-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
dokee78
félisten
válasz
Integrale #67896 üzenetére
Nem nem cserélgetek ilyeneket pusztán érdeklődés volt.
Egyébként a SRAM váltók nem igazán jók?
Gondolok itt a SRAM X4-re például.Crytec210 Nem tudom ezt a videót láttad-e,de érdemes vele foglalkozni?
Jövőre mondjuk úgyis be van tervezve a teló csere:
SR Suntour XCM P-HLO 100mm 26"
De mondjuk kívánxsi lennék,hogy nézne ki,ha a 26-os kerékhez betennék egy 29"-hez való 100mm-eset?Kormány+Strucni az hó végéig meglesz.
-
atok666
őstag
válasz
Napfénysüti #67894 üzenetére
Azert a 180-as pulzus magaert beszel
Atok
-
válasz
Runner_fxr #67892 üzenetére
köszönöm, már régóta terveztem, hogy kiművelem magam ebben a témában is
jó lenne az országúti mellett ilyen gépet is tartani, de ez az idő még nem mostanában fog eljönni szerintem
-
válasz
bandus #67882 üzenetére
Santa cruz régi nagy név, komoly gépek. Amit linkeltél az egy trail bicaj. Rugóút szerint szokták besorolni őket. Santa cruz-ban is van mindenféle kategóriából. 100mm XC, 110-130mm Trail, 140-150mm AM, 160-170mm Enduro, 180-200+mm Downhill. XC fully kb 90% fel 10% le, Trail 70% fel 30% le, AM 50% fel 50% le, Enduro 30% fel 70% le, Downhill 0% fel 100% le. Úgy kb iránymutatásnak, de sokféle szempont van még, pl a súly is döntő tényező a használhatóság terén. Kerékméretek, vázgeometriák is árnyalják a képet.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Pedig milyen jókat lehetne rajta tornázni mikor a kulacsért nyúlkálsz!
(#67887) Abrion...Sigma,Cateye,VDO talán a 3 legelterjedtebb.Tízért már vezeték nélküli alaptípust is lehet venni.
#67889) Tendd...nejemnek is
Kelly's-e van és gyorsan eszi az elemet,gyenge elemnél ha véletlenül a világítást nyomod meg azonnal elveszíti minden beállítását,nem mér csak 9999km-ig ,majd kezdi elölről,ugyanakkor méri a métereket is az össztávnál () meg ilyenek.
-
Tendd
tag
válasz
Abrion #67887 üzenetére
Én viszont lebeszéllek a Kellysről. A Ride típus volt nekem és havernak is. Enyém vezetékes, öve vezeték nélküli. Mindkettőnknek magától újraindult bizonyos időközönként, összes adat elveszett. Én becseréltem ugyan ilyenre, az szintén ezt produkálta. Állítólag széria hiba. Ő azt hiszem VDO-ra cserélte, de már az is vissza lett küldve valamilyen okból.
-
Abrion
senior tag
Hali
A testvérem vett egy új bringát kb 120 ért, és most lesz az sz napja, és ara gondoltam veszek neki egy KM órát kb 10 ezerért, milyen márkát vegyek?
-
asuspc96
senior tag
Helló!
Van aki városban használ bringás légszűrős maszkot ?
Melyik vált be ?Én eddig a nagyapa maszkját hordtam de nem volt valami kényelmes, meg az emberek is furán néztek rám....
-
-
válasz
LordAxwell #67879 üzenetére
nekem a santa cruz bringák tetszenek mocskosul: [link], bár nem tudom ez például ugyanaz a kategória-e.
-
-=RelakS=-
veterán
Hétvégi gödölllői tekerésre megy innen valaki?
-
LordAxwell
senior tag
mondraker foxy szerintem ez a legszebb.
-
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg #67874 üzenetére
A piros jó lenne, kár fogy V-fékes...
-
TayRol
nagyúr
válasz
maximilian4 #67876 üzenetére
190 vagyok, L-es a váz.
-
Valkűr
addikt
válasz
Hasaggymeg #67872 üzenetére
Érdekes mert a sárgánál kimondottan tettszik az egész geo...Sok függ az egész összhatástól
-
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg #67872 üzenetére
Igen, főleg fullykon van ilyen (meg az RR340-en fordítva
), gondolom azért, hogy az alacsony fcs. miatt könnyebb legyen irányítani, de azért tartson is valamit a nyeregvcs-nél.
Ahogy nézem, főleg az enduro/AM bringákon van ez a megoldás, biztos kell a sok csiki-csukihoz, mert pl fully XC gépeken nincs (Canyon). De ugye az kevesebbet mozog, ellenben többet mászik.Nincs egy váztervező esetleg itt a fórumon, aki tudna mesélni?
szerk.: közben találtam magamnak szintén Canyon fullyXC vázat. Annyiba kerül a váz+rugóstag, mint a belépő carbon merev XC bicó. Azért még a Jézuska is agyonvág, nem hogy a család.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Valkűr #67868 üzenetére
Nekem tetszik.Még van gyártó mely alkalmazza,de most hirtelen nem tudom melyik az.Ami nekem viszont nem tetszik az a GT vázak kis háromszöge.
(#67871) TayRol...ezzel te majd ott is csapatod ahol gyereked már nem meri futóbringájával és le kell szálljon.
Közben megvan.[link]
[link]
[link]
[link]...sőt lassan az a kérdés ki nem használja! -
TayRol
nagyúr
válasz
Hasaggymeg #67867 üzenetére
Modelltől függetlenül remélem.
Persze azért szeretnék egymagam is bringázni, nem csak a gyerekkel.
-
Jester01
veterán
válasz
Napfénysüti #67863 üzenetére
Miért nem a Kisfalud-Dinnyés bringaúton?
Mi ez a lazaság a 26-os átlaggal? -
6030D
addikt
válasz
Tothgera30 #67859 üzenetére
Nem fura a geo-ja? Vagy csak a rövid stucni + állvány miatt?
Olyan, mintha hiányozna 3-4 cm tengelytáv. Vagy a kép torzít, vagy én.
De szerintem a stucni lesz: -
TayRol
nagyúr
válasz
Tothgera30 #67859 üzenetére
az nekem is. mondtam, hogy csere, ha nem jön be. azt mondta semmi gond.
egyedül a kormányról való lockolás nincs rajta, de túlélem. egy kis alkuval hoznám csak el, de ezt már beszéltem vele. kíváncsi vagyok.
-
-
TayRol
nagyúr
no, van egy kiszemelt modell, jövő héten meg is nézem. sokat beszéltem az eladóval, meglátjuk...
btw segítenétek hogy egy ilyen cangát mennyiért lehet eladni? nem hirdetni, eladni. hibátlan, 1 éves.
-
pc360
addikt
válasz
Tothgera30 #67855 üzenetére
Hihagyta a bevezetőből, hogy elég alapos volt-e a kipróbálással.
-
Merida One-Twenty XT teszt - [link]
-
dokee78
félisten
A SHIMANO DEORE RD-M610 SGS SHADOW 10 sebességes,de a linken azt írják jó a 7-8 sebességeshez is.
Elírás?
Nem cserélni akarom,csak érdekelne. -
TayRol
nagyúr
válasz
Runner_fxr #67847 üzenetére
ez felette van a használt keretnek. amúgy néztem már. amúgy az Alpinbike-ot nem ismerem, de rosszat nem hallottam róluk.
-
-
6030D
addikt
Szerintem nincs olyan lakásbiztosítás, ahol megtérítenek olyan tárgyi kárt, ami nem a lakás/tárolóban történt. Tehát mondjuk munkahelyi bicólopás. A biztosítás jó dolog, de lehet, hogy csak pár hónap után látod a pénzed, ha egyáltalán... (Mabisz-os-e a lakat, lakat/bringa értéke... gondolom sok az apróbetű).
Kb egy hónapja volt, hogy valakinek az ismerősét (parkr talán?) elütötték, és vitatkoztunk, hogy mi lesz az ügyből. Annak lett eredménye?
-
Ha rendes lakat volt rajta es normalis tarolohoz kototted le normalisan, akkor nem igazan van mibe belekotni.
(#67838) salieri.
A jobban megy, meg a jobban szorakozik kozott van egy kis kulonbseg.
Szamomra peldaul meg mindig elmenyt jelent, nem pedig kotelezvenyt, hogy kimenjek tekerni, az, hogy ezt milyen geppel teszem pedig befolyasolhatja az elmenyt erosen.
Lassan ra kene irnom a teleszkopra, hogy "De szeretnék én is hej, rock shox villa lenni.." -
salieri.
őstag
válasz
TayRol #67836 üzenetére
Felesleges is !
Rájön az ember ,hogy nem a gépezet a gyenge láncszem a nyeregben ,hanem maga az ember
Van aki egy 20 éves merev vázas géppel jobban megy terepen ,mint más egy fullyval.
Amit linkeltél is hasonló árkategória, de egy lapon nem lehet említeni a kanadai gyártóval. -
fukyu
tag
válasz
Pttypang #67832 üzenetére
Na ez az, én is ettől parázok. A kerékpárosklub biztosítása elég karcsú, cserébe olcsó és csak balesetbiztosítás. Amit én kinéztem az évi 9k, viszont véd lopás és törés ellen is, viszont nincs benne alapáron a balesetbiztosítás, azt külön kell kötni hozzá, de ahogy nézem, ennél jobb a kerékpárosklub ajánlata.
Aegon: OPTI + balesetbiztosítás
-
salieri.
őstag
válasz
TayRol #67820 üzenetére
Ha már ilyen árkategóriában gondolkodsz érdemes lenne ezzel foglalkoznod
Az élvonalban vannak a bringái
Nekem volt korábban rockytól egy element 90-es gépem, de azóta sem ültem ilyen jó geometriás vázon. -
Laox
aktív tag
válasz
---Lasali--- #67825 üzenetére
Ezt még az az ember készítette, akitől vettem, neki tényleg hosszú volt, én már hátraraktam úgy, ahogy Te is tanácsoltad most. Tőle pont azért vettem meg, mert neki nagy volt. Nem gerincproblémám van amúgy, hanem hasam és ehhez a pozícióhoz nem szokott izomzatom, amit még edzeni kell szerintem pár hétig, hogy a fully mtb után ezt is elfogadja.
-
Lakasbiztositasba szoktak belefoglalni.
En a kerekparos szovetseg tagsagon gondolkodom, ahhoz jar ilyen, vagy valami normalis lakasbiztositason.
Amilyen szerencsem volt, hogy az eddigieket megusztam, ideje lenne tenni erte, hogy ne a szerencsen muljon, ha valami gond van es nehogy egyszer egy fel auto fenyezeset a nyakamba dobjak veletlenul.(#67831) Hasaggymeg
Itt foleg az okozott karra erdemes kotni, az altalad elszenvedett kar reszletkerdes, arra szerintem fed a lakasbiztositos resz, de a masnak okozottra ketlem.
-
fukyu
tag
válasz
Hasaggymeg #67828 üzenetére
Legyen így! Eddig viszont pobt a negatív kommentek jöttek: ne hagyjam ott sehol, vegyek erre a célra egy gagyibb biciklit, stb.
Biztosítása am senkinek sincs bringára? (ezen továbbra is gondolkodom. Ugyebár ez nem csak lopás ellen védene, hanem baleset ellen is pl.)
-
válasz
Hasaggymeg #67828 üzenetére
Szerintem is.
-
-
---Lasali---
Közösségépítő
Ennek már az eredeti beállítással is kényelmesnek kellett volna lennie, mivelhogy a nyereg magasságában van a kormány, ami országútin nem előnyös a stabilitás, kanyarvételi sebesség, és a légellenállás felől nézve. Kivéve ha van valami súlyos gerinc problémád ami miatt nem tud hajlított pozícióban fájdalom mentesen működni.
A nyerged is borzalmasan elől van. Az orrának kb a hajtómű tengely középtől 5 centivel hátrébb kéne lennie. Hosszúnak érzed a vázat? -
Laox
aktív tag
válasz
rétisün #67817 üzenetére
Ha egyszer találkozunk, vendégem vagy 3 sörre!
Ezzel most megkíméltél jópár ezer forint elköltésétől és egy teljesen más dizájnú kormányszár megvételétől. Pluszban még a kormány pozícióján is változtattam, alig várom a holnapot, így már valószínűleg teljesen kényelmes lesz a bringa.
-
-
Laox
aktív tag
válasz
TayRol #67820 üzenetére
És EZ? Én ezt akartam megvenni, de a megbeszélt időpontban (most szombaton) a srác nem hívott (pedig miatta mentem fel Pestre), másnap meg küldött SMS-t, hogy nem vitte magával a telefonját és Ausztriában lerobbant a kocsija. Lehet, hogy tényleg ekkora pechje volt, de én inkább nem kerestem meg a bicikli vételével. Ettől függetlenül lehet, hogy jó vétel. Az egyértelműen látszik, hogy Németországban veszi őket valamilyen kedvező áron, itthon meg eladja. Tök újak, annak ellenére, hogy a hatóságok miatt használtként hirdeti.
-
gonger
senior tag
Sziasztok,
sisak alá keresek általam csak 'futár' sapkának hívott cuccot nyárra, mert nagyon izzadós a fejem.
Az olcsóbbak polyesterből, a drágábbak 4-5 e Ft-ért pamutból vannak.
Mindről írják, hogy így-úgy elvezeti a vizet, alapvetően azt gondolnám, hogy a modern, szellőző sportruhákhoz hasonlóan már nem a pamutot kellene választani, de az mégiscsak műanyag az ember fejénVan esetleg itt aki ilyen sapikat használ? Polyesterből kényelmes viselet, vagy felejtős?
-
törölt tag
Sziasztok. Nem biztos,hogy teljesen ide tartozik. Akit erdekel egy kituno allapotban levo,alig hasznalt bmx az irjon. Koszonom.
-
válasz
atok666 #67814 üzenetére
Kinek mi a draga.
A gyari muanyag hazas alhonga fekkarokhoz kepest pl parezerert a shimano fekkarjaim szerintem megerik az arukat, a gyari fekek kontra altusok, amik rajta vannak, szinten.Viszonyitas kerdese, van ismerosom, aki a haromezres szervizkoltsegre szivta a fogat, mikor konuszt kellett volna cserelni az outijaban, en meg csak rohogtemx hogy akkor sufnituningolgassa otthon, nekem meg ne sirjon egy szot se, hogy kvazi legyez a hatso kereke...
Nem is ertem,hogy lehet olyan ember, aki viszonylag normalis korulmenyek kozott el es ennyire tavol all a penzugyekben a valosagtol. -
Laox
aktív tag
Segítséget szeretnék kérni. Az országútimon most ez a kormányszár van:
JD ST57 Alloy 1 1/8" / four Bolt 31.8mm
Ez nekem kínai, a lényeg, hogy ez vízszintes, én meg emeltet szeretnék helyette, hogy ne terhelődjön annyira a hátam. A bicaj amúgy egy Scott Speedster 60. Tudnátok ajánlani emelt kormányszárat, ami rámegyennek a helyére?
-
TayRol
nagyúr
Erről vélemény?
-
fpeter07
veterán
Jó minőségű út ugyanmár... Most olvastam egy cikkben, hogy mekkora mázli, hogy nálunk nincsenek jó minőségű montis utak. Hozzászoktunk a kemény terephez, és merjük ereszteni neki. Szegény olaszok meg a schotterhez vannak szokva. Az osztrákokkal viszont nem érdemes újat húzni. Ők tudnak versenyezni schotteren és single trailen is.
-
Zsolt_974
tag
Sziasztok!
Segítségeteket, tanácsotokat szeretném kérni hátsó csomagtartó + táska téren.
Tárcsafékes kerékpárokra kellene az egyik egy Mongoose Tyax Comp 2011 a másik pedig egy GT Avalanche 3.0 Disc
Amire használva lenne évente pár alkalommal 1-3 napos túrázás. Az is szempont, hogy ne legyen túl drága, mert két garnitúra kellene, de azért ne essen szét az első bukkanón. Esetleg használt is érdekel, ha van valakinek. A héten valamelyik nap mászkálok Budapesten, esetleg, ha tudtok ajánlani boltot ahol érdemes szétnézni azt szívesen venném.Segítségetek és válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv: Zsolt
-
fukyu
tag
Köszi a válaszokat!
Mondjuk sejtettem, hogy ezek a válaszok fognak jönni, hogy vegyek lakatot vagy egy gagyi biciklit.
Írtam is direkt, hogy nem ilyen dolgokra gondoltam. Elmondom a teljes sztorit:
Melóhelyemre járnék kb heti 2x egy kb 150k értékű outival. Irodában dolgozom, elsőnek nekem is az lett volna az ötletem, hogy szimplán felviszem a szobámba, de főnököm nem nagyon rajongott érte. Annyiból igaza van, hogy rohadt túlzsúfolt az irodánk így is, nem igazán férne el sehol normálisan.
Ellenben az udvaron van biciklitároló, melynek előnye, hogy csak egy helyről lehet bemenni az udvarra, ott van portaszolgálat, Ők tudnak csak be és kiengedni. A kerékpáromról le kellett adnom egy papírt alvázszámmal, színnel, típussal, hogy az enyém, elvileg figyelik is, hogy csak én vihetem ki. Az egész épület be van kamerázva, a biciklitárolóra is közvetlenül ránéz egy kamera. Viszont hátránya, hogy nyitott (mármint nem véd esőtől) és az épület végén van, szóval elég eldugott helyen rakták le.
Szóval kicsit ambivalens érzésem van, inkább olyan típus vagyok, hogy jobb szeretek félni mint megijedni. Lakatom természetesen van, egy Kryptonite Keeper U lakat. Ehhez még gondoltam, hogy veszek egy Lidl-s "összehajtogathatós" lakatot, majd ha lesz szokásos akció, erre rá ponyva az eső miatt.
És akkor ezeken felül gondoltam még, hogy kötök rá biztosítást, vagy veszek rá egy csipogót, erre irányult volna a kérdésem, hogy ezeknek van-e pluszba értelme.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
ígyvanferi #67803 üzenetére
Biztos?
Helyettesítsünk be értékeket, mert úgy egyszerű :]
Legyen x=50km/h.
100km a távolság.
Tehát lefelé 1h az út, felfelé 4h. Ebből jön, hogy 200km-t 5h alatt tesz meg, 200/5=40km/h, tehát x 80%-a.Már ha jól számolom
Balrk, most már azért sem törlöm
-
Jester01
veterán
válasz
ígyvanferi #67803 üzenetére
Ha x/2-vel mész fel, akkor már a tetőre annyi idő alatt jutsz fel amennyi alatt már le is kellett volna érned. Ugye (s/2) / (x/2) = s / x. Tehát végtelen sebességgel kellene lemenni és akkor érnéd el az x átlagot. Ha ilyet nem tudsz, hanem mint a példában 2x-el mész le, akkor az átlag nyilván kevesebb lesz, egészen pontosan 0,8 x vagyis 20%-al kevesebb.
-
Jester01
veterán
Makacs dolog ez a fizika (és/vagy matematika, ahogy tetszik). Azt hinné az ember, ha x/2 sebességgel felmegy a hegyre majd 2x sebességgel legurul róla akkor az átlaga x lesz. Pedig nem, ha x/2-vel mész fel akkor már vesztett helyzetben vagy, nem tudsz olyan gyorsan lejönni, hogy meglegyen az x átlag
-
KillBorn
senior tag
válasz
Cathfaern #67800 üzenetére
Köszönöm a gyors és korrekt válaszokat mindkettőtöknek!
Inkább választok egy olcsóbb láncot és vesztek egy saját láncnyúlás mérőt is. 4 éve hajtom a gyári láncot (KMC valamilyen), aszfalttól a (nekem) nehezebb erdei ösvénykeig. A fogaskoszorú még nem, de a lánc megérett a cserére.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest