Hirdetés
- Nikon DSLR topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Az AMD szerint Radeonokból nem lesz hiány
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- 3D nyomtatás
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen egeret válasszak?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Az idei év nagy kérdése: bele lehet férni 8 GB VRAM-ba?
- Milyen SSD-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szmeby
tag
válasz
jetarko
üzenetére
A magam részéről feleslegesnek tartom ennyire túlbonyolítani a dolgot. Ha statikus szövegről van szó, akkor annak a pártján vagyok, hogy tároljuk property fájlban, nyelvenként külön-külön:
messages_hu_HU.properties
messages_en_US.properties
stb...
Egy új nyelv bevezetése pofonegyszerű... persze ehhez matatni kell a fájlrendszeren.Amennyiben vannak olyan szövegek, amelyek gyakran változnak, akkor azok lehetnek adatbázisban (akár in-memory db, akár ennek rendszeres backup-jával). Igazából attól függ, hogy mi a célja, mire használod a szövegeket, mennyire érzékeny adatok ezek, stb.
Azzal, hogy két helyen tárolod a cuccokat, magadra vetted ezek szinkronban tartásának terhét. Ha ez az igény, akkor nincs mit tenni. Gondoltál a teljesítmény problémákra is, csinálsz hozzá pár komponens tesztet, ezeket akár egy CI rendszerben, akár időnként kézzel megfuttatod, és nincs vele teendő. Legfeljebb majd később átírod, a szoftver úgyis mindig fejlődik.

Sosincs jó megoldás, mindig a körülményektől, a felhasználási módtól függ. Mindig kell kompromisszumokat kötni, de ha már ezt teszem, igyekszem úgy, hogy a lehető legegyszerűbb maradjon a végeredmény. Csak ezt tudom tanácsolni neked is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Apple iPhone 12 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Új HP Victus 16 FHD IPS 144Hz Ryzen7 8845HS 16GB 1TB SSD Radeon 780M+Nvidia RTX4060 8GB W11 Garancia
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest