Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen processzort vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzalaiG
addikt
A digitális tachográfkártyát megrendeltem a KPM-nél, de nem jött meg.
Hol lehet érdeklődni?
Ott nem ,mert zárva van. -
törölt tag
Üdv !
Itt egy amatőr rajz egy gombról. Majd holnap lefényképezem
Nem tudom mi ez.
Man 27.343
-
SzalaiG
addikt
BOLDOG KARÁCSONYT SOFŐRNEK!!!
…………………….▲
…………………....☼
……………… …*•♥♥•*
………………..*♥♀♥♂♥*
...…………...*♥• ►♥◄•♥*
..................* ♥▬♥▬♥* ♥ *
………….*♥•♥▬#♠♥▬♥ *♥*
…………*♥♫♥▬♫♥ ♥♫▬♥♫*
……..*♥♥☺ ♥♫* ♣♥ ♫♥ ☺♥♥*
…..*♥♥♣♫♥♣♥☺♥♫♥ ☺♥♫♣♥♥*
….*♥♥☺♣♥♫♥♫♥☺♥♫ ♥♣☺♥♥*
…………………….▓█
…………………….▓█
................... ๑۩۞۩۩۞۩๑ -
törölt tag
Üdv!
Van itt valakinek 5 hengeres MAN-ja ?:
-
SzalaiG
addikt
A PÁV-ról hol-hogyan lehet igazolást szerezni?
Megvan csak elkallódott a papírja... -
zsid
senior tag
Előremenetnél nincs nagy különbség. Ahol a csuklós ikarus elmegy, ott elmegy a pótos teherautó is.
A sima pótos íven futása hasonló, mint az önkormányzott hátsó tengelyes ik280-nak. A tandem inkább úgy fordul, mint egy hajtott hátsó tengelyes 18 méteres csuklós, az már többet vág le a belső ívből. A nyergesnél- mivel nagyon elől van a csukláspont - meg tök más minden. Ahol a csuklós busz elmegy, ott nem biztos, hogy el fog menni a nyerges -
MaciG
addikt
Forgózsámolyos pótkocsival jóval nehezebb tolatni mint tandemmel? Csak azért kérdezem, mert most csinálom az E-t, és jelenleg csak olyan oktatója van a cégnek akinek ilyen pórkocsija van. Tandemmel nem lenne gond, mert sz szinte ugyanaz mint egy csuklós busz.
-
SzalaiG
addikt
válasz
werszomjas #1057 üzenetére
Wayteq 960. Merem ajánlani. Ez 5"-os. Ha nagyobb kell akkor CNS Truck ez 7".
IGO Primo2 és IGO Truck progikkal tiéd Európa. -
zsid
senior tag
Az EPC-k nem ingyenesek. A MANtis az az MAN gyári EPC-je ( electronic parts catalogue), benne van az összes MAN haszongépjármű technikai leírása, szerelési útmutatói, alkatrészek listája meg minden létező információ, ami a szervizeléshez kell.
Le lehet torrentezni, csak ügyesen kell keresgélni, vagy a youtube már erre is jó :[link]
Volt kifejezetten EPCkkel foglalkozó oldal, de nemrég kettőt is bezártak :/
-
Dr.Én
veterán
Hali
Valaki találkozott már a Man mantis EPC programmal?
Egyik haverom keresi agyra főre...valami Man alkatrész katalogus...állítólag ingyenesen leszedhető a netről de sehol sincs....előre is köszi
-
MaciG
addikt
Ezeknek GKI kártyáknak van érvényességi ideje? Mármint ha megcsinálom akkor ha lejár akkor csak meg kell újítani jó pénzért vagy megint teszt?
-
zsid
senior tag
Egyszer beszélgettem egy német sofőrrel, valamikor 2009-ben, akkor keresett 2800 eurot.
Külföldi székhelyű magyar cégnél 1500-1700 euro körül mennek a fizetések, ahogy hallom. Anno kínáltak norvég munkát, ott 3000 eurot ígértek 2008ban. Itthon meg úgy keresünk 1000 eurot, hogy az AETR-t hírből sem ismerjük,szánalom. -
MaciG
addikt
Kicsit anyagias kérdésem lesz, de tudja-e esetleg valaki, hogy egy külföldi cégnél (legyen az német, angol, holland,stb.) átlagosan mennyit keres egy kamionos aki nemzetközi fuvarokat csinál (uniózik). Félreértések végett, nem külföldi székhelyű magyar cég a kérdés, hanem egy olyan cég aminek semmi köze sincs a magyarhoz, tehát csak akkor tudsz ott dolgozni ha beszéled a nyelvet.
-
rii
nagyúr
sziasztok!
azt szeretném megkérdezni, hogy 1 hónappn belül valaki BP-ről 25 km-re el tud vinni 12 db raklapot 25 km-re?
kp-m nincs )-.
cserébe egy mondjuk 4 menüpontos kulturált weboldalt tudnék neki összedobni , amit egyszer megcsinálunk, átadom, és nem módosítgatnánk többet (új menüpont stb.)
-
zsid
senior tag
válasz
werszomjas #1057 üzenetére
Munkatársam egy szutyok LG navival és IGOval járta Európát. Szerintem egy normálisabb készülék egy friss IGOval bőven jó már, és nem is drága.
-
werszomjas
addikt
Sziasztok.
Ti mivel navigáltok külföldön?
egy ismerősöm külföldre kényszerül melózni picit, kamionozni, és ehhez keresünk most valami navit.
Két lehetőség vetődött fel:
- Valamilyen céleszköz, GPS készülék (Ezen belül van Garmin, vagy IGO, nem tudom melyik a jobb kamionozás szempontjából? )
- Tablet PC (Erre viszont nem tudom van-e kellően komoly navi program) Ez azért lenne jó, mert így nem kéne még egy laptopot is venni, így tud emailezni, skypolni a családdal, és persze navigálni)
Ti mivel navigáltok?
-
zsid
senior tag
Nagyon leült a topic!
Múlt héten, csak Pest körül forogtam, a kilóméter nem szaladt a kocsiba, de a kályha az ment 24 órában, így az akksik ma éjjel nem voltak a toppon. Meg sem bírták tekerni a motort -20°C-ban. Még jó, hogy előre beprogramoztam a kályhát, hogy ne kelljen hideg autóba ülni, a védelem meg nem engedte elindulni ...
-
MaciG
addikt
-
Zolás
addikt
Ez pontosan igy van. Nem mentem fel a sofőrt, mert ha inkább segítséget kér, és kitolat, akkor megúszta volna a 40 font bírsággal, és nem teszi tönkre az árut+pótot, továbbá nem rajta röhög mindenki.
Ugyanolyan helyzet, mint a szlovák kamion a Ferihegyi gyorsforgalmin. Kifizeti a büntetést, lezárják az utat, és szép hosszan tolathat. Csak ez volt olyan balfék, hogy hátha elfér, és belement. Pláne nem is lassan, mert félig felborította a pótot. -
Annak a "sofornek" maximum a talicska valo,nem nyerges vontato. De a tobbi idiota is aszisztal hozza, aszongya honnan tudna a sofor mit jelent a tablan a jelzes? Megis honnan tudna konyorgom? Talan onnan, hogy egyszer megnezte volna a 30 ev alatt, hogy milyen mertekegyseget hasznalnak az angolok, akkor tudna, hogy 1 feet az kb 30 centi/ahogy valszeg azt is tudja, hogy 1 mile az 1.6 km. Na szoval a 30 feet-es korlatozas az kb 10 meter, nem 16 mint a nyerges. De meg ha nem is latta a tablat, azt azert latnia kellett volna, hogy azokba az utcakba meg a traktorral sem szabadott volna bemenni, nem potkocsit huzva. De ha ettol a ket tenyezotol is eltekintunk, azert lehetne annyi jozan paraszti esze valakinek, hogy egy ekkora aruhazhoz nem ilyen ut vezet, sehol a vilagon. Vasutallomast se keresek ott, ahol nincsenek sinek.
-
Zolás
addikt
A felső vázrész egy rugalmas acélsín, simán hajlik ennyit, az alsó platórész pedig nem hajolt meg egyáltalán. Kerékcsere és mehet tovább.
Az árut biztos hogy jól rögzitette, mert nem esett ki belöle.
Sajnos a GPS hibájába nagyon sokan esnek, csak mennek utána, azt se nézik jó-e az irány. Vszont mivel nem tudod hogy mi van arra, amerre visz, így elég nehéz eldönteni, hogy jó-e az nekem vagy sem. Jelen esetben volt tábla, hogy ne arra menjen, így ez teljesen a sofőr sara. -
MaciG
addikt
Így igaz. Én számtalanszor kerültem már olyan helyzetben, hogy építkezés volt a városban (vagy éppen útfestés), ki volt bójázva minden (ez a narancs fehér terelőbója ) én meg mondom a komának aki épp a legközelebb állt a fülkéhez, hogy jóember itt én nem fogok tudni elfordulni, de ő meg mondja, hogy menjek csak elfér az... Persze el is fért, csak pár bója kicsit lapos lett
,de nyilván ha egy beton csatornaelem matt nem fértem volna el, nem megyek be, akármit is mond egy olyan ember aki nem ismeri a jármű tulajdonságait.
-
Kizart, hogy ott egy nyerges szerelveny el tud fordulni, szoval nem ertem mit akart ott a sofor. Amugy ha visszanezed a streetviewen amit a hozzaszolo linkelt, latszik, hogy kint van a hosszusagkorlatozas. De mondjuk azt lehet nem vette eszre, de akkor se ertem mit akart abban a kanyarban.
-
MaciG
addikt
Az egész hír elég érdekes. pl: "A híresztelésekkel ellentétben a pótkocsi teljesen rendben van, mindössze egy abroncsot kell rajta cserélni" Én nem értek annyira hozzá, de ahogy képeket néztem kétlem, hogy csak egy kerékcserével rendbe lehetett hozni. Vagy gumiból van a pótkocsi, hogy így hajlik?
A másik pedig, hogy a hír szerint tapasztalt pilótáról van szó, és ugye a profik is hibáznak, de ha én látom, hogy nem férek be egy utcába, vagy nem bírok bevenni egy kanyart, akkor nem megyek bele, és akinek ekkora tapasztalata van annak ezt látni kell, ismernie kell a gépjárműve tulajdonságait.
-
Milliós károkat okozott Angliában egy magyar kamionsofőr
Jo nagy szivas. De ezek a kozuti jelzesek nem ugyanazok ott is? Semmi koze ehhez az angoltudasnak.
Itt van kepekkel is: [link] Ilyet az ujonc soforok vetenek altalaban, nem a tabla volt ott a problema.
-
bazsimano
őstag
Sziasztok!
Tesomék költöznének haza Spanyolorszagbol es lenne nehany dolog amit hazahoznanak, max egy 2,5x1,5x1 m lenne az a csomagmennyiseg es max 300 kilo. Szerintetek mi az a realis ar ami elfogadhato ha szallitmanyozo ceget bizunk meg a koltozessel?
ciao
b. -
zsid
senior tag
Hi!
Visszajött a szervízből a karambolos paripám. Most én vettem kezelésbe, egyelőre a fülke belseje van szétbontva. Kiszedtem a kárpitozást, a szekrényeket, majdnem mindent
A tető és oldalkárpitot újrahuzatom, lehet hogy bőrös lesz. Kap új padlókárpitot, "új" ülést, 2db 70 centis kürtöt, 4 felső szúrót, megjavítjuk a légkondit... még a végén full extrés lesz az öreg magnum
Képek hamarosan
-
MaciG
addikt
De hol a kép?
-
zsid
senior tag
válasz
Quiksilver #1034 üzenetére
De az, csak gondoltam feltöltöm, úgy is pang a topic
-
MaciG
addikt
A jogsis topikban válaszoltam, de akkor ide is.
Nagyjából ugyanannyi idő mint személyautóra. A gyakorlati része attól függ mennyire érsz rá te és az oktatód. Mert lehet heti 8-10 órát is vezetni meg 2-3-at is. Összességében nem nehéz maga a vezetés, csak meg kell szokni a méreteket, ami egyénenként változó kinek mennyire megy. Elmélet se több ,mint B-nél azt meg csak meg kell tanulni.
-
Sziasztok!
Szeretnék teherautóra jogsit
kb. mennyi idő alatt lehet elvégezni?
Mennyire nehéz ez? (semmi tapasztalatom teherautókkal, furgont vezettem néhányszor, annyi)
B-s jogsim már vagy 10 éve megvan és sokat vezetek személykocsit
így is úgyis be fogok előbb utóbb iratkozni, csak kíváncsi vagyok...
valaki esetleg tud jó oktatót/iskolát ajánlani Debrecenben? -
jasszer
őstag
Sziasztok,
Tudnátok teherhez való GPS-t, vagy sw-t (esetleg mindkettőt) ajánlani? Konkrét modell vagy progi mellett a tapasztalataitok is érdekelnek, hogy mit fontos (pl. kijelző mérete) figyelni vásárláskor... Angliában használnám, és persze a lehető leggyakrabban frissített volna jó.
Előre is köszi.
-
zsid
senior tag
Szerda hajnalban a tatai shell kút közelében az M1esen átfordult a Magnum km számlálója. Megvan az 1 000 000 km
. Csináltam videót, majd valamikor a hétvégén feltöltöm. ( karácsonyra lett egy 0 kmes autóm .. XD )
-
zsid
senior tag
-
PaleeGy
tag
Én Gyál Alsónémedin a Nestlébe nyomtam ellenőrként 2 évig! Fasza kis hely csak sok a csoki
Ismeritek a helyet?Vélemények? -
MaciG
addikt
Srácok, nálatok nem szokott olyan lenni, hogy meló közben egyszerűen csak rátok tőr a "King of the road" életérzés?
-
zsid
senior tag
készítette: Qicksilver XD
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max