Új hozzászólás Aktív témák

• SektorFlop

aktív tag

Sziasztok!

Napok óta küszködök egy problémával, sajnos odáig süllyedt a dolog, hogy annak ellenére milyen egyszerűnek hittem, valamiért még se sikerül.

Kezdeném is, bár Androidra készülne az alkalmazás, szerintem ez a része nyugodtan jöhet ebbe a topicba.

Szóval, van egy ArrayList, amit teletunkolok objektumokkal, és ennek az ArrayList-nek az elemeit szeretném ABC szerint növekvő sorba rendezni, mégpedig az alkalmazások labelje alapján, ami egy String.

Items.add(new ApplicationItem(id, name, status, icon, packageName));

Az ApplicationItem osztályom konstruktora a következő:

public ApplicationItem(int id, String label, Boolean status, Drawable icon, String packageName) {

Id = id;
    AppLabel = label;
    AppSatus = status;
    AppIcon = icon;
    AppPackageName = packageName;

}

A lista nagyon ügyesen összeáll, szépen fel is dolgozom egy ArrayAdapterrel és meg jelenik a felületen, egy dolog kivételével, nincsenek az alkalmazások nevei ABC szerint sorba pakolva.

A neten különféle megoldásokat találtam, többek között a Comperator-t emlegették. Próbálkoztam is vele, pl. a következő képen:

public class CustomComparator implements Comparator<ApplicationItem> {
    @Override
    public int compare(ApplicationItem app1, ApplicationItem app2) {
    return app1.AppLabel.compareTo(app2.AppLabel);
    }
    }

Majd ezt a teljes ArrayList elkészülése után, megpróbáltam felhasználni:

Collections.sort(ApplicationModel.Items, new CustomComparator());

Remélem letudtam írni érhetően a monológomat, sajnos nem vagyok a szavak embere. Ha esetleg valaki tudna segíteni, azt nagyon megköszönném.

Új hozzászólás Aktív témák