Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
jetarko
csendes tag
Spring mvc még mindig
A stringeket az oldalakról kihelyeztem properties fájlokba(messages_hu,en stb), ez egyrészt elég borzalmas a karakterkódolás miatt, de perpill se xml, se db-be nem bírtam áthelyezni, ezért túlteszem magam rajta.Ezt már nem rég kérdeztem, hogy lehetne módosítani futás időben ezeket a tokeneket és most foglalkoztam vele. Úgy oldottam meg, hogy a spring.xml-ben a ReloadableResourceBundleMessageSource bean-ben a cacheSeconds-t beállítottam egy számra. A kódban pedig a Properties osztály segítségével manipuláltam az értékeket. Ez működik is, megváltozik az érték, de azt nem bírtam megcsinálni, hogy direktbe a fájlt is felülírja amiből olvas, de az értéket mégis megváltoztatja az oldalon.
Ezzel az a baj, ha újraindítom appot, akkor maradnak a fájlban lévő értékek. Erre azt tudom csinálni, hogy kiíratom minden módosításkor(mondjuk félóránként, hogy ne minden egyes átíratásnál) egy fájlba az értékeket és azt bemásolom a properties fájlba, amikor indítom. Ezzel egyrészt meglennének a változtatások is, aminek nem tudom van-e értelme.A másik mód az lenne, hogy db-ben tárolok minden token és értéket, majd változáskor ez alapján töltöm fel a properties fájlokat, de ezt nem bírtam megcsinálni, semmi értelmes példát nem találtam erre még.
Azt olvastam, hogy ezeket a properties fájlokat egy futó alkalmazásnál újratölteni nagyon nem ajánlott.
Ez igaz erre az esetre is? Vagy ez a context újratöltögetés teljesítmény igényes tud lenni?
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Pc rx7600 xt 16gb
- Eladó Konfig I5-10400F 32GB DDR4 1TB SSD RTX2060 Super 8GB!
- Meta Quest 3 (128GB) VR szemüveg megannyi kiegészítővel - szinte új állapotban, garanciális
- Eladó GAMER konfig! I5-12400F 512GB SSD 1TB HDD 32GB DDR4 RTX3060 12GB!
- iPhone 12 Pro / 128GB / Pacific Blue / Gyári kártyafüggetlen (233)
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Eladó karcmentes Honor 20e 4/64GB / kék / 12 hó jótállással
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-3200-U
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest