Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• djgeg

őstag

válasz M.Úr #2611 üzenetére

Tudod az a baj, hogy éltem 4 évig Ausztriában.Én nem tudtam találni anno normális albérletet 600-800+ rezsi alatt. Persze mindenkinek más a normális. Nekem egy központban közel a tömegközlekedéshez/munkához/belvároshoz csendes, liftes, legalább 1-2 szoba/félszoba min 40-50m2 körül, nem lepukkant azért a közelmúltban felújított és mindezek mellet berendezett. Persze lehet mást is találni, nekem ez a minimum.
    Az, hogy te pl havi 200 EUR ért étteremben eszel minden nap, az kb a hihetetlen kategória, vagy nagyon nem ugyan az a fogalmunk az étteremről. Egy hónapban 6 EUR/nap de munkanappal számolva 9 EUR/nap. Ebből egy étteremben nem kajálsz meg teljesen... és akkor a nap többi részéről nem is beszéltünk, de te 200 ból eszel egy hónapban. Mindezt úgy, hogy ennyiből egy normális étkű ember még itthon is többet költ kajára, úgy hogy nem étterembe jár.
    Persze, lehet, hogy te beéred egy levessel meg szenyával egy nap és kijössz a 6 EUR ból... de abból több nagyon nem jön ki...

Éltem kint van fogalmam mi mennyi, és természetesen minden viszonyítás kérdése, de te szürreális dolgokat állítasz, az én szemléletemben és igényeimmel szemben.
    Lehet, nem én vagyok az átlag, aki egy értelmes kis lakást akar jó helyen amiben elfér. Normálisan étkezni napi 3x legalább, az aki nincs el egy levessel ebéd gyanánt, de te se lehetsz az átlag aki napi 6 EUR ból eszik... 1843 Ft ból úgy, hogy kint azért jóval több minden drágább, (persze olcsóbb dolgok is vannak).
    Az ember örül, ha idehaza megoldja 1500-2000 Ft ból a normálisabb étkezést/nap

Új hozzászólás Aktív témák