mennyire jogos az indoklas, kikuldik valahogy aztan majd lehet kanosszat jarni. Lasd: [link] [link]
Azert azt nem art tudni, hogy az ilyen piszlicsare szabalysertesi ugyekbol nagyon sokat lehet eljarasjogi hibaval ejtetni, mert a rendorok tobbsege segghulye es nem tudjak rendesen vegigvinni A-tol Z-ig.
-
Reggie0
félisten
válasz
dzsidzsas #7981 üzenetére
Nem hivatkozhatsz, itthon nincs precedensjog. Azaz hivatkozni lehet ra, csak eppen joghatassal nem jar es a birosagnak sem kell hozza igazodni, gyak senkit se erdekel.
Majd megnezem, hogy a rendort hogyan kenyszerited tovabbkepzesre. Ahhoz meg kulon munkaugyi pert is kell inditanod... Jok ezek a magas lorol szovegek, latszik nem sok dolgod volt meg eljarasokkal
-
mrrr74
aktív tag
Szia,
a Geekbuyingon nem fogsz találni, az Aliexpress jobban ellátott ilyen téren, de nem sok ami van. Esetleg kifejezetten a Kugoo Official Store-t nézd meg, bár ott is érdemes rákérdezni, hogy van-e bármilyen alkatrészük külön.
A Geekbuying kifejezetten korrekt garancia terén, ha valami meghibásodik garanciális időn belül, akkor azt küldik/cserélik, de külön nem árulják, csak pár nagyon alapdarabot a húzó modellekhez. A G2 nem ide tartozik. -
hpeti2
aktív tag
Sziasztok!
Kugoo g2 pro alkatrész szempontból mennyire van jól ellátva? Hirtelen ránéztem a geekbuyingra és az aliexpressre, de nem igazán találtam hozzá pótalkatrészeket. -
DigitXT
félisten
válasz
dzsidzsas #7984 üzenetére
Azért az jó lenne tudni, hogy mit értünk motorvezérlő alatt? Alapvetően az ECU
az a teljesítményelektronika lenne (MOSFET-ekkel), míg a kijelző (a gázkarral)
mondja meg az ECU-nak, hogy mit szeretne a pilóta. És abban programozható
a limit is.Szóval ha úgy érted, hogy a gázkar/kijelző kombót cseréled, és az
kommunikál az eSegway ECU-val, akkor unlockolt lesz-e: vagy igen, vagy nem.Mert ugye ha belenyúltak, s nem ugyanúgy kommunikál, vagy más az ECU, az
is lehet, hogy egyáltalán nem fog működni. Ha viszont csak a kijelző programja
limitált, akkor simán lehet, hogy működni fog. Ha kijelzőt és ECU-t cserélsz, az
a tuti, csak az meg relatív drága megoldásnak hangzik (nem tudom, ott mennyi
az ECU, de az S1-hez ilyen 7K-ért mérik Kínából - helyben majdnem a duplája). -
dzsidzsas
tag
Gyakorlatilag igen, ott TF-100 kijelző van, ezen meg egy szenny MR-100-as de szerintem nem azon múlik. Vagy igen? Az M4-nél nyitva a menü. Mindent állíthatsz. Itt szinte semmit. Az elmegy 45-el, mert a P12 beállíthatod 5-re, itt kifixelték 3-ra, hogy rohadna meg aki kitalálta. Ezért kérdem, hogy egy motorvezérlő cserével ki lehetne kerülni?
-
dzsidzsas
tag
Én feladtam, egyszerüen, semmi nics arról, hogy lehetne az Esegway 500 rendszerében felnyitni a zárt szervizmenüket. Szerintetek rendeljek egy új motorvezérlőt bele?
-
dzsidzsas
tag
válasz
Reggie0 #7976 üzenetére
Ha a fejed tetején pörögsz, akkor is van egy hivatalos bírói végzés. Arra hivatkozhatsz, ha megbüntetnek, (én még soha nem halottam senkitől, hogy megbünteték volna). Feljelent, meg végre megtanulja a KRESZT, ugyanis én nyerek - és ebben az esetben köteleztetem az intézkedő rendőrt hogy továbbképzésre menjen. Munkaidőn kívül. Ezt elmondod, elzavar. A magyar közlönyben meg majd nyáron jelenik meg az új KRESZ. Addig nem érdekkel, bárki bármit mond, kiny@lhatja a fagyispoharamat. A videóban szereplő jóembert pedig úgy hívja a szakma: KRESZ Professzor. Ő is részt vesz a szabályok létrehozásában. Csak jobban tudja mint mi.
-
DigitXT
félisten
válasz
B-L-A-C-K #7977 üzenetére
Ezt kb. nekem találták ki, de továbbra se megy az 50+ km/h...
Mondjuk fék nélkül nem is lenne életbiztosítás. Majd lesz az is...Szerk: azért bepróbálkoztam, hátha...
Hatótávra gyúrok:
Szerk: ezekhez 1 hónapja jön a tartó. Nem akartam hegeszteni...
(Akkor még nem is tudtam volna, ma már az se lenne gond LOL.) -
B-L-A-C-K
titán
Lett egy pálcika tuning csoport is, tessék ccsalakozni, lesznek/vannak finomságok.
-
Reggie0
félisten
válasz
-Gabesz- #7974 üzenetére
Persze.
"Érvényes szabályok úgy hivatkoznak az elektromos rollerre és ehhez hasonló eszközökre, mint NEM járművek."
Marmint egy onkormanyzati rendeletre gondolsz? Az meg sokat nem jelent."olyan pedig nincs, hogy az egyik törvényben/jogszabályban járműnek minősül, a másikban pedig nem."
Hogy ne lenne, szamtalanszor fordulnak elo ilyen hibak torvenyekben/rendeletekben, amit csak kesobb korrigalnak vagy utolag jonnek ra, hogy hibas volt. Tulzo feltetelezes az, hogy a jogszabalyok hibatlanok. -
-Gabesz-
senior tag
válasz
Reggie0 #7973 üzenetére
Megnézted a videót amit linkeltem? Teljesen korrekten ismerteti a helyzetet.
Érvényes szabályok úgy hivatkoznak az elektromos rollerre és ehhez hasonló eszközökre, mint NEM járművek. olyan pedig nincs, hogy az egyik törvényben/jogszabályban járműnek minősül, a másikban pedig nem. a segédmotoros kerékpár az jármű, a roller pedig nem az.
-
Reggie0
félisten
válasz
DigitXT #7972 üzenetére
El, de nem egyertelmu az se, hogy vonatkozik-e ide. Az ilyen jogharmonizacios cuccok ugy mennek, hogy megjon az EU-s torveny amibol kell magyar torvenyt csinalni es sokszor nem 1-1-ben veszik at, ezert vannak orszagonkenti elteresek is a szabalyokban. Azt nem latom, hogy hol hivatkozza be az 1. paragrafusat az EU-s szabalynak.
A regi kreszben egyszeru volt a sztori, mert a babakocsi melle felsoroltak a gyerekjatekokat, koztuk a rollert, ami mehetett a jartan, de ezt kivettek belole.
-
Reggie0
félisten
-
dzsidzsas
tag
válasz
Reggie0 #7965 üzenetére
Semmi nem hivatkozik rá. Se rendelet, se törvény. Bírói jogerős végzés van. Nyáron jön az új KRESZ, abban szabályozzák majd mint gyalogos járművet, a többi ilyennel együtt. Akkor okosabbak leszünk. Addig semmit nem tehet veled a rendőr. Ha erőlködik mutassa meg a Magyar Közlönyben megjelent hivatalos jogszabályt. Nincs. A rendőr nem gyárt törvényeket, betartatja. Montesquieu-hatalom megosztása.
-
Skynet258
veterán
válasz
Thomas1 #7968 üzenetére
Nekem egy Xiaomi Pro 2 van, asszonynak most vettünk egy 1S-t. Ezek jók, az 1S kisebb távot bír (és méretben is kisebb) de kb. ennyi ami feltűnt. Én itt húztam meg a belépő szintet.
Az Essential szerintem már túlzottan le van fojtva azért nem venném, ez a Sencor meg ránézésre tök Xiaomi copy - csak tömör gumikkal csillapítás nélkül, szóval szerintem ráz mint egy Lime... Inkább kicsit tennék hozzá és Xiaomi 1S. -
-Gabesz-
senior tag
Szerintem Nincs szabályozva még az E-roller.
Ez egy jó kis vidi a témáról. -
DigitXT
félisten
válasz
B-L-A-C-K #7963 üzenetére
Lehet, azért, mert ezen rendelet hatálya nem terjed ki rá?
Kifejezetten írják az 1. fejezet, 2. cikk (2) bek. j) pontban:
"azok a járművek, amelyeken nincs legalább egy ülőhely"Ui: viszont ha valamire ülést raksz, úgy már kerékpár?
Reggie0: ha ez így, és ebben a formában érvényes, akkor
attól az átlag, ülés nélküli elektromos roller NEM kerékpár.
(Pláne nem SMKP.) Legalábbis szerintem. És egyelőre.Szerk: egye fene, legyen ON. Bár én nem vagyok jogász,
ezért gondoltam OFF-ba tenni, nehogy félrevezető legyek. -
dzsidzsas
tag
válasz
Putyin90 #7850 üzenetére
Már írtam róla, de nincs semmilyen rendelet, törvény az erollerre és társaira. De bírósági döntés van! KRESZ-ben ameddig nem szerepel, nem lehet rá semmilyen szankciónálást tenni. Onnan ered a probléma, hogy Pintér okos belügyminiszter nyilatkozott egy baromságot, pár rendőr meg parancsnak vette, túl buzgóan.
-
lockdown90
senior tag
Esetleg tudja valaki, hogy M2 Pro-ra 10”-es kerekek felmennek-e?
-
Reggie0
félisten
válasz
B-L-A-C-K #7960 üzenetére
A rendorseg tokkal vonoval 90%-ban segghulye, tok mindegy mit mondanak. Beleertve pintert is.
Tessek itt van a hatalyos valtozat, nem mintha lenne erdeme valtozas a kerdesben, de hatha megnyugtat teged a frissebb datum: [link]
Egyertelmuen kiesik a motoros kerekpar alol... -
mrrr74
aktív tag
válasz
lockdown90 #7957 üzenetére
Biciklis, semmi extra, nem mostanában vettem, így sajnos nem tudom megmondani, hogy pontosan milyen. Nem csúcs kategóriás.
Ha autók között járnék, vagy terepen, akkor le kellene cserélni, szóval ez nem a legideálisabb,
-
mrrr74
aktív tag
válasz
DigitXT #7954 üzenetére
Teljesen igazad van, de ez nem változtat azon, hogy most épp minek számít (persze tévedhetek). Ha tudnék a sajátomra kötelezőt kötni, szívesen megtenném, bukó mindig van rajtam, ezekre talán még CE certi is van.
A kisfiam a Kirin Mini 2-vel lehet ki sem mehet majd az utcára - és most arról beszélek, hogy egyedül nem engedem sehová, nem megyünk autók között ha megyünk, hanem kerékpárúton. Attól tartok, hogy sok mindenre nem fognak gondolni szabályozás során, hiszen 14 év alatt nem lehet smkp jogsija, így akkor majd ki sem jöhet velem? A motor nélküli rollerével amiben Abec-9-es (lehet 7-es) csapágy van, jobban felgyorsul, mint a Kugooval. Nagyon várom a szabályozást, csak ne olyan legyen, mint a drónoké. Azóta nem is repültünk, még a kertben sem -
Skynet258
veterán
Én a kis Xiaomi Pro 2-vel szívesebben megyek a járdán főútvonal mentén, és az úttesten kertvárosban, mellékutcában. Értelemszerűen mindkét helyen kell figyelni, a járda a gyalogosoké, úgymond vendég vagyok ott, és ennek megfelelően is viselkedek. Ha valakit hátulról közelítek meg akkor lassítok mert nem akarom, hogy megijedjen amikor hirtelen mellé érek; értelemszerűen nem számít maga mögött senkire aki egyszer csak berobban. Kutyát sétáltatnak szintén lassítva megyek - legyen ideje megfogni/szólni a kutyának, illetve az se ijedjen meg. Én ezzel a kis lélekvesztővel szívesebben közlekedek járdán és eddig nem is volt negatív tapasztalatom, senki nem anyázott még rám, hogy mit csinálok.
Felőlem lehet kötelező biztosítás, bukósisak. A jogsi felesleges ezekre a kicsikre, mert akkor a fiatalok egy része kiesne, értelmetlenül.Amúgy igen, kapjon kerékpár besorolást, ami meg erősebb darab az SMKP. Vagy lehetne egy teljesen új kategória (mert végülis egy újfajta eszköz), de ennyit erőfeszítést nem várok a törvényhozóktól...
-
DigitXT
félisten
Viszont a nyuszimotorral ritkán gázolnak 100 kg-os manusok,
24 km/h sebességgel a járdán. Játékszernek meghagyni hiba.
Kerékpár besorolást kellene kapnia, a nagyok meg SMKP.
A kicsiket is SMKP-ba besorolni viszont már a ló másik oldala.Ui: mindazonáltal támogatnám a kötelező rendszámot SMKP
esetén is, ahogy a kerékpáros is tud súlyos balesetet okozni...
Ha a beazonosíthatóság meglenne, visszatartó erő lehetne.
(Ma az a furcsa, ha egy kerékpáros megáll a pirosnál: sajnos.) -
mrrr74
aktív tag
válasz
Putyin90 #7941 üzenetére
Kérlek linkeld ezt a jogszabályt, mert úgy tudom, hogy ez nem így van. Az elektromos roller a legjobb tudomásom szerint játékszernek számít, kb. mint a nyuszis motor.
És ha mész, akkor bukóban, jogosítvánnyal és típusengedéllyel teszed? Tényleg érdekel, hogy azon kívül, hogy a rendőrök ezt mondják, van-e rá valamilyen jogszabály, mert nagyon sokáig túrtam a netet és arra jutottam amit fent írtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 4th - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest