Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen processzort vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
madmike
őstag
-
MaciG
addikt
válasz
SzalaiG #1293 üzenetére
Érdekes. És a nagy igazság a végén van: " Ha valaki kamionozásra adja a fejét, annak legtöbbször nincs visszaút," Nekem is van pá ismerősöm aki már régen ott akarta hagyni a fuvarozást, csak még legyen kész a ház, még vesz egy autót,stb; de azóta is csinálja pedig valakinél már gyerek is van...
-
SzalaiG
addikt
-
törölt tag
Igen igen erre is gondoltam igazából!
A kettőtök vitáját én azzal egészíteném ki hogy mindenkinek igaza van.
Az adott ország KRESZ szabályait be kell tartani mindenhol, plusz a nemzetközi egyezménybe foglalt vezetési időket.
DE kollégának a tapasztalata ha azt mondja mások az elvárások akkor hiába ellenkezel a rendőrrel, úgyis neki lesz igaza. Ha meg nem akkor megbüntet másért.. na nem ? -
Azzal, hogy csak az asztal mogul dumalok.
Nem, mivel uniorol beszelunk, az irataid, a vezetoi es a tobbi engedelyed megfelel a tobbi orszag eloirasanak is. A vezetest ne keverjuk ide, mert a kozlekedesi szabalyokban lehetnek elteresek, azt nyilvan be kell tartanod, viszont nem mehetsz be olaszorszagban az okmanyirodaba a megfelelo papirt kivaltani. Ez nem a te dolgod, hanem a torvenyalkotoke, hogy egyseges es elfogadott legyen a rendszer az unioban.
-
Zolás
addikt
Nem lőttem mellé. Mindig az adott ország szabályai szerint kell vezetned. Te azt mondod nem. És miért nem? Miért nem kell törődnöm az adott ország szabályaival?
Abban igazad van, nem büntet meg a francia rendőr négy óra vezetésért. Addig keres hibát, míg nem talál. Hajrá. -
MaciG
addikt
Én arra akartam kilyukadni, hogy hiába kéne egyformának lenni, attól még nem biztos, hogy téged nem büntetnek meg pl. Franciaországban, mert van egy elmélet, aztán erre jön a gyakorlat.
Egyébként ha már felhoztad, állítólag Hollandiában van már olyan korlátozás, hogy bizony erősségű szereket, csak akkor vehetsz legálisan, ha holland állampolgárságod van, ami meg eléggé diszkrimináció és elméletben ezt se engedné az unió.
Szóval még1x amit mondani akartam, az az hogy nem az elmélet a lényeg, hanem hogy abból mi valósul meg a gyakorlatban.
-
MaciG
addikt
Mindig annak az országnak a törvényeinek kell megfelelni, ahol éppen vagy, és a szabályok nem ismereten nem mentesít... Pl. ha Afrikában senki nem szól érte, mert jogsi nélkül 3-an utazunk a motoron bukó nélkül, attól itthon még keményem megvágnak érte és hiába mondaná a néger csóka, hogy de náluk pedig nem így van.
-
Nem keverem. Az nem a te dolgod, hogy minden orszag kovetelmenyeit ismerd. Neked a sajat orszagodet kell ismerni, az mar a torvenyalkotoink dolga, hogy ezek megfeleljenek az unios eloirasoknak es ha megnezed a gkm rendeletet kulon reszben sorolja is, hogy melyik unios rendeleteknek felel meg. Nemzeti kategorianal nem, de egy olyan dokumentumnal ami nemzetkozileg elfogadott, mindenkeppen igazitanak a kozos eloirasokhoz. En nem azt mondom, hogy a francia nem fogadja el vagy elfogadja, ha nem fogadja el a te unios irataid, akkor az a rendor/stb a szabalyserto nem te.
-
Zolás
addikt
Mit kell átgondolni? Franciába nem fogadják ha nem egyeznek a számok a gki kártyával.
Ez tény. Az okmányirodában is megmondták mikor jogsit újítottam. Sokan ezért újítanak, mert külföldön cseszegetés van. Az hogy nálunk változik a jogszabály, nem terjed ki külföldre.
Ezen gondolkozz el... -
madmike
őstag
Forgalmi vizsga pipa
-
-
madmike
őstag
Lényeg a lényeg, majd az E után megyek GKI-ra, azon a pár héten már semmi sem fog múlni.
-
madmike
őstag
E katogóriához muszáj kiváltani a C jogsit vagy elég a C-ről egy vizsgaigazolás? mindenhonnan mást hallok.
-
madmike
őstag
Sziasztok!
Közeli terveim között szerepel, hogy otthagyom a jelenlegi munkahelyemet és egy nyergesvontató volánja mögé ülök.
Az első lépéseket már megtettem. Csütörtökön lesz a 'C' forgalmi vizsgám. Aztán a következő induló C+E-n már ott is leszek. Páv2-t már megcsináltam. A GKI lesz még hátra. Azt mikor lehet megcsinálni? Ha már az E kategória is megvan vagy a kettőt párhozamosan is csinálhatom? -
zsid
senior tag
A munkahelyemen ismételten sikerült megbizonyosodnunk róla, hogy a túlzott spórolás néha többletkiadásokhoz vezet.
Adott egy FH12 420, 1.150 000km. Tavaly nyár óta írja a számítógép az injektor hibát a 2-es és 3-as injektorra. Majd, majd majd... A végére a kettes injektor már csak pisilt, szép lassan elégett a kipufogó szelep, ami ez után eltört. A szelepszár szétnézett a vezérműtengelynél, a lehulló szeleptányér megrendezte a dugattyút és a hengerfalat, majd a kipufogó csonkon keresztül átrendezte a turbó lapátjait.A 6 felújított injektor nem lett volna 600 000, most a kár 2 milla... Húú de mennyit spóroltunk
-
törölt tag
NA holnap GKI vizsga
-
zsid
senior tag
"Akkor feljebb veszem a hőfokot és mikor megkérdezik mért romlott meg az árú, majd mondom, hogy így jött ki a 2 liter."
A termo szalagon látszik mennyi volt a beállított hőfok. Megnézném az arcod, amikor rádverik 22 tonna kiolvadt hús árát xD
Gartnerből is kettő van, a magyar és az osztrák. Mindkettő Lambachban van - van Zalaegerszegen is valami telephelyecske, de ott már csak parkolnak), az osztrákhoz magyarként nem tudsz bekerülni, viszont 1,5-annyit fizet mint a másik. Amúgy a magyar üzletáguk tényleg nem rossz hazai viszonylatban.
-
MaciG
addikt
hogy a hűtő normája 2 liter ( összehasonlításul az én hűtőm eszik 3,6 litert, az előző pótkocsimmal állandó fagyos munkával nyáron nem ment 4 liter alá a fogyasztás )
Akkor feljebb veszem a hőfokot és mikor megkérdezik mért romlott meg az árú, majd mondom, hogy így jött ki a 2 liter.
Viccet félre téve, nekem pár ismerősöm a Gratner-nél dolgozik, és jókat mesélnek róla (többihez képest), bár azt nem tudom milyen nehéz oda bejutni.
-
zsid
senior tag
-
-
zsid
senior tag
"Emellett semmifele csalas nincs a tahograffal, nem is kernek es nem is kenyszeritenek erre soha."
Ez a másik orbitális baromság. A Szotyinál is van csalás. Van cimbi, aki azért hagyta ott. Szólt, hogy lejárt a 15 óra munkája, az irányító meg közölte, de ki kell érni, el kellene indulni. Nem kérik mi ?
Beszélgettem anno egy hűtős wabissal, 15600km-t ment egy hónap alatt. Akármilyen jól forgatnak, ennyi nem jön össze szabályosan. Ex Wabis munkatársak is mesélték, hogy amikor kellett, akkor ők is megkulcsozták a DAFot, aztán mentek árkon bokron keresztül, mert kellett.Az meg szuper, hogy a pénz hivatalosan megy a számlára, de ez nem vigasz, amikor kint ülsz 4 hetet és kapsz rá nettó 220 000-ret...
Egy előnye van a szotyinak, hogy kezdőket is felvesz szó nélkül aztán ha megvan az 1 év tapasztalat, akkor lehet menni bárhova. -
Nincs zsebbe penz, minden szamlara megy hivatalosan.
Emellett semmifele csalas nincs a tahograffal, nem is kernek es nem is kenyszeritenek erre soha. Ha nem ersz oda, szolsz idoben es kesz. Sehol sem irtam, hogy mocskosul jo, csak hogy nem annyira rossz, mint sokan hiszik, halljak. Ekkora cegeknel mindig van mozgas, meg sokan nem a realitas talajan elnek.
-
zsid
senior tag
Az lenne az utolsó hely ahova dolgozni mennék.
Nem rossz hely, de olyan mint Waberers-es sofőr már csak néhány száz van. A többiek valamelyik franchise alvállalkozónál dolgoznak.Jó hely, minimálra bejelentve uniózzál, a többi zsebbe kapod, kivéve ha levonnak túlfogyasztást vagy akármit. Az eredeti Waberers talán annyival jobb, hogy ott - a legutóbbi túlfogyasztásos pereskedés óta - 160 000 + prémiumra vagy bejelentve,így aztán meghirdetik, hogy nettó 300 000-res fizetés... Aztán ha a prémiumot valami kitalált indokkal levonják, mit tudsz tenni? Semmit. Kint voltál 4 hetet nettó 200 00-ért.
Lehet mondani, hogy ez nem igaz, meg legenda meg akármi, nekem vannak barátaim, munkatársaim akik ott dolgoztak, van aki éveket lenyomott ott ( vagy az előd Hungarocamionnál, ami nagy legenda, de ott is ment a simliskedés).
Tavasszal megtörtént a Waberers-Szemerey fúzió. Egyik ismerős ott dolgozik hűtős szerelvényen. Közölték vele, hogy a hűtő normája 2 liter ( összehasonlításul az én hűtőm eszik 3,6 litert, az előző pótkocsimmal állandó fagyos munkával nyáron nem ment 4 liter alá a fogyasztás ) és amit e fölött eszik a hűtő, azt levonják tőle. Ez nyáron havi 60-80 000 forint mínusz.Azon sem árt elgondolkodni, hogy ha olyan mocskosul jó a Waberers, akkor miért van állandó sofőrhiány? Nálunk meg tudnék mondani néhány céget, ahova szinte csak kihalásos alapon lehet bekerülni. Akad ilyen alvállalkozója a Waberersnek is, ahol wabis kocsival dolgozol, korrekt bánásmód és fizetés mellett, de ott sincs felvétel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)