Új hozzászólás Aktív témák

• bucsupeti

senior tag

válasz n00n #5874 üzenetére

Ez a példa amit felvázoltál Java EE tanulásra tényleg megfelelő. De ha most kezded a JAVA-t akkor lehet hogy inkább valamilyen lokális alkalmazást JAVAsolnék.
    Az EE-t én is nem régen kezdtem és hatalmas a téma, rengeteg framework kínálja magát, az adatbázisokról és a perzisztenciakezelőkről nem is beszélve.

A példád alapján én a következőt javaslom:
    Csináld meg a felvázolt példát karakteres JAVA programként. Lehessen lekérdezni a szabad helyeket, amit egyenlőre kilistázna. Akár lehet bonyolítani hogy bekéri hogy a nézőtér melyik sorára kíváncsi a felhasználó, ezt beírva kiírná hogy az adott sorban milyen sorszámú székek szabadok.
    Jó kis tanuló algoritmus lehet hogy megadja a felhasználó hogy hány helyet szeretne és kilistázza hogy hol tud ennyi széket egymás mellett foglalni stb...

Ezt először csináld meg adatbázis nélkül a memóriában tárolva konténerekkel. Utána csináld meg JDBC-vel adatbázisban, majd valamilyen perzisztenciakezelővel.
    Meg fogod tapasztalni hogy milyen jó dolog egy ORM rendszer. :)
    Ezek után belekóstólhatsz a gui programozásba, lokális desktop alkalmazást csinálva swing komponensekkel.

Ezek után jöhet a felvázolt weboldal, de ez nagyobb falat lesz az biztos. A JavaEE megismerése nem kis feladat. Meg kell ismerni az architekturát, a servlet konténereket, az alkalmazásszervereket. Utána jöhet az EJB programozás és valamilyen framework amivel kényelmesen tudod összerakni a ui-t.

A példa szerintem jó, meg lehet rajta keresztül sokmindent tanulni. Sok sikert és kitartást!

Új hozzászólás Aktív témák