Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Jim-Y
    veterán

"- a this mindig a hívó objektumra utal. Ebben az esetben amire a focusout-ot meghívtuk. Mire hívtuk? $('input')-ra ami egy olyan objektum ami az oldal összes input mezejét tartalmazza."

Ez nettó marhaság, az eseménykezelő függvényekben mindig az az egy elem a this, aki az eseményt generálta. Tehát semmi szükség ID-t adni a bemeneti mezőnek! Sőt!

Itt van máshogy megjavítva a kód. Mint látható, csak két gond volt a kóddal: az aposztrófok a this körül, és hogy nem az input mező értékét próbálta lengthtel ellenőrizni. Bátorkodtam sokszorosítani az input mezőket, hogy demonstráljam az álláspontomat.

"- a $(this) a this objektumból csinál egy jquery objektumot, így a $(this)-re meghívhatjuk a jquery-s függvényeket. Mint a példában: $(this).after("<p>Empty this</p>");
    Az after egy jquery metódus, jquery objektumokon van értelmezve. this.after() hibás!"

Meg ez is...

Hát pedig ha akarod, ha nem, ez így van :)

Ez nettó marhaság, az eseménykezelő függvényekben mindig az az egy elem a this, aki az eseményt generálta. Tehát semmi szükség ID-t adni a bemeneti mezőnek!

Az eseménykezelőknél ez lehet, hogy így van (ezt nem tudtam), de általánosságban, javascriptben, pedig úgy, ahogy írtam. Tehát marhaságnak nem marhaság, sőt, csak ez esetben pontatlan.

Új hozzászólás Aktív témák