Új hozzászólás Aktív témák
-
chop
őstag
válasz
Andraskiss6 #16587 üzenetére
30k/nap.
Sok-keves, fene tudja, nekem ujrakezdokent egyelore jo. Plusz nemet, sved, benelux.Jah, cucc az kell, ezert (is) utalok koltozkodni.
-
válasz
Qtya123 #16589 üzenetére
Meg az út szélén parkoló belógó autók és szemből nyilván jönnek.
Se előtte, se utána 5kmen át senki, de pont akkor, pont ott, pont úgy jön valaki, hogy pont meg kelljen állni nullára? Sose fordult még elő ilyesmi velem
eshe
Ez teljesen normális. Velem most ezt a kötelezővel játszották el. Kivontam az egyik autóm télre, mondom minek legyen forgalomban, októbertől 5 hónap.
Jön egy mail még szeptemberben a biztosítótól, idióta kacifántos jogi szöveg. Belépek a weboldalra, mutatja, hogy nincs elmaradás/tartozás. Mondom fasza.
2 hét múlva email jön, hogy érdekmúlás, és ha meg kívánom hosszabbítani a kötelezőm, akkor blablabla, és visszakapta 13ezret. Nem hagyott nyugodni a dolog, pont otthon voltam hétközben (ritka dolog) elmegyek a biztosíthoz, kérdezem, hogy miért kaptam vissza pénzt. Nézi, tényleg, nem érti, vakarja a fejét, fogalma nincs.
Telefonos segítség, központ.
Mondják, hogy igen, ki volt vonva az autó forgalomból, így van, de 12 hónapra.
De mondom én csak márciusig, direkt a bónusz miatt.
Ez akkor is 12 hónap, össze vannak kötve az okményirodával, nekik 12 hónap van ott.
Most gondold el, hogy én, mint hülyebarom, előveszem az autót tavasszal, valaki belémjön, és kiderül, hogy ki van vonva a forgalomból. Persze, megvan a papír, hogy 5 hónap, de akkor is, mekkora hercehurca?
Igaz nem értem, hogyha szeptember 4én fizettem a kötelező 53ezrét, október végén kivonattam, és kivonták egy évre, akkor miért csak 13 ezret kaptam vissza...
Agyfaszt kapok Magyarországtól... -
eshe
tag
Na Emberek!
Ma sikerült felhivnom ezt a gépjármű vezető oktatási központot vagy minek hivják őket.Mondom az ügyintézőnek hogy mi a probléma,szept.8-án vizsgáztam gkibōl és kártya még mindig sehol.Adategyeztetés stb. Kérdi hogy nem volt e valami gond a régivel?Mondom csak annyi hogy van buszos gkim is ami majd csak két év múlva jár le,ezért össze kell vonni a kettőt egy kártyára,bár eddig is egy kártyán volt.Rendben utánna néz,majd visszahiv .Egy félóra múlva hiv hogy jó hire van,most berakta gyártásba,kb. két hét és megkapom.Most erre mit lehet mondani?Valaki elkúrta a saját dolgát és nekem kell szivni miatta. -
Qtya123
őstag
válasz
Somatom #16580 üzenetére
Minden melegítéshez előkapja a gázt?
Tüzi: Ez valami karma dolog, mikor az embernek necces a vezetés/munkaideje.
Olyankor útban a telep felé engem is előszeretettel megtalálnak a kikanyarodok a kamion elé, hogy fékeznie kelljen és utána végig 40-es tempóval megyek előtte jószágok.
Meg a biciklisek.
Meg az út szélén parkoló belógó autók és szemből nyilván jönnek. -
Tomi expert, 3 napja frissítettem hazai neten. Tök gyári, legál cucc.
Pont számoltam, hogy marad a cégig, parkolással, szerpentinnel, mindennel 5 perc vezetésem a 10esből. Volt 17 perc fórom, mondom minden fasza, cégnél parkoló, zsír.
"Exit ahead" 2kmerrel előtte mondja.
Mondom, okés.
"After 800 metres, take the exit."
Mondom oké... okééé... De... Bazmeg nincs exit itt!
Nézem, nincs. Mondom wtf. Gyorsan navi, térkép, nagyít, anyámkínja, gyorsan újratervezés manuálisan, fel vissza balra jobbra, az 127km, 2.20 perc.
Vezetési idő, 2.19... tolom neki, nagyrészt 60al számolt a navi, így meg is lett volna, de kikaptam egy idióta gyökér szlovén majmot, 2*1 sávon végig, lakott területen 40, kívül néha megkarcolta a 60at, de inkább 55
Szóval maradt 11 percem 15kmre a cégtől... itt állok 0 világításos szarban az "út" mellett, két falu között Schwarzwald közepén. Remekül fogok aludni. Mondjuk lehetne rosszabb valahol Párizs meg calais között...
Fákk... -
chop
őstag
válasz
Andraskiss6 #16585 üzenetére
Igen, csak az a 45-os a harmadik heten van....
-
chop
őstag
válasz
Andraskiss6 #16579 üzenetére
Azert ez nem ilyen egyszeru. Eleg nehez lenne megmagyarazni a rendornek, hogy ugyan miert indultam elvl a telephelyrol (sajat orszagbol) hibas kartyaval es miert akarok ket heten keresztul kartya nelkul csavarogni.
A masik meg, hogy ket het mulva nem hoztak volna meg haza.
-
-
chop
őstag
Tegnap kezdtem volna, becuccoltam a gepbe, tolom be a 2024 juliusig ervenyes kartyat, erre kozli, hogy ervenytelen. Semmi kulserelmi nyom, de neki nem izlik. A szervizben kozolte a srac, hogy ez bizony nem gyakori.
Rovid kor volt.
-
zolika39
újonc
https://trans.info/hu/ijeszto-eredmenyek-teszteltek-a-nemet-parkolok-tisztasagat-es-biztonsagossagat-308958 [link]
Értem én, hogy szar a helyzet, de nem feltétlenül az útkezelő a hibás, hanem az emberek, akik nem úgy használják ahogy kell. Meg ellopja a wc papírt, kinyomja magának a szappant, nem használ wc kefét ha már olyat produkált. Ezek az emberek vajon otthonukban is ezt teszik?
-
válasz
Somatom #16569 üzenetére
Mond neki, hogy a gyerekkori oltásokkal kialakult nanorobotok a belső aprócska SMR reaktorjaik miatt sokkal életképesebbek, és ez miatt az covid oltásokkal bejuttatott robotok nem tudják átvenni az agy felett az irányítást.
Ha kérdezi, hogy ezt honnan tudod, kérdezd tőle, hogy szerinte mire kellett az alumínium alapú adjuváns a régi oltásokba?
Este sörözni fogtok. -
Qtya123
őstag
válasz
Somatom #16567 üzenetére
Hát az ilyen embernek nem is kell GPS meg mellény. Tisztán látja ő már így is a világot. Aki billgéc összeesküvését így átlátja, annak minek lenne szüksége GPS-re.
Ő már egy magasabb tudati szinten van, mint mi.
Holnap lehet meghallgatod a chemtrailt, a nanorobotokat és társait. -
Somatom
veterán
válasz
HoTaZo #16565 üzenetére
Igen, de ez egy űrhajó ahhoz képest. Ráadásul a saját dolgomon kívül, még a csávót is managelnem kell. Nem is értem az embert. Nincs sárga mellénye, GPS -e, stb. De, azt már megtudtam, hogy Bill Gates agyából pattant ki, hogy 1 milliárd embert hagyni kell veszni, ezért direkt úgy alkották meg a Covid elleni oltást, hogy bele lehessen halni. Esküszöm, hogy ezt adta elő ma reggel, pedig enélkül is fáradt vagyok. Mindegy, ezt a két napot kibírom valahogy.
-
Somatom
veterán
Na, ennyit az anyósüléses dirigálásról! Ezek kerítettek még egy szerelvényt és konvojban fogom tanítani az új enbert. Nem vagyok boldog. Ráadásul hirtelen MAN -ul kell megtanulnom. Nem tudja vki, hogy hogyan lehet a tetőn levő két belső lámpát kapcsolni? A rendszám alapján 2021 -es.
-
HoTaZo
addikt
Akartam én is 2 turnussal ezelőtt, amikor kezdődött az akció, de valamiért visszadobta a DKV kártyámat még tankolás előtt. Pedig beadtam a km-t, PIN-t és akkor közölte, hogy a tranzakció visszautasítva. 2 kúton próbáltam, aztán felcseszett, mentem olaszba úgyis, ott tankoltam 1,77€ (francia Total) helyett 1,85€-ért olasz Q8-on, ott elfogadják a Shell kártyát.
Mit értesz az alatt, hogy "Barom állat meg fáklyázza a napi 4 5 millió m3 gázt."?
-
HoTaZo
addikt
Akkor a Totalnál tankoltál?
0,30€/l kedvezményt az állam + 0,20€/l -t a Total tesz hozzá egyelőre. Ennek eredményeként, mindenki ott akar tankolni, amire rájött, hogy a Total finomítók dolgozói elkezdtek sztrájkolni.
Mára töredék a kiszállítás, a kutak elkezdtek kifogyni, az emberek órákat állnak sorba. Limitálják a tankolható mennyiséget, vannak akik prioritást élveznek (egészségügyi dolgozók stb.) Elkezdték felemelni az árakat. A szakszervezetek nem jutnak dűlőre a Total vezetőivel. Kezd katasztrófa lenni a tankolás. Az állam kihirdette a rekvizíciót a finomítók munkásaira (kötelesek egyesek munkába állni, magas bírság és szabadságvesztés lehet a megtagadók büntetése).
Áll a bál... -
Pénteken a benzin beszerzési ára bruttó 10 forinttal változik, míg a gázolaj ára 20 forinttal emelkedik. Várhatóan ezek az emelések a piaci árak tekintetében is érvényesítésre kerülnek – írja a Holtankoljak.hu. A szerdai literenként 45 forint után tehát literenként további 20 forintot drágul a dízel pénteken. Ez azt jelenti, hogy a gázolaj literenként 841 forintba fog kerülni
Itt meg roló lehúz.
Franciáknál 1.62ért tankoltam 3 hete. Akkor még 410 se volt az euró, most meg 430.
Mázli, hogy minden pénzemet átraktam usdbe meg euróba 2 hete... -
válasz
Qtya123 #16554 üzenetére
Hanula Barnás videóban jól mondja. "Az oda vezető Tavaszmező utcában többé nem kell eltakarítani a havat, mert a panelhoz vezető vezeték miatt le fog olvadni magától"
Én nem értek hozzá, de ez nem fog működni.
Városi autózást simán ki lehet váltani villannyal, taxik, elviszemagyereketabölcsibe, és hasonlók, de még azt mondom, hogy dolgozni is el lehet vele menni 30-50kmes távolságban, de ezeken kívűl minden más csak greenwashing. -
Qtya123
őstag
Ez olyan, mint amikor mondom a "villanyautót otthon kell tölteni" okosoknak, hogy oké, de akkor a több millió lakásban lakó ember autója hogyan tölti fel magát.
Válasz: mindegyik parkolóhelyre az utcán lesz kivezetve egy töltőpont... És ők ezt komolyan elhiszik, hogy 5-10 éven belül megvalósul.
Mikor még odáig sem jutunk el, hogy kátyúmentes úthálózat. Vagy felhőszakadás esetén ne ússzon Budapest és más városok egyes utcái térdig vízben. Arról nem is beszélve, hogy a lakótelepek ugyan az, mint a kamionos parkoló. Van X darab hely a többi meg ott áll, ahol tud. Járda mellett, útkanyarulatban, füvön, mindenhol.De mikor ezt felvetem, akkor én vagyok a rugalmatlan korlátolt gondolkodású, meg jön az ultimate érvelés, hogy a lovaskocsi idején sem gondolták, hogy egyszer mindenki autóval jár.
-
Zolás
addikt
Mennyi parkolót kellene építeni, hogy minden kamion meg tudjon állni egy órára, tölteni? Oké, nem szabad, de a rámpán ha kivettem a pihenőt, utána már nem állok meg újra, hogy kivegyem szabályosan. De muszáj lesz, mert tölteni kell! Szóval lerakok a spárnál 3-6 óra alatt, plusz kiállok parkolni még egy órát, töltikézni. Fuvarszervezés olyan boldog lesz, hogy csak na. És még az áramot nem is számoltam. Minden halszálka mellé kell egy csatlakozó. Minden parkolót fel kellene ásni, és kibővíteni. Ennyi áram szerintem egész Európában nincs.
Jó lesz ez, én már látom. Nem tudom mire, de jó lesz. -
válasz
HoTaZo #16549 üzenetére
Váááárjáááál... Hova sietsz?
A kérdés ott kezdődik, hogy milyen módon jut ennyi áram a parkolóba?
Itt már nem a zuhany vizét, és a közvillt kell megoldani/fedezni, hanem megawattos nagyságrendben kellene gondolkodni, nagyoknál 10es lépcsőben...
Persze, lehetne SMR reaktort tenni mellé, de az atom az fuuuj, csúnya, rossz! Építünk szenest? Gázt már nem... Minden parkoló mellé? Oké, nem működik.
Hálózat marad csak. Három ilyet rádugsz, robban a trafó... vagy a vezeték.
Teljesen hülyének kell lenni ahhoz, hogy ezt ne lássa át valaki. -
HoTaZo
addikt
válasz
Somatom #16543 üzenetére
Nem tudom, hogy mit hoz a jövő, de hogy ezzel a jelenlegi infrastruktúrával ezeket a gépeket hosszútávra nem tudják egy ideig még bevetni.
Amikor a parkolókban minimum ~10%-os a kialakított helyhez képest az esténként, hétvégente pluszban ott parkoló kamionok száma. Ezeknek honnan juttatnának töltő áramot?
Másik dilemma lenne, hogy ameddig töltöd, addig lehetsz pihenőn?
S még annyi kérdés merülhet fel, annyi felmerülő új akadályt kell elhárítani míg átülhetnek a jövő sofőrjei azokra a gépekre a mai munkákat elvégezni. -
Qtya123
őstag
válasz
Somatom #16545 üzenetére
Azt megszokhattad már, hogy minden elektromos autós témában megjelennek néhányan, akik váltig állítják, hogy nincs itt semmi látnivaló és mindent szépen optimálisan meg lehet oldani. Mindenhol van egy töltő, sosem áll rajta senki, gyorsan feltöltöd bármikor stb...
Kedvencem mikor az eautó tulajok győzködnek, hogy nem is gáz ám az, hogy 200 km a sokmilliós elektromos autójának a hatótávja, hiszen megtankolja a kúton és nem vészes ám a töltési idő mert addig beszélgetni lehet, meg kávét rendelni és azt iszogatni.
Ha meg mondom neki, hogy én 200 km után nem tartok igényt 30-40-50 perces megállóra, hanem haladni szeretek, max 5 perc tankolás érdekel, oda akarok érni a célomhoz, nem pedig szétkávézni magam, meg bambulni még tölt, akkor néz sértődötten.
-
Somatom
veterán
válasz
Andraskiss6 #16544 üzenetére
Olvastad a hsz -eket? Majd a 30 perceseimben töltögetek. Hát hogyne.
-
Somatom
veterán
válasz
Andraskiss6 #16542 üzenetére
A kamionos szakma újabb szépségei. Hú, de népszerű lesz!
-
Andraskiss6
csendes tag
https://trans.info/hu/2023-tol-nem-kell-gki-ismetlo-vizsga-308568
Már csak a kártya kiküldésének gyorsítást kell megoldani. -
Zolás
addikt
válasz
Andraskiss6 #16540 üzenetére
Lehet, hogy nem tudja, hogy működnek a tengeri kagylók?
-
HoTaZo
addikt
válasz
Somatom #16529 üzenetére
Sauf desserte locale - Kivéve célforgalom (Kivéve helyi kiszolgálás - ha szószerinti értelmezést közelítjük meg).
Amire te fordítottál rá az dessert, itt pedig desserte van. S, ebben az esetben nem a nőnemű változatát jelzi a szónak. Biztos van etimológiai kapcsolat köztük, de arra most nem keresek rá.
-
válasz
Somatom #16529 üzenetére
Kivéve helyi lakos kb.
Rappel-landHoTaZo
Telefonos nyerget azért eléggé drágán mérik ahhoz, hogy ne kerüljön naponta tízszer akasztós autóra.
Az arra jó, hogy megjön a csikó, ráraksz egy pótot, aztán sokszázezer km-t húzod magad mögött.
Azért nem szabad zsírozni, mert az összeszedi a port, koszt, mocskot, kavicsokat az esőben, és szétkoptatja a teflont "pillanatok" alatt
Ezt elég néha néha szétakasztani, és kipucolni. Persze a zárat attól még kenni kell. -
HoTaZo
addikt
válasz
Somatom #16527 üzenetére
Jó, hát nem tudhattam, hogy meddig kotlanak az Annexeden.
Ma raktam le a spanyol, nem tojás, hanem alma dobozokat Bolzano alatt, onnan vissza Trentoba, ott törlő papírt raktam a bietigheimi Lidl raktárnak. Ha korán indulnék, anem lennének stauk, még délig oda is érnék. De csak szerda reggel 8-ra kaptak ablakot. Már kezdenek furák lenni ezek az egyik napról - másikra fuvarok.
-
SidCorky
őstag
Végre végeztem a GKI alapképzéssel, hogy ez mennyire lehúzós sztori.
A vezetéses vizsgát máig nem értem, hogy mi szükség volt rá, ugyanazt nézték, amit a C-s vezetés alatt, nem tudom mi új derült ki (főleg úgy, hogy a 12 tonnás teherautó nem volt jó, ezért furgonon vizsgáztam), de a lényeg, hogy elsőre megvolt. Amit viszont végképp nem értek, az a szóbeli vizsga. Van számítógépes kérdéssor meg esettanulmány, ezek alapján már levágható, ha nincs képben az ember, de a biztonság kedvéért stresszelj még a vezetési vizsga végéig, ahol kérdeznek párat, ha meg nem sikerül, akkor a vezetéssel együtt kell ismételni.
Na mindegy, mindenki más is túlélte már, utólag visszagondolva jobban paráztam, mint amennyire vészes volt végülis, de jól esett kiírni magamból.
Most jöhet a neheze, találni valami céget itt Pesten. Meg kivárni, hogy megérkezzen a GKI kártya, ugye csak ijesztgettek azzal, hogy 3-4 hét, mire kipostázzák? Mi ezzel a tapasztalat?
-
Teodor52
senior tag
Ha nem kapható, de van grafitos vagy MoS2 tartalmazó zsír az is jó?
Profilmélység:
Ugye a kresz kimondja, hogy 0.75m-nél nagyobb átmérőjű kerekek esetén a minimális profilmélység 3mm.Az lenne a kérdésem, hogy van különbség külföld és belföld esetében a profilmélység tekintetében?
Ledes fényszórók:
Azt az infót kaptam a ledes fényszórókkal kapcsolatban említve pl egy hátsó világítás helyzetjelzőét, nem lehet cserélni csak kompletten az egész hátsó világítást.
Tényleg így van? -
Somatom
veterán
N+1 -edszer csinálom ezt a fuvart. Most a német vámos visszadobta a papírjaimat, mert az Annex hátuljáról hiányzik mittudoménkinek az aláírása. A vámspeditőr próbálja lemanagelni.
-
válasz
Andraskiss6 #16512 üzenetére
Én ezt anno nem tudtam :D
-
HoTaZo
addikt
-
Qtya123
őstag
válasz
Somatom #16496 üzenetére
"Az volt a mákom, hogy észnél volt a csávó, tolt egy kövéret és elhúzott, mire sávot váltottam."
Mikor sötét van és ráadásnak tiszta víz minden tükör, mert esik az eső és elkezdek jobbra sávot váltani, akkor a lehetőségekhez képest úgy csinálom, hogy index ki és elég lassan kezdem áthúzni a sávba. Ha esetleg ott rejtőzködik egy ninja a jobb oldali ajtóm mellett, akkor legyen ideje felfogni, hogy ebből baj lesz és csináljon valamit, adjon gázt, fékezzen, dudáljon.
Mondjuk abban is biztos vagyok, hogy lennének emberek, akiken az sem segítene, ha 1 km alatt húznám át rá a szerelvényt 1 cm/10 másodperc közeledéssel felé, ő akkor sem észlelne semmit és lezúznám.
Pár nappal ezelőtt is épp mentem át a nulláson a Deák Ferenc hídon és jobbra le kellett mennem, mert a 6-os melletti Harbor Parkba mentem. A hídon a 3 sáv mellett ott van a rohadt hosszú 4. sáv, ami visz le. Megyek tempomat 84-el, nézem a tükörben a sávot, látom ott van benne egy Honda Jazz és közeledik. Mondom megvárom míg elmegy mellettem, utána tiszta a terep, kisorolok. Erre b@zdmeg elér a fülkém mellé és ott felveszi pontosan ugyanazt a sebességet a bamba nő mint az enyém és megy mellettem.... Az ilyen gyíkokban nincs ösztönös diszkomfort érzet, vagy félelem érzet, hogy közvetlen mellette egy 4 méteres valaminek a kereke pörög fejmagasságban tőle 30 cm-re?
Gondolkoztam, hogy most lassítsak és mögé menjek be, vagy gáz és elé. Inkább elé mentem, nem szeretek az ilyen bizonytalan hülyék mögött menni. Még a végén az utolsó pillanatban megébred, hogy ő nem is erre akar menni és nyom egy satut. Bármi kitelik az ilyentől.
Ja, ha már Harbor Park. Egy élmény volt, hogy valami hülye kínai cégnél rakodtak meg, de úgy, hogy nem raklapos áru, hanem millió doboz (DPD-nek ment) és az egész pótot kézzel egyesével víve a dobozokat rakodta két ember... Mondtam az egyetlen kínainak aki legalább makogott angolul, hogy le fog járni a munkaidőm, ha ti ezt komolyan gondoljátok és itt fogom hagyni az egészet a francba. Akkor ráugrasztott még két embert, de így is rengeteg idő volt. Bakker egy 33 palettás pótot plafonig rakni kartondobozokkal egyesével... Normális??? Az ugrabugráltatók kínaiak voltak, a kézzel rakodók meg fiatal magyar gyerekek. A tökükön is folyt a víz. Mi lehet velük nyáron egy ponyvás rakodása során...
Új hozzászólás Aktív témák
- Ipad Pro 10.5" Wi-Fi+Cellular 25GB Space Gray, nagyon szép, Garanciáva
- Asus ZenBook 13 UX325 OLED - 13.3"FHD OLED - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- SAMSUNG 990 / 980 PRO 1TB M.2 PCIe 4.0 .:BONTATLAN:. .:3év garancia:.
- HP EliteDesk 800 - TÖBB DARAB/TÍPUS elérhető!
- HP Compaq Elite 8200 - TÖBB DARAB/TÍPUS elérhető!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! R7 5800X3D / RX 7900 XTX 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Ne hagyd ki: AORUS ELITE lap, 41.500 Ft-ért! 0% THM-re is!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest