Új hozzászólás Aktív témák
-
bucsupeti
senior tag
Ez a példa amit felvázoltál Java EE tanulásra tényleg megfelelő. De ha most kezded a JAVA-t akkor lehet hogy inkább valamilyen lokális alkalmazást JAVAsolnék.
Az EE-t én is nem régen kezdtem és hatalmas a téma, rengeteg framework kínálja magát, az adatbázisokról és a perzisztenciakezelőkről nem is beszélve.A példád alapján én a következőt javaslom:
Csináld meg a felvázolt példát karakteres JAVA programként. Lehessen lekérdezni a szabad helyeket, amit egyenlőre kilistázna. Akár lehet bonyolítani hogy bekéri hogy a nézőtér melyik sorára kíváncsi a felhasználó, ezt beírva kiírná hogy az adott sorban milyen sorszámú székek szabadok.
Jó kis tanuló algoritmus lehet hogy megadja a felhasználó hogy hány helyet szeretne és kilistázza hogy hol tud ennyi széket egymás mellett foglalni stb...Ezt először csináld meg adatbázis nélkül a memóriában tárolva konténerekkel. Utána csináld meg JDBC-vel adatbázisban, majd valamilyen perzisztenciakezelővel.
Meg fogod tapasztalni hogy milyen jó dolog egy ORM rendszer.
Ezek után belekóstólhatsz a gui programozásba, lokális desktop alkalmazást csinálva swing komponensekkel.Ezek után jöhet a felvázolt weboldal, de ez nagyobb falat lesz az biztos. A JavaEE megismerése nem kis feladat. Meg kell ismerni az architekturát, a servlet konténereket, az alkalmazásszervereket. Utána jöhet az EJB programozás és valamilyen framework amivel kényelmesen tudod összerakni a ui-t.
A példa szerintem jó, meg lehet rajta keresztül sokmindent tanulni. Sok sikert és kitartást!
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gyúrósok ide!
- Nyaralás topik
- Spórolós topik
- Amatőr csillagászat
- Robot fűnyírók
- További aktív témák...
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest