Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
válasz #81556480 #1196 üzenetére
Szia!
Kezdo soforkent mennyit kerhetsz? Hat semennyit. Orulj neki, hogy kezdokent felvesznek. 10-15 eve csak kapcsolatokkal lehetett kezdokent autora ulni, szoval orulj, hogy van lehetoseg. Majd ha lesz tapasztalat, akkor kerhetsz, valogathatsz, addig is nyugalom, senki sem profikent kezdte.
Jo utat!
-
törölt tag
Na megyek GKI-re
Aztán felvesznek próbaidőre 7.5T gépesre -
törölt tag
Kezdő sofőrként megyek állásinterjú félére.
hetelős munka 7.5 t németo/ orsztrákAmikor a fizetéses részhez terelődik a beszélgetés, szeretnék felkészült lenni.
-ha km-ben fizetnek mennyit kérhetek
-ha havi (nemtudom van e ilyen) szintén mennyit.
bármilyen más fizetéses infó jöhet -
-
törölt tag
Fordulhatok itt valakihez fizetéssel kapcsolatos kérdéssel?
-
-
törölt tag
A bodrog transról tud valaki valamit ?
-
MPowerPH
félisten
Leellenőrizhető, hogy hol szerezted meg. Mikor átváltod UK jogsira, be kell írni a nyomtatványon, hogy melyik országban vizsgáztál.(meg úgyis be kell küldened, és ők látják, hol szerezted) Ez aztán a központi rendszerükbe kerül. A munkáltató innen látja, hol szerezted a jogosítványodat.
Pl. ismerősöm, aki Szerbiából származó magyar, szintén gondban van. Neki megvan az összes kategóriára, de nem tudja átváltani. Nem EU, és itt nem ismerik el az ottani rendszert, így mindegyik kategóriából újra le kellene vizsgáznia. Pedig ő már átváltotta a szerb jogsit magyarra, tehát maga az okmány az EU-s, mégis egyből rámondták, hogy ezt nem tudja cseréltetni.Pluszban itt a rendes kamionos sulik mikor végeztél, kiállítanak egy ajánlólevelet, aminek a leendő munkáltató nagyon örül.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
-
törölt tag
És van itt IFA-sofőr ?
-
SzalaiG
addikt
Van itt Gartner-os?
-
zsid
senior tag
"Az alsobb rendu utakon, gondolok itt autopalya"
Ez csak szerintem ellentmondás? A bekapcsolást nem fogják ellenőrizni. Vannak telepített kamerák és kamerás kontrollkocsik. Rendszám alapján ellenőrzi az adott szakaszt ki van e fizetve.
A kommunikációjáról nem tudok semmit. Ennyire nem ástam bele magam.
<tRucKdriFteR>
-
Shodan
addikt
Ma indult el ez a csodalatos e utdij rendszer.
Es a kerdesem az lenne hogy a fedelzeti OBU pontosan hogy kommunikal a kozponttal?, milyen technologian?. Az oke hogy gps el rogziti hogy melyik uton hova es mennyit mentem, de hogy kerul ez a kozpontba.
Az alsobb rendu utakon, gondolok itt autopalya, meg pontosan hogy ki es milyen modon fogjak ellenorizni hogy be van e egyátalán kapcsolva.:?www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.
-
törölt tag
"Milyen rossz lehet annak a kamionsofőrnek...
aki tegnap éjjel jött be Horvátország felől és még elvámoltatta az árut, majd hajnalban a neten el akarta intézni az e-útdíjat, ami persze nem ment. A Google Reader-ben akartra megnézni a hírek között, hogy miért nem megy, de már az sem működött. Aztán elindult, de megállt egy Postán csomagot feladni, de azt sem lehetett a rendszerhiba miatt, ezért idegességében elrágott egy dianás cukrot, amiért pár kilométerrel később elvették a jogosítványát. Emiatt felment a vérnyomása, ezért el akart menni az SZTK-ba, de a Semmelweis nap miatt ott nincs rendelés és most épp elkeseredetten bóklászik valahol, mert szeretne venni egy doboz cigit." -
törölt tag
-
MaciG
addikt
BANZAII
-
zsid
senior tag
válasz #81556480 #1165 üzenetére
Lassan 10 éves a C kategóriám
Én inkább halnék éhen, mint hogy ott dolgozzak. Ha nincs más akkor jó, próbáld meg szerintem felvesznek. Ott C kategóriával szerintem majdnem hogy csak a COOP-os autók vannak, az meg elég retek munka.
Most nézem, te gönci vagy? Mikor barackozunk?
<tRucKdriFteR>
-
törölt tag
van már két éve C jogsid? amugy rohadt drága az ADR vizsga
MÁS:
Szemereyről van valakinek tapasztalata ? (miskolc)
Van ez a hirdetés::
A Szemerey Transport Zrt. „C” kategóriás jogosítvánnyal, miskolci telephelyére gépjárművezetőket keres.
Jelentkezési feltételek:
„C” kategóriás jogosítvány,
belföldi árufuvarozói engedély,
emelőhátfal kezelői bizonyítvány,
terítő járatokon szerzett tapasztalat és „C+E” kategóriás jogosítvány előnyt jelent,Jelentkezés a pozíció megjelölésével a hr@szemereytransport.hu e-mail címen.
Nos nekem CSAk C jogsim van, az is friss.
Van esélyem szerintetek ha felhívom őket és elmondom hogy van friss C jogsim, de megcsinálom az emelőhátfal vizsgát és a belföldi árufuvarozóit ?
Vagy esélytelen? -
Quiksilver
aktív tag
Ha jól tudom az autópálya kezelő oldalán meg lehet vásárolni e két ország matricáit de az a tuti ha inkább rajkán (magyar-szlovák), illetve kútynál (szlovák-cseh) határon megvásárolod az adott matricát, ki van táblázva hogy hol lehet megvenni pihenőkről meg annyit hogy igazából nem tudom mennyire akarsz sűrűn megállni de olyan étterem amibe jó kajákat lehet kapni (gondolok én itt ebédre) az Brno és Prága között van az 1-esen, többnyire benzinkutakkal együtt vannak, de konkrét személyes kedvenc az ez
Az embereket két dolog foglalkoztatja az ősidők óta: 1.Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
flash-
veterán
személyautóval szeretnék menni prágába,érdeklődnék hogy a cseh és szlovák autópályadíjat itthon magyarországon is meg tudom vásárolni?esetleg internetről?vagy milyen módon?
másik kérdés hogy prága felé vannak olyan autópálya pihenők ahol van valami gyorsétterem?hol ajánlott megállni?
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
Pakolási ismeretekkel megszenvedtem... Rengeteg szakszó vagyon, amihez hozzá nem tudtam szólni. Érdekes dolog, hogy pl. az ADR bárcákat is tudni kell, pedig gyakorlatban semmi közöm nem lesz hozzájuk ADR nélkül.(mondjuk ez már megvan, kamion szim. rulz)
Don't Tread On Me
-
-
zsid
senior tag
válasz MPowerPH #1154 üzenetére
Abba belegondoltál már, hogy aki "távolsági" kamionos azt hétfőn megrakják és péntekig csak előre megy. Te pedig napi 15-ször fogsz rámpára tolatni, lehet, hogy pótkocsit vagy felépítményt csereberélni. A "távolsági" kamionosoknak sokszor sokkal egyszerűbb dolguk van. Mi jót szoktunk azon derülni, hogy ahova én nyélgázzal tolatok be 30 másodperc alatt, oda egy nagy klumpás nemzetközis pilóta 5 percet rutinozik. Nálunk egy átlag pótkocsi csere 3 perc
Végre valami kézzelfogható hír az útdíjról:[link]
[ Szerkesztve ]
<tRucKdriFteR>
-
SzalaiG
addikt
Hangverseny - Voice Race
Kamionos napló: Egy kamionos naplója
-
MaciG
addikt
válasz MPowerPH #1150 üzenetére
Köszi. Igazából engem csak az ilyen alap dolgok érdekelnének ami egy buszon is megtalálható, mert egyszerűen sehol se találok semmi használhatót... Szótárba meg hiába keresem, mert pl a légrugó vagy benne sincs, vagy ha igen akkor visszafelé lefordítva meg már teljesen mást jelent...
BANZAII
-
MPowerPH
félisten
Szuper, köszönöm. Így legalább tudom mit jelentenek ezek a kifejezések. Igazából ez a 3 kérdés volt az, amihez nem tudtam hozzászólni.
MaciG: Hivatalosa DSA LGV theory könyvből. De ez nem csak műszaki... 525 oldal, és minden benne van az elméleti vizsgához. Még pont 200 oldal van hátra.
Pluszban találtam egy ilyen oldalt, tök hasznos, ha ezt tanulod, és bele akarsz mélyedni.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
zsid
senior tag
válasz SzalaiG #1147 üzenetére
Ingyen neteket ahol hot-spot van, nem tudom nem járok külföldre. Viszont pár cimbi mondta, hogy kint vesznek Lidlben meg össze vissza 20 euro körül usb-stickeket és mobil net powaaa. Alap dolgokra megfelelő.
A térképeket passzolom, én már csak a google maps-nek hiszek.
<tRucKdriFteR>
-
SzalaiG
addikt
Hali!
Hol lehet ingyen neteket találni Európában?
Hol van igazi nagy térképbolt Magyarországon? -
zsid
senior tag
válasz MPowerPH #1144 üzenetére
Üdv a klubban
A fifth wheel az a nyereg ( de jól gondoltad ), a kingpin pedig a királycsap lenne magyarul.
A kingpin relase handle-re nem nagyon tudok magyar szót, az önmagában a kihúzható kar, ami oldja a nyeregben a zárat ( ezen egyértelműen lerajzolták: [link] ). Szétakasztásnál ezzel tudod szétkapcsolni a nyerget, de ezen van egy kis biztonsági reteszes megoldás, az lesz a dog-clit. A lényege, hogy ha rendesen összezárt a nyereg, akkor a relase handle tejlesen becsúszik a helyére. Ezen van egy kis bemarás, amibe ilyenkor beleilleszkedik a dog-clit, ez biztosítja a véletlen kioldódás ellen. Ezen általában lánc, drót vagy ( pl Volvok esetén ) egy kis kallantyú van.Előbb a dog clitet kell oldani, azután tudod csak kihúzni a relase handle-t.Lehet ez így kicsit katyvasz. Most itthon vagyok, ha kell akkor kedden tudok csinálni képet/videót akármit ami segít.
A másik, ami tök homály: On a draw-bar unit of these should you check for wear or damage? -Eyelet coupling
Az eyelet coupling az egy elég gyökér megoldás. Ilyennel nem szívesen húznék pótkocsit. Ha jól értem ennél azt kell megnézni, hogy a pótkocsi vonórúdján nincs-e kopás vagy sérülés ? Ilyen itthon is van. Ha vonórúdnak nem igazán lehet hosszanti holtjátéka, különben a két rögzítő csapszeget eltöri és elhagyod a pótkocsit. Szilárdsági okokból deformáció sem engedélyezett.Ha jól gugliztam, akkor a synchromesh gearbox az a mezei szinkronizált sebességváltó. Itt azért nem kell duplázni, mert a szinkronizálást megoldják a szinkrongyűrűk, ugyanúgy mint a személyautókban. A duplázás miatti kopást legfeljebb a kuplungszerkezetben, kinyomócsapágyban tudom ilyenkor elképzelni. Nekem a Magnum új korában szinkronváltós volt, mára pár szinkrongyűrű elkopott, a 3-5-7 már nálam is dupla kuplungos ha haladni akarok
Úgy látom nem is alszik a topic, esetleg kevés a táma?
[ Szerkesztve ]
<tRucKdriFteR>
-
MPowerPH
félisten
Hali!
Kamionon elméleti vizsgára készülök, és nem értek pár kifejezést. Gondolom akik benne vannak, azok tudják miről lenne szó, mert nekem homály. Természetesen a műszaki résznél van a gond...
A fifth wheel az gondolom a traktoron a tányér. Na most ehhez kapcsolódik két dolog.(a harmadik maga a kingpin, ami a kis 'bogyó' a tréler alján, ami becsúszik a tányérba, legalábbis így tudom) A kingpin release handle, ami a dog-clip -et védi. Melyik micsoda?
A kérdés egyébként így hangzik: What would you secure with a dog-clip? -Kingpin release handle
A másik, ami tök homály: On a draw-bar unit of these should you check for wear or damage? -Eyelet coupling
És még valami: synchromesh gearbox -nál a miért okoz a dupla kuplungozás nagyobb kopást a szerkezetben?
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
törölt tag
Üdv!
5hengeres 340-es MAN motor szelephézag értékeit honnét lehetne kideríteni ?
-
törölt tag
Nem tud valaki "okosított" gki szerzési lehetőséget?
-
SzalaiG
addikt
Egy hete járom Európát.
Nagyon tetszik, de senki ne higgye, h könnyű.
Írből megyünk Olaszba.
Az angliai vezetéstől tartottam ugyan, de nem vészes. Balra tarts van, de udvariasak és előzékenyek. Csak napsütés nincs náluk, de sajna azt még nem szállítunk úgyhogy maradt az eső-szél vagy szél-eső kombó állandó borúval.
A csatorna innenső oldalán is ugyanolyan szar az idő. Nápoly alatt van az úti cél így remélem ott már jobb idő lesz! -
törölt tag
válasz SzalaiG #1133 üzenetére
Heló!
Én GÖnci vagyok de életemben nem hallottam még a Pálinkás Intertransról, elvileg meg itt van mellettünk.
Mekkora ez a cég? A felvételinál azt kell érteni hogy itt vettél fel árut vagy ennek a cégnek dolgozol és felvételiztél? nem értem pontosanAmugy megvan a C kresz vizsgám, kedden rutin vizsga.
(#1131) Cheesy
Írnál egy privátot hogy miről lenne szó ? Ez raklapos árú? ha jó előre van egyeztetve én lehet tudok itt a messzi borsodban darus autót. ( nem KCR, az már kicsit kamaz feeling )
[ Szerkesztve ]
-
SzalaiG
addikt
Olaszországból Brescia-ból írok.
Nagyon tetszik a meló. Vezettem Szlovánból-Olaszba 4órát.
Csütörtök reggel simán ment a felvételi a Pálinkás Intertrans-nál. 14órakor indultunk a céges busszal Mosonmagyaróvárra, h felvegyük a kamiont.
Elakadtunk Gönyűnél 16-tól másnap 17-ig álltunk az M1-esen.
A helyiek hoztak szendvicset és meleg teát. Polgárőrök és osztrák katasztrófavédelmisek segítettek, de magyar hatóság az sehol-semmi.
Nagyon jót aludtam a Daf-ban. 105.410-es típus kézi váltóval. -
Cheesy
őstag
Erre a topicra nem számítottam
Egy, az országban 30 helyen jelen lévő építőanyagkereskedésnél dolgozok, mindig azzal kell vacakolnom hogy ha nem helyi (szolnok és környéke) a projekt, akkor kutatnom kell a többi telepnél, hogy milyen KCR-es 8 vagy 16 tonnás autóval szaladgáló fuvarozóval szoktak fuvaroztatni.
Látom itt van pár érintett ezügyben, milyen régióban tevékenykedtek? Kialakítanám a saját kis térképemet, kivel hol érdemes fuvaroztatni.
Országosan működő FIXes autókkal fuvarozó cégek már vannak beváltak, főleg darus autók kellenének nekem.www.vakbelmutet.hu
-
törölt tag
14.én C. kresz vizsga
-
SzalaiG
addikt
-
SzalaiG
addikt
-
SzalaiG
addikt
Ittas vezetés
Örökre eltiltani! -
MaciG
addikt
Csak én vagyok balfasz vagy tényleg nehéz a légfékeket bekötni a tandem pótkocsira ?(ezekre a "kutyafejekre gondolok)
BANZAII
-
törölt tag
Dzsíszösz
Hát MINDENHOL, youtube kommentekben, fórumokon, MINDENHOL ugyan ezeket olvastam
Hihetetlen, de muszáj lesz ott valamennyit lehúznom hogy icipici rutinom legyen aztán már a kamionsofőr rokonaim is be tudnak tenni valahová, de ugye rutin nélkül nem mernek nők sem.
Annyiból kemény vagyok hogy megszoktam a szemét főnökséget, és a sz*patást.
Márciusban jövök! -
Zolás
addikt
válasz #81556480 #1107 üzenetére
Elsőre 2-3 hét és valószínüleg egy öreg csókossal küldenek majd ki, aki mindenért cseszegetni fog, mintha tudnod kéne, és nem most tanulnád (kb mindig ilyenekkel futok össze, pofáznak össze-vissza, de egyszer se mondják el mit is kéne csinálni)
Levonások azért vannak, mert szabott kilométerrel mész, és ha többletkilométered van, azt levonják. Ahogy a túlfogyasztást is. Ha olyan helyen tankolsz, ami drágább mint itthon, azt is szeretik levonni. A kettő közti különbözetet.
Írd fel, ha valahol gyorsabban hajtottál, és úgy gondolod bemértek. Ha a haverját mérték be, megpróbálják mással kifizettetni, és ha nem emlékszel, akkor bukta, rádveri. Vagy kérjél papírt, különben simán bemondja, hogy itt meg ott voltál, traffipax bemért, levonjuk, aztán nincs fizetésed.
Biztos mondani fogja, hogy vezess túl, munkaidőn, meg mindenen, de ha elkapnak, csak te fizetsz. Maradj szabályos, erről idővel leszoknak.
Jó dolog nincs. Van állásod, meg fizetésed. Ennyi.
Az autók szét vannak hajtva. Enyimbe van 165000 km és nem lehet váltani. A szervíz egy kalap sz@r. 11kor bementem pótot javíttatni, és mire eljutottam a szerelőig 16 óra lett.
Az irányító mivel új vagy, 4-5 hétig is kint fog tartani, ha egyedül leszel. Pláne kezdőként úgyse mersz rászólni, meg vastag a pofájukon a bőr, elhajt a fenébe, hogy nincs fuvar magyarba, és maradsz kint.
Ja minden kamionsofőr alkoholista. Eddig egy emebrrel találkoztam, az egyedül nem. Ahogy megáll, már a pálinka meg a sör az arcába.
Ha van még kérdésed, válaszolok, ahogy az időm engedi. Most csak azért vagyok itthon, mert a pót szervízbe van amugy belgiumba lennék.
Fizut azért nem mondok, mert az anyacég, meg a kisvállakozások eltérően fizetnek. Csak kilométerre, vagy kilométer+alap, tehát eléggé összevissza van, ezt csak akkor tudod pontosan, ha beszélsz valakivel a cégtől ahova mész.
Személy szerint csak azért vagyok itt, mert kellett egy állás, és jött a tél. Ahogy lehet, megyek is innen. Szívem szerint nem ajánlanám, még rutinszerzésre se, mert nem baráti a hozzáállás, hanem gyökerek. Viszont valahol el kell kezdeni, és máshova kezdőként nem fognak felvenni.Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
törölt tag
Mióta vagy ott? Mit takar ez a négykezed dolog? nullakilóméteres sofőr lennék, nemigazán van más választásom, tehát lehet bepróbálkozok, hogy legyen rutinom. Mennyi időre küldenek ki egy kezdőt másik sofőrrel?(kb) Meddig tart a betanítás?
Fizut ilyeneket nem merem kérdezni.
Tényleg vannak egy idő után mindenféle drasztikus levonások?Jó és rosz dolgokra is kiváncsi lennék .
Köszi előre is
-
marsu
veterán
Press any key to continue ...
-
törölt tag
Van köztetek waberer's es sofőr?
-
Zolás
addikt
válasz SzalaiG #1102 üzenetére
Decemberi ünnepek miatt csúszik, jövő héten megkapod szerintem.
Ügyesek azért, ha sokat csúsznak és lejár a kártyád, amit most használsz, akkor se tehetsz semmit, és 90 nappal a lejárat előtt nem igényelhetsz újat.
Nekem is öt hét volt mire megjött, és nem voltak közbe ünnepek.Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemlámpa, zseblámpa
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- alza vélemények - tapasztalatok
- Farming Simulator 25
- Super jelzővel turbózza fel az Orint az NVIDIA
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Micro Four Thirds
- Formula-1
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
- Nagyon jó ár Új állapot 100% akksi apple gari 2025.01.31-ig 55k értékű kiegészítő.
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- Apple Watch Series 7 45mm Midnight Aluminium Case, GPS
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 16Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / újszerű állapot / Excellent akku
- Xerox 106R04349 Dualpack fekete
- Phantom Thread (Fantomszál) eredeti poszter bekeretezve 27 in x 40 in (69 cm x 102 cm)
- DOMYOS EL520 Elliptikus tréner, áramforrás nélküli
- Wireworld Luna 8 Audio Interconnect RCA kábel 1m
- Corsair RM750X (2021) White 750W-os Gold minősítésű tápegység - sok magyar garanciával! -
- ASUS ROG GR6 i5-5200U 16GB 2 512GB SSD GTX 960M - ultra pici, ultra csendes, bivalyerős gép
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest