Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szmeby
tag
válasz
jetarko
üzenetére
A magam részéről feleslegesnek tartom ennyire túlbonyolítani a dolgot. Ha statikus szövegről van szó, akkor annak a pártján vagyok, hogy tároljuk property fájlban, nyelvenként külön-külön:
messages_hu_HU.properties
messages_en_US.properties
stb...
Egy új nyelv bevezetése pofonegyszerű... persze ehhez matatni kell a fájlrendszeren.Amennyiben vannak olyan szövegek, amelyek gyakran változnak, akkor azok lehetnek adatbázisban (akár in-memory db, akár ennek rendszeres backup-jával). Igazából attól függ, hogy mi a célja, mire használod a szövegeket, mennyire érzékeny adatok ezek, stb.
Azzal, hogy két helyen tárolod a cuccokat, magadra vetted ezek szinkronban tartásának terhét. Ha ez az igény, akkor nincs mit tenni. Gondoltál a teljesítmény problémákra is, csinálsz hozzá pár komponens tesztet, ezeket akár egy CI rendszerben, akár időnként kézzel megfuttatod, és nincs vele teendő. Legfeljebb majd később átírod, a szoftver úgyis mindig fejlődik.

Sosincs jó megoldás, mindig a körülményektől, a felhasználási módtól függ. Mindig kell kompromisszumokat kötni, de ha már ezt teszem, igyekszem úgy, hogy a lehető legegyszerűbb maradjon a végeredmény. Csak ezt tudom tanácsolni neked is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- HP Compaq 8100 Elite CMT PC, i5-650 Proci, 8 GB DDR3 RAM, 250 GB HDD
- DJI Mini 3 (GL) Eladó 2028 01.06 Garanciális
- Apple iPhone 17e 256GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfa
- MSI H81M-P33 PC, i5-4570 Proci, 8 GB DDR3 RAM, 120 GB ÚJ SSD
- Apple iPhone Air 256GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfa
- MSI Prestige A16 AI+ Ryzen AI 9, 32GB DDR5 7500, QHD+ 165Hz csúcskategóriás ultralaptop!
- Használt Apple A1243 EMC2171 német kiosztású vezetékes billentyűzet / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- HP 255 G8 - 15.6" FullHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR - ÚJ AKKU
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest