Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
F e Z o #21392 üzenetére
Azért buzdítok mindenkit a kupaktalanításra, mert az ivy processzorok 95%-a kupaktalanítás nélkül egy kalap kaki. Az után már tűrhető tuningpotenciállal rendelkeznek és hűthetőek is lesznek. Nem dolgozom szervízben sen. Másrészt meg hány intel procit láttál te magától megdögleni? Én egyet sem, de még csak a hírét sem hallottam. (na jó, a fórumon egyről tudok ami beadta a kulcsot, de nem tudom a részleteket és szerintem user error volt...
)
Kolléga is csodálkozik, hogy 77W TDP-vel miért ilyen meleg. Hát nem olvasott utána, hogy egyáltalán mit vesz? 5-10 perc olvasgatás után rátalál az ivy nagy hibájára, a hűthetőségére. Nem értem mit várt ezek után... -
rayoliviero
veterán
Én sem, a garit sem szívesen áldozom fel. Hiába mondják, hogy nem romlik el a proci. Hallottam már pár Sandyről, ami nem adott képet és gariztatni kellett. Olyat is, aminek a memóriavezérlője szállt el. Szóval az a biztos, ha van gari, főleg tuning mellett. És akkor is jól jön a gari, ha az ember egyszer el akarja adni, többet adnak érte.
-
bombibmw
veterán
Valamilyen szinten semmi köze hozzá,mert az IVY nem fűti el a 77W-ot,hanem ott kering a kupak alatt és a magokat fűti.
Az is igaz,hogy amíg nem veszed le a kupakot,nem is tudod nagyon magasba emelni az órajelet.
Van olyan is,hogy nem kell levenni,mert "jobb" az átadás,mint a kevésbé jóknak,de Nálad nem ez a helyzet,ahogy látom.
Valaki megcsinálja,valaki nem,mindenesetre a hűtőcsere nem segít.
A valamit valamiért elv itt tökéletesen helytálló. -
Ijk
nagyúr
válasz
Casanova* #21383 üzenetére
Mi az hogy nincs köze hozzá? Pont hogy ennek van köze hozzá, mivel az egyik 77W-ot fűt a másik 95W-ot. Innentől kezdve csak a hővezetés számít, márpedig a hűtő ugyanaz, így marad a proci és a kupak, illetve a kupak és a hűtő közötti hővezetés. Vagy pedig nem 77W a TDP.
Azzal meg nem tudom miért jutok előrébb ha 12k-ért veszek egy ugyanakkora hűtőtömböt mint a mostani. -
MrM94
addikt
válasz
rayoliviero #21376 üzenetére
ne parazz,jo az a tap!
nekem 580volt + 8120as fx tubibgolva igaz egyagas corsair cx500am voly ami 12v on leadott 405 w ot szal... -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
rayoliviero #21378 üzenetére
Akkor probaldki, legroszabb eseteben meg csereld le a tapot.
-
válasz
ImpersonatoR #21365 üzenetére
Ne beszéljünk már hülyeségeket. Nem a proci magfeszültsége és a ram feszültsége közötti különbséget kell figyelni. Olvassatok utána, mielőtt mást félrevezettek. A VTT feszültségét kell nézni, ahogy később egy kolléga írja. Másrészről meg ez inkább egy mítosz, mint, hogy aggodalomra adjon okot. Inkább mindenki betartja, nehogy gond legyen belőle, de még nem hallott senki olyanról, hogy emiatt tönkre ment volna egy proci.
Grave444: Próbáld meg a RAM feszültségét 1.5V-ra levinni. Nekem is sajnos 1.65V az alapfeszültségük, de lazán viszik az 1.5V-ot.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
rayoliviero #21376 üzenetére
Vinyo, ssd, alaplap, optikai meghajto, ramok stb...ha minden maximumon menne akko lehet elerned a 385-390 w-ot. De igy jatek kozben ketlem hogy 300 felett volnal.
Legroszabb esetben hanyagold a tuningot. Meg aztan nem egeszseges ha a ta majdnem mindig fullon van ahajtva.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
rayoliviero #21374 üzenetére
Max 350 w-ra saccolom, de ugy hogy a cpu es a vga full-ra van terhelve, egyutt.
-
rayoliviero
veterán
Tuningolva egy 7870 es tuningolva egy 3570K mennyit ehet egyutt full terhelesen? A tapom miatt kerdezem...
Elvileg a 7870 max 225 w tuningolva. -
Ijk
nagyúr
3570k ilyen forrófejű proci? 1.05V@4gHz-en egy Linx teszt alatt felment 82 °C-ra is a hőmérséklet. Ezelőtt 95W TDP-s Phenom volt, de az jóformán nem ment 65 fölé. Vagy ennyire szar volt az AMD hőmérője?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
ImpersonatoR #21365 üzenetére
Procis topikban volt szó róla csak érdekel..
Igazából ha sok a memória feszültsége lejjebb tudom venni de így is CL7-ben megy CL9 helyett és nem biztos hogy vinné.
Megvárom más válaszát is. -
válasz
stargazerhu #21364 üzenetére
Szerintem arra gondol, hogy a porci mag feszültség és a memória feszültség között nagyobb az eltérés mint 0,5 V és hogy abból lehet e gondja.
De ez csak a s1366 -ot érintette nem vagy rosszul emlékszem?
-
Grave_444
nagyúr
Hello!
Az I5 3470 idle-ben 0.976V-on megy, terhelve 1.080V a max. H-s lapban nem tudok feszültséget állítani.
Ilyen ramom van 1.65V-ot írnak boltoknál, de itt 1.575V-ot. Ebből így nem lesz gond? 0.5V eltérés lehet ha jól tudom. -
MrM94
addikt
válasz
stargazerhu #21360 üzenetére
offba rakta legalabb...
-
szimi57
őstag
Sziasztok!
Tud valaki a BFBC2 Mp-re okositást? Öreg vagyok már, kell a segitség.
-
Addig menj, míg le tudod hűteni. De könyörgöm, ne AIDA-val teszteljünk. Ezt használd. Már 80 ezerszer belinkeltük. Másrészről meg 1.08V az egész alacsony alapfesz. Ha tudod, vidd lejjebb 5-10mV-onként a feszültséget. Offset módban tuningolj, illetve LLC-t szerintem 3-ra állítsd. ASRock lapokban itt ingadozik a legkevésbé a feszültség.
-
Ijk
nagyúr
válasz
stargazerhu #21354 üzenetére
De mennyi plusz feszt érdemes ilyenkor adni a cpu-nak?
-
Ijk
nagyúr
Na megjött a cucc (asrock z77 extreme + 3570k).
Tuningot milyen értékkel érdemes kezdeni? Mondjuk 4GHz-et megcélozva? -
egyenlore manualba vagyok nem offsetbe,de kiprobalom,bar en meg lefele szeretnek menni 4ghzre minnel kisebb fesszel..szurkal a kivancsisag.
Neked aztán megérte az az alaplap hallod...Egyedüli dolog, amiért esz a sárga irigység, hogy te tudod állítani IDLE, és LOAD feszültségeket külön-külön, és még csak ki sem használod.
-
MiklosSaS
nagyúr
Igen, 4.9 GHz a vege, de erosen nem ajanlom azt az orajelet. Maximum a 4.7 GHz amihez meg "normalis" feszt ker. Visszont az a processzor mi nalad van, a 4.2 - 4.4 Ghz -en erzi jolo magat. Gondolom a 4 GHz menni fog 1.05 - 1.07 V-al is. De akkor minek a Formula meg a K cpu ? Minek a skalpolas ?
Mas szemszogbol meg amire szukseged van a 4 GHz is joval tobb. -
MrM94
addikt
egyenlore manualba vagyok nem offsetbe,de kiprobalom,bar en meg lefele szeretnek menni 4ghzre minnel kisebb fesszel..szurkal a kivancsisag.
utana majd par teszt erejeeig megyek feljebb amig lebirom huteni,de azt tudom hogy a proci vege a 4.9 mivel miklossss2012 mar letesztelte ugyanilyen alaplapban. -
tompikaster
csendes tag
Nah, egész nap tesztelgettem, belőttem mindent, amit javasoltatok.
1.02V-on teljesen stabil (alatta néha kék halál volt és whea log) linx-el hajtottam majd' 40 percet minden feszkón, amit próbáltam.
Így most 73 fokos linx alatt max. terhelésen, játék alatt 55-nél nem ment feljebb, a napi munka közben sem volt 42-45-nél melegebb, ami gyári hűtővel, 4GHz-en nem rossz, szerintem.Ha megjön a Zalman, azt felapplikálom rá, csendesebb és hűvösebb is lesz.
köszi újra a segítséget
-
Magyarul egy instabil rendszert fogsz használni, ami hajszál híján épphogy megy és majd pár alkalommal beadja a kulcsot.
Te döntesz. Én inkább adok neki +5mV-ot, mert a WHEA log nem tűnik el, és soha többé nem kell vakarnom a fejem, hogy most miért állt le .exe hibával a játék.
Persze amit mondasz, az rendben van, csak kicsit paradox, hogy a valós felhasználást emlegeted, de benchekkel tesztelsz stabilitást. De mondom, te döntesz. -
ST05
őstag
válasz
alibaba78 #21332 üzenetére
windowsba: start és irod : power options , vagy magyar win esetén : energiagazdálkodás
-
MrM94
addikt
Valaki jaratja 4.2-n az i7 3770k jat?
En visszavettem,mert semi ertelme nem volt a 4.5 nek,es afelett sem..szamomra!
link a nagy kepert -
alibaba78
őstag
En suger, hat az eist az intel speedstep tech.
Na mindegy, be van kapcsolva, es ennek ellenere nem veszi vissza a szorzot.
-
alibaba78
őstag
Ez nagyon erdekes. Nincs intel speedstep tech. menupontom a biosban. Ha auto-n hagyom a szorzot, meg a fesszabalyzast, akkor mukodik a szorzovisszavetel, ha manualra, akkor fixen hozza az orajelet, amit beallitok, de nem vesz vissza idleben.
Latott mar vki ilyet? c1e, eist maradhat?
-
alibaba78
őstag
Sziasztok!
Egy kis segitseget kernek szepen. Evga z77 stinger lapban egy 3770k-t szeretnek meghuzni 4ghz-re. Megemeltem a bclk-t 40-re, es hozzaigazitottam a feszt 1.15v. Stabilnak tunik, de valamiert a szorzo nem vesz vissza 16x-ra idleben. Nem tudjatok, mit kellene atallitanom a biosban, hogy ez mukodjon? Koszonom!
-
hitman,
őstag
Sziasztok
Ilyen táblázatot nem tud valaki 3570k-hoz?
[link] -
F e Z o
veterán
válasz
tompikaster #21316 üzenetére
Szerintem feszben még mehetsz lentebb.
(#21309) cyberkind : Ha nagyon kell a kraft és nem melegedik maradhat 4,5GHz-en. Ha nem, egy gtx580-at bőven megteker 4GHz alatt is egy 3770.
-
Repsol600
addikt
válasz
tompikaster #21316 üzenetére
-
Zsohi
őstag
válasz
tompikaster #21313 üzenetére
Ezt rágjad át. A 4Ghz teljesen jó a kártyád mellé, szóval én feljebb nem is mennék a tuninggal. Inkább alul feszelném, így pár dologgal kiegészíteném az előbbi linken szereplő dolgokat:
-Internal PLL Overvoltage: Disabled
-CPU PLL Voltage: Auto
-CPU Load-line Calibration: Regular vagy Medium, ha nagy a fesz esés
-CPU Power Phase Control: ASUS optimized
-CPU Current Capability: 100% vagy 120% ha az órajel nem stabil -
Repsol600
addikt
válasz
tompikaster #21313 üzenetére
Nekem nem Asus lapom van, de szerintem így próbáld meg:
Turbo Ratio : Auto
CPU ratio: 40
Internal CPU overvoltage : Disabled
Speedstep: Endabled. -
tompikaster
csendes tag
Ha más helyen nincs eldugva, akkor átállítottam mindent.
-
stargazerhu
aktív tag
válasz
tompikaster #21310 üzenetére
És beállítottad, hogy minden magra meg hasonlóak?
Szerintem fuss át még1x a BIOSon...
-
=HG=
addikt
válasz
tompikaster #21310 üzenetére
39-en van a szorzód (CPU-z szerint) !
-
tompikaster
csendes tag
Sziasztok!
Új vagyok a topicban még, kérlek nézzétek el, ha baromságot kérdezek. (igyekszem nem tenni, talán annyira nem vagyok nyeretlen, de az ördög csipás)
Nem rég szereztem be az alábbi konfigot, egyelőre gyári hűtő van rajta (vettem egy jó kis Zalmant, de még nem érkezett meg) ezért nem is nagyon szeretnék extrém tuningot.
Kíváncsiságból feltekertem a szorzót 40-re, (turbot is manual 40re) adtam neki stabil 1.1V-ot és ez az eredmény.Kérdés: miért nem 4GHz?
-
cyberkind
félisten
Nem erre akarok válaszolni, csak ide írom ha nem gond .
Még nem néztem meg, de régebben már igen, akkor olyan 1.16-15-öt állítottam a Biosban, és nem volt jó, ez alig kevesebb mint az auto érték .
Nem tudom, mennyi értelme lenne a 4.5nek 1.23-25 körüli fesszel, vagy inkább hagyjam ? -
stargazerhu
aktív tag
Így a nap és a hét végére....VILÁGBÉKE!!!
-
válasz
kovsol #21305 üzenetére
Örülünk neki, hogy neked megy az 5GHz is. A mondandóm lényege nem az volt, amin most már ketten lovagoltok. Nekem csak egyszerűen sértené az önérzetem, hogy másnak kéne odaadnom a procit, hogy csinálja meg a ,,piszkos munkát''. A kérdés az volt, hogy ezzel egyedül vagyok-e és úgy látszik igen. Innentől kezdve nem értem mit kell ezt tovább ragozni.
-
MrM94
addikt
válasz
stargazerhu #21303 üzenetére
Elore tudtam,hogy mennyit megy tuningba,kb milyen feszultsegekkel..stb..
-
kovsol
titán
Tuning hatására kb nulla az esélye, hogy tönkremegy a proci. El se indul, vagy leszabályoz, leáll stb ha gondja van. Míg kupaktalanításnál csinálhatsz visszafordíthatatlan korosodást a prociban...
Nekem nincs kupaktalanítva mégis elértem az 5Ghz -t a procival és 24/7 -re viszi a 4800MHz -t is. Szóval nekem neki se kellett volna állnom tuningolni, mert nem mertem leszedni róla a skalpot? Hülyeségnek tartom amit írtál.
-
bombibmw
veterán
Az első részre +1: nem hiszem,hogy valaki gyáva,vagy mit tudom én mi lenne,mert nem biztos magában és nem akar tönkretenni egy 50k-s procit.
A második részre -1: a satus módszerrel nagyobb eséllyel teszel kárt a nyákban,mikor befogod a satuba,rosszul ütsz rá,elrepül.
A pengét meg csak felfelé kell és feszíteni és kis mozdulatokat kell tenni úgy,hogy csak a mutató és a hüvelykujjad mozogjon. -
MrM94
addikt
válasz
stargazerhu #21301 üzenetére
Lehetseges,nemtudom en startbol kupakoltat vettem
Új hozzászólás Aktív témák
- Core i7 9700K - 3 hó gari - hűtő nélkül
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Intel Core i9-12900K 16-Core 3.2GHz
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Fehér Inno3D Twin Edge RTX 5070 12GB GDDR7 Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 96TB+400GB 2U rack - 2xE5-2680v4 128GB RAM,2x10G NET,HBA330
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest