Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Samifiu
tag
Sziasztok!
A nyári unalmak közepette neki fogtam egy játékkészítésnek java nyelven. Tudtam, hogy ez bőségesen kitölti majd az unalmas napjaimat.
Az alapokkal tisztában vagyok, viszont van amikor rosszul logikázok bizonyos dolgokkal.
Megcsináltam a játék gravitációját(a pálya Y szerinti magasság beállítása), továbbá, hogy a képből ne menjen ki a karakter. Hasonló gondolkodásmóddal szerettem volna megcsinálni azt, hogy legyen egy objektum(ez esetben egy fektetett téglalap a levegőben mint mondjuk a mario-ban) amin átmenni nem tudunk, csak ráugrani és rajta lenni.
Ezzel a módszerrel próbálkoztam, de annyira jutottam, hogy alulról nem tudok átmenni rajta(miközben ugrok), viszont ha felülről akarom megközelíteni a tárgyat, akkor a tárgy alá dob vissza. Tehát az alulról való megközelítés okés, a felülről viszont nem.if(y <= 162 && x>=-4 && x<=122){
y=162;
}ezzel szabtam meg hogy a -4 és 122 között van a téglalap hosszúsága, és az Y érték volt a téglalap alja.
Ugyanezzel az eljárással hogyan tudnám megcsinálni hogy: ha felülről közelítem meg a téglalapot akkor álljak rajta? Esetleg valaki ismer másfajta módszert az én elképzelésemhez?
Előre is köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- MSI MAG 341CQP QD-OLED 34" UWQHD ívelt Gaming monitor + több mint 3 év garancia
- Sony PlayStation 5 Media Remote eladó
- Eladó Xiaomi Mi 10 5G 8GB / 128GB Twilight Gray Szinte karcmentes!
- iPad Pro 12.9" 4.Gen 2020 1TB Space Gray Wifi cellular, Garanciával, üzletből
- Asztali PC , i5 11400F , RTX 3060 12GB , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3081
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Homepod Mini /// Újszerű // Számla + Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3051
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest