-
PROHARDVER!
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3705 üzenetére
Amúgy meglehetősen gány, amit csinálsz, ez az összefűzögetős valami (annyira nem próbáltam meg értelmezni). Nem tudom, most hány elemmel kísérletezel, de amikor mondjuk lesz 1000 név a telefonkönyvben, amiből szűrni kell az általad mutatott módon, akkor nem biztos, hogy azonnal végezni fog vele például egy gyengébb procival rendelkező teló...
Feladat:
kellenek egy tömb - nem nulla - elemeinek indexei, de az elemek (számok) csökkenő sorrendjében.
Vagyis ki kell gyűjteni nem csak a legnagyobb elem indexét (haha rém egyszerű lenne egy közönséges Array.indexOf(Math.max()) függvénnyel, de az indexOf() megáll az első találatnál, szóval nem jó - kellenek a lehetséges alternatívák), hanem sorban az összeset.
Hogy fognál hozzá? -
Teasüti
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3705 üzenetére
Ha a Prohardveren beszúrsz egy kódot, akkor jelöld ki, és kattints a "Programkód" gombra, ne pedig simán a Monospace-re. Akkor megmarad indentálva.
Nem irónia, tényleg így néz ki a kód.Őőő, megvan, mi az a "result" szó, mit is jelent? Ne oda akarj írni, hanem pl. a HTML-, JS- vagy CSS-panelra...
[link] Itt is a result panelen van az eredmény.
Ezt így ahogy van másoltam a HTML kóddal együtt, de nekem nem működött a pre.innerHTML sor (ugye az küldi a result-ra a kimenetet?).Milyen natív környezetről beszélsz?
A telefont, ami végső soron a program fog futni.Amúgy nem értem, ez a zárójelezős téma hogy jött ide.
A fenti kód olvashatósága... az indentálás kapcsán.
Hogy én még nem zavarodtam bele.
Gondolom legalábbis, hogy ez miatt nehéz olvasni.Nem tudom, most hány elemmel kísérletezel, de amikor mondjuk lesz 1000 név a telefonkönyvben, amiből szűrni kell az általad mutatott módon, akkor nem biztos, hogy azonnal végezni fog vele például egy gyengébb procival rendelkező teló...
Igaz nálam csak olyan ~50 név lehet, de a telefonom elég gyenge, vagy 4 éves modell.
Nem hinném, hogy a mai 1+ ghz-es telefonoknak ez gondot okozhatna.Az utolsóra:
function akármi(izé) {
var "ez meg az";
return("ez meg az");
}
var "ez meg az" = function(izé);Na ez így jó vagy rossz?
Asszem ugyanez érvényes az Array.prototype-ra is, azt is a program elejébe illesztem be és nem tudom a benne hazsnált változók össze akadhatnak-e a program többi változójával.
Értsd: a function()-ben lévő változók "lokálisabbak-e", mint a programban lévők?
De mindjárt olvasom a linkeket...
Új hozzászólás Aktív témák
- Seasonic Focus GX 1000W 80+ gold
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- Precision 5550 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest