Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• EmberXY
    veterán

Ok, lehet, hogy egy kicsit túl kemény volt a megfogalmazás, de a lényegi része szerintem igaz és sokszor nem hangsúlyozzák ki eléggé. Bármelyik ágát is nézed az informatikának, mindenhol az van, hogy az iskolák/egyetemek megalapozzák ugyan a tudást, adnak egy szemléletmódot, de a konkrét kérdésekre a válaszokat magadnak kell megtalálni. És itt elsősorban az elhivatottság a kérdés, hogy élvezed-e és érdekel-e annyira, hogy utánanézz, szenvedj vele, stb. (meg persze kell érteni angolul, de gondolom fel sem merült senkiben, hogy ezt meg lehet úszni :) )

"de a konkrét kérdésekre a válaszokat magadnak kell megtalálni"

Ezt én is így gondolom, maximálisan egyetértek vele. Engem is érdekelnek a weboldalak készítésével/programozásával kapcsolatos dolgok, én "hobbi szinten" foglalkozok ezzel, rengeteget olvasok, nézelődöm a témában, és ami a legfontosabb, gyakorlom, próbálgatom a script írást, mert csak a saját tapasztalataim után mondhatom azt, hogy értem azt, amit csinálok. Nyilván rengeteget kell még tanulnom, a legfontosabb, hogy értsem, hogy mi miért és mitől van, ezt pedig csak saját tapasztalás útján lehet megtanulni, ezt én is így gondolom.
    Ezzel együtt azonban ötleteket, némi segítséget szerintem nem szégyen kérni, és az okosabbtól nem szégyen tanulni. :R

Új hozzászólás Aktív témák