- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen monitort vegyek?
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- SSD kibeszélő
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
btz
addikt
válasz
sztanozs #7847 üzenetére
Sikerült megoldanom a problémámat, részben a segítségeddel, mivel rájöttem, hogy amit akarok az az inner.HTML-el is megoldható. Ismertem amúgy ezt a lehetőséget, de nem akartam használni, mivel ala nature szerettem volna kiíratni, mert bele akartam rakni egy input mező value értékébe. Ekkor villant be hogy mért ne csinálhatnám az egész input mezőt az innerHTML-el?
A https://website.com/embed/id oldalon ez a script leméri az "all" div magasságát.
<script>
var element = document.getElementById('all');
var magassag = (element.offsetHeight);
var MYGLOBAL = (element.offsetHeight) + 10;
//window.parent.postMessage(['varA', MYGLOBAL], '*');
parent.postMessage({v1: MYGLOBAL}, "*");
</script>Azon az oldalon ahol a https://website.com/embed/id be van szúrva IFRAME ként:
<html lang="en"><head>
<meta charset="utf-8">
<title>EMBED TESZT</title>
</head>
<body>
<iframe src="https://website.com/embed/id" id="iframe" name="iframe" scrolling="no" frameborder="0" style="width: 100%; height: 600px;"></iframe>
<br /><br />
<div id="myDiv">0</div>
<script type="text/javascript" >
function receiveMessage(event) {
var ifrheig = (event.data.v1) + 'px';
document.getElementById("iframe").style.height = ifrheig;
var v1data = (event.data.v1);
var textNode = document.createTextNode(v1data);
document.body.appendChild(textNode);
var innertomydiv = '<input style="width: 100%;" type="text" id="frame" name="frame" value="<iframe src='https://website.com/embed/id' id='iframe' name='iframe' scrolling='no' frameborder='0' style='width: 100%; height: ' + v1data + ';'></iframe>">';
document.getElementById("myDiv").innerHTML = innertomydiv;
}
window.addEventListener("message", receiveMessage, false);
</script>
</body></html>1. Megjelenik az iFrame kezdetben 600px magassággal.
2. Kezdetben a myDiv értéke nulla.
3. A scriptben a receiveMessage funkcióval lekérem a CHILD oldal var MYGLOBAL = (element.offsetHeight) + 10; értékét ami a szülő oldalon van, beleteszem az egészet egy "ifrheig" nevű változóba és ezzel már be tudom állítani az Iframe magasságát (+10px ráhagyás, de ez már a "CHILD" oldali MYGLOBAL értékben alapból benne van)
4. v1data változóba téve ismét lekérem a MYGLOBAL értékét (event.data.v1) amit textNode-ként ki lehet íratni az aktuális helyen. Arra gondoltam, hogy majd ezt teszem bele egy input mezőbe magasságértékként az Iframe kódjával együtt, így majd az user már a kellő magassági értékkel együtt tudja kimásolni azt, nem kell pluszban a scriptkódot is kimásolni , hogy a megfelelő magasságot kapja.
5. Aztán rájöttem, hogy az egészet egy innertomydiv változóval beleíratom input mezőstől a második pontban említett myDiv-be. Így a pléda Iframe alatt megjelenik egy input mezőben az iFrame html kódja, amit könnyen kimásolhat az user és beilleszthet akárhova a megfelelő mérettel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bittorrent topik
- Milyen monitort vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó megkímélt állapotban lévő Xiaomi 12T Pro 8/256GB / 12 hó jótállás
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest