Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
Tegnap 14:00 -kor meg voltam rakva, 4,5 óra vezető, aztán hétvége. Már épp indultam, amikor hív a diszpó.
Akkor most irány a cementgyár (1,5 óra), ott akasszak egy üres pótot, amivel irány a felrakó (3 óra), rakodás, vissza (3 óra), pót le, enyém vissza és mehetek a lerakómra. Most értem ide, ahova tegnap ilyenkor kellett volna. Remélem, mindazok teljesülnek, amiket közben kívántam nekik! -
Srácnak konkrétan összeroppant az egyik kitámasztó láb hátul.
Elkezdték lefújni az anyagot, 10-15 másodperc múlva egy kurva nagy reccs, és elkezdett dőlni az egész jobbra.
Ebben az a "vicces", hogy megtekerte a traktor alvázát is, ezért az is kuka...
Fasza lehetett... -
-
zsid
senior tag
Tesóm silózik és szokott tisztességesen káromkodni, amikor olyan helyre megy ahol a lefejtőállás nem úgy van kialakítva, ahogy annak lennie kellene. Egyáltalán nem ritka - mégy új építésüeknél sem - hogy lejt oldalirányban és akkor lehet matekozni a szintezéssel meg a letalpalással...
Ilyen helyeken csak egy kicsit nem figyelsz és pikk-pakk összejön egy totálkár...
-
Somatom
veterán
Nehéz ez a nap. Majdnem 12 órás pihim volt. Aztán 2,5ó vezetés. Kétszer sikerült visszaerőltetnem magam szundi üzemmódba, de már nem bírok többet aludni. Négy órája rakják a pótot. Már aggódik az irányítóm. Azt hiszi, hogy még elérem a lerakót. Kis naív. Jó lesz az a lerakás holnap is.
-
Dolgozik esetleg közületek valaki a bárdi autónál?
-
-
Zolás
addikt
válasz
zolika39 #14076 üzenetére
Talán ki tudnám vezetni az időmet, ha lenne parkoló mindig, amikor meg akarok állni! Ja hogy bennmaradt 2-4 óra, mert este hatkor ha megállok egy 45 percesre, már nem megyek tovább hétkor, mert nem lesz hova megállni. Meg ha nem 3-4 órát állnék a felrakón, mire végre kiadja az árut a bohóc. Persze papíron ez is jól néz ki, mint a járj biciklivel, meg legyél zöldpártibb, amíg a gazdagék helikopterrel mennek a mekibe vacsoráért.
-
Freiherr
őstag
válasz
zolika39 #14076 üzenetére
Végigolvastam, van benne sok igazság.
Az első lépés lenne a legegyszerűbb: parkolókat építeni ezerrel, akkor majd nem állok ki nyolc órában, mert tudom, hogy nem fogok tudni megállni később.
Szerintem ez a legnagyobb felelőse a kihasználatlan időnek, nem az üresjárat hossza. -
zolika39
újonc
Új módszerrel szüntetné meg a sofőrhiányt, és szorítaná le az útdíjakat egy magyar társaság
-
Somatom
veterán
Azok 2026 júliusig még nem tachográfkötelesek. De, az ilyen autókat üzemeltető cégek kötelezettségei változnak.
Link
De, a munka, vezetési és pihenőidők rájuk is vonatkoznak. A rendőr a fuvarpapírokból símán megmondja, ha kamu a "lázlap". Ráadásul újabban egyes országokban a "kutyaólat" nem fogadják el pihenőhelynek. -
Somatom
veterán
Nem az alkalmazott a kritérium. A kereskedelmi árufuvarozás az, amikor maga a fuvar az árucikk. Pl. ha van egy fődtúró céged és az alkalmazott a cég teherautójával a munka elvégzéséhez szükséges fődtúró gépet szállítja a munkaterületre, az nem kereskedelmi árufuvarozás.
-
Helló!
Azt szeretném kérdezni, hogy 7.5 t alatt most sincs tachográf, csak papíron vezetik a napot?
Köszönöm szépen!
-
Zolás
addikt
válasz
Somatom #14064 üzenetére
Vazzeg, akkor sem így mész oda egy vadidegen emberhez!
Eddig csak egy idiótát akartam megverni parkolóban, de úgy igazán. Vasárnap reggel fél hat, verik az ajtót, de mint az állat. Kiugrok alsógatyában, biztos ég a pót, vagy támadnak az oroszok, atomrobbanás történt, akármi. Két részeg magyar, akikkel tegnap délután dumálgattam jó hangosan: Gyere komám igyá pálinkát velünk! Azt hittem a helyszínen elásom a két hülyét... -
Somatom
veterán
-
-
csibe1
addikt
válasz
Qtya123 #14060 üzenetére
"De amúgy, ha belegondol az ember a kamion is arról szól, hogy felkelsz az ágyból és kormány mögé ülsz. Majd parkoló és minden nap ugyanez. Ez is ugyanúgy, ugyanolyan, valahogy mégis más."
Embere válogatja ugye, kinek mi unalmas.
Inkább a melóhelyre való viszonylag hosszú utazás idegesítő, szerintem.
Menet közben hallani a sok blabla dumát, páran útközben elmesélik az életüket (van aki kétszer is)
Másrészt ha úgy van akkor napi két óra megy el utazással, hogy robotolhass.
Persze, hogy elege lesz az embernek, 2 óra a semmibe, ha nem tudod magad elfoglalni közben. -
Zolás
addikt
válasz
peterattila #14058 üzenetére
Elég ha te aláírod, de ha aláírja a munkáltató is, az mégjobb. Ezt neked kell igazolnod, mert nem voltál alkalmazásban, így az új munkáltató nem igazolhatja neked.
-
Qtya123
őstag
"minden nap ugyanazon/akkor az megyek dolgozni, ugyanúgy megy minden, ugyanazok az arcok..."
Valószínű, hogy ez lehet a 4. pont amit írtál, a klikk a fejben. Pontosan ismerem az érzést. 14 éve dolgozom (mindvégig ugyanaz a cég, de többféle területen megfordultam a cégen belül), abból 4.5 évet dolgoztam klasszikus irodai munkában. Életem leghosszabb munkahelyi időszaka volt. Minden nap ugyanúgy, ugyanazt, ugyanakkor, ugyanott hétfőtől péntekig.
Ebből a 4.5 évből 4 év úgy telt, hogy egy kisebb városban gyalog 8 percre voltam az irodától. Fél év viszont Budapest telt úgy, hogy 1 óra oda és 1 óra vissza tömegközlekedéssel.
Minden reggel állni a metró mozgólépcsőn és menni a bezombult, fásult fejű embertömeggel ugyanakkor, ugyanúgy... Nagyon megviselt, ordított belül, hogy mit keresek én itt, ez nem én vagyok. Esküszöm azon gondolkodtam, hogy ennél még a metró elé ugrani is jobb. Aztán nagy nehezen kikecmeregtem abból a munkakörből. Most is irodában vagyok, de nem klasszikus irodai munka és nem minden nap. Ezért is tudok másodállásban kamionozni.De amúgy, ha belegondol az ember a kamion is arról szól, hogy felkelsz az ágyból és kormány mögé ülsz. Majd parkoló és minden nap ugyanez. Ez is ugyanúgy, ugyanolyan, valahogy mégis más.
-
csibe1
addikt
"Hát, az angol tudósok is bebizonyították már, hogy egy munkahelyen kb 7 évnél van az a határ, ahol megunja az ember, és váltani érdemes."
Uhh, ez szép volt.Aztán Kanada meg már smafu?
[link]Bécsben is betiltották a kötelező oltás elleni "szabadságkonvojt"
Folytatódnak az oltásellenes tüntetések Kanadában
Kanadában a keletitől a nyugati partig, mindenhol tüntetnek az oltásellenesek
„Szabadságkonvoj”: kanadai kamionosok a kötelező oltás ellen
-
Zolás
addikt
válasz
peterattila #14052 üzenetére
Magadnak kell igazolnod. Átküldtem az email címedre a nyomtatni valót.
-
válasz
peterattila #14051 üzenetére
Hát, az angol tudósok is bebizonyították már, hogy egy munkahelyen kb 7 évnél van az a határ, ahol megunja az ember, és váltani érdemes.
Nem kell, csak érdemes.
Mentálisan, fizikailag, meg mindenhogyan.
Ebben a fuvarozásban az a jó, hogy sok lehetőség van.
Mehetsz fix kanyart, vagy csatangolhatsz jobbra-balra, mehetsz ponyvára, silóra, hűtősre, CE-re, adr-re, mindegyik más.
Én most elponyvázgatok egy darabig (lövésem nincs meddig), aztán megnézem mik a kritériumok CE-hez (túlméretes).
Az kifejezetten tetszik. Abban van kihívás, meg szerintem kétszer ennyi lóvé is. -
peterattila
aktív tag
Előzőben már írtam, hogy szerdán hajnalban kezdek, ehhez lenne kérdésem. Szűz sofőrkátyám van, de igazolnom kell az elmúlt 28 (56?) mapomat a hatóság felé. Hogyan tudom én ezt megtenni hitelt érdemlően? Tevékenységigazoló lappal vagy látszani fog a kártyán? Nem szeretnék egy vaskosabb büntivel kezdeni, aka szopás a sárga földig
-
peterattila
aktív tag
Én 20+ évet ültem egy irodában január 31-ig. Akkor felálltam, hogy elég volt. Szerdán 2-kor kezdek egy olasz fuvarral
. Nem tudom, milyen lesz, meddig lesz sárga földig szopás
. 3 hónap próbaidő, ha nagyon gáz, akkor hagyom a fenébe ezt a melót, de kíváncsi vagyok rá nagyon.
-
-
csibe1
addikt
-
kugli
aktív tag
Sziasztok!
Debrecen - Stuttgart fix fuvar 3.5t furgon fix fuvar heti szinten mennyit ér? Magyar cég,szóval így kellene a vélemény.
-
Somatom
veterán
Egyszer kaptam egy korzikai melót. Kisbusszal építőanyagot hordtam a kontinensről a szigetre. Egyik kanyarnál szóltam a főnöknek, hogy nehezek jönnek, adjon mellém rakodót. A csávónak minden baja volt, folyamatosan nyafogott. Miért nem jön a komp, miért dobálnak a hullámok, miért kellett neki jönnie, ő nem szeret utazni, stb. Visszafelé már nem bírtam, rákérdeztem.
-Figyu öreg! Május van, nyolc ágra süt a nap, nyugágyban heverünk a mediterrán tengeren úszó komp teraszán, te még sörözhetsz is és ezért fizetnek. Te inkább egy nedves szobában kevernéd a festéket?
-Igen.
Mit lehet erre mondani? -
Somatom
veterán
Nézőpont kérdése. Nekem az lenne a szörnyű, ha egy irodában kéne gubbasztanom, ahol a főnököm bármikor rám nyithatja az ajtót.
Tegnap délután ötkor hívtak az itthoni fusimból, hogy éjjel egyre kéne mennem melózni. Rögtön igent mondtam és nem első sorban a pénz miatt. Szeretek mozgásban lenni, szeretem, ha zajlik az élet. Ettől érzem, hogy élek. -
válasz
Somatom #14029 üzenetére
Nope
Azért nincs, mert elkezdik, aztán meglátják mi van itt valójában, egy hét után hazaviszik őket (hogy legalább az elején még ne szopassák le a sárga földig) de hazaérve már adja is át a kulcsot, és inkább elmegy gls-hez 400ért. Vagy akárhova mint ide.
Itt csak azok maradnak, akik vagy
1 introvertált
2 lelki sérült
3 szociálisan alulfejlett
4 vagy valami klikkje van a fejében.Rám csak a második nem vonatkozik...
-
csibe1
addikt
Ez a topik szupertitkos, 87 féle azonosítóval, minimum a fél falu kezességével, a rokonság jóváhagyásával, a bárakármilyen láma tanusítványával (aki a tibeti hegyek tetején lévő kolostorban található, és 2 mázsa keksz lekaszálása után adja meg a papírt), és a kanadai jegesmedve megfejése után láthatják csak, hogy ide meg más hasonló kamionos topikokba mit írtak.
hehehehehehhe
Ezt súgták vagy magadtól jött, jósdában mondták, megálmodtad?Nyugodtan fuss neki megint: az egész már ott megbukik; hogy minimum 2 hetet kint kellene lenni külföldön, távol a családtól, meg egyéb forró nedves dolgoktól.
"ennek tökrében döntenek"
Ez azt jelenti, hogy a töködnek döntött tükörrel szemben lévő tükörben lévő kép alapján? -
Somatom
veterán
válasz
csibe1 #14025 üzenetére
Na, az érdekes lenne. Kíváncsi lennék az öreg fejére, ha kapna egy telephely-ellenőrzést, hogy ugyan, mutassa már meg, hogy milyen szociális lehetőségek állnak rendelkezésre az ott hétvégéző 10-20 sofőr számára. Egy kempingágyat sem tudna mutatni.
Én még egy svájci, vagy francia napomra sem kaptam magasabb napidíjat. Stb., stb. -
Somatom
veterán
válasz
HoTaZo #14021 üzenetére
Ha van sofőrkártyám, akkor én már sohasem lehetek magánember? Úgy rémlik, hogy az 561 szerint a sofőr az, akinek feladata a jármű vezetése és ilyen minőségében a kártyája a tachográfban kell legyen. Ergo, ha nincs a kártyám a gépben, akkor nem lehetek sofőr. Ha nem vagyok sofőr, akkor a rendőrnek sofőrként nem tartozom számadással. A jármű a munkáltatóm tulajdona, ő döntheti el, hogy kinek ad kulcsot, ki tartózkodhat az álló járműben.
-
csibe1
addikt
válasz
HoTaZo #14021 üzenetére
"Viszont, mi van akkor, ha a váltást várod, de az késik, vagy ő visz haza, mert az útba esik, s így több lesz a heti pihenőd 45 óránál?"
Ez miért gond? Inkább több legyen, mint kevesebb.
A nem is olyan kedves francia elvtársak rendszeresen nézik az előző pihenőket, és ha csak 9 órás pihenőket találnak akkor simán megbüntetnek.
Akkor mi a helyzet? -
HoTaZo
addikt
válasz
Somatom #14020 üzenetére
Engem is érdekelne, hogy a TachoCenteres fickó mit mondana erre a felvetésre.
Kicsit gyanítom azért, hogy a magánember fogalom lenne az egyik ütköző pont. Mert az autóhoz köthető, alkalmazott vagy akkor is, ha nincs bent a kártyád. Egészen 44 óra 59 másodpercig nincs is gond.
Viszont, mi van akkor, ha a váltást várod, de az késik, vagy ő visz haza, mert az útba esik, s így több lesz a heti pihenőd 45 óránál? -
Somatom
veterán
Nekem ez az egész szabály nem tiszta. Tegyük fel, hogy végzek egy Párizs melletti parkolóban. Akkor engem, mint szabadidejét töltő magánembert köteleznek arra, hogy azonnal hazamenjek? Basszus! Ha már ott vagyok, akkor csak megnézem az Eiffel tornyot, Louvre -t, stb. Ráérek vasárnap hazaindulni, hiszen csak délután jön a váltás, addig üres a fülke. Ahhoz, hogy a fülkében aludjak, nem kell sofőrnek lennem, be sem kell dugnom a kártyámat a tachográfba. A munkaadóm nyilván megengedi, hogy szabadidőmben az üres fülkében aludjak. De, még akkor is aludhatnék benne, ha ott a váltóm. Sőt, akár ő is hazavihet.
-
Zolás
addikt
Imádom ezt a bulváros néderlandi kifejezést. Remélem a jövőben sok feka odaköltözik, és akkor négerland is lehet belőle.
Tudom hogy nyelvtanilag szabályos, de attól még elég degeneráltul néz ki.
Akik meg a szabályokat hozzák, azok meg életükben nem láttak még kamiont közelről. Az összes tapasztalatuk a csúcsfelszerelt fülkéket bemutató öltönyös majom által bemutatott videók. -
Somatom
veterán
Azt símán megteheted. Tulképp nem is rajtad, mint sofőrön verik el a port, hanem a munkáltatódon, mert ő szervezi úgy a munkát, hogy ne tudd szabályosan megtartani a pihenődet. Persze, ha a sofőr és a munkáltató ugyanaz, az szívás.
Én csak azt nem értem, hogy miután végeztem a melóval, miért rónak rám még elszámolási kötelezettségeket a szabadidőmben, a magánéletemben. -
Viccelsz? Az pénzbe kerül.
A pénz pedig olyan mint az áram. Csak egy irányba képes folyni
Ezek a saját anyjukat is meghúznák két euróért, nem is értem, hogy milyen őrzött parkolót akartok :D
Mondjuk nekem aztán mondhatná a rendőr, hogy menjek szállodába, kiröhögném.
Aztán ha nagyon erőlködik, akkor gugli fordító, írnék egy papírt gyorsan, hogy a kamion, a rakomány, és a fülkében található összes értékért a visszaérkezésem pillanatáig ő a felelős mert ő kényszerített rá, hogy ott hagyjam, aztán ha aláírja, lepecsételi, akkor vidáman elballagok szállodába.
Ha nem, akkor megköszönném a segítséget, és fetrengenék tovább az ágyban. -
HoTaZo
addikt
válasz
Somatom #14008 üzenetére
Pl., hogy csak ha nem a honos országban veszed ki a 2 csökkentett. Vagy, hogy minden 4 hétben 2 rendszeres pihenőnek kell lennie. Tehát, a második csökkentett után 2 rendszerest kell kivenni, amiből az egyiknél a két csökkentett pótlásával kezded, majd jön a 45 óra.
Ezt se lesz könnyű mindenkinek betartania. -
Zolás
addikt
válasz
Somatom #14008 üzenetére
Élelem és ital vásárolható a kúton is, csak tripla ára van. Ezzel meg is oldottuk a problémát.
A biztonságos parkoló már más kérdés. Még a körbekerített őrzött parkolók nagy részében se vállalnak felelősséget, ha kirabolnak, ellopják az árut, vagy bármi történik. Innentől ez megint csak egy jól hangzó baromság. Ha még azt is nézzük, hogy 2020 augusztustól már lenniük kellene, de sehol semmi, az meg felteszi az koronát az egészre. Ha valami a sofőrökre vonatkozik az azonnal és büntetési tétele van. Ha valamit nekik kell megoldani, az feledésbe merül. Még a németeknél se tudok olyan igazi rendesen őrzött parkolót, ami tutibiztonságos lenne, nemhogy egymásután. Fizetős parkoló az van, de csak a parkolóhelyet fizeted, semmi mást. -
HoTaZo
addikt
válasz
Somatom #14004 üzenetére
Engem is vár otthon a párom ötlet listája, aztán a bevásárlás, még ami becsúszik.
A kamionban, takarítok, főzök, ha az időjárás még a hely engedi, akkor sétálok és lazulok. Még egy szállodában is stresszesebb lenne, hogy meg lesz e még minden, mikor újra beülök az autóba.
Szerintem, bejelentkeznék a szállodába, kifizetném, kérném a blokkot és mennék vissza a kabinba. -
HoTaZo
addikt
válasz
SidCorky #14003 üzenetére
Hülyeség is! A mi szemszögünkből, a nyugati lobbierővel rendelkezők meg ezzel tartanak visszább minket. Ők már csak egy hétre hajlandók elmenni. De ki rakná le hétfőn vagy kedden az 1000+km-re, pénteken felvett árut?
Én ezekben a közös szállásban nem hiszek. Valahol előjönnek a hibák az emberi tulajdonságok miatt...
Szerintem, tök jól le lehet szerezni a 2 hetes turnusokat. Elég is az egy szuszra. Persze, néha becsúszik egy 3. hétre átcsúszó kör, de annak bele kell férnie. -
HoTaZo
addikt
Azért óvatosan az ifjú Padawan tájékoztatásával!
Ha mindannyian töltöttünk is "45-öst" gond nélkül a kabinban, azért a Mobilitás csomaggal, a jármű honos országába visszatérési kötelezettséggel másik irányból tudják megfogni az embert.
Persze, megértem SidCorkyt is.
Ha kész a jogsi + egyéb, menne, pénzt akar keresni. Csak nehogy hamar jöjjenek a büntik.
Mert, amit lehet, azt nem biztos, hogy szabad is!
Inkább szakítom meg a 45 órás pihenőmet egy ½-1 órás, jól időzített munkával, hogy 44- 44½ óra pihenő legyen, mintsem az induláskor kapjak egy csekket. -
SidCorky
őstag
Létezik cég, aki fizetne szállást? Gondolom inkább az a trend, hogy vagy megoldom, vagy fizetem a büntit, ha úgy alakul, főleg a legendás kezdőbarát, mindenre levonós napocskás cégnél lepődnék meg, ha bármelyiket is állnák.
Nyilván kezdőként az utolsó pontig inkább arra mennék, hogy betartsak mindent, csak kíváncsi vagyok, mennyire van ez komolyan véve. Amilyen jól felszerelt kamionok vannak, elég hülyeségnek tartom, bár gondolom ezt nem én fogalmaztam meg először.
-
SidCorky
őstag
válasz
SidCorky #13916 üzenetére
Na végül elkezdtem a C-t, az elméleti e-learningen túl is vagyok, már vizsgaidőpontra várok és nyomom a próbavizsgákat. Viszont szembejött velem egy cikk, ami (pontosabban a szabályok) szerint a 45-ös pihenőt több országban sem lehet a fülkében tölteni. Ez mennyire van betartatva a hatóságok által a gyakorlatban, mennyire nézik a parkolókat, illetve mennyire foglalkoznak ezzel a cégek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával