- HDMI topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- iPad topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple asztali gépek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
válasz
sztanozs #8360 üzenetére
(Ne haragudjatok, hosszú lett, "hangosan gondolkodom", offba is rakom, de tanácsot szívesen elfogadnék, van pár kérdésem benne.)
Ötletem sincs, mik lehetnek a jó mérőszámok, de ezeket a kategóriákat szeretném lefedni:
1) Gyenge hálózati kapcsolat
3G és alatta2) Közepes sebességű hálózati kapcsolat
3G és 4G között, 4G-t is beleszámítva, mert 1-2-5 MB-os képeket én sem szeretnék 4G-n töltögetni, hiába lejönne hamar. (több 10-100 db képről is szó lehet, attól függően, mennyit scroll-ozik a user).
Sőt, lehet, hogy ebbe a kategóriába kerülne minden mobileszközös kapcsolat.3) Gyors hálózati kapcsolat
Ezt meghagynám az asztali böngészőknek (LAN, otthoni vagy céges wifi, ahol nincs korlát az adatmennyiségre) a nagy fájlméretek miatt.Ezekhez akkor hogyan lehetne jól belőni a számokat? Amiket példának mondtál, azokat lehet is használni? Mindjárt nézem a hálózati sebességeket.
Preset,download(kb/s),upload(kb/s),RTT(ms) GPRS,50,20,500 Regular 2G,250,50,300 Good 2G,450,150,150 Regular 3G,750,250,100 Good 3G, 1000,750,40 Regular 4G, 4000,3000,20 DSL 2000, 1000,5 WiFi 30000,150000,2
kB-ban:
- erős 2G: 56 kB/s
- átlagos 3G: 94 kB/s
- erős 3G: 125 kB/s
- átlagos 4G: 500 kb/sEgy fontos kérdés ezen a ponton: Az oldal többi elemét is tölti, nyilván nem 1 szálon dolgozik. Viszont a sebességmérésnek csak akkor van értelme, ha a teljes sávszélesség az övé (mármint más alkalmazások is használnak, de legalább az oldalam más elemeinek betöltése ne lassítsa, amíg sebességet mér.)
Ezt melyik ponton tudom a legbiztosabban kivitelezni? a document onload nem jó, mert addigra már az első 4 elemet betöltötte. Ha előtte indítom, akkor párhuzamosan tölti a többi elemet is (css, js stb.).
Erre mi a jó megoldás, hol van a "jó mérési pont", ahol csak ez a szál futhat?Tegyük fel, hogy ez megvan (nincs, tanácsot kérnék ide is - de csak hogy a gondolatmenetet folytatni tudjam).
Egyszerre 4 képet tölt be az oldal - persze ha a user scroll-oz mint az őrült, akkor végtelen + 4-et. De nézzük azt, hogy egyszerre csak 4-et tölt be.
Ahogy néztem, egy átlagos, jó minőségű kép, amik a feed-ekben vannak általában 100 és 250 kB között vannak. Ezeket a képeket adnám a 2-es kategóriának.
Tehát ha 4 ilyen képet tölt egyszerre, és mind 250 kB, akkor 1 MB-ot kell betöltenie egyszerre (csak a képeket számolva).Na és itt elakadtam... Milyen számokat adjak meg a három kategória határétékeinek?
Mi számít elfogadható betöltési sebességnek?Ez ugye 4G-n 2 mp / betöltés (4 db kép). Ez rendben van, bőven belefér.
Erős 3G-n ez már 8 mp / 4 db kép. Tehát betölt az első adag, scrollozol lefel kicsit, és tölt a következő adag. 8 db képre ez már 16 mp. Túl sok, ez biztos.
Talán képenként 1 mp még belefér. 250 kB/s.Az 1)-es kategóriába akkor tartozna a 250 kB/s alatti sebesség.
A 2-es kategória lenne mondjuk akkor 250-500 kB/s között, így az átlagos méretű (250 kB) képekkel számolva 2-4 mp alatt töltene be egy-egy 4-es képcsoport.
Illetve valahogy ide kell szűrnöm az akár gyorsabb kapcsolattal, de mobilon netezőket, mert azért az adatcsomagot nem szeretném "leenni" róluk. Erre is biztosan van valami módszer, hogy kiszűrjem - keresek is majd.
Mobilon nyilván wifi-n is lehet netezni, és ott nem számít az adatmennyiség. Szóval nem mondhatom minden mobilról érkezőnek, hogy ti csak a 2)-es kategória képeit kapjátok. Bár gondolom, ez egy egyszerű IF-ág lesz (HA mobilról ÉS a sebessége a 2-es kategóriában)A 3)-as kategóriába pedig a nem mobil eszközről (hanem PC-ről) érkezők. Vagy HA mobilról ÉS a sebessége gyorsabb mint... na egyelőre ezt sem tudom, itt milyen sebességekre szűrjek.
Túl sok gondolat ez így egyszerre, leírom, aztán ha kifújtam magam, visszanézek majd.
Bocs, hogy ilyen hosszú lett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus ROG Phone 9 Pro 16GB/512GB - 3 ÉV GARANCIA - MAKULÁTLAN!
- Thrustmaster TS -Pc bázis
- Eladó egy Asus g751j Dobozzal gyári tőltővel
- HP 13"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Villágító billentyűzet,8GB Ram,256-512SSD,jó akku,Szép állapot
- Újszerű Asus,játékra is,17,3"FullHD,i7 8550(8X4Ghz)GT920mx 2/4GB DDR5 VGA16GB RAM,SSD+HDD,
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest