Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
Új hozzászólás Aktív témák
-
daniduke
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Van egy Ipod nanom. ( ilyen: [link] )
Van egy olyan funkciója, hogy megrázom, és átvált egy másik számra. Nekem ez tök tetszik (bár hülyén néz ki
), futás közben hasznos. Egy baja van, hogy nem az albumból, vagy az előadótól adja a következő számot, hanem azt amit ő akar. Ezt be bírnám állítani valahogy?
Előre is köszi. -
alonsofan
tag
Hali.
Adatkábelt nem tudtok valahonnan olcsón?
Már guglin néztem, de hátha tudtok vmi jó ajánlatot. -
Marvinyo
aktív tag
Sziasztok!
A tanácsotokat kérném:
Régóta szeretnék venni egy iPod classicot (a 120 gigás verziót), ám a következő a kis probléma:
Van 100 amerikai dollárom, amelyet a dollár gyengesége miatt inkább nem szeretnék forintra váltani, gondoltam rendelek interneten a apple.comról
Az első gond itt adódott: Amerikából nem hajlandóak nemhogy magyarországra, de még amcsin kívül sem postázni, úgyhogy gondoltam nézek valami közeli európai országot, onnan hátha. Nos, egyet sem találtam amely hajlandó lenne magyarországra szállítani. Azóta körbenéztem magyar apple partnereknél és őrületes áraik miatt inkább letettem róla.Amazonról és Ebayről is letettem, magas postaköltségeik miatt
. Nincs más ötletetek hol lehetne még körülnézni? (kishazánkban egyrészt szörnyen drága, másrészt a 100 dolláromat másra nincs ötletem miképp költhetném el...)U.I: Vagy esetleg másik mp3 lejátszó hasonló árral és tárhelykapacitással létezik? Mert számomra a 120 GB a vonzó...
-
mob_zzz
aktív tag
Sziasztok.
Mit jelent iPod Shuffle-nél (előző gen.), hogy bekapcsolás után felváltva zölden és pirosan világít és nem játszik le zenét?
Feltöltve zenével és delejjel, természetesen. -
unyadavid
senior tag
Hali!
-A legjobb mód, hogy garanciát kérsz az eladótó (csak pár nap vagy hét biztos elég lesz
), aztán ha maga a doboz van fóliában akkor valószínű, hogy az egész cucc új!-Az meg, hogy eredeti -e hát az meg egyértelműen kifog derülni az első bekapcsoláskor

-A többi amit írtál 30-60-80 gb-os ipodok pedig használtak (azaz- kevesebbet bír az akksijuk, karcosok is lehetnek és jobban kell rájuk vigyázni a vinyo miatt (emiatt egy naggyon picit lasabbak is) ).
Fülhallgatót pedig sennheisert mégpedig cx300-at vagy cx55-öt (és mehet az ár feljebb is ha van rá keret\szükség) javasolnám.

-
Kube88
csendes tag
Hi all.
Úgy döntöttem hogy veszek magamnak egy ipodot. Egyik haver szervált nekem egy 3. generációs ipod nano-t. Ha esetleg van valakinek egy ilyen kis kütyüje szívesen hallgatom a véleményét róla. [ugye bár aki el akarja adni rosszat nem fog róla mondani logikus]
Viszont lenne pár kérdésem mert hát ő, hogy is fogalmazzak nem nagyon merek bele vágni egy ilyen üzletbe. Na már most a kicsike ha minden igaz a "gép vadonatúj mert a szerviz kicserélte" és hát láttam a csomagolásán [kis nejlon zacskóban van] mert a gyerek küldött róla képet hogy hát igen csak csillog villog.
Hát az első kérdésem hogyan lehet ellenőrizni az eredetiségét?
Másik dolog meg az akkumulátor, gondolom a szervizesek nem cserélték hisz mért is tették volna, ha pedig nincs valami jó állapotban akkor eléggé szívás a dolog szóval lehet hogy hülye kérdés de nincs valami módszer arra hogy az ember kiderítse mennyit bír?
De még gondoltam arra is hogy az eladótól kérek pár nap garanciát a termékre mert hát zsákbamacskát nem akarok venni....
Szóval a véleményeket várom a termékről és a tartozékairól itt főleg a fülhallgatóra gondolok és ha a gyári nem valami frankó akkor esetleg ajánlhatnátok helyette valami mást. [basszus fontos de igazából a nagyon durvát már nem viselem el inkább a szép tiszta hangzást kedvelem].
Ja igen még valamit akarok mégpedig azt, hogy nézegettem más apple cuccokat is és mivel egy 120 GB-os classic-ra nincs pénzem ezért így találkoztam 30 GB || 60 GB || 80 GB termékekkel hát ő ezeket se ismerem de ha jobb minőségben mennek akkor inkább több pénzt adok ki ezekért, szóval vélemények jöhetnek.
-
alonsofan
tag
Valaki leírná pontosan, hogy kell albumborítót hozzárendelni zenékhez? Köszönöm.
-
momesz22
csendes tag
Kéne egy kis segítség.
Az itunesban hol tudom kiírni a zenéket CD-re mert nem találom. -
bizeee
csendes tag
sziasztok!
nemreg vettem magamnak egy ipod classic-ot es nem tudom h lehet kepeket rarakni a geprol.
tudnatok nekem segiteni???
koszike -
dni
őstag
Sziasztok!
Van egy harmadik generációm Nanom az iPhoneom mellett, amit szerettem volna szinkronizálni az iTunessal, de amint rádugom a gépre, kis idő elteltével automatikusan leválasztja magát. Próbálgattam a "The Five Rs" módszert, de nem tudok restoreolni, mert még disc módban is lekapcsolódik és eltűnik a sajátgépből is, viszont az iTunesban ott marad a kis piktogram. MI lehet a megoldás?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
Blamazs
senior tag
-
jenei92
senior tag
Nincs valakinek egy eladó iPod nano-ja?
2gen lenne a legjobb.
-
válasz
Csabee.
üzenetére
Nem értem a kérdést! Az ipod-ról akarsz másolni zenét a gépre?
Mert az nem fog menni. Amit egyszer egy iTunessal rátettél, azt másik gépen, csak az iTunesben látod, és addig amig rajta a gépen az ipod. Nem lehet rámásolni a gépre (másolásvédelmi okok miatt).
Csak úgy lehet egyik épről a másikra vinni adatokat, ha pendrive-ként rakod a zenéket az ipodra iTunes nélkül, majd egy másik gépen lemeneted. -
Csabee.
nagyúr
Üdv!
Adott egy ipod 8gb-os, itunes-ben van playlist, és azt szeretném valahogy a gépre rámásolni, de csak az itunes-en látom ezt sajnos.. tudtok rá megoldást? -
-
RichiG23
csendes tag
Köszönöm szépen a tippeket. Az EQ természetesen be van kapcsolva és hip hop-ra van állítva mert általában jazz-t, blues-t, na meg hip-hop-ot hallgatok. Megnézem flat-en aztán hátha jó. Nem tudom, de amint az előbb említettem ugyanazok a zenék iphone-on tökéletes hangminőségbe futnak. Ti milyen még elfogatható árú (25ezerig kb) fülhallgatót ajánlanátok, illetve használtok?
-
bwoay
nagyúr
válasz
RichiG23
üzenetére
aztán EQ bé van é kapcsolva? ez a recsegés általában az EQ-nak tudható be,
amit mind a mai napig nem képesek rendesen megcsinálni. engem nem zavar,
miután mindent flat-en hallgatok (ha úgy nem tetszik a hangja,
akkor már hiába minden). hangerővel sincs problémám,
PLÁNE, hogy nullára letekerve is stabilan szól, érdekes megoldás.amúgy a cx300 eleve tol a mélyeken, tehát amit alapból nyújt,
az nem éppen kiegyenlített hangkép. -
RichiG23
csendes tag
Sziasztok! Egyszerűen nem hiszem el, hogy még ezzel a próblémával senki nem foglalkozott. Márpedig ez a probléma egy mp3 lejátszó esetében a legkézenfekvőbb dolog: a HANG. Tulajdonomat képezi egy Apple Ipod Classic 80gb-os modell (az egyel előző szériából) és mellé használok egy remek kis fülest, egy sennheiser cx300-ast, ami szerintem egy igen jó ár/érték arányú kis cucc. Miután már használom kb 2 éve a készüléket, azt tapasztaltam, hogy a markánsabb basszusokat egyszerűen nem képes visszaadni megfelelően. Recseg, ropog, szaggat a hang ilyenkor, tehát egy rémálom. A magas és közép tartományban szépen teljesít bár a hangereje sem kielégítő számomra. Utánanéztem hátha a fülessemmel van gond. Beszereztem egy Iphone 3g-t, rádugtam a cx300-asom és azon tökéletesen visszaadja a basszust, habár sony terméken tapasztaltam már erősebbet, de ez szerintem még egy igen jó teljesítmény. Itt a hangerővel sincs gond. Nektek mi a véleményetek erről? Szívesen várok nagy tárhellyel rendelkező, kiváló hangminőségű Ipod alternatívákat is.
-
jenei92
senior tag
UP

-
jenei92
senior tag
Szépjónapot!
Vázolnám a problémám vettem itt ph-n egy 1gb-os Ipod shuffle-t 1-2hónapja.
Kaptam rá valami gari levelet,de valami export cégtől vette az előző tulaj nem tűnt valami életbiztosításnak..
Szóval nem találom a papírt és az Ipod-om csatija ahol a füles és a dokkoló is csatlakozik valmiért szarakodik és a zene csak az egyik fülebe szól,gondoltam o nem baj új füles megoldja, vagy 3fülest végig próbáltam és mind1ikben a baloldal szólt csak.
A kérdésem van valami bolt vagy akár magán úton ahol megtudnák csinálni a kis ipodot?
off:a gari keresését nem függesztem fel...
-
Sipi16
őstag
válasz
peugeotmate
üzenetére
Opsz. [Ez] már angol.

-
válasz
peugeotmate
üzenetére
Nekem épp ezért annó vásárláskor szóba sem jött ez a füles. Nem csak a fórumokon szidják, de baráti körömben is, akinek van ilyen.
-
Sipi16
őstag
válasz
peugeotmate
üzenetére

Na ilyenem van. Itt egy kis leírás hozzá: Öronpluggen med "världsrekord" i basåtergivning. Tillverkad i ett specialskumgummi som utvidgar sig i öronkanalen. Sitter bekvämt och ger ett enastående ljud. Frekv.omf: 10-20000Hz.112dB/mW känslghet. 16Ω impedans. 1,2 m sladd.
-
bwoay
nagyúr
halkan mondom, hogy a Koss the Plug hírhedten rossz az IEM-ek között.
peugeotmate:
mp3-akkat teszteltem csak.
szerintem a számokban hallod a sistergést, nekem (mint írtam) marha nehezen
sikerült találni egy olyan trekket, aminél nem hallottam ilyesmit. -
peugeotmate
addikt
Nos, hozzám került a Philips MP3-mam, és az elég komoly alapzajt produkált már akkor, mikor bekapcsoltam! Szóval az iPoddal nincs semmi probléma (legalábbis e téren)! Most azt nem tudom, hogy a számok generálják-e, vagy a füles?!
Igaz kipróbáltam a philipses fülessemmel (valamilyen alapkategóriás), és azon nem jön át a sistergés. Bár maga a zeneszám is alig... (Szóval ez nem mérvadó!)
Van egy haveromnak cx 500-a, lehet, hogy azzal is kipróbálom, és ha azon is átjön sistergés, akkor betudom normális jelenségnek! (Bár nem tudom, hogy az övé mennyire eredeti, mivel ebayen vette...no comment!
)
Egyébként CD-ről bemásolt szám nem sistergett nálad, vagy egy normál MP3 formátumu szám?
Előre is köszönöm véleményed/válaszod!ui.: Kösz, hogy maxon is kipróbáltad!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bwoay
nagyúr
ja, elsőre tényleg fura, hallod, ahogy veszed a levegőt, ahogy lépsz, nem beszélve
arról, amikor mondjuk rágózol. én (is) bringával járok, először egész horror volt
IEM-mel közlekedni, de aztán kialakul. az biztos, hogy szívesebben hallgatom
a zenét, mint a forgalom zaját, tehát inkább jobban odafigyelek, minthogy
lemondjak erről az elményről. Viszont nekem pont amiatt nem vált be a Taco,
hogy marha körülményesen kezelhető, miután zsebrevágta az ember.
Én kesztyűben bringázok, fontos, hogy a lejátszót így is tudjam kezelni,
itt már bukik a Taco, mert csak puszta kezes érintésre reagál.
ráadásul mindenképpen elő kell túrni, nincs olyan, hogy farmeren keresztül
nyomogatom a gombokat, amik nincsenek is rajta
minden másra kiváló. -
Sipi16
őstag
Egy touch-om van. A gyári füles bringázás közben teljesen jó nem max hangerőn. Gondolom nem kell megmagyarázonom, hogy miért. Végülis azért lett touch-om mert nincs kedvem laptopot hurcolásznom amikor utazok. A repülőn tudok filmezni kv-zókba megnézni a mailokat wifi-n meg egy kis net is belefér. Jó kis gép. Van a fiókomba valami Koss agyighatolós füles de nem jött be mert amikor sétálok vagy futok a fülemben érzem a lépéseimet.

-
Hát, itthon szeretné hallani, ha valamit "benyögök", szóval akkor jó, hogy hallja a külső zajokat.
Eredeti a cx300-am is, de az cx500am is, nem pedig ilyen gagyi, 5k-s OEM utánzat.
Ez van, sztem azok mondják, hogy jó a gyári, míg nem próbáltak egy ilyen kaliberű cuccot.
Végülis, amíg nincs összehasonlítási alap, minden jó.
Legalább elkerülöm a csövesek jórészét, mert látja, hogy fülemben a dugó, nem is jön oda.
Bár, a múltkor már vagy 2 perce ott dumált mellettem egy csöves, hogy adjak pénzt, de én meg észre sem vettem, arra figyeltem fel, mi ez a rohadt büdös, és mikor körülnéztem, akkor láttam meg, hogy ott áll mellettem.Hiába, egy jó fülhallgató sem képes mindenre: a külső hangokat kizárja, de a szagot nem.
-
bwoay
nagyúr
válasz
icecave
üzenetére
és otthon hogyan képes visszatérni a gyári dugókhoz?

Utcára, tömegközlekedésre nemigen tudnék én sem mást ajánlani,
mint valamilyen IEM-et. Egy (valódi
) cx300 7 rugó környéke,
és egy jobb lejátszónál ugyan még mindig ez lesz a szűk keresztmetszet,
de azért ugye nem mindegy, hogy mondjuk 50 vagy 75%-át élvezzük a lejátszó képességeinek, nem beszélve a zajszigetelésről. -
Valószínűleg a legtöbb ember úgy van vele, hogy ha ilyen drága lejátszót vesz, inkább hallgatja a gyári fülessel. Öreg hiba. Nem véletlen favorizálom én is az in ear cuccokat.
Páromnak nano-ja van, itthon ha mosogat, vagy vasal, akkor a sima gyárival hallgatja, de amint kilép az utcára, egyből in ear-re vált, mert szeretne hallani valamit a zenéből. -
bwoay
nagyúr
pláne utcára szar, mert nem zárja ki a külső zajokat,
emiatt kénytelen vagy feltekerni a hangerőt, ami ugyan valamennyit segít,
de legalább határozottan árt a hallásodnak. nem tudom, milyen iPodod van,
de sosem értettem meg, miért vesz valaki ilyen árkategóriájú playert,
ha aztán a szar gyári füldugóval olyan szintre degradálja a hangminőséget,
mintha Photo Hallban megvenné az első mp3 lejátszónak titulált ratyit 2500 Ft-ért.nomeg egy hordozható lejátszót azért vesz az ember (vagy legalábbis én),
hogy utcán nyújtsa a (lehetőségekhez mérten) legjobb hangminőséget.viszont annyi jó hírem van számodra, hogy ha tönkremenne a gyári dugó,
egy szavadba kerül, és küldök kettőt helyette. -
bwoay
nagyúr
válasz
peugeotmate
üzenetére
hát megcsináltam a tesztet cx95-el meg Nanoval (4G), iTacoval (iTacsko
)
Classickal, és jelentem, egyiknél sem volt fehérzaj, amit kivettem volna.
Ugyanakkor fél óra volt olyan felvételt találni,
ami nem tartalmaz eleve háttérsistergést!!! Ez volt a neheze. Kezdtem azt
hinni, hogy nem is találok ilyet, mert valóban a lejátszók generálják a zajt. de nem.
Próbáltam a full hangerőt, de pár mp-nél tovább nem bírtam, és még így is
majdnem eleredt a könnyem. Még mindig cseng a fülem, de majd megbosszulom
valami módon!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
peugeotmate
addikt
Amikor bekapcsolom, akkor csak épphogy hallani valmit.
Egyébként szerintem annyira nem vészes a gyári füles , de azért egy sennheiser sokkal jobb!
Próbáltam egyébként Sennheiser fejhallgatóval is az ipodot, és valóban nem jött ki rajta az alapzaj (ami persze nem meglepő)! Próbáld ki a 'tacskóval' meg a nanoval is!
Kíváncsi vagyok mit tapsztalsz!
-
bwoay
nagyúr
válasz
peugeotmate
üzenetére
na jó, de könyörgöm, iPod tulajok mit tartanak jó fülesnek?
no offense, és tisztelet a kivételnek, de szerintem legalább 50% a gyárival nyomja,
pedig az azonnali kukát érdemelne. Igaz, boldogok a lelki szegények!
cx55-el és cx95-el tudom kipróbálni itthon, nomeg a cx300, amit ígértem,
ezek kívül csak fejhallgatóim vannak, azokon biztos, hogy nem jön ki.
Annyit írj meg, hogy csak zene közben hallod, vagy akkor is, ha bekapcsolod
a lejátszót, viszont még nem indul a zene. -
peugeotmate
addikt
Ez sajnos nem jó hír
! Holnap visszakapom a Philipsem, aztán majd megpróbálom megállapítani, hogy a Sennheiser vagy az ipod nem okés. Amúgy az iPod ekvalizere szerintem se ér semmit!
Meg lehetőleg majd próbáld ki full hangerőn is! (már ha bírod) És (bocs hogy ezt mondom), de remélem majd hallasz vele alapzajt!
Egyébként igaz is lehet, amit ír... Meg több helyen is írták, hogy egy jobb füles kiemeli az ilyen háttérzajokat! És ez egy iPodon is simán kijöhet. -
bwoay
nagyúr
válasz
peugeotmate
üzenetére
ez azért jó, mert nekem van Touch meg U3 is, és kajakra nem igaz, amit ír
az iAudio U3-at már több, mint 3 éve használom, és a legjobb lejátszó,
amit valaha is birtokoltam, DE! szó sincs arról, hogy ég és föld a különbség
az iTaco meg az U3 hangja között. Ez nem igaz. Hozzátenném:
én flaten hallgatom mindkettőt, illetve az U3-on van némi hangzásjavítás,
BBE meg MP Enhance. tudom, ezek itt semmitmondó frázisok,
de a lényeg, hogy egyik sem EQ, hanem ilyen tömörítés, meg magasvesztés
kompenzáló csodadolgok, meglepő hatékonysággal.
Flat EQ beállítás mellett (az iTacon szokás szerint amúgy is kapufa az EQ)
marhára nincs lehengerlő különbség, én abszolút egy mezőnybe sorolnám a kettőt.
Csak éppen a Taco nem produkál általam hallható fehérzajt, az U3 meg igen,
bár nem zavaró mértékben. Ahhoz képest mondjuk zavaró, hogy a korábbi
(sigmatel chipes) U2-mnél meg i5-ömnél semmi nyoma fehérzajnak.
Az U3 már telechipet kapott, számtalan előnye mellett ez egy biztos hátránya...
ha az iAudio topicba benézel, ás rákeresel U3 fehérzajra, akkor remélhetőleg
nem kizárólag az én HSZ-eimet fogod megtalálni, mert azok marhára nem
igazolják a fenti állításom. van elég U3 tulaj, emlékeim szerint kiveséztük,
hogy az U3-nak azért van egy enyhe, de hallható háttérzaja. Közel nem olyan
mértékű, mint a régebbi Sonyknak vagy iRivereknek, de valami azért mégis van.
Ha nem ájulok el a fáradtságtól, mint tegnap, akkor azért lefuttatok egy tesztet
mindkettőn cx300-al
PS: a dátumból ítélve a jóember még első generációs iTacot vett,
azt nem ismerem, nekem az újabb van -
bwoay
nagyúr
válasz
peugeotmate
üzenetére
kipróbáltam úgy is, semmi fehérzajt nem hallok,
pedig erre kényes vagyok, és rááll a fülem. -
válasz
peugeotmate
üzenetére
Akkor marad a "valamit-valamiért".
Ha nem akarsz változtatni, akkor kisebb hangerő, és jobb minőségű mp3-ak.
-
válasz
peugeotmate
üzenetére
Igen tudom, van is a kettő között egy elég fájó árbeli különbség.
ipod classic & cx300-as kombóval nem voltam teljesen megelégedve, viszont ipod & 500-assal nagyon is meg vagyok. -
válasz
peugeotmate
üzenetére
Full hangerő az már para, ott sztem mindegyik recseg kicsit, ha nagyobb a basszus.
Ezért van cx500-am, azon ban hangerőszabályzó, ha az maxon van, ipodot nem kell full felhangosítani, így tuti nem recseg be egy hirtelen "basszusfröccs"-nél, meg ilyenek. -
bwoay
nagyúr
válasz
peugeotmate
üzenetére
cx55-el, a gyárit ki sem csomagoltam.
de a kedvedért kritikusabb tesztnek is alávetem,
volt már dolgom csaló Sonyval, ami pause alatt elvágja a kimenő jelet,
de lejátszás közben meg atom fehérzajt nyom -
bwoay
nagyúr
válasz
peugeotmate
üzenetére
én is szeretem hallani. meg még szeretném hallani életem
hátralevő részében is
plusz az sem árt, ha a zenén kívül hallok mást is.
nem tapasztaltam háttérzajt amúgy az új Nanonál, a korábbiaknál viszont volt,
legalábbis a 2G-nél biztosan. A classic pedig valóban jobban szól, mondjuk
én ezen nem csodálkozom, eleve nagyobb teljesítményt is nézek ki belőle,
meg komolyabb belsőt. -
peugeotmate
addikt
Szeretem hallani a zenét!
Egy kicsit lehet vissza kéne vennem...
A kattogás meg abból áll, hogy tekerem a whell-t, és egy ponton mindig kattan egyet. Kicsit tréül van ott összerakva. Pontosan nem tudom mi lehet a baja.
De mondom, már egyet kicseréltettem náluk, ezért (egyenlőre
) nincs pofám még egy újat kérni. Majd ha már tényleg nagyon gáz lesz. Csak nem tudom, hogyan bizonyítsam be nekik, hogy ez bizony gáz, mert ha nagyon finom tekered, akkor nem feltűnő a probléma.Van rá még fél évem (amíg gari is van)... -
bwoay
nagyúr
válasz
peugeotmate
üzenetére
Nano 4G + cx300 és full hangerő? le a kalappal,
szerintem ez egy átlagos embernek már fizikai fájdalmat okoz,
de legalábbis semmiképpen nem kellemes érzést.az hogy értendő, hogy a clickwheel kattog?
royalka:
ez egy tipikus "nem indul az autóm, mi baja lehet?" típusú kérdés volt. -
royalka
őstag
Hali. Rendelkezem egy takaros kis ipod nano 3 gen-el , de nem tok rá tenni semmit. Itunes progiból a leujjab meg a ipodon is a legfrissebb software. Teljesen ledurtam a restore -val a kicsit de semmi... Valaki help mee.
-
válasz
peugeotmate
üzenetére
3rd nano van a kedvesemnek.
Egyébként, cx300 és cx500 között is van különbség, elég sok.
Még megvan a cx300-am is, de elég leharcolt, azt szoktam konditeremben hallgatni néha, minden egyéb alkalomkor a cx500-al tolom.
A dinamika hiánya abban is megnyilvánul, hogy nano-ba azért nem nagyon fért "cucc", classicban azért nagyobb hely lehetett egy másik chipnek.A végén kiderül, hogy ugyanolyan chip van benne, akkor nemtudom milesz

Lehet, nem ad neki elég áramot a nano, vagy passz.
Tényleg hallható a különbség. -
peugeotmate
addikt
válasz
icecave
üzenetére
Milyen Nanod van/volt/próbáltál?
Nekem alapvetően jól kijönnek a basszusok,énekhangok stb.,csak mondom, ez az alapzaj, meg most hogy így mondod, néha elkezd recsegni. Meg a dinamika is néha elkéne. Szóval teljes mértékben egyet értek az általad leírtakkal!
De a CX300 azért jóval jobb mint a gyári füles. De komolyabb füleshez nincs viszonyítási alapom. Amúgy van "iPod classicos ismerősöm", szal majd kipróbálom, mit produkál a füles... -
válasz
peugeotmate
üzenetére
Amit észrevettem, szebb a hangzás, teltebb, dinamikusabb. Nem recseg nagyobb hangerőn, sőt, ha max basszuson van, nem torzít be (cx300-on hallani, viszont 500-nál nincs ilyen gond).
Mást nem nagyon tudok mondani, meg kell hallgatni.
Nekem a nano nagyon gyíkul szól. -
peugeotmate
addikt
válasz
icecave
üzenetére
Nem tudom miért,de én valahogy félek ezektől a merevlemezes adathordozóktól. Anno (illetve még jelenleg is)van a nővéremnek egy merevlemezes Philips GoGear 2 gigás MP3 lejátszója. És még mindig működik, pedig dobálta/dobálja rendesen. Csak az elején a betöltésnél "sza*ozik" egy kicsit. Amúgy mitől jobb a pl. a Classic hangzása mint a Nanoé?
Elhiszem, sőt, szerintem is így van...
Amúgy azért vettem Nanot, mert 28-ért sikerült hozzájutnom egy vadiúj, garanciás "egyedhez"! -
válasz
peugeotmate
üzenetére
Nekem ipod classic van, 80 gigás. Egyszer már leejtettem, de tokban volt, nem lett baja, egy reboot és kész, minden oksa volt.
Egyébként, van iphone-om is, sokan kérdezik, miért van akkor ipod is. A válasz egyszerű, iphone közel sem szól olyan jól, mint ipod classic, ugyanazzal a fülessel teszteltem le. -
peugeotmate
addikt
válasz
icecave
üzenetére
Erre gyanakszom sajnos én is...
Akkor most már jobban odafigyelek a minőségre, mert eddig hifin nem tűnt fel ez annyira.
Egyébként én Classicot azért nem mertem venni, mert ha egyszer rosszul esik a földre, akkor annak annyi!
De a tárhely nagyon csábító! 
Amúgy lehet másodszorra is vissza viszem az istyleba a nanot, mert a 'whell' a tekeréseknél kattog. Nem túl jó az illesztése. Csak már nincs pofám egy második ipodot "kérni" tőlük...
-
válasz
peugeotmate
üzenetére
Az ipod eléggé érzékeny a zene minőségére.
Én már min. 256 kbps-es zenéket hallgatok rajta, de ha fentvan 320-ban, akkor azt szedem.
Nekem cx300 volt, de váltottam cx500-ra. Érezhető a különbség.
Azt is hozzá kell tenni, nem mindegy milyen ipod, pl. máshogy szól egy classic, mint egy nano, a classic javára. -
Sipi16
őstag
válasz
peugeotmate
üzenetére
Minden számnál ugyan olyan erős az alapzaj? Lehet, hogy vagy egy rosszabb minőségű album az Ipodon...
-
peugeotmate
addikt
válasz
peugeotmate
üzenetére
Most egy Sennheiser HD 457-es fejhallgatóval is kipróbáltam,és most is lehet hallani az alapzajt, bár nem annyira mint a fülesnél. De ez végülis érthető. Szóval most nemtom mi van

Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Suzuki topik
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- TCL LCD és LED TV-k
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- Háztartási gépek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- LEGO klub
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- 15.gen! Intel Core Ultra 5 245KF +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es B860 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- -70% FULLOS Lenovo ThinkPad T14: Ryzen 7 4750U 8mag, 32GB, 512GB, 14" FHD, vil.HU bill,IR,ujj.olv
- Ryzen 7 7700X +hűtött VRM-es B650M lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- 100/100% 500GB SSHD, 500GB HDD - több db - 2,5"
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256Gb 3 hetes, újszerű
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8600G / 6700XT 12GB / 16GB DDR5 / 512 SSD + 2TB HDD!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

), futás közben hasznos. Egy baja van, hogy nem az albumból, vagy az előadótól adja a következő számot, hanem azt amit ő akar. Ezt be bírnám állítani valahogy?
. Nincs más ötletetek hol lehetne még körülnézni? (kishazánkban egyrészt szörnyen drága, másrészt a 100 dolláromat másra nincs ötletem miképp költhetném el...)
Szerinted? 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)