Hirdetés
-
PROHARDVER!
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
Keresés eredményéhez akarom kijelölni a találatokon belül a keresett szavakat.
Erre a<mark>tag-et használom.function markText(textContainer, textToMark){return textContainer.replace(textToMark, "<mark>" + textToMark + "</mark>");}Így viszont nem tudom kezelni a kis- és nagybetűket.
Pl. arra keresek, hogy "máté". A szerver visszaadja találatnak a "Máté"-t (nagy kezdőbetűvel) tartalmazó találatokat is (ehhez kapcsolódóan amúgy a PHP topikban van egy nyitott kérdésem, és nagyon összezavarodtam vele, ha valakinek magabiztos tudása van a keresés mikéntjével PHP-ban/SQL-ben, kérem, nézzen majd rá), viszont a JS csak azokat jelöli be, amik pontosan megfelel a keresésnek.
És nem tudom, hogyan kellene úgy módosítanom a fenti függvényt, hogy ha a szövegben az van, hogy "Máté" (nagy kezdőbetű), a keresési szöveg az "máté" (kis kezdőbetű), a találatban lévő sztringben a nagy kezdőbetűs Mátét is vegye körbe <mark> taggel. (Ha csak a kezdőbetűt kellene figyelni, könnyű lenne, viszont ugye lehet olyan találat is, ahol csupa nagybetű, vagy csak a 3. karakter nagy stb. És nekem az kellene, hogy kijelölje, bárhogyan is találja meg a "máté"-t: máté, Máté, MÁTÉ, mÁtÉ, MáTé stb.)
Lehet, valami nagyon egyszerű, és amint elküldöm a hozzászólást, eszembe is jut - de egyelőre nem jövök rá.
Hátha ti már találkoztatok ilyen helyzettel.
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Milyen TV-t vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Holdbázis és űrkupola az Egyesült Államok csillagászati terveiben
- BestBuy ruhás topik
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Synology NAS
- Ezt nézed TikTokon és YouTube-on a telefonodon
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- ATEN Cat 5 KVM over IP Switch Altusen KH1508AI - Új ára 284.000Ft
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B360 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Zalman S2 TG Chieftec 600W
- Ultimate előfizetés akár 4166 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD ASUS ROG STRIX RTX 3070Ti 8GB Zalman Z1 PLUS 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest