- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
parandroid
félisten
válasz
Mezga Aladár #310565 üzenetére
A fögva,óság az, hogy lanyomnál múlt héten itt volt bicajjal egy barátnője, kíváncsiságból ránéztem a bicaiklire, valami pegasus, vagy hasonlókategóriás városi trekking, ahydinamó, szar láncváltó, gagyi teleszkóp. Ránézésre sose volt kenve, felnin állt a gép, úgy jött vele a kiscsaj. Felpumpáltam neki 2 barra, valszeg észre sem vette. Lányom pasija is néha bicajjal jön, egy egész fasza scott xc montija van, valamikor nyáron átkentem neki, mert nem bírtam nézni. Szervizben még az se volt sose, de szerintem új kora óta először kapott kenést, rockshox teló, valszeg sose szervizelve, deore váltó egész jól működött. Ja, ő is 1 baron hajtotta, aszfalton, városban. 18 évesekről beszélünk, szülő utóbbi esetben gépész/műszqki ember.
De nézzetek meg nyugodtan egy random biciklit az utcán, tutira az összes kb így van használva. Mindig mondom, hogy ami itt megy, az 0,01% sincs, nemhogy 1.
Sőt, szerintem a viasz szakkör topikon belül is kb 1%, csak nagyon lelkesek.
p
-
MC Pite
veterán
válasz
Hasaggymeg #310587 üzenetére
Nincs sramom, 8100 XT kar is meg a váltó is.
Np, meglett végül, csak első keresésre nem találtam, egy mm értéket vártam googlizáskorKezdő vagyok: Olyat, amilyen külsőt vettél? 35-42mm környékit, 622est. Szelep olyan legyen ami volt (gondolom autós).
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Ehhez a bicajhoz milyen belső javasolt?
Most rendeltem hozzá 2 darab külső gumit,ezeket:
[link]
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
-
mauimagic
senior tag
válasz
Ringman #310578 üzenetére
ennyire nem szokott felállni
That's what she said...Reach adj-en sokat nem tudok mókolni szerintem a kantnihoz kell szinte az egész út (viszont sikerült elfogadhatóra beállítani, nem visít csak harap...BTW még mindíg a fékről van szó...
)
Bucklost néztem én is, van fémes csillogó kékben, az kellőképpen ízléstelen, szal teccik.
-
cool13
őstag
Megint kérdeznék. Az imént vásároltam egy Cube LTD bicajt. Foglalkozós ahogy mondani szokás. Magura MT2 olajos tárcsafék van rajta. A jobb kar rossz. Levegős állandóan, szerelő sem tudta megjavírtani. A kérdésem az lenne hogy a nem rég említett akcióst vennék, azt simán cserélni tudom ugye?
-
MC Pite
veterán
válasz
szuszinho #310574 üzenetére
Attól függ mire használjátok. Ez inkább bmx gumi, de megteszi (viszont picike sártól.is eltömődik azonnal).
A vegyes gumikat szokták preferálni, pl Little Joe (nekem van egy pár felesleges amit új Woom4-ről szedtem le, reflexcsíkos, ha érdekel, írj rám), Black Jack, stb.Más: Meglett az XT kanálon a B gap csík
Masszebb van mint ahogy magamtól állítanám. -
Jaj, de jó ezt olvasni! Még kifejtenéd részletesebben, ha nem a pofátlanul túlárazott Silcát használjuk, akkor milyen alternatívák vannak még?
Illetve, ha főzünk, akkor van-e különbség a wax melegítésénél, attól függően, hogy gázt, főzőlapot, esetleg grillt használunk. Grill esetében még ugye lehet faszén és brikett, gondolom, az sem mindegy.
-
a hétvégi témához az ovi parkolója ma délben (reggel 6 fok volt):
-
Ringman
félisten
-
Ringman
félisten
válasz
mauimagic #310541 üzenetére
egy bucklost (vagy mit?) rendeltem, de még nem tekertem fel, van hogy hetekig/1-2 hónapig megyek bandázs nélkül
a sram supercork az jó (kb 3e-ért vettem, de 10-12 eur csomagja), 2 bringán is az van, a 3.-on vmi rosebikesos. meg van 1 supacaz (rózsaszín csillagos/hópelyhes)
-
dom1n0
őstag
Ekozben Pogi is mar nyugisan tolja
-
szuszinho
őstag
Gyerek montijára keresek külsőt. Hétvégén láttam ilyet egy kissrácén. Nem is tudtam, hogy külön gumi kell a pumpapályára.
Jó lehet nem pumpálni is?
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Hasaggymeg #310570 üzenetére
Az is egy megoldás 😜 🤣
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
-=RelakS=- #310562 üzenetére
Hirtelen úgy olvastam, hogy kiverted...és jól mműködik. 😳😆😆😆
Mézga Aladár...én csak pörgetek és pörgetek és...várom hátha azt írja valaki, hogy csak viccelt...de nem, ez komoJ!
-
mauimagic
senior tag
Gondolom egy koskormány beállítása sem haladná meg a képességeid :U
Szerintem nem kell sokat várnunk az első "rendes" országútidra. Azután bizonyára fog születni néhány komolyabb disszertáció a cockpit beállítás rejtelmeiről. Jó eséllyel le is fagy tőle a PH fórum...na akkor majd visszavágok -
Tin
veterán
válasz
RobbyJr #310564 üzenetére
Squirttel nincs tapasztalatom, de a masszírozásból arra gondolok, hogy szintén "ínyenc" vagy, és a kenési workflow mögött komoly empirikus tudás van
Gondolom egy koskormány beállítása sem haladná meg a képességeid
#310559 -=RelakS=-: könnyen lehet, nincs tapasztalatom vele. A Smoove-al van, azt leírtam.
-
mauimagic
senior tag
válasz
-=RelakS=- #310562 üzenetére
Egy bikinis képet tölcsé má fel, azon egyből látszik jó e...
-
mauimagic
senior tag
Néhány HSZ-t olvasva egy laikus azt hihetné, hogy ez egy hobbivegyész topic, esetleg valami hardcore szőrtelenítő szakkör, de hogy biciglilánc kenésre nem tippelne, az szinte biztos
-
-=RelakS=-
veterán
-
Tin
veterán
válasz
-=RelakS=- #310554 üzenetére
Használok csöpis waxot, igazából teljesen más az állaga pincehidegen (mézszerű), szobahőmérsékleten (normálisan folyós), és 50 fokra felmelegítve (egészen könnyű, vízszerű). A benne lévő víz nem folyik jobban, de maga a csöpis wax wax része olyan állagú, amilyenre szilárdul, ha kiszárad belőle a víz.
De linkeltem ám erről is már "tanulmányt" év elején
Tessék: KICSEPPENTVE és MEGSZILÁRDULVA.
#310555 RobbyJr: így igaz, jobban folyik. Én a Smoove-ot az elején forró vízbe raktam, de olyan folyékony lett, hogy csöpögött mindenhová. Most a wax miatt már csak felülcsepegtetés van, így jól felrázom, és közben a markomban melegítem, de ennyi. Nem tudom, te hogy csinálod a csepegtetést, én úgy vettem észre korábban, hogy az egy kicsit hatékonyabb, ha a tisztítás utáni első kenésnél két körben csepegtetsz: először egy "nagyjából" adagot, ami feltapad és eltömít, majd 2 órával később, amikor már megdermedt az első csepegtetés, akkor egy "feltöltő" kört.
-
vallas
őstag
Na megjöttek a szarkínai alis garmi mountok....
Jött egy fém állítható...
Egy kormánykupak helyére tehető a montira
És egy radar tartó...
mindegyikhez adtak másik fajta betéteket is...
Jónak tűnnek, majd kiderül, azért a biztonsági zsinórt én használni fogom ezután is
-
RobbyJr
addikt
válasz
-=RelakS=- #310552 üzenetére
Hígabb lesz a viasz állapota, így hatékonyabb a felvitel.
Silcás csávó ajánlotta ezt régen, azóta így használom, és jó. -
Tin
veterán
válasz
-=RelakS=- #310552 üzenetére
Azért szokták mondani, hogy melegítsd fel, hogy minél folyékonyabb legyen, és a legapróbb helyre is bejusson. A láncot meg azért, hogy ne a hideg láncra menjen a forró viasz, mert akkor a kicsapódó párától nem biztos, hogy megtapad.
Pont ezért jó a főzős wax. 60 fok körül belerakod a láncot, együtt melegszik fel a viasszal 90 fok köré, majd főző lekapcsol, néha megrázogatod a láncot a viaszban, hogy az összes buborék kijöjjön, majd hagyod lehűlni a dermedéspont körülire, olyan 65 fokra. És akkor veszed ki, pont, mielőtt kezdene megdermedni a viasz. Így biztosan lesz elég anyag a láncon, biztosan a legapróbb helyekre is bemegy a wax még a 90 fokos hőmérsékleten, és amikor kiveszed, kellően sűrű már ahhoz, hogy ne folyjon ki a fontosabb helyekről.
Innentől a csöpis wax arra kell, hogy a csapok belsejében az időközben a surlódástól 100%-os térfogatról 90%-ra kopott viaszt újra feltöltsd 100%-ra. Szerintem ezért is kell ritkábban csepegtetni a waxra, mint a csöpisre.
-
-=RelakS=-
veterán
Amióta az új SRAM lánc fent van, azóta furcsa fémes csörgést hallok időnként hajtás közben.
Ma meglett a válasz.Valamiért a lánc laza mint tehénen a gatya, és ha a középső lánckeréken van a lánc, akkor rázósabb úton hozzá tud verődni a nagy lánckerékhez, ahogy elhagyja a hajtóművet. Namost ha a nagy lánckereket valamivel megütögetem, pont azt a hangot adja, amit tekerés közben is hallok
Csókoltatom a Shimano-t, hogy ilyen pengő hangúra építették.
De legalább meghúztam a felfüggesztés csavarjait, amíg kerestem a hibát, mert kezdtek szétjönni
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest