- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Ismét minimalista miditorony érkezett a Fractal Design műhelyéből
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Prezentálta PCI Express 6.0-s SSD-vezérlőjét a Silicon Motion
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- Amazon Kindle
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacces
őstag
válasz
Lortech #8051 üzenetére
Köszi a multi module-t, utána nézek. Erről a projekt alapozásról hol/hogyan tudnék többet "tanulni"?
Tényleg olyan ez a függőség, mint ha azt mondanám, hogy A projekt = Ruby on Rails, B projekt = Webshop Ruby on Rails alapon. Egy kód csak egy helyen legyen alapon.Tudom, hogy kellene egy senior, én nem tartom annak magam, de mediornak igen
. Az a baj, hogy a csapatban mindenki "kezdő" java-s (cégen belül sincs más). Van egy egyetemi oktató, aki jól vágja az algoritmusokat, de a scrum, unit tesztelés, és minden ami a szoftver fejlesztéshez tartozó toolok (clean code, code review) irtózik. A többiek is más nyelvben van munkatapasztalatuk, de ha én nem nyomom meg, hogy na menjünk sprintet tervezni, akkor elülnek a gép előtt. Meg ha valami új dolog van, hogy JavaFX-ben hozzunk létre a GUI-t akkor mindenki mondja, hogy ő még sosem csinált, és nem vállalná be, akkor mivel én "bátor gyerek" vagyok, ezért megcsinálom én, én sem csináltam sosem, de van dokumentáció. Mindenki kezdő Java-ban (meg senki sem senior) így egy kicsit nehéz. Én meg nem félek a kihívástól de én is jeleztem már a vezetőség felé, hogy kell a senior, mert én ehhez még kevés vagyok, de nyitott. Tudom jól, hogy a jó "alapok" fontosak, de ha "magamra vagyok utalva" akkor nem sokat tehetek, a fórumon meg tőlem tapasztaltabbak vannak
.
Java-ban több választási lehetőséged van, mint a .NET-ben gondolok itt IDE-re, adatbázis, persze a .NET-ben is van, de ott elég egyértelmű, hogy mindenki ugyanazt az IDE-t és adatbázist használja.Találtam egy harmadik lehetőséget, szoktam github-ra tölteni php kódokat. Utána olvasva pedig műkődik maven és gradle-nál is. A kódokat egy gitlab-os repository-ba mennek. A maven és a gadle tud olyat, hogy a dependncy-t git-es repoból tölti be és használja fel. (Build során le is húzza) Ez mondjuk nekem azért tetszik,mert így ki tudom hagyni azt a lépést, hogy külön nexus / artifactory repository legyen, ráadásul ehhez csak a rendszergazda fér hozzá, hogy beállítsa ezt azt, telepítse a szerverre stb.
Max még egy-két esettanulmányt elolvasok ezügyben. Köszi a választ
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Klaus Duran: 2025 dude
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A14 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest