Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Aethelstone
    addikt

Nem ismerem a GWT-t, de én már helyenként a JQuery-vel is úgy vagyok, hogy kezd kicsit túl sok lenni, és helyenként nagyon drasztikus teljesítmény különbség tud lenni attól függően hogy melyik functiont használja az ember ugyanarra a feladatra. Pedig ugye elvileg nem kéne így lennie. Ehhez képest egy java kódból js kódra fordítás nagyon meredeknek hangzik számomra... persze nyilván egy általános honlapnál rendben van (csak oda meg minek java kód), de ha erőforrás igényeset kell alkotni, akkor jó eséllyel úgyis bele kell nyúlni "kézzel"... akkor meg már valahol a lényege, a jó átláthatóság veszik el. De én csak koca javás vagyok, szóval nyugodtan cáfoljatok meg :B

Az lenne a cáfolat, hogy a GWT nem általános honlapra való.

A GWT böngészőben futó kvázi vastagkliens alkalmazások fejlesztésére való. Ahol is alapvetően nincs napi többezres látogatottság, nem weboldal, nem portál, viszont fontos, hogy a prezentációs réteg kódja könnyen refaktorálható, tesztelhető, karbantartható legyen. Egy Java fejlesztő számára is. Admin alkalmazások főleg.

Ráadásul a GWT egy eléggé kiforrott technológia, ergó több, mint valószínű, hogy jobb lesz a generált kód minősége, sebessége, mint amit egy mezei fejlesztő valaha képes lesz megalkotni.

Belenyúlni? Nem kell belenyúlni. Ha meg bele kell, akkor szabvány, GWT-s eszközökkel nyúl bele az ember és nem a generált JS kódon gányol :)

Új hozzászólás Aktív témák