Hirdetés
- A '90-es évek jutnak az eszünkbe az ATK készülő egeréről
- Huszadik születésnapjára eléggé megváltozott az Antec nagytornya
- Még a saját szövetségeseivel szemben is fegyverként használná az AI-t az USA
- Mégis meglepi egy új GeForce-szal a rajongókat az NVIDIA?
- Lassan 2027-re is elfogy a TSMC 2 nm-es gyártókapacitása
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Túl nagy alkatrészt vettél? Így kerülheted el a PC-építés legnagyobb hibáját
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
btz
addikt
válasz
sztanozs
üzenetére
Sikerült megoldanom a problémámat, részben a segítségeddel, mivel rájöttem, hogy amit akarok az az inner.HTML-el is megoldható. Ismertem amúgy ezt a lehetőséget, de nem akartam használni, mivel ala nature szerettem volna kiíratni, mert bele akartam rakni egy input mező value értékébe. Ekkor villant be hogy mért ne csinálhatnám az egész input mezőt az innerHTML-el?
A https://website.com/embed/id oldalon ez a script leméri az "all" div magasságát.
<script>
var element = document.getElementById('all');
var magassag = (element.offsetHeight);
var MYGLOBAL = (element.offsetHeight) + 10;
//window.parent.postMessage(['varA', MYGLOBAL], '*');
parent.postMessage({v1: MYGLOBAL}, "*");
</script>Azon az oldalon ahol a https://website.com/embed/id be van szúrva IFRAME ként:
<html lang="en"><head>
<meta charset="utf-8">
<title>EMBED TESZT</title>
</head>
<body>
<iframe src="https://website.com/embed/id" id="iframe" name="iframe" scrolling="no" frameborder="0" style="width: 100%; height: 600px;"></iframe>
<br /><br />
<div id="myDiv">0</div>
<script type="text/javascript" >
function receiveMessage(event) {
var ifrheig = (event.data.v1) + 'px';
document.getElementById("iframe").style.height = ifrheig;
var v1data = (event.data.v1);
var textNode = document.createTextNode(v1data);
document.body.appendChild(textNode);
var innertomydiv = '<input style="width: 100%;" type="text" id="frame" name="frame" value="<iframe src='https://website.com/embed/id' id='iframe' name='iframe' scrolling='no' frameborder='0' style='width: 100%; height: ' + v1data + ';'></iframe>">';
document.getElementById("myDiv").innerHTML = innertomydiv;
}
window.addEventListener("message", receiveMessage, false);
</script>
</body></html>1. Megjelenik az iFrame kezdetben 600px magassággal.
2. Kezdetben a myDiv értéke nulla.
3. A scriptben a receiveMessage funkcióval lekérem a CHILD oldal var MYGLOBAL = (element.offsetHeight) + 10; értékét ami a szülő oldalon van, beleteszem az egészet egy "ifrheig" nevű változóba és ezzel már be tudom állítani az Iframe magasságát (+10px ráhagyás, de ez már a "CHILD" oldali MYGLOBAL értékben alapból benne van)
4. v1data változóba téve ismét lekérem a MYGLOBAL értékét (event.data.v1) amit textNode-ként ki lehet íratni az aktuális helyen. Arra gondoltam, hogy majd ezt teszem bele egy input mezőbe magasságértékként az Iframe kódjával együtt, így majd az user már a kellő magassági értékkel együtt tudja kimásolni azt, nem kell pluszban a scriptkódot is kimásolni , hogy a megfelelő magasságot kapja.
5. Aztán rájöttem, hogy az egészet egy innertomydiv változóval beleíratom input mezőstől a második pontban említett myDiv-be. Így a pléda Iframe alatt megjelenik egy input mezőben az iFrame html kódja, amit könnyen kimásolhat az user és beilleszthet akárhova a megfelelő mérettel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Makulátlan hófehér Lenovo,FullHD IPS, core i5 ,GTX 2/6GB 128bit VGA,8-32GB DDR4 RAM/SSD+HDD,Win.11
- HP EliteBook 630 G10 - 13,3'FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 1TB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- Újszerű Lenovo 15,6"FullHD,10.gen.Core i5(8x3,6Ghz)Intel UHD VGA,8-40GB DDR4 RAM/256-512SSD,jó akku
- Dell Optiplex 3020 SFF,i3-4150,4GB RAM,250GB HDD,DVD+RW,WIN10
- Apple Watch Ultra 3 GPS + Cellular 49mm Natural Titanium Case with Blue/Bright Blue Trail Loop - M/L
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÓRIÁSI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Asus X540LA - 15,6"HD - i3-5005U - 4GB - 256GB SSD - Win10 PRO - MAGYAR - DVD Iró
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest