Új hozzászólás Aktív témák
-
floatr
veterán
A filter annyit csinál, hogy egyazon session-t fog visszaadni a request idejére. Ez akkor kellhet, ha lazy collection-öket használsz, de nem inicializálod őket a betöltéskor. Ilyenkor session hibával hanyatt esik az egész.
A tranzakció egy kicsit más, azt definiálhatsz többet is pl. annotációval a business layer-ben. Ha egy controller több business metódust használ, akkor több tranzakció is kifuthat menetközben.
(#6230) jetarko nem lassabb lesz, hanem néha feleslegesen végzi a munkát, több memóriát ehet stb. Amikor EAGER-nek definiálsz egy kapcsolatot, akkor a tulaj betöltése nem egy szimpla select lesz, hanem hozzáfűzi az összes kapcsolatot, és egy menetben tölti be az adatokat.
Amikor a size() metódust használod LAZY-vel, akkor külön SQL fut le a collection-re.Ami duplikálódást illeti, asszem itt már azért látszódik, az oka az egésznek. EAGER az összes kapcsolatod, ezért szépen sorban hozzáfűzi JOIN-nal a TEAM táblához a lekérdezésnél. 1 join esetében a TEAM duplikálódik, minden további join esetében viszont a hozzáfűzött táblák rekordjai is. Itt lehet kutya elásva. Valószínűleg több collection is duplikált adatokat fog tartalmazni emiatt az összesített SQL miatt. Amikor a példámban néztem, nekem csak egy one-to-many kapcsolatom volt, amiben a tulaj szűrve volt, a collection elemei pedig egyszer jöttek a select-ből. Ha több ilyen van, akkor a select egyszerűen ilyen hulladék eredményt ad.
Emiatt is érdemes lenne subselect-eket használni valamilyen módon. Mondom, én a filtert javaslom LAZY-vel
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus (barna switch/magyar kiosztás)
- Újszerű Meta Quest 3 (128gb), 1 év garanciával +kiegészítőkkel
- Asus Prime B560M-K + i5 1500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest