Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- RAM topik
- Milyen széket vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Egér probléma
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaborino986
tag
Sziasztok!
Első e-roller vásárlás előtt állok és tanácsot szeretnék kérni.
91 kiló vagyok, így inkább biztosra megyek és a 120 kg-os csoportból válogatok.
Még nem tudom pontosan mire lesz használva
A tervem az lenne, hogy tavasz-nyár-ősszel letenném a kocsit és heti 3 alkalommal vonattal és rollerrel járnék be dolgozni. Csak rollert kezdő rolleresként még nem kockáztatnám. Amúgy napi 20 km-es távról beszélünk, oda-vissza (17 kerületből a 14-be).
Emelett a helyi boltokba is mennék vele.
Max 180-200 ezer Ft a keret, kérdés kell-e még valamit vennem a rolleren kívül?
Amiket néztem eddig:Navee V40i pro
Navee V50i pro
Xiaomi electric scooter 5
Xiaomi electric scooter 4 pro gen2
Xiaomi electric scooter 5 pro
Segway kickscooter f2 plusMelyiket ajánlanátok a fentiek közül?
Köszi! -
GoodSpeed
addikt
válasz
Dr. Szilikát #31537 üzenetére
+ PociAti: Köszi
Jogász is ezt írta:Ilyen "rendszám" van a legtöbb elektromos rolleren meg ilyesmin most is . Szerintem nem ütközik ez semmilyen szabályba.
Jogi szempontból szerintem a Btk. 347.§ (3) miatt nem számít ez bűncselekmények. Feltételezem, az általad használandó rollerre nem előírás a rendszám - ez esetben pedig akkor fel sem merül a "hamisítás" vagy a "megváltoztatás".
-
PociAti
őstag
Erre a kérdésre az a válasz született az SHO Telegram csatornáján, hogy 1.8.7-es vezérlő firmware-ig bluetooth-on keresztül is működik, fölötte csak ST-Linkkel.
https://t.me/scooterhackingchat/414060
DRV ≥ 1.8.7, remove restrictions via the bot
@downgrade_ninebot (https://t.me/downgrade_ninebot), or ST-Link
You can then install SHFW (https://github.com/lekrsu/shfw-walkthrough/blob/main/README.md). If it doesn't, use the ATTEMPT DRV DOWNGRADE button. -
-
lemmy71
őstag
válasz
Thunderzolee #31540 üzenetére
Használtat nem akarok, ha nem lesz más akkor NAVEE V50i Pro -t veszek. Az még belefér a 150k -s költségsapkába és sík úton 30 - 35 km -t, annak is tudni kellene.
-
válasz
lemmy71 #31522 üzenetére
Annyiért szerintem nem lesz 4 Pro (2nd gen).
A használtak vannak 150ezer alatt. 130-ért már ki lehet fogni.
Újonnan kb 180-190ezer közt volt sokáig, mikor akciózták, akkor volt 180.Könnyű roller nagy hatótávval necces lesz.
Xiaomi Pro 2, Segway F2 Plus, F2 Pro II, amik tudnak 35km-t legalább, és még viszonylag a könnyebbek közé tartoznak.
A Xiaomi újabb rollerei már nem a korábban használt repülőgép-ipari alu ötvözetből készültek, hanem sima szénacél vázat használtak. Emiatt nehezebbek lettek a rollereik. Segwaynél még maradtak az alu váznál, így pl az F3 sorozat nem lett olyan túl nehéz.
Itt ott tudod nézni a rollerek súlyát (is). -
-
tolts.hu
őstag
Hello!
Az 1. töltéskor gyakorlatilag egész nap töltött 0-100ra. Mondom biztos kalibrál.
Mai 2. töltés:
17:10 52%,
20:00 62%,
ez normális töltési idő?
Az akku nem volt meleg.A roller:
Vadi új xiaomi e-scooter 4lite 2nd gen. -
zzola
titán
Xiaomi 5-ös szériában van NFC-S lock vagy csak appos lezárás? Illetve a 3A-es gyorstöltővel van már valami tapasztalat?
-
PociAti
őstag
válasz
GoodSpeed #31533 üzenetére
Rossz helyen tetted fel a kérdést, jogi fórumban inkább meg tudják válaszolni mi számít egyedi azonosító jel meghamisításának, vagy valami ahhoz hasonló szabálysértésnek, amivel a rendőr csesztethet.
Szerintem nem az, mivel hazánkban sem az eu-s zászló, sem a magyar címer használata nem tartozik vétségnek (vannak országok, ahol a nemzeti szimbólumok használata elég korlátozott), és a karaktersorozat ami szerepel rajta mind csak design funkciót tölt be. Megtévesztésre, haszonszerzésre talán alkalmatlan ez a matrica. -
DigitXT
félisten
válasz
Hieronymus #31528 üzenetére
Regélsz itt a visszatöltésről... Miközben a motort pont nem érdekli, hogy mit csinál a szabadon futó tekercsein megjelenő feszültséggel a vezérlő. Ha semmit, akkor gurul könnyedén, így valóban lehet nagy tempót elérni nagy lejtőn. De ha már megpróbálja, fékezésre használni (és itt még nem beszélünk visszatöltésről!), akkor már baj lesz...
Ha egy roller 20 km/h sebességre van korlátozva ... sem okozhat gondot a 25 km/h...
Igen, ha ez egy szoftveres korlát + ha tényleg csak 25-ig hajtod túl. Ez speciális eset. Viszont én nem erről beszéltem, ahogy te sem szűkítetted le első körben erre, sőt.Ha sikerül elérni a hardveres korlátot, sőt, túllépni, onnantól a motor által gerjesztett* feszültség nagyobb lesz, mint az akku feszültség, bármiféle visszatöltési profil nélkül. Akkor kezdődnek a gondok. Az a legkevesebb, hogy ilyenkor nem lesz e-fék. (Ezt még Tesláék is tudják, teli akkunál abban sincs rekuperáció, nincs hova menjen az energia. Cserébe ott vannak mechanikus fékek ennek problémamentes áthidalására.) Rolleren eléggé elterjedt, hogy a motoron nincs külön mechanikus fék: ha a másik keréken van legalább egy dobfék, vagy egy tárcsa, akkor még van esélyed megállni, ilyenkor is...
*: ezt nem a vezérlő váltja ki, hanem a fizika. A vezérlő csupán megnövelheti a szintet, amennyiben szeretné kis sebességnél is visszatöltésre használni: enélkül arra nem jó.
Kizárólag ijesztgetésre jó.
Lassan 6 éve, hogy rollerezni kezdtem. Elhiszed, hogy volt alkalmam megijedni?Egyébként a lényegi információ ott van. Attól, hogy nem sikerült megértened, ott van.
Persze lehet elbeszélni egymás mellett, és utólag azt mondani, hogy te kizárólag egy konkrét, adott konfigurációban korlát nélkül 25 km/h fölött tudó rollerről beszéltél."Elegendő megfelelő lejtót keresni ... maximális motorfék mellett is tud gyorsulni."
Ezt írtad szó szerint. Szerinted ez jó amúgy? Mert ha nem lehet megállni, nem az.Basszameg, már megint feltételes módban fogalmaztam: nehogy megint megijedj...
-
Hieronymus
veterán
válasz
DigitXT #31526 üzenetére
...ugyanis ha túlságosan felgyorsul, akkor a motor által gerjesztett feszültség oda vághat az egész rendszernek. NEM ajánlott dolog!
Igen, gondoltam már rá. És nem csak hanem a rollergyártók is.
Az nem úgy működik, hogy a megtermelt energiát visszatoljuk az akkumulátorba, egy az egyben. A visszatöltés szabályzott dolog. Nem dinamó termeli vissza az áramot. A visszatöltéshez is profilokat rendel a gyártó.
A visszatöltés mértékét több tényező befolyásolja. Az akkumulátor töltöttsége. Ha nagyon alacsony vagy magas a töltöttség nem lehet magas töltést betolni az akkumulátorba. Ha túl meleg az akkumulátor, lassabban kell tölteni.
Ráadásul a rekuperáció mértékét és feszültségét szabályozni lehet. nagy értékhatárok között szabályozható a feszültség is.De másik irányból is megközelíthető a kérdés.
Ha egy roller 20 km/h sebességre van korlátozva és ugyan az a roller egy másik országban 25 km/h sebességre van korlátozva, akkor 20-as országban sem okozhat gondot a 25 km/h sebességen történő visszatöltés.Más.
A feltételes módban történő fogalmazás nem tartalmaz lényegi információt.
Kizárólag ijesztgetésre jó. Hadd rettegjen az olvasó, tulajdonos, felhasználó. ...
Akár kis balták is potyoghatnak az égből, amik hazavághatják az arra járókat. Nem ajánlott ilyenkor az utcán sisak védelem nélkül közlekedni. Akár. Esély gyakorlatilag nincs rá, de nem lehet feltétel nélkül kizárni a lehetőséget. -
-
DigitXT
félisten
válasz
Hieronymus #31523 üzenetére
A rollerekben továbbra is szabályozzák az önerőből elérhető maximális sebességet.
Pontosítanék: van olyan roller, amiben így csinálnak, másban meg nem. Megy, amennyit megy az adott motor az adott feszültségen. Van amelyikben próbálja megfogni (erősen) lejtőn való haladásnál is. És nagyon jól is teszi, ugyanis ha túlságosan felgyorsul, akkor a motor által gerjesztett feszültség oda vághat az egész rendszernek. NEM ajánlott dolog! (Kell hozzá persze kapcsolat a motor és az akku között a vezérlőn keresztül. Ha hagyja a lejtőn teljesen szabadon gurulni, akkor nem lesz baj. De úgy nincs motorfék egyáltalán...)a nyomaték maximumot.
Ezt sem minden vezérlő csinálja. Sőt. Inkább jellemző, hogy csak az akkuból felvett áram kerül korlátozásra, a fázisáramot meg még csak nem is mérik, lesz, amennyi lesz. Emiatt lehet az, hogy egy 36V -> 48V tuning esetén nem csak a végsebesség nő, hanem a motor maximális nyomatéka is (azaz a gyorsulás is). Ha valóban a nyomatékot korlátozzuk, úgy szög ugyanúgy gyorsul a két rendszer, egy bizonyos sebesség határig. Teszteltem ilyet is. Konkrétan előbb volt a 48V teszt, és utána bizonyítottam, hogy nem indul meg rosszabbul 36V akkuval sem, ha és amennyiben fázisáram-korlátot használunk. Tökéletesen hozta. -
Hieronymus
veterán
válasz
Thunderzolee #31509 üzenetére
Hát akkor miért mondta az eladó, h csak 20-al megy, ha a kijelzőn 25-öt látni?
Egyszerű. Az én rollelem 20íra van maxolva hivatalosan. Mégis mentem mentem már gyorsabban vele. Elegendő megfelelő lejtót keresni az attrakcióhoz, maximális motorfék mellett is tud gyorsulni.A rollerekben továbbra is szabályozzák az önerőből elérhető maximális sebességet. Az energia felvétel amperben történő limitálásával a nyomaték maximumot.
Mielőtt megnézed a következő videót, tippeld meg, mennyivel tudna haladni elméletileg egy G2 max. Aztán lepődj meg.
Sebességteszt poroltóval. Ninebot G2 Max Tuning -
zzola
titán
[Xiaomi Electric Scooter 5 EU] 149680-
[Xiaomi Electric Scooter 5 Pro GL] 184770-
[Xiaomi Electric Scooter 5 Max GL] 210920-Ha esetleg valaki most tervezne vásárolni. 04.17-ig ezek az árak vannak (elvileg).
-
zzola
titán
válasz
PociAti #31512 üzenetére
Ez egyértelműen "i" nélküli változat (olasz piacra szánt, az adatlap angol/olasz nyelvű). [kép]
Rászántam az időt, bementem MM-ba. Megnéztem a Ninebotot és a Xiaomit. Egyértelmű, hogy ezen termékek minőségibb hatással bírnak, mint a NAVEE (annak ellenére, hogy baromira brutális az N65 kinézete, robosztus). NAVEE olyan második vonalas terméknek tűnik, az index kapcsoló és a gáz is gagyibb (anyagminőség, fogás érzete). Szóval hiába lenne jó deal, nem az igazi.
Ami meg igazán tetszik, azok mind 250e felett vannak árban (kivéve a NAVEE GT3 Max-ot), de ugye ennek meg a minősége nem az igazi.Amik megfelelnének kb. minden téren:
Segway Ninebot KickScooter MAX G2 E
Xiaomi Electric Scooter 5 Max
Xiaomi BHR5764GL Electric Scooter 4 UltraEzek meg épphogy:
Xiaomi Electric Scooter 5 GL (350W ?)
Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Gen2 (ez a 400W miatt)
Xiaomi Electric Scooter 5 Pro80-85 kg. vagyok, nem könnyű a választás. Mindig csak egy picit kellene rádobni, de a végén 250-300e közé eső modellek amik szóba jöhetnek.
-
GoodSpeed
addikt
Helló, az lenne a kérdésem, hogy ilyen matrica rollerre való felhelyezése miatt a rendőr büntethet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- EAFC 26
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett 3 akkuval, megkímélt állapotban
- DJI Air 2 / Air 2s drón akkumulátor
- Radiolink AT10II vezérlő 12 csatornás RC vevő R12DS 2.4GHz DSSS&FHSS
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Krémarany, 1 Év Garancia
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest